Mainos

Olympiakarsinnat

  • 108 914
  • 479

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2005 Torinon 2006 Talviolympialaisiin olisi ollut erikoista nähdä miten olisi käynyt jos valintatapa olisi muuttunut supistuksin sisältäen sarjamuutoksin yllätyksen.

Näillä näkymin tilanne olisi ollut tämä vuodeksi 2005:

2005 MM= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät ja lisäksi pääsijät Neljännesvälieräsarjaan/Välisarjaan: Tsekki, Kanada, Venäjä, Ruotsi, Slovakia, Yhdysvallat, Suomi ja Sveitsi (Jokaiselle olisi tarjottu suoraa pääsyä tähän tärkeään osaan MM-kisojen Puolivälierämaista puhuen joskin pienimuotoisia karsintaotteluja Alkuerien voittajien kanssa kaavailtiin. Osalle maista tämä kävi ja osalle ei minkä vuoksi sopuun ei päästy. Tässä huomioitavaa on, että Salt Lake Cityn Talviolympialaisten valintaa käyttäen suorat pääsijät olisivat olleet Kanada, Yhdysvallat, Venäjä, Valko-Venäjä, Ruotsi ja Suomi. Näistä Valko-Venäjän tilanne aiheutti päänvaivaa kun se pelasi kyllä MM-kisoissa, mutta sen kuuluessa Talviolympialaisten Karsijoiden joukkoon. Suomen huono pelikausi oli iso juttu kun se päättyi jälleen Puolivälieriin, mutta tässä tulkinnassa Suomi olisi ollut silti suora pääsijä jatkopeleihin. Lopullinen ratkaisu tietysti oli osa yhdistelmää.)

Suora pääsijä, mutta vain Alkueriin: Kisaisäntä Italia MM-kisojen 1. Divisioonasta nousseena lohkovoittajana ja yleisenä kakkostilallisena MM-kisoihin Talviolympialaisten Esikarsijoiden joukosta nostettuna (Tässä huomioitavaa on, että Salt Lake Cityn Talviolympialaisten valintaa käyttäen suorat pääsijät Alkueriin olisivat olleet Tsekki ja Saksa lisäten enintään Italialla. Lopullinen ratkaisu tietysti oli osa yhdistelmää. KOK:n ja IIHF:n ehdotuksessa yritettiin taata aina paikka kisaisännälle myös alkupelien muuhun paikkaan. Välillä myös jatkopelien ylimääräjoukkueeksi Italiaa kaavailtiin, mutta tämä ei juuri kannatusta saanut keneltäkään.)

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Latvia ja Valko-Venäjä lisättynä otteluparin Ukraina-Norja voittajalla häviäjän joutuessa Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 (Norja oli MM-kisojen 1. Divisioonan lohkovoittajana ja yleisvoittajana kuten myös MM-kisojen nousijana kaavailtu paikkaan Talviolympialaisten Karsintaan 2006 koskevaan erikoisotteluun. Pitkälti panoksia pienellä bonuksella haluttiin korottaa keskikastin maille ja lisäksi korostaa MM-kisojen 1. Divisioonan yleisvoiton merkitystä. Mahdollisesti myös Kazhakstankin olisi tullut tähän tapahtumaan mukaan, mutta tuolloin se olisi ollut kolmen ottelijan tai enintään neljän ottelijan pienturnaus sisältäen myös Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 joutuneen voittajan tai muun parhaan joukkueen ennen pitkää niiden jälkeen viimeisestä paikasta puhuen. Täten 12:sta sijoittunut MM-ohjelman joukkue ei olisi päässyt Talviolympialaisiin ilman lisätöitä karsimaan.)

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Otteluparin Ukraina-Norja häviäjä, Kazhakstan, Slovenia, Tanska, Saksa putoajana MM-kisojen 1. Divisioonaan, Itävalta putoajana MM-kisojen 1. Divisioonaan, Puola, Ranska, Unkari, Hollanti, Eesti, Japani, Liettua, Romania MM-kisojen 2. Divisioonaan putoajana, Kiina MM-kisojen 2. Divisioonaan putoajana, Kroatia MM-kisojen 2. Divisioonan lohkovoittajana ja yleisvoittajana kuten myös MM-kisojen 1. Divisioonan nousijana, Serbia ja Montenegro ja Bulgaria (Talviolympialaisten 2006 Karsinnan erikoisottelu kuten myös mahdollinen Kazhakstanin joutuminen siihen kenties nousevaan pienturnaukseen suoraan olisi vaikuttanut maamääriin. Lisäksi sinne ehkä olisi joutunut myös Talviolympialaisten 2006 Esikarsinnan muu paras joukkue tai voittaja.)

Osia maista olisi edelleen kohdeltu tylymmin ja osaa suopeammin.

Ehdotus KOK:n ja IIHF:n osalta oli hyväkin, mutta jostakin kumman syystä tai muusta kenties kovastakin vastustuksestakin johtuen tätä tapaa ei ikinä käytetty.

Lisäksi tulee huomioida, että mikäli Talviolympialaisten suoraa vaikutusta olisi kunnolla jatkettu niin nämä olivat viimeisen vuoden ajan kiinni Salt Lake Cityn Talviolympialaisista 2002.

Tämä onkin lähtökohtaisesti viimeinen viesti tälle näkökannalle kun seuraavaksi vuorossa ovat vaihtoehto numero 3:n vuodet ensin tietenkin erikoisesti yhdistelmällä, mutta muutoin jo hyvinkin tutulla näkökulmalla katsoen viimeiselle melkein 20 vuodelle siihen mitä tulee Talviolympialaisten Karsintoihin.

Siitä lisää seuraavista viesteistä eteenpäin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 2006 Talviolympialaisiin olisi hyvinkin voinut tulla suuria mullistuksia kuten tulikin.

IIHF ja KOK antoivat periksi isojen maiden ininöille maamäärän pienentämisestä 14 maan kisoista 12 maan kisoiksi mikä taas osoitti taantumasuuntaa etenkin pitkällä aikavälillä vaikka toki silloin ja vähäksi aikaa tilapäinen pienentyminen olisi voinutkin kelvata.

Etenkin kun tästä eteenpäin vuosien 2002-2005 aikana ja enin osin vuosien 2003-2004 päätetystä supistuksesta on tullut näihin päiviin asti pysyvä.

Sitäkin suurempi mullistus tuli tietenkin nykypäivän MM-kisapistejärjestelmätaulukon eli IIHF:n Rankingin uuden sukupolven tuleminen käyttöön vuodesta 2003 lähtien koskien myös tapaa, että miten Talviolympialaisiin päästään.

Välillä ja aluksi se ei ollut niin merkittävä, mutta myöhemmin sen merkitystä on korostettu yhä enemmän ja enemmän ja sen on pelätty suosineen jälleen liikaa isompia maita muiden kustannuksella tai sellaisia nk. Perinnemaita jotka ovat päässeet MM-ohjelmaan aiemmin ja jatkaneet säännöllisesti pelejään näihin päiviin asti.

Myöhemmin erikseen tehtiin vielä pistetaulukkouudistus minkä jälkeen entisestään väheni erilaisten sijapääsyjen merkitys kuin miten sitä on verrannut vanhempiin päiviin.

Tässä viestissä laitan poikkeuksena yhdistelmän MM-ohjelmaa 2002 ja oletettua pistetaulukon sijoitusmääritelmää jonka perusteella Torinoon 2006 valinnat olisi voitu myös suorittaa, mutta tuolloin vielä ymmärrettävistä syistä IIHF pidättäytyi niin tekemästä ja valinnat olisi voinut mennä näin kuten tässä näkyy tai sitten ei:

2002 MM+IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Slovakia, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tsekki, Kanada, Yhdysvallat ja Saksa lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän lisäten tietysti hyvin teoreettisesti äärimmäisen selvästi vastustetulla Japanin Aasian Kiintiöpaikan nostolla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Ukraina, Sveitsi, Latvia, Itävalta, Slovenia, Puola, Japani mikäli ei muutoin nostoa suoraan pääsyyn olisi tullut hyvinkin todennäköisesti sen jäädessä tulematta ja Valko-Venäjä lisättynä enintään Tanskalla mikäli Japanin hyvin teoreettinen nosto olisi vapauttanut sille vielä yhden paikan Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsyyn

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Tanska mikäli Japani hyvin todennäköisesti olisi ollut nousematta suoraan pääsijöiden joukkoon, Ranska, Unkari, Kazhakstan, Norja, Hollanti, Kroatia, Romania, Kiina, Eesti, Liettua, Jugoslavian Tasavalta tai myös nk. Tynkä-Jugoslavia ja Bulgaria

Tietenkin on hyvin paha sanoa, että miten muuten tilanteet olisi käsitelty.

Pelillisesti puhuen tietenkin supistus 12:sta joukkueen kisoiksi tarkoitti sitä, että erinäisten vaiheiden jälkeen vain kunkin lohkon lohkovoittajat pystyivät enää nousemaan mikä sitten oli murheellinen asia tietyin ehdoin ja on ollut näihin päiviin asti sinänsä.

Vuoden 2003 näkemys onkin seuraavana ja tässä astuttiinkin ensi kerran tuolloin kuohuttavasti uuteen aikakauteen missä jälkikäteen ovat olleet hyvät ja huonot puolensa.

Etenkin kun ennen pitkää pelillinen merkitys tuntuu pudonneen kovin siitä kuin miten vanhemmissa pelijärjestelmissä tai pelkkää MM-ohjelmaa täysin noudattamalla asiat olisivat hoituneet.

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2003 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2003 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen tapahtui mullistuksia joiden arvo on mittarina säilynyt nykypäivään asti.

Kyseessä tietenkin oli IIHF:n pistetaulukkojärjestelmä arvosijoituksin eli toisin sanoen IIHF:n nk. Maailmanrankinglista.

Tämän tullessa tosiaan käyttöön ainakin uuden sukupolven sellaisena olisi senkin perusteella voitu jo määrittää heti Talviolympialaisiin pääsevät maat.

Vielä tuolloin tosin kun järjestelmä oli uusi niin huolellisesti kuunneltuaan jäseniään (Mikä ei todellakaan ole ollut itsestään selvää näinä vuosina.) ei lopulta Rene Fasel vielä tämän kyseisen aloitusvuoden perusteella suostunut määrittämään Talviolympialaisiin pääseviä maita.

Vasta vuoden 2004 tai 2005 vastaava tuntui pääosin sopivan eri maille paremmin kuin kokemusta järjestelmästä olisi ollut.

Monet pelkäsivät pitkän juoksun virheitä, mutta järjestelmälle tuolloisille lähivuosille edes haluttiin antaa tilaisuus ja mikäli se ei olisi toiminut niin ennen pitkää olisi tietenkin palattu vanhaan järjestelmään eli selkeään MM-ohjelman valintaan tai keksitty jotain muuta uutta.

Järjestelmän piti aluksi tietysti olla vain MM-ohjelman täydentäjä, mutta mitä enemmän tietysti pisteitä on tullut ja merkitystä korostettu niin käytännössä jo melko pitkäkin aika sitten se on käytännössä yksi tärkeimmistä ellei tärkein mittari esimerkiksi juuri Talviolympialaisiin.

Pienenä muuna seikkana tähdennettiin selkeästi se, että Japanin Aasian Kiintiöpaikka ei olisi vaikuttanut pääsyyn Talviolympialaisiin silloin eikä tulevaisuudessa ja tietenkin myös tähdennettiin muidenkaan mahdollisten tulevaisuuden kiintiöpaikkojen olevan vaikuttamaan päätöksiin pääsyistä.

Pidemmittä puheitta tässä vuoden 2003 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän aloitusvuotena ja siitä sitten näkee, että miten se olisi eronnut toteutuneesta kun noihin aikoihin ja lähivuosille isot maat sai siihen vielä mankumisensa läpi päälle Talviolympialaisten supistamisesta:

2003 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Tsekki, Suomi, Slovakia, Venäjä, Yhdysvallat ja Saksa lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Karsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Sveitsi, Latvia, Ukraina, Itävalta, Valko-Venäjä, Tanska, Japani, Slovenia ja Ranska sen päästessä Italian tyhjäksi jättämälle paikalle Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Puola, Norja, Kazhakstan, Unkari, Eesti, Hollanti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Bulgaria ja Kroatia

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2004 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2004 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen jatkettiin uuden IIHF:n pistetaulukon käyttöä sen hetken kuvioissa.

Noihin aikoihin, kuitenkin lopullisesti vahvistuen vuodeksi 2005 voimaan tuli edelleen voimassa oleva 12 maan Talviolympialaisten turnausmuoto.

Pitkien väittelyjen jälkeen vaikka oltiin välillä lähellä päättää vielä yhdestä lisävuodesta järjestelmän käytön suhteen päätettiin, että Torinon Talviolympialaisiin 2006 menijät ratkeaisivat tämän kyseisen vuoden eli 2004 perusteella mikä sitten osalle maista kävi ja osalle ei.

Juuri tuon vuoden 2004 erinäisten mediakohupurkausten jälkihöyryistä johtuen onkin viimeisten 18 vuoden aikana ollut joidenkin maiden kiekkoliittojen edustustoilla melko pahaa verta suunnattu IIHF:n päättäjien taholle tästäkin tempusta ja vaikka tämän vuoden tempuilla väliä ei olisikaan niin tuoreempien vuosien tempuilla olikin sitten sitäkin enemmän.

Japanin nk. Aasian Kiintiöpaikka oli viimein päättynyt lopullisesti ja Japani tietysti putosi MM-kisoista MM-kisojen 1. Divisioonaan vuodeksi 2005.

Tietenkin vieläkin mahdollisesti tuosta erikoispaikasta hätäileville oli tähdennetty, että kyseinen erikoispaikka ei olisi vaikuttanut mitenkään Japanin pääsyyn Torinoon 2006 eikä mikään erikoispaikka tulisi vaikuttamaan jatkossakaan.

Tässä itse vuoden 2004 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän toisena vuotena miten lopullisesti toteutuikin eri valinnat itse kisoihin:

2004 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Slovakia, Tsekki, Suomi, Yhdysvallat, Venäjä ja Saksa lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Sveitsi, Latvia, Itävalta, Ukraina, Valko-Venäjä, Tanska, Japani, Slovenia ja Kazhakstan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Ranska, Puola, Norja, Unkari, Hollanti, Eesti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Kroatia ja Bulgaria

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2005 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2005 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen jatkettiin edelleen uuden IIHF:n pistetaulukon käyttöä sen hetken kuvioissa.

Noihin aikoihin lopullisesti vahvistui vuodeksi 2005 voimaan tuli edelleen voimassa oleva 12 maan Talviolympialaisten turnausmuoto.

Se on jättänyt ristiriitaisia jälkiä kun tavallaan se on ollut menettelevä, mutta vähitellen eri tasoerot minkä pelossa supistus oli tullut niin ne ovat tietenkin kaventuneet ja siten jossain määrin olisi toivottavaa siirtyä jälleen 14 maan kisoiksi ellei peräti sitten aina 16 maankin kisoiksi asti kuten miten MM-kisojakin pelataan.

Pelkään tosin itse pahaa siinä, että mikäli näin kävisi niin silloin todennäköisesti 14 maan Talviolympialaiset tarkoittaisi sitten kaiketi 14 maan MM-kisoja.

Niin tai näin, tässä pidemmittä puheitta vuoden 2005 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän kolmantena vuotena ja mikäli tietenkin olisi vuosien 2003-2004 neuvottelujen päätteeksi suostuttu vielä kerran odottamaan yksi vuosi jolloin olisi ollut ehkä kaikkein selkein toimintakuva tottumuksineen käytössä:

2005 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Tsekki, Slovakia, Venäjä, Yhdysvallat, Suomi ja Sveitsi lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Latvia, Saksa, Ukraina, Valko-Venäjä, Itävalta, Tanska, Kazhakstan, Slovenia ja Ranska

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Norja, Japani, Puola, Unkari, Hollanti, Eesti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Kroatia ja Bulgaria

Tämä olikin lähtökohtainen viimeinen viesti tälle näkökannalle kun seuraavaksi vuorossa ovat viimeisen eli vaihtoehto numero 4:n vuodet ensin tietenkin erikoisesti yhdistelmällä, mutta muutoin jo hyvinkin tutulla näkökulmalla katsoen viimeiselle melkein 20 vuodelle siihen mitä tulee Talviolympialaisten Karsintoihin.

Siitä lisää seuraavista viesteistä eteenpäin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuoden 2006 Talviolympialaisiin olisi hyvinkin voinut tulla suuria mullistuksia kuten tulikin.

Mitä jos IIHF ja KOK eivät olisi antaneet periksi isojen maiden ininöille maamäärän pienentämisestä 14 maan kisoista?

Se olisi voinut olla toki tietyn vihoittelukauden kuten myös erinäisten muiden kasvukipujen muodossa paras ratkaisu jälkikäteen kun olisi pitänyt olla kaikki todellinen muu tietotaito ennen supistuspäätöstä käytössä.

Sitä paitsi isommat maat eivät aina olleet erityisen mielissään aina 12 maan kisoistakaan toisinaan ja koko homma osin tuntui kiristykseltä, että ei sitten sama nurina olisi jatkunut kiukuttelulla MM-kisoista.

Vaikka sekin nurina säännöllisin väliajoin jatkui vielä hyvinkin kauan noiden kovinkin herkkien vuosien eli 2002-2005 jälkeenkin jonkin aikaa.

Tämä viesti onkin mielenkiintoinen poikkeusyhdistelmä MM-ohjelman ja IIHF:n MM-kisojen pistetaulukon laskentaa siitä, että miten olisi käynyt muutoin kisoissa kun 14 maata olisi pidetty ennallaan nyt tietenkin uusin määritelmin eri paikoin toteutuneesti ulos jääneille maille.

Itse pelillisesti varmaankin muutoin eri sijoitukset menisivät 14 maan turnaukseen kuin nykyään, mutta turnausvaiheen toiseksi sijoittuneilla olisi enemmän panosta pelissä ja viimeistään ainakin Talviolympialaisten Karsinnassa jolloin toisetkin sijat riittäisi nousuun ja mikäli kolmelohkoisuus tulisi ongelmaksi tai muuta niin kaksi parasta lohkokakkosta jatkoon kolmesta lopulliseen kisakoneeseen olisi hyvä ratkaisu.

Tietenkin eri laajennuspaikkojakin olisi tarjolla enemmän kuin nyt.

Tässä viestissä laitan poikkeuksena yhdistelmän MM-ohjelmaa 2002 ja oletettua pistetaulukon sijoitusmääritelmää jonka perusteella Torinoon 2006 valinnat olisi voitu myös suorittaa, mutta tuolloin vielä ymmärrettävistä syistä IIHF pidättäytyi niin tekemästä ja valinnat olisi voinut mennä näin kuten tässä näkyy tai sitten ei:

2002 MM+IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Slovakia, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tsekki, Kanada, Yhdysvallat, Saksa, Ukraina ja Sveitsi lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän lisäten tietysti hyvin teoreettisesti äärimmäisen selvästi vastustetulla Japanin Aasian Kiintiöpaikan nostolla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Latvia, Itävalta, Slovenia, Puola, Japani mikäli ei muutoin nostoa suoraan pääsyyn olisi tullut hyvinkin todennäköisesti sen jäädessä tulematta, Valko-Venäjä, Tanska, Ranska ja lisättynä enintään Unkarilla mikäli Japanin hyvin teoreettinen nosto olisi vapauttanut sille vielä yhden paikan Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsyyn

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Unkari mikäli Japani hyvin todennäköisesti olisi ollut nousematta suoraan pääsijöiden joukkoon, Kazhakstan, Norja, Hollanti, Kroatia, Romania, Kiina, Eesti, Liettua, Jugoslavian Tasavalta tai myös nk. Tynkä-Jugoslavia ja Bulgaria

Tietenkin on hyvin paha sanoa, että miten muuten tilanteet olisi käsitelty.

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2003 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2003 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen tapahtui mullistuksia joiden arvo on mittarina säilynyt nykypäivään asti.

Kyseessä tietenkin oli IIHF:n pistetaulukkojärjestelmä arvosijoituksin eli toisin sanoen IIHF:n nk. Maailmanrankinglista.

Tämän tullessa tosiaan käyttöön ainakin uuden sukupolven sellaisena olisi senkin perusteella voitu jo määrittää heti Talviolympialaisiin pääsevät maat.

Vieläkin hienompaa olisi ollut mikäli vain 14 maan kisat olisi pidetty ennallaan.

Pidemmittä puheitta tässä vuoden 2003 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän aloitusvuotena ja siitä sitten näkee, että miten se olisi eronnut toteutuneesta 14 maan määritelmässä:

2003 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Tsekki, Suomi, Slovakia, Venäjä, Yhdysvallat, Saksa, Sveitsi ja Latvia lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Karsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Ukraina, Itävalta, Valko-Venäjä, Tanska, Japani, Slovenia, Ranska, Puola ja Norja sen päästessä Italian tyhjäksi jättämälle paikalle Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Kazhakstan, Unkari, Eesti, Hollanti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Bulgaria ja Kroatia

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2004 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2004 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen jatkettiin uuden IIHF:n pistetaulukon käyttöä sen hetken kuvioissa.

Tässä itse vuoden 2004 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän toisena vuotena miten lopullisesti toteutuikin eri valinnat itse kisoihin, mutta tässä ero olisi 14 maan pääsyssä itse kisoihin:

2004 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Slovakia, Tsekki, Suomi, Yhdysvallat, Venäjä, Saksa, Sveitsi ja Latvia lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Itävalta, Ukraina, Valko-Venäjä, Tanska, Japani, Slovenia, Kazhakstan, Ranska ja Puola sen päästessä Italian tyhjäksi jättämälle paikalle Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Norja, Unkari, Hollanti, Eesti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Kroatia ja Bulgaria

Seuraava viesti onkin sitten näkemys vuoden 2005 IIHF:n pistetaulukon mukaisesta otosta.

Pieneksi sivuhuomioksi lopuksi 14 maan kisoihin kenties päästessään Talviolympialaisten 2006 Karsinnan lohkokakkoset olisivat olleet Norja, Valko-Venäjä ja Itävalta ja näistä kaksi parasta eli todennäköisimmin Norja ja Valko-Venäjä olisivat päässeet vielä Talviolympialaisiin Torinoon 2006.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vuodeksi 2005 tosiaan Talviolympialaisista 2006 puhuen jatkettiin edelleen uuden IIHF:n pistetaulukon käyttöä sen hetken kuvioissa.

Niin tai näin, tässä pidemmittä puheitta vuoden 2005 pistetaulukon mukainen määrittely siitä miten Talviolympialaisiin 2006 olisi päästy juurikin tuon järjestelmän kolmantena vuotena, mikäli tietenkin olisi vuosien 2003-2004 neuvottelujen päätteeksi suostuttu vielä kerran odottamaan yksi vuosi jolloin olisi ollut ehkä kaikkein selkein toimintakuva tottumuksineen käytössä ja kun tässä näkemyksessä tietysti olisi ollut 14 maan kisat:

2005 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Ruotsi, Tsekki, Slovakia, Venäjä, Yhdysvallat, Suomi, Sveitsi, Latvia ja Saksa lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Ukraina, Valko-Venäjä, Itävalta, Tanska, Kazhakstan, Slovenia, Ranska, Norja ja Japani

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Puola, Unkari, Hollanti, Eesti, Romania, Liettua, Kiina, Serbia ja Montenegro, Kroatia ja Bulgaria

Tämä olikin lähtökohtainen viimeinen viesti tälle näkökannalle kun vaihtoehdot 1:stä 4:ään on käsitelty.

Viimeiseen viestiin mikäli sen haluaisi erikoisuutena kirjoittaa niin, olisi tietenkin vuoden 2006 vastaava vertailussa eri määritelmin vielä yksittäistapauksena vaikka se ei sellaisenaan enää Torinoa 2006 itsessään pitäisi koskettaa etenkin turnauksen jälkeen.

Tuo oli kuitenkin lopullinen raja milloin vedettiin 12 maan kisamuoto myöhempäänkin raudanlujasti voimaan eikä siitä ole poikettu huolimatta toki 14 maan mahdollisuuskyvystäkin.

Toivottavasti laajennus tulisi, mutta toisaalta juuri melko laajojen MM-ohjelmien aikakaudella saattaa vastustus olla tietyin ehdoin jopa jyrkempää nykyään kuin miten se oli tuolloin vuosina 2002-2006 tätä kaikkea koskien.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vähän aiemmin esitellyille eri vaihtoehtoisille näkemyksille esittelen lähiviestien aikana niiden viimeiset kerrat, että milloin niitä olisi voinut käyttää kun kyseeseen tuli Torinon Talviolympialaiset 2006.

Tässä näkemyksessä vaikka tämä hyvin teoreettinen onkin niin jossittelu koskisi erityisesti sitä, että millaiselta tilanne olisi näyttänyt mikäli kisoja olisi syystä tai toisesta siirretty vuoteen 2007 ja pidetty silloin?

Siten vielä on tilaa jokaisen vähän aiemmin esitellylle eri vaihtoehtoiselle käyttömuodolle.

Tosin kun ne vaihtoehdot on kerrottu vielä kerran niin niiden päätteeksi tietenkin mennään vuoden 2006 toteutuneen järjestelmän mukaisesti eteenpäin kun lopullisen yksinomaan alettiin käyttää pistetaulukkoa.

Lisäksi valinta ei koskisi siitä eteenpäin Torinoa 2006 vaan Vancouveria 2010.

Siitä jatkettaisiin eteenpäin nykypäivään asti.

Mahdolliset 14 maan jutut kerrottaisiin viitteinä ennen pitkää sitten uusissa viesteissä kun niihin päästään, mutta tietysti lähtökohta on 12 maan kuin toteutuneissa olomuodoissa.

Siten 4 seuraavaa viestiä käsittelee Torinon 2006 lopullisia olomuotoa vaihtoehtoisesti miettien ja niiden jälkeen mennäänkin sitten toteutuneemman kaavan mukaan.

Seuraava viesti on tietenkin päätös kuin 14 maan MM-ohjelman perusteella Torinon 2006 kuin viivästyneisiin kisoihin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Torinon Talviolympialaiset 2006 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Entä jos niitä olisi lykätty vuodeksi 2007 jonkin riittävän voimakkaan syyn vuoksi silloin?

Ajatus pitkälti kumpuaa mielenkiinnosta kuten myös siitä, että Peking 2022 oltiin lykätä Pekingiksi 2023 joskin tuossa syynä oli korona.

Tässä itse vaihtoehtoinen näkemys tietenkin vielä kerran pelkällä MM-ohjelmalla suorittaen ilman muutoksia 14 maalle:

2006 MM= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon viivytettynä vuodelle 2007

Täysin suoraan pääsijät ja lisäksi pääsijät Neljännesvälieräsarjaan/Välisarjaan: Ruotsi, Tsekki, Suomi, Kanada, Venäjä ja Valko-Venäjä (Tässä huomioitavaa on, että Torinon Talviolympialaisten valintaa käyttäen suorat pääsijät olisivat olleet perusteella niin se olisi ollut Ruotsi, Suomi, Tsekki, Venäjä, Slovakia ja Sveitsi. Näistä ongelmana tietysti olisi ollut Slovakian pääsy kyllä, mutta suoraan vain Alkueriin ja Sveitsi olisi ollut Talviolympialaisten Karsijoiden joukossa. Kanadallakin oli vaikeaa eli sekin olisi päässyt suoraan kisoihin, mutta vain Alkueriin huonon turnauksen vuoksi. Lopullinen ratkaisu tietysti olisi ollut osa yhdistelmää.)

Suoraan pääsijät, mutta vain Alkueriin: Yhdysvallat ja Slovakia huonoimpina MM-kisojen Puolivälierien maina lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa mukaan Talviolympialaisten Esikarsijoiden joukosta toki MM-kisoissa pelaavana maana (Mikäli järjestys suoraan pääsijöistä, mutta vain Alkueriin olisi päätetty Torinon 2006 loppujärjestyksen perusteella niin sitten Kanada ja Yhdysvallat olisi päässeet suoraan lisättynä kisaisäntä Italialla. Lopullinen ratkaisu tietysti olisi ollut osa yhdistelmää.)

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Sveitsi, Latvia, Norja ja Ukraina

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Tanska, Kazhakstan, Slovenia, Saksa, Itävalta, Ranska, Liettua, Japani, Puola, Unkari, Eesti, Hollanti, Kroatia, Romania, Kiina, Bulgaria ja Serbia ja Montenegro tai tuolloin todennäköisimmin jo pelkkä Serbia

Mielenkiintoiselta tämäkin näkemys olisi näyttänyt.

Seuraavaksi tuleekin sitten viimeinen näkemys MM-ohjelman mukaan tehden supistuksin tietenkin yllätyskäänteet sisältäen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Torinon Talviolympialaiset 2006 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Entä jos niitä olisi lykätty vuodeksi 2007 jonkin riittävän voimakkaan syyn vuoksi silloin?

Ajatus pitkälti kumpuaa mielenkiinnosta kuten myös siitä, että Peking 2022 oltiin lykätä Pekingiksi 2023 joskin tuossa syynä oli korona.

Tässä itse vaihtoehtoinen näkemys tietenkin vielä kerran pelkällä MM-ohjelmalla suorittaen nyt supistuksin 12 maalle tietenkin myös yllätyskäänteet sisältäen:

2006 MM= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon viivytettynä vuodelle 2007

Täysin suoraan pääsijät ja lisäksi pääsijät Neljännesvälieräsarjaan/Välisarjaan: Ruotsi, Tsekki, Suomi, Kanada, Venäjä, Valko-Venäjä, Yhdysvallat ja Slovakia (Jokaiselle olisi tarjottu suoraa pääsyä tähän tärkeään osaan MM-kisojen Puolivälierämaista puhuen joskin pienimuotoisia karsintaotteluja Alkuerien voittajien kanssa kaavailtiin. Osalle maista tämä kävi ja osalle ei minkä vuoksi sopuun ei todennäköisesti olisi päästy. Tässä huomioitavaa on, että Torinon Talviolympialaisten valintaa käyttäen suorat pääsijät olisivat olleet perusteella niin se olisi ollut Ruotsi, Suomi, Tsekki, Venäjä, Slovakia ja Sveitsi. Näistä ongelmana tietysti olisi ollut Slovakian pääsy kyllä, mutta suoraan vain Alkueriin ja Sveitsi olisi ollut Talviolympialaisten Karsijoiden joukossa. Kanadallakin oli vaikeaa eli sekin olisi päässyt suoraan kisoihin, mutta vain Alkueriin huonon turnauksen vuoksi. Tässä tulkinnassa tosin Kanadakin olisi ollut mukana suoraan Lopullinen ratkaisu tietysti olisi ollut osa yhdistelmää.)

Suora pääsijä, mutta vain Alkueriin: Kisaisäntä Italia MM-kisoissa pelaavana Talviolympialaisten Esikarsijoiden joukosta nostettuna (Mikäli järjestys suoraan pääsijöistä, mutta vain Alkueriin olisi päätetty Torinon 2006 loppujärjestyksen perusteella niin sitten Kanada ja Yhdysvallat olisi päässeet suoraan lisättynä kisaisäntä Italialla. Lopullinen ratkaisu tietysti olisi ollut osa yhdistelmää. KOK:n ja IIHF:n ehdotuksessa yritettiin taata aina paikka kisaisännälle myös alkupelien muuhun paikkaan. Välillä myös jatkopelien ylimääräjoukkueeksi Italiaa kaavailtiin, mutta tämä tuskin ei olisi juuri kannatusta saanut keneltäkään.)

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Sveitsi ja Latvia lisättynä otteluparin Norja-Saksa voittajalla häviäjän joutuessa Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 (Saksa oli MM-kisojen 1. Divisioonan lohkovoittajana ja yleisvoittajana kuten myös MM-kisojen nousijana kaavailtu paikkaan Talviolympialaisten Karsintaan 2006 koskevaan erikoisotteluun. Pitkälti panoksia pienellä bonuksella haluttiin korottaa keskikastin maille ja lisäksi korostaa MM-kisojen 1. Divisioonan yleisvoiton merkitystä. Mahdollisesti myös Ukrainakin olisi tullut tähän tapahtumaan mukaan, mutta tuolloin se olisi ollut kolmen ottelijan tai enintään neljän ottelijan pienturnaus sisältäen myös Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 joutuneen voittajan tai muun parhaan joukkueen ennen pitkää niiden jälkeen viimeisestä paikasta puhuen. Täten 12:sta sijoittunut MM-ohjelman joukkue ei olisi päässyt Talviolympialaisiin ilman lisätöitä karsimaan tässä näkemyksessä.)

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Otteluparin Norja-Saksa häviäjä, Ukraina, Tanska, Kazhakstan, Slovenia, Itävalta, Ranska, Liettua, Japani, Puola, Unkari, Eesti, Hollanti, Kroatia, Romania, Kiina, Bulgaria ja Serbia ja Montenegro tai tuolloin todennäköisimmin jo pelkkä Serbia (Talviolympialaisten 2006 Karsinnan erikoisottelu kuten myös mahdollinen Ukrainan joutuminen siihen kenties nousevaan pienturnaukseen suoraan olisi vaikuttanut maamääriin. Lisäksi sinne ehkä olisi joutunut myös Talviolympialaisten 2006 Esikarsinnan muu paras joukkue tai voittaja.)

Mielenkiintoiselta tämäkin näkemys olisi näyttänyt.

Seuraavaksi tuleekin sitten viimeinen näkemys MM-pistetaulukon mukaan tehtävästä ratkaisusta, mutta tietenkin Torinon 2006 perusteella teoreettisen viivytettyyn turnaukseen eikä Vancouverin 2010 perustein kuten miten oikeasti homma olisi tehty ja kun kolmosnäkemyksen mukaan pian jatketaan muutenkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Torinon Talviolympialaiset 2006 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Entä jos niitä olisi lykätty vuodeksi 2007 jonkin riittävän voimakkaan syyn vuoksi silloin?

Ajatus pitkälti kumpuaa mielenkiinnosta kuten myös siitä, että Peking 2022 oltiin lykätä Pekingiksi 2023 joskin tuossa syynä oli korona.

Tässä itse vaihtoehtoinen näkemys tietenkin vielä kerran MM-pistetaulukolla suorittaen nyt tietenkin kuten piti, mutta tässä näkemyksessä olisi noudatettu kuin Torinon siirrettyä kaavaa eikä Vancouveriin 2010 käytävää kaavaa kuten miten sitä käytettiin:

2006 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon viivytettynä vuodelle 2007

Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Tsekki, Kanada, Suomi, Venäjä, Slovakia, Yhdysvallat ja Sveitsi lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Karsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Latvia, Valko-Venäjä, Kazhakstan, Saksa, Ukraina, Tanska, Norja, Itävalta ja Slovenia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Ranska, Puola, Japani, Unkari, Hollanti, Eesti, Liettua, Romania, Kroatia, Kiina, Serbia ja Montenegro tai tuolloin todennäköisimmin jo pelkkä Serbia ja Bulgaria

Viimeinen viesti teoreettisuudessaan viivytetyille Talviolympialaisille 2006 on vuorossa seuraavaksi tietenkin laajennuksin 12 maan sijaan 14 maahan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Torinon Talviolympialaiset 2006 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Entä jos niitä olisi lykätty vuodeksi 2007 jonkin riittävän voimakkaan syyn vuoksi silloin ja pidetty 14 maan kisoina 12:sta sijaan?

Ajatus pitkälti kumpuaa mielenkiinnosta kuten myös siitä, että Peking 2022 oltiin lykätä Pekingiksi 2023 joskin tuossa syynä oli korona.

Tässä itse vaihtoehtoinen näkemys tietenkin vielä kerran MM-pistetaulukolla suorittaen nyt tietenkin kuten piti, mutta tässä näkemyksessä olisi noudatettu kuin Torinon siirrettyä kaavaa eikä Vancouveriin 2010 käytävää kaavaa kuten miten sitä käytettiin ja tämä on viimeinen vaihtoehtoinen viesti kun tästä eteenpäin jokainen menee toteutuneen vaihtoehto numero 3:n mukaan näihin päiviin asti tämän koskiessa numeroa 4:

2006 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2006 Torinoon viivytettynä vuodelle 2007

Täysin suoraan pääsijät: Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Tsekki, Kanada, Suomi, Venäjä, Slovakia, Yhdysvallat, Sveitsi, Latvia ja Valko-Venäjä lisättynä kisaisäntä Italialla sen noustessa Talviolympialaisten 2006 Karsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2006 pääsijät: Kazhakstan, Saksa, Ukraina, Tanska, Norja, Itävalta, Slovenia, Ranska ja Puola

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2006 pääsijät: Japani, Unkari, Hollanti, Eesti, Liettua, Romania, Kroatia, Kiina, Serbia ja Montenegro tai tuolloin todennäköisimmin jo pelkkä Serbia ja Bulgaria

Tämä oli mielenkiintoinen näkemys.

Seuraavasta viestistä eteenpäin palataan jälleen eilisillan mukaiseen normiin eli vuodesta 2006 eteenpäin on tietysti käytetty lopullisen säännöllisesti yhä kasvavin merkityksin IIHF:n pistetaulukkoa.

Näihin päiviin asti tietenkin.

Välillä se on ollut hyvä juttu, mutta välillä aika nuhjuisen oloinen seikka.

Enimmäkseen käsittelen tulevia viestejä 12 maan kisoina, mutta loppuun huomioin 14 maan kisojen olettaman siirtymineen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vancouverin Talviolympialaiset 2010 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

IIHF:n Pistetaulukko sijoituspisteineen oli tullut jäädäkseen hienouksineen ja huonouksineen.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin ajoissa kuin mahdollista eli vuonna 2006 sen sijaan, että odotettiin?

Tältä se olisi näyttänyt kun tietenkin kisaisäntä Kanada tuli automaattisena mukaan huippumaista niin pitkien neuvottelujen jälkeen ysipaikka päätettiin myös vapauttaa suoraan pääsijöiden käyttöön ja tätä tapaa on noudatettu tästä eteenpäin silloin kun suoraan pääsijöiden joukkoon osui itse kisaisäntä:

2006 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2010 Vancouveriin

Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Tsekki, Kanada kisaisäntänä, Suomi, Venäjä, Slovakia, Yhdysvallat, Sveitsi ja Latvia

Talviolympialaisten Karsintaan 2010 pääsijät: Valko-Venäjä, Kazhakstan, Saksa, Ukraina, Tanska, Norja, Itävalta, Italia ja Slovenia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 pääsijät: Ranska, Puola, Japani, Unkari, Hollanti, Eesti, Liettua, Romania, Kroatia, Serbia ja Montenegro tai tuolloin todennäköisimmin jo pelkkä Serbia, Bulgaria ja kenties Iso-Britannia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2010 pääsijät: Iso-Britannia mikäli jostakin syystä se ei olisi päässyt Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010, Espanja, Meksiko ja Turkki

Mielenkiintoisesti olisi siis menty näin.

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2010 Vancouveriin olisivat vielä matkanneet suoraan Valko-Venäjä ja Kazhakstan, Talviolympialaisten Karsintoihin 2010 olisi vielä päässeet mukaan Ranska ja Puola ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 olisi päässyt selvästi varmemmin Iso-Britannia ja siihen vielä Espanja kuten myös kenties Meksikokin ja lisäksi mahdollisesti tulevan maamäärän vähyyden vuoksi Turkkikin olisi liitetty jo Talviolympialaisten Esikarsijoihin 2010 suoraan.

Seuraava viesti onkin vuoden 2007 mukainen otos.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vancouverin Talviolympialaiset 2010 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin aiemmin eli vuonna 2007 sen sijaan, että odotettiin vielä kerran?

Tältä se olisi näyttänyt kun muutoksena Serbia ja Montenegrosta tuli pelkkä Serbia pysyvämmin jolloin se sitten oli tietenkin Jugoslavian eri muotojen ja oman edeltäjäliittovaltionsa perijä saavutuksissa vähäisyyksineen:

2007 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2010 Vancouveriin

Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Kanada kisaisäntänä, Suomi, Tsekki, Venäjä, Slovakia, Yhdysvallat, Sveitsi ja Valko-Venäjä

Talviolympialaisten Karsintaan 2010 pääsijät: Latvia, Saksa, Tanska, Italia, Norja, Ukraina, Kazhakstan, Itävalta ja Slovenia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 pääsijät: Ranska, Puola, Unkari, Japani, Eesti, Hollanti, Liettua, Romania, Kroatia, Iso-Britannia, Serbia ja kenties Bulgaria

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2010 pääsijät: Bulgaria mikäli jostakin syystä se ei olisi päässyt Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010, Espanja, Meksiko ja Turkki

Mielenkiintoisesti olisi siis menty näin.

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2010 Vancouveriin olisivat vielä matkanneet suoraan Latvia ja Saksa, Talviolympialaisten Karsintoihin 2010 olisi vielä päässeet mukaan Ranska ja Puola ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 olisi päässyt selvästi varmemmin Bulgaria ja siihen vielä Espanja kuten myös kenties Meksikokin ja lisäksi mahdollisesti tulevan maamäärän vähyyden vuoksi Turkkikin olisi liitetty jo Talviolympialaisten Esikarsijoihin 2010 suoraan.

Seuraava viesti onkin vuoden 2008 mukainen otos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vancouverin Talviolympialaiset 2010 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Tässä olisi vuoden 2008 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat otettiin kun IIHF juhli 100-vuotispäiviään tuolloin ja tietenkin kun olisi ollut niin kovin erikoista käyttää vuotta 2009 sitten mittarina vaikka jokunen maa olisi halunnutkin ottaa sijoitukset vasta vuoden 2009 mukaan:

2008 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2010 Vancouveriin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada kisaisäntänä, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Tsekki, Yhdysvallat, Sveitsi, Slovakia ja Valko-Venäjä

Talviolympialaisten Karsintaan 2010 pääsijät: Saksa, Latvia, Norja, Tanska, Italia, Slovenia, Itävalta, Ukraina ja Ranska

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 pääsijät: Kazhakstan, Unkari, Puola, Japani, Liettua, Hollanti, Eesti, Kroatia, Romania, Iso-Britannia ja Serbia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2010 pääsijät: Bulgaria, Espanja, Meksiko ja Turkki

Näin siis mentiin toteutuneesti.

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2010 Vancouveriin olisivat vielä matkanneet suoraan Saksa ja Latvia, Talviolympialaisten Karsintoihin 2010 olisi vielä päässeet mukaan Kazhakstan ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 olisi päässyt Bulgaria ja siihen vielä Espanja, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Meksiko ja Turkkikin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Pieneksi sivuhuomioksi lopuksi 14 maan kisoihin kenties päästessään Talviolympialaisten 2010 Karsinnan lohkokakkoset olisivat olleet Itävalta, Ukraina ja Tanska ja näistä kaksi parasta eli todennäköisimmin Itävalta ja Ukraina olisivat päässeet vielä Talviolympialaisiin Vancouveriin 2010.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vancouverin Talviolympialaiset 2010 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu myöhemmin eli vuonna 2009 sen sijaan, että otettiin ne vuotta aiemmin IIHF:n 100-vuotisjuhliksi?

Tässä olisi vuoden 2009 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat olisi otettu:

2009 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2010 Vancouveriin

Täysin suoraan pääsijät: Venäjä, Kanada kisaisäntänä, Ruotsi, Suomi, Yhdysvallat, Tsekki, Sveitsi, Valko-Venäjä ja Slovakia

Talviolympialaisten Karsintaan 2010 pääsijät: Latvia, Norja, Saksa, Tanska, Ranska, Italia, Itävalta, Slovenia ja Kazhakstan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 pääsijät: Ukraina, Unkari, Japani, Puola, Liettua, Hollanti, Iso-Britannia, Kroatia, Eesti, Romania ja Serbia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2010 pääsijät: Espanja, Bulgaria, Meksiko ja Turkki

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2010 Vancouveriin olisivat vielä matkanneet suoraan Latvia ja Norja, Talviolympialaisten Karsintoihin 2010 olisi vielä päässeet mukaan Ukraina ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2010 olisi päässyt Espanja ja siihen vielä Bulgaria, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Meksiko ja Turkkikin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Tämä olikin viimeinen Vancouverin Talviolympialaisia 2010 koskenut otos IIHF:n pistetaulukkoa käyttäen kun seuraava olisikin sitten koskeva Sotshin Talviolympialaisia 2014.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sotshin Talviolympialaiset 2014 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin ajoissa kuin mahdollista eli vuonna 2010 sen sijaan, että odotettiin?

Tältä se olisi näyttänyt kun tietenkin kisaisäntä Venäjä tuli automaattisena mukaan huippumaista niin pitkien neuvottelujen jälkeen ysipaikka päätettiin myös vapauttaa suoraan pääsijöiden käyttöön:

2010 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2014 Sotshiin

Täysin suoraan pääsijät: Venäjä kisaisäntänä, Kanada, Ruotsi, Suomi, Tsekki, Yhdysvallat, Sveitsi, Slovakia ja Saksa

Talviolympialaisten Karsintaan 2014 pääsijät: Valko-Venäjä, Norja, Latvia, Tanska, Itävalta, Ranska, Italia, Kazhakstan ja Ukraina

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 pääsijät: Slovenia, Unkari, Japani, Puola, Iso-Britannia, Liettua, Hollanti, Kroatia, Eesti, Romania ja Serbia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2014 pääsijät: Espanja, Meksiko, Etelä-Korea ja Israel

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2014 Sotshiin olisivat vielä matkanneet suoraan Valko-Venäjä ja Norja, Talviolympialaisten Karsintoihin 2014 olisi vielä päässeet mukaan Slovenia ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 olisi päässyt Espanja ja siihen vielä Meksiko, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Etelä-Korea ja Israelkin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Seuraava viesti onkin vuoden 2011 mukainen otos.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sotshin Talviolympialaiset 2014 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin aiemmin eli vuonna 2011 sen sijaan, että odotettiin vielä kerran?

Tältä se olisi näyttänyt kun MM-kisojen puolella pelattiin viimeisen kerran Neljännesvälieräsarjaa/Välisarjaa ja Putoamissarjaa kuten myös viimeisen kerran pelattiin yhteisiä MM-kisojen divisioonia kun vuodesta 2012 eteenpäin ne ovat olleet ajoittain vähän turhankin idioottimaisia ja hidastavia lohkosarjoihin jaettuna kun tuokin lienee isojen maiden miellyttämiseksi tehty juttu ajallaan:

2011 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2014 Sotshiin

Täysin suoraan pääsijät: Venäjä kisaisäntänä, Suomi, Ruotsi, Kanada, Tsekki, Yhdysvallat, Sveitsi, Saksa ja Norja

Talviolympialaisten Karsintaan 2014 pääsijät: Slovakia, Valko-Venäjä, Latvia, Tanska, Ranska, Itävalta, Kazhakstan, Italia ja Slovenia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 pääsijät: Ukraina, Unkari, Iso-Britannia, Japani, Puola, Liettua, Hollanti, Eesti, Kroatia, Romania ja Espanja

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2014 pääsijät: Serbia, Etelä-Korea, Meksiko ja Israel

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2014 Sotshiin olisivat vielä matkanneet suoraan Slovakia ja Valko-Venäjä, Talviolympialaisten Karsintoihin 2014 olisi vielä päässeet mukaan Ukraina ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 olisi päässyt Serbia ja siihen vielä Etelä-Korea, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Meksiko ja Israelkin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Mahdollisesti Fukushiman onnettomuus Japanissa olisi vaikuttanut näihin karsintoihin etenemisessä kun MM-kisoista se vuodeksi 2011 vetäytyi pois menettämättä sarjapaikkaansa. Vetäytyminen olisi voinut vielä vapauttaa Serbialle ja muutoin teoreettisessa laajemmassa mittakaavassa Meksikolle.

Seuraava viesti onkin vuoden 2012 mukainen otos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sotshin Talviolympialaiset 2014 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Tässä olisi vuoden 2012 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat otettiin toteutuneesti ja kun tänä kyseisenä vuotena MM-kisojen puolella alettiin pelata yksinkertaisempaa, laajempaa määrää Alkueriä joiden päätteeksi huonoimmat lohkoissa putosivat MM-kisojen 1. Divisioonaan, muut joukkueet jäivät kesälomille ja parhaimmat pelasivat entisten Neljännesvälieräsarjojen/Välisarjojen sijaan jo suoraan Puolivälierissä ja kun MM-kisojen divisioonia alettiin etenkin tuolloin alkuvaiheessa ja osin senkin jälkeen idioottimaisesti pelata lohkosarjoihin ne jakaen joka onkin pelitapana pysynyt muuttumattomana harmittavasti näihin päiviin asti:

2012 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2014 Sotshiin

Täysin suoraan pääsijät: Venäjä kisaisäntänä, Suomi, Tsekki, Ruotsi, Kanada, Slovakia, Yhdysvallat, Norja ja Sveitsi

Talviolympialaisten Karsintaan 2014 pääsijät: Saksa, Latvia, Tanska, Valko-Venäjä, Ranska, Itävalta, Italia, Kazhakstan ja Slovenia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 pääsijät: Unkari, Ukraina, Iso-Britannia, Japani, Puola, Hollanti, Liettua, Eesti, Romania, Etelä-Korea ja Espanja

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2014 pääsijät: Kroatia, Serbia, Meksiko ja Israel

Näin siis mentiin toteutuneesti.

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2014 Sotshiin olisivat vielä matkanneet suoraan Saksa ja Latvia, Talviolympialaisten Karsintoihin 2014 olisi vielä päässeet mukaan Unkari ja Ukraina ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 olisi päässyt Kroatia ja siihen vielä Serbia, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Meksiko ja Israelkin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Pieneksi sivuhuomioksi lopuksi 14 maan kisoihin kenties päästessään Talviolympialaisten 2014 Karsinnan lohkokakkoset olisivat olleet Saksa, Kazhakstan ja Valko-Venäjä ja näistä kaksi parasta eli todennäköisimmin kenties maalierosyistä johtuen Kazhakstan ja Valko-Venäjä olisivat päässeet vielä Talviolympialaisiin Sotshiin 2014. Saksan ollessa tosin kisoissa vuoden 2014 14 maan kisoihin päästessään automaattisesti muu paras nousija olisi ollut lohkokolmosten paras eli tilanteesta riippuen Italia tai Ranska ja todennäköisimmin kenties maalierosyistä johtuen Ranska olisi päässyt vielä Talviolympialaisiin Sotshiin 2014.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Sotshin Talviolympialaiset 2014 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu myöhemmin eli vuonna 2013 sen sijaan, että otettiin ne vuotta aiemmin?

Tässä olisi vuoden 2013 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat olisi otettu:

2013 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2014 Sotshiin

Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Suomi, Venäjä kisaisäntänä, Tsekki, Kanada, Yhdysvallat, Sveitsi, Slovakia ja Norja

Talviolympialaisten Karsintaan 2014 pääsijät: Saksa, Latvia, Tanska, Ranska, Valko-Venäjä, Itävalta, Kazhakstan, Slovenia ja Italia

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 pääsijät: Unkari, Ukraina, Japani, Iso-Britannia, Puola, Hollanti, Etelä-Korea, Liettua, Romania, Eesti ja Kroatia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2014 pääsijät: Espanja, Serbia, Meksiko ja Israel

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2014 Sotshiin olisivat vielä matkanneet suoraan Saksa ja Latvia, Talviolympialaisten Karsintoihin 2014 olisi vielä päässeet mukaan Unkari ja Ukraina ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2014 olisi päässyt Espanja ja siihen vielä Serbia, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Meksiko ja Israelkin olisivat voineet päästä niihin mukaan.

Tämä olikin viimeinen Sotshin Talviolympialaisia 2014 koskenut otos IIHF:n pistetaulukkoa käyttäen kun seuraava olisikin sitten koskeva PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaisia 2018.

Murheellista oli, että jo osin vuosien 2010-2013 ajan ja varmasti heti Sotshin 2014 jälkeen Venäjä alkoi harrastaa lopullisen laajamittaisemmin pahuuttaan Ukrainassa minkä tuloksia sitten nähdäänkin tänä päivänä niistä päivistä ennen pitkää täydeksi sodaksi muuttuneesta tapahtumasta.

Niistä päivistä vähän kerrassaan, mutta tietyin ehdoin yhä kasvavammin Venäjä ja sen liittolainen Valko-Venäjä olisi pitänyt pitää suljettuina Talviolympialaisista ja MM-kisoista.

Mikäli vielä olisikin ollut jotain murehdintaa Venäjän erikoisjoukkueen maineesta vuoden 2018 aikoihin niin juuri esimerkiksi ennen Pekingin Talviolympialaisia siihen mennessä olleiden kohujen nimissä se olisi pitänyt heittää ulos kisoista.

Erinäisiin kisapaikkoihin ja karsintapaikkoihin ulosheitolla ajoissa olisi ollut tuntuvaa tulosta tiedossa ja sitäkin enemmän sitten itse turnauksen lopputuloksiin.

Valitettavasti KOK ja IIHF olivat liian viipyileviä asioiden suhteen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaiset 2018 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu niin ajoissa kuin mahdollista eli vuonna 2014 sen sijaan, että odotettiin?

Tietyin ehdoin näin oltiin tehdä, mutta jostakin kovin kiivaasta syystä johtuen päätöstä tehdä jo näin päätettiin lykätä myöhemmäs eli silloisin oletuksin vuodelle 2016 kuten kaikki odottivat niin käyvän.

Tältä se olisi näyttänyt kun nämä olivat ne kisat joista lähtien on entistä enemmänkin ja merkittävästi korostettu kenties jopa haitallisuuteenkin asti IIHF:n pistetaulukkojärjestelmän merkitystä jolloin pelillinen merkitys on sitten ollutkin näistä päivistä lähtien vielä vähäisempää ellei peräti jopa olematonta verrattuna pistetaulukkovuosien alkupäähän tai vain pelkkien MM-ohjelmien perustepäätöksien vuosiin nähden:

2014 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin

Täysin suoraan pääsijät: Ruotsi, Suomi, Venäjä, Kanada, Tsekki, Yhdysvallat, Sveitsi ja Slovakia lisättynä kisaisäntä Etelä-Korealla sen noustessa Talviolympialaisten 2018 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2018 pääsijät: Latvia, Norja, Valko-Venäjä, Ranska, Saksa, Slovenia, Tanska, Itävalta ja Kazhakstan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 pääsijät: Italia, Unkari, Ukraina, Japani, Iso-Britannia, Puola, Hollanti, Liettua, Romania ja Kroatia

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Eesti, Espanja, Serbia, Israel, Meksiko, Islanti ja Kiina

Talviolympialaisten Erikoisottelu Alkukarsintaan 2018/Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Bulgaria ja Georgia/Gruusia

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin olisivat vielä matkanneet suoraan Latvia ja Norja, Talviolympialaisten Karsintoihin 2018 olisi vielä päässeet mukaan Italia ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 olisi päässyt Eesti ja siihen vielä Espanja ja kenties, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Bulgaria ja Georgia/Gruusia olisivat voineet päästä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2018 puolelle erikoisotteluitta.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Latvia olisi mennyt suoraan kisoihin joka tapauksessa ja Italia olisi noussut karsimaan ja Eesti olisi noussut esikarsimaan.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi Ranskakin olisi noussut suoraan kisoihin, Unkari olisi noussut karsimaan lisäksi ja Espanja olisi noussut esikarsimaan lisäksi.

Seuraava viesti onkin vuoden 2015 mukainen otos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaiset 2018 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Kohua kylläkin herätti se seikka, että päätökset näihin Talviolympialaisiin pääsemisestä tehtiin kuohuttavasti jo vuoden 2015 perusteella eikä vuoden 2016 kuten melkein kaikki niin odottivat käyvän tai äärimmäisen vähäisesti niistä päätettävän odotettiin vuodeksi 2017 kun tietenkin muun muassa Ukrainan tilanne ja Venäjään ja Valko-Venäjään kohdistuneita syytöksiä tutkittiin niin IIHF:ssä kuin KOK:ssa jolloin niille haluttiin antaa täysi työrauha.

Tässä olisi vuoden 2015 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat otettiin toteutuneesti kieltämättä melkoisin kohuin:

2015 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Yhdysvallat, Tsekki, Sveitsi ja Slovakia lisättynä kisaisäntä Etelä-Korealla sen noustessa Talviolympialaisten 2018 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2018 pääsijät: Valko-Venäjä, Latvia, Norja, Ranska, Saksa, Slovenia, Tanska, Itävalta ja Kazhakstan

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 pääsijät: Italia, Unkari, Japani, Ukraina, Puola, Iso-Britannia, Hollanti, Liettua, Kroatia ja Romania

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Eesti, Serbia, Espanja, Meksiko, Israel, Islanti ja Kiina

Talviolympialaisten Erikoisottelu Alkukarsintaan 2018/Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Bulgaria ja Georgia/Gruusia

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin olisivat vielä matkanneet suoraan Latvia ja Norja, Talviolympialaisten Karsintoihin 2018 olisi vielä päässeet mukaan Italia ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 olisi päässyt Eesti ja siihen vielä Serbia ja kenties, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Bulgaria ja Georgia/Gruusia olisivat voineet päästä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2018 puolelle erikoisotteluitta.

Pieneksi sivuhuomioksi 14 maan kisoihin kenties päästessään Talviolympialaisten 2018 Karsinnan lohkokakkoset olisivat olleet Valko-Venäjä, Latvia ja Ranska ja näistä kaksi parasta eli todennäköisimmin kenties maalierosyistä johtuen Valko-Venäjä ja Latvia olisivat päässeet vielä Talviolympialaisiin PyeongChangiin/Pyeongchangiin 2018.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Latvia ja Norja olisivat menneet suoraan kisoihin joka tapauksessa ja Italia olisi noussut karsimaan ja Eesti olisi noussut esikarsimaan.

Yhdessä lisäten myös Unkaria, Japania ja Serbiaa olisi voinut koskea laajennettu karsinta ja esikarsinta tilanteen mukaan.

Mikäli olisi ennen toteutuneita kisoja heitetty Valko-Venäjä pois kuten myös Venäjä sellaisenaan niin Latvia ja Ranska olisivat menneet vielä PyeongChangin/Pyeongchangin 2018 kisakoneeseen mukaan parhaina muina lohkokakkosina joita oli jäljellä kun kaksi paikkaa tarvittiin.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi esimerkiksi vielä Espanja olisi noussut esikarsimaan lisäksi.

Seuraava viesti onkin vuoden 2016 mukainen otos.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
PyeongChangin/Pyeongchangin Talviolympialaiset 2018 oli mielenkiintoinen tapahtumansa.

Miten olisi käynyt mikäli kuitenkin sijoitukset olisi otettu myöhemmin eli vuonna 2016 sovitusti sen sijaan, että otettiin ne vuotta aiemmin kohun keräten?

Kohua herätti se seikka, että alkujaan juuri tälle vuodelle eli 2016 piti tehdä päätökset kisamaista enimmäkseen tai mikäli ihan pakko muutoin niin oli tehdä niin vuodeksi 2017 sitten piti tulla päätökset.

Näin kuitenkin oli tehty jo vuotta ennen sitä.

Lisäksi vuoteen 2016 mennessä erinäiset ongelmat suhteessa Venäjään ja Valko-Venäjään tuntuivat kärjistyvän ja vähemmän yllättäen sensaatiojulkisuus väsyi odottamaan tutkimustuloksia KOK:lta ja IIHF:ltä koskien kyseisten maiden syyllisyyttä tai syyttömyyttä.

Toisaalta taas vaikka sensaatiojulkisuus on nykyään etenkin häiritsevää niin silti maltillisempikin mediahuomion ystävä kykeni huomaamaan, että tutkimukset sujuivat kovin hitaasti ja jatkuva viivyttely väistämättä olisi herättänyt moitehuomiota kielteisine palautteineen.

Kohua siis riitti toinen toisensa perään.

Tässä olisi vuoden 2016 IIHF:n pistetaulukon mukainen näkymä jonka perusteella maat piti ottaa toteutuneesti pääosin kieltämättä ennen melkoisin kohuin tullutta muutosta:

2016 IIHF:n Pistetaulukko= Pääsijät Talviolympialaisiin 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin

Täysin suoraan pääsijät: Kanada, Venäjä, Suomi, Yhdysvallat, Ruotsi, Tsekki, Sveitsi ja Slovakia lisättynä kisaisäntä Etelä-Korealla sen noustessa Talviolympialaisten 2018 Esikarsijoiden joukosta tähän mukaan

Talviolympialaisten Karsintaan 2018 pääsijät: Valko-Venäjä, Saksa, Norja, Latvia, Tanska, Ranska, Slovenia, Kazhakstan ja Itävalta

Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 pääsijät: Italia, Unkari, Puola, Japani, Ukraina, Iso-Britannia, Liettua, Kroatia, Hollanti ja Eesti

Talviolympialaisten Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Romania, Espanja, Serbia, Meksiko, Israel, Islanti ja Kiina

Talviolympialaisten Erikoisottelu Alkukarsintaan 2018/Talviolympialaisten Esikarsinta Alkukarsintaan 2018 pääsijät: Bulgaria ja Georgia/Gruusia

Mikäli olisi ollut 14 maan kisat niin tämän perusteella vuodeksi 2018 PyeongChangiin/Pyeongchangiin olisivat vielä matkanneet suoraan Valko-Venäjä ja Saksa, Talviolympialaisten Karsintoihin 2018 olisi vielä päässeet mukaan Italia ja Unkari ja vielä Talviolympialaisten Esikarsintaan 2018 olisi päässyt Romania ja siihen vielä Espanja ja kenties, mutta mahdollisesti maamäärän vähyyden vuoksi jo silloin Bulgaria ja Georgia/Gruusia olisivat voineet päästä Talviolympialaisten Alkukarsinnan 2018 puolelle erikoisotteluitta.

Mikäli Venäjä olisi ulos heitetty jopa jo tuolloin kuten myös Valko-Venäjäkin niin siinä tapauksessa Saksa ja Norja olisivat menneet suoraan kisoihin joka tapauksessa ja Italia olisi noussut karsimaan ja Romania olisi noussut esikarsimaan.

Yhdessä lisäten myös Unkaria, Puolaa ja Serbiaa olisi voinut koskea laajennettu karsinta ja esikarsinta tilanteen mukaan.

Tietenkin vielä erikseen 14 maan kisoilla tilanne olisi ollut vielä vähän suurempi kattaus kun tietyin ehdoin maamäärävajeen paikkaamiseksi esimerkiksi vielä Meksiko olisi noussut esikarsimaan lisäksi.

Seuraava viesti onkin vuoden 2017 mukainen otos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös