Olympiakarsinnat

  • 88 775
  • 403

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaiset 2018 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu juurikin tuolloin kuten takarajana pidettiin eli vuonna 2018 sen sijaan, että otettiin ne vuotta liian aiemmin kohun myötä vuodeksi 2015?

Tuolloin vuodeksi 2017 tilanne Venäjän ja Valko-Venäjän tutkinnan ympärillä kiristyi syyllisyydeksi. Ikävä kyllä kun valinnat oli tehty niin 'muka' ei voitu tehdä mitään vaikka todellisuudessa mitä erinäisimmin seikoin ja etenkin myöhemmin tätä kaikkea eli joulukuun 2017 jälkeistä aikaa peilaten Venäjä ja Valko-Venäjä olisi pitänyt jo silloin heittää pihalle Talviolympialaisista kuten tietyin ehdoin vaikka koko MM-ohjelmastakin.

Kun tietenkin tilanne jätettiin miksi jätettiin niin sillä oli vaikutusta lopputuloksiin ja joissakin jääkiekon pienemmissä ja keskikastin maissa juuri tästä syystä on kannettu IIHF:n suuntaan kuten KOK:n suuntaan asioiden liian hitaasta ja huonosta hoitamisesta.

Venäjä tosiaan sai vähän tätä myöhemmin luvan kilpailla Riippumattomien Olympiaurheilijoiden joukkueena tietenkin olympialipun alla.

Tosin niin paljon kun erinäisiä vaiheita voisi tehdä käytöksestä puhuen tässä asiassa niin kuitenkaan selvät kisamaat eivät viitsineet tehdä ajoittaisista mediatuohtumisistaan huolimatta vastalauseita.

Siten venäläisurheilijoita sisältänyt erikoisjoukkue on jäämässä aikakirjoihin olympiavoittajana vaikka esimerkiksi toteutuneen historian perusteella selkeällä muulla protestilla olympiavoittaja olisi nyt Saksa, hopeamitalisti olisi Kanada ja pronssimitalisti olisi Tsekki.

Tässä olisi vuoden 2017 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat piti viimeistään ottaa toteutuneesti pääosin ennen muutoksia:

2017 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Yhdysvallat, Tsekki, Sveitsi ja Saksa lisättynä kisaisäntä Etelä-Korealla sen noustessa Talviolympialaisten 2018 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2018 pääsijät: Norja, Valko-Venäjä, Slovakia, Latvia, Ranska, Tanska, Slovenia, Itävalta ja Kazhakstan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 pääsijät: Italia, Unkari, Puola, Ukraina, Japani, Iso-Britannia, Liettua, Kroatia, Eesti ja Hollanti

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Romania, Serbia, Espanja, Islanti, Israel, Meksiko ja Kiina

Talviolympialaisten Erikoisottelu Alkukarsintaan 2018/Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Bulgaria ja Georgia/Gruusia

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin olisivat vielä matkanneet suoraan Norja ja Valko-Venäjä, Talviolympialaisten Karsintoihin 2018 olisi vielä päässeet mukaan Italia ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 olisi päässyt Romania ja siihen vielä Serbia ja kenties, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Bulgaria ja Georgia/Gruusia olisivat voineet päästä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2018 puolelle erikoisotteluitta.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Norja ja Slovakia olisivat menneet suoraan kisoihin joka tapauksessa ja Italia olisi noussut karsimaan ja Romania olisi noussut esikarsimaan.

Yhdessä lisäten myös Unkaria, Puolaa ja Espanjaa olisi voinut koskea laajennettu karsinta ja esikarsinta tilanteen mukaan.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi esimerkiksi vielä Islanti olisi noussut esikarsimaan lisäksi.

Tämä olikin viimeinen PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaisia 2018 koskenut otos IIHF:n pistetaulukkoa käyttäen kun seuraava olisikin sitten koskeva Pekingin Talviolympialaisia 2022.

Unohtamatta tietenkään Ukrainan laajamittaiseksi sodaksi paisunutta hirvittävää tapahtuman, Venäjän ja Valko-Venäjän ongelmia niin lisäksi näinä vuosina ennen Pekingiä ikävä kyllä tapahtui yksi asia mitä ei osattu todellisesti odottaa ja mikä saattoi tragikoomisesti tuoda parikin vuotta rauhaa Eurooppaan ennen Ukrainan Sotaa:

Nimittäin koronapandemia iski melkoisesti maailmantalouteen ja urheiluun.

Se ei voinut olla vaikuttamatta myös Pekingin Talviolympialaisten läpivientiin omin ehdoin.

Täten erinäiset IIHF:n pistetaulukkomääritelmät jäävät hyvin lyhyeen kun kaikkina vuosina ei ollut pelejä lainkaan tai arviot olisivat olleet liian paljon pelanneita maita suosivia.

Niitä olisi tulossa uskottavasti arvioiden kolme ja näistä yksi oli toteutunut, yksi oli ennakkoehto tulevaan mikäli se olisi otettu heti ja yksi tietysti on lähinnä vertailukelpoinen mikäli Pekingin Talviolympialaiset 2022 olisivat olleet Pekingin Talviolympialaiset 2023.

Niistä sitten lisää seuraavassa viestissä.

Lopuksi vielä todettakoon, että etenkin noin vuosina 2010-2015 ja muutoin enintään vuosille 2010-2017 ylettyen Talviolympiakarsintoihin ennen IIHF:n ja KOK:n hyllytystä niistä yrittäneet Irlanti, Kreikka ja Mongolia olisivat aina olleet enintään Talviolympialaisten Alkukarsintoihin kelpuutettuja mikäli niihinkään. Mitä tahansa muuta uutta tai jääkiekkoon palaavaa perinteistä maata olisivat koskeneet samat säännöt.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pekingin Talviolympialaiset 2022 oli mielenkiintoinen tapahtumansa tietenkin juuri päättyneinä kisoina ja Suomelle olympiakultaan päättyneinä.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin ajoissa kuin mahdollista eli vuonna 2018 sen sijaan, että odotettiin milloin ennen pitkää korona olisi voinut turmella näkymät kuten osin turmelikin?

Jälleen Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan tilanne ei voinut olla vaikuttamatta erinäisiin tunnelmiin.

Kun doping-rikkeitä oli liikaa niin jälleen erinäisten viiveiden sisältämiä tutkimuksia pistettiin vireille.

Ikävä kyllä niissäkin kesti ja pitkään näytti siltä, että seuraavaan turnaukseen eli juurikin Pekingiin nyt ollein viimeisen neljän vuoden näkymin nähtäisiin jälleen venäläisiä urheilijoita sisältävä erikoisjoukkue kun ei vain jostakin käsittämättömästä syystä voinut IIHF tai KOK heittää jo tuolloin pihalle.

Silmät tuntuivat avautuvan kyllä, mutta hyvinkin myöhään kuin miten olisi pitänyt tehdä jo pitkä aika sitten.

Tässä olisi vuoden 2018 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä joka onkin nyt yksi viimeisiä vertailukohteita kun kiitos koronan enää vain kahdesta vuodesta voi järkevästi näin tehdä:

2018 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2022 Pekingiin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Venäjä, Yhdysvallat, Suomi, Tsekki, Sveitsi ja Saksa lisättynä kisaisäntä Kiinalla sen noustessa Talviolympialaisten 2022 Alkukarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2022 pääsijät: Norja, Slovakia, Latvia, Tanska, Ranska, Valko-Venäjä, Slovenia, Etelä-Korea ja Itävalta

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2022 pääsijät: Kazhakstan, Italia, Unkari, Puola, Iso-Britannia, Japani, Ukraina, Liettua ja Eesti

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2022 pääsijät: Kroatia, Hollanti, Romania, Serbia, Espanja, Islanti, Israel, Meksiko, Bulgaria ja Luxemburg

Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2022 pääsijät: Turkki, Hong Kong, Taiwan, Arabiemiraatit, Bosnia ja Hertsegovina ja Kuwait mahdollisesti lisäten myös Thaimaalla ja Kirgisialla joskin näillä kahdella maalla olisi ollut vähän paperitöissä puutteita joten niitä ei välttämättä olisi vielä silloin voitu hyväksyä toisin kuin miten tehtiin vuodeksi 2019

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2022 Pekingiin olisivat vielä matkanneet suoraan Norja ja Slovakia, Talviolympialaisten Karsintoihin 2022 olisi vielä päässeet mukaan Kazhakstan ja Italia, Talviolympialaisten Esikarsintaan 2022 olisi päässyt Kroatia ja Hollanti ja vielä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2022 puolelle olisivat päässeet Turkki ja Hong Kong.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Norja olisi mennyt suoraan kisoihin joka tapauksessa, Kazhakstan olisi noussut karsimaan, Kroatia esikarsimaan ja Turkki alkukarsimaan.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi esimerkiksi vielä Latvia, Unkari, Romania ja Taiwan olisi noussut täydentävästi.

Seuraavaksi onkin sitten vuoden 2019 eli toteutuneen IIHF:n pistetauluko mukainen näkemys kun se onneksi silloisesta, ajankohdan kielteisyydestä huolimatta sattuvasti osui onneksi ajalle ennen koronaa kun mikäli erinäiset karsinnat olisivat alultaan viivästyneet enemmänkin kuin mitä valmiiksi jo viivästyivätkin maratonmittaisiksi viimeisen kolmen vuoden aikana niin tuolloin olisi varmaankin IIHF:n ja KOK:n pitänyt tehdä melko dramaattisiakin toimenpiteitä.

Se sitten meneekin seuraavan viestin jutuksi se.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pekingin Talviolympialaiset 2022 oli mielenkiintoinen tapahtumansa tietenkin juuri päättyneinä kisoina ja Suomelle olympiakultaan päättyneinä.

Jälleen Venäjän, Valko-Venäjän ja Ukrainan tilanne ei voinut olla vaikuttamatta erinäisiin tunnelmiin.

Kun doping-rikkeitä oli liikaa niin jälleen erinäisten viiveiden sisältämiä tutkimuksia pistettiin vireille.

Ikävä kyllä niissäkin kesti ja pitkään näytti siltä, että seuraavaan turnaukseen eli juurikin Pekingiin nyt ollein viimeisen neljän vuoden näkymin nähtäisiin jälleen venäläisiä urheilijoita sisältävä erikoisjoukkue kun ei vain jostakin käsittämättömästä syystä voinut IIHF tai KOK heittää jo tuolloin pihalle.

Silmät tuntuivat avautuvan kyllä, mutta hyvinkin myöhään kuin miten olisi pitänyt tehdä jo pitkä aika sitten.

Tässä olisi vuoden 2019 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä joka onkin nyt yksi viimeisiä vertailukohteita kun kiitos koronan enää vain yhdestä vuodesta voi järkevästi näin tehdä eli tämä on toiseksi viimeinen:

2019 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2022 Pekingiin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Venäjä, Suomi, Ruotsi, Tsekki, Yhdysvallat, Saksa ja Sveitsi lisättynä kisaisäntä Kiinalla sen noustessa Talviolympialaisten 2022 Alkukarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2022 pääsijät: Slovakia, Latvia, Norja, Tanska, Ranska, Valko-Venäjä, Itävalta, Italia ja Etelä-Korea

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2022 pääsijät: Slovenia, Kazhakstan, Iso-Britannia, Unkari, Puola, Japani, Liettua, Ukraina ja Eesti

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2022 pääsijät: Romania, Hollanti, Kroatia, Serbia, Espanja, Islanti, Israel, Meksiko, Bulgaria ja Turkki

Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2022 pääsijät: Luxemburg, Taiwan, Hong Kong, Arabiemiraatit, Bosnia ja Hertsegovina, Kuwait, Thaimaa ja Kirgisia kun näillä kahdella maalla oli viimein paperityöt kunnossa joten ne hyväksyttiin tervetulleeksi joukkoon vuodeksi 2019

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2022 Pekingiin olisivat vielä matkanneet suoraan Slovakia ja Latvia, Talviolympialaisten Karsintoihin 2022 olisi vielä päässeet mukaan Slovenia ja Kazhakstan, Talviolympialaisten Esikarsintaan 2022 olisi päässyt Romania ja Hollanti ja vielä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2022 puolelle olisivat päässeet Luxemburg ja Taiwan.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Slovakia olisi mennyt suoraan kisoihin joka tapauksessa, Slovenia olisi noussut karsimaan, Romania esikarsimaan ja Luxemburg alkukarsimaan.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi esimerkiksi vielä Norja, Iso-Britannia, Kroatia ja Hong Kong olisi noussut täydentävästi.

Mikäli olisi ennen toteutuneita kisoja heitetty Valko-Venäjä pois kuten myös Venäjä sellaisenaan niin Itävalta, Norja ja Ranska ja näistä etenkin toinen kaksikosta Norja ja Ranska olisivat menneet vielä PyeongChangin/Pyeongchangin 2018 kisakoneeseen mukaan lähtökohtaisesti parhaina muina lohkokakkosina joita oli jäljellä kun yksi paikka tarvittiin.

Kenties olisi tullut vielä jonkinlainen kolmen joukkueen pienoisturnaus ennen kisoja viimeisen paikan määritykseksi. Valko-Venäjä tosiaan ei kisoihin olisi muutenkaan selvinnyt normitein lohkossaan kun nousija oli Slovakia.

Erikoisinta oli, että koko ratkaiseva karsinta pelattiin vielä viivytettynä vuoden 2020 elokuun sijaan vuoden 2021 elokuussa eikä esimerkiksi siihenkään mennessä Valko-Venäjää saatu hyllytettyä jolloin olisi yksi ylimääräinen paikka karsinnoista voinut olla auki muulle Talviolympialaisten 2022 Esikarsinnan riittävän hyvin menestyneelle maalle.

Puhumattakaan sitten Venäjän ulos heittämisestä!

Eli aikaa olisi ollut, mutta se käytettiin lähinnä epämääräisiin käsien levittelyyn ja koronapuheisiin senkin edestä.

Ja myöhemmin toki vielä todettiin Venäjän ja Valko-Venäjän lisäsyyllisyys doping-skandaaleihin jolloin viimeistään olisi pitänyt heittää lopputurnauksesta Pekingistä Venäjä ulos mikäli vielä 2018 ei PyeongChangissa/Pyeongchangissa niin hennottu tehdä!

Sitten tulikin vielä toinen riippumaton venäläisurheilijoiden joukkue nyt erikoisesti käyttäen osin nimeä Venäjän Olympiakomitean Riippumattomat Urheilijat.

Melkoista ripulitekelettä on kyllä ollut IIHF:n ja KOK:n taholta näinä vuosina päätöksenteko mitä nyt lopulta tietenkin sitten suljettiin Venäjä ja Valko-Venäjä kyllä ulos ansaitusti.

Mitä nyt siihenkin tarvittiin täysimittainen sota Ukrainaan.

Venäjä tosiaan sai vähän ennen kisoihin vielä kerran melkoisen kohun jälkeen luvan kilpailla Riippumattomien Olympiaurheilijoiden joukkueena tietenkin olympialipun alla tietenkin sisältäen jo mainitun toisenkin nimensä.

Tosin niin paljon kun erinäisiä vaiheita voisi tehdä käytöksestä puhuen tässä asiassa niin kuitenkaan selvät kisamaat eivät viitsineet tehdä kuten eivät vuodeksi 2018 myöskään ajoittaisista mediatuohtumisistaan huolimatta vastalauseita nyt Pekingissä.

Siten venäläisurheilijoita sisältänyt erikoisjoukkue on jäämässä aikakirjoihin olympiahopeamitalistina vaikka esimerkiksi toteutuneen historian perusteella selkeällä muulla protestilla olympiavoittaja olisi nyt kuten on Suomi, hopeamitalisti olisi Slovakia ja pronssimitalisti olisi Ruotsi.

Vielä olisi yksi vertailukohde mihin IIHF:n pistetaulukkoa voisi käyttää niin jäljellä.

Se tulee seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Pekingin Talviolympialaiset 2022 oli mielenkiintoinen tapahtumansa tietenkin juuri päättyneinä kisoina ja Suomelle olympiakultaan päättyneinä.

Lisäksi Suomi voitti tietysti kotipuolen MM-kisoissa maailmanmestaruuden!

Entä miten olisi käynyt mikäli ne olisi siirretty kiitos koronan vuodeksi 2023 eli ensi vuodeksi?

Ukrainan Sota syttyi töin tuskin juuri mitään näiden kisojen jälkeen ja se oli viimeinen sinetti Venäjän ja Valko-Venäjän arkkuun se.

Ne hyllytettiin niin IIHF:stä kuin KOK:sta toistaiseksi sarjatasoiltaan kaikin joukkuein.

Toivottavasti niiden hallinto kaatuisi ja itse maat saisi uuden alun ja mikäli entisillä teillään jatkaisivat uusin diktaattoripyrkyrein niin en paljon murehtisi vaikka tulisi molemmille ja etenkin pääsyylliselle eli Venäjälle valtioromahdus.

Ukrainalla oli vaikeaa tätä ennenkin ja nyt itse lopullinen selvä sota on vaatinut raskaan hinnan sen jättäessä jäljen sen urheiluelämään ja tietenkin jääkiekkoilun epävarmaan tilaan mitä nyt keväällä tietenkin oli mukana omissa MM-sarjatason kisoissaan.

Toteutunein Pekingin säännöin mikäli kisat olisi siirretty ensi vuodeksi niin tilanne näyttäisi/olisi näyttänyt tältä IIHF:n pistetaulukon mukaan kun koronan vuoksi ei ole järkeä käyttää vuosien 2020-2021 taulukoita tähän, tämä voinee käydä myös tuleviin vuoden 2026 Milano-Cortina d' Ampezzon Talviolympialaisiin aikaisimmaksi mahdolliseksi pääsylistaksi ja kun Venäjän ja Valko-Venäjän poisheitot olisivat vapauttaneet/vapauttavat yhden suoran paikan ja yhden karsijan paikan:

2022 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2023 Pekingiin siirrettynä tai aikaisin mahdollinen päätös Talviolympialaisiin 2026 Milano-Cortina d' Ampezzoon pääsevistä joukkueista

Täysin suoraan pääsijät: Suomi, Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi, Tsekki, Sveitsi, Slovakia ja Saksa lisättynä kisaisäntä Kiinalla sen noustessa Talviolympialaisten 2022 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan tai tuleva kisaisäntä Italia sen noustessa Talviolympialaisten 2026 Karsijoiden tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2023 pääsijät siirrettynä tai Talviolympialaisten Karsintaan 2026 pääsijät juuri nyt: Tanska, Latvia, Norja, Ranska, Itävalta, Kazhakstan, Italia, mutta vain mikäli peilataan/olisi peilattu vuotta 2023 oletetusti Pekingiin siirtyväksi, Iso-Britannia ja Slovenia mikäli peilataan/olisi peilattu vuotta 2023 oletetusti Pekingiin siirtyväksi ja muutoin vielä Unkari mikäli oletetaan tämän näkymän tulevan vuodeksi 2026 Milano-Cortinaan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2023 pääsijät siirrettynä tai Talviolympialaisten Esikarsintaan 2026 pääsijät juuri nyt: Unkari, mutta vain mikäli peilataan/olisi peilattu vuotta 2023 oletetusti Pekingiin siirtyväksi, Etelä-Korea, Puola, Liettua, Romania, Japani, Kiina, mutta vain mikäli oletetaan tämän näkymän tulevan vuodeksi 2026 Milano-Cortinaan, Ukraina, Eesti ja muutoin vielä Hollanti näkymistä huolimatta

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2023 pääsijät siirrettynä tai Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2026 pääsijät juuri nyt: Serbia, Kroatia, Espanja, Israel, Islanti, Meksiko, Bulgaria, Turkki, Taiwan ja Arabiemiraatit

Talviolympialaisten Esikarsinnasta Alkukarsintaan 2023 pääsijät siirrettynä tai Talviolympialaisten Esikarsinnasta Alkukarsintaan 2026 pääsijät juuri nyt: Luxemburg, Thaimaa, Hong Kong, Kirgisia, Bosnia ja Hertsegovina ja Kuwait lisättynä lähtökohtaisesti kahdella muulla maalla ja ehkä kenties enemmälläkin kun tällä hetkellä vuoteen 2026 lähdettäessä MM-ohjelman olympiakelpoiset maat ovat täydelle kelpoisuudelle Malesia, Filippiinit, Singapore ja Iran siihen tietenkin kenties lisäten jäähallinsa nk. Olympiamittaiseksi saaneella Mongolialla, sitä samaa odottavalla Intialla ja Indonesialla

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella siirrettynä vuodeksi 2023 Pekingiin tai vuodeksi 2026 Milano-Cortina d' Ampezzoon olisivat vielä matkanneet suoraan Tanska ja Latvia, Talviolympialaisten Karsintoihin siirrettynä vuodeksi 2023 tai vuoden 2026 vastaaviin olisi vielä päässeet mukaan Unkari tietyin ehdoin ja Etelä-Korea ja muutoin ilman Unkaria Etelä-Korea ja Puola, Talviolympialaisten Esikarsintaan siirrettynä vuodeksi 2023 tai vuoden 2026 vastaaviin olisi vielä päässeet mukaan Serbia ja Kroatia ja vielä Talviolympialaisten Alkukarsinnan siirretylle vuoden 2023 puolelle tai vuoden 2026 vastaaviin olisivat päässeet vielä Luxemburg ja Thaimaa.

Lisäksi vielä Ukrainan mahdollinen pois jääminen sotansa vuoksi tuottaisi seuraavat täydentävät joukkueet eli Serbian ja 14 maan kisoilla Espanjan ja Luxemburgin ja 14 maan kisoilla Hong Kongin.

Tiedä sitten, että miten tässä kaikessa vielä käykään vai aikooko KOK ja IIHF kenties syyllistyä ajanpeluuseen mahdollista Venäjän tai Valko-Venäjän osallistumiskiellon vuosia peilaten jolloin valintakin on pakko toimittaa muuna vuonna kuin juuri nyt koronan jälkiajalle?

Tällä hetkellä ne ovat kyllä ulkona ensi vuodeksi, mutta vieläkään selvää todellista osallistumiskiellon vuosituomiota eivät ole molemmat tahot ja ei etenkään IIHF uskaltanut antaa siinä missä KOK on kyllä antanut muun muassa Talviolympialaisten isännöintikiellon molemmille eikä ne erityisemmin saa enää pitää mitään joukkueita yllä vuosien 2018 ja 2022 tapaan ilman erillispäätöstä/määräyksiä sitten myöhemmin.

Täten viimein eri vertailut on ohi ja näillä näkymin on aika jättää tämä aihealue jälleen odotuksen tilaan noin vuoden ajaksi tai pisimmillään 2-4 vuoden ajaksi tilanteesta riippuen.

Toki mikäli jotain kommentteja ja mietteitä tulee niin pitänee sitten katsella, että vastaanko vai keskustelen/laitan lisää juttuja eri vertailuineen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös