Mainos

Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 245 576
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Neljä vuotta sitten Jussi Jokinen tehtaili NHL:ssä enemmän pisteitä huonommassa joukkueessa kuin tänä syksynä ja kuitenkaan Jukka Jalonen ei valinnut häntä joukkueeseensa. Päätöstä kritisoitiin vahvasti mutta Suomi otti kuitenkin pronssin noista kisoista.

Silloin kisat käytiin vielä Kanadassa jolloin olosuhteet varmasti suosivat Jussi Jokista tämän vuoden kisoihin verrattuna. Ei se Jussi Jokisen suuri rooli siis mikään selviö ole ainakaan minun papereissani.

Keskustelu neljän J:n draamasta ei varmaan lopu koskaan. Hohhoijaa, eiköhän käännetä ne katseet Sotshiin, jonne se Jussi on jo valittu.

Sitä paitsi, Jokisen suurin vahvuus on edelleenkin monipuolisuus, kuten on aina ollutkin. Ei Jussin tarvitse pelata ykköskentässä tehden kolme pinnaa per peli ollakseen hyödyksi joukkueelle. Jokinen voi ihan hyvin pelata kolmosessa puolustavaa roolia, mikäli kärkikenttiin osoittautuu kovempia ratkaisijoita.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Muutamassa viestissä kehuttiin Pihlströmiä hyväksi AV-pelaajaksi, tai ainakin soviteltiin häntä siihen rooliin. Muistan itsekin, että tätä roolia mies on tainnut joskus maajoukkueessakin hoitaa, mutta omat muistikuvani (lue: peliotteet, ei tilastot) kertovat että mies ei, hyvästä liikkeestä huolimatta, ole kuitenkaan mikään hyvä sijoittuja/blokkaaja. Valaiskaa minua jos olen väärässä. Onko Pihlström esim. tällä kaudella pelannut alivoimaa ja miten se on sujunut? Alivoimalla juuri pelisilmä ja sijoittuminen tulee olla sitä terävintä kärkeä, kuten vaikkapa Saku Koivulla, enkä miellä että Pihlströmin pelisilmä kuuluisi miehen vahvuuksiin. Oikeastaan uskonkin että Pihlströmin vahvuus alivoimassa on pelkästään liike ja sekin vain silloin kun kiekko ei ole omalla alueella.

Juurikin näin itse näen. Karjala-turnauksessa kaksi maalia tehtiin Suomelle siksi, koska Philström oli sijoittunut liian kauaksi omasta miehestään. Toinen näistä virheistä tapahtui jatkoajalla Ruotsia vastaan. Voisin kuvitella kuitenkin ettei Philström pelaavaan kokoonpanoon mahtuessaankaan ole yksi alivoima pelaajista. Kuitenkin Suomi pelannee tasakentin suhteelisen tasaisesti neljällä kentällä ja erikoistilanteissa sitten Mikko Koivun, Valtteri Filppulan peliajat nousevat hyökkääjistä suhteellisen korkeiksi muihin verrattuna, kun molemmat todennäköisesti pelaavat ykkösketjussa, sekä sen lisäksi vielä yli- ja alivoimaa. Komarov ja Korpikoski ovat myös hyviä av:lla ja jos mennään vain kahdella hyökkäysparilla niin muitahan ei tarvitakkaan. Olisi kiva kyllä kuulla Erkalta perustelut siihen miksi Philström on joukkueessa? Mutta toki kuten Petteri Sihvonenkin aamu-tv:ssä totesi, että valinnat ovat suhteellisen onnistuneet ja Euroopasta haettiin liikettä ja jalkoja mukaan joukkueeseen "maailman nopeimman jääkiekon" toteuttamiseen ja Komarov, Aaltonen ja Philström kyllä liikenopeutta ehdottomasti tuovat. Voi olla että tämä on se Erkan perustelu miksi Philström on joukkueessa mutta esim. Hartikainen ei Euroopasta joukkueeseen päässyt. Toki noiden kahden em. pelaajalla on myös erona se että toisella maajoukkue edustuksia on paljon ja myös muutama mitali, kun taas toisella ei. Philstöm on myös arvoturnauksissa onnistunut yleensä hyvin, tai toisin sanoen ei ainakaan ole flopannut.

Aika paljon tekstiä sain kaverista joka on siinä ja siinä mahtuuko edes kokoonpanoon. Noh nyt kun itse kirjoitin syitä ylös miksi Philström on joukkueessa niin pystyn toisaalta itsekin ymmärtämään kriteerit joilla valinta on tehty.
 

Heijastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
Hieman OT:tä ja kuulunee enemmänkin yleisen keskustelun alueelle. Kuitenkin on niin monta "turha itkeä" -kommenttia. Mä en ymmärrä sellasta mentaliteettia, ettei sais kritisoida tai esittää eriäviä mielipiteitä

Ei kai kukaan tosissaan ajattele, että Erkka Westerlund tulee tänne lueskelemaan "eikunjoo, tällanen kokoonpano onki paljo parempi ku mitä ite hahmottelin"? tai "voikohan sille Selänteelle vielä sanoa että kaivaa ne golfkamat varastosta?"? Eikä Erkka tai Jari Kurri ole täällä myöskään jakelemassa papukaijamerkkejä samanmielisyydestä joten annetaan jokaisen tuulettaa ja kertoa mädät omenat.

Erkka on varmasti kannuksensa ansainnut johtaakseen tätä orkesteria ja on ammattilainen.

Joukkue on sementoitu ja sen varmasti tajuaa jokainen palstalainen
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi ei? Näkemyseroja toki on, ja omani perustuvat mustavalkoisesti pistemääriin. Mutta: Suomen joukkueeseen valittiin 14 hyökkääjää. Teemu Selänne pelaa maailman kovimmassa kiekkoliigassa NHL:ssä ja on tehnyt tällä kaudella 14 pistettä. Hän on tällä hetkellä yhdeksänneksi eniten pisteitä tehnyt suomalainen hyökkääjä tällä kaudella maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Ja jos katsotaan puhtaasti oikeita laitahyökkääjiä, hän on paras suomalainen. Mutta verrataan nyt kaikkiin muihin hyökkääjiin, sillä muutama heistä pystyy pelaamaan eri paikalla missä he normaalisti pelaavat...

Selänne on maalintekijä, mitään muuta pelillistä roolia Suomen joukkue ei voi tarjota, sillä kaikkiin muihin rooleihin löytyy joku soveltuvampi. Kun tykkäät niitä tilastoja noin paljon tuijotella, niin käy toki katsomassa millä prosentilla mies on laittanut kiekkoja sisään. Se on uran tähän asi huonoin. Noin puolet huonompi kuin viime kaudella. Esimerkiksi Bergenheim on tehnyt maaleja tuplasti Selänteen maalimäärään verraten, ainiin ja pelejäkin taitaa olla 7 vähemmän.

Tuohon sinun Selänne-Pihlström pyörittelyysi vastaan seuraavasti: Itse olisin valinnut Bergenheimin ja Hartikaisen joukkueeseen, mutta kaikki roolittavat eri tavalla, eikä siinä mitään.

Selänne-keskusteluhan alkoi provoilustani Steegilille, enkä mene niin pitkälle että sanon oikeasti Teemun olleen väärä valinta olympialaisiin, ottaen huomioon ketä on vapaana. Asia joka minua hieman suututtaa on Selänteen erikoiskohtelu valinnoissa, mutta onhan se ymmärrettävää, mieshän on legenda. Kuten täällä joku sanoi, keksikääpä valmentaja, jolla olisi munaa jättää Selänne pois kisoista.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tuli katsottua #hanskaajien tuore pätkä Sotshin kenttähahmotelmista, ja tämän jälkeen pyöriteltyä rosteria itsekin:

Hyökkäys:

O.Jokinen - Koivu - Ruutu

Koivu luonnollisesti ykkössentterinä, jolle tuttu laituri Ruutu vierelle. Vasemmalle O. Jokinen lähinnä siksi, että näen niin Granlundin kuin J. Jokisenkin mielummin Filppulan kentässä. Ykkösessä Olli saa kuitenkin kaipaamaansa vastuuta, ja mahdollisuuden nousta yhdeksi johtavista pelaajista.

Granlund - Filppula - J.Jokinen

Kenttä, jolta odotan tehoja kaikkein eniten. Filppula on joukkueen paras hyökkääjä, ja vastaa ihanteellisesti Malkinia, joka on tällä kaudella saanut Jussin hienoon liitoon. Toiseen laitaan Granlund, joka pääsee antamaan passeja kahdelle kenties potentiaalisimmalle maalintekijälle. Tämän kentän ympärille on syytä rakentaa myös ykkösylivoima.

Korpikoski - Barkov - Selänne

Barkov ja Korpikoski ovat täydelliset pelaajat paikkaamaan paljon puhuttuja Selänteen ongelmia omassa päässä. Barkov on loistava kääntämään peliä, mihin myös Korpikoski antaa nopeudellaan hyvin tukea. Hyökkäyspäässä Korpikoski tekee tilan, Barkov tarjoilee ja Selänne (toivottavasti) laittaa limpun uuniin.

Komarov - Kontiola - Lehterä

Neloseen kolme KHL-pelaajaa, jotka tuntevat alusta asti ison kaukalon kuin omat taskunsa. Jokainen äijistä osaa tietääkseni pelata hyvää jääkiekkoa kentän molempiin suuntiin. Komarov haistelee tässä eniten mahdollisuutta tunkeutua kärkikenttiin.

Puolustus:

Timonen - Määttä

Junnuja ei voi heittää samaan pariin. Vaikka rooleiltaan olisivat ihanteelliset (ainakin Määttä on pelannut koko kauden puhtaasti kiekollisen pakin, Letangin/Niskasen, kanssa), niin liian epävarma kombo maailman ykkösnyrkkejä vastaan. Timosella ei välttämättä jalka riitä paikkaamaan Vatasen riskiratkaisuja, siksi Määtän parina.

Salo - Vatanen

Salolla vastuu varmistella Vatasen peliä. Tässä parissa kuitenkin molemmilla äärimmäisen paljon taitoa myös hyökkäyssuuntaan. Aina, kun mahdollista kaksikko yllämainitun Filppulan kentän taakse hyökkäyspään aloituksiin, ja ai että kuinka Mertaranta huutaa.

Kukkonen - Lepistö

Kukkonen kuuluu pelaavaan kuusikkoon. Lepistö jäljellä olevista siksi, että kausi KHL:ssä antaa paremman valmiuden näin kovatasoiseen turnaukseen kuin mitä Väänäsellä on Liigasta. Kaksi Liiga-pakkia saattaisi olla pelinopeuden kanssa aika järjettömän suuressa hädässä.

Maalivahdit:

Niemi/Rask
Rask/Niemi
Lehtonen


Niemi ja Rask pelaavat kaksi ekaa ottelua, minkä jälkeen katsotaan kummalla mennään. Vaikka lähtökohtaisesti Rask onkin esittänyt parempia otteita, on mielestäni Bruins puolustusvoittoisempi juokkuekin kuin Sharks. Suomen puolustus taas ei ole aivan maailmanluokkainen. Lisäksi Niemen suurin vahvuus, tasaisuus, saattaa nostaa miehen lyhyessä turnauksessa jopa ykköskassariksi.

Vasta-argumenttejä, kiitos?
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Toista viulua? Tosissaanko? Granlund ja Immonen oli kovia, mutta ihan pikkasen meni kärjistyksen puolelle. Kuitenkin heti finaalin jälkeen Jalonen sanoi joukkueen olleen Mikko Koivun joukkue. Immonen teki tärkeän tasoituksen finaalissa kylmäpäisellä ratkaisulla ja huippulaukauksella, mutta maali olisi jäänyt syntymättä ilman Koivua joka kaatuessaankin potki kiekon Pesoselle, jolta Immonen kiekon sai ja ilman Ruudun suorastaan täydellistä maskia.

Jukka Jalonen puhui ihan totta, joukkue oli Mikko Koivun joukkue, mutta nyt puhuttiin kaksikon Ruutu-Koivu yhteispelistä. Molemmat pelasivat hyvin yksilöinä, mutta heidän yhteispelinsä ei ollut mitään häikäisevää. Jos olisi ollut, he eivät olisi jääneet pelillisesti kakkosketjuksi. 2012 Jalonen sanoi myös, että tämä joukkue oli Mikko Koivun joukkue ja mainitsi vielä perään, että Koivu pelasi vielä paremmat kisat kuin 2011, ja nyt hänen laidoillaan olivat Filppula ja J.Jokinen

Koivun ja Ruudun arvoa ei mitata vain tehoilla, vaikka kyllä niitäkin taisi ropista 2011 kisoissa ihan mukavasti.

Totta on, että heidän arvoaan ei mitata pelkästään tehoilla, he pelasivat hyvin, mutta eivät hyvin kaksisesti yhteen. Maalitkin perustuivat ihan muuhun kuin kaksikon kemioihin, mitä niitä katselin. Voin perustella pyydettäessä, miksi, mutta jos katsoit kisoja, niin varmasti näit saman kuin minäkin.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Tuli katsottua #hanskaajien tuore pätkä Sotshin kenttähahmotelmista, ja tämän jälkeen pyöriteltyä rosteria itsekin:

Hyökkäys:

O.Jokinen - Koivu - Ruutu

Koivu luonnollisesti ykkössentterinä, jolle tuttu laituri Ruutu vierelle. Vasemmalle O. Jokinen lähinnä siksi, että näen niin Granlundin kuin J. Jokisenkin mielummin Filppulan kentässä. Ykkösessä Olli saa kuitenkin kaipaamaansa vastuuta, ja mahdollisuuden nousta yhdeksi johtavista pelaajista.

Granlund - Filppula - J.Jokinen

Kenttä, jolta odotan tehoja kaikkein eniten. Filppula on joukkueen paras hyökkääjä, ja vastaa ihanteellisesti Malkinia, joka on tällä kaudella saanut Jussin hienoon liitoon. Toiseen laitaan Granlund, joka pääsee antamaan passeja kahdelle kenties potentiaalisimmalle maalintekijälle. Tämän kentän ympärille on syytä rakentaa myös ykkösylivoima.

Korpikoski - Barkov - Selänne

Barkov ja Korpikoski ovat täydelliset pelaajat paikkaamaan paljon puhuttuja Selänteen ongelmia omassa päässä. Barkov on loistava kääntämään peliä, mihin myös Korpikoski antaa nopeudellaan hyvin tukea. Hyökkäyspäässä Korpikoski tekee tilan, Barkov tarjoilee ja Selänne (toivottavasti) laittaa limpun uuniin.

Komarov - Kontiola - Lehterä

Neloseen kolme KHL-pelaajaa, jotka tuntevat alusta asti ison kaukalon kuin omat taskunsa. Jokainen äijistä osaa tietääkseni pelata hyvää jääkiekkoa kentän molempiin suuntiin. Komarov haistelee tässä eniten mahdollisuutta tunkeutua kärkikenttiin.

Puolustus:

Timonen - Määttä

Junnuja ei voi heittää samaan pariin. Vaikka rooleiltaan olisivat ihanteelliset (ainakin Määttä on pelannut koko kauden puhtaasti kiekollisen pakin, Letangin/Niskasen, kanssa), niin liian epävarma kombo maailman ykkösnyrkkejä vastaan. Timosella ei välttämättä jalka riitä paikkaamaan Vatasen riskiratkaisuja, siksi Määtän parina.

Salo - Vatanen

Salolla vastuu varmistella Vatasen peliä. Tässä parissa kuitenkin molemmilla äärimmäisen paljon taitoa myös hyökkäyssuuntaan. Aina, kun mahdollista kaksikko yllämainitun Filppulan kentän taakse hyökkäyspään aloituksiin, ja ai että kuinka Mertaranta huutaa.

Kukkonen - Lepistö

Kukkonen kuuluu pelaavaan kuusikkoon. Lepistö jäljellä olevista siksi, että kausi KHL:ssä antaa paremman valmiuden näin kovatasoiseen turnaukseen kuin mitä Väänäsellä on Liigasta. Kaksi Liiga-pakkia saattaisi olla pelinopeuden kanssa aika järjettömän suuressa hädässä.

Maalivahdit:

Niemi/Rask
Rask/Niemi
Lehtonen


Niemi ja Rask pelaavat kaksi ekaa ottelua, minkä jälkeen katsotaan kummalla mennään. Vaikka lähtökohtaisesti Rask onkin esittänyt parempia otteita, on mielestäni Bruins puolustusvoittoisempi juokkuekin kuin Sharks. Suomen puolustus taas ei ole aivan maailmanluokkainen. Lisäksi Niemen suurin vahvuus, tasaisuus, saattaa nostaa miehen lyhyessä turnauksessa jopa ykköskassariksi.

Vasta-argumenttejä, kiitos?

Ostan tästä kaiken muun paitsi kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua ja molarijärjestyksen.

En tiedä, mitä tuolla ykkösketjulla haetaan, todennäköisesti ei ainakaan tehoja. Kuten olen aikaisemmin jo antanutkin perustelut, niin tutkapari Ruutu-Koivu hyvin pelaaminen on täysi illuusio enkä oikein usko millään tavalla O.Jokisenkaan sopivuuteen näiden herrojen kanssa.

Sen sijaan kun sijoitetaan tässä laitoihin Filppula ja J.Jokinen, niin kentällisessä on kaksi parasta pistemiestä, kaksi parasta hyökkääjää NHL:ssä ja kaksi parasta maalintekijää NHL:ssä. J.Jokinen tarvitsee parhaat mahdolliset ketjukaverit, jotta hänen potentiaalinsa saadaan ulosmitattua. Näillä on myös yhteistä kokemusta, ja Mikko Koivu on pelannut parhaat arvokisansa näiden miesten kanssa.

Sitten saadaan myös potentiaalinen ketju soittamaan toista viulua, eli Granlund-O.Jokinen-T.Ruutu. Torinossahan Suomella oli toista viulua soittamassa tutkapari O.Jokinen-Peltonen. Uskon, että Granlund-O.Jokinen voisi samalla tavalla olla hyvä tutkapari tähän. Ruutu taas on tekemässä heille tilaa tässä, eli ihan perinteinen pelintekijä-maalintekijä-tilantekijä-vitja.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihan heittona tähän JA:n kritiikkiin Pihlströmin annista Sotshiin. Tarkoitan siis näitä juttuja:

Bergenheimia tulee vielä ikävä - NHL - 07.01.2014 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

- MAAJOUKKUE - 10.01.2014 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Jos puhuttaan 3-4 kentästä peliaika jää varmasti pienemmälle, tällöin pitää hyödyntää aikansa optimaalisesti. Sotshin turnaus pelataan isommassa kaukalossa jolloin luisteluvoima korostuu, toisin kuin NHL:ssä. Kuka on suomen luisteluvoimaisin roolipeluri? Se joka nyt valittiin. Entäs jos olisi valittu esim. Bergenhaim, onko hänellä kiekollista osaamista, mikä korostuisi myös pienessä roolissa? 29 peliä NHL:ssä takana, tehot 10+4=14, -3. Vaikka viime pelit ovat menneet paremmin, onko kuitenkin kyse enemmän 18v Barkovin esiin puhkeavasta neroudesta, kuin 30 vuotistaan lähestyvän Bergenhaimin tasonnostosta? Tuntuu että vahvat värilasit on päässä näitä juttuja tehtäessä, sillä pidän maajoukkueen valintaa täysin oikeutettuna. Tämä siis yhtään Bergenheimin saavutuksia väheksymättä.

Toinen asia mikä monia askaruttaa, "legenda" Selänne. Selänteellä on 5-5 pelissä pakosti pienempi rooli alemmassa ketjussa, jotta ikämies jaksaa painaa yv:tä missä hän edelleen pystyy ihmeisiin, jos jaksaa. Selänteen merkitystä ei voi myöskään vähätellä muulle joukkueelle. Hän on koko suomalaisen kiekon "ruumiillistuma", jolle jokainen suomalainen haluaisi kultaa. Suomalaiselle kiekkoilijalle on jo kunnia päästä pelaamaan hänen kanssaan, varsinkin nykyään. Kyseessä voi olla myös harvinainen suomalaisten legendojen kohtaaminen maajoukkueessa korkeimmalla tasolla, jos Barkov aikanaan pystyy nousemaan jopa Selännettä vastaavaan asemaan, viitteitähän tähän suuntaan on. Täydellinen unelma olisi, että Selänne ratkaisisi kullan suomelle, jo ajatus saa silmät kosteaksi... Samalla ajatuksella tulee mieleen myös Teppo Nummisen väpättävä huuli jonkun käsittämättömän tappion jälkeen... Kuvaa jotenkin niin hyvin suomalaisuutta molemmat ajatukset ja siinä se kiekon suomalaisia kiehtova ajatuksen ydin on.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Sen sijaan kun sijoitetaan tässä laitoihin Filppula ja J.Jokinen, niin kentällisessä on kaksi parasta pistemiestä, kaksi parasta hyökkääjää NHL:ssä ja kaksi parasta maalintekijää NHL:ssä. J.Jokinen tarvitsee parhaat mahdolliset ketjukaverit, jotta hänen potentiaalinsa saadaan ulosmitattua. Näillä on myös yhteistä kokemusta, ja Mikko Koivu on pelannut parhaat arvokisansa näiden miesten kanssa.

Uskon, että Erkan ykkönen tulee olemaan joko ikäluokkakenttä Jussi - Mikko - Tuomo tai Valtteri - Mikko - jokumuu. Siihe on syynsä miksi en kuitenkaan haluaisi näitä:

A) Kuten aikaisemmin sanoin, uskon Jussin tekevän tehoja, jos hyökkäyspäässä on mukana vähintään Granlundin tai Filppulan tasoinen pelintekijä/pistenikkari. Mikko on joukkueen hahmo, mutta kuitenkin puolustusvoittoinen ykköshyökkääjäksi.

B) Jos Mikko ja Valtteri pelaavat samassa kentässä, pienenee minkä tahansa mahdollisen kakkoskentän potentiaali valtavasti. Heitetään nyt vertailuksi itselleni tutuin joukkue - Penguins. Malkin osaisi pelata Crosbyn laidalla aivan hyvin, mutta onhan se nyt 100 kertaa järkevämpää tehdä kaksi kovaa kuin yksi vielä hitusen parempi vitja.

Miksi? Koska kellään vasustajalla ei ole ykköspakkipareja kuin yksi, joten lähtökohtaisesti he pystyväät täydellisesti pimentämään vain yhden kentällisen. Tietenkin olympiajoukkueissa kovia pakkeja on yleensä kaikki 6, mutta kyllä näissäkin selvä nokkimisjärjestys on. Niin vain joka joukkueella tulee olemaan tosipeleissä se pari, joka tahkoo 25-30min ottelussa. Näitä kavereita vastaan niitä maaleja on aika jäätävän vaikea tehdä.

Eli, Filppulan ja Koivun iskeminen samaan kenttään tekee mielestäni Suomen joukkueesta huomattavasti helpommin pimennettävän. Molemmat ovat johtavia senttereitä, jotka voivat nostaa vähän heikommatkin jätkät ykköskentän maalitykkien tasoisiksi. Olli Jokisen suhteen en usko ihan samaan.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Eli, Filppulan ja Koivun iskeminen samaan kenttään tekee mielestäni Suomen joukkueesta huomattavasti helpommin pimennettävän. Molemmat ovat johtavia senttereitä, jotka voivat nostaa vähän heikommatkin jätkät ykköskentän maalitykkien tasoisiksi. Olli Jokisen suhteen en usko ihan samaan.

Olli Jokiseen en itsekään usko, mutta tässä ketjussa roolitus olisikin sellainen, että Granlund olisi playmaker laidassa ja Mikke pystyy nostamaan kyllä ketjukavereidensa tasoa, etenkin isossa kaukalossa. Näin kaikissa kolmessa ketjussa olisi kaveri, joka pystyy nostamaan ketjukavereidensa tasoa, kolmosessa tätä virkaa hoitaa Barkov. Jokaisessa kolmessa ketjussa olisi näin myös potentiaalinen maalintekijä, ja loppupeleissä mikä vaan voi nousta johtavaksi ketjuksi. Moni tulee yllättymään varmasti Granlundin otteista olympialaisissa.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Ihan heittona tähän JA:n kritiikkiin Pihlströmin annista Sotshiin.

Jos puhuttaan 3-4 kentästä peliaika jää varmasti pienemmälle, tällöin pitää hyödyntää aikansa optimaalisesti. Sotshin turnaus pelataan isommassa kaukalossa jolloin luisteluvoima korostuu, toisin kuin NHL:ssä. Kuka on suomen luisteluvoimaisin roolipeluri? Se joka nyt valittiin. Entäs jos olisi valittu esim. Bergenhaim, onko hänellä kiekollista osaamista, mikä korostuisi myös pienessä roolissa? 29 peliä NHL:ssä takana, tehot 10+4=14, -3. Vaikka viime pelit ovat menneet paremmin, onko kuitenkin kyse enemmän 18v Barkovin esiin puhkeavasta neroudesta, kuin 30 vuotistaan lähestyvän Bergenhaimin tasonnostosta? Tuntuu että vahvat värilasit on päässä näitä juttuja tehtäessä, sillä pidän maajoukkueen valintaa täysin oikeutettuna. Tämä siis yhtään Bergenheimin saavutuksia väheksymättä.

Tottakai Barkovillakin on osansa Bergenheimin pelissä, mutta jos olisit seurannut Panthersin pelejä, niin tietäisit Bergenheimin pelaavan myös henkilökohtaisesti korkealla tasolla. En ihan ymmärrä näitä spekuloijia, joilla ei yleensä ole mitään näköhavaintoa asiastaan. Jutut perustuvat pelkkään mutuiluun, jota sitten pidetään totuutena.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
J.Jokinen - Koivu - Filppula

Suomella on sen verran laajuutta keskellä, että Filppula voidaan "uhrata" laitaan. Näin saadaan ykköseen enemmän tulivoimaa ja vältytään vahingoittamasta Koivun asemaa ykkössentterinä, kun Filppula tekee enemmän pisteitä.

Ruutu - Barkov - Selänne

Nyt lähdetään hieman hämärän rajamaille, mutta Ruutu ns. Bergenheimin luistimiin ja Teukka sitten surffailee ja latoo pari maalia Sashan namupasseista.

Korpikoski - O.Jokinen - Granlund

Korpikosken ja Granlundin kemiat toimi viime kevään MM-kisoissa. OJ tuo kokemusta, ratkaisuvoimaa ja kahdensuunnan peliä keskelle.

Komarov - Kontiola - Pihlström

Energiaketju, jossa voisi olla yllätysvalmiutta.

Kaiken kaikkiaan sekalainen sillisoppa, mutta jotenkin ihastuin tällaiseen sommitelmaan. Kaikki ketjut ovat enemmän tai vähemmän kykeneviä kohtalaiseen kiekkokontrolliin. Tasaisella peluutuksella pidetään tempo kovana.

Timonen - Määttä
Vatanen - Salo
Kukkonen - Väänänen/Lepistö

Kahdessa kärkiparissa selkeät hyökkäävä-/peruspakki-roolit. Euroopan miehet yrittävät jotenkin selvitä hengissä.

Rask
Niemi/Lehtonen


Rask selkeä ykkönen. Niemi tai Lehtonen pelaa jomman kumman kahdesta ekasta pelistä ja sen jälkeen vuorottelevat luukulla.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
xkouhiax kirjoitti:
Tottakai Barkovillakin on osansa Bergenheimin pelissä, mutta jos olisit seurannut Panthersin pelejä, niin tietäisit Bergenheimin pelaavan myös henkilökohtaisesti korkealla tasolla. En ihan ymmärrä näitä spekuloijia, joilla ei yleensä ole mitään näköhavaintoa asiastaan. Jutut perustuvat pelkkään mutuiluun, jota sitten pidetään totuutena.

No jos tuosta mutuilusta puhutaan, minun näkemykseni takana on "Suomen maajoukkue" valmentajineen ja scoutteineen yms. tietäjineen, mitäs sinun? Vetoat tietysti siihen pelilliseen näkemykseen, mutta sen perustelin juuri tuossa aiemmin, että olikos muita perusteluita?
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
No jos tuosta mutuilusta puhutaan, minun näkemykseni takana on "Suomen maajoukkue" valmentajineen ja scoutteineen yms. tietäjineen, mitäs sinun? Vetoat tietysti siihen pelilliseen näkemykseen, mutta sen perustelin juuri tuossa aiemmin, että olikos muita perusteluita?

Voisitko linkittää, missä "Suomen maajoukkue" valmentajineen ja scoutteineen kertoo Bergien hyvien otteiden olevan vain Barkovin nerouden ansiota?

Miksi pitäisi olla muita perusteluja kuin pelin seuraaminen? Peliä ja pelaajia kriittisesti seuraamalla nähdään totuus, totuus tilastojen takaa. Ja ne tilastotkin muuten on Bergiellä hyvää luokkaa muihin suomalaisiin verrattuna.
 
Laittaisin myös Korpikoski-Koivu-Ruutu-kolmikon yhteen, olisi todellinen killerikenttä. Korpikoski ja Koivu pelasivat lakon aikana TPS:ssä loistavasti yhteen eli se kaksikko jo toimii ja Koivu ja Ruutukin on jo tuttu.

Mahtaako Kontiolan kyvyt riittää pelaamaan Teemun kanssa, koko ajan omissa soi todennäköisesti kun huonossa tapauksessa molemmat laiturit vetää selkä suorana? Kakkonen ja kolmonen olisi omatkin valinnat, mutta ykkösestä ja nelosesta voi muodostua aika ikävät kentät omassa päässä.



Tarkoitus näillä kentillä oli tosiaan peluuttaa jengiä oikeita ketjuja vastaan oikeilta aloitus paikoilta. Selänteelle kaksi pelintekijää kaveriksi ja peliaika pelitilanteiden mukaan hyökkäyspäästä. Suojattuja minuutteja. Koivun ja OJn kentät taas kaverin parhaita vastaan mistä kohdin kenttää tahansa. Barkovin kentälle kaikkea siltä väliltä kiekollisia vaihtoja.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
O.Jokinen - Koivu - Ruutu

Koivu luonnollisesti ykkössentterinä, jolle tuttu laituri Ruutu vierelle. Vasemmalle O. Jokinen lähinnä siksi, että näen niin Granlundin kuin J. Jokisenkin mielummin Filppulan kentässä. Ykkösessä Olli saa kuitenkin kaipaamaansa vastuuta, ja mahdollisuuden nousta yhdeksi johtavista pelaajista.

Olen itsekin menettänyt yöunia, osittain tiuhan änäriseurannan kautta, ja osittain Olli Jokisen roolin pohdinnan vuoksi. Olli Jokinen, joka ehdottomasti tämän kauden näyttöjen puolesta kuuluu leijoniin, (samaa ei voi sanoa kaikista) on esiintynyt edukseen Winnipegissä.

Paperillahan OJ pystyy pelaamaan roolia, kuin roolia mutta todellisuus on täysin muuta. Miehen ego ei kestä jämäminuutteja. Täydellisessä maailmassa Suomen neloskenttä olisi muodossa Komarov - OJ - Hartikainen. Mielestäni täydellinen Shut Down -kenttä, josta löytyy myös offeensiivista talenttia.

Oli miten oli, pidän siitä ajatuksesta että OJ:lle suotaisiin isompi rooli, jotta miehen parhaat puolet saataisiin esille. Tuosta laidassa pelaamisesta en ole niinkään varma. Taitaa Ollilla mennä surffailuksi, kun ei ole tarpeeksi tekemistä omassa päässä. Toisaalta meiltä löytyy jo kaksi ensimmäistä sentteriä papereissani (Koivu, Filppula), enkä millään haluasi Ollia sekoittaa tuohon pakkaan. Barkov sentteri nro. 3, joten tässäkin skenaariossa tippuisi 4. Kentän sentteriksi. Rooli, jonka ilman egokysymystä OJ hoitaisi mallikkaasti.

Tämä vain tällaisena yöllisenä pohdiskeluna, ilman kummempia ratkaisuja.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt on pakko kuitata kunnolla, annoit vähän liikaa mahdollisuuksia hyvä xkouhiax. Ei millään pahalla vaan rakentavaa keskustelua tavoitelleen, xkouhiax . Tässä tulee lisää kommentoitavaa sulle.

xkouhiax kirjoitti:
En ihan ymmärrä näitä spekuloijia, joilla ei yleensä ole mitään näköhavaintoa asiastaan. Jutut perustuvat pelkkään mutuiluun, jota sitten pidetään totuutena.

xkouhiax kirjoitti:
Miksi pitäisi olla muita perusteluja kuin pelin seuraaminen?

Oiskohan noissa sinun kommenteissasi ristiriitaa, rehellinen vastaus, kiitos.

xkouhiax kirjoitti:
Voisitko linkittää, missä "Suomen maajoukkue" valmentajineen ja scoutteineen kertoo Bergien hyvien otteiden olevan vain Barkovin nerouden ansiota?

Itseasiassa voin, itsekään en tähän heti uskonut, kiitos kysymästä. Riittäisikö päävalmentajan kommentti?

Jkiekko - Ilta-Sanomat

Suora lainaus yllä olevasta Erkka Wesrterlundin haastattelusta IS:stä:

Barkovin viimeisen kuukauden ja etenkin viime aikojen pelaamista kun katsoo, niin hän on mennyt todella isoin pykälin eteenpäin. Oli vahva ja ylivoimaisesti Floridan paras.

Kaiken kertoo, että maajoukkueessa vilisee sentterin tontin omaavia pelaajia ja Bergie ei silti mahtunut kokoonpanoon. Vieläkö löydät "järkeviä" perusteluja Bergien poisjätölle? Yritän vastata, jos sinäkin...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tarkoitus ei ollut hyydyttää keskustelua, joten vapasti vaan kaikki kommentoimaan, vaikka hiukan haastoinkin tuota xkouhiax:ta. Taitaa olla jo nukkumatin seurassa tuo xkouhiax, aika hiljaiseksi meni ainakin tämä case Bergenheim. Taitaisi olla aika jo itsekkin hiljalleen painua pehkuihin, ainakin näin legendaarisen "parin" kaljan jälkeen.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko muuten Suomen veskarit voittaneet tyyliin yhtäkään matsia Änärissä noiden nimityksien jälkeen? Tuntuu, että siinä missä nhl.comia vilkuillessa kenttäpelaajat latovat pisteitä lähes matsissa kuin matsissa, veskareille kertyy tappiosarakkeeseen merkintöjä ja torjuntaprossa pysyy visusti jossain 75-85 paikkeilla. :) No ei siinä, ihan luottavaisin mielin voi tuolla kolmikolla lähteä skaboihin, mutta jotenkin tuntuu, että nyt ei ihan kundeilla ole paras jakso menossa. Jonkun huilaamaan tottuneen veskarin tuonne olisi voinut tietysti ottaa kolmanneksi, kun nyt kolme mukana olevaa ovat jengiensä selkeitä ykköskassareita. Varmasti aika kosmeettinen valinta, mutta Raanta olisi voinut olla hyvä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onko muuten Suomen veskarit voittaneet tyyliin yhtäkään matsia Änärissä noiden nimityksien jälkeen?

Ainakin Niemi näyttää voittaneen viime matsinsa Sharksin kanssa kun ottivat yhteen Detroitin kanssa. On kyllä parempiakin jaksoja ollut, mutta en usko olympianimityksillä olevan mitään tekemistä peliotteiden kanssa. Lehtosen viime matsissa 34stä kudista 31 pysähtyi mieheen torjuntaprosentin jäädessä lukemiin 91.2%. Mitään hätää tällä sektorilla ei ole olympialaisia varten, kuten hyvin tiedetään.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Hanskaajat katsottu tai ainakin kuunneltu, niin täytyy sanoa että aikamoisen pihalla tuo Solmu Salminen on joukkueen rakentamisessa. Ei mitään tasapainoa noissa kentissä, kun taas Lehtisellä huomattavasti rakentavammin ajateltu kentälliset.

Jos yhdistän omat fiilikset siitä, miten Erkka valitsee joukkueen ja miten itse valitsisin, niin jotain tällaista lienee luvassa:

Valtteri Filppula - Mikko Koivu (C) - Jussi Jokinen
Mikael Granlund - Aleksandr Barkov - Teemu Selänne
Tuomo Ruutu - Olli Jokinen (A) - Lauri Korpikoski
Leo Komarov - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen

+ Jori Lehterä, Antti Pihlström

Kimmo Timonen (A) - Sami Salo
Olli Määttä - Sami Vatanen
Sami Lepistö - Juuso Hietanen
Lasse Kukkonen - Ossi Väänänen

Tuukka Rask
Antti Niemi
Kari Lehtonen

Ylivoima 1:
Filppula - Koivu - J. Jokinen
Salo - Timonen

Ylivoima 2:
Granlund - Barkov - Selänne
Vatanen - O. Jokinen

Alivoima 1:
Koivu - Korpikoski
Timonen - Kukkonen

Alivoima 2:
Filppula - Komarov
Väänänen - Hietanen

*****

Ykkösketju on täynnä kiekollista osaamista ja laadukasta kahden suunnan pelaamista. Jussi Jokinen kaipaa vierelleen taitavia pelaajia, jotta hänestä saadaan maksimaalinen hyöty maajoukkueelle. Mikko Koivun ja Tuomo Ruudun rinnalla Jussi ei ole junnuvuosien jälkeen pelannut koskaan hyvin, joten en näe tuota ketjua järkevänä koostumuksena. Filppulan on myös "pakko" pelata laidalla, sillä muuten Olli Jokinen jää taas huonoon hänelle sopimattomaan rooliin, eikä hänestä saada mitään irti.

Kakkosketjuun täytyy laittaa "Sasha" Barkov, sillä Erkka on vahvistanut että Teemu Selänteen rooli joukkueessa on hyökkäyspäässä sekä ylivoimalla. Barkov on nuori kiekollinen taituri, joka kykenee ruokkimaan joukkueen kokeneinta pelaajaa, mutta samalla pelaamaan myös laadukkaasti omaan päähän. Granlund tuo myös kiekollista osaamista hyökkäyspäähän, minkä lisäksi hän on erinomainen pelaaja puolustussuuntaan. Olisi enemmän kuin mielenkiintosta nähdä "Mikke" ja "Sasha" samassa ketjussa isossa kaukalossa. Tässä voisi olla tulevaisuuden "Saku ja Teemu"-parivaljakko.

Kolmosketju rakennetaan Olli Jokisen ympärille. Rooli on samanlainen kuin hänellä oli alkukaudesta Jetsissä, joten uskon että paikka on suhteellisen mieluinen hänelle. Häneltä odotetaan hyvää peliä molempiin suuntiin, joten mihinkään pieneen rooliin häntä ei soviteta. Rinnalle hän saa vanhan ketjukaverin muun muassa World Cupista, jolloin heidän yhteispeli toimi mukavasti. Tuomo Ruutu tuo myös fyysistä elementtiä, jotta Olli saa keskittyä kiekolliseen peliin enemmän kuin rymistelyyn. Kolmas lenkki on sitten Lauri Korpikoski, jolta löytyy fyysisyyden lisäksi kiekollisia avuja molempiin päihin.

Nelosketju on KHL:n miesten tähdittämä kenttä. Kontiola pystyy hoitamaan tuon tontin hyvin ja loistavana aloittajana hän on varma pelaaja nelosketjun sentterinä. Komarovin kykyjä tuskin kukaan epäilee ja hän hoitaa paikkansa enemmän kuin mallikkaasti. Juhamatti Aaltonen on pieni kysymysmerkki neloskentässä, mutta Kontiolan kanssa peli on sujunut isossa kaukalossa, joten ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kaksikko myös Sotshisa.

Puolustajat jakautuvat hienosti leftin ja rightin miehiin. Timonen ja Salo kantavat päävastuun vielä näissä kisoissa, mutta kiekollista taitoa löytyy myös Määtältä, Vataselta sekä Lepistöltä. Väänänen ja Kukkonen hoitavat peruspuolustamisen ja alivoiman.

Ylivoimiin mahdutetaan kaikki parhaat miehet, enkä näe mitään järkeä että ykkösketjua hajotettaisiin ylivoimaan. Siitä löytyvät kaikki elementit siihen, että kiekot löytävät verkon perukoille. Kakkosylivoimasta löytyy taitoa, kokemusta ja yllätyksellisyyttä. Olli Jokisen rooli on viivamiehen paikalla, jolloin viivalle saadaan sopivasti kätisyydet kuntoon.

Maalivahtina aloittaa Tuukka Rask ja Antti Niemi pelaa toisen ottelun. Kolmannesta ottelusta eteenpäin vastuu on Raskilla.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
J. Jokinen-Koivu-Ruutu
Filppula-O. Jokinen-Granlund
Korpikoski-Barkov-Selänne
Komarov-Kontiola-Pillu

Timonen-Määttä
Salo-Vatanen
Kukkonen-Lepistö

Rask
Lehtonen

Näillä mennään.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Kimmo Timonen (A) - Sami Salo
Olli Määttä - Sami Vatanen
Sami Lepistö - Juuso Hietanen
Lasse Kukkonen - Ossi Väänänen
Hyökkäysryhmitys vaikuttaa mielenkiintoiselta, mut tuo kolmospakkipari helisee kaikkia top4-maita vastaan niin että tukka lähtee! Kukkonen siihen Hietasen tilalle, vaikka haluan uskoa lapsenmielisesti siihenkin, että Väänäsenkin peliotteet paranee siinä vaiheessa kun pääsee noihin kisoihin. Näyttää ettei vaan kerta kaikkiaan nappaa tuo Jokereissa pelaaminen.

Alivoima 1:
Koivu - Korpikoski
Timonen - Kukkonen

Alivoima 2:
Filppula - Komarov
Väänänen - Hietanen

Tää Hietanen tässä varmaan oli vitsi? Ei on pelannut alivoimaa vaihtoakaan seurajoukkueessa ainakaan niissä peleissä mitä oon kattonu ja on muutenkin ollu aina omassa päässä helisemässä.

Samaan aikaan Salo ei ole pelaamassa alivoimaa? Katoin eilen taas Tampan ja Washingtonin ottelua, (tais olla uusinta kylläkin edellispäivältä) niin uskosin että tuollaiseen av-peliin ei muut suomalaiset pysty. Monia syötönkatkoja, laukausten blokkauksia yms. eikä koskaan ollu pihalla tilanteesta, käynnistipä yhden av-hyökkäyksenkin Filppulan kanssa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tää Hietanen tässä varmaan oli vitsi? Ei on pelannut alivoimaa vaihtoakaan seurajoukkueessa ainakaan niissä peleissä mitä oon kattonu ja on muutenkin ollu aina omassa päässä helisemässä.

Mitähän pelejä olet katsellut? Kyllä ainakin itse katsomissani peleissä Hietanen on pelannut alivoimaa ja ihan reilustikin. Lienee myös ihan maalaisjärkeen käypää, että joukkueen selkeästi eniten peliaikaa saanut pakki ei ole noin suvereeneja minuutteja voinut kahmia jos hän aina alivoimalla purisi tuppea penkillä. Ja olihan Hietanen muuten Karjala-turnauksessakin se pakki, joka tuurasi varsinaisia alivoimapakkeja jos he olivat jäähyllä. Vaihtoehtona kuitenkin olisi ollut myös Karalahtea tai Mäntylää, jotka ovat urallaan arvokisoissa pelanneet ihan alivoimarooliakin. Kai tuokin nyt jotain kertoo Hietasen alivoimaosaamisesta.

Mutta ei sillä, en kyllä itsekään Juusoa olympialaisissa alivoimaa pelaamaan laittaisi. Lienee selvää, että alivoimalla huhkivat nelikko Timonen, Salo, Kukkonen ja Väänänen.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Mitähän pelejä olet katsellut? Kyllä ainakin itse katsomissani peleissä Hietanen on pelannut alivoimaa ja ihan reilustikin.

Pari KHL-peliä katsoin ja niissä en nähnyt pelaavan alivoimaa, eli pelasi sitä ainakin vähemmissä määrin. Pointti nyt oli joka tapauksessa oli se, että tuosta joukkueesta löytyy kyllä siihen virkaan parempiakin vaihtoehtoja ja siitähän olitkin samaa mieltä. Salo on näkemäni perusteella Suomen paras alivoimapakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös