Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

NY RILLATAAN – miksi Suomi ei ole enää jääkiekon huippumaa?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Tumpe, 22.02.2010 klo 09.34.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Aivan saletisti kantaa. Sehän on vaikuttanut eniten vanhempiin, jotka ovat lajikiihkossaan sen 0- tai 1-vuotiaan harrastukseksi silloin päättäneet jääkiekon.

  94 olympiapronssi, 94 hopea ja 95 kulta aloitti sen buumin jota 98-99-00 hopeaputki jatkoi. Nagano98 siellä seassa myös.

  Hopeat lisäävät helvetisti voittamisen nälkää, sen tässä Tappara-fanina hyvin tietää. -01 -02 hopeat ja -13 -14 -15 hopeat koettuna. Suomen hävityt finaali 94, 98, 99, 00, World Cup -04 Torino -06 herranjestas ees kaikkia muista. Nuo Suomen hopeat koettuna. Väitän että ne hävityt finaalit nimenomaan kasvattaa jotenkin sitä nälkää voittoja enemmän. Tietty periaatteellisuus kasvaa, eikä tule tyytyväisyyden tunnetta, fani-isälle tai äidille.

  Isoimmat aallot ovat todellakin nyt vasta tulossa. Barkov, Laine ja Ristolainen ovat huikea kivijalka jolle seuraava supersukupolvi rakentuu. Mutta se ei jää siihen vaan maajoukkuearsenaaliin tulee terävän kärjen lisäksi hyvä leveys ja toivottavasti myös pysyvä jatkumo, ettei heikkoja sukupolvia nähdä juuri enää ollenkaan.
   
 2. Erätauko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tampereen väki tuntuu välillä vähättelevän hieman Puljujärveä, mutta uskon että moni laskee hänetkin yhdeksi tulevaksi kivijalaksi.
  Mulle ei ole henkilökohtaisesti suurta väliä sillä tuleeko Laine vai Puljujärvi olemaan parempi, mutta en ole valmis nostamaan Lainetta vielä Puljujärven edelle enkä pidä tuollaista vertailua tässä vaiheessa kovin merkityksellisenä. Laine oli loistava Kärppä-sarjassa ja on pelannut hienosti muutenkin. Toisaalta keväällä on ollut myös jaksoja, jolloin Puljujärvi on ollut hieman edellä. Uskon, että tätä humpailua tapahtuu vielä enemmänkin ja toivottavasti molemmat tekevät lopulta niin hienot urat, ettei heitä tarvitse enää verrata toisiinsa. Molemmilla on myös vahvuutensa, joissa he ovat hieman toista parempia. Laineen vahvin ase on tietysti hurja laukaus, kun taas Puljussa on valtavasti kokonaisvaltaista draivia ja sentterimäistä pelintekemistä. Puljujärvenkin laukaus on äärimmäisen kova ja nykyään tarkkakin, vaikka Laine onkin vienyt suurimman huomion tuossa. Molemmilta löytyy sitten fyysisyyttä, mailataituruutta ja muita avuja. Ja tietysti Laineenkaan vahvuudet eivät jää tuohon poikkeukselliseen laukaukseen.

  Makeinta on kuitenkin se, kuinka Pulju ja Laine pystyvät täydentämään toinen toistaan. Mainitsit myös toisen hienon tapparalaisen nuoren Barkovin. Kärppäläisistä tulevaksi kivijalaksi on ehdolla myös Aho, joka on tällä hetkellä hieman Lainetta ja Puljua edellä, toki myös himpun vanhempana.
   
 3. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Varmasti lasketaan, mutta luulen että @Henkka lla oli tuossa enemmän ajatusmallina, että tulevaisuuden kivijalka on valettu ykkössentterin (Barkov), ykköslaiturin (Laine) ja ykköspakin (Ristolainen) ympärille. Tällä hetkellä nuo ovat ne nimet.
   
 4. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Varmaankin kannattaa laittaa tämä diskurssi tauolle tai edes vaihtaa otsikkoa: Miksi Suomi on jääkiekkoilun huippumaa?
   
 5. Animal Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä nosto :)

  On se maailma joo muuttunut ja nykyinen maajoukkue kelpaa minulle varsin mainiosti. Menestys ruokkii menestystä jne. Sen verran tosin edelleen seison kuuden vuoden takaisen listani takana, että kyllä tuosta nykypäivänä vielä ihan kelpo seitsemän-kahdeksan paikin pakiston MM-kisoihin saisi huomioiden kuinka monta peliä siinä on NHL-, AHL- ja KHL -kokemusta + pitkän ammattilaisuran liigassa tehneitä pelaajia.
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Joo, ehkä jonain heikompana vuotena tällänen jotenkin menettelis?

  Eronen-Vatanen
  Rissanen-Lajunen
  Jalvanti-Lehtivuori
  Laakso-Nordlund

  Mut pitää olla kyl aika heikko vuos. EHT-tason pakisto kyllä tuo olisi.
   
 7. Seesam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Laitetaan grilli kiinni. Suomella on kaikki hyvin.
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Eipäs kun sytytetään palamaan myös toinen grilli ja rillataa kahta kauheammin, ilon kautta.
   
 9. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Grilli edelleen kuumana pessimisteillä?

  Huomenna mahdollisuus tehdä historiaa ja ottaa haltuun miesten mm, u18 ja u20 sarjojen lisäksi.
   
 10. Rontti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  paska kiekko
  Neljällä polttimolla rillataan.
   
 11. Rushlow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Syksyllä siihen vielä lisäksi World Cupin voitto niin johan olisi.
   
 12. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Tommy Lindgren twiittasi mielestäni osuvasti, ettei näitä finaalipaikkoja edes juhlita enää, kuten ennen vanhaan. Ja näinhän se on, business as usual. Monilla oli varmasti luotto kova ennen turnausta ja ennen tämän päivän välierää, eikä tulos hirveästi yllätä. Myös joukkue oli naamat aika peruslukemilla pelin jälkeen, kuten kuuluukin - tämä ei vielä riitä, vaan vielä pitäisi yksi voitto ottaa.

  Suomi on jääkiekossa kuin entisajan Saksa jalkapallossa. Tällä hetkellä on hienoa olla suomalainen jääkiekkofani.
   
 13. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Niin, fanitkaan ei enää tyydy vähään :) Olisihan se hopea jopa pettymys.
   
 14. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Aiempia hehkutteluja yhtään väheksymättä niin täytyy nostaa kissanhäntää myös kotimaisen maalivahtitehtaan uskomattoman laadun osalta. Vuodesta toiseen pukkaa poikkeuksellisen kylmäpäistä ja taitavaa vuosikertaa niin että pian kaikki eri maiden sarjat pullistelevat monopolinomaisesti vain sinivalkoisia vahteja. Siinä on melkoinen pohja jonka varaan rakennella maaleja tekeviä kentällisiä. Tässäkin sarjassa siis Nollapeli Saros vain luukkuvahtina.
   
 15. Mielestäni otsikko on vähän harhaanjohtava koska ei Suomi ole koskaan ollutkaan huippumaa vaan aina ollaan oltu sillä huonommalla puoliskolla Kanadan, USA:n, Ruotsin ja Venäjän takana.
   
 16. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Minusta Suomesta tuli huippumaa maailmancupissa 2004, mitä seurasi Torino 2006. Kultaista sukupolvea meillä ei aikuisissa ole kuitenkaan vielä nähty vaikka siitä puhutaan paljon. Pitäisikö kuitenkin odottaa ensin, että 80-luvulla syntyneet ovat lyöneet hokkarit naulaan.
   
 17. Zero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool ja Jokerit. Ja Jukurit nyt mökin takia.
  Aina ei voi voittaa. Tänään parempi jengi ansaitsi mestaruutensa, mutta finaalissa oli kaksi tämän hetken jääkiekon maailman parasta maata.

  Herranjestas. Olisinko ikinä uskonut 70-luvun alussa kun Neuvostoliitto löi meitä turpaan 16-1, että pääsen sanomaan näin, ja olemaan hiukan pettynyt hopeasta? No en.Pitkä on matka tultu, eikä varmaan ihan äkkiä pudotakaan. Jotain on tehty oikein, kun yhtäkkiä Suomessa syntyy maailman huippuyksilöitä ja samalla tää sitoutuminen "Meidän peliin" vahvistaa joukkuevoimaa. Mitä vittua? Suomalaiset ovatkin yhtäkkiä joukkuepelaajia, eik äerämaametsien karvaisia erakoita?
   
 18. Ketuttaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa ja Chicago Blackhawks
  Vaikka eilisen katkera finaalitappio tuskin unohtuu ihan heti, niin pakko olla tyytyväinen Suomen jääkiekon nykytilasta. Huipputalentteja tulee ovista ja ikkunoista ja nuo vanhatkin tuntuu ottaneen vielä harppauksen eteenpäin. Vaikka Nokka Jalosen johdolla mentiinkin finaaliin asti, niin kyllä tuo hopea tuntuu aika maksimitulokselta tuolla pelikirjalla. Uskon, että parempaankin on Suomen rosterilla mahdollisuuksia. Tästä syystä odotankin erittäin kovasti sitä, kun mielestäni Suomen kovin valmentaja Marjamäki astuu maajoukkueen peräsimeen.

  Varmaan perästä seuraa aikanaan Karri Kivi ja Suomen maajoukkueen tulevaisuus on kyllä hyvissä käsissä.
   
 19. JakeTheGreat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Olen koko viestistä täysin samaa mieltä. Tämä tappio unohtuu kyllä, tärkeämpää on lopulta mielestäni suomalaisen jääkiekon nykytila ja valoisa tulevaisuus. Fiksuja huippupelaajia kasvaa jatkuvasti ja perinteisen valmennuksen ja maalivahtipelin lisäksi myös etenkin eliittihyökkääjiä (ja myös puolustajia) alkaa olla joukkueissa entistä enemmän.

  Kari Jalosen pelikirjasta otettiin silti aika maksimit ja uskon, että Marjamäki olisi saanut tämän joukkueen pelaamaan vielä parempaa jääkiekkoa. Toivottavasti Late saa tämäntasoisia joukkueita käyttöönsä. Marjamäki osaa organisoida paljon paremmin sen, jota Jalonen ei osannut, eli hyökkäyspelin. Tänäänkin voittoon olisi ehdottomasti tarvittu parempaa hyökkäyspeliä ja nykykiekossa voittajat järjestään omaavat hyvän hyökkäyspelikirjan.

  Karri Kivestä ei voida vielä sanoa, mutta siltä toki näyttää, että hän voisi hommaa joskus jatkaa.
   
 20. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Millä perusteella rankkaat Suomen Ruotsin ja USA:n edelle?
   
 21. Raspatin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Jonkun mm-kisojen perusteella ei voi sanoa, mitkä ovat oikeasti parhaimmat jääkiekon maat.
  Lainaus:
  Varsinkaan, kun esim. Ruotsilla ja USA:lla ei ollut parasta mahdollista joukkuetta vastassa.
   
 22. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Jep. Jos syksyllä olisi heitetty tavoitteeksi kolme kultaa eri mm-kisoista, olisi tuollaisen esittäjä naurettu pihalle halleilta, netistä ja koko elämästä. Ehkä yksi, jos nappiin menee, kolme mitalisijaa olisi jo kova. Kuten olisi ollutkin. Nyt sitten kaksi kultaa ja hopea. Ihan vitun kova suoritus nimenomaan koko suomalaisen lätkän tulevaisuutta ajatellen. Tähän vielä onnistunut WC syksyllä, kiitos.
  ---
  Palstalla on taas laskeskeltu hävittyjä finaaleja, mutta kuinka monta niitä on lopulta hävitty viimeisen 15 vuoden aikana tai ylipäätään Suomen mitalihistorian aikana tasavertaisella tai paremmalla joukkueella? -95 ja -11 oli aika tasavertaiset niput finaaleissa, tappioista tulee nopeasti mieleeni 1999, jolloin oli kisojen kovimpia joukkueita sekä -01 ja tämänvuotinen, joiden jengit olivat kohtalaisen tasoissa vastustajan kanssa. 2014 sekä olympialaisissa että mm-kisoissa oli leijonat niin pahasti materiaaliltaan altavastaajana, että hopeaa ja pronssia voi pitää aivan huikeana suorituksena. No, hävittyjä ne ovat nuo kaikki kahdeksan finaalia, ei siitä mihinkään pääse, mutta en nyt jaksaisi vedellä ranteita auki katsomatta yhtään tulosten taakse. Vaikka Suomen tulevaisuus näyttää hyvältä, on matskua silti vielä toistaiseksi niin kapealti, että Ruotsilla, Venäjällä ja USAlla on Kanadasta puhumattakaan vielä aika paljon isompi laari mistä ammentaa. Tätä vain ei tunnu edes osa tämän palstan porukasta tajuavan, saati että tavallisen keväisin terästäytyvä perus mm-keijo osaisi katsoa rostereiden taakse. Joku Mertsi toistelee, ettei tästä Kanadan joukkueesta ole ketään valittu Worlc Cupiin, mikä kertoo lähinnä Kanadan pelaajatuotannon laajuudesta. Vitun kovia pelimiehiä oli eilinenkin jengi täynnä, vaikka Kanadan mittakaavassa pääosin kakkoskorin miehiä olivatkin.
   
 23. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Liiga-Jokerit
  Lainaus:
  Millä perusteella ET rankkaisi?
   
 24. enigma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuusKi, Nikerit
  Lainaus:
  Ei Sotshin kisoista niin pitkä aika ole. Sinunhan tässä pitäisi perustella miksi hallitseva u-18 ja u-20 mestari Suomi, joka peittosi rumin lukemin olympialaisissa parhaalla miehistöllä pelanneen USA:n maan rakoon olisi huonompi joukkue näistä kahdesta.
   
 25. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  MM2016:Suomi-ketjussa oli laskettu Suomen hopeamitaleita ja loppuotteluesiintymisiä mm-kisoissa kautta aikojen. Laskin alle esiintymiset mm-loppuotteluissa vuoden 1994 jälkeen (hopeat+kullat=yhteensä).

  Kärkimaat ovat esiintyneet loppuotteluissa määrällisesti hyvin tasaisesti, Suomen ja Ruotsin onnistumisprosentit kuitenkin heikoimmat. Tsekin noin kova clutch on hieman yllättävää, ja oikeastaan myös Venäjän (itäblokin choke on siis myytti).

  Kokonaisuutena voidaan sanoa, että Suomi on vahvasti iso kiekkomaa, hyvää duunia viimeiset 20 vuotta. Toki pientä sulamista on todennettavissa loppuotteluissa. Yhtenä syynä tähän sanoisin liian varovaisen pelin, joka toki suurelta osin johtuu siitä, että pienen ja ei-niin-lahjakkaan maan on lähdettävä puolustuksen kautta. Ehkä tulevat (ja jo viime) vuodet muuttavat tämän henkisen mentaliteetin.

  Suomi: 6+2=8
  Ruotsi: 5+3=8
  Kanada: 4+6=10
  Venäjä: 3+4=7
  Tsekki: 1+6=7