Olympiakarsinnat

  • 85 421
  • 350

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viimeinkin on aika laittaa pistetilanne ja loppumietteet kieltämättä maraton-mittaisiksi venyneille vuoden 2022 Talviolympialaisten yleisimmille Olympiakarsinnoille.

Nämä oli alkujaan tarkoitus tehdä syyskuussa-lokakuussa viime vuonna, muutoin viime vuoden lopulla ja tietenkin viimeistään tämän vuoden alussa, mutta ikävä kyllä jo viime viestissä kerrottujen seikkojen myötä ne venyivät nyt melkein viime hetkeen asti ennen itse Talviolympialaisten varsinaisen puolen alkua.

Tämä tapahtuma on kaikkiaan ollut yksi hienoimpia jääkiekollisia tapahtumaelämyksiä pysyä sen hengessä mukana.

Ehkä yksi syy sille oli niin koronan aiheuttamat seikat, mutta myös useiden eri maiden jääkiekollisen kilpailukyvyllisen tason nousu, taantuminen tai niiden vertailu suhteessa selkeämpiin vakiomaihin.

Paljon yllätyksiä ja jännityksiä riitti jolloin ei olekaan ollut ihan hetkeen saanut niin paljon tunnelmasta kuin mitä nämä karkelot ovat tuottaneet.

Ja kaikki tämähän alkoi 6.11.2019 ennakkoviestini Talviolympialaisten 2022 Esialkukarsinnan kirjoittamisesta, 7.11.2019 alkoivatkin sitten pelit, 8.11.2019 kirjoitin ensimmäisen ottelukatsaukseni, siitä sitten kestäen suurin kirjoitusmäärin katsauksineen viime elokuuhun 29.8.2021 saakka ja sellaisenaan ilman muita viestejä/mietteitä ehkä muiltakin päättyvät sitten käsittelyltään omalta osaltani tähän päivään!

Tässä siten pistetilanne vuoden 2022 Talviolympialaisten Karsinnan jälkeen:

Talviolympialaisten Karsinta 2022 Pistetilanne

Lohko D

Slovakia 9 pistettä

Valko-Venäjä 3 pistettä

Itävalta 3 pistettä

Puola 3 pistettä

Lohko E

Latvia 9 pistettä

Ranska 6 pistettä

Unkari 3 pistettä

Italia 0 pistettä

Lohko F

Tanska 9 pistettä

Norja 6 pistettä

Slovenia 3 pistettä

Etelä-Korea 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Karsinnan päätteeksi voittajat ja nousijat Talviolympialaisiin 2022 olivat näistä lohkoista Slovakia, Latvia ja Tanska.

Nousijoista puhuen Tanska oli ja on käytännön ensikertalainen Talviolympialaisissa nyt Pekingissä, Kiinassa etenkin kun tätä ennen lähin mahdollinen asema tätä ennen oli tai on ollut näihin päiviin asti Albertvillen Talviolympialaisten 1992 Virallisen Karsijan muodossa ennen sitten häviämistä Puolalle.

Loppumietteeksi todeten paljon nähtiin hienoja suorituksia näiden aikana.

Nähtiin niin Jään Elefanttien eli Thaimaan romuluisen notkeaa luistelua maaleineen, Kirgisian kuumaveristä puskevuuta kohti maalia hyvinkin rajulla hinnalla myös tietenkin osuvin maalein, Kuwaitin ja Meksikon itkettävän huonoa sohlailua jäällä jota vastaavaa saa hakea pitkän matkan takaa näiden maiden jääkiekollisesta kykykuvastosta ja viimein esimerkiksi Tricolori Hochein eli Romanian pitäessä jännityksessä brittejä ja unkarilaisia käytännön viime hetkiin asti siihen mitä nousuun ylemmäksi tuli!

Huippuhetki itselleni oli tosiaan tietysti osin Tanskan ensikertalaisuuden nousun lisäksi tietysti Unkarin voitto briteistä kohti lopullista Talviolympialaisten Karsintaa.

Näillä mailla eli briteillä ja unkarilaisilla kun oli tietysti yksi alempien MM-kisojen taso-ottelujen viime vuosien kovin näytös tuolloin tosin Unkarin tappiolla minkä sitten se maksoikin kerralla takaisin!

Ikävä kyllä sitten vuorostaan näiden karkeloiden mustin hetki oli myös Unkarin tappio tosiaan järkyttävästi Latvialle.

Ristiriitaisempi ja myös melko harmittava juttu oli tietysti Etelä-Koreankin tilanne.

Tosin korona on kovalla kädellä kurittanut jääkiekkoa kautta Aasian näinä päivinä ja on tuottanut päänvaivaa muillekin kuin vain sille.

Silti jokunen pisteryöstö isommilta tai edes yksi voitto olisi ollut hyvä nähdä, että ainakin pahin arvostelu olisi tauonnut edes hetkeksi.

Etelä-Korealla oli ennen näitä kisoja paljon todistettavaa ja korona ei toden totta olisi voinut tulla huonompaan aikaan!

Tämän tapahtuman erikoisin juttu olikin sittemmin muilta osin puhuen Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 2022 Esikarsintaan minkä tosiaan Ijs-Oranje eli Hollanti voitti Espanjaa vastaan käydyssä erikoisottelussa!

Aiemmin kun tosiaan näin ei ollut käynyt, että tämmöistä tapahtumaa sellaisenaan olisi jouduttu pelaamaan.

Seuraaviin Talviolympialaisiin eli vuoden 2026 vastaaviin on vielä aikaa, mutta toisaalta niiden kaikkein alustavimpiin karsintoihin ei enää välttämättä ole niin kauan aikaa.

Kiitos koronaviiveen niin jonkin verran yli kaksi vuotta enää. Riippuen tosin kyllä myös siitä, että miten laajaksi ne erinäiset karsinnat tulevat suurenemaan, miten paljon todella innokkaita maita kuten Jamaika, Kolumbia ja Iran ilmoittautuu mukaan ja myös tietysti mahdollisesti päivittyvistä Olympiakriteereistäkin.

Mikäli erinäisiä karsintoja ei tule ihan niin paljon niin sitten tilanne on toinen.

Ikävä kyllä myös maailman politiikan arkipäiväinen tilanne on luonut erittäin vaarallisia kysymysmerkkejä etenkin nyt jo käynnissä olevien Pekingin Talviolympialaisten jälkeen.

Nämä Talviolympialaiset tai teoriassa Kazhakstanin varakisaisäntänä Kiinalta mahdollisesti koronasyistä tai poliittisista syistä poistetut ja sen eli Kazhakstanin sitten pitämät vuoden 2022 Talviolympialaiset kun olisivat herättäneet ja ovat herättäneet melkoisen määrän ennakkopaheksuntaa.

Jälkimmäinen joutui myös toteutuneen historian mukaisiin mellakoihin niin hyvää mainosta sille ei tullut siitä.

Tämäkin kaikki olisi voinut olla toisin kun ei olisi oltu Norjan hallituksessa nk. Pena-Sämplyjä Talviolympialaisten 2022 rahoittamisen kanssa.

Paljon olisi ollut ongelmiakin, mutta Jääkarhut olisivat päässeet kotikisoihinsa tuoreempien päivien veteraaneineen vielä kerran jääkiekossa ja varmasti kansainväliseltä uiguuripaheksunnalta tai Putin-bulvaanien kansalaisten keisaroinnilta olisi vältytty.

Mukavaa oli nähdä myös muiden Jatkoaikalaisten nimimerkkienkin juttuja ja loppua kohti myös hyviä kisaennakkojakin!

Vielä kun vähän enemmän alkupuolellekin juttuja tulisi muiltakin niin ei jäisi yksinpuheluksi.

Tosin tiedä sitten, että häiritseekö mahdollisesti tiettyjen pienempien jääkiekkomaiden 'eksoottisuus' sitten jotenkin liikaa joitakin nimimerkkejä vai eivätkö ne sitten vain herätä samalla tapaa huomiota mietteineen kuin mitä vähän perinteisemmät karsijat/usein kisoissa mukana olevat maat herättävät?

Sen näkee sitten 2-4 vuoden kuluttua kun näitä juttuja käydään pääosin lisää ellei sitten nyt tule tietenkin joitakin oheiskysymyksiä tai vastauksia näihin viesteihin.

Näillä puhein päätetään tämä viesti sitten näin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös