Nuorten MM-kisat Kanadassa 2009

  • 223 367
  • 605

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kaasumiehen kanssa täysin samaa mieltä..

Ei uskoisi että U20 on vuoden 1998 maailmanmestari.. Kaikki 90-luvulla oikein tehdyt asiat on kyllä menetetty. Suomi on taantumassa, kiekkotaantumassa. Tunnustetaan se jo ja painetaan paniikkinappia. Ja kyllä, tämä vaikuttaa A-maajoukkueeseenkin. Suomi on nyt matkalla samanlaiseksi A-sarjan kääpiöksi kuin se oli vielä 80-luvulla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Tähän tilanteeseen on vähän paskamaista mitään yksiselitteistä ratkaisua saada. Kuten Kurri taannoin JKL:n haastattelussa sanoi (Moni muukin on sanonut), ei nykyisin enää keskitytä tarpeeksi yksilön hiomiseen, vaan jääkiekko otetaan liian tosissaan. Se musertaa lähes jokaisen juniorin, kun valmentaja huutaa kaali punaisena sen jälkeen kun Jari-Matti 10v. menetti kiekon kulmassa.

Seuraavat asiat jos saataisiin kuntoon niin sanoisin, että Suomella olisi todennäköisesti uusia Saku Koivuja ja Teemuja vähän useamminkin tarjolla:

- Paremmat valmentajat aina C-junioreista asti. (Tähän olisi pakko ruveta panostamaan, mutta pahahan se on, jos ei rahat riitä. Jääkiekkoliitto voisi tässä avittaa)

- Vaikka ne perkeleen omat yksilövalmentajat joukkueille. (Jokunen koutsi osaa suomessa jalon taidon valmentaa myös yksilöittäin, mutta läheskään kaikki eivät=

- Junnuille enemmän peliaikaa. (Kovat pelit on kovia pelejä. En nyt tarkoita, että heti pitäisi päästä ykkösketjuun, mutta neloseen sentää jonkinlaisilla minuuteillakin olisi riittävä. Tästä taas pelaajan omissa käsissä on, kuinka pitkälle tie vie. Thank god 13. hyökkääjä ja 7. puolustaja poistuvat. Ruotsissa esimerkiksi Skellefteå on peluuttanut rohkeasti neljää 89-91 luvuilla syntynyttä pelaajaa. Victor Hedman pääsi jo 16-vuotiaana sisään MODOn riveihin. Anton Lander, Magnus Svensson-Pääjärvi ja Tim Erixon ovat jokainen saaneet rohkeasti peliaikaa Elitserienissä / Allsvenskanissa. Mikä on tulos? Loistavaa kehittymistä ja taituruutta. Varmoja NHL-varauksia jokainen.)
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Vieläkin ihmetyttää Suomen -89-90 ikäluokkien huonous, mutta nyt heidän peliään nähneenä ei kyllä ihmetytä kauheasti Suomen tippuminen karsintaan. Toivottavasti nyt kuitenkin hoitavat karsintasarjan, niin ei tarvitse hakea vauhtia alemmasta sarjasta.

Ensi vuonna kisojen hyökkäävät kentät tulevat olemaan varmastikin vielä junioripitoisemmat, sillä -90 ikäluokasta ei kahteen ensimmäiseen kenttään pääse pelaamaan kuin Hartikainen ja varauksin Jormakka tai joku muu mahdollisesti liigassa breikkaava ysikymppinen. Kaksi ensimmäistä kenttää tulevat olemaan siis jotakuinkin seuraavat:

Hartikainen-Granlund/Nättinen-Rajala
Haula-Nättinen/Granlund-Pulkkinen
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nuori Suomi-ohjelma on aloitettu syyskuussa 1990. Suomi voitti U20 MM-kultaa v. 1998, kahdeksan vuotta ohjelman käynnistämisen jälkeen. Sitä ennen Suomi sai pronssia 1988. 10 vuoden tauko mitaleissa ilman NS-vaikutusta. Suomi menestyi junioreissa 2000-luvulla paremmin kuin aiemmin vaikka tuo kirottu NS vaikutti koko ajan. Ikäluokka 1983 on varmasti ollut kokonaisuudessaan NS-vaikutuksen alainen. Ihmettelen myös sitä, miksi Suomella on niin loistava maalivahtituotanto ikäluokissa 1980-89, vaikka NS on vaikuttanut koko ajan? Onkohan Tshekilläkin joku NS vaikuttamassa, kun menestys/ huippuyksilöt tuntuvat selvästi vähentyneen?

Eivätköhän syyt menestymättömyyteen löytyy monista tekijöistä. NS on luultavasti yksi syy, mutta suurempi syy on yhteiskunnan muutos. Nuorten vapaa-ajasta ei netti aikaisemmin tapellut, silloin pelattiin enemmän pihapelejä. Varmaankaan NS ei ole syypää esimerkiksi kestävyysjuoksun tuhoon, siihenkin syynä on yhteiskunnan muutos. Luonnonjäiden häviäminen ilmastonmuutoksen myötä vaikuttaa varmasti myös jääkiekon harrastamisen vähenemiseen. Nuorten halukkuus sitoutua yhteen projektiin voi sekin olla vähenemässä. Aina löytyy kuitenkin joku joka rakastaa urheilua niin paljon, että uhraa sille kaiken aikansa.

Suomalaisten valmentajien pitäisi käydä oppimassa Kanadalta, Venäjältä ja Ruotsilta miten menestystä tehdään. Jotakin täytyy varmasti tehdä toisin, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että huippuyksilöt synnyttävät itse itsensä. Järjestelmä voi tuottaa parempaa tasoa ja laatua, mutta mikään järjestelmä ei tuota tai estä huippuyksilöiden syntymistä. Miten on muuten selitettävissä Tanskan tai Slovenian ykköskierroksen varaukset? Tuskinpa Suomen järjestelmäkään nyt sentään näille maille häviää?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suomalaisten valmentajien pitäisi käydä oppimassa Kanadalta, Venäjältä ja Ruotsilta miten menestystä tehdään.
Kanadasta on turha lähteä hakemaan esimerkkiä, koska resurssit ovat siellä kokonaan toiset kuin Suomessa. Kanadassa on noin 700,000 rekisteröityä aktiivijääkiekkoilijaa ja lähes 4000 katettua jäähallia. Kanadan pelaajamassa Suomeen verrattuna on liki 20-kertainen. Jos Suomessa olisi myös 700,000 rekisteröityä aktiivipelaajaa ja lähes 4000 hallia, niin Suomi tuottaisi valtavan määrän huippupelaajia riippumatta siitä millainen pelaajien kasvatusmenetelmä on käytössä.

Ruotsi ja Venäjä ovat parempia vertailukohtia, koska niiden resurssit ovat vain hieman Suomea suuremmat (itse asiassa Venäjällä taitaa edelleen olla jopa vähemmän halleja kuin Suomessa). Jos Ruotsi ja Venäjä pystyvät liki samoilla resursseilla tuottamaan enemmän hyviä pelaajia kuin Suomi, niin varmasti näiden maiden järjestelmistä on jotain opittavaa.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Jotakin täytyy varmasti tehdä toisin, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että huippuyksilöt synnyttävät itse itsensä. Järjestelmä voi tuottaa parempaa tasoa ja laatua, mutta mikään järjestelmä ei tuota tai estä huippuyksilöiden syntymistä.

Tässä nyt IceWalker ja TOJ sivuavat tätä aihetta, mikä vaikuttaa Suomen jääkiekon, kuten myös muidenkin lajien heikkouteen. Voitaisiin lähteä kestävyysjuoksun ongelmasta, jonka voi kiteyttää yhteen sanaan: kapitalismi. Jääkiekko on joukkuelajina noussut arvokkaammaksi sotien jälkeen, kapitalistinen kulttuuri yhdistettynä sota-ajan muistoihin ja sodasta toipumiseen, tuli nationalistisen ja yksilöitä ihailevan kultuurin tilalle. Kun 30-luvulla Suomella oli valtava massa ja vahva kärki kestävyysjuoksussa, 50-luvulla sanottiin "mitä pidempi matka, sitä tyhmempi mies". Yksilöitä ei voi koskaan tuhota, mutta kulttuurin voi muokata niin, ettei heidän lahjoillaan ole ks. kulttuurissa arvostusta. Virénillä oli onnea, sillä monessa ympäristössä, etenkin nykyajan koulu-ampuja-syrjäytymispelossa, olisi hullujenhuoneen ovet voineet käytännössäkin kolista.
Suomen joukkuelajikulttuuri on kehittynyt vastapainoksi yksilökeskeiselle nationalismille ja sen vuoksi Suomessa kapitalismi merkitsee Suomessa laitos, ei yksilöä-ajattelua. Koska yksilötaitoja pidetään tässä kulttuurissa jopa pahana asiana(muistuttaahan se kulttuurillisesti sotaan joutumisesta), ei ole ollut kulttuurillista arvostusta yksilötaitoa kohtaan, jolloin ei ole päässyt kehittymään taitavia yksilöitä. Tosiasia on, että sekä valmennuspuolella, että pelaajissa on yllättävän paljon yksilötaitoa vihaavia ihmisiä, jotka ylläpitävät taidottomuuden kulttuuria.
Kanadassa on erittäin vahva kulttuuri jääkiekon suhteen, minkä vuoksi se tuottaa hyvin pelaajia. Slovakiassa ei ole kummoistakaan kulttuuria, mutta sieltä on silti tullut monta hyvää pelaajaa, johtuen siitä, etteivät yleiset kulttuurilliset asenteet ole taitoa vastaan.
Oikeastaan voisi sanoa, että yksilövastainen kulttuuri on Suomessa ääri-Kekkoslainen, tai ääri-Breznevläinen kulttuuri, jossa on nationalismi/kansallisosialismi korvattu näennäisen (kulissi)kommunismin ja äärimmäisen kapitalismin yhdistelmällä.
Tässä siis ryhmäkeskeisyys symboloi sekä sodasta toipumista(yhteistyönä), että sota-ajan propagandan yhdistämää kansaa, että näennäistä kommunismia(jotta itänaapuri olisi tyytyväinen) ja toisaalta yksilövastaisuus symboloi (näyteltyä)vihaa nationalismia vastaan, sekä myöskin kapitalismin heräämistä maan uudelleenrakennukseen liittyen, mihin yhteistyö liitetään.

Suomalaisessa kulttuurissa siis yksilöurheilu ja yksilötaidot liitetään nationalismiin, joka koetaan pahana. Tämä on se alunperäinen syy tälle kulttuurille ja vaikka se on jo unohdettu, edelleen sen mukaan toimitaan.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
IIHF:n sivuilla oli viikko sitten juttua Ruotsin muutoksesta. Siellähän tilanne oli viitisen vuotta sitten suunnilleen sama kuin Suomessa nyt. Mistäköhän löytyisi Suomen Tommy Boustedt?
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Siinäpä se

IIHF:n sivuilla oli viikko sitten juttua Ruotsin muutoksesta. Mistäköhän löytyisi Suomen Tommy Boustedt?

Ei millään pahalla, mutta reisille meni heti kättelyssä. Kun siellä nimenomaan ei tehty mitään yhden mahtijohtajan tai yhden totuuden (tai yhden syyllisen etsinnän) ylhäältä käsin johdettua puupääprojektia, vaan harrastettiin linkistäkin ilmenevää periruotsalaista halveksittua yhteistyötä: helvetisti porukkaa, aitoa mielipiteenvaihtoa, sadoittain KONKREETTISIA ehdotuksia, kompromissien etsintää ja niin edelleen. Ja mikä tärkeintä: kaikki tämä ajan kanssa, eikä niin, että odotetaan tuloksia seuraavana vuonna (tai ensi kisoissa, tai kuussa).

Tällainen "puuhastelu" vaatii tietysti hieman enemmän aikaa, lajituntemusta, sivistystä ja vastuunkantokykyä kuin populististen ympäripyöreyksien hokeminen.
 

blankfile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Moro nyt tännekki vaan, sain vihdoin ja viimein nämä tunnukset tänne.

Tuli katottua kaikki tai ainaki osa jokaisesta Suomen alkusarjan peleistä. En viihti sen pidempää analyysiä laittaa kun kerta kaikki munki silmiin osuneet asiat on mainittu täällä. Vähän jäi harmittamaan että Granlund ei siinä yhdessä ylivoima tilanteessa saanu ilmaveiviä lähtemään, ois ollu varma häkki ;)

Kysymys, milloin on Suomen ensimmäinen karsintapeli, ja näkyykö Maxilta?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Moro nyt tännekki vaan, sain vihdoin ja viimein nämä tunnukset tänne.

Tuli katottua kaikki tai ainaki osa jokaisesta Suomen alkusarjan peleistä. En viihti sen pidempää analyysiä laittaa kun kerta kaikki munki silmiin osuneet asiat on mainittu täällä. Vähän jäi harmittamaan että Granlund ei siinä yhdessä ylivoima tilanteessa saanu ilmaveiviä lähtemään, ois ollu varma häkki ;)

Kysymys, milloin on Suomen ensimmäinen karsintapeli, ja näkyykö Maxilta?

Huomenna on Kazakstan vastassa. Ja tuskinpa näkyy Maxilta, en tiedä edes televisiosoidaanko noita otteluita ollenkaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos Ruotsi ja Venäjä pystyvät liki samoilla resursseilla tuottamaan enemmän hyviä pelaajia kuin Suomi, niin varmasti näiden maiden järjestelmistä on jotain opittavaa.

Kanadalla oli myös "kriisikautensa", koska maa ei ollut voittanut U20- maailmanmestaruutta muutamaan vuoteen 2000-luvun alussa. Ongelmat ratkaistiin ja nyt maa on taas huipulla. Ruotsi lienee paras vertailukohta, koska myös yhteiskuntamme ja arvomaailmamme ovat kokolailla samanlaisia. Miten tasa-arvon mallimaa voi olla huipulla jääkiekossa? Venäjästä voi jossakin kohtaa ottaa oppia, mutta varmaankaan kaikki venäläiset harjoitusmenetelmät eivät sovi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Ihmeliljalle toteaisin, että yhteys yksilötaitojen vihaamisen ja nationalismin välillä on kiintoisa. Jotkut valmentajat todellakin inhoavat huipputaitavia pelaajia. Niinimaakin sai juniorina aika lailla tylyä palautetta, mikä johti hänen seurasiirtoonsa Jokereihin. Samoin OJ ei tullut KalPassa toimeen valmentajien kanssa. Toisaalta elämme kylläkin aika yksilökeskeisessä kulttuurissa, joten sen mukaan pitäisi näitä uusia koivuja nousta esiin varsin tiheään. Jääkiekossa pitäisi yksilötaitojen ja joukkuepelaaminen olla jonkinmoisessa tasapainossa. Venäjäkin on viimein pystynyt saamaan huippuyksilöt pelaamaan joukkueelle. Suomen valmennusjärjestelmän pitäisi varmaan ottaa muutama askel yksilövalmentamisen suuntaan myös kenttäpelaajien suhteen, jotta juniorituotantomme paranisi nykyisestä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Suomi menestyi junioreissa 2000-luvulla paremmin kuin aiemmin vaikka tuo kirottu NS vaikutti koko ajan. Ikäluokka 1983 on varmasti ollut kokonaisuudessaan NS-vaikutuksen alainen. Ihmettelen myös sitä, miksi Suomella on niin loistava maalivahtituotanto ikäluokissa 1980-89, vaikka NS on vaikuttanut koko ajan?
1988 ikäluokka oli ensimmäinen jossa Nuori Suomi vaikutti laajassa mittakaavassa. Oli ne ketjukohtaiset hihanauhat jolla valvottiin, että kaikki pelaavat yhtä paljon, ei saanut vaihtaa lennosta vaan koko kentällinen vaihdettiin kerralla, pelattiin poikkikentällä eikä koko kentällä jotta hyvät luistelijat eivät voineet luistella kiekon kanssa päädystä päätyyn, ei saanut lämätä, ei saanut taklata, oli reikäkiekko jotta pikku-Jessen mieli ei pahoittunut kun ei sitä kiekkoa saanutkaan yläkulmaan nostettua. Jotkut asiat Nuori Suomessa ymmärrän ihan pienten junnujen kohdalla, esim. tasaisen peliajan. Mutta aika paljon mätääkin siinä systeemissä oli. En tiedä miten tilanne nykään on, käsittääkseni ainakin jotain juttuja ollaan vedetty takaisin. Pelataankohan vieläkin poikkikentällä?

Mitä maalivahteihin tulee, niin loistava taso selittyy ihan täysin maalivahtivalmennuksella joka on yleisesti ottaen erittäin hyvää ihan ensimmäisistä junnujoukkueista alkaen. Tässä Suomi oli valovuoden edellä ainakin muita Euroopan maita.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
1988 ikäluokka oli ensimmäinen jossa Nuori Suomi vaikutti laajassa mittakaavassa. Oli ne ketjukohtaiset hihanauhat jolla valvottiin, että kaikki pelaavat yhtä paljon, ei saanut vaihtaa lennosta vaan koko kentällinen vaihdettiin kerralla, pelattiin poikkikentällä eikä koko kentällä jotta hyvät luistelijat eivät voineet luistella kiekon kanssa päädystä päätyyn, ei saanut lämätä, ei saanut taklata, oli reikäkiekko jotta pikku-Jessen mieli ei pahoittunut kun ei sitä kiekko saanutkaan yläkulmaan nostettua. Jotkut asiat Nuori Suomessa ymmärrän ihan pienten junnujen kohdalla, esim. tasaisen peliajan. Mutta aika paljon mätääkin siinä systeemissä oli. En tiedä miten tilanne nykään on, käsittääkseni ainakin jotain juttuja ollaan vedetty takaisin. Pelataankohan vieläkin poikkikentällä?

Kaikki muut paitsi poikkikenttä ja reikäkiekko olivat jo 80-90 lukujen taitteessa. kuuluvatko nämä kaikki muutenkaan Nuoreen Suomeen? Epäilen että ennemminkin soveltajien mietoksiin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kaikki muut paitsi poikkikenttä ja reikäkiekko olivat jo 80-90 lukujen taitteessa. kuuluvatko nämä kaikki muutenkaan Nuoreen Suomeen? Epäilen että ennemminkin soveltajien mietoksiin.
Oliko näin? Oliko nuo kaikki hihanauhat olemassa jo 90-luvun alussa? Tämä on mulle kyllä uusi tieto, luulin että nekin tulivat vasta tuolloin 1995 vuoden aikoihin.
 
Oliko näin? Oliko nuo kaikki hihanauhat olemassa jo 90-luvun alussa? Tämä on mulle kyllä uusi tieto, luulin että nekin tulivat vasta tuolloin 1995 vuoden aikoihin.

Kyllä hihanauhat olivat käytössä jo 90-luvun alussa. Reikäkiekko oli käytössä ensimmäisenä 84-ikäluokassa. Tarkkaa vuosilukua en muista, mutta siinä 90-luvun alussa se oli ja tuosta ikäluokasta olen varma. Poikkikenttä tuli joskus vuosia myöhemmin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Poikkikentällä pelataan F-junnuihin asti, eli 10-vuotiaisiin. Alkaa kyllä olemaan jo melko ahdasta tuon ikäisillä ja suurin osa pelataankin 4 vs 4 peleinä. Nuoremmasta E:stä alkaa sitten isolla kentällä pelaaminen (jotkut turnaukset vedetään jo F:ssäkin isolla kentällä).

Pienen kentän etuna noilla nuoremmilla on kyllä se että tilanteita tulee paljon ja että into ei heti lakkaa kun ei tarvitse luistella niin paljon. Sekä itsekkäästi Porin kannalta se että saadaan paskaa jäätilannetta hyödynnettyä paremmin kun saadaan kaksi peliä samaan aikaan. E-junnuissa alkuun paremmat luistelijat pärjäävät paremmin mutta tilanne tasoittuu sitten kun saa alkaa taklaamaan.

Kevyemmällä kiekolla pelaamisesta on tosiaan se etu että laukomisen harjoittelu sujuu paremmin ja motivoi enemmän kun saa nostettua vähemmälläkin voimalla. Siitä sitten on helppo siirtyä painavampaan kiekkoon kun tekniikka on jo kunnossa.
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Onko teillä tietoa miltä muulta kanavalta voisi näkyä nuorten mm kisat kuin mtv3 maxilta? ainakin yhden kanavan tiedän ja se on eurosport2, mutta sieltä tulevat ottelut ei ole suomen pelejä. Tietääkseni ja kiittäen tästä Mtv3:sta.
 
Onko teillä tietoa miltä muulta kanavalta voisi näkyä nuorten mm kisat kuin mtv3 maxilta? ainakin yhden kanavan tiedän ja se on eurosport2, mutta sieltä tulevat ottelut ei ole suomen pelejä. Tietääkseni ja kiittäen tästä Mtv3:sta.

Kiitä ihan ketä tahansa, mutta Suomen jäljellä olevia otteluita ei televisioida, piste.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En tiedä minne osioon avaisi otteluketjun Slovakia-USA ottelusta, joten tänne voisi kommentoida sitten tuota ottelua. Eli peliä pelattu kohta ensimmäinen erä. Slovakia meinasi tehdä kolmannesta paikastaan kolmannen maalinsa. Johtavat tällä hetkellä 2-1, USA:lla on mm. 3-4 läpiajoa, rankkari ja pari yv:tä, mutta vain yksi maali. Slovakia teki kahdesta ensimmäisestä paikastaan maaliin ja melkein vielä kolmannestakin.
 
Ja teki slovakit lopulta sen kolmannenkin. USA hallitsee peliä miten tahtoo, mutta Slovakia tekee paikoistaan maalit. Kaksi ensimmäistä meni täysin McCollumin piikkin ja kolmas oli tuuripomppu. Taululla 3-1 ja loppumatsista tulee äärimmäisen mielenkiintoinen. Toisaalta USA voi tasoittaa pelin toisen erän ensimmäisten viiden minuutin aikana, mutta jos Janus Slovakian maalilla jatkaa kuten 1. erässä, niin tästä saattaa tulla vielä pitkä ilta USA:lle.
 

Lemmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Redwings, Arsenal
Täytyy kyllä ihmetellä miten Slovakkialaisten kiekonkäsittelytaito on ihan eri luokka kuin suomalaisten. Varsinkin puolustajien syötöt jopa napsuvat ihan oikeasti hyökkääjien lapaan ainakin välillä. Jotenkin tuntuu, että kiekokäsittelytaito on täysin unohtunu suomalaisilta junnuilta. Eikö suomessa enää harjoitella syöttelemistä ja kiekonkäsittelyä tarpeeksi junnuissa?
 

Ana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hohhoijaa, lopettakaapa tämä itku nyt. Joskus tulee huonoja ikäluokkia, se on vain hyväksyttävä. Suomen ikäluokat 89-90 ovat harmittavan heikkoja, mutta tällaisia ikäluokkia on sattunut myös muille maille. Myönnettävä on toki, että jos 91 ikäluokka ei olekaan odotetun hyvä, sillon ollaan pienessä pulassa, mutta nyt itku on aika turhaa..
 
Slovakian peli etenee juuri niin kuten Suomen pelin piti mennä. Eli joukkue pelaa tiiviisti ja kurinalaisesti ja mikä tärkeintä maalivahtipeli on huippuluokkaa. Näillä aseilla Suomi on aina menestynyt niin junnuissa kuin aikuisissakin. Ei Slovakia ainakaan tässä(kään) ikäluokassa ole mikään iso tekijä. Samanlainen isompien kiusaaja se on kuin Suomikin. Koko ryhmässä taitaa olla muka yksi NHL:ään varattu pelaaja. Tärkeimmät osa-alueet Slovakialla kuitenkin on kunnossa. Pakit pelaavat rauhallisesti ja antavat helpon avauksen eteenpäin ja toimittavat kiekon varmasti pois omalta alueelta. Tämä on asia, joka Suomen tämän vuoden joukkueelta ei onnistunut yhdessäkään pelissä. Jopa Latviaa vastaan oltiin vaikeuksissa lukuisten harhasyöttöjen johdosta.

Saas nähdä miten tässä käy. USA vaikutti toisessa erässä jopa hieman alistuneelta, mutta uskon että tulee lujaa kolmanteen. Katsotaan milloin Janusin kupla puhkeaa vai puhkeaako ollenkaan. Veikkaus: USA menee kuin meneekin välieriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös