Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

NY RILLATAAN – miksi Suomi ei ole enää jääkiekon huippumaa?

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Tumpe, 22.02.2010 klo 09.34.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Höpöhöpö. Onhan siellä joku isokin nimi kieltäytynyt, joten joko työnantaja ei käske tai sitten pelaaja ei välitä.

  Hauska muuten, että Streit valittiin tähän turnaukseen, vaikka ilmoitti vapaasti lainaten, ettei kiinnosta paskaakaan.
   
 2. Panther Claw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Jääkiekon huippumaita kokonaisuudessaan on vain kuusi. Kanada, Suomi, Venäjä, Ruotsi, Tshekki ja USA.

  - Kanadalla on täysi tripla: maailmanmestaruus, olympiakulta ja World Cupin voitto.

  - Ruotsilla maailmanmestaruus ja olympiakulta.

  - Tshekillä maailmanmestaruus ja olympiakulta.

  - USA:lla World Cupin voitto.

  - Venäjällä maailmanmestaruus.

  Suomi on pelannut finaaleissa 12 kertaa vuodesta 1992 lähtien (10 x MM, 1 x Olympialaiset ja 1 x World Cup). Lopputuloksena kaksi kultamitalia MM-finaaleista (1995 ja 2011), kahdeksan hopeamitalia MM-finaaleista, yksi olympiahopea ja yksi kakkostila World Cupista.
   
 3. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Niin on. Onkohan perusteltua olettaa, että Streit taistelee Euroopan Ylijäämien kaltaisen sekasikiöjoukkueen puolesta yhtä innokkaasti kuin hän taistelisi Sveitsin puolesta.

  Lainaus:
  En ihmettele, jos Jaromir Jagr ei välitä. Höpöhöpö-kokoelmajoukkueissa pelaamisesta ei ole käsittääkseni kieltäytynyt yksikään NHL-pelaaja. Minusta esim. Mark Streitin kieltäytyminen turnauksesta näyttäisi NHL:n kannalta selvästi pahemmalta kuin se, että Jaromir Jagr ei halua edustaa turnauksessa Tshekkiä, sillä Jagr ei ole sanonut julkisuudessa, että hän ei näe Tshekin maajoukkueessa mitään hyvää. Toki Streit ehtii vielä feikata loukkaantumisen ennen turnausta mutta miten tarkkana mahtaa NHL siitä olla, että pelaajat eivät tuollaisella verukkeella pääsisi luistelemaan älytöntä turnausformaattia karkuun. Ja onhan siinä turnauksessa Streitin kannalta sellainen hyvä puoli, että se tuottaa hänellekin rahaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2016 klo 05.19
 4. PJ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK (Lukko)
  Lainaus:
  Miksi lopulta kieltäytyisi tähdistöotteluun verrattavasta tapahtumasta, vaikka ei paljon kiinnostaisikaan? Tuo etukäteen teilaaminen on vähän tylsää, kun toiset koittaa markkinoida ihan tosissaan tapahtumaa. Kyllähän sinne hyvin voi lähteä surffailemaan muiden kanssa. Olen aivan varma, että tuo on hieno tapahtumana ja siksi sinne kannattaa lähteä turistiksi. Se miten paljon jättää kentälle on taas toinen juttu. Mielenkiintoista muutenkin nähdä miten Euroopan kokoelmajoukkue vetää väkeä.

  Mutta ketjun aiheeseen. Suomi ei ole huippumaa, koska miesten kulta jäi saavuttamatta. Pitäähän täällä rillata. Onneksi nuorissa on edes hippunen toivoa :)
   
 5. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Ymmärsit asian väärin. Tarkoitus ei ollut alkaa puhumaan World Cupista vaan tarkoitin, että ko turnaus ei vaikuta IIHF:n rankingiin. Siksi World Cup ei ole vertailukelpoinen järjesteltäessä maita paremmuusjärjestykseen eikä vaikuta muutenkaan mihinkään. Toki tulemme näkemään varmasti taitokiekkoa ko turnauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2016 klo 12.14
 6. Ruoppaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseutu
  Luin Urheilusanomien EM-futis ekstrasta jutun Islannin jalkapallosta. Vaikka ei ihan suuria huolia välittömästi olekaan Suomen jääkiekossa, niin oli mainiota asiaa Islannin toimista kuitenkin. Yksi tässä mainittava juttu oli jalkapalllohallien kunnallisuus ja seurojen toimiminen niissä ilmaiseksi. Suomessahan tämä on verrattain harvinaista ja useilla paikkakunnilla, jossa hallista maksetaan, muodostaa nämä maksut pienimpien kuukausimaksuista n. 60-80%. Helpointa olisi saada kustannukset alas ja harrastajamäärää ylös, mikäli jään hintaa saataisiin ainakin jotenkin laskettua. Kokonaisuudessaan jutussa valoitettiin hienolla tavalla, miten Islannissa on rakennettu laadukas järjestelmä. Alla muutama kommentti ja pieni määrä sitaatteja jutusta:

  Laitetaanko urheilu keskiöön – Islannin malliin | tirolilainenmatikkakoira
   
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Nyt tarkkana tuon lainauksesi kanssa. Minä en ole tuollaista kirjoittanut.
   
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Anteeksi mutta nyt en ymmärrä mitä on mennyt vikaan. Lainasin kyllä ralphin viestiä mutta jotenkin se on ottanut sinun nimimerkin lainaukseen. Todella outoa. Yritän muuttaa viestin.

  edit: Jostain syystä lainatessani ralphin viestiä sinun nimim. oli päässyt sinne sekaan. Nyt pitäisi olla kunnossa
   
 9. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
  Lainaus:
  Mikä hemmetin höntsäturnaus. Kyllä siellä pelataan ihan tosissaan voitosta olympialaisten tapaan ja katsotaan kuka on kovin. Kyllä se on se skoda-cup mikä on höntsäilyä kauden päätteeksi lomailun yhteydessä. Olympialaisissa ja Wolrd Cupissa mitataan mikä on kovin jääkiekkomaa, ei joka vuotuisissa karjalalakki-poikien skoda cup-karnevaaleilla joita jotkut kehtaavat nimittää mm-kisoiksi. World Cup/Canada Cup menee vielä olympialaistenkin edelle historiansa takia.
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  En jaksaisi toistaa itseäni, mutta mikä jääkiekkomaa on P-A U23 tai Rest of Europe on? World Cupissa kun ainakin tänä vuonna on höntsäilijöitä mukana. Eikö tämä mene jo jakeluun? Katsotaan sitten millä tasolla syksyllä pelataan ja mitkä joukkueet ovat mukana ensi vuonna.
   
 11. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
  Lainaus:
  Sinun mielestäsi siis NHL on höntsäliiga, kun siellä pelaa pelkkiä kokoelmajoukkueita maajoukkueiden sijaan. Se nyt on ihan sama onko siellä Sveitsi ja Slovakia vai nämä kokoelmajoukkueet. Isot maat ovat joka tapauksessa parhailla miehistöillä mukana. Kuvitteletko että Pohjois-Amerikan nuoret tulee tuonne höntsäilemään. Minä uskon että pojilla on ehkäpä kisojen kovin näyttämisenhalu isolla estradilla, ja tulevat menemään pitkälle. Ja älä vaan rupea puhumaan jostain hemmetin patriotismista ja maalle pelaamisesta. Niillä ei ole mitään väliä, itselleen ja toisilleen ne siellä pelaa.
  Kyllä tuo syksyllä 2004 pelattu World Cup oli hyvää lätkää, ja ennen kauden alkamista pelaajat ovat ainakin terveitä ja freesejä.
   
 12. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Aivan varmasti P-A:n U23 pelaa kovemmalla intensiteetillä, kuin Rest of Europe team. Siitä huolimatta nyt ei pelata muusta, kuin mehukannusta. Turnaus ei vaikuta IIHF:n rankingiin eikä otteluita pelata IIHF:n säännöillä. Vähän sama, kuin MLS järjestäisi futisturnauksen omilla säännöillään. Se ei vaikuttaisi FIFA rankingiin. Ei Pitsiturnauskaan vaikuta mihinkään Liigassa.
   
 13. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Mikä tän ketjun idea on kun Suomi on ollut viimeiset 20-vuotta kiistatta jääkiekon huippumaa ja suomalaista jääkiekkovalmennusta -ja tietämystä arvostetaan sekä idässä että lännessä. Ihme ketju tosiaan.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Suuresti ihailemasi NHL mainostaa turnausta Viaplayllä kyllästymiseen asti pyörineessä spotissaan näin:

  It's more than a jersey, it's a badge of honour. A symbol of pride. When they wear it, they're not just players, they are pillars, carrying a nation on their shoulders. Standing tall against the world's best. The name on the back doesn't tell the story, because it's all about the crest on the front.

  Tuota paatosta on erittäin vaikea kuunnella ajattelematta, että "mitä helvettiä te Bettman oikein horisette".

  Tätä kansakuntaa Jack Eichel ja Connor McDavid kannattelevat harteillaan ylväinä tukipilareina:
  http://i.imgur.com/KOHPmoq.png

  Minulle tosin ei jostain syystä tule ko. logosta ensimmäisenä mieleen McDavidin kotimaa, vaan tämä järjestö:
  Narcotics Anonymous - Wikipedia, the free encyclopedia

  Eikä Zdeno Charalle oma nimi selässä merkkaa mitään, sillä tämä logo on hänelle kaikki kaikessa:
  http://i.imgur.com/we1WNVy.png
  Tuon tyylitellyn E:n puolesta hän on varmasti aina halunnut taistella.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2016 klo 15.31
 15. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
  Lainaus:
  Ketä kiinnostaa joku hemmetin IIHF:n ranking tai minkään muunkaan lajin ranking, mestaruuksista urheilussa pelataan eikä mistään ranking-sijoista. Kanada on jääkiekon kärkimaa, koska voitti 2 edellistä turnausta joissa parhaat mukana, ja nyt olisi World Cupissa jollain paikka nousta tilalle (ei ole tapahtumassa).

  Ja tuo on helvetin iso plussa verrattuna olympialaisiin että pelataan änärin säännöillä ja siinä ainoassa oikeassa kapeassa kaukalossa. Paljon viihdyttävämpää kiekkoa ja melkein kaikki pelaajat ovat änärissä ja tottuneet pelaamaan kapeassa kaukalossa.
   
 16. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Jännä juttu, että osa NHL pomoista haluaisi isomman kaukalon NHL:ään. Tämä on tosin hyvin vaikeaa hallien arkkitehtuurin takia eikä monikaan joukkue halua isompaa kenttää yleisökapasiteetin kustannuksella. No tuo kaukalon koko on makuasia eikä mikään ainoa oikea.
   
 17. Starbuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tasavallan Paskin Seura
  Lainaus:
  Syy on myös siinä, että pelin intensiteetti laskisi. Jääkiekko on fyysinen laji ja etenkin Amerikan mantereella tämä on todella tärkeää. Jos minä päättäisin asioista, olisi joka puolella määritelty standardikokoinen kaukalo ja mieluusti juuri noissa NHL-mitoissa.
   
 18. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Menee pahasti offtopiciksi, mutta olen eri mieltä. Mielestäni tilaa saa jääkiekossa olla ja tämä korostaa puolustuksen tärkeyttä. Myös YV/AV tilanteita varten suurempi kaukalo on parempi juurikin YV joukkueelle, koska tilaa on enemmän.

  Aiheeseen sen verran, että kyllä Suomi on ollut jo aika monta vuotta "Big Six-joukkue" eikä siksi ketjua kannata pitää enää auki, koska aihe rönsyilee jo huvin voimakkaasti offtopicin puolelle.
   
 19. Vastuunpakoilija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Aijaa, astuinkohan röllin kakkaan..

  Vielä muutama vuosi sitten suomesta varattiin nhlään ykköskierroksella max yksi pelaaja, aina ei sitä yhtäkään, tuossa kolmikymppisten (-86-87) kohdalla on ihan selkeä rako ikäluokissa, siinä ei ole kovin montaa pelaajaa meillä jotka pelaisivat änäriä.

  Kaksi selkeää suomalaista huippuvuotta NHL-draftissa - miten heidän kävi? | Sportti.com

  Tuo on erittäin mielenkiintoista luettavaa.
   
 20. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Jaa että Suomen taso mitataan tätä nykyä ykköskierroksen varausten määrällä. Ihme, että näinkin surkea kiekko maa taistelee joka arvokisassa mitaleista.
   
 21. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Olisihan World Cupin voinut pelata kuudella joukkueella. Väitän, että tuo ratkaisu oltaisiin otettu paljon paremmin vastaan mm. JA:n palstalla ja HfBoardsilla kuin nämä kokoomajoukkueet. Kuuden joukkueen turnauksen olisi voinut perustella vaikkapa historialla, sillä muinaiset Kanada Cupit pelattiin kuuden maajoukkueen voimin.

  Lainaus:
  Kyllä ykköskierroksen varausten (ja toki NHL-pelaajien määrä yleisestikin) määrä jotain kertoo maan jääkiekkoilun tasosta. Ei tietenkään ole ainoa tasonmittari, mutta yksi niistä.
   
 22. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  No shit?

  Lainaus:
  Jos miettii Suomen ykköskierroksen varauksien määrää ja sitä, kuinka monesta kouliintui NHL pelaaja niin ei sitä todellakaan voi mitata ko mittarilla. Kyllä arvokisat (ja World Cup) on se mittari, millä taso mitataan. Junioriarvokisat (U18 ja U24 MM-kisat) merkkaavat enemmän, kuin jotkut draft varaukset. Tästä ollaan varmasti samaa mieltä? Jos ykkäskierroksien varausten määrä merkkaisi jotain, ei Suomi todellakaan pärjäisi arvokisoissa niinkin hyvin, kuin nyt pari vuosikymmentä on todistanut.
   
 23. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Sanotaanko näin, että draft varaukset kertovat jotain maan yksilöiden tasosta. Ja sitä kautta voidaan hiukan mitata.
   
 24. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Aha. Pistätkö tähän jonkun kaavion tai linkin kuinka monen maan yhden vuoden ykkösvaraukset ovat flopanneet ja kuinka moni on breikannut suhteessa menestykseen arvokisoissa? Olisi kiva itsekin vertailla maita näin.
   
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Aika hauskaa ajatella mitä 8 vuodessa voi tapahtua. Utuisesti muistan itsekin ne ajatukset mitä Vancouverin olympialaisten aikaan Suomen kiekkojoukkueen tulevaisuudesta mielessä pyöri. Selänne, Koivu, Lehtinen, Timonen ja kumppanit kun lopettaa, niin edessä on täysi romahdus.

  Tuohon aikaan muistan itse vain Granlundin ja Pulkkisen pyörineen julkisuudessa, sekä Vatasen dominoinnit Liigasta sekä jostain U20-kisoista. Ei sitä kukaan vielä osannut aavistaakaan millainen kultainen sukupolvi sieltä oli kypsymässä.