Leikkiä joka päivä? Ihan itse? Ilman pakkomielteisiä nysväreitä, jotka ovat epäonnistuneita omalla ural... anteeksi, ja valment... anteeksi, ja isän... whatever.
Siihenhän se henkilökohtaisten taitojen hankkiminen lämpimissä maissa perustuu, että lapset pelaavat (leikkivät jalkapallolla) kaduilla, takapihoilla, etupihoilla, porttikongeissa, kentillä ja lähes missä vaan jokainen vuoden päivä muutaman tunnin. Tämä etu kehittyä huippujalkapalloilijaksi Suomen oloissa kasvaviin jalkapallojunioreihin verrattuna on niin suuri, että se vaatii meillä erityistoimenpiteitä etenkin loka-maaliskuun aikana.
Eikä, kun äkkiä tehokarsinnat 4-vuotiaille!
Ei tarvita mitään tehokarsintoja. Lapset ovat luonnostaan kiinnostuneita leikeistä. Kun ne ohjataan oikein urheilun ja tässä tapauksessa jalkapallon pariin, niin niitä ei meinaa saada pois heitä kiinnostavista leikeistä. Ongelma ovat vanhemmat, joita ei kiinnosta pätkääkään lapsien tarpeet, mitkä vievät perheen elämästä suuren ajan, jos aidosti antaisivat lapsilleen mahdollisuuden kehittyä urheilussa pitemmälle.
Siinä olet oikeassa, että pakkomielteisiä, lastensa kautta huipulle pyrkiviä vanhempia löytyy paljon. He eivät ole kuitenkaan valmiita satsaamaan omaa aikaansa lasten kehittämiseen niin paljon, kun huipulle pääseminen vaatii.
Uruguyan yhteiskunta muuten vs. Suomi... joo, antaapa olla senkin.
Mitä tällä tarkoitat? Minähän kirjoitin Uruguayn osalta kahdesta asiasta, joista toisen korjaan virheellisenä. Kirjoitin, että Suomen ja Uruguayn väkiluvut ovat samat. Eivät ne ole samat, vaan Uruguayssa on vain 3,5 milj. asukasta ja Suomessa 5,4 miljoonaa. Uruguayn väestöpohja on riittävä kasvattamaan yhden maailman parhaista jalkapallomaajoukkueista. Kirjoitin myös Uruguayn olosuhteista. Tällä tarkoitin ilmasto-olosuhteita. Uruguayssa ilmasto-olosuhteet mahdollistavat lapsille ympärivuotisen harjoittelun (leikkimisen) heti niin nuoresta lähtien, kun pallo vähääkään pysyy jalkojen mukana. Meillä Suomessa ei loka-maaliskuun aikana näy lapsia juurikaan leikkivän ulkona jalkapallon kanssa.