SouthernBoogieCat kirjoitti:Minusta pienestä pitäen täytyisi opettaa lapsille että kaikkien asioiden saavuttamiseksi pitää tehdä työtä joten minun mielestäni Nuori Suomi-idea on väärällä pohjalla. Vaikka pelin pitää olla lapsille harrastus niin silti mielestäni jo pikkujunnusta alkaen pitää iskostaa ajattelu että pelipaikasta joukkueessa saa ja pitää taistella. Muualla Euroopassa ainakin futiksen ja rugbyn puolella näin toimitaan ja kaikki (pelaajat, valmentajat ja vanhemmat) hyväksyvät sen nurisematta. Pelin henki pitää opettaa jo varhain. Ehkä hyvä asia olisi alusta asti muodostaa eritasoisia joukkueita seuran sisälle josta sitten portaittain voisi nousta ylöspäin ja vastaavasti pudota alaspäin. Mielestäni työnteon merkitys menee lapsille parhaiten perille harrastuksen kautta ja tällä olisi varmasti positiivinen vaikutus myöhemmin myös muuhun elämään (opiskeluun, työntekoon jne.).
Major Julli kirjoitti:Tästä voi olla pitkälti samaa mieltä, kunhan muistetaan että se työnteko ei tarkoita sitä, että kymmenvuotiaat treenavat yhtä lajia kuudesti viikossa. Käyttäisin sanaa ahkeruus mieluummin kuin työnteko, lasten homma kuitenkin leikkiä.
Ja juuri tämän takia olisi oleellista erottaa niin sanottu "Nuori Suomi -toiminta" ja kilpaurheilu toisistaan, jotta urheiluseurat voisivat tarjota lahjakkaille nuorille mahdollisuuden pelata ja urheilla tavoitteellisessa joukkueessa ja samaan aikaan tarjota harrastusmahdollisuuden niille, joille isä/äiti ostaa pelipaikan joukkueessa.Quattro kirjoitti:Ihan mitä sanaa vaan, kunhan kaikki ymmärtävät, ettei pelkästään rahalla (=kausimaksu) saa oikeutusta (=peliaika ym. palvelut) joukkueen täysivaltaiseksi jäseneksi.
Puolikaspakki kirjoitti:Ja juuri tämän takia olisi oleellista erottaa niin sanottu "Nuori Suomi -toiminta" ja kilpaurheilu toisistaan, jotta urheiluseurat voisivat tarjota lahjakkaille nuorille mahdollisuuden pelata ja urheilla tavoitteellisessa joukkueessa ja samaan aikaan tarjota harrastusmahdollisuuden niille, joille isä/äiti ostaa pelipaikan joukkueessa.
Creative kirjoitti:Ovela suunnitelma. Ja kannatettava. Lahjakkaat lapset, joita on 1-5 % kokonaispelaajamassasta erotetaan omiin tavoitteellisiin valmennusryhmiin ja sarjoihin. Heidän vanhempansa ja sponsorinsa luonnollisesti kustantavat touhun.
Loput keskittyvät jääkiekon harrastamiseen.
Muuten luit oikein, mutta tuo 1-5% on väärin. Esimerkiksi tällä hetkellä asumassani kaupungissa toimii kolme jääkiekkoseuraa, joista yhden seuran C-1 ikäluokan (= -91 ikäluokka) pelaajamassasta n. 40 - 45% kuuluisi "kilpailulliseen" ryhmään ja loput 60-55% "isä osti mulle harrastuksen" -ryhmään.Creative kirjoitti:Ovela suunnitelma. Ja kannatettava. Lahjakkaat lapset, joita on 1-5 % kokonaispelaajamassasta erotetaan omiin tavoitteellisiin valmennusryhmiin ja sarjoihin. Heidän vanhempansa ja sponsorinsa luonnollisesti kustantavat touhun.
Loput keskittyvät jääkiekon harrastamiseen.
Ja minkä ikäisistä pelaajista on kyse kun tällainen erottelu tulisi arvon Creativen mielestä suorittaa ?Creative kirjoitti:Ovela suunnitelma. Ja kannatettava. Lahjakkaat lapset, joita on 1-5 % kokonaispelaajamassasta erotetaan omiin tavoitteellisiin valmennusryhmiin ja sarjoihin. Heidän vanhempansa ja sponsorinsa luonnollisesti kustantavat touhun.
Loput keskittyvät jääkiekon harrastamiseen.
Puolikaspakki kirjoitti:Muuten luit oikein, mutta tuo 1-5% on väärin. Esimerkiksi tällä hetkellä asumassani kaupungissa toimii kolme jääkiekkoseuraa, joista yhden seuran C-1 ikäluokan (= -91 ikäluokka) pelaajamassasta n. 40 - 45% kuuluisi "kilpailulliseen" ryhmään ja loput 60-55% "isä osti mulle harrastuksen" -ryhmään.
oka kirjoitti:Ja minkä ikäisistä pelaajista on kyse kun tällainen erottelu tulisi arvon Creativen mielestä suorittaa ?
Quattro kirjoitti:Avainsana minun mielestäni on HALU! Ne jotka haluavat pelata tavoitteellisessa ja kilpailullisessa joukkueessa saisivat siihen mahdollisuuden.
Creative kirjoitti:Arvoisa Quattro,
Olet muistaakseni itse kirjoittanut jossakin viestissä että yli 90 % vanhemmista näkee omat lapsensa ykkösjoukkueessa. Miten siis suorittaisit 8-vuotiaiden lasten jaon tasoryhmiin kun 90-100 % vanhemmista ja lapsista ilmoittavat halukkuutensa harjoitella ja pelata tavoitteellisessa joukkueessa?
Olet käsittänyt väärin.Creative kirjoitti:Käsitykseni mukaan C1-ikäluokassa pelaajien jakautuminen kilpakiekkoon ja harrastekiekkoon tapahtuu ihan olemassa olevan järjestelmän puitteessa joten en nyt ymmärrä mitä tekemistä tällä kaikella on NS-myytin kanssa.
Kyllä. Oman kokemukseni mukaan n. 45% kyseessä olevasta pelaajamassasta pitää sisällään sellaista lahjakkuutta, josta oikein harjoittelemalla ja riittävän tasokkaassa vertaisryhmässä kilpailuttamalla voidaan jalostaa osaavia kiekkoilijoita niin kansainväliselle kuin kansallisellekin tasolle.Creative kirjoitti:Oletko siis sitä mieltä, että jopa 45 % pelaajista ovat lahjakkaita? Tämä onkin mielenkiintoista ja jokainen tietysti voi vetää omia rajaviivoja mielin määrin. Jostain syystä vain 1 % kaikista mainitsemistasi lahjakkaista pelaajista pelaa aikuisena huippukiekkoa. Heistäkin vain tosi pieni osa on nk. maajoukkuetasoa.
Puolikaspakki kirjoitti:Olet käsittänyt väärin.
Creative kirjoitti:Tokkopa.
http://www.finhockey.fi/nuoret/eri_ikaryhmien_toiminnan_ideolog/
Ks. 14-18 -vuotiaiden nuorten toiminnan jakautuminen
- HARRASTEPELAAMISESTA KIINNOSTUNEET NUORET
- TAVOITTEELLISESTA PELAAMISESTA KIINNOSTUNEET NUORET
ja kumman ryhmän kohdalla
VISIO, TOIMINTA-AJATUS, PÄÄMÄÄRÄ, TAVOITTEET
Quattro kirjoitti:... kunhan kaikki ymmärtävät, ettei pelkästään rahalla (=kausimaksu) saa oikeutusta (=peliaika ym. palvelut) joukkueen täysivaltaiseksi jäseneksi.
Puolikaspakki kirjoitti:Aah, ymmärsin edellisen viestisi väärin, ilmeisesti tarkoitit siinä, että Ideaalitilanteessa jakautuminen tapahtuu, etkä viitannut mitään nykyiseen käytäntöön.
Pahoitteluni.
Puolikaspakki kirjoitti:Kyllä. Oman kokemukseni mukaan n. 45% kyseessä olevasta pelaajamassasta pitää sisällään sellaista lahjakkuutta, josta oikein harjoittelemalla ja riittävän tasokkaassa vertaisryhmässä kilpailuttamalla voidaan jalostaa osaavia kiekkoilijoita niin kansainväliselle kuin kansallisellekin tasolle.
Vaikka oletkin ollut väärässä jokaisessa tällä sivulla olevassa viestissäsi, se ei tee sinusta urheilugurua. Vastauksistasi päätellen se ei tee sinusta myöskään sisälukutaitoista. Näistä seikoista päätellen et joko ole ollut juniorijääkiekon kanssa tekemisissä ainakaan kymmeneen vuoteen tai kuljet jäähallilla silmät kiinni ja sormet korvissa. On tietysti kolmaskin vaihtoehto, mutta sitä en provosointisen luonteensa takia julkaise.Creative kirjoitti:Näköjään urheilugurutkin joskus erehtyy.
Creative kirjoitti:Valitettavasti olet ymmärtänyt suomalaisen lapsikiekon toiminta-ajatuksen täysin väärin.
Voit toki perustaa ja rekisteröidä oman seuran ja hankkia rahoitukset ja pelaajat sellaiselle toiminnalle kuin mitä olet kuvannut omissa viesteissäsi.
Creative kirjoitti:
Ovela suunnitelma. Ja kannatettava. Lahjakkaat lapset, joita on 1-5 % kokonaispelaajamassasta erotetaan omiin tavoitteellisiin valmennusryhmiin ja sarjoihin. Heidän vanhempansa ja sponsorinsa luonnollisesti kustantavat touhun
Puolikaspakki kirjoitti:
Kyllä. Oman kokemukseni mukaan n. 45% kyseessä olevasta pelaajamassasta pitää sisällään sellaista lahjakkuutta, josta oikein harjoittelemalla ja riittävän tasokkaassa vertaisryhmässä kilpailuttamalla voidaan jalostaa osaavia kiekkoilijoita niin kansainväliselle kuin kansallisellekin tasolle.
Puolikaspakki kirjoitti:.... pelaajamassasta n. 40 - 45% kuuluisi "kilpailulliseen" ryhmään ja loput 60-55% "isä osti mulle harrastuksen" -ryhmään.
siffa kirjoitti:.... pystytkö lähteidesi kautta selvittämään Venäjän juniorijääkiekkosysteemin, mikä on se oleellisin tieto.
Creative kirjoitti:Erinomaisten toimintaoslouhteiden ja hyvien valmentajien lisäksi tarvitaan muutakin. Lapsella pitää olaa lahjoja. Lahjakkuus on sellainen asia – samoin kuin musiikissa tai matematiikassa – että se joko on tai vaihtoehtoisesti ei.