Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Oliver Lauridsen täydentämään Jokerien puolustusta

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana faro, 29.04.2016 klo 15.52.

 1. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Vertauskuvallisesti. Molemmista pitää antaa muistutus.

  Lauridsenin teko vaikeutti Jokereiden peliä kyllä, mutta ei kaikkea pidä sietää.
   
 2. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Tarjosi mitä tarjosi ja tappoi pelin samalla.
   
 3. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Lopeta nyt jo. Jokerit tappoi sen ihan itse omalla lammasmaisella esiintymisellä kun ei oltu valmiita pelaamaan.
   
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Eli vastedes vastustajan kannattaa aina mussuttaa vastaavassa tilanteessa Jokereiden veskarille. Pakko kuitata heti, ottaa vitonen ja loput 30 minuuttia pelataan vajaalla rosterilla pelaavaa vastustajaa vastaan. Selvä.
   
 5. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Jokerit on pelannu niin monta kautta otetaan turpaan/käännetään toinen poski mentaliteetilla ja hävinny silti. Nyt ei enää käännetä poskea, ja jos se maksaa pelin kaks runkosarjassa niin sit se maksaa. En haluu enää ikinä nähdä sitä toisen posken kääntämistä.

  Lainaus:
  Taidat ajatella tahallaan noin yksinkertaisesti. Ei tietenkään kannata noin tehdä aina. Muistutus ja ulosajon ottaminen yksin ei ole joka kerta sama asia.
   
 6. N.Vidic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Man Utd, Seattle Seahawks
  Lainaus:
  Mitä ihmettä? Mielipidettänihän mä tässä puolustelen. Lopetan kun olen sanonut sanottavani, ihan niin kuin keskustelupalstoilla ruukataan tehdä.

  Mä olen eri mieltä tosta, että peli olis jotenkin ratkennut 0-3 -maaliin. Kellossa oli kosolti aikaa, ja kärkipeliä kotiyleisön edessä pelaava joukkue pystyy joskus kääntämään pelin hetkessä. Nythän jokerit teki maalin heti alivoiman päätteeksi.

  Jos sun mieli sanoo, että peli oli hävitty, ei se tarkoita, että mun pitää niin uskoa. Eiks nii?
   
 7. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Eli kun olit sitä mieltä, että Yakupov teki kaiken oikein, niin hyväksyt tuollaiset maalinjälkeiset epäurheilijamaiset lällättelyt? Selvä. Kerrassaan hieno asenne.

  Oksennan jos joku Jokeripelaaja tekee saman joskus.
   
 8. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Kauden ylivoimaisesti parasta peliään esittävä SKA vastaan kauden huonointa peliään esittävä Jokerit ja tilanne on puolessa väliä peliä 0-3. Kyllä minäkin haluaisin uskoa nousuun vielä tuossa tilanteessa , mutta jonkinlainen realismi on pidettävä mielessä. Mikään siihen ei viitannut. Tekeminen oli kauttaaltaan niin heikkoa ja tunne puuttui täysin. Ei tuo ulosajo mitään ratkaissut ja se on totuus. Oliver teki mitä pitikin. Joku voi kutsua tätä luuseriasenteeksi, mutta sen verran monta peliä on tullut nähtyä ettei SKA:n tasoinen nippu menetä koskaan tuollaista johtoa.
   
 9. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  En mä tuollaisesta tykkää, mutta vielä vähemmän tuollaisesta Lauridsenin hölmöilystä. Noista voi antaa nyrkkipalautetta toisellakin tavalla.
   
 10. Travis Bickle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jaa-a, vai ilonaiheen. Kansa kyllä koston- ja verenhimossaan hurrasi, mutta itse olin vähällä lähteä kävelemään tuon tappelun jälkeen, sen verran huono fiilis tuosta tilanteesta tuli. Kaduttaa vähän etten lähtenyt. Surunaiheita nimittäin oli 5 min AV:n aikana tiedossa kosolti.

  Lauridsen käytännössä kosti oman virheensä seurauksena syntyneen maalin sen tehneelle Yakupoville.

  Pelaaja joka pimenee pelkästä virnuilusta ja suun soitosta noin pahasti on valitettavasti riski.
   
 11. hashomer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Sharks, Rishon Devils & Rishon Legion
  Todella pienet mahikset oli enää siinä 3-0 -vaiheessa, Jokereita vietiin ihan sata-nolla. Ymmärtäis jos siellä olis ollut joukkue kentällä ja esittänytkin jotain, niin silloin olisi voinut jopa SKA:ta vastaan nousta. Mutta eihän ne ees pelannu. Ite ainakin tuuletin sitä Ollin mättöä. Mieluummin 6-2 häviö ja opetus Yakupoville, kuin joku kliininen, tunteeton 3-0 tai 4-0 tappio.
   
 12. Gemondo Jäsen

  Mä annan Lauridsenille täysin puhtaat paperit illan ottelusta. Omissa kirjoissani on paljon tärkeämpää näyttää vastustajalle kaapin paikka silloin kun omalle joukkueelle tehdään vääryyksiä (likaiset taklaukset yms.) tai vittuillaan Yakupovin tyyliin. Se on ainakin mulle ihan se ja sama vaikka tällaisissa tilanteissa menetetään satunnaisesti runkosarjassa vaikka piste tai kaksi.

  Tänäänhän tuo Lauridsenin temppu maksoi laskennallisesti varmaan jonkin 0,1-0,2 pistettä, joten silläkään ei ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä.

  Westerlundin ja Jalosen rehellistä lätkää pelaavia tissiposkijoukkueita ei ole pätkääkään ikävä.
   
 13. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Vittu mitä nillitystä! Peli oli jo selvä..

  Oliver kävi pyyhkimässä änäridropoutin virneen naamalta vittuun!

  Jumalauta! Kaksi linjuria koittaa suojella räkänokkaa ja Tanskan päällikkö hakee bolsevikin Thorin vasaran (R.I.P. Ingemar) käsittelyyn!

  Parasta oli kun Nail-poika piteli vaihtoaitiossa jääpussia poskella. Noo, mamushka puhaltaa kotona niin pipi paranee. Pusi pusi.
   
 14. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Eiköhän nyt kaikki tajunneet, että Oliver kävi nimenomaan tuon maalinjälkeisen tuulettelun kostamassa, eikä mitään omaa virhettään.

  Kyllä varmaan jokainen joukkue olisi jollain tavalla huomioinut tuon Yakupovin poikkeuksellisen epäurheilijamaisen toiminnan. Lauridsen nyt sattui olemaan kentällä sopivasti, eikä tunnetusti ota taka-askelia. Ja peli oli aikalailla taputeltu muutenkin jo.

  En muista kuin kahden pelaajan tuolla tavalla tuulettaneen Jokereita vastaan. Toisella sentään on meriittejä myös NHL:stä, ja sinne palasikin täksi kaudeksi. Kummassakin tapauksessa kävi nolosti. Iljan tuulettelut vaihtopenkin suuntaan Pietarissa pari vuotta sitten päättyivät lopulta 2-0 -johdosta huolimatta Jokereiden voittoon. Ja nyt NHL-floppi sai ansionsa mukaan eikä muuten tuuletellut enää toista maaliaan juurikaan.
   
 15. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on mielestäni se kaikkein erikoisin perustelu Lauridsenin toiminnan hyväksymiselle. Ei pelaaja ainakaan voi todellakaan ajatella, että 3-0 on yhtä kuin hävitty, ei vaikka oltaisiinkin oltu pelitapahtumissa jäljessä. Pelaajalla kuuluu olla aivan totaalinen no fucks given, never let go -asenne, etenkin kun peliä on jäljellä vaikka kuinka paljon. Mitään luovuttajia ei kaipaa yksikään joukkue.

  TJEU: katsoitteko miten Anttila kävi tsemppaamassa vaihtopenkkiä 5-1 -kavennuksen jälkeen? Yritti valaa uskoa siihen, että ei kannata luovuttaa vaikka tilanne olikin helvetin vaikea.

  Lauridsen nimenomaan luopui Jokereiden puolesta toivosta kun menetti hermonsa. Aina voi selittää, että teko oli ritarillinen ja jopa harkittu kun veskarille vittuiltiin, mutta todellisuudessa kaikki tietävät aivan hyvin että Oliverilta petti hermo ja harkintakyky. Se on periaatteessa inhimillisesti ymmärrettävää mutta samalla täysin epäammattimaista ja -urheilullista. Lauridsen kusi joukkueensa muroihin.

  Mitä Yakupoviin tulee, niin joo, nilkkimäistä huutelua. Ja joo, sai osuman. Toisaalta hän teki voittomaalin, sai vastustajan profiilipakin ulos ja teki itse toisen pelin lopullisesti naulanneista yv-maaleista Lauridsenin vitosen aikana. Väitän että sai aika monet kopsut syndeihin pelin jälkeen joukkuekavereilta. Voitti pelin joukkueelleen, maksoi siitä vähän hintaa, mutta sai enemmän takaisin.

  Mitä Lauridsenin olisi pitänyt tehdä? (Muuta kuin pelata maalinedustaa edes c-junnutasolla). Käydä ilmoittamassa Yakupoville että tulee joutumaan maksumieheksi huuteluistaan. Käydä seuraavassa vaihtokierrossa pakottamassa Yakupov tappeluun. Mätkiä kunnolla lettiin ja ottaa tilanteesta salomonit joukkueille. Näin peli olisi ollut kolme-nolla. Jokerit olisi ehkä saanut lisää virtaa eikä menettänyt mahdollisuuksiaan. Jokerithan teki ottelussa kaksi maalia ja vielä ihan omaa hyvyyttään, ei SKA:n löysäilyn takia.

  Näistä syistä katson, että Lauridsen on nyt riski, joka kannattaa pitää kaukalon ulkopuolella jotta oppii.
   
 16. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tämä on runkosarjaa. Lauridsenia tarvi mihinkään kaukalosta ottaa. Parempi hoitaa näitä juttuja alta pois nyt kuin keväällä. Iivanakin tuuletti seuraavaa maaliaan (hieno maali sekin) paljon asiallisemmin. Miksiköhän?

  Jos joku Jarkko Ruutu olisi tehnyt maalin Jokereille, ja perään vastaavanlaiset tuuletukset, niin vaikeahan siitä olisi Ruudun puolesta ollut närkästyä, jos vastustaja olisi tullut leipomaan.

  Okei, on tässä se pointti, että rosteri on ohut, pelikiellot ja saigonit ovat pahoja, jos tilalle ei ole nostaa kunnon paikkaajaa. Se onkin sitten toinen tarina.
   
 17. Jara76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Ei Yakupov olisi vastannut myöhemminkään huutoon. Tapoihin juu kuuluisi vastata, mutta tuulettelullaan herra jo osoitti ettei välitä jääkiekon kirjoittamattomista säännöistä pätkääkään.

  Lopputulos olisi ollut sama eli Lauridsen olisi yksipuolisesti takonut Yakupovin naaman uuteen uskoon, jälkimmäisen vetäessä samanlaiset kilpparit. Vaikea nähdä että lopputulema olisi ollut muuta kuin Jokereille 5min AV. Yakupov itsekin sanoi haastattelussa pelin jälkeen, ettei ollut mitään järkeä lähteä tappelemaan Lauridsenin kokoisen kaapin kanssa, eli on varsin selvää että tappelu (ja jäähyminuutit) olisi ollut yhtä yksipuolinen pelin myöhemmässäkin vaiheessa.
   
 18. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Koska peli oli 5-0 ja Jokerit jäänraossa? Veikkaan että se 3-0 -huutelu oli seurausta aiemmasta tilanteesta jossa sanoja vaihdeltiin puolin ja toisin...
  Lainaus:
  Ei olisi tarvinnutkaan vastata. Sitä tapahtuu koko ajan, että yksipuolinen haku katsotaan tappeluksi. Taitava hakija (en tosin tiedä Lauridsenista) osaa aloittaa tappelun niin, että molemmat näyttävät osallisilta. Tässä tapauksessa ei olisi ollut tarvetta lähteä kyselemään mitään vaan mennä suoraan iholle ja aloittaa siitä. Vaihtoehtoisesti olisi voinut hakea jonkun isomman kaverin ja lähettää peloteterkkuja sitä kautta myös Yakupoville. Esim. että seuraavaksi sinä saat samanlaisen saunan, pidä pää ylhäällä ja silmät selässä. Mikä tahansa olisi ollut parempi kuin tuo eilinen.
   
 19. Familyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks
  Ja seuraavaksi jännätään montako peliä Ollie huilaa. Täysin yksipuolinen nouto SKA:n ja koko sarjan yhtä tähtipelaajaa kohtaan, joten pahoin pelkään liigan reagoivan sellaisella 2-5 pelin pannalla. Ja sitten saadaankin rosteriin niitä kaivattuja KiVa-pelureita, kun ei pakit muuten riitä... Toki toivotaan, että liigassa missä kaikki on mahdollista, tuo lasketaan toimistolla hyväksi kiekkoviihteeksi.
   
 20. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Playoffien ratkaisupelissä tämmönen nouto olisi lähinnä anteeksiantamaton, jos siis yksin saisi 5 minuuttisen, mutta runkosarjapelissä tämmönen nouto ylimieliselle Yakupoville ansaitsee aplodit.
   
 21. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kerrankin samaa mieltä sämpylän kanssa.

  Tämä oli jumalauta lokakuinen runkosarjan matsi, jossa Jokereilla ei ollut palaakaan liikkeen, taidon tai tahdon puolesta. Peliä ei todellakaan tähän hävitty.

  Myös Marjamäki antoi tukea Lauridsenille heti pelin jälkeen todetessaan "jokainen jääkiekkoa pelannut varmasti ymmärsi mitä siellä tapahtui". Erittäin hyvin sanottu ja asia on juuri näin.
   
 22. Iamhere4theFinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalaiset joukkueet ja suomalaiset kv-sarjoissa
  Noin kymmenen metrin päästä tilanteita katsoneena sanoisin, että ei me eilen mitään siinä Lauridsenin tappelussa hävitty. Jonain toisena iltana tai toista vastustajaa vastaan 3-0:sta on joskus harvoin vielä mahdollsta nousta, mutta ei eilen. Ymmärrän toki tuon "you never know what's going to happen" - asenteen, mutta kyseessä oli kuitenkin runkosarjapeli ja oltiin jo valmiiksi aika pahasi Ska:ta myös pelitapahtumissa jäljessä.

  Vaikea sanoa oliko Lauridsenin menettely hyväksyttävää, kun ei tiedä mitä tarkelleen ottaen huudeltiin. Ja mietityttää kyllä myös tuo maassa makaavan lyöminen, ei sekään taida olla ihan "koodiston" mukaista. Toisaalta jos kaveri käyttäytyy epäasiallisesti, eikä suostu tappelemaan vaan heittäytyy naamalleen, niin pitää siinäkin tilanteessa jotenkin reagoida. En tosin kyllä nähnyt niin hyvin sitäkään, yrittikö Yakupov miten pitää itseään pystyssä.

  Ja mitä tuohon tulee, että joukkuetoverit arvostaisivat Yakupovin temppuilua, niin eihän ne edes kunnolla yrittäneet puolustaa sitä siinä tilanteessa. Enkä myöhemmissäkään tilanteissa huomannnut mitään aktiivisia kostotoimenpiteitä. Eiköhän ne venäläisetkin tajunneet mistä tuossa oli kyse.

  Vähän on ristiriitaiset fiilikset tästä. Tulee kuitenkin vietyä poikaakin hallille ja sille pitäisi pystyä aina selittämään miksi missäkin tilanteessa muut katsojat piti tuollaista väkivaltaa hurraamisen arvoisena.
   
 23. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Ei ollut yleisellä tasolla fiksu teko maalin jälkeen tuohon lähteä, mutta realistisesti ajateltuna peli oli jo läpsyttelyjä vaille selvä lähes dominoivaa vastustajaa vastaan. Tämä Lauridsenin vitonen oli vain se viimeinen suudelma, joka laittoi lapun luukulle etuajassa hupenevan pelikellon sijaan. Joukkue vaikutti olevan jo melkoisessa sillassa joka osa-alueella.

  Toki ehkä tämä olisi ollut se satumainen lokakuun ilta, joka olisi vielä käännetty. Mutta ne olisi olleet vain isossa kuvassa merkityksettömät kaksi pistettä ja uskon, että tästä häviöstä tuli muutenkin sitä buustia joukkueelle. Tapahtuneen voi muutenkin nähdä positiivisena rahan pankkiin laittamisena, kun annettiin Yakupoville kyytiä ja Lauridsen hankki SKA:sta toivottavasti ystäviä, jotka tuon seuraavissa kohtaamisissa muistavat. Edes sen, että joutuu vastuulle.

  Kieltämättä minunkin iltaani lämmitti, vaikka yleensä rationaalisesti ja tunteettomasti tuleekin mentyä missä tahansa. Sitä en tiedä mitä joukkuekaverit yleisesti tykkäävät, kun joutuvat jäämään kentälle likapyykkien pesuun viidellä pakilla ja lukemat taululla alkavat kasvaa jo nöyryyttäviksi. Vaikka peli oli ohi, niin kotikatsojana jaksoi ihan mielenkiinnolla katsoa pelin loppuun saakka.

  Ei kai nyt Lauridsenin hermokontrollista mitään huolta tartte kantaa. Kolme kauttako se on täällä vetänyt ja ei ole ollut ongelmia, joten turhalta keskustelulta tuntuu. Jos Lauridsen olisi marchandmaisesti Yakupovin hakenut pelitilanteessa tai jossain maalinedushässäkässä, niin tämä olisi vetänyt kilpparin ja selvinnyt maksimissaan kakkosella. Siinäkin tilanteessa päällekarkaajan näköiseltä, ja usean maalin tappiolla olevan, turhautuneen joukkueen Lauridsenilla olisi silloinkin ollut olemassa erittäin hyvä mahdollisuus lentää väkivaltaisuudesta ulos. Kyllä siinä sen verran adrenaliinia liikkuu, että ei siinä ajatus pelaa ihan normaalilla tavalla kun noihin tilanteisiin ajautuu. Vielä kun ottaa joukkueena kentällä turpaan ja vastustajat hieroo suolaa haavoihin, niin aika vaikea siinä on iholle päästessä hirveästi säästellä kaulinta. Etenkin jos provoisoivaa vastapuolta ei kiinnosta itse vastata mahdollisista seurauksista, vaan hyväksikäyttää sääntöjä ja sitä kuuluisaa koodistoa. Kliseistä tekstiä, mutta ei mahda mitään.

  Marjamäen kommenteille peukkua. Inhimillinen ja ymmärrettävä virhe. Normaalisti meillä olisi seitsemän pakkia rosterissa ja kyllähän se kasetin koossa pysyminenkin on aina riippuvainen tilanteesta. Ei tämä keväämmällä näin olisi varmaankaan mennyt ja muutaman matsin pelikielto nyt on yksi hailee, vaikka siellä onkin taas sen vuoksi kaikki kuusi pakkia pelaavissa ellei Räsänen toivu seitsemänneksi.
   
 24. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Lauridsenin reaktio oli täysin ok. Joo tuli jäähy ja pari maalia, mutta mitä sitten. Maailma on muuttunut sitten 1970-luvun, mutta kyllä sen verran old time hockey-ymmärrystä on KHL:ssäkin että jokainen jätkä molempien jengien kopissa tietää tasan tarkkaan mistä oli kyse ja valmennus myös. Yksikään pelaaja Jokereissa ei lähde tuollaisen jälkeen valittelemaan että jouduttiin pelaamaan vajaalla, vaan kyllä siellä ollaan iloisia että jengissä on kaveri joka pistää itsensä likoon ja on "meidän puolella". Vaikka ei nyt olekaan mikään maailman kliinisin kirurgi. Erityiskiitos Marjamäelle, joka sanoi suoraan miten asiat on.

  Joukkuehenki kasvaa jääkiekossa kun jengin duunariosasto vetää epäurheilijamaista vastustajaa ihan vaan nassuun.

  Lapsille voi kertoa että jääkiekossa on käyttäytymiskoodeja, mm. että pelaaja ei tekemänsä maalin jälkeen käänny rienaamaan maalivahtia ja virheen tehnyttä vastustajaa. Myös voiton hetkellä pitää pystyä käyttäytymään kunnioittavasti. Jos tästä lipeää niin jääkiekon perussääntöihin kuuluu että iso mies vastustajan joukkueesta muistuttaa, kuten nyt nähtiin.
   
 25. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Onhan tuossa tappelussa sekin pointti muistettava, että Jokerit oli ennen tuota aivan sekaisin ja tuo nyt oli viimeinen mahdollisuus sekoittaa SKAn oma keskittyminen tuolla Lauridsenin nujakalla.

  Jokainen muistaa miten sekaisin naapurin brändikiekko saatiin pariksi kaudeksi kun ruvettiin vähän ravistelemaan kapteenia.