Olympiakarsinnat

  • 86 358
  • 350

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilisen päivän ottelut päättyivät Talviolympialaisten Alkukarsinnassa seuraavasti:

Lohko L

14.12.2019

Ijs-Oranje-Taiwan 14-1 (Kyyti oli kylmää Taiwanille, mutta onnistuipa 2 minuuttia ja 16 sekuntia Ijs-Oranjen avausmaalin jälkeen entisaikojen nk. Raha-Kiina peräti tasoittamaan ottelun Po-Yun Hsiaon upealla sijoittumisella ja tarkalla rannelaukauksella lukemiin 1-1 ja mitä tuuletettiin kuin maailmanmestaruutta!

Valitettavasti Ijs-Oranjen tehoparivaljakko Nick Verschuren ja Bartek Bison olivat vähän eikä ihan vähänkään toista mieltä ja toimivat jäällä maalien tekijänä tai ainakin maalipaikkoja hyvin järjestäneinä kapellimestareina joukkuekavereille ja tovereilleen.

Tämän jälkeen suurin osa kulunneen päivän ottelua oli Ijs-Oranjen jyräämistä ja vain ihme ja tuleva huomisen erittäin tärkeä ottelu jatkoa ajatellen Espanjaa vastaan säästivät Taiwanin pahemmalta murskatappiolta.

Taiwanin kunniaksi on sanottava, että ainakaan vauhti ja pelihalut eivät ehtyneet kesken ottelun samalla tapaa kuin Espanjan kyydissä ja ei todennäköisesti Jään Elefantit eli Thaimaa edelleenkään paljoa parempaan olisi pystynyt vaikka mukana olisikin ollut tässä Talviolympialaisten Karsintojen vaiheessa!

Joskin Ijs-Oranjen kiekollinen peli oli tavallista, normaalin tiedetympääkin laiskempaa läpi ottelun suurilta osin. Taiwanin osalta voikin keskittyä nyt täysillä edes Meksikon yllättämiseen mikä valitettavasti tulee olemaan vaikeaa ainakin mikäli Meksiko yhtään pystyy toistamaan tämän päivän parantunutta ottelutasoaan mistä puhun lisää Espanja-Meksiko-ottelun yhteydessä.)

Espanja-Meksiko 15-1 (Tämäkin oli Seleccion Azulille melkoinen kotiyleisön huudatuksen riemuvoitto pelillisesti ajatellen. Joskin ensimmäiset 14 minuuttia ja 13 sekuntia ottelusta olivat verratenkin tarmokkaasti vastaan pistäneen Meksikon tähtihetket ottelussa kun ainakin kaikkein kamalin surkeus oli tiessään.

Ihme kyllä pystyi Taiwanin tapaan Espanjan ensimmäisen maalin jälkeen pistämään ottelun vielä tasoihinkin minuutin ja seitsemän sekuntia sen jälkeen lukemiin 1-1 Santiago Sierran maalilla!

Kaikkiaankin niin paljon kun voisi kritisoida Meksikon tämän hetken jääkiekollisia vaikeuksia niin aina Espanjan 3-1 johtoon asti virtaa riitti Meksikolla tarmokkaasti puolustaa.

Tosin kun Seleccion Azul sitten ihan todella alkoi hakemaan alemmiltakin kentällisiltä Meksikolle ylimaallisen tason luistelunopeutta ja tehokkuutta taidokkaalla syöttöpelillään niin sen jälkeen valitettavasti Meksiko jäi vauhdissa horisonttiin miettimään syntyjä syviä.

Edelleen vain Meksikon maalivahdin erittäin sankarilliset torjunnat välillä naurettavankin suurissa määrissä ja tuleva huomisen erittäin tärkeä ottelu jatkoa ajatellen Ijs-Oranjea vastaan säästivät Meksikon pahemmalta murskatappiolta.

Meksiko vuorostaan kyetessään toistamaan edes puoletkaan hyvästä ensimmäisestä erästään tästä ottelusta puhuttaessa tasoltaan Taiwania vastaan se kyllä sen voittaa, mutta maan taantunut taso on muistettava ja edelleenkin yllättävänkin suuri todennäköisyys myös häviöllekin on olemassa mikä vielä muutama vuosi sitten olisi tarkoittanut huutonaurua kun sitä olisi miettinyt toisin kuin nykyään tai ihan lähivuosina.)

Ennen huomisen päätöspäivän otteluja 15.12.2019 eli Taiwan-Meksiko ja Espanja-Hollanti tässä pistetilanne lohkosta L missä tosiaan erikoisesti Taiwan on Meksikon edessä huolimatta vain yhdestä tehdystä maalista mitä ilmeisimmin kuitenkin vähemmin päästetyin maalein siinä missä Meksikolla on kaksi tehtyä maalia:

Hollanti 6 pistettä

Espanja 6 pistettä

Taiwan 0 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Huomisen päätöspäivän ottelujen alkamisajat ovat tuttuun tapaan Klo 16 ja Klo 20 paikallista aikaa eli Klo 17 ja Klo 21 Suomen Aikaa.

Sitten Lohko M:n tilanne:

Lohko M

14.12.2019

Beli Orlovi-Bulgaria 7-0 (Beli Orlovi tosiaan tekivät Bulgariasta melkoista Pljeskavicaa kirjaimellisesti. Mitään jakoja Bulgarialla ei ollut paljonkin jäähyjä sisältäneessä ottelussa ja pienellä säästöliekillä tunnuttiin menevän serbien osalta tästä ottelusta puhuttaessa.

Etenkin kun huomenna kohdataan varmasti Balkanin väännöistä kovimmassa hetkeen kivikova Kroatia. Bulgarian osalta pahin mankeli on ainakin nyt takana kun yritetään pelata sentään edes voittava ottelu Turkkia vastaan kaikin voimin.

Pieni kunnia oli maalivahdin jälleen sisukkaan väännön lisäksi pitää tappiolukemat vain 0-1:ssä ensimmäisessä erässä eikä Bulgaria edes hirvittävästi tuntunut masentuvan vielä 0-3 tappiolukemissakaan toisin kuin mitä esimerkiksi Taiwan teki Ijs-Oranjea vastaan kun tuhkimotarina jäi toteutumatta.)

Kroatia-Hokeyi Takimi 10-2 (Kroatia teki Hokeyi Takimista myöskin melkoista muhennosta, mutta oli ajoittain menettää pelinsä juurikin liikajäähyihinsä mitä ei vain saisi tulla mikäli mielitään oikeasti päästä jatkoon.

Tosin muutamia vuosia sitten yleensäkin minkään asteen vaikeuksissa oleminen Hokeyi Takimia vastaan olisi aiheuttanut huutonaurua ja paljon, mutta nykyään tiedä sitten kun Kroatialla ajoittain oikeasti on kyllä melkoisia vaikeuksia ollut jääkiekossa ainakin harjoituskaudella mikäli ei ihan kunnon vakavemmissakin otteluissaan kaudella.

Lisäksi joukkueella on ollut tunnettuja sisäisiä ja ulkoisiakin ongelmia. Typerän liikajäähyilyn takia Hokeyi Takimi onnistui jopa saamaan maalinkin 21 sekuntia Kroatian jäähyn jälkeen ensimmäisessä erässä milloin muutenkin suhteellisen käsittämättömästi tilanne oli vain Kroatian eduksi 2-1!

Toki kun ihan oikeasti alettiin ryhdistäytyä ja ihan pahimmat jään perseilyt jättää taakse niin kyllä ottelu vietiin ilman muuta itselleen, mutta ei tuollaisella kouhkaamisen menolla kyllä parempia maita voiteta.

Taantumastaan huolimatta Kroatia on silti kuitenkin kivikova maa etenkin balkanilaisessa jääkiekossa, mutta Serbia on ollut muutaman vuoden ajan yllättävänkin valmis syöksemään sen valtaistuimeltaan tai kiekollisen kruununperijän asemasta mikäli vielä tietenkin myös Slovenian muistaa sinä varsinaisena Balkanin kiekkokuninkaana maasta puhuttaessa sinänsä.

Voimakasta latausta on takuuvarmasti huomenna luvassa. Turkin osalta on myös ollut koettelevaa katsottavaa nämä ottelut, mutta vähitellen yllättävänkin hyvin Turkki kyllä osaa jo nykypäivinä tai ihan lähivuosina ainakin hyödyntää paikkansa jäällä mikäli se saa tilaisuutensa.

Siltikin tietynlaisesta edistymisestään huolimatta Turkilla on silti kirimistä jäällä ja sitä myös uhkaa lajillisella puolella eräänlainen jään pysähtyneisyyden aika kun sitä vertaa vaikkapa kovaa vauhtia nousussa jääkiekon osalta olevaan Kirgisiaan, Gruusiaan ja etenkin Turkin paljon tukemaan Turkmenistaniin.

Bulgariaa vastaan jääkin Turkin sankaroinnit tässä turnauksessa toivottavasti edes voiton hyvän mielen tuottaen.)

Ennen huomisen päätöspäivän otteluja 15.12.2019 eli Turkki-Bulgaria ja Kroatia-Serbia tässä pistetilanne lohkosta M:

Kroatia 6 pistettä

Serbia 6 pistettä

Turkki 0 pistettä

Bulgaria 0 pistettä

Huomisen päätöspäivän ottelujen alkamisajat ovat tällä kertaa tässä lohkossa poikkeuksellisesti jo Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa eli Klo 14 ja Klo 18 Suomen Aikaa.

Lohkossa K pelataan myös otteluja päätöspäivänä jotka ovat tietenkin aiemmin mainitun mukaisesti Kirgisia-Israel ja Romania-Islanti.

Huomisen päätöspäivän ottelujen alkamisajat ovat tuttuun tapaan Klo 15 ja Klo 19 paikallista aikaa eli samaan aikaan ottelut pelataan kuin mitä Suomessa on kello tuolloin.

Lohkovoitosta ja pääsystä Talviolympialaisten Esikarsintaan kamppailevien Romania-Islanti, Espanja-Hollanti ja Kroatia-Serbia-ottelujen lisäksi huomio ainakin itselläni kohdistuu ilman muuta myös kamppailuun Kirgisia-Israel.

Ennen kaikkea kun Kirgisia voi jälleen kerran saada edes lopulta hieman vaisusti ainakin nyt niihin ihan parhaimpiin mahdollisiin odotuksiin nähden sujuneen turnauksen jälkeen sille itselleen kuuluvan voiton ja uuden arvokkaan voitetun joukkueen päänahan tavallaan.

Toki kaikkiaan näin kovan tason kiekkoilun huomioiden Kirgisia on tehnyt tähän asti silti erittäin vakuuttavaa työtä ja mikäli ei muka olisi niin kuten aiemmassa Luxemburg-ottelussa niin tässäkin ottelussa kuitenkin parhaimmillaan erittäinkin hyvää jääkiekkoa pelannutta Israelia (Vuonna 2006 oli tosiaan Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonassa/1-divisioonassa ottamassa Saksaa vastaan tappion niskaansa mistä muun muassa useissa eri lehdissä kuten Karjalaisessakin kirjoitettiin aikamoisia otsikoita.) vastaan kantti punnitaan varmasti kovimmillaan.

Kestääkö niin nousuehdokkaiden kuten myös Kirgisian kantti?

Se selviää huomenna!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 2022 Talviolympialaisten Alkukarsinnan tuloksia aiemmin odottaneille on todettava, että näinä päivinä on totisesti sattunut ja tapahtunut paljon hässäkkää!

Näistä varmastikin todella selvin ja ainoa erittäin iso syy sille, että miksi en ole julkaissut ajanmukaisia tai suurin piirtein ajassa kiinni pysyviä tuloksia tuoreeltaan on ollut Espanja-Hollanti-ottelun päätös missä 15.12.2019 itse ottelun jää irtisanoi sopimuksensa kohtelustaan kesken ottelun ja mikä kahden ja puolen tunnin ja kaikkiaan kolmen ja puolen tunnin kuluttua itse ottelun alusta nähtiin liian epäluotettavaksi näkemään ottelun loppua korjauksista huolimatta!

Ottelua vaikutettiin jatkavan hyvinkin myöhään sen alusta lukien, mutta lopulta koko ajankohta vain nähtiin viimeisenkin ottelun osalta liian myöhäiseksi.

Ottelu julistettiin tuloksettomaksi.

Tämän jälkeen alkoivatkin sitten byrokraattiset matkalogistiset väittelyt suuntaan ja toiseen.

Mikä kyllä näin kaiken jälkeen oli etenkin espanjalaisten järjestäjien osalta noloa.

Etenkin kun ehkä jos jossain Makedoniassa jää voikin pettää milloin sattuu tai vaikka Kuwaitissa niin Talviolympialaisten Alkukarsinnankaan kaltaisessa tapahtumassa ei näin saisi käydä.

Ja kun käy niin varasuunnitelma eli toisin sanoen Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten Esikarsintaan olisi ollut ihan syytä pitää ajallaan eikä vain epävarmasti tiedotella mitä sattuu suuntaan ja toiseen.

Tai välillä perua ja välillä sitten vakuuttaa, että ottelu pelataan!

Omituista oli myös töykeät kieltäytymiset ottelun siirrosta esimerkiksi Ijs-Leeuwin Kotiluolaan Hollantiin tai myös esimerkiksi jollekin lähialueen maiden puolueettomalle jäähallille vaikkapa Ranskaan jolloin olisi myös isommilta matkakustannuksilta vältytty.

Tilannetta tietenkin jossain määrin pahensi se, että ottelu kerettiin aloittaa ja pelata ensimmäisen erän osalta loppuun.

Vaikkakin onneksi tietenkin myös ottelu ehdittiin päättää lukemiin 0-0 jolloin noloudesta ei syntynyt kestävää vahinkoa ja mielipahaa tuleville sukupolville Espanjaan tai Hollantiin mahdollisen vastustajan voitosta olosuhdevoittona tai kabinettipäätöksenä.

Alun perin Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten Esikarsintaan oli tarkoitus pelata seuraavana päivänä, parin päivän päästä ja viimeisimmillään kolmen päivän päästä itse epäonnistuneesta pelistä joko sellaisenaan eli toisesta erästä lähtien loppuun asti tai kokonaan uudelleen aloitettuna.

Lähtökohtaisin ja helpoin päivämäärä olisi ollut pitää se 17.12.2019, mutta valitettavasti matkalogististen ja byrokraattisten väittelyiden johdosta ei ottelua pidetty tuona päivänä.

Tänä vuonnakin tuo Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten Esikarsintaan olisi ollut helppo pitää kun vain olisi löytynyt hyvä päivämäärä, mutta kiitos kaikkien ongelmien tuo kyseinen ottelu järjestetään nyt lopulta vasta ensi vuoden puolella tammikuussa ja toisin sanoen 8.1.2020.

Tämä luo tietenkin omat haasteensa ja tavallista pidempi tauko tuli pelaajille joiden homma voi tämän erikoistapauksen johdosta muuttua vielä paljonkin.

Etenkin kun niin paljon helpompi olisi ollut pitää ottelu näin loppuvuodesta joko ennen joulua tai ennen vuoden vaihtumista, mutta mitäpä sille voisi kun byrokratia on mitä on ainakin toisinaan.

Kaikkiaan tapaus on ollut sellainen mitä ei olisi todellakaan haluttu nähdä.

Joskin Espanjan ihan pieneksi puolustukseksi on sanottava, että ainakin edellisestä erittäin merkittävästä ottelun menemisestä jään huonon kunnon johdosta on sentään onneksi kulunut pieni ikuisuus toisin kuin mitä on ollut Makedonian, Kuwaitin tai vaikka ihan Kiekko-Panttereiden tai Kiekko-Sarvikuonojen eli Etelä-Afrikan kaltaisissa maissa.

Seuraavissa viesteissä käyn läpi tosiaan näitä muiden päättyneiden lohkojen tilanteita Talviolympialaisten Alkukarsinnan suhteen ja palaan kyllä myös nk. Tapaus Espanja-Hollanti-ottelun pariin!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
15.12.2019 pelatut ottelut päättyivät Talviolympialaisten Alkukarsinnassa seuraavasti niiden päätöspäivänä Lohkojen K:n ja M:n osalta kun Lohkon L:n tilannetta käyn läpi erikseen seuraavassa viestissä johon laitan myös lopputilanteet kaikista lohkoista ja yleisen ennakkoarvion jatkosta:

15.12.2019

Lohko K

Kirgisia-Israel 4-5 (Jatkoaika tarvittiin ottelun voiton ratkaisemiseksi. Tämä oli katkera osoitus siitä miten selvä ja hallitseva Kirgisia oli Israeliinkin nähden jääkiekossa ainakin tämän hetken perusteella, mutta Israel ei sortunut Luxemburgin kaltaiseen kauhistuneeseen katkeruuteen vaan yritti selvästi ja sisukkaasti loppuun asti.

Se palkittiin vaikka oltiin käytännössä ainakin ajoittain aivan umpihuonoja ja tappiolla pahemmin kuin vain pitkään pattitilanteessa olleissa Kirgisian melkein takuuvarmoissa voittolukemissa 4-2.

Kirgisian voiton kuitenkin maksoi nolosti se monta kertaa varoitettu jäähyherkkyys mistä tällä maalla tulee kyllä totta vieköön olemaan pääsemistä irti.

Ei tämä maa tietenkään mikään ysäri-Turkki ole jääkiekon riehumisen saralla joistakin ihan pahimmista historiallisista Jugoslavian joukkueista puhumattakaan, mutta ei tuolla riehumisella kyllä oikeasti voiteta kyllä yhtään paljoa ketään Israelia kovempaa vastustajaa mikäli koko ajan on pelaajia jäähyllä noin paljon kun on ollut huonoimmillaan!

Toisin sanoen taitoa kyllä on voittaa varmasti paljon Israelia kovempiakin vastustajia, mutta se rauhoittuminen pitäisi saada iskostettua kuumaveristen pelaajien päähän keinolla millä hyvänsä.

Minuutti ja 13 sekuntia ennen loppua Israel iski tosiaan itse tasoihin lukemiin 4-4 ja 2 minuuttia ja 38 sekuntia ennen tasoitusta olivat olleet lukemat enää 4-3 Kirgisian eduksi. Viime hetket ottelusta ei Kirgisia ollut enää suurimmaksi osaksi ottelua hallinnut itsensä ja siihen maa sitten sortui.

Kun kaikkea miettii niin voitto olisi kyllä kuulunut Kirgisialle, mutta nyt maksettiin taas niitä ikäviä oppirahoja. Tulevaisuus on kyllä edelleen hyvä tälle joukkueelle, mutta nimenomaan mahdollisten kriitikoiden varalta tätä voittoa Israelistakin olisi Luxemburg-voiton tapaan kyllä tarvittu.

Kykyjen katto kuitenkin on tilapäisen lähellä. Etenkin kun vielä Israelin maa voi voittaa kuten jonkun muunkin vastaavan tason tai sitä paremman maan, mutta Islanti ja Tricolori Hochei eli Romania ovat ilman täysin terävänä ja levänneenä otteluun lähtevälle Kirgisian joukkueelle jo liikaa.

Ja vähänkin väsyneenä tulee äärimmäisen rumia lukemia takkiin kuten nähtiin jo aiemmin turnauksesta Tricolori Hocheita vastaan.

Kirgisian kykyluokka vastaa hyvin Gruusian vastaavaa ja voi olla, että maa on erittäin hyvässä luokassa tulevaisuutensa suhteen siinä missä Gruusia valitettavasti on pieni kysymysmerkki.

Ja merkitsevää on ollut myös Gruusian pysyminen poissa Talviolympialaisten Karsinnoista siinä missä Kirgisia sen sijaan on ollut mukana hienosti.

Jään Elefanttien eli Thaimaan tapaan Kirgisia tarvitsee selvästi pientä rutiinia peleihinsä ja ilman muuta Thaimaasta poiketen selvästi parempaa itsehillintää peleihinsä. Muutoin fyysisyys ja luisteluvoima ovat kyllä kunnossa näillä mailla jääkiekossa näinä päivinä mikä on hyvä juttu mikäli niitä haluaisi verrata keskenään.

Israel vuorostaan oli kyllä pelottavankin huono tässä turnauksessa etenkin jälleen kun joukkueessa on vain niin paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia eikä mitään erityisen suuria lahjakkuuksia ollut nousemassa mukaan jäille tämän perusteella.

Aiemminkin toki ilman muuta Israelilla on ollut aina nuorennusleikkausten aikaan ongelmia pelaajiensa sisäänajossa, mutta nyt kyllä vaikutti aika pahalta ihan läpi turnauksen.

Toisaalta Kirgisian sortuessa liikajäähyihinsä sille tarjottiin voitto kuin hopealautaselta minkä se myös otti kaksin käsin vastaan. Nuorille pelaajille edes joku voitto varmasti tuli tarpeeseen, mutta pahaa pelkään tulevana vuonna kyydin olevan kylmää nk. Pyhän Maan Kiekkoilijoille. Israel on Meksikon tapaan jääkiekossa vakavassa taantumasuunnassa valitettavasti ilman ihmeitä.)

Romania-Islanti 10-1 (Tricolori Hochei teki Jäähaukoista tai Tunturihaukoista selvää mennen, tullen ja palatessa. Kotiyleisö vaati voittoa ja sen myös Tricolori Hochei pystyi erinomaisesti tarjoamaan.

Vaikka yllättävänkin kauan Tricolori Hocheilta kesti ensimmäisen maalin saaminen. Kun se oli saatu niin maalitili oli avattu ja tämän jälkeen Islanti tuntui menettävän sen pienenkin siihen asti olleen toivonsa pelissä mukana pysymisestä.

Taistelua jatkui ensimmäisen erän päätökseen ja 4-0 lukemiin asti. Sen jälkeen Islannilla murheellisesti kasetti petti ja tutut jäähyt ja pelikiellot alkoivat. Siinä mielessä aiemmasta edistymisestään huolimatta Islanti polkee yhtä murheellisen todettuna paikoillaan edistyksestään huolimatta sinänsä.

Lopulta saivat 2 minuuttia ja 45 sekuntia ennen koko ottelun loppua yhden maalinsa, mutta kieltämättä näky oli varsin tyrmistyttävän pysäyttävä.

Etenkin kun ennen ottelua olisin voinut uskoa enemmänkin ehkä juuri 0-4, 0-5 tai 0-6 lukemien olevan mahdollisempi Tunturihaukoille tappiona ja siitä sitten ehkä heille maali tai pari-kolme tilanteen mukaan päälle. Ikävä kyllä kotiyleisönsä edessä Tricolori Hochei on aina tai ainakin erittäin useimmiten ihan eri panoksella pelaava kuin normaalisti muualla.

Islannilla on tosiaan edessään syntyjen syvien miettiminen ja eihän tämä hyvää mainosta ole sille. Tosin ilman muuta täytyy muistaa se, että Islannilta puuttui tärkeimmästä paikasta myös niitä aiemmin mainittuja avainpelaajiakin, mutta ei Tricolori Hocheita vastaan hirvittävästi välttämättä mahdollisuuksia olisi ollut niilläkään.

Pienempi tappio tosin olisi ollut mahdollinen ja edes odotuksissa pysyminen. Etenkin kun jossain määrin ongelmia oli myös täyslevänneen nousukas Kirgisiankin kanssa jääkiekossa niin ei tuo kyllä hyvältä näytä Jäähaukkojen osalta jatkon kannalta. Tricolori Hochei pääsi siis jatkoon.)

15.12.2019

Lohko M

Turkki-Bulgaria 4-1 (Lohkojumbojen omassa taistelussa Turkki oli periaatteessa vähän alakynnessä tässäkin ottelussa, mutta ei paljon ja oikeastaan oli Bulgariaa parempikin. Ainakin mitä tulee itsehillintään. Bulgarialle taas risuja voisi antaa tässä ottelussa oikeastaan vähän kaikesta mokailusta jäällä kun voitto olisi kerrankin ollut mahdollinen.

Mauttomin tilanne oli Vasil Bachvarovin aitiosta karkaaminen Turkin pelaajien kanssa tappeluun ja muitakin tapelleita pelaajia oli Bulgarialta enemmän kuin kylliksi. Siten Turkki oli voittonsa ansainnut.

Bulgarian kanssa voi tuolla kuumaverisyydellä vain kauhistella, että mitähän tapahtuu tai tapahtuisi ottelussa Kirgisia-Bulgaria?

Siinä saattaisi olla melkoista vääntöä ja irtohampaita olevan jäällä luvassa. Ja toisin kuin Bulgaria niin Kirgisia on enimmäkseen kuumaverisyydestään huolimatta saanut sentään tuloksia aikaan jäällä siinä missä Bulgaria ei ole.)

Kroatia-Serbia 2-1 (Jatkoaikaa ei tämän ottelun ratkaisuun tarvittu. Huikea ja tunteita täynnä ollut Balkanin herruuden tai ainakin kruununperillisten taisto tämäkin oli!

Jäähyjä riitti roppakaupalla ja väittelyä toimitsijoille. Tarkkaa ja tiukkaa oli yritys kummallakin maalla kun jatko Talviolympialaisten Esikarsintaan oli pelissä. Serbia on kyllä noussut viime vuosina jääkiekossa ja sen Kroatia sai toden totta huomata kotiyleisönsä edessä. Viimeiseen asti se sai voittoaan myös jännittää.

Vähän tietysti harmittaa se, että muutama avainpelaaja Serbialta oli pelaamassa mieluummin Jääkiekon Makedonia Cupia Team Balkanin/Team Välimeren kaltaisessa joukkueessa kun edustamassa maataan tässä erittäin tärkeässä ottelussa jatkon kannalta. Toisaalta taas maan valmennus päätti tuttuun itsepäiseen tyyliinsä mitä päätti ja ihan lopussa saatiin siitä sitten maksaa.

Kroatia kyllä vieläkin juuri ja juuri maan voittaa, mutta ei enää kovinkaan helposti ja sekin tuottaa varmasti tulevalle vuodelle ja vuosille paljon jännitettävää jatkon kannalta.

Varsinkin kun kysymys on siinä, että voisiko Serbia tosiaan mennä Kroatian ohi jääkiekossa? Nykyisellä edistymisellään voisi hyvinkin mennä ainakin mikäli Kroatiankin oma taantumasuunta jatkuu jääkiekossa omine tuttuine ongelmineen. Lopulta Luka Mikulic pelasti Kroatian kasvot mahdolliselta tappiolta ja erittäinkin kuohuttavilta sanailutilanteilta kulisseissa tekemällä Kroatian voittomaalin 2 minuuttia ja 25 sekuntia ennen ottelun loppua.

Arsenije Rankovic otettiin Serbian maalilta hyvin palvelleena 57 sekuntia ennen ottelun loppua pois, mutta se ei auttanut ja Kroatia voitti ottelun. Ehkä vähän aikaisemminkin Rankovic olisi voitu vetäyttää maalin suulta, mutta ei toki paljoa aikaisemmin kuin vetäytettiin. Beli Orlovi joukkueena oli ottelun jälkeen allapäin ja syystäkin.

Tällaiset otteet ovat kuitenkin rohkaisevia yleisen jatkon kannalta sillä muutama vuosi sitten silloisestakin edistymisestä huolimattakin ei tällaisia suorituksia niin vain olisi voinut odottaa siltä. Kroatia pääsi siis jatkoon.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Talviolympialaisten Alkukarsinta 15.12.2019 Lohkossa L päättyi seuraavasti ja tässä viestissä käyn myös läpi muiden lohkojen lopulliset pistetilanteet, muut lohkot tulevaan vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan ja odotukset ottelusta Espanja-Hollanti mikäli kaikki ne asiat tähän viestiin mahtuvat.

Mikäli eivät niin käyn ne läpi vielä yhdessä uudessa erillisessä viestissä.

Nyt Talviolympialaisten Alkukarsinnan 15.12.2019 Lohko L:n päätöstunnelmiin:

15.12.2019

Lohko L

Taiwan-Meksiko 7-1 (Kyllä vain. Tässä ottelussa nähtiin kyllä varmasti surkein Meksiko miesmuistiin jääkiekossa ja Taiwan vähemmän yllättäen otti kaksin käsin haltuunsa kaikkien aikojen mahdollisuutensa voittoon ja lunasti sen peräti komein lukemin!

Taiwanin pelaajat juhlivat tätä voittoa kuin maailmanmestaruutta ja riemuun sinänsä oli olla vaikea yhtymättä koettelevan turnauksen päätteeksi.

Noin umpisurkean Meksikon myös Thaimaakin olisi voittanut kun meno oli kerran sellaista kun oli ja kun vielä jäähyputki alkoi niin Taiwanin voitto oli sinetöity.

Meksiko on Israelin tapaan äärettömän vakavassa syöksykierteessä jääkiekossa, mutta Israel sentään pystyi puolustukseksi ihan äärimmäisen nurkkaan ajettuna pelaamaan itsensä toki osin vastustajan jäähyputken takiakin voittoon Kirgisiasta siinä missä Meksiko ei kyennyt vastaamaan nk. Raha-Kiinan vauhtiin oikein mitenkään mikä oli järkyttävää.

Tietenkin voi jossitella siinä, että kannattiko vähiä voimiaan haaskata Espanjaa vastaan minkäänlaiseen sankarointiin kun tiedettiin asemansa tässä turnauksessa? Niitä olisi kyllä tarvittu tässäkin pelissä.

Tällä menolla tosiaan Kirgisia ja Thaimaakin olisivat jyränneet Meksikon tuollaisella esityksellä ja tulevaisuuden kannalta tuollainen asenne kuin mitä Meksikolla muutenkin on jääkiekossa ollut ei lupaa sille mitään hyvää.

Taiwanin osalta tämä antaa uskoa ainakin sen omaan pienenä, mutta silti erittäinkin merkittävänä ainakin kulissien takana pysyneelle jääkiekko-ohjelmalle tulevina vuosina.)

Espanja-Hollanti (Julistettiin tuloksettomaksi tilanteessa 0-0 ensimmäisen erän jälkeen. Tässä ottelussa korostui Espanjan taidokas ja melkein ehkä ratkaisevankin 1-0 voittomaalin syntymisessä sitä edeltänyt syöttöpeli ennen kuin Bartek Bisonin onnistui riistää kiekko ja palauttaa se Nick Verschurenille keskialueelle.

Verschurenilla oli paikkansa tehdä myös Ijs-Oranjelle 1-0 kenties ratkaisevana voittomaalina, mutta hän kompastui erikoisen oloisesti kesken maalintekotilanteen minkä arveltiin juurikin johtuvan jään huonosta kunnosta. Tästä ottelusta tulee oma arvionsa myöhemmin.)

Pistetilanteet lohkoissa olivat seuraavat ottelujen päätteeksi Talviolympialaisten Alkukarsinnassa Lohkoissa K ja M:

Lohko K

Romania 9 pistettä

Islanti 6 pistettä

Israel 2 pistettä

Kirgisia 1 piste

Lohko M

Kroatia 9 pistettä

Serbia 6 pistettä

Turkki 3 pistettä

Bulgaria 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan selvisivät nyt näistä lohkoista Romania ja Kroatia.

Talviolympialaisten Alkukarsinnan Lohko L:n pistetilanne on seuraava toistaiseksi kun Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten Esikarsintaan pelataan vasta ensi vuoden puolella tammikuussa eli 8.1.2020:

Lohko L

Hollanti 6 pistettä

Espanja 6 pistettä

Taiwan 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Vain Espanja tai Hollanti voi nousta vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan.

Talviolympialaisten Esikarsinnassa pelaavat seuraavat maat kolmessa eri lohkossa:

2022 Talviolympialaisten Esikarsinta

Lohko G

Slovenia

Japani

Liettua

Espanja tai Hollanti lisättynä Kroatialla

Lohko H

Kazhakstan

Puola

Ukraina

Espanja tai Hollanti lisättynä Kroatialla

Lohko J

Iso-Britannia

Unkari

Eesti

Romania (Tricolori Hochei sijoittuu tähän lohkoon.)

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsinnan ottelut pelataan vielä ensi vuoden puolella helmikuussa päivämäärinä 6.2.2020-9.2.2020 välisenä aikana yhtenevästi kaikkiaan.

Sloveniassa ainakin toistaiseksi ottelupaikka on Jesenicen Jäähalli, Kazhakstanissa tietysti Nur-Sultanin Jäähalli ja Iso-Britanniassa Nottinghamin Jäähalli.

Mistään näistä lohkoista ei välttämättä tule liian helppo ja panokset totta vieköön kovenevat.

Varsin murheellinen lohko ainakin itselleni on nähdä Iso-Britannia, Unkari, Eesti ja Romania samassa lohkossa kun kaikkien noiden maiden jääkiekkoa on tullut seurattua ja kannatettua erittäinkin pitkään.

Etenkin Unkaria jolla nyt varsinkin voisi olla se paras tilaisuus aikoihin ilman nk. Liian Ylivoimaista Vastustajaa Slovenian tai Jääkarhujen eli Norjan muodossa ottaa se paikka edes Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan.

Tosin Iso-Britannia pärjäsi kyllä oikeastaan riittävänkin hyvin jo kuluneen kevään MM-kisoissa tänä vuonna jolloin Unkarilla valitettavasti ainakin nykyisellä taantumasuunnallaan on kaikki työ voittaa Iso-Britannia.

Eri asia olisi ollut mikäli Iso-Britannia olisi ottanut ihan jokaiselta aivan koko ajan maalia pömpeliinsä kuten pelättiin ennakkoluuloisesti ennen kisoja keväällä.

Yksi kuitenkin vain voi valitettavasti nousta kerrallaan jatkoon joten se menee todennäköisesti Iso-Britannian ja Unkarin väännöksi, mutta Eesti tai ihan jopa oikein mahtavimmillaan Tricolori Hocheikin voi yllättää!

Oma jännityksensä tietenkin on tämän hetken tilanteella ja varsinkin kun Uusintaottelu Nousemisesta 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan lykkääntyi ensi vuoden puolelle tämän vuoden lopun sijaan.

Kun tuota erikoisottelua ei kyetty pelaamaan ajallaan tai tämän vuoden puolella niin se pakostakin vaikuttaa myös tulevien Talviolympialaisten Esikarsinnan ja myös Talviolympialaisten Karsinnankin maiden ranking-pisteisiin ja sijoituksiin MM-ohjelmassa tai Talviolympialaisten nimellisessä lopputaulukossa tavallaan.

Tämän hetken tilanteen pohjalta Seleccion Azulin voittaessa tuon erikoisottelun se tulee kohtaamaan Slovenian, Japanin ja Liettuan Talviolympialaisten Esikarsinnan Lohkossa G.

Mikäli Ijs-Oranje voittaa tuon erikoisottelun niin se tulee kohtaamaan Kazhakstanin, Puolan ja Ukrainan Talviolympialaisten Esikarsinnan Lohkossa H.

Kroatia vuorostaan joutuu valitettavasti odottamaan lopullista lohkosijoitustaan juurikin tuon Talviolympialaisten erikoisottelun ja myös yleisenkin rankingin pistetilanteiden uudeksi menon perusteella ennen kuin sen lopullinen pelipaikka voidaan sille osoittaa kun nyt näillä näkymin aiemmin ollut paikka Kazhakstanin, Puolan ja Ukrainan kanssa menee uudelleen mietintään.

Ennakkomietteet Uusintaottelusta 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaaan Nousemisesta tulevat tähän alle:

Espanja-Hollanti (Tässä ottelussa Seleccion Azulin porukka on nuorta, mutta erittäin kykenevää. Menettelevän parhaassa peli-iässään oleva Juan Antonio Brabo täydentää kenttäpelaajista nuoren Bruno Baldrisin ja monien muidenkin nuorukaisten huippuluokan suorituksia ja tietenkin Espanjalla on kokenut ja tärkein ässänsä tässä turnauksessa aiemmin melko vähän käytettynä eli Ander Alcaine maalivahtina.

Espanjan avaimina ovat loistava syöttöpeli, erittäin hyvä maalintekokyky ja kiekottoman pelin sujuminen taitotasollaan.

Ijs-Oranjella eli Hollannilla on ottelussa vuorostaan erittäin hyvä tehokaksikko Bartek Bison-Nick Verschuren, hyvä syöttöpaikkojen luoja Joey Oosterveld, vastaavasti hyvä tai menettelevän hyvä maalintekijä Jordy Verkiel ja hyvää jäähyntappoa pelaava kypärätemppujen iskijä kun tilaisuus tulee eli Danny Stempher.

Tietenkin paljon on ollut viime vuosina kiinni siitä, että saako Ijs-Oranje tietenkin Tillburg Trappersin pelaajia käyttöönsä vai ei.

Tillburg Trappers on huikeasti pelannut Saksan kolmatta sarjatasoa eli Oberliigaa viime vuosina ja on voittanut siellä mestaruuksia ulkomaisena seurana kolme kertaa neljästä.

Tillburg Trappersin pelaajista puhuttaessa:

Silloin kun Ijs-Oranje ei niitä saa niin tulokset ovat olleet erittäin murheellisia ja kun saa niin venymiskyky on yleensä ollut hienoa sitä itseäänkin parempia maita vastaan.

Hollannin avaimina ovat fyysisen pelin hallinta, tarkka maalintekokyky silloin kun vain ei voida hallita kiekkoa muutoin jäällä välttämättä ja yleinen pelin hallinta näennäisen laiskasta tahtitasosta huolimatta suhteessa Seleccion Azulin kaltaiseen vastustajaan nähden.)

Pelitaso kovenee ja se myös näkyy.

Helmikuussa sen sitten näkee, että ketkä pääsevät 2022 Talviolympialaisten Karsintaan asti ja ketkä eivät.

Toivottavasti myös vaikkapa juuri Talviolympialaisten Esikarsinnasta lähtien saisi myös muitakin mielipiteitä mukaan niin ei jää ihan yksinpuheluksi nämä mietteet.

Vaikka voihan kyllä olla myös niin, että aikaisempiin vuosiin peilaten Talviolympialaisten Karsintojen osalta vain itse päätapahtumana sellainen herättää keskustelua ja Talviolympialaisten Esikarsinta oli varhaisin vaihe missä keskustelua näki ja ei silloinkaan kovin pitkään.

Tosin pienenä poikkeuksena sääntöön oli myös jo se kerta kun Talviolympialaisten Alkukarsinta ensi kerran pelattiin niin silloin oli myös mainintaluokan keskustelua siitä, että sellainenkin pelataan.

Toivottavasti uusin vastaava Talviolympialaisten Esikarsinta tai vajaan neljän vuoden perästä jo vaikkapa seuraava Talviolympialaisten Alkukarsintakin herättäisi hieman enemmän keskustelua kuin aiemmin.

Mikäli kieltämättä erikoisen tapahtuman eli Uusintaottelussa Nousemisesta 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan osalta on mitään iloa niin on ainakin se, että ainakaan ei tarvitse odottaa helmikuulle 2020 asti tunnelmia vaan tuo erikoisottelu pelataan jo tammikuussa 2020 8.1.2020!
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Miksi tuo Espanjan ja Hollannin peli keskeytettiin/siirrettiin? Muutoinhan pelit menneet odotusten mukaisesti. Kroatian ja Serbian vääntö oli odotetun tiukka.

Seuraavasta vaiheesta tyrkylle jatkoon ovat Slovenia, Kazakstan, ja Unkari tai Iso-Britannia.
Liettua saattaa onnistuessaan pystyä haastamaan Slovenian, mutta tuskinpa voittamaan. Puola voisi taivaanmerkkien mennessä kohdalleen pystyä yllättämään Kazakstanin, mutta epätodennäköistä se lähtökohtaisesti on.

Kuinka sitten mikäkin maa saa pelaajia seurajoukkueista käyttöönsä. Esikarsintavaiheesta jatkoon selvinneet saavat valmistautua tappioihin. Romanialla parhaat mahdollisuudet voiton nappaamiseen, koska samassa lohkossa Viro.

Ja kiitos jälleen Thusbergille! Perusteellisia selvitystöitä kelpaa lueskella.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Miksi tuo Espanjan ja Hollannin peli keskeytettiin/siirrettiin? Muutoinhan pelit menneet odotusten mukaisesti. Kroatian ja Serbian vääntö oli odotetun tiukka.

Seuraavasta vaiheesta tyrkylle jatkoon ovat Slovenia, Kazakstan, ja Unkari tai Iso-Britannia.
Liettua saattaa onnistuessaan pystyä haastamaan Slovenian, mutta tuskinpa voittamaan. Puola voisi taivaanmerkkien mennessä kohdalleen pystyä yllättämään Kazakstanin, mutta epätodennäköistä se lähtökohtaisesti on.

Kuinka sitten mikäkin maa saa pelaajia seurajoukkueista käyttöönsä. Esikarsintavaiheesta jatkoon selvinneet saavat valmistautua tappioihin. Romanialla parhaat mahdollisuudet voiton nappaamiseen, koska samassa lohkossa Viro.

Ja kiitos jälleen Thusbergille! Perusteellisia selvitystöitä kelpaa lueskella.

Espanjan ja Hollannin välisessä ottelussa meni jää huonoon kuntoon kesken ottelun ja myöhemmin kahdesta kohtaa jää pysyi korjaamattomassa kunnossa. Aloitusalueelta ja läheltä Espanjan maalia mihin tuli siis laaja murtuma ja sittemmin tullut vesittymisjuoksettuma.

Ne taas olivat korjaamattomassa kunnossa seurausta epäonnistuneesta joskin muuten yleensä ihan rutiinilla menevästä jään puhdistuksesta erätaukojen aikana kun luultiin, että jää olisi ollut kunnossa alustavien korjaukseen liittyneiden toimenpiteiden jälkeen.

Kun ottelu alkujaan julistettiin tuloksettomaksi niin tuolloin jää oli kyllä periaatteessa pitkittyneen tauon ja jatkettujen korjausten jälkeen jo ihan kunnossa mitä nyt vaikeimmista kohtaa ennen tuota julistusta suositeltiin tietenkin pelaajille yleensäkin kiertää ne pahimmat ongelma-alueet, mutta liian myöhäinen ajankohta oli ongelma järjestäjille.

Sen jälkeiset ongelmat menivätkin sitten espanjalaisjärjestäjien omiin ihmeellisiin byrokraattisiin seikkailuihin ottelun perumisesta tai jatkamisesta muina päivinä ja kun eivät edes halunneet antaa tuota ottelua pelattavaksi Hollantiin tai puolueettomalle areenalle vaikkapa Ranskaan.

Kiitos kehuista!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Huomenna 8.1.2020 onkin sitten vuorossa melkoinen erikoistapahtuma Talviolympialaisten 2022 osalta tavallaan.

Kyseessä kun on tietenkin Uusintaottelu Nousemisesta Talviolympialaisten 2022 Esikarsintaan mikä päättää Talviolympialaisten 2022 Alkukarsinnan.

Siinä tietenkin kohtaavat 15.12.2019 aiemmin jään huonon kunnon ja lopulta myöhäisen ajankohdan takia muutenkin tuloksettomaksi julistetussa ottelussa uudelleen Espanja ja Hollanti joista vain toinen voi tietenkin nousta seuraavaan vaiheeseen.

Espanja-Hollanti ja toisaalta osin erikoislaatuisen tilanteensa johdosta tavallaan lähtökohtaisen puolten vaihdon takia Hollanti-Espanja pelataan huomenna Palau de Gelin Jäähallissa Barcelonassa Klo 12 paikallista aikaa eli Klo 13 Suomen Aikaa.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että miten käy ja Kroatian lohkopaikka tietenkin on kiinni tämän ottelun lopputuloksesta Talviolympialaisten Esikarsintaa varten.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään tosiaan Uusintaottelussa Nousemisesta Talviolympialaisten 2022 Esikarsintaan Hollanti voitti niukasti suurimman osan otteluaan paineen alla oltuaan Espanjan maalein 5-3.

Ottelu Ijs-Oranjelle ei ollut helppo sillä jäähyjä riitti ja Espanja pystyi huomattavankin paljon tavallista paremmin pysymään Ijs-Oranjen kyydissä.

Ottelusta tuli yllättävänkin sitkeä tahtojen taisto kotiyleisön edessä pelanneen Seleccion Azulin ja Ijs-Oranjen välillä.

Tämä saattoi ehkä myös olla Seleccion Azulin tähtimaalivahti Ander Alcainen viimeinen joutsenlaulu kenties ihan Talviolympialaisten tapahtumien osalta kun niitähän pelataan vain joka neljäs vuosi ja ikääkin tosiaan jo on verraten menettelevästi.

Kaikki tosin ei ollut lainkaan Alcainesta kiinni vaan paljon täytyi kiitosta antaa myös Seleccion Azulin muillekin pelaajille.

Joukkuekapteeni Oriol Boronatin puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta oli kuitenkin karmea virhe kun kaveri on osannut harjaannuttaa ja ohjata nuorempiaan kuvioissaan paremmin kuin ihan viime vuosien vastaavat pelaajat.

Siten nuoremmilla pelaajilla oli periaatteessa verraten yhtä nuorekasta Ijs-Oranjea vastaan kuviot hukassa ajoittain erittäin pahasti ja vain Ijs-Oranjen puolustuksen löysäily imarteli valheellisesti Seleccion Azulin nuorison kuvio-ohjausta tilaisuuksien täyttymättömyyksien kanssa.

Ehkä pahin vihollinen Espanjalle loppupelissä tuntui ratkaisupaikan edessä olevan Ijs-Oranjen tunnettujen Tillburg Trappers-pelaajien lisäksi myös ihan omat kotimaiset byrokratiaongelmat.

Alun perin tämänkin ottelun piti alkaa aikaisemmin iltapäiväotteluna ennen kuin sitä sitten muokattiin alkavaksi Klo 12 paikallista aikaa eli Klo 13 Suomen aikaa.

Toisin sanoen ottelua muokattiin yllä sanotusta kaksi tuntia aikaisemmaksi.

Se aiheutti omat haasteensa ja kun siihen vielä lisää espanjalaisten pelaajien opiskelupaikkojen tai työpaikkojen nihkeyden ymmärtää ottelun tärkeyttä jatkon kannalta Espanja kärsi enemmän pelaajamenetyksistä kovassa paikassa kuin Hollanti.

Seleccion Azulilta puuttui 8 pelaajaa perutusta ottelusta siihen verrattuna ja Ijs-Oranjelta vastaavasti vain 5 pelaajaa ja melkein kaikki pelaajat ehkä yhtä tai kahta pelaajaa huomioimatta olisivat Ijs-Oranjelta päässeet pelaamaan samalla tapaa kuin perutussakin ottelussa mikäli ei olisi ollut taas älytöntä byrokratiaongelmaa ja osin Ijs-Oranjen omaa ainakin tällä kertaa hyvin huonoa sisäisempää tiedotusta ainakin kotona Hollannissa.

Toki Ijs-Oranjella on myös tällä aikavälin ollut pieniä murheita loukkaantumisten, opiskelupaikkojen tai työpaikkojen kanssa, mutta Seleccion Azulin tilanteesta poiketen Ijs-Oranjella Hollannissa on ihan viime vuosina ja varsinkin kun puhutaan Talviolympiatason tapahtumasta niin pelannut kyllä normaalia paremmin ymmärrys sen tärkeydestä pelaajien uran suhteen jolloin saatavuus on kyllä parempi luokaltaan.

Välillä itse ottelusta puhuttaessa näytti yllättävänkin pitkään siltä, että Espanja sen voittaa.

Etenkin kun johtoon kyettiin nousemaan ja pitämään peli tasoissa.

Lopulta kuitenkin Ijs-Oranje vei rutiinilla ja ennen kaikkea vähän yllättävästäkin suunnasta tulleen ratkaisijan eli Raymond van der Shuitin läpiajomaalilla ottelun nimiinsä jo kauan ennen todella ratkaisevaa 5-3 voittomaalia tyhjään Seleccion Azulin maaliin Danny Stempherin viimeistelyllä.

Ander Alcaine vetäytettiin ehkä sittenkin hieman liian aikaisin maalilta ja osin hyvä päätös toki mahdollista ottelun tasoitusta varten kostautui tappiolla.

Tosin ei vetäytyshetkeä liian paljoa enempää aikaisemminkaan olisi voinut enää tehdä siinä tilanteessa kuin tehtiin.

Tällä kertaa otettiin riski ja nyt vain kävi kuten kävi.

Siten viimeiset 17 sekuntia ottelusta olivat lähinnä muutoin siihen asti ihan huippuhyvinkin pelannutta Espanjan masentunutta räpistelyä parempaa vastaan kunnes summeri soi.

Ilman muuta on pakko kehua tietenkin myös Fredrik Meierdresin venymistäkin Ijs-Oranjen maalilla!

Ijs-Oranje matkaa täten Kazhakstanin lohkoon Talviolympialaisten Esikarsintaa ajatellen ja Kroatia vuorostaan tulee matkaamaan Ijs-Oranjen voiton myötä Slovenian lohkoon Talviolympialaisten Esikarsintaa ajatellen.

Kazhakstanin lohkossa H Ijs-Oranjea odottavat vielä Puola ja Ukraina ja Slovenian lohkossa G Kroatiaa odottavat vielä Japani ja Liettua.

Espanjan pelit päättyivät, mutta tulevan kevään omia MM-koitoksia ajatellen Seleccion Azul on kuitenkin pelannut nyt ihan viime vuosien pienen tai ajoittain ehkä isonkin taantumavaiheen jälkeen yllättävänkin kilpailukykyistä jääkiekkoa.

Mitä en tosiaan myös espanjalaistakin jääkiekkoa melko kauan seuranneena juuri muista nähneeni sitten 2010-luvun alun tai vähän sitä ennen olleen espanjalaisen jääkiekon nousukauden jälkeen kun se vaihe ajautui suvantoon jokunen vuosi sitten.

Siten Espanjan osalta tulevan kevään osalta näyttää erittäinkin lupaavalta meno mikäli puoletkaan Ijs-Oranje-tason matsien kykytasosta kyetään säilyttämään!

Ijs-Oranjen näkymiä mietittäessä tulee kuitenkin erittäin vaikeat näkymät.

Espanjaa vastaan käydyissä otteluissa näin peruuntuneen kuin nyt olleen erikoisottelun myötä nähtiin kymmenkunta Tillburg Trappersin miestä kentällä ja voi olla, että ihan kaikkein kovimpiin paikkoihin nyt tulevassa Talviolympialaisten Esikarsinnassa on pakko laittaa melkein koko joukkue kuin tästä miehistöstä kootuksi tai ainakin useampi pelaaja vielä lisää kuin mitä nyt on ollut.

Hirveän paljon vapaampia vastuuminuutteja ei tule toisin kuin vielä tässä turnauksessa tulikin ajoittain.

Puolustustakin olisi pakko kyllä parantaa tämän hetken tasosta ellei sitten ihan todella kerjätä liiketason laiskuuden ohella jumbotilaa lohkossa.

Niitä näkymiä tutkaillaan sitten lähempänä helmikuuta tai jo helmikuun puolella ilman ihmeitä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Tämä saattoi ehkä myös olla Seleccion Azulin tähtimaalivahti Ander Alcainen viimeinen joutsenlaulu kenties ihan Talviolympialaisten tapahtumien osalta kun niitähän pelataan vain joka neljäs vuosi ja ikääkin tosiaan jo on verraten menettelevästi.
Luettuani tämän kohdan oli ihan pakko käydä tarkistamassa Alcainen ikä ja vastahan tuo täytti 28v, eli ikänsä puolesta erittäinkin edustuskelpoinen vielä neljän vuoden päästä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Luettuani tämän kohdan oli ihan pakko käydä tarkistamassa Alcainen ikä ja vastahan tuo täytti 28v, eli ikänsä puolesta erittäinkin edustuskelpoinen vielä neljän vuoden päästä.

Tosin tuossa vaiheessa ikää olisi jo riippuen 32-33 vuotta myös riippuen tietenkin tulevan Talviolympialaisten Alkukarsinnan vaiheesta, että milloin se pelataan.

Tänä vuonna Alcaine on jo 29 vuotta sitten 20.12 ja ensi vuonna jo 30 vuotta.

Sinällään toki on kyllä vielä pelikelpoinen tai olisi mikäli ei kyseessä olisi kenties Espanja missä yllättävänkin moni lahjakas tai oletettavan lahjakas pelaaja on lopettanut uransa osin peliuran ulkopuolisista ammatillisista syistä.

Alcainellakin taisi olla eräässä vaiheessa osin opintojenkin takia vähemmän pelejä kaudessa kuin mitä nyt ihan viime aikoina on taas ollut.

Alcainen tulevaisuuden korvaajaa on vielä kanssa hankalaa löytää kun ei vain oikein vielä riitä kilpailevilla maalivahdeilla taso.

Tosin tämän nyt jo päättyneen Talviolympialaisten Alkukarsinnan osalta annettiin tilaa toki muillekin.

Mikäli tosiaan osin olosuhteiden pakosta tai ei Alcaine vielä torjumassa kenties seuraavissa Talviolympialaisten yrityksessä nähdään Seleccion Azulin väreissä niin ei varmaan sitten kyllä enää seuraavissa kuitenkaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Huomenna jatkuvatkin sitten yleiset Talviolympialaisten Karsinnat tällä kertaa tietenkin 2022 alkavien Talviolympialaisten Esikarsinnan muodossa.

Otteluista voi toden totta tulla odotetunkin tiukkoja ja yllättäviäkin toivon mukaan ainakin mitä eri maita tosiaan on katsonut ja kun vielä Talviolympialaisten Alkukarsinnatkin pelattiin viivästyneinä lopetukseltaan joista valmistautumiseen tuli hieman enemmän paineita Kroatialle ja Ijs-Oranjelle eli Hollannille niin mielenkiintoa riittää.

Talviolympialaisten Esikarsinnassa pelaavat maat kolmessa eri lohkossa.

Talviolympialaisten Esikarsinnassa pelaavat seuraavat maat:

2022 Talviolympialaisten Esikarsinta

Lohko G

Slovenia

Japani

Liettua

Kroatia

Lohko H

Kazhakstan

Puola

Ukraina

Hollanti

Lohko J

Iso-Britannia

Unkari

Eesti

Romania

Kaikkien eri lohkojen eli Lohko G, Lohko H ja Lohko J ottelut käynnistyvät samana päivänä alkaen huomisesta.

Mitkä kaikki pelataan yhtenevästi aikavälillä 6.2.2020-9.2.2020 kun poikkeukset tulevat välipäivissä.

7.2.2020 pidetään välipäivänä Lohkossa J kun Lohkoissa G ja H pidetään välipäivänä 8.2.2020 jolloin lohkot kaikkiaan pelataan seuraavin tavoin:

2022 Talviolympialaisten Esikarsinta

Lohko G

6.2.2020

Japani-Kroatia

Liettua-Slovenia

7.2.2020

Japani-Liettua

Slovenia-Kroatia

9.2.2020

Kroatia-Liettua

Slovenia-Japani

Lohko G:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15.30 ja Klo 19 eli Klo 16.30 ja Klo 20 Suomen Aikaa. Ottelut pelataan Jesenicen Jäähallissa eli Arena Podmedzaklalla.

Lohko H

6.2.2020

Puola-Ijs-Oranje eli Hollanti

Ukraina-Kazhakstan

7.2.2020

Puola-Ukraina

Kazhakstan-Hollanti

9.2.2020

Hollanti-Ukraina

Kazhakstan-Puola

Lohko H:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja 19.30 eli ellen erehdy niin Klo 11 ja Klo 15.30 Suomen Aikaa. Ottelut pelataan tietenkin Nur-Sultanin Jäähallissa eli Barys Arenalla.

Lohko J

6.2.2020

Unkari-Eesti

Iso-Britannia-Tricolori Hochei eli Romania

8.2.2020

Unkari-Romania

Eesti-Iso-Britannia

9.2.2020

Romania-Eesti

Iso-Britannia-Unkari

Lohko J:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15.30 ja Klo 19.30 paikallista aikaa eli Klo 17.30 ja Klo 21.30 Suomen Aikaa. Ottelut pelataan Nottinghamin Jäähallissa eli Nottingham Motorpoint Arenalla.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen pelattiin tosiaan ensimmäiset kaksi ottelua Lohkossa G, H ja J ja ne päättyivät seuraavasti kun puhutaan Talviolympialaisten Esikarsinnasta:

Lohko G

6.2.2020

Japani-Kroatia 9-0 (Japanin voittoa odotinkin, mutta en ihan välttämättä näin kovin lukemin varsinkin kun muutama avainpelaaja kuten Kohei Sato puuttui nyt jäiltä.

Helskutin nopeaa ja komeaa syöttöpeliä muun muassa syöttöekspertti Shogo Nakajiman voimin japanilaiset osasivat pyörittää ja ihan alkuminuuttien jälkeen tuntui kyllä Kroatian tappio olleen selvä.

Näin isoin lukemin tosin yksiselitteinen järkytys Kroatialle toki huolimatta siitä, että käytännössä niin se kuin mahdollisesti Serbiankin kenties selvitessä tähän vaiheeseen sekin olisi ollut ilman muuta tietyllä tapaa altavastaaja.

Ensimmäisessä erässä oli vielä tietysti jotain mahdollisuutta Kroatialla kun satunnaisesti pidettiin ehkä pikkuisen enemmän kiekkoa ja voitettiin aloituksia tai lauottiin edes osumia kohti maalia saamatta kuitenkaan itse maaleja.

Yushiroh Hirano teki odotusteni vastaisesti lopulta vain kaksi maalia kun maalijuhlissa jaettiin muille japanilaisille sitten tasaisesti yksittäisiä maaleja.

Hiranon lisäksi ottelun huippuluokan osin erittäin yllättävästäkin lopputuloksesta sai kiittää myös hyvin torjunutta Yutaka Fukufujia.

Mikäli puoleksikaan näin hyvää tasoa Japani pitää yllä Sloveniaa vastaan niin Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan ilman muuta Japani kyllä voi hyvinkin päästä kun murto-osakin tämän ottelun hyvyydestä riittää Liettuaa vastaan.

Ainoa ongelma voi olla sitten tosin se kuuluisa ailahtelevuus ratkaisupaikan tullen ja sitten Puolan tapaan Japani ei saa olla liian riippuvainen maalipaikkojen onnistumisesta ylivoimalla, mutta ei Japani kyllä niin ylivoimariippuvaiselta onneksi näyttänyt kuin mitä pelkäsin ennen ottelua kauden pelien perusteella niin voivan olla.)

Liettua-Slovenia 2-12 (Tämä oli kyllä isäntien eli Slovenian murskanäytöstä ja pakko ollakin kun näytönpaikka Japania vastaan ainakin erittäin vahvan oletettavasti on päälimmäinen asia heillä.

Siinä missä vielä viime keväänä Liettuaa vastaan tunnuttiin olevan vain kesäloma-ajatuksissa umpisurkeasti sujuneen turnauksen jälkeen pakkopullana olleessa voittopaikassa kiinni niin nyt kotiyleisön turvin meno oli tyystin toista luokkaa!

Liettualla oli ihan alkuminuuttien jälkeen oikeastaan kaikki menetetty. Toki ajoittain tarmokkaasta puolustautumisesta huolimatta.

Myöhemmässä vaiheessakin kun Liettua sai tilaisuuksia parinkin aika hyvänkin ylivoiman muodossa niin silloinkin Liettua oli jo 0-7 tappiolla.

Lopulta sai yhden parista maalistaan ylivoimalla, mutta kyllähän ottelu meni huonosti eikä sitä voi kiistää kun takalukossa oltiin viime kevään positiiviseen turnaukseen nähden.

Ihan niin hirveän hyvin eivät välttämättä harjoitusottelutkaan ole niin sujuneet kauden mittaan. Keväällä tosin tilanne voi olla erilainen kun nyt Talviolympialaisten Esikarsinnassa missä ei vain ainakaan vielä vauhti riittänyt.

Japanin esittämien otteiden tiimoilta Kroatiaa vastaan ei ilman jotakin todella mahtavaa ihmettä ole Liettualla mitään mahdollisuutta sitä vastaan ja mahdollinen pisteryöstö tai peräti uskomaton voittokin olisi vain Slovenian etuja pelaavaa joten jääköön keväälle se ihmeteko tarpeen tullen riippuen Japanin otteista.)

Sitten Lohko H:n tilanne:

Lohko H

6.2.2020

Puola-Ijs-Oranje eli Hollanti 8-0 (Tämä oli myös tietyllä tapaa melko pysäyttävä ottelu järkytykseltään ainakin Ijs-Oranjelle. Puolan voittoa toki odotinkin, mutta en ihan näin suurin lukemin.

Lisäksi vaikka Puolaa imarteli taas vain ongelmat Ijs-Oranjen liikajäähyjen takia kuten myös ainakin neljän maalin syntyminen vain ylivoimalla kun muutoin tuntui kangertelua olevan niin kyllä kaikkiaan silti Puola ansaitsi voittaa ottelun.

Ja ei tilanne parempi olisi ollut vaikka Ijs-Oranjen sijasta jäällä olisikin kieltämättä vastaan asetellut Jään Valkokotkia vastaan itse Seleccion Azul eli Espanja. Nimenomaan siis lähtökohtaisesti altavastaajan osalta.

Puola tosiaan tarvitsi ylivoimamaaleja ja Ijs-Oranjea vietiin jatkuvasti jäähyherkkyydestä kahville kun Puola sai aloitekyvyn tehdä aina tärkeitä osumia ylivoimalla.

Elintärkeää oli kieltämättä myös Puolan taktiikkavastaavilta mitä ilmeisimminkin tässäkin ottelussa kuten monessa muussakin kauden ottelussa kuiskutella Tomek Valtosen korvaan ottelun taktiikan vaihdosta nopeapuolustuksellisesta syöttöpelistä nimenomaan nopeahyökkäykselliseen syöttöpeliin.

Kauden mittaan Puola on osannut parantaa takalinjapelaamistaan jäillä kuten samoin keskialuepeliään mikä myös on aika tärkeää kun jatkosta puhutaan.

On Puolalla tosiaan kyllä myös ongelmansa ja Ijs-Oranje-tason vastustajan voitto ihan näin isoin lukemin voi nostaa vähän liian isosti Jään Valkokotkat pilvilinnoihin. Kazhakstania kun ei ihan väen välttämättä tosiaan voiteta tämän ottelun virheratkaisuilla tai asenteilla ainakin niiden toistuessa.

Ukrainan kanssakin voi olla ongelmia riippuen siitä, että miten tämän ottelun opetukset otetaan Jään Valkokotkien pukukopissa huomioon.

Ijs-Oranjella vuorostaan ongelmia riitti oikeastaan koko ottelun ajan vähän kaikessa. Liikepeli tuntui edelleen liian laiskalta kun olisi pitänyt sitä yrittää saada nopeammaksi ja jäähyjä varsinkin ihan pienimmästä mahdollisestakin nokittelusta olisi ollut syytä välttää. Tillburg Trappersin kavereitakaan ei saatu se määrä kuin mitä olisi pitänyt saada.

8 pelaajaa kyseisestä seurasta on jo vähemmän kuin mitä oli Talviolympialaisten Alkukarsinnassa jolloin niitä oli Espanja-ratkaisuissakin 11 kappaletta.

Tälle tasolle se olisi pitänyt olla ainakin ihan minimi ja mieluummin enemmänkin kun ei vain taitotaso tai nopeustaso muuten riitä viime vuosien tapaan Ijs-Oranjella. Ratkaisupelaajatkin tuntuivat Ijs-Oranjella olevan kuin sumussa eksyneitä ajoittain jäällä silloin kun peli alkoi viimein kulkemaan ainakin periaatteessa painajaismaisen ensimmäisen erän jälkeen.

Tappio oli toki selviö, mutta olisi ollut kyllä hyvä saada edes jokunen maali mikäli halutaan pysyä edes jumbopaikalta etäällä.)

Ukraina-Kazhakstan 1-8 (Tämä ottelu oli Kazhakstanin näytöstä Slovenian tapaan alusta loppuun. Slovenialla tosin vastassa oli Liettua.

Ukraina pystyi ajoittain ihmeenkin hyvin haastamaan maata tai olemaan ainakin edes sen verran kohtalaisen kelvollinen vastustaja, että ainakin Puolan jäädessä Ijs-Oranje-voiton pilvilinnoihin voi olla jotakin haastetta siitä sitten sille.

Tosin voi kyllä myös olla, että Ukraina säästää siinä ottelussa voimiaan ja koittaa vain pysyä jumbopaikan ulkopuolella sitten turnauksen päätteeksi.

Kazhakstanillakin oli omat ongelmansa kun jossain määrin se ihan innokkain homma Slovenian tapaan silti tuntui olevan kiinni kotiyleisöinnosta kun muutoin on ollut kauden mittaan vähän hakemista.

Sloveniaan verrattuna kuitenkin Kazhakstanilla yleensäkin pyörii ihmeteltävänkin hyvin asiat harjoituskaudenkin perusteella.

Maassa tosin häiritsevän paljon ajoittain on tosin kaksoiskansalaisia ja lisäksi väistämättä tasoa nostaa myös KHL-menestys ainakin kisapaikkakunnan eli Nur-Sultanin Barysin johtopaikat sen sarjan Itäisessä Konferenssissa. Avainpelaajillakin kykyä riittää kuten Zhailauovilla, Starchenkolla ja Shestakovilla eli tietysti aivan kaikki ei ole kaksoiskansalaisista kiinni.

Tosin kun jostain syystä ihan se kovin hyökkäyskärki menettää innokkuutensa tai joutuu helisemään pienempiensä kanssa niin silloin tuntuu kyllä, että meinaa lähteä vähän keskittyminen lapasesta tai tulee niitä vähän huonompia linjavetoja.

Ukrainalta ainoan maalin lisäksi ehkä muu paras anti ottelussa nimenomaan oli pitää yllä verraten hyvää luisteluvauhtia ja tehdä aika tärkeitäkin kiekonriistoja edes osoittaakseen välillä sen, että ei Kazhakstanilla ihan vieläkään nyt ihan edes MM-jääkiekon toiseksi korkeimmankaan sarjatason vakiomaaksi eliittitasolla vielä peli ihan virheetöntä ole.

Kun ajoittain noinkin hyvin pysytään Kazhakstanin tason vastustajan kyydissä aikaisemman perinnevastustajan näillä näkymin nyt mennessä menojaan Ukraina pystyy kyllä vastaamaan ainakin toivon mukaan Puolalle ja pitämään kevättä ajatellen Ijs-Oranjen jännityksessä niin silloin kuin ihan tässäkin turnauksessa.

Varsinkin tässä turnauksessa kun paikkana on turnauksen tässä lohkossa hännänhuippuna oleminen.)

Ja sitten vielä Lohko J:n tilanne:

Lohko J

6.2.2020

Unkari-Eesti 4-1 (Tämä oli tärkeä ja tasainen voitto Unkarilta. Aiemmin olisin ollut vähän pettynyt näinkin pienestä voitosta kun vastassa oli kuitenkin vain Eesti. Tosin Unkari nykytilanteessa on ollut viime vuosina vähän erilaisempi kun aiempina vuosina jolloin tämän kerran ottelu oli sitä vasten jopa hieman huolestuttava.

Etenkin kun Eesti pystyi tappiostaan huolimatta vastaamaan yllättävän moneenkin paikkaan jäällä oikein, välillä tuli Unkarilta taas hieman sellaisia jäähyjä paikassa jossa niitä ei olisi pitänyt tulla ja ennen kaikkea pulmallista tuntui olevan vain se maalintekopaikkojen viimeistelyn vaikeus ihan samalla tapaa kuin Suomellakin tavallaan.

Ottelusta siten tulikin Janos Harin kypärätemppunäytös. Muuten olisi saattanut olla hieman liiankin paljon kärsivä pumppu tällä nimimerkillä kun mitä tästä tulee puheeksi ajatellen tätä lohkoa ja Unkarin toivottavaa näkemistä Varsinaisessa Talviolympialaisten Karsinnassa.

Etenkin kun kerrankin nk. Liian Ylivoimaiset Vastustajat kuten Slovenia ovat jossakin muussa lohkossa.

Unkarissa muutenkin on huolestuttavasti kuohuttanut viime aikoina jääkiekkopiireissä sekin homma, että muutamat ulkomailla pelaavat ihan lahjakkaatkin pelaajat ovat kieltäytyneet maajoukkuekutsusta kun kuulemma ei muka voida päästä ihan itse Talviolympialaisiin tai ei muka ole toivoa pärjätä sitten Talviolympialaisten Karsinnassa.

Tuollaisia puheita ei kyllä hyvällä kehtaa kuunnella.

Etenkin kun huonommistakin lähtökohdista on maa kyennyt jääkiekossa vetämään itseään yleensä eteenpäin juurikin yhteen hiileen puhaltamalla kun alkamalla valittaa mitä erinäisimmistä syistä karkkikaupan penskan tapaan.

Unkarin tunnelmista pitää ehkä kirjoitella myöhemmin lisää näkökantaa riippuen siitä, että miten tämä turnaus päättyy. Ja miten yleensäkin ennen pitkää tiedossa oleva kenties hyvinkin vaikea kiekkokevät lähtee käyntiin. Eestin osalta veräjänvahti Koitmaa torjui hienosti maalin suulla ja oli Eestin ainoa maali Lodeikinin rannarillakin fiksu veto.

Tosin sielläkin sattui pikku koheltamista kun yksi Eestille haitallisista maaleista sai alkunsa nimenomaan luistimesta kimpoamisesta päin Unkarin pelaajia ja aivan samaan tapaan kuin vastustajansa tai Suomi niin se viimeistely tuntuu maalinteossa olevan kyllä karmeaa tikistelyä Eestilläkin ajoittain.

Tosin mikäli Eesti pelaa puoleksikaan näin hyvin keväällä niin yllätykseen mahdollisuudet ovat ainakin hyvät ja jos ei yllätyksiin isommilleen niin tasoon mukautuva sarjapaikka ainakin taataan.)

Iso-Britannia-Tricolori Hochei eli Romania 4-3 (Tämä ottelu oli kyllä uskomaton sankarointi Tricolori Hocheilta ja jossain määrin turhankin kölin ali upotettu peli Brittien Leijonilta. Välillä piti kyllä ihan hieraista silmiä Tricolori Hochein kentällisen pyörityksen osalta siinä, että eletäänkö ihan tätä päivää vai vuoden 1993 B-sarjan MM-kisojen vastaavaa jännitysnäytelmän ottelua?!

Sen verran huikeasti Tricolori Hochei pyöritti kenttäpeliään siinä missä briteillä tuntui olevan aika hermostunutta kohellusta kotiyleisön edessä etenkin ottelun alussa ja yllättävänkin pitkälle osaa ottelua.

Menipä Tricolori Hochei peräti brittien kannalta ikävään johtoon maalein 0-1 briteille!

Kiekkoa pidettiin toki hallussa isäntien osalta kuten myös lauottiin enemmän maalia kohti, mutta ratkaisupaikoissa, hyökkäyspaikkojen torjunnoissa ja yleensäkin keskialuepelissä mentiin vahvasti persneton puolelle. Ei tuommoista ainakaan ihan kevään kisoissa kyllä saa tapahtua mikäli mielitään säilyä!

Toki melkoisen nopeasti ihan kovissa paikoissa pahimpien säpinäminuuttien mentyä ohi britit pystyivät kyllä tasoituksiin ja johtoon menemiseen mitä ei sittemmin enää menetetty, mutta kyllä tuntui olevan silti taktinen linjauskin vähän hukassa.

Vasta toisen erän puolivälin ylittämisen jälkeen puolen minuutin sisään tulleet brittien kaksi maalia Matthew 'Matt' Myersin ja Brendan Connolyn voimin tasapelin karkoittamiseen olivat herätys briteille kohti ottelun todellista voittoa minkä ainakin ennen ottelua sanottuna olisi voinut pitää turhana pessimistisyytenä tai jopa idiotismina niin sanoa tietyllä tapaa.

Tricolori Hochei piinasi brittejä kuitenkin käsikirjoituksen vastaisesti ja jälleen kansainvälisen jääkiekkoyleisönkin yllätykseksi aivan kuten aivan tuoreina lähivuosina sattuneen Puola-ottelun tapaan.

Kolmas erä olikin lähinnä Patrik Polcin ja Ben Bownsin eli tämän ottelun maalivahtien torjuntataistoa viimeiseen asti. Briteille oli tuottaa sydänkohtauksen työteliään, mutta osittain ajoittain hieman vaisuhkolta vaikuttavan tai sellaiseksi usein ansiottaan moititun Tricolori Hochein pelaajan eli Alpar Sallon kavennusmaali 4 minuuttia ja 41 sekuntia ennen ottelun loppua lukemiin 4-3.

Erikoista kyllä ottelun tiukan luonteen takia vielä väsyneenäkin Tricolori Hochei pisti kampoihin, mutta ei ehkä ratkaisevasti kyennyt vetäyttämään myös hyvän iltapuhteen tehnyttä Polcia maalilta kuudenteen kenttäpelaajaan ja mahdolliseen tasoitusmaaliin.

Siten Iso-Britannia voitti lopulta ilman muuta sille itselleen ehkä turhankin jännittävän, mutta ainakin nyt toistaiseksi koko Talviolympialaisten Esikarsinnan hienoimman jääkiekko-ottelun maalein 4-3. Se oli tärkeä voitto, mutta silti kuin nk. Pyrrhoksen Voitto millä ei kyllä välttämättä Unkaria voiteta oletettavassa ratkaisupelissä.

Eesti kyllä voitetaan, mutta mene ja tiedä ainakin mikäli kovinkin paljon britit koheltavat kuten kohelsivat tässä ottelussa niin voi tulla ylimääräistä stressiä siitä sitten Unkaria vastaan.

Tricolori Hochei vuorostaan onkin nyt erittäin mielenkiintoista ja jopa pelottavaakin nähdä perinnevastustajansa Unkarin kimpussa. Etenkin mikäli nyt ei vain sitten ajanut itseään piippuun tässä sankaroinnissa.)

Tänään tässä lohkossa on välipäivä jolloin pistetilanne on seuraava ennen huomisen 8.2.2020 otteluja Unkari-Romania ja Eesti-Iso-Britannia kun mielenkiintoisesti toistaiseksi Unkari on Iso-Britannian edellä tasamaalein ja kun mitä ilmeisemmin päästettyjä maaleja on hieman vähemmän:

Unkari 3 pistettä

Iso-Britannia 3 pistettä

Romania 0 pistettä

Eesti 0 pistettä

Tänään ottelut jatkuvat seuraavasti Lohkoissa G ja H kun Lohko J:ssä pidetään juuri mainitusti välipäivää:

Lohko G

7.2.2020

Japani-Liettua (Tässä ottelussa Japanilla on etenkin jo eilisen ottelun myötä melkoinen ylivoima-asema. Varsinkin kun Liettua ei kerran järkevästi kyennyt vastarintaan Sloveniaa vastaan.

Vaikka Japani nyt ei ehkä ihan ole välttämättä niin vaikea vastustaja niin kyllä sekin silti on erittäin vaikea vastustaja ja mahdollinen voitto siitä etenkin nyt pahoilla mielin eilisestä olisi suuri ihmeteko Liettualle.)

Slovenia-Kroatia (Kun kerran Japania vastaan Kroatia hävisi niin rumin lukemin kuin hävisi niin nyt kyyti vaikuttaa valitettavasti olevan noilla tuloksin erittäinkin kylmää sille isänniltä.

Mikäli olisi Kroatia saanut edes muutamankin maalin Japania vastaan niin sitten jotakin toivoa olisi voinut olla edes jonkinlaisesta sinnittelystä Sloveniaa vastaan. Nyt sellaista ei varsinkaan Slovenian kotiyleisön edessä taida olla näköpiirissä.)

Lohko H

7.2.2020

Puola-Ukraina (Tässä ottelussa Puolalla on ylivoimaetu, mutta tosiaan aivan liian riippuvainen ylivoimamaaleista ei kannata olla. Ei edes Ukrainankaan tason viime vuosina alakynnessä olevan ja jossain määrin jääkiekkonsa osalta edelleen heikkenevästä maasta huolimatta toki myös sen ehkä ihan pahimman mahdollisen huonomman vaiheen päättymisestä.

Ukrainalla voi kaiken osalta ajatellen olla mahdollisuudet yllätykseenkin. Mene ja tiedä sitten lopputuloksesta ellei Puola sitten ole tosiaan ottanut opikseen eilispäivän voitostaan nimenomaan ongelmakohtiensa osalta.)

Kazhakstan-Hollanti (Tästä taitaa valitettavasti tulla erittäinkin yksipuolinen näytös isännille. Etenkin kun isäntämaan kotikentillä ollaan ja samalla kun totisesti Hollannin osalta kävi niin huonosti kuin kävi jo Puolan kanssa.

Eri asia mikäli oltaisiin muualla pelaamassa tai Ijs-Leeuwin omassa kotiluolassa, olisi enemmän Tillburg Trappersin pelaajia, liikepelin laiskuudesta päästäisiin eroon ja ennen kaikkea kun oltaisiin vielä muutaman vuoden takaisessa Kazhakstanin sukupolvenvaihdoksessa vielä mukana ajankuvallisesti tunnelmiltaan.

Kun tulevaa sellaista ajatellen se näyttäisi tulevan toteutetuksi isännillä paremmin sujuvuudessaan kuin vanhempien aikojen vastaavat tai ihan vielä joitakin vuosia sitten käytännössä pakkotilanteessa ollut sellainen.

Siten Hollannilla olisi niitä mahdollisuuksia mitä sillä nyt ei valitettavasti ole odotettavissa. Etenkin vielä kun vastassa on Kazhakstan eikä enää edes vaikka Puola tai puhumattakaan yhtään Puolaa huonommista kiekkomaista.)

Lohko G:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15.30 ja Klo 19 eli Klo 16.30 ja Klo 20 Suomen Aikaa ja Lohko H:n ottelut alkavat paikallista aikaa Klo 15 ja Klo 19.30 eli Klo 11 ja Klo 15.30 Suomen Aikaa.

Näillä puhein ei paljoakaan ole enää ottelun Puola-Ukraina alkamiseen aikaa. Vain 12 minuuttia enää on sen alkuun.
 
Viimeksi muokattu:

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Unkarissa muutenkin on huolestuttavasti kuohuttanut viime aikoina jääkiekkopiireissä sekin homma, että muutamat ulkomailla pelaavat ihan lahjakkaatkin pelaajat ovat kieltäytyneet maajoukkuekutsusta kun kuulemma ei muka voida päästä ihan itse Talviolympialaisiin tai ei muka ole toivoa pärjätä sitten Talviolympialaisten Karsinnassa.
KooKoossa pelaava unkarilainen Vilmos Gallo kertoi Kouvolan Sanomissa jääneensä pois tästä turnauksesta, koska joukkueen pitäisi pärjätä ilman Galloakin tässä vaiheessa karsintoja. KalPan Balazs Sebok kaiketi jättänyt samasta syystä turnauksen väliin. Hänen poisjäännistä ei ole tarkempaa tietoa. Tulevissa karsintaturnauksissa uskoisin heidän olevan tärkeitä pelaajia Unkarille.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
KooKoossa pelaava unkarilainen Vilmos Gallo kertoi Kouvolan Sanomissa jääneensä pois tästä turnauksesta, koska joukkueen pitäisi pärjätä ilman Galloakin tässä vaiheessa karsintoja. KalPan Balazs Sebok kaiketi jättänyt samasta syystä turnauksen väliin. Hänen poisjäännistä ei ole tarkempaa tietoa. Tulevissa karsintaturnauksissa uskoisin heidän olevan tärkeitä pelaajia Unkarille.

Kyllä heidän apuaan totisesti olisi kaivattu tai ainakin nyt edes toisen mikäli näistä herroista toinen nyt kerta kaikkiaan olisi joutunut jäämään pois.

Totisesti niitä ongelmia on kyllä ollut Unkarin kiekkopiireissä tämän asian tiimoilta ja jatkoa kulisseissa ikävällä tavalla voi hyvinkin seurata tästäkin kaikesta mikäli vain jatkoon päästään itse peleissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen pelattiin jälleen kaksi ottelua Lohkossa G ja H kun Lohko J:ssä vietettiin välipäivää ja ne päättyivät seuraavasti kun puhutaan Talviolympialaisten Esikarsinnasta:

Lohko G

7.2.2020

Japani-Liettua 4-0 (Tämä ottelu meni Japanin kannalta säästöotteluksi ja nollapelin pelaamiseksi huomisen ratkaisua varten Sloveniaa vastaan. Toisaalta tämä ei ollut aivan täysin puhdas säästöottelu sillä Liettua pystyi yllättämään toisen ja kolmannenkin erän aikana japanilaiset yllättävänkin monella eri osa-alueella. Onneksi Japanin maalivahtipeli Yuta Narisawan johdolla oli parempi kenttäpelaajiston alkaessa jopa ajoittain pahastikin hosua toimessaan jolloin nollapeli säilyi kuin säilyikin.

Ensimmäinen erä kyllä kieltämättä oli Japanin näytöstä ja silloin näytti siltä, että tulee ainakin Kroatia-voiton 9-0 lukemat ellei aivan helkkaristi isommatkin luvut.

Liettuan osalta muuten puhuttaessa huvin vuoksi tämän ottelun alkuseremonioissa jääkiekkoilun omaa elämäntyöpalkintoa oli vastaanottamassa itse Dainius Zubrus.

Tiedä sitten, että olisikohan kerran vielä tarvittu Liettualle Zubrusta maalintekoon kun vielä viime vuonna oli ainakin kauden peleissä mukana harjoituksissakin? Ei sillä, että Japani välttämättä olisi hävinnyt sittenkään. Eloa tosin Liettuan pelaajiin olisi kyllä tullut vielä kerran. Liettualla oli murheellisesti ottelussa myös ainakin neljä kertaa ylivoimaetu, mutta aina ne yritykset valuivat hukkaan puhumattakaan Narisawan torjunnoista.)

Slovenia-Kroatia 7-0 (Ilman 21-vuotiaan Vito Nikolicin otteita Kroatian maalilla nyt puhuttaisiin tappioluvuista 30-0 tai 40-0 Slovenian voiton kunniaksi. Sen verran hurjalta tuntui kyllä tämän ottelun kanssa sitä katsottaessa. Ei Slovenia ihan sellaista aivan järkyttävän suurta määrää maalipaikkoja iskenyt Kroatiaa vastaan osin säästelynkin nimissä, mutta ne maalipaikat olivat nimenomaan määrään nähden aina napakymppejä!

Tuollaisia osumia mitä Slovenian tähtipelaajat kotiyleisönsä ja varmasti vierasyleisönkin edessä ovat esittäneet kauden harjoituspeleissä niin tulee kyllä erittäin mielenkiintoinen loppu niin Japania vastaan kuin ennen kaikkea sitten Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan. Puhumattakaan itse ihan kevään MM-puolellakin.

Maalisateessa Nikolic sai pyöriä ja heilua koko rahan edestä kun tilannetta vielä pahensivat Kroatian jäähyt. Sloveniaa yksinkertaisesti ärsytti vain muurina seissyt Nikolic. Etenkin kun kiitos sitkeän Viton Slovenia johti vain 1-0 ensimmäisen erän jälkeen!

Lopulta koko ottelussa maaleja selvästi Kroatiaa kohtaan iskettyinä oli siis verraten vähän sellaisiin ihan isoimpiin lukemiin nähden eli sen 67 kappaletta Slovenialta kun Kroatialta niitä ei ollut kuin vaivaiset 4 kappaletta sellaista hyväksyttynä koko ottelussa!

Slovenia lähtee kyllä tällä itseluottamuksella ja pelitavallaan lähtökohtaisen selvänä ennakkosuosikkina kun on kotiyleisö takana ja Japanilla oli Liettua-pelissä hosumista päällä.

Toisaalta Slovenian ennenkin fanaattinen kotiyleisö on joskus ollut sen heikkous. Mikäli pudotaan jatkosta pois niin se ei heijasta hyvää keväälle ja vielä kolmas epäonnistuminen putkeen sitten keväällä MM-puolella sarjatasollaan saattaisi tarkoittaa lopullista hyväksyntää viimeisen parin vuoden takaiselle olettamukselle Slovenian heikentymisen suhteen jääkiekossa.

Pari vuotta kun ei ole mennyt kovin hyvin viime vuosina mitä vasten nyt tunnutaan menevän suorastaan erinomaiseen suuntaan. Tosin voihan olla myös, että Slovenian jääkiekon yleispohjan alkaessa mahdollisesti taantua sillä ei ole mitään virkaa Talviolympialaisen kaltaista jääkiekkoa ajatellen kun ponnistelut siihen ovat olleet kovempia.)

Ja sitten vielä Lohko H:n tilanne:

Lohko H

7.2.2020

Puola-Ukraina 6-1 (Tämä oli Puolan voitto, mutta yllättävänkin vaikeaa tuntui kyllä taas olevan Puolalla se kenttätason työskentely ajoittain ja pää tuntui olevan pilvilinnoissa liikaa Ijs-Oranjen nuijimisen jäljiltä. Erityisesti ensimmäisessä erässä, mutta ei kyllä välillä myöhemminkään pelaaminen ihan vakuuttanut.

Tosin aivan pahimmista Ijs-Oranje-ottelun virheistä otettiin nyt oppia ja edes sentään alivoimallakin kyettiin tekemään maali mikä Puolan kiekkoilun tietäen on oikeastaan ollut pienen ikuisuuden ajan melko harvinaista nähdä sinänsä.

Ottelun alussa tosiaan Jään Valkokotkat olivat voittonsa suhteen kahvilla sillä puolustus Ukrainalla sitoi Jään Valkokotkia ulkolaidoille, puolustuspohja rytmitettiin hyökkäyspohjaan nyt selvästi Kazhakstan-ottelua nähden sujuvammin ja myös ennen kaikkea ketjutus vaihtoineen onnistui paremmin.

Puola tarvitsi myös takaa-ajonsa jatkoksi tasoitusmaalin minkä se sai 26 sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua kun Ukraina tosiaan Puolan kannalta nöyryyttävästi johti ottelua itse jo 0-1 Puolan kannalta. Toisessa erässä aloite siirtyi toki Puolalle, mutta siihenkin tarvittiin Ukrainan omaa jäähyputkea ennen kuin sitten voitiin lopultakin päästä selvempään johtoon.

Myöhemmin sitten Ukraina tosiaan alkoi menetellä liiankin usein kiekkoa jo ennen siniviivaakin ja hommasta alkoi tulla Ukrainan kolmannen erän väsymyksen takia selvempää Puolan paraatimarssia.

Tosin Puola kyllä silti tuntui hukkaavan mahdollisuuksiaan Ukrainan puolustuksen kanssa ja jossain määrin vieläkin oli turhempaa riippuvuutta ylivoimapelaamisestakin. Ja toisessakin erässä vaikka Puolalle tarjottiin murskajohtoa kuin hopealautasella niin johtolukemat 3-1 tuntuivat kyllä ennen kolmatta erää enintään nk. Pyrrhoksen Voitolta.

Unelmoida tietysti aina voi Kazhakstanin voittamisesta lohkon päätöspelissä, mutta välttämättä Puolan tahti ei vain siihen riitä. Etenkin kun Kazhakstan monella tapaa vain aivan tällä hetkellä tuntuu olevan Puolaa edellä jääkiekossa.

Ja vaikka Puola onnistuisikin ihmeen kaupalla pääsemään jatkoon niin Varsinaisessa Talviolympialaisten Karsinnassa tulee jälki tuolla menolla olemaan kammottavaa mikäli noilla tavoilla jatketaan kuin miten tähän asti.)

Kazhakstan-Hollanti 7-1 (Kazhakstan totisesti ei haaskannut tässä ottelussa aikaa johtoon pääsemisessä tai yleensäkään sen ottelun hallitsemisessa lähimainkaan niin paljon kuin mitä Puola teki, mutta ajoittain silti tuntui olevan kiinni isäntämaan erittäin fanaattisesta kotiyleisöstä kiinni se todellinen iskevyys.

Ijs-Oranje tosin nöyryyttävimmillään pelasi melkein kuin takavuosien Jääkarhujen eli Norjan kilpikonnapuolustustapaa eikä oikein päässyt luomaan omaa pelikuviotaan. Vihdoin ja viimein tosin IJs-Oranjelta ainakin nyt liikepelin laiskuus tuntui ainakin lopullisesti hävinneen kuin tuhka tuuleen ja syöttökuvioissa olla taas tuttuun tapaan hieman enemmän järkeä.

Eli kampoihin ainakin pistettiin paremmin kuin periaatteessa Puolaa vastaan tehtiin. Hienoa oli nähdä myös Danny Stempherin ja Raymond van der Shuitin yhteispelin tuloksena syntynyt van der Shuitin maali. Sen sijaan muutama muu Ijs-Oranjen periaatteellinen tähtipelaaja tuntui kyllä Puola-ottelun tapaan olevan täysin kuutamolla pelaamisesta.

Mikä kyllä tuntuu olevan krooninen ongelma, että aina kun harjoituskaudella tai reilusti heikompien vastustajien kanssa ollaan kuin mitäkin supertähtejä tai taitokiekkoilijoita niin aina tosipaikassa menee tervanjuonniksi.

Ajoittain Martin Oosterwijk Ijs-Oranjen maalilla tuntui kyllä torjuvan kiekkoa kuin paremmatkin KHL-tason veräjänvahdit, mutta sitten vain tuli niitä hosumisia, pudottautumisia ja tasauksia hieman väärällä tapaa liikaa ja siten niitä maaleja meni selän taakse.

Tosin ensimmäinen ja toinen erä sujuivat tilanteeseen nähden ihan mukavasti Ijs-Oranjelta ennen kaikkea siten, että ei Kazhakstan johtanut enempää kuin 4-1!

Tosin voi kyllä myös olla, että Kazhakstan aikoi myös pistää kaikki todelliset voimansa sinänsä nimenomaan Puola-otteluun ja loppua kohti Ijs-Oranjenkin todellinen panos tuntui olevan Ukraina-ottelussa.

Lohkon viimeiseltä tilalta on vaikea pysyä poissa, mutta kyllä noin pitkään isäntien kyydissä pysyminen tarkoittaa edes Puola-ottelun ongelmiin nähden voiton mahdollisuutta Ukrainasta.

Ukrainalla tosin on IJs-Oranjeen nähden ennakoimaton luonne ja erinäköiset taktiset kuviot rytmitykseltään sille vaarana. Myöskään liian monta turhaa kampitusta, koukkaamista tai korkeaa mailaa ei Ijs-Oranje saa huvikseen ottaa jäähynä kun sellaisiin meni ainakin osin myös Ijs-Oranjen sinnittely edes pienempää tappiota varten Kazhakstania vastaan pelatessa.)

Tänään ottelut jatkuvat seuraavasti Lohkoissa J kun Lohko G:ssä ja Lohko H:ssa pidetään juuri mainitusti välipäivää:

Lohko J

8.2.2020

Unkari-Romania (Tämä perinneottelu tunnelataukseltaan totisesti on veljeskansamme oma nk. Suomi-Ruotsi-ottelu jääkiekossakin.

Mahdin ja taantuman suunnissakin ovat nämä maat olleet keskenään. Historiallisesti Tricolori Hochei on tietysti ollut Unkariin verrattuna taitokiekon ja olemuksensa perusteella se nk. Hannu Hanhi kiitos Talviolympialaisissa pelaamistenkin takia ja yleensäkin huipputasolla pelaamisen ovella tai parhaimpien kerhossa jo mukana olemistenkin takia tavallaan.

Ainakin näin silloin kun Itäblokki oli pystyssä ja kun Unkarille sattui oikeastaan ainoana Itäblokin maana jääkiekkoa lajina halveksivat kommunistijohtajat. Tilanne toki oli jossain määrin sama ihan vähän aikaa vielä nk. Rautaesiripun romuttumisen jälkeenkin ennen kuin sittemmin Unkarilla jääkiekossa tilanne parantuikin luoden tilanteen ennen nykyisyyttä.

Tricolori Hochei pelasi pelottavankin hyvin brittejä vastaan ja ainakin kun kiekollista työskentelyä katsoi niin toivon mukaan se sankarointi maksoi etukäteen Tricolori Hochein jatkopaikan.

Kun pisteryöstö toisaalta ei onnistunut brittejä vastaan niin Tricolori Hochein mahdollinen voitto olisi erittäin nolo ellei peräti karmeakin juttu Unkarille tavallaan kun vihdoin ja viimein ei ole niitä aiemmin mainittuja nk. Ylivoimaisia Vastustajia tai Kiusankappaleita viemässä aina niitä jatkopaikkoja.

Unkarin omalta kohdalta voitto tulee kyllä lähtökohtaisesti, mutta se voi tilanteesta riippuen tulla kovallakin hinnalla mikä ei ole toivottavaa brittejä vastaan ajatellen.)

Eesti-Iso-Britannia (Tämä ottelu menee kyllä isännille, mutta eivät Jään Pääskyt Brittien Leijonien hiukopalaksi välttämättä liian helpolla asetu. Briteilläkin kun tosiaan oli Tricolori Hochein tuoma nöyryytys ja melkein sydänkohtauksen aiheuttanut pisteriistokin lähellä.

Tosin Eesti on lähtökohtaisesti monta astetta helpompi vastustaja, mutta Eestillä on hyvät vastahyökkäykset ja puolustuspelaaminenkin on yllättävänkin terävää ja koko ajan huomiokykyinen kenttätyöskentelyltään jäällä. Sekään ei ihan aina ole itsestään selvää kun Eestillä oli takavuosina toisinaan todella paha tapa torkkua paikallaan tärkeissä paikoissa.

Eestillä on myös pelko siitä huonosta viimeistelykyvystäkin silloin kun maalipaikkoja tulee. Sitä taustaa vasten pisteriistokin on tai olisi jo sensaatio!)

Ottelut tämän päivän ainoiden sellaisten osalta alkavat tässä lohkossa muutetuin aikatauluin tällä kertaa jo Klo 14 ja Klo 18 paikallista aikaa eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilen pelattiin jälleen kaksi ottelua tällä kertaa Lohkossa J kun Lohko G:ssä ja Lohko H:ssa vietettiin välipäivää ja ne päättyivät seuraavasti kun puhutaan Talviolympialaisten Esikarsinnasta:

Lohko J

8.2.2020

Unkari-Romania 3-2 (Jatkoaika tarvittiin tämän dramaattisen ottelun päätökseen ja Unkarin voittoon. Sydänkohtaus oli itselläni turhankin lähellä useampaan kertaan ja tulevana päivänä brittejä vastaan jännitys voikin tosiaan tiivistyä hurjimmillaan itse kohtaukseen asti.

Toivon mukaan niin ei nyt sentään käy, mutta tunnelataus ainakin on erittäin kovaa luokkaa odotusarvoltaan kun revanssi olisi hyvä ottaa brittien kotiyleisön edessä siitä miten kävi MM-puolella omalla sarjatasollaan nöyryyttävästi kotiyleisön edessä Unkarissa kohta pari vuotta sitten. Itse ottelu oli mennä Tricolori Hochein yllätysvoitoksi.

Osasyy siihen oli taas kerran Unkarin pahan paikan jäähynotto, mutta ei sekään selittänyt kaikkia vaikeuksia jäällä. Tricolori Hochei on näissäkin kisoissa pelannut yli odotustensa ja nyt tämän ottelun myötä on odotettavissa jopa pelottavankin hurja kiekkokevät toiseksi korkeimmalla MM-jääkiekon sarjatasolla!

Se myös meni ensin johtoon 35 sekuntia koko ottelun alkamisen jälkeen kun Unkarin jäähyllisen aivopierun kärsi tällä kertaa Istvan Szabocs vältettävissä olleesta kampituksesta.

Toisaalta vaikka jäähyjä tulikin ottelussa niin niitä ei ihme kyllä tullut kaikkiaan kovinkaan liikaa. Unkarin tasoitusmaalin jälkeen ottelusta tuntui tulevan melkoista asemasotaa ja väijymistä vailla selkeitä onnistumisia.

Unkarilla oli taas kerran niitä voittomaalin tekemisen paikkoja vaikka millä mitalla, mutta niitä mokailtiin liukuhihnalta ja Tricolori Hochei vuorostaan sortui taas ehkä muutaman kerran liikaa tuttuun taitokiekon esitykseen silloin kun alettiin leijua liikaa pilvilinnoissa.

Varsinainen draama tuntui alkavan kolmannessa erässä ottelussa kun typeristä, vältettävissä olleista pelin viivytyksestä ja kampituksesta lähtivät jäähylle istumaan vapauttavan johtomaalin 2-1 tehnyt Kristof Papp ja Andras Benk.

Siten ainakaan Szabocsia ei voinut syyttää yksinään joukkueensa aivopieruista sitten ottelun jälkeisissä tunnelmissa, mutta siinä vaiheessa välillä kyllä vain Gergely Aranyn ihmetorjunnat Unkarin maalilla estivät tämän kirjoittajan verisuonien posahdukset kun ärräpäitä oli enemmänkin kuin liikaa tulla suusta.

Sittemmin Tricolori Hochei iski vielä tasapelin 4 minuuttia ja 51 sekuntia ennen loppua. Tämän jälkeinen piina oli kyllä hetkeen itselleni melkomoista tunnekuohua.

Jatkoajalle mentäessä jännitys oli olla jo liikaakin kun yleensä tässä vaiheessa perinteisesti se Unkarin tappiovaara on vain liian suuri tai sitten vielä Rangaistuslyöntilaukauskilpailuun mennessä tulee yleensä se lopullinen tappio vaikka muutoin ottelussa olisi pelattu kuin mestari kuunaan.

Kun aina pitää mennä nin perskutin vaikeimman kautta siellä jäällä!

Siinä mielessä oli helpottavaa nähdä Csanad Erdely maalintekijänä Janos Harin ja Bence Stipsiczin syöttöjen johdosta vain 15 sekuntia ottelun varmasti kiihkeimmän hetken jälkeen. Huojennus tosiaan tuli Unkarille 3-2 voiton muodossa, mutta kyllä tuo pisteryöstökin alleviivaa silti jo paljon Unkarin nykyistä tilannetta osaltaan niin paha kuin sitä on myöntää tavallaan.

Mikäli homma on tämmöistä huomisen ratkaisuottelussa, helskutin menestyksen nälässä mouruavien Brittien Leijonien Kotiluolan yleisökarjunnassa niin itse jatkosta tulee äärettömänkin paha piinapenkki.

Voitto on kuitenkin pakko ottaa tai muuten menestyspaineet keväälle ovat ennaltakin kamalat kun sitten siinä tapauksessa edes tulevan kiekkokevään mennessä penkin alle on Unkarissa edes jotain hienoa mitä pitää yllä tulevaa Varsinaista Talviolympialaisten Karsintaa varten.

Tricolori Hochein osalta paljon voisi kehua sitä, sen kenttäpelaajia ja ennen kaikkea uransa ehtoopuolta tavallaan lähestyvää Patrik Polcia Tricolori Hochein maalin suulla.

Välillä kyllä mietin alakuloisena sitä, että miten monta vuotta meni Tricolori Hocheilla vaalia Adrian Catrinoi-Corneaa ja hänen taitojaan kun edes joskus yrittää saada enemmän irti työteliään vaatimattomasta Polcista? Polc on koko ajan uransa ehtoopuolta lähestyttäessä vaan parantanut otteitaan nuorempiin aikoihinsa nähden.

Polcia on jo parhaimmillaan verrattu jopa itse Gheorghe Hutaniin ja parhaimmat pelastukset torjuntoineen huomioiden se on jo erittäin paljon sanottu kun tähän ei välttämättä edes Catrinoi-Cornea yltänyt maineikkaalla urallaan ja kun ottaa huomioon tosiaan huippuluokan ottelut periaatteessa taitotasolta tai näyttävyydessä huomattavasti edellä ainakin paperilla olevan Puolan, Iso-Britannian ja Unkarin!

Tricolori Hochei pisteryöstöllään tästä ottelusta tulee olemaan kyllä ehdottomasti yksi kevään valopilkkuja ainakin mikäli vain kaikki pelaajat ihan todella pääsevät takaiskuitta mukaan kauden tärkeimpään tapahtumaan nyt kun jatkoon ei enää tässä voi päästä!

Ihan vain pikkaisen vähemmäksi kun olisi jätetty ne turhat leipomiset, taitopelin elvistelyt ja kun ehkä pari muutakin maalipaikkaa olisi isketty hieman eri kulmasta maaliin niin Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan olisi nyt menossa Tricolori Hochei eikä Unkari tai Iso-Britannia!)

Eesti-Iso-Britannia 1-7 (Tämä ottelu oli ristiriitaisen piinaava taas kerran briteille ainakin aluksi. Eesti yksinkertaisesti hyppi silmille tällä kertaa ihan ilman perinteisen tai ainakin vanhempien aikojensa etelänaapurin nk. Pikkusika-tyylin jääkiekkoakin pelaamalla onnistuen koko ajan pelissään, hyödyntäen brittien hitaasti käynnistyvän liikepelin keskialueella ja oli useamminkin kuin vain kerran tehdä maaleja.

Iso-Britannian mahdollisuudet taas vuorostaan tuntuivat menevän turhautumiseen ja kiekkojen roiskimiseen. Peter 'Pete' Russell alkoi naamaltaan punoittaa selvästi kesken pelin ja siitä ainakin tiesi, että nyt tulee Brittien Leijonien Päävalmentajalta melkoisesti sanomista.

Russell tunnetun suorapuheisesti totesi, että tämä oli hänen valmentajauransa paskin ensimmäinen erä. Kovin paljon enempää ihme kyllä Russelin ei tarvinnut alkaa hiillostaa pelaajia enempää toisin kuin mitä on kirjavimmillaan uransa varrella ainakin huonoimmillaan tarvinnut kun alettiin taas pelata enemmän oikeampaa viime vuosien brittien taktisesti taitavaa jääkiekkoa.

Vaikka ei 'Peten' taktinen kirjavuus tietenkään ole 'Dampsin' eli Alex Dampierin tasoa niin 'Pete' on kuitenkin monessa suhteessa samaa luokkaa tai parempi kuin mitä 'Mr. Damps' ikinä olikaan ehkä aivan kaikkea kokonaisuutta huomioiden.

Ennen kaikkea jollakin tapaa 'Pete' on saanut helskutin hienosti yhteishengen hioutumaan joukkueessa yhteen ja pelitavat muutoksineen otetaan linjakkaasti huomioon. Ensimmäinen erä päättyi siis tasapeliin 0-0.

Toisesta erästä lähtien homma oli toinen kun britit ihan tosiaan alkoivat viilettää jäällä ja siihen asti verraten verkkaisen hyvin torjunut Eestin Koitmaa oli joutua sellaiseen venytyspenkkiin, että hirvitti kyllä ajoittain katsoa.

Toivoa tosiaan ei ollut Jään Pääskysille kun briteille yksi ainoakin vuosi ihan korkeimman tason MM-kiekossa on tehnyt paljon hyvää ja harjoituskauteenkin on panostettu ihan eri tavalla.

Toisen erän loppua kohti Eesti vaikutti kyllä saavan pelistä vähän taas kiinni kun tekivät maalinkin, mutta tuolloin tulos oli jo Eestille epäedullinen 1-4 Aleksei Sibirtsevin maalista huolimatta. Britit vain menivät menojaan ja se näkyi Perlinin, Earhardtien ja Conwayn, tietenkin tällä kertaa Scottin enemminkin kuin Kevinin toimesta.

Ottelusta kaikkiaan muutoin oli todettava, että harvinaisen puhdas ottelu sellaisekseen kun jäähyjä ei juuri lainkaan koko ottelussa nähty.

Eestilläkin oli vain kaksi jäähyä kun kertaalleen vähän liian pitkään oli turhan monta pelaajaa jäällä ja veteraani Lauri Lahesalu unohti sitten mailan korkeusluokan vähän liiankin ylös mistä sitten rokotettiin ja Iso-Britannialla oli vain yksi ainoa jäähy kun David Phillips sai turhasta ryntäyksestä sellaisen aika ansaitusti.

Sellaisia ryntäyksiä eivät britit halua nähdä ratkaisuottelussa Unkaria vastaan missään tapauksessa. Lopulta Eesti tosiaan hävisi maalein 1-7 ja kun Tricolori Hochei on pelannut niin hyvin kuin on niin vaikeaa on nähdä Eesti mitenkään voittajana varmasti toki hyvästä ja tarmokkaasta yrityksestä huolimatta.

Iso-Britannialla ei ole juuri nyt mitään muuta halua kuin voittaa ja nousta Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan.

Tappio aiheuttaisi sille valtavan henkisen takaiskun kun ajattelee miten paljon jääkiekko on kerännyt uutta kannatusta maassa ja jonkin aikaa muutenkin on kerännyt pitkälti hyvän CHL-pohjankin muodossa tavallaan.

Voitto taas antaisi Iso-Britannialle tilaisuuden tehdä jotakin uskomatonta ja ehkä kenties näyttää jääkiekossa taas kerran epäilijöilleen pitkää nenää. Etenkin kun Pete Russellin mukaan juuri kukaan muu ei tunnu uskovan Iso-Britannian mahdollisuuteen näkyä jopa aivan Talviolympialaisissa 2022 asti muuta kuin juuri he itse.

Samalla se olisi uskomaton huipentuma ja siinä toteutuisi ainakin se mikä ei vain Talviolympialaisten 1994 Lillehammerin aikaan ollut mahdollista eli nähdä britit tosiaan Talviolympialaisissa. Ja kun eihän sitä uskottu noin vuosi-pari sitten edes MM-kisoistakaan, että britit säilyisivät!)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tulevana päivänä eli 9.2.2020 Talviolympialaisten Esikarsinnassa on päätöspäivä joten laitan tähän aiemmin kertomattomat pistetilanteet Lohkoista G ja H, lisäksi laitan myös Lohkon J pistetilanteen päivitettynä ja kaiken päätteeksi vielä ottelujen alkamisajat:

Talviolympialaisten 2022 Esikarsinta Pistetilanteet

Lohko G

Slovenia 6 pistettä

Japani 6 pistettä

Liettua 0 pistettä

Kroatia 0 pistettä

Tulevan päätöspäivän ottelujen eli Kroatia-Liettua ja Slovenia-Japani alkamisajat ovat tuttuun tapaan Klo 15.30 ja Klo 19 paikallista aikaa eli Klo 16.30 ja Klo 20 Suomen Aikaa.

Lohko H

Kazhakstan 6 pistettä

Puola 6 pistettä

Ukraina 0 pistettä

Hollanti 0 pistettä

Tulevan päätöspäivän ottelujen eli Hollanti-Ukraina ja Kazhakstan-Puola alkamisajat ovat tällä kertaa tässä lohkossa poikkeuksellisesti jo Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa eli Klo 9 ja Klo 13 Suomen Aikaa.

Lohko J

Iso-Britannia 6 pistettä

Unkari 5 pistettä

Romania 1 piste

Eesti 0 pistettä

Tulevan päätöspäivän ottelujen eli Romania-Eesti ja Iso-Britannia-Unkari alkamisajat ovat eilisen päättyneen päivän tapaan Klo 14 ja Klo 18 paikallista aikaa eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa.

Kaikkiaan tämän päivän ottelut ovat hyvin selkeitä suurilta osin. Lohkojumbot taistelevat lähinnä jääkiekollisesta maineestaan ja kunniasta kun taas lohkojohtajilla on isot panokset otteluissaan.

Erityisen kovat ne ovat tietenkin ottelussa Iso-Britannia-Unkari, mutta ei Slovenia-Japani myöskään välttämättä kauaksi siitä jää.

Tai välttämättä edes ottelussa Kazhakstan-Puola, mutta se vaatii kyllä astetta selvästi enemmän Kazhakstanin omaa kompastelua.

Periaatteessa selvää on, että vain voitto kelpaa kun Jatkoajan tai Rangaistuslyöntilaukauskilpailun hommat olisivat kovin sekoittavia voiton tai tappion osalta hieman tilanteesta riippuen.

Kaikkien jääkiekon ystävien ja varsinkin vähän alempien sarjatason maiden ystävien kannattaa muutenkin pitää silmänsä auki sillä tämän päivän ottelujen jälkeen edessä on erittäin pitkä tauko edessä siihen mitä tulee Talviolympialaisten Karsintojen jääkiekkoon.

Varsinainen Talviolympialaisten Karsinta kun pelataan ensi kerran perinteisen helmikuun tai maaliskuun sijaan mieluiten jo elokuussa päivämäärinä 27.8.2020-30.8.2020 mikä on aikaisin tai myöhäisin ajankohta kiekkoilukauden näkökannasta riippuen sitten vuoden 1993 Talviolympialaisten Karsinnan ja kun unohtaa tietenkin edellisen Talviolympialaisten vastaavan eli vuoden 2018 Varsinaisen Talviolympialaisten Karsinnan joukosta kun se pelattiin vuoden 2016 syyskuussa!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tämän päivän ottelut tosiaan Talviolympialaisten Esikarsinnassa 2022 ovat melkoisenkin huikeita.

Etenkin lohkovoittajien vastaavien osalta pelattavissa otteluissa.

Ennakkoarvioita ottelusta tulee tähän alle joka lohkosta ja saa nähdä, että toteutuvatko ne tänään:

Talviolympialaisten Esikarsinta 2022

9.2.2020

Lohko G

Kroatia-Liettua (Jumbojen välisessä ottelussa Kroatialla on kyllä tietynlainen etulyöntiasema, mutta joukkue on kyllä tarponut syvällä tervassa ja maan jääkiekolliselle ylpeydelle tämäkin tuntuu olevan ollut erittäin vaikea pala niellä. Siten Liettua voi nyt pahimmat vastoinkäymisensä ylitettyään jopa yllättääkin. Kenties selvästikin mikäli aivan kaikki menee nappiin. Tosin voi kyllä myös mokata kaikenkin sillä Liettualta saattoi kulua energiaa turhaan Japani-ottelun sankaroinnissakin.)

Slovenia-Japani (Fanaattisen kotiyleisön edessä Slovenialla on jännityksen paikka kun taas Japanilla ei ole mitään hävittävää. Japanin ainoa mahdollinen ongelma sinänsä on vain se perinteinen ailahtelevuus ratkaisupaikoissa mikä on raunioittanut monta potentiaalista menestyksen vuotta, kautta tai ottelua aikaisemminkin.

Jossain määrin muu Japanin heikkous saattaisi olla ihan vähän ylimenevä jäähyherkkyys mikäli tulee aivan liian nopeasti painostusta.

Ylivoimariippuvainen maaleistaan Japani ei onneksi ole. Japani tosin jatkossa olisi kyllä nyt huikea nähdä jatkossa, mutta epäonnistumisen pelko kenties Unkarin tapaan on juurikin se rajoittava kanto kaskessa.

Ehkä seuraavan Talviolympialaisten Esikarsinnan tai Varsinaisen Talviolympialaisten Karsinnan yhteydessä sitten Japani todella olisi parempi valmiudessaan jatkopaikkaan kuin mitä se ehkä kenties nyt vielä on.

Kun Japanin jääkiekkokin on ollut muutostilassa mistä voisi puhua lisää jonkun toisen kerran yhteydessä. Tosin puoleksikaan Kroatia-ottelun tapaista hallintaa tai muuta pelikykyä osoittaen Japani on kyllä jatkossa. Muussa tapauksessa Slovenia kyllä tämän vie nimiinsä, mutta ei välttämättä mitenkään suurin luvuin tai liian helpolla.)

Lohko H

Hollanti-Ukraina (Tämä ottelu totisesti voi olla valitettavasti ehkä merkityksettömin ottelu sinänsä kun se vielä pelataan lähinnä aamuvirkuille kotimaisittain sanottuna olevaan aikaan ainakin huonoimmillaan näiden Talviolympialaisten Esikarsintojen osalta hitaimpien luistelutyylin joukkueiden kesken ilman merkittävää panosta.

Ijs-Oranjen kannalta tässä ottelussa on kuitenkin saada edes tulevaa kiekkokevättä varten hyvä mieli tämän turnauksen mentyä penkin alle mahdollisen voiton tai edes pisteryöstön osalta. Ukraina vuorostaan on kehittyvä maa jolla on taktista pelisilmää yllättävänkin paljon muille jakaa, mutta ennalta arvaamattomuus tuo myös riskinsä.)

Kazhakstan-Puola (Tämä ottelu on iltapäiväotteluna ennen illan jääkiekollisia ilotulituksia toki kovat panokset sisältävä, mutta kisaisäntien tähän asti varma ja yleensäkin viime vuosina laadukas kenttätyöskentely niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin vie heidät melkein varmasti tästä ottelusta myös jatkoon.

Erittäin vaikeaa on nähdä Jään Valkokotkat jatkossa kun niitä virheitä on tullut voitoista huolimatta yllättävänkin paljon, välttämättä ei taaskaan kyetä mukautumaan vastustajan omiin tilanteisiin oikein kun tähän asti lähinnä vain vastustajien omat heikkoudet ovat imarrelleet Jään Valkokotkia ja kun ollaan niin älyttömän paljon ainakin tähän asti oltu ylivoimapelaamisesta riippuvaisia maalinteon suhteen.

Voihan toki olla, että Jään Valkokotkat jatkossa nähdään. Se vain vaatisi kisaisäntien lekkeripeliksi heittoa tässä ottelussa mitä tuskin tapahtuu ellei sitten maailmankirjat ala olla jo ihan sekaisin.)

Lohko J

Romania-Eesti (Tämä ottelu on ainakin jumbosijoista puhuttaessa yllättävänkin selväpiirteinen, mutta voihan panoksiakin olla. Tai olisi ollut ilman Tricolori Hochein huippuluokan näytöstä tässä tapahtumassa tähän asti. Välillä tuntuu kyllä, että Tricolori Hochei olisi ansainnut olla mieluummin haastamassa brittejä jatkosta.

Ja se on paljon sanottu varsinkin näin Unkarin kannattajana eilisillan ottelun jälkeen ja kun ei myöskään Tricolori Hochei viime vuosina todellakaan ole ollut ennen aivan viime aikoja vuosiin tai välttämättä edes pitkälle osalle toista vuosikymmentä hieman näkökannasta riippuen mitenkään erityisen kelvollisessa kunnossa olemaan ihan todellinen jääkiekollinen haastajamaa nk. Isommilleen jääkiekon MM-divisioonan tai ihan itse MM-kisojen tasolla!

Eesti tosin ei ehkä ole siltikään vielä rumista tappioistaan huolimatta aivan kaikkea esille vielä pistänyt joten jonkin verran yllätysvaraa on ainakin pisteryöstöön jos ei suoraan voittoon sentään. Turnauksen valopilkku Tricolori Hochei todennäköisesti vie tämän ottelun ja vaikka ihmeen kaupalla häviäisi niin se olisi vain harmittava tahra kevään todellista huippunäytöstä varten.)

Iso-Britannia-Unkari (Mikäli eilen olin saada lukemattomia kertoja sydänkohtauksen Tricolori Hocheita vastaan niin tässä ottelussa tänä iltana on jouduttu kaivamaan näin leikkisästi sanottuna nitropurkit esille jo hyvissä ajoin!

Unkari lähtee tähän taas vaikeimman kautta, mutta paineet ovat Brittien Leijonilla. Molemmilla on myös ongelmansa jolloin tämä jännitysnäytelmä on vain entistäkin sydäntä särkevä kun vain yksi voi päästä Varsinaiseen Talviolympialaisten Karsintaan tässä lohkossa.

Toisin kuin rennokkaan tyynesti nk. Suurta ja Mahtavaa Sloveniaa haastava Japani voi pelata ilman mitään hävittävää niin Unkari ja itse kisaisäntä eivät voi suhtautua samalla tapaa niin. Tai mikäli hyvin nimellisen näennäisesti voivat niin pinnan alla kuohuu varmasti niin kovin paljon!

Epäonnistumisen hinta Unkarille tietää hirvittävää vesirajan iskua sille muutenkin jääkiekollisen suunnan ainakin kokkapuheissa osoittaessa sille taantumaa viime vuosien perusteella ja kevättä ajatellen paineet olisivat vain entistäkin kamalammat.

Iso-Britannialle epäonnistuminen tietäisi maassa itse asiassa varsin näkyvästikin heränneille Talviolympialaisten 2022 Unelmalle loppua ja edelleen mahdollisesti jatkuvia kokkapuheita MM-kisojen nk. Isojen Maiden osalta sitten keväällä kun pelataan jälleen vain entistäkin kovemman paikan edessä säilymisestä kiitos kahden isäntämaan tilanteen ensi vuonna.

Unkarin onnistuessa saadaan mahdollisesti kevään mennessä penkin alle ainakin edes hyvää tunnelmaa kesää ja tulevaa Varsinaista Talviolympialaisten Karsintaa varten ja Iso-Britannian voittaessa pitääkin vain toivoa hyvää lohkopaikkaa sille jotta Olympic Dream for The British Lions 2022 toteutuisi!)

Lohkojen G, H ja J ottelut alkavat vielä kerran ilmoitettuna otteluista kiinnostuneille paikallista aikaa Klo 15.30 ja Klo 19 Sloveniassa eli Klo 16.30 ja Klo 20 Suomen Aikaa, Klo 13 ja Klo 17 paikallista aikaa Kazhakstanissa eli Klo 9 ja Klo 13 Suomen Aikaa ja Klo 14 ja Klo 18 Iso-Britanniassa eli Klo 16 ja Klo 20 Suomen Aikaa.

Siten harmittavasti Slovenia-Japani ja Iso-Britannia-Unkari menevät päällekkäin jolloin siinäkin sitten jännitystä riittää kun molempia otteluja pitää seurata tarkkaan.

Yleensäkin noiden ottelujen jälkeen tauko on pitkä ennen elokuuta joten tänään kannattaa katsoa edes Talviolympialaisten Esikarsinnan 2022 ratkaisuottelut ilman muuta mikäli ei vain jostain syystä muuten ottelut itsessään kiinnostaisi tai ole kiinnostaneet tähän asti!
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tänään tosiaan jo ihan hyviä karsintamatseja, joista voittajat menevät niihin oikeisiin karsintoihin missä taitaa olla jo NHL-pelaajia mukana. Toivottavasti Puola tai Unkari yllättää tänään! Heidän vastustajansa ovat aika vastenmielisiä, kun käyttävät niin räikeästi hyväksi IIHFn naurettavia sääntöjä, joilla saa ostettua pelaajia niin paljon kuin haluaa. Mitään kiintiötä ei ole. Unkarin olisikin kannattanut pyydellä kovemmin niitä SM-liigan kärkiukkojaan. Jos Britit pelaisivat omilla pojillaan, niin Unkari voittaisi tänään heitä ilmankin. Tämän hetken kokoonpanoilla se tulee olemaan vaikeaa. Liettualta puuttuu taas tähtivahti Mantas Armalis, joten heillä ei ole mitään mahdollisuuksia edes vähää alusta.

Kazakstan on taas jatkanut halpaa huoraamistaan, jolla he ovat nostaneet maajoukkueen tasoa jo pitkään. Kazakkien junnut ovat esiintyneet viime aikoina itse asiassa erittäin hyvin, mutta noista hedelmistä ei päästä nauttimaan aikuisissa vielä ihan lähivuosina. Tämän takia heillä on joukkueessa tutut KHL-tähdet Nigel Dawes, Dustin Boyd, Darren Dietz ja Kiprusoffin kakkosroolista tuttu Henrik Karlsson. Uusina ulkkareina mukana ovat tällä kertaa Astanan sentteri Curtis Valk ja puolustaja Jesse Blacker. Blackerin tilanteessa huvittavaa on se, että hän on pelannut viime vuosina Canadan paidassa Karjala turnauksen ja Germany Cupin, mutta niin vain hän nyt taistelee rakkaan isänmaansa puolesta Olympiakarsinnoissa. Koska Karlsson alkaa olemaan jo iällä, niin en ihmettelisi jos mahdolliseen viimeiseen karsintaan ostetaan maalille Astanan laadukas kanukkiveska Eddie Pasquale. Eläkkeen rajamailla olevat Martin St Pierre, Kevin Dallman ja Brandon Bochenski eivät ole tällä kertaa joukkueessa, mutta mistä sitä tietää jos heidätkin roudataan mukaan viimeiseen karsintaan. 10 ostomiehellä ja yhdellä kazakkiketjulla joukkue olisi todella vaarallinen hyville pikkumaille!

Englannin ulkkarit eivät ole toki läheskään niin hyviä kuin Kazakstanilla, mutta hekin ovat isossa roolissa menestyksen kannalta. Tässä turnauksessa kolme ensimmäistä sentteriä ovat kaikki aloittaneet maajoukkueuransa vasta 26-30 vuotiaina. Keskushyökkääjät ovat aika tärkeitä lätkässä, joten jos pitäisi tulla toimeen omilla senttereillä, niin homma olisi aika paljon vaikeampaa. Laitureita ei yllättäen ole ostettu kuin Ben Lake. Kuten vähän arvelin viime keväänä, niin TPS:stä tuttu puolustaja Travis Ehrhardt löytyy nyt Brittien puolustuksesta. Hänellä lienee rahan ohella motivaattorina myös se, että hän pääsee pelaamaan veljensä Dallasin kanssa. Dallas pelasi jo viime keväänä ostopakkina, ja he vetivät nyt Olympiakarsinnoissa yhdessä kakkosparina. Pari viime kevään kanukkipakkia on tosin tiputettu joukkueesta, joten heillä taitaa olla eläke lähellä tai omat pakit ovat sitten samaa tasoa. Jännä nähdä uskaltaako Englanti lähteä ensi kevään MM-kisoihin niinkin pienellä kanukkiarmeijalla kuin 5-7 miestä..

Kiina on todella mielenkiintoista nähdä itse kisoissa. Korea pelasi sinällään miehekkäästi, että he laittoivat maksullisia miehiä vain kaikille tärkeimmille paikoille. 2-4 ketjut olivat täysin korealaisia. Kiina on räikeästi huonompi kiekkomaa kuin Korea, joten he joutuvat varmaan ostamaan 3 ketjua pelaajia. Se olisi aika brutaalia jos kaukaloon hyppäisi 2 ketjua KHL-pelaajia ja 2 VHL:stä..

Puola johtaa tällä hetkellä Kazakeja, joten ensimmäinen yllätys on lähellä! Puolallakin on ostoveska John Murrayn muodossa, mutta muuten he taitavat mennä omilla miehillään! Jos Unkari laittaa vielä Britit lauluun, niin jääkiekkojumalat ovat edes hetken suosiollisia urheilulle, eikä kaikki mene vain dollaripinojen mukaan kuten seurajaliksessa jne. Surullista että maajoukkueet ovat ajautuneet samoille linjoille, mutta tämähän on puhtaasti IIHFn vika kun he eivät tee sääntöjä jotka tekisivät tämän huoraamisen vaikeammaksi..

Japanille pitää nostaa hattua, koska he pelaavat ihan omalla joukkueellaan. Silloin on tietysti vaikeaa pärjätä edes B-sarjassa, mutta eihän sille mitään voi. Hienoa etteivät ne lähde keinotekoiselle tielle jenien voimalla! Antaako se jotain näille muille C-sarjan tasoisille maille, että he nousevat jopa A-sarjaan huoraamisen voimalla? Todellisuudessa Korea ja Englanti olisivat ihan samalla viivalla Japanin kanssa, jos kaikki pelaisivat omille pelaajillaan. Olisi itse asiassa hauska nähdä turnaus, missä Puola, Korea, Englanti, Ukraina, Japani ja vaikka Liettua kohtaisivat omilla pelaajillaan. Tulisi tasaista ja nähtäisiin ihan kohtuu lätkääkin siinä sivussa..
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Talviolympialaisten Esikarsinta 9.2.2020 Lohkoissa G, H ja J päättyi eilen dramaattisten käänteiden kautta seuraavasti:

Lohko G

9.2.2020

Kroatia-Liettua 1-3 (Liettua voitti tämän jäähyherkän ottelun loppupelissä jopa Kroatiaa nöyryyttävänkin helposti omalla tavallaan. Tällä kertaa parempiaan vastaan sankaroinneesta Vito Nikolicista ei Kroatian maalilla ollut paljoakaan apua. Tai pikemminkin oli edes sen verran, että tappio ei ainakaan tuota pahempi ollut.

Molemmilta tietysti puuttui koko turnausta arvioiden pelaajia maakohtaisesti, mutta siltikin molemmilta odotettiin tietyllä tapaa edes vähän parempia tuloksia.

Liettua ajoi vielä tietenkin turnauksen aikana sisään käytännössä maajoukkuedebytantteja joko iän tai sitten vain yleisen aiemmin nimeämättömyyden pohjalta. Liettuaa voisi tietysti kritisoidakin, mutta ei näillä näkymin niinkään paljon kuin Kroatiaa.

Molemmilla on rutkasti parannettavaa keväälle.

Kroatia havittelee tietenkin nousua MM-kisojen 1. Divisioonaan/1-divisioonaan ja Liettua haluaa vuorostaan siellä säilyä edes omassa sarjalohkossaan ilman putoamista. Toki voi kaiken onnistuessa nappiin olla nousussakin kiinni, mutta ei välttämättä siltikään.

Huvittuneesti maajoukkuepelaajat itse turnauksen jälkeen arvioivat vielä, että ehkä kerran vielä itse Dainius Zubrus tulisi pelaamaan tälle vuodelle Liettuan paitaan.

Ikävä kyllä ei pelannut tässä turnauksessa mistä nyt olisi ehkä ollut sellaista henkistä nostetta joukkueelle tarjolla. Yleensäkin Zubrus on ollut viime vuosina sellainen, että mikäli mies pelaa niin aina tulee varsin viime hetkellä ilmoitus pelaamisesta.

Liettuan maalivahtia Laurynas Lubysiä on myös kehuttava hyvästä suorituksesta silloin kun Kroatialla oli ylivoimahetkensä ajoittain ottelussa.)

Slovenia-Japani 6-2 (Tämä oli hurja ottelu sinänsä siitä, että Japani ainakin pisti Slovenian varpailleen ensimmäisessä erässä ja meni johtoon. Ikävä kyllä toisen erän aikana Slovenia nousi tasoihin. Se oli tietyllä tapaa Japanin kuviot täysin sekaisin pistävä seikka ja sen jälkeen Japani ei entisensä ollut.

Hieman ennakoivasti tätä ennen kaikkiaankin kyllä Slovenia oli ollut hallitseva sen noin parisenkin erää sinänsä.

Japani pystyi kuitenkin torjumaan Slovenian hyökkäysyritykset ja estämään syväluotaavankin pelin keskialueelta käsin. Japanilla tosiaan oli virheitä ottelussa joista tuli kohtalokkaita.

Muutama typerä jäähy, parin onnettoman tilanteen mokaaminen myös silloin kun Slovenialtakin tuli kertaalleen ottelussa täysin samalla hetkellä jäähy kuin Japanille ja siihen vielä naulaksi arkkuun muun muassa Yutaka Fukufujin vetäyttäminen maalilta kertaalleen liian ehkä sittenkin aikaisin milloin Slovenian johto oli jo 4-1 kun tätä ennen olisi ollut vain 3-1.

Puolitoista minuuttia ennen loppua syöttöekspertti Shogo Nakajima teki sen paljon kaivatun 4-2 kavennusosuman kuten oli tehnyt Japanin johtomaalinkin ensimmäisessä erässä, mutta silloin oli jo liian myöhäistä.

Maalivahdin vetäyttämisessä toistettiin uudestaankin sama virhe ja siitä rokotettiin sitten taas uudestaan Japania Slovenian johtomaalilla 5-2 ja lopulta koko ottelu päättyi Slovenian voittoon 6-2.

Kun Sloveniaa taas mietti kaikkiaan niin se sai kyllä innostusta kotiyleisöltään, mutta ei ollut lähimainkaan niin totutun hyvä kuin tähän asti.

Sloveniaakin ärsytti Japanin nopea luistelutapa millä sloveenit eivät yksinkertaisesti pysyneet sen tahdissa varsinkaan ensimmäisessä erässä tai ajoittain kyllä myöhemminkään ja Japani piti sinänsä kiekkoa vähemmän hallussaan kuin Slovenia, mutta laukoi harvat osumapaikkansa maaleiksi tai vain onnella tehdyksi huipputorjunnoiksi Slovenian osalta.

Siinä missä taas Slovenia pelaajineen tuntui välillä turhankin paljon kilpailunhaluisilta keskenään kiekon leipomisen tai turhan roiskinnan suhteen.

Kaikkiaan Slovenialla oli tietenkin vaikeuksia pitkin ottelua tottua Japanin tahtiin kun yleensä sen maalivahdeilla oli ollut erittäin leppoisaa aikaa aiemmissa otteluissa ja heidän ei ollut tarvinnut torjua tuskin kymmentäkään kertaa aiemmissa otteluissa kokonaisuudessaan.

Lopulta Jan Urbasia voitiin pitää Slovenian sankaripelaajana joka osoitti kenttäpelaajista johtajuutta 2-1 ja 3-1 maalien tekemisen aikaan Slovenialle vaikka varsinaisesti Urbas itse tekikin vain Slovenian tasoitusmaalin 1-1.

Kaikkiaan kuitenkin jälleen kerran pahoin pelkäämäni Japanin ailahtelun vuoksi Slovenia kyllä kaikkiaan ansaitsi voittaa tämän ottelun.)

Lohko H

9.2.2020

Hollanti-Ukraina 0-3 (Tämä oli vaikea ottelu Ijs-Oranjelle ja päätti tervanjuonniksi menneen Talviolympialaisten Esikarsinnan jolta odotettiin jossain määrin niin paljon enemmän kuin mitä jäi käteen.

Ja mikäli ei odotettu niin ainakin jumbosija olisi sinällään tullut välttää.

Varsinaisia suuren ylivoimaisia vastustajia Ijs-Oranjelle ennen turnausta eivät tuntuneet olevan mitkään muut kuin vain Kazhakstanin KHL-pelaajat ja tätäkin ajattelutapaa vasten ikävän murheellinen turnaus tämä heille oli.

Rikkinäisen ja paljon jäähyjä sisältäneen ottelun aikana Ukraina kuitenkin elävöitti tunnelmaa edes hieman tekemällä ottelun melko harvalukuisia maaleja.

Jälleen monet taktiset kuvioinnit onnistuivat paremmin ja kenttäliikepelissä näyttäisi olevan tulossa tulevaisuudessa maasta ihan varteenotettava mikäli kaikki vain menee nappiin.

Alemmillakin kentällisillä pelitaidot näyttäisivät olevan kohdillaan vaikkakin kakkoskentällisestä lähtien taitotaso tuntuu tippuvan aika valtavasti.

Kolmannessa erässä tosin sitten homma tuntui menevän jo vähän molempien joukkueiden turhemmaksikin nahisteluksi ja vain ihmeellä jäähyjä ei vihelletty enempää kuin vihellettiin.

Sen verran levottomalta ainakin ajoittain näytti ottelu puolin ja toisin. Ijs-Oranjelle toivoisi parempaa kevättä kun tästä turnauksesta tuli floppi, mutta ei välttämättä Seleccion Azul tai myös Seleccion Amarillo eli Espanja olisi vetänyt näissä karkeloissa yhtään sen paremmin.

Jopa huonomminkin, mutta ainakin luistelukuviot olisivat olleet näyttävämmän näköisiä ja ehkä jotkut kuviotkin olisivat menneet vähän paremmin perille toisin kuin mitä Ijs-Oranjella tuntui menevän.

Ukraina ansaitsi loppupelissä voiton ottelusta jolla tuntui olevan vähiten suhteessa merkitystä. Artur Ohandzhanyan torjui myös 19-vuotiaaksi maalivahdiksi Ukrainalle yllättävänkin ammattimaisen nollapelin nuoreen ikään katsoen.)

Kazhakstan-Puola 2-3 (Kyllä vain. Kaikkien huonojen vaiheidensa ja virheidensä jälkeen Puola nousi sitten vaikeuksien, kertaalleen johtoasemansa menettäneenä johdosta 0-2 Puolalle ja lopulta voittoon asti. Puola ei vavissut edes kisaisäntien ylivoiman edessäkään ja ihme kyllä pystyi kokoamaan itsensä kasaan aina kun näytti niin huonolta kuin näytti.

Maciej Urbanowicz ja Jään Valkokotkien John Murray maalivahtinaan tuntuivat lopulta olleen ottelun suuret nimet. Kazhakstan tosin aivan ottelun lopulla oli jo Puolaa käytännössä melkein kaikessa parempi hukattuaan jostain käsittämättömästä syystä Slovenian tapaan johtonsa oman lohkonsa ylivoimaisena suosikkina etulyöntiasemansa.

Lopulta kisaisänniltä loppui kellosta aika kesken ja se oli shokki.

Puola tosiaan pääsi jatkoon, mutta Puolalla on vielä paljon parannettavaa mikäli mielii tosiaan päästä aivan Talviolympialaisiin 2022 asti. Sen verran paljon ongelmia oli kyllä aiemmissa peleissä siinä missä Kazhakstanilla ei olisi niitä juuri ollut. Ainakaan toisaalta ei näy ihan niin paljon mahdollisesti myös paljon häiritseviä kaksoiskansalaisia sitten jatkossa nyt Puolan voiton myötä.)

Lohko J

9.2.2020

Romania-Eesti 7-3 (Tricolori Hochei voitti tämän ottelun lopulta erittäinkin selvin lukemin, mutta ensimmäisessä erässä homma oli kaikkea muuta kuin selvää!

Tricolori Hochei meni johtoon, mutta Eesti iski 45 sekuntia sen jälkeen Eduard Slessarevskin matalasta rannelaukauksesta kohti Tricolori Hochein maalivahti Zoltan Token länkiä ja längistähän se maali sitten tuli.

Johtotila maalein 2-1 vielä ennen Eestin pelikyvyllistä loppua ottelun voiton suhteen syntyi huikealla Denis Saskinin kolmen Tricolori Hochein pelaajan harhauttelulla ja kampituksesta huolimatta tehdyllä maalilla.

Onneksi toimitsijoilla oli pelisilmää olla viheltämättä muutoin ilmiselvää jäähyn tuovaa kampitusta kun siitä aiheuttamasta keskeytyksestä Tricolori Hochei olisi saattanut saada kenties ansaitsemansa hengähdystauon ja Eestin maalintekopaikka olisi mennyt sitten siinä.

Eesti kyllä alkoi lopulta vain kerta kaikkiaan väsyä ja johto meni 2-2 tasapeliksi jo ennen ensimmäisen erän loppua osin typerien jäähyjenkin vuoksi.

Eesti tällä kertaa taantui hieman pelaamaan sitä aikaisempaa jääkiekollista nk. Pikkusian pelaamista ja siitä eivät toimitsijat pitäneet. Vielä vähemmän pitivät ainakaan Eestin jatkuneista kampituksista, koukkimisista ja korkean mailan koetteluista.

Myös turhia kiinnipitojakin Eestiltä sattui. Se kaikki oli vain Tricolori Hochein etu ja toisessa erässä se meni sitten ottelun lopputilannettakin katsoen menojaan.

Tosin onneakin sattui ajoittain Tricolori Hocheille kun yksi maaleista oli erikoinen laitakimmoke päin melkein täysin avointa Eestin maalia kun ottelun aikana loukkaantunut, aloittanut maalivahti Roman Shumikhin oli torjuntatilanteessa väärässä kohtaa jäällä kuin minne se kiekko meni.

Eestin viimeinen maali ottelussa oli melkein käytännössä Tricolori Hochein oma maali kun Yevheni Jemelianenkon mailasta se osui takalaitaan ja maaliin Zoltan Token ollessa hieman ulalla maskin takia siitä, että mistä kohtaa se kiekon sitten piti oikein tulla kun Roman Andrejevin oli Jään Pääskyistä puhuttaessa tarkoitus syöttää se toiselle pelaajalle eikä sellaisenaan yrittää tehdä maalia Eestille.

Siinä vaiheessa vielä vaikka Tricolori Hochei ottelun selvä voittaja oli niin ei se yllättäen ehkä aiemmin kaikki näyttävimmät voimansa jo kuluttaneena turnauksessa ollut enää niin ylivoimaisessa iskussa johdon ollessa sille vain 5-3.

Perinnemaalivahti Eestillä eli Villem-Henrik Koitmaa koitti tietenkin torjua jäälle tultuaan parhaansa mukaan myöhemmin ottelussa, mutta valitettavasti Eestin kohtalo oli hävitä ottelunsa.

Daniel Tranca oli Tricolori Hochein maalintekijöiden kuningas tällä kertaa tehdessään kypärätempun Eestin pömpeliin ja tätäkin kaveria pitänee pitää silmällä tulevia kevään otteluja varten.

Tricolori Hocheilla on odotettavissa huikea kevät näillä näkymin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla MM-kiekossa siinä missä Eestillä tuntuu olevan vähän hakemista kevättä varten vielä ainakin jäähyjen vähentämisen suhteen ja yleensäkin sen kiekollisen viimeistelyn kuntoon saamisessa.

Aivan kuten Suomellakin niin se viimeistely on kyllä Eestillä välillä kyllä vain niin järkyttävän huonoa ajoittain. Ja nimenomaan silloin kun niitä maaleja voisi vain tulla niin helkkarin paljon enemmän kuin miten tulee.)

Iso-Britannia-Unkari 1-4 (Oh My Goodness! Tällä kertaa sitten näin. Unkari tosiaan otti revanssinsa tavalla joka murskasi Brittien Leijonien Olympiaunelman vuosimallia 2022. Unkarin pelaajat tosiaan erittäin tunteellisten pelaajahaastattelujen myötä varmasti muistavat tämän päivän koko ikänsä.

Sen verran huikeaa oli katsoa tätä ottelua ja osittain lähellä oli tulla tippa linssiin itselläkin ottelun päätteeksi ja ennen kaikkea kun Unkari päästi todelliset jääkiekolliset kykynsä irti jäälle. Joskin tipan linssiin tulemisesta puhuttaessa ehkä se tapahtuu vasta kun mikäli tosiaan noustaan aivan Talviolympialaisiin 2022 asti.

Unkarissa tosiaan on tähän asti kohta melkein ollut pari vuotta se kamala lamaannuksen tila jääkiekossa mikä tapahtui sen hirvittävän lähellä olleen nousutappion myötä kotijäillä. Toivottavasti se lamaannus on nyt kevättäkin ajatellen eilisillan myötä ohi.

Taas kuitenkin pelattiin se merkittävä voittoon päättynyt ottelu vierasjäillä joten tästäkin jotain tietysti voisi huomioida. Se jääköön sitten johonkin toiseen kertaan.

Ensimmäinen erä tästä jännitysnäytelmästä toden totta oli täyttä säpinää ja periaatteessa briteillä oli kaikki mahdollisuudet pedattu kuin hopealautasella.

Etenkin kun kotiyleisö silmäätekevineen eli hengessä mukana ja tulevaa kevättä ja kesää ajatellen nouseminen olisi tuonut varmasti myös uskomatonta lisäsuosiota lajille joka ottaa eilisiltaisen tappionsa myötä melkoisen askeleen taas takapakkia.

Sydänkohtaus oli tulla itselleni ensimmäisessä erässä sitten tosiaan kun Miklos Rajna lähti seikkailemaan eräässä vaiheessa ottelua sinne minne ei olisi saanut lähteä maalilta ja vain Daniel Kissin maila esti Mike Hammondin laukoman kiekon menemisen avoimeen maaliin!

Toki kyllä välillä oli pakko kyllä arvostusta Ben Bownsin huikeille torjunnoille muun muassa Kristoff Pappin läpiajon torjunnastakin!

Toisessa erässä jännitys oli mennä siihen, että Unkarilla taas alkoivat ne perinteiset perseilyt tarpeettomien jäähyjen muodossa. Tosin erittäin helpottavasti Unkarin kannalta juuri he saivat Bence Stipsiczin rannelaukauksen johdolla avausmaalin eikä itse vastustaja.

Monta kertaa kun ottelu on Unkarilta mennyt aina siihen, että mikäli he eivät itse peliä johda ensin niin peli-ilo yleensä päättyy siihen paikkaan.

Brititkin alkoivat ottaa jäähyjä ja Unkarin päästessä etulyöntiasemaan se oli helisemässä. Ehkä olisi ollut aikaisemminkin kuin lopulta oli, mutta Unkarille kävi taas Suomet ja Eestit eli se surkea viimeistely taas kerran sai kyllä repimään pelihousut jos toisetkin tältä nimimerkiltä kun niitä maaleja ei vain tullut.

Ei sitten millään!

Ajoittain ottelussa oltiin varsinkin kolmannessa erässä pelottavankin monta kertaa tarpeettomasti kahvilla brittien sijoituksista jäällä eikä oikein kyllä aina perillä omistakaan. Csanad Erdelyn 2-0 johtomaali Stipsiczin ja Istvan Sofronin syöttöpelin johdosta Unkarille olikin elintärkeä tavallaan brittien omalta kannalta ajatellen 0-2 tappioasemaa.

Briteillä oli kyllä kykyä ja Unkarin pyörittelyä mennen, tullen ja palatessa sinällään liikepelissä tai taktisessakin näkemyksessä, mutta mahdollinen ylivoimapelaaminen oli kyllä yllättävänkin tehotonta.

Kolmannessa erässä brittien Matthew 'Matt' Myers sai 57 sekuntia erän alusta lopulta vastoin erittäinkin todennäköisiä pelkoja uskomattomasti kisaisäntien ainoan maalin jolloin tilanne oli 1-2.

Viiden minuutin sisällä palattiin jälleen ensimmäisen erän säpinätunnelmiin joissa nähtiin niin Ben Bownsin kuin myös Miklos Rajnan helskutin monta kovaa torjuntaa. Lopulta Janos Hari teki käytännössä Unkarille jo lähtökohtaista voittoa merkitsevän 3-1 maalin. Hari tosiaan on ollut tässä turnauksessa Unkarille tärkeä kaveri pistepörssin johtajana.

Istvan Sofronin jäähy antoi briteille toivoa kavennuksesta, mutta ehkä ihan oikeasti todellakin pitkästä aikaa sinänsä usein moittimani eikä aina ihan muutenkaan parhaimpinakaan päivinä ihan parasta laatua oleva Unkarin puolustus kerrankin piti ihan oikeasti kiekon poissa Unkarin maalialueelta ja jos ei pitänyt niin Miklos Rajna pysyi murtumattomana muurina.

Lopullinen ja hieno symbolinen kirsikka Unkarin voittokakkuun oli ennen kaikkea juurikin jäähylle joutuneen ajoittain itsenikin aiemmista turnauksista joskus turhistakin jäähyistä moittimani Sofronin tekemä maali koko ottelun kannalta briteille 1-4 ja Unkarin kannalta 4-1 vain 54 sekuntia jäähyltä ulos pääsemisen jälkeen!

Unkarin ehkä ainoa pahe oli ottelun loppumetreillä tietysti Janos Harin epäurheilijamaisen käytöksen kymppijäähy.

Kaikkiaankin jo osin toisesta erästäkin lähtien, mutta sitäkin selvemmin kolmannesta erästä sen loppua kohti oli selvää Unkarin voimien hiipuminen.

Britit laukoivat jo enemmän selvempiä maaliyrityksiä Unkaria kohti kuten myös pitivät kiekkoa hallussaan, mutta maaleja ei heille tullut.

Edes sitä yhtä tai kahta lisää millä tappion aiheuttama mielipaha olisi ollut pienempi.

Ihan lopulla Iso-Britanniakin alkoi kenttätyöskentelyltään olla yllättävänkin masentunutta tai ainakin jollakin tapaa aika lamaantunutta tasoa.

Kun noita kaikkia loppuvaiheita ja kumma kyllä jopa koko otteluakin miettii niin enemmän lopulta kaiken jälkeen tässä turnauksessa suoranaisen tunteiden sähköiskun itselle aiheutti pelottavuudessa kaiken jälkeen kevättäkin ajatellen uskomattomasti pelannut Tricolori Hochei eikä British Lions!

Lopulta kuitenkin Iso-Britannia oli nololla, kotiyleisöä kauhistuttavalla tavalla hävinnyt ottelun ei vain vaikka edes tietyllä tapaa hyväksyttävästi maalein 1-2 tai vaikka 3-4 mahdollisesti varsinaisen peliajan jälkeenkin erillisissä ja dramaattisissa lisätilanteissa vaan peräti varsinaisella peliajalla ja jo kolmellakin maalilla Unkarille!

Iso-Britannian kaltaisenkin maan omissa jääkiekon ulkopuolisissakin kuohunnoissa tätäkin voittoa olisi siellä sinänsä todella kipeästi tarvittu ja jääkiekosta puhuttaessa tämän ottelun lopputuloksella on vaara nk. Isojen Maiden kokkapuheiden leviämisellä taas kevättä ajatellen kun sarjapaikan säilyttämistä varten paineet kasautuvat.

Toisaalta tämä sama juttu olisi ollut edessä Unkarissakin mikäli Unkari olisi hävinnyt tämän ottelun ja Unkarin osalta etenkin olisi puhuttu erittäin vaarallisesta tappiosta jopa koko jääkiekon tulevaisuudelle tavallaan maassa siinä missä briteille tilanne on nolo, mutta varsinkin MM-kisoissa kenties sittenkin sitkeästi säilyttäessä ei aivan niin paha juttu.

Etenkin kun aivan viime vuosina Iso-Britannian jääkiekkoilu on kehittynyt maassa parempaan suuntaan yleisen muidenkin osa-alueiden kehittymisen johdosta.

Unkarin sankarina tosiaan voidaan pitää kenttäpelaajia eli Erdelyä, Haria, Stipsicziä ja Sofronia kuten myös maalivahti Miklos Rajnaakin. Unkarin maalivahdit alkavat pikkuhiljaa tuottaa pelikyvykkyydestä puhuttaessa tasaisuutta maalivahdista riippumatta mikä kyllä on ollut paljon kaivattu asia Unkarin jääkiekkoon.

Ettei enää olla vain 'Öreg Szupermanista' tai 'Szupermanista' eli György Poznikista tai Levente Szuperista turhankin riippuvaisia ajoittain.

Unkarilla on kuitenkin silti Puolan tapaan erittäin paljon vielä petrattavaa pelinsä suhteen ja juuri tätä kantaa ajatellen olisin tietyllä tapaa halunnut nähdä nyt tyrmistyneet ja varmasti tätä tappiota paljon surevat britit tai muista pudotetuista isännistä Kazhakstanin jatkossa.

Unkarin on myös ratkaistava hieman turhankin paljon maan omista mahdollisuuksista kitisevien tähtipelaajiensa kohtalo. Se jääköön kevään ja kesän pulmaksi.

Loppuun voi vain todeta, että Ria Hungaria/Ria Magyar!)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pistetilanteet lohkoissa olivat eilen pelattujen ottleujen jälkeen seuraavat niiden päätteeksi Talviolympialaisten Esikarsinnassa Lohkoissa G, H ja J kun mukaan laitan vielä myös myöhäispistetilanteena aiemmin ennen tätä turnausta pelatun Talviolympialaisten Alkukarsinnan Lohkon L pistetilanteen lisättynä Uusintaottelulla Nousemisesta Talviolympialaisten 2022 Esikarsintaan:

Talviolympialaisten Alkukarsinta 2022 Pistetilanne Nousemisen Uusintaottelun Jälkeen

Lohko L

Hollanti 9 pistettä

Espanja 6 pistettä

Taiwan 3 pistettä

Meksiko 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsintaan selvisivät Uusintaottelulla Nousemisesta sen voittanut Ijs-Oranje eli Hollanti kun aiemmin mukaan olivat selvinneet myös Tricolori Hochei eli Romania ja Kroatia.

Talviolympialaisten Esikarsinta 2022 Pistetilanne

Lohko G

Slovenia 9 pistettä

Japani 6 pistettä

Liettua 3 pistettä

Kroatia 0 pistettä

Lohko H

Puola 9 pistettä

Kazhakstan 6 pistettä

Ukraina 3 pistettä

Hollanti 0 pistettä (Hollanti sijoittui tähän lohkoon jääden tosiaan karmeasti kuin täi tervassa uituaan viimeiseksi tässä lohkossa.)

Lohko J

Unkari 8 pistettä

Iso-Britannia 6 pistettä

Romania 4 pistettä

Eesti 0 pistettä

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Esikarsinnan päätteeksi voittajat ja nousijat Talviolympialaisten 2022 Karsintaan olivat näistä lohkoista Slovenia, Puola ja Unkari.

Talviolympialaisten Karsinnassa pelaavat seuraavat maat kolmessa eri lohkossa:

2022 Talviolympialaisten Karsinta

Lohko D

Slovakia

Valko-Venäjä

Itävalta

Puola (Jään Valkokotkat sijoittuvat tähän lohkoon.)

Lohko E

Latvia

Ranska

Italia

Unkari (Unkari sijoittuu tähän lohkoon.)

Lohko F

Norja

Tanska

Etelä-Korea

Slovenia (Slovenia sijoittuu tähän lohkoon.)

Vuoden 2022 Talviolympialaisten Karsinnan ottelut pelataan vielä tämän vuoden puolella, mutta ei esimerkiksi vaikka jo nyt maaliskuussa vaan vasta elokuussa päivämäärinä 27.8.2020-30.8.2020 välisenä aikana yhtenevästi kaikkiaan.

Latviassa ainakin toistaiseksi ottelupaikka on Riian Jäähalli, mutta Slovakian ja Norjan ottelupaikkakunta jäähalleineen ei ole vielä päätetty.

Edelleen näistä lohkoista ei mistään välttämättä tule liian helppo ja panokset totta vieköön kovenevat.

Alustavasti Slovenialle kävi taas nk. Munkki siinä missä Puolalle tai Unkarille etenkin tuota lohkoa olisi toivonut kuin missä vahtia pitävät Jääkarhut eli Norja.

Tosin ei Unkarille myös omassa lohkossaan aivan kaiken mennessä nappiin muuta lähtökohtaisesti nk. Voittamatonta Vastustajaa taida olla pelillisesti kun vain Latvia kun Italialla ja Ranskalla on ainakin kaiken mennessä ihan huonosti tai silloin kun he eivät saisi riittävästi parhaita pelimiehiään mukaan niin todella huonot päivät.

Tosin Unkarilta vähänkin pelimiehiä puuttuessaan tulee vain lohkomasennuksellinen maalimättö Unkarin pömpeliin ja samaa on odotettavissa valitettavasti kenties myös Slovakian lohkossa Puolallekin.

Tosin ei yksikään näistä maista eli Unkari, Puola tai Slovenia olisi edes nk. Jääkarhujen Lohkossa saanut mitään ilmaiseksi kun kuitenkin vastassa on yleisestikin ottaen kaikkein huonoimmilla miehistöilläänkin Jääkarhujen flopatessakin niitä ainakin paperilla ja ihan pelillisestikin varmasti kiitos pitkän MM-kisojenkin yhtämittaisen kokemuksensa takia Tanska.

Jonka halu vihdoin ja viimein kaikkien aikojen ensimmäisiin Talviolympialaisiin juuri sen pelatessa siellä selkeästi (Albertvillen 1992 Talviolympialaisissa Tanska tosin oli Virallinen Karsija joka hävisi jatkoa ajatellen Puolalle ja jäi kisoista ulos minkä voi juuri ja juuri periaatteessa laskea tai olla laskematta mukaan ajateltuna Tanskaa jääkiekon Talviolympialaisten maana sinänsä.) on äärettömän kovaa luokkaa.

Etelä-Korea on vuorostaan kysymysmerkki. Edellisiin Talviolympialaisiin kun se pääsi tietenkin kisaisäntänä mukaan karsimatta ja tätä edeltäneissä Sochin Talviolympialaisissa 2014 silloisissa karsinnoissa meno ei vieläkään aivan parasta tuolloin ollut.

Tai oikeastaan oli kyllä jo melkein parasta Etelä-Koreaa siihen asti jääkiekossa silloisissa Talviolympialaisten 2014 Esikarsinnoissa.

Jatkoaikatappio Japanille murheellisesti kovassa paikassa pudotti jatkosta kun toisaalta menoa oli vaikeuttanut sitkeän vaikeat voitot Iso-Britanniasta Rangaistuslyöntilaukauskilpailun voiton ja Tricolori Hochein eli Romanian voittaminen.

Iso-Britannia tosin selvisi Talviolympialaisten 2014 Karsintaan voittamalla tuolloin Talviolympialaisten 2014 Esikarsinnan päätösottelussa niukasti Japanin maalein 2-1 jolloin Etelä-Korealla oli niukasti arvioiden ehkä paras joukkue, mutta Japanin tavoin se kärsi aavistuksen liikaa myös pistemenetyksiä.

Myös Iso-Britannia kärsi pistetappioista, mutta ehkä ihan kovimmassa paikassa silloin muuten piti itsensä tasaisena.

Noihin aikoihin tai vähän niitäkin ennen juurikin omat Talviolympialaiset Pyeongchangiin olivat varmistuneet ja siinäkin oli tietysti oma tunnetilansa mistä oli hyötyä ja haittaa.

Etelä-Korealla on sitä taustaa vasten eniten todistettavaa eikä lohko tosiaan jatkoon pääsemisen kannalta ole senkään osalta nk. Liian Helppo kun edes Tanskan vaaran muistaa ja ei Jääkarhutkaan ihan aivan täysin käpälistään kynnetön joukkue ole jäällä. Huolimatta huolestuttavasta taantumasuunnastaan.

Jääkarhuilla itsellään on Kotiluolassaan ymmärrettävästi kovimmat paineet, mutta ehkä eniten todistettavaa on Etelä-Korealla kun maata kohtaan on ollut vieläkin jossain määrin häiritsevänkin paljon kritiikkiä mitä toivottavasti voidaan vaientaa kevään hyvällä suorituskaudella ja jos ei keväällä niin viimeistään tässä paikassa sitten jälleen omin ehdoin tai ainakin erittäin enimmäkseen omin ehdoin tapahtuvalla nousemisella.

Vuoden 2014 Talviolympialaisten Karsinnan menemisestä hukkaan on niistä ajoista menty eteenpäin pitkä matka ja toivon mukaan Etelä-Korean jääkiekollista edistymistä voidaan juhlia asianmukaisella nousutavalla.

Ja missään nimessä ei tule unohtaa Sloveniaa.

Slovenia on jo parissa viime Talviolympialaisissa ihan varsinaisestikin pelannut ja mikäli se pelaa Pekingissä 2022 Talviolympialaisissa niin ne olisivatkin sitten jo kolmas kerta putkeen!
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Ja missään nimessä ei tule unohtaa Sloveniaa.

Slovenia on jo parissa viime Talviolympialaisissa ihan varsinaisestikin pelannut ja mikäli se pelaa Pekingissä 2022 Talviolympialaisissa niin ne olisivatkin sitten jo kolmas kerta putkeen!

Juuri näin. Slovenialle sattui nyt tulemaan tuo helpoin lohko, joten heidän kisapaikkansa on ihan mahdollisuuksien rajoissa! Norja on isäntä, mutta heidän materiaalinsa on heikentynyt merkittävästi viimeisen 5 vuoden aikana. En tiedä miten pitkään Thuresen, Holös, Olimbin veljekset ja Haugen jaksavat pelata maajoukkueessa, mutta he ovat viimeisiä mohikaaneja laadukkaiden Eurosarjojen kärkiketjujen miehistä. Raahaavat varmaan joukkuetta vielä näissä karsinnoissa, mutta käsillä saattaa olla samalla joutsenlaulu kotiyleisön edessä. Tanska on taas erittäin riippuvainen NHL-miehistään. Slovenia voi olla jopa suosikki jos pitää pelata Eurokavereilla. Jos taas NHL-pelaajat ovat mukana niin Tanska on toki suosikki, mutta heillä on usein kyky löytää tapoja hävitä otteluita, siinä missä Slovenia taas kaivaa yllätysvoittoja vuodesta toiseen. Joku jatkoajan kautta kaivettu kisapaikka maalein 3-2 ei olisi mikään suuri ihme nytkään.

Ranskan ja Valko-Venäjän tekeminen määrittää miten hyvä taistelu noissa muissa lohkoissa syntyy. Heillä on kykyä haastaa laadukkaat pikkumaat, mutta ainekset romahdukseen ovat myös aina ilmoilla. Jos Norjan materiaali on heikentynyt, niin näillä on vähintään sama tilanne. Belarus onkin joutunut parantelemaan nippuaan ulkkareilla. Viime vuosina Valko-Venäjän junnut ovat tosin olleet ihan pikkumaiden eliitin tuntumassa, mutta sieltä ei voi kerätä hedelmää aikuisiin vielä hetkeen.

Ranska tarvitsisi ainakin NHL-miehiään tasoittaakseen materiaalieroa Latviaan. Ranskan laatu ja leveys ei riitä alkuunkaan jos mennään Euromiehillä. Latviakin toki paranisi NHL/AHL-pelaajien avulla, mutta he eivät ole joukkueelle läheskään niin elintärkeitä kuin Ranskan vastaavat. Valko-Venäjä hyötyisi taas KHL-joukkueista. Slovakia lienee liian kova pala jos saavat Halakit, Tatarit ja Charat ryhmäänsä..
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Talviolympialaisten Karsinnoista puhuttaessa on kulunut niidenkin käsittelystä pitkä aika millään tavalla.

Koronakevään ja osin muidenkin kiireiden takia huomiot jäivät tekemättä ja asioista puhumatta.

Joka tapauksessa Talviolympialaisten Karsintaankin korona vaikutti ja ehkä jopa yllättävänkin hyvissä ajoin Talviolympialaisten Karsinnat peruttiin ja siirrettiin ensi vuoteen.

Sen sijaan, että ne olisi pelattu vaikkapa vähän myöhemmin syksyllä tai talvella vielä ihan tämän vuoden puolella niin jo 6.5 tänä vuonna tuli peruutus koronavaaran takia ja se sitten siirtyi myös pidettäväksi ensi vuoden puolella edelleen kuitenkin elokuussa.

Talviolympialaisten Karsinta pelataan ensi vuoden elokuussa siis päivämäärinä 26.8.2021-29.8.2021 kun tänä vuonna piti olla niiden osalta pelipäivät 27.8.2020-30.8.2020.

Naisten Talviolympialaisisten Karsintojen puolella tilanne onkin hieman lohdullisempi kun vielä tämän vuoden puolella ehditään pelata sellaisenaan siirrettynä joko kokonaan uusi Talviolympialaisten Alkukarsinta tai muutoin jo ennalta tutun Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros.

Aiempi suora Talviolympialaisten Esikarsinta naisten puolella voi olla nimeltään nyt myös Talviolympialaisten Esikarsinnan Toinen Kierros.

Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros pelataan 17.12.2020-19.12.2020 Islannissa Reykjavikissa, Naisten Talviolympialaisten Esikarsinta/Talviolympialaisten Toinen Kierros pelataan 11.2.2021-14.2.2021 Gangneungissa Etelä-Koreassa, Cortina d' Ampezzossa Italiassa ja Gdanskissa/Danzigissa Puolassa ja Naisten Talviolympialaisten Karsinta pelataan 26.8.2021-29.8.2021 samaan aikaan Miesten Talviolympialaisten Karsinnan kanssa Pribramissa Tsekissä, Saksan Füssenissä ja Naisten Jääkiekon MM-kisojen 1. Divisioonaan shokkiputoamisensa myötä yhtä lailla paikastaan Talviolympialaisiin Naisten Jääkiekkoon karsivassa Ruotsissa vielä toistaiseksi tuntemattomalla kisapaikkakunnalla.

Melko hiljainen loppuvuosi tulee näillä näkymin tästäkin topikista ellei sitten muun muassa NHL-puolen asioista tule muuta keskustelua tai ellei koronan tilanne ihan todella merkittävästi pahene jälleen syksyn alkaessa tai muutoin kylmillä keleillä.

Naisten Talviolympialaisiin yrittää tosiaan kaikkiaan 31 maata sen ollessa uusi ennätys.

Viime kisojen tai MM-rankingin perusteella kuusi parasta maata eli Yhdysvallat, Kanada, Suomi, Venäjä, Sveitsi ja Japani pääsevät suoraan Talviolympialaisten Naisten Jääkiekkoon kuten myös kisaemäntä Jään Lohikäärmettärien eli Kiinan muodossa jolloin loput kolme maata tulevat tietenkin Talviolympialaisiin sen Karsinnan voittajien olomuodossa niiden kautta 10 maan ollessa mukana niissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pitkä aika on kulunut siitä kun viimeksi on tullut käsiteltyä Olympiakarsintoja joissakin muodoissa.

Ikävä kyllä kiitos koronan juurikaan uutta päivitettävää ei tule paljoakaan.

Ellei huonoja uutisia valitettavasti unohdeta joukosta.

Huonona uutisena Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros jää toistaiseksi pelaamatta ja se pelataan siirrettynä alkuvuodesta 2021 eli tässä vaiheessa mitä todennäköisimmin tammikuussa, mutta myöhempikään ajankohta ei ole poissa kuvioista.

Tuo naisten jääkiekkoilun erikoistapahtuma sen vastaavat karsinnat aloittavana Talviolympialaisten osalta olisi alkujaan pelattu 17.12.2020-19.12.2020 Islannissa Reykjavikissa.

Edelleen pelipaikka on kyllä sama, mutta koronatilanteen tai erillisten Islantiin kohdistuvien matkustusrajoitusten takia ei tapahtumaa kyetä toistaiseksi järjestämään.

Toki tämä tapahtuma monen muun jääkiekon kansainvälisen tapahtuman osalta on jo tälläkin hetkellä peruttu hyvinkin etuajassa, mutta toisaalta peruutukset ovat tehty juurikin liian turhien järjestyskulujen karsimiseksi.

Toisaalta ehkä noin lyhyen tapahtuman osalta olisi voitu yrittää jotakin tai päätöstä lykätä vielä vaikka kuukaudella tai kahdella, mutta keväästä poiketen nyt on yritetty IIHF:ssä toimia ajoittain erittäinkin radikaalinkin nopeasti vähän kaikessa viime aikoina.

Kun Talviolympialaisten karsintojen aloituskin lykkäytyy niin lopullisetkin tapahtumat tulevat mahdollisesti alkamaan lykättyinä tai pelatuiksi eri aikaväleillä.

Nähtäväksi jää jatkon osuus.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Olympiakarsinnoista puhuen ei viime kerrasta olekaan ollut niin pitkä aika kuin mitä vaikka MM-puolen divisiooniin vertaa käsittelyn osalta.

Valitettavasti viime kuukausien hitaat ja umpisolmussa olleet isommat neuvottelut kulissien takana purkautuivat valtavana peruutusten aaltoina neljä päivää sitten 18.11.

Nämä peruutukset ovat vaikuttaneet myös Talviolympialaisten Karsintoihin.

Talviolympialaisten Karsinnat pidetään tosin aivan kaikkea kohua vasten silti vielä ennallaan eli ne pelataan toivon mukaan 26.8.2021-29.8.2021 välisenä aikana ensi vuoden elokuussa.

Ellei huonoja uutisia valitettavasti unohdeta joukosta.

Huonona uutisena Naisten Talviolympialaisten Alkukarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Ensimmäinen Kierros jää toistaiseksi pelaamatta ja se pelataan siirrettynä alkuvuodesta 2021 eli tässä vaiheessa aiemmasta tammikuusta suoraan elokuulle 2021.

Tuo naisten jääkiekkoilun erikoistapahtuma sen vastaavat karsinnat aloittavana Talviolympialaisten osalta olisi alkujaan pelattu 17.12.2020-19.12.2020 Islannissa Reykjavikissa ja tietenkin myös aiemmasta puhuen todennäköisimmin tammikuussa tai hätätapauksessa helmikuussa 2021.

Edelleen pelipaikka on kyllä sama vieläkin, mutta koronatilanteen tai erillisten Islantiin kohdistuvien matkustusrajoitusten takia ei tapahtumaa kyetä toistaiseksi vieläkään järjestämään.

Kun Talviolympialaisten karsintojen aloituskin lykkäytyy niin lopullisetkin tapahtumat tulevat lykkääntymään.

Naisten Talviolympialaisten Esikarsinta/Talviolympialaisten Esikarsinnan Toinen Kierros Gangneungissa Etelä-Koreassa, Cortina d' Ampezzossa Italiassa ja Gdanskissa/Danzigissa Puolassa oli jo aiemmin lykätty 11.2.2021-14.2.2021 pelattavan turnauksen sijaan alkamaan elokuulle 2021, mutta nyt se siirtyy lokakuulle 2021 myöhemmin pidettävään ajankohtaan nähden jolloin mahdollisesti päivämäärät voivat olla samat tai eri tietenkin eri kuukaudella samoissa emäntämaissa tai toisetkin ajankohdasta riippuen.

Naisten Talviolympialaisten Karsinta on myös samaan aikaan miesten kanssa alkamisen sijaan eli 26.8.2021-29.8.2021 pelattavina lykätty nyt alkamaan samoilla päivämäärillä tai ilman marraskuulle 2021 pelattavaksi Tsekin Pribramissa, Saksan Füssenissä ja Ruotsissa vieläkin määrittelemättömällä paikkakunnalla.

Naisten Talviolympialaisten Karsintaa ollaan oltu hätätapauksessa varsinkin lykätty suoritettavaksi hyvinkin lähelle ennen Talviolympialaisten aattoa kaikkein pahimman sattuessa ilman muita erikoistoimenpiteitä tai koko Talviolympialaisten siirtymistä tässä vaiheessa vuoden 2023 Talviolympialaisiksi.

Erittäinkin vaikealta ja pahalta näyttää tilanne.

Huolimatta siitä, että aikaa toki vielä on.

Ensi vuodesta saattaa siten tulla hyvinkin ahdas jääkiekkokalenterin osalta mikäli todellakin aiotaan pelata näitä turnauksia.

Tai sitten parin vuoden kuluttua vuonna 2022 mikäli Talviolympialaiset siirtyvät Pekingistä 2022 Pekingin 2023 vastaaviksi.

Väljäkin siitä voi tulla jos korona pahenee tai sen aiheuttamat matkustusrajoitukset varmuuden vuoksi pysyvät liian vahvoina voimassa.

Nähtäväksi jää jatkon osuus.

Etenkin kun kansainvälinen jääkiekkoilu on valtavan mullistuksen runtelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös