PJ kirjoitti:
Vai provo? Pyh. Ainoa provo toistaiseksi on väittää tuolla sanahelinällä, että Superliiga olisi parempi kuin SM-liiga. Otin sieltä nyt muutaman väitteen tyngän lainaukseen.
Provolta se kyllä vaikutti :).
PJ kirjoitti:
Lähinnä toki vain harjoitusotteluissa näitä venäläisiä joukkueita katsoneena on lievästi sanoen liioiteltua, jos niiden tasoa alkaa millään tavalla kehua.
Superliigaa pidetään yleisesti Elitserienin ohella maailman toiseksi parhaana sarjana NHL:n jälkeen. Monet rankkaavat jopa Sveitsin liigan SM-liigan edelle. Ketkä sitten liioittelevat? En tiedä.
Mitkähän mahtavat olla ne harjoituspelit, joiden perusteella vedit tuollaisia johtopäätöksiä?
Superliigajoukkueet voittivat kaksi merkittävintä Suomessa pelattua harjoitusturnausta ennen kauden alkua: Tampere Cupin ja Oulun turnauksen. Eivätkö tulokset vakuuttaneet sinua voitoista huolimatta?
PJ kirjoitti:
Ainoa todellinen tason mittari on mainitsemasi Euroopan seurajoukkueiden turnaus. Totta että Jagrin ylivoimamaalilla Kärpät kaatui viime vuoden finaalissa. Seuraako tuosta analogia että, jos Kärpät voittaa seuraavan, niin SM-liiga on parempi sarja?
Jagrin panos viime vuonna ei ollut mestaruusmaalia lukuunottamatta kovinkaan kummoinen. Eikä tainnut Magnitogorskilla ollut "Jagreja" apunaan, kun se voitti kaksi edellistä EHL-mestaruuttaan.
Omskin voitto viime vuonna oli vakuuttava ennen kaikkea pelillisen ylivoimaisuuden vuoksi. Lisäksi Superliigan kannalta olennaista on se, että Omsk ei ollut viime tammikuussa edes sarjan kahdeksan parhaan joukkueen joukossa - Jagrista huolimatta.
PJ kirjoitti:
Kärki on kova Venäjälläkin aivan kuten Suomessa. Mutta jos tämän kauden pelikaanit pyörittävät sarjajoukkuetta, niin sopii kyllä kysyä missä sarjassa se oikein pelaa ja mikä on sen sarjan todellinen taso.
Siis vedät koko johtopäätöksesi yhden ottelun (Pelicans-Pietari) perusteella? Muistaakseni Pelicans voitti ottelun kotikentällään yhdellä maalilla. Aikaisemmin Pietari oli voittanut Kalpan. Todellista pyörittelyä. Aikaisemmin samainen Pietari voitti myös Venäjän turnauksessa Espoon Bluesin, joka lienee Pelicansia parempi joukkue. Blues otti muutenkin aika tavalla nokkiinsa tuolla Venäjän turneella.
Jos otetaan huomioon kaikki tänä syksynä pelatut ottelut Superliiga- ja SM-liiga -joukkueiden välillä, niin Superliigajengit voittivat noista peleistä valtaosan. Kokonaisuus huomioon ottaen Superliiga on parempi kuin SM-liiga - siis harjoituspelien perusteella.
PJ kirjoitti:
Kysymys on sarjan paremmuudesta ja isoon maahan mahtuu isot toleranssit. Se pätee myös jääkiekkoon.
Isoon maahan mahtuu myös paljon hyviä pelaajia. Siksi Superliiga, huolimatta sen isosta joukkuemääärästä, on tasollisesti SM-liigaa edellä.
PJ kirjoitti:
Vähämaalisuuden yksi selittävä tekijä on kauhea koukkiminen ja mailaviidakko, joka on venäläisillä joukkueilla enemmän sääntö kuin poikkeus.
Suomessa kahvataan enemmän kuin Venäjällä.
PJ kirjoitti:
Se että Tero Lehterä olisi näytöillään päässyt Venäjän eurocup joukkueeseen ja oli selkeä vahvistus joukkueelleen kertoo monelle enemmän kuin tuhat sanaa.
Kyse oli harjoitusringistä, ja muistaakseni tuosta on aikaa jo muutama vuosi. Kyllä minullekin kertoo jotain, että joku Malmivaara pelaa Suomen maajoukkueessa.
PJ kirjoitti:
Malkinista ja ketjun aiheesta vielä. Jos tuo hehkuttaminen on vain "tosiasioihin pohjautuvaa", niin kannattaisi ehkä katsella kolikon toista puolta.
Mikä mahtaa olla se toinen puoli?
Jätit muuten huomiotta pari edellisessä postissani esille tuomaa seikkaa.
- Superliiga tuottaa enemmän huippupelaajia kuin SM-liiga. Miksi näin?
- Venäjä voitti EHT:n viime vuonna pelkillä Superliiga-pelaajilla. Tänä vuonna Venäjä johtaa samaista sarjaa, ja taas pelkillä Superliiga-pelaajilla. Suomi kokoaa maajoukkueensa vain puoliksi SM-liigasta, mutta on silti Venäjän takana. Miksi näin?
PS: Oletko todella sitä mieltä, että Malkin kehittyisi paremmin SM-liigassa kuin Magnitogorskissa? Kuinka paljon parempi Ovetshkin olisi nyt jos olisi tullut SM-liigaan pari vuotta sitten ja jättänyt Dynamossa pelaamisen sikseen?