Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Noora Räty Kiekko-Vantaan maalille

Viestiketju osiossa 'Kiekko-Vantaa' , aloittajana mustaoranssi, 05.03.2014 klo 11.43.

 1. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Onhan tässä sarjassa pelannut naisia ennenkin. Ja ihan samanlaisia ihmisiä ne "liigaihmiset" on kuin mestisihmisetkin, miksi niiden kuittailusta pitäisi välittää pätkääkään? Mestiksen arvostusta Räty tuskin laskee, siihen en jaksa uskoa. Kyllä se arvostus on laskenut näiden kabinettipelleilyjen myötä eikä nouse ennenkuin Mestiksestä tulee aidolla liiganousumahdollisuudella oleva sarja.
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Naisten pelaaminen (ja pärjääminen - voi kauheata, jos näin kävisi!) ei toki välttämättä nosta Mestiksen urheilullista arvostusta. Mutta hei oikeesti: tämäkö se nyt on se huolenaihe? Voisin helposti luetella kymmeniä Mestiksen arvostusta ja tasoa nakertavia juttuja, ennen kuin Noora Rädyn mahdollinen pelaaminen K-Vantaassa tulisi edes mieleen.
   
 3. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Niin, no niin. Kuten jo aiemmin sanoin, niin nämä tämän kaltaiset pelleilyt noin ylipäätään rapauttavat Mestiksen arvoa. Varmuuden vuoksi kylläkin tarkensin, että rapauttaa, sikäli mikäli se nyt ylipäätään on edes mahdollista. Ja vielä että on ihan perusteltua sanoa, että ei ole. Oikein tuon selvemmin tuskin voi sanoa, että Rädyn sopimus ei varsinaisesti ole se kaikkein suurin uhka Mestiksen tulevaisuudelle.

  Tästä aiheesta ei toden totta pysty sanomaan mitään muuta kuin jotain sellaista, mikä kehaisee sopimusta ja/tai Rätyä. Muussa tapauksessa sanomiset vähintäänkin hienosäädetään hiukan eri näköisiksi mitä ne alunperin ovat. Aikamoinen pettymys kun jopa toveri Everton syyllistyy siihen.
   
 4. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Mun kommentti ei ollut vastaus sinulle, siksi en viestiäsi lainannutkaan. Se oli ihan yleisluonteisempi huomio, kun tässä ketjussa on jo moni Mestiksen arvostuksesta kantanut huolta.

  Sitä paitsi itse en osaa sanoa, onko Rädyn pestaaminen huono vai hyvä temppu, tai onko hänellä mahdollisuutta pärjätä kaukalossa. Katsellaan sitten syksymmällä, josko näihin saisi vastauksia.

  Eli sikäli olen kyllä ihan puolueeton, en vaan jaksa oikein ymmärtää, miksi jotkut näkevät tämän niin vakavana asiana ja kohuna.
   
 5. Kiekkosihteeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa /naisjoukkue
  Lainaus:
  Jos arvioit tämänsuuntaisilla argumenteilla maajoukkuemaalivahti Rätyä ja samassa käytännössä myös Kiekko- Vantaan organisaation toimintaa niin minkäköhän luontoista vastakommentointia ajattelit takaisinpäin tulevan?
  Olen ymmärtänyt että haluat kuitenkin keskustella tästä asiasta vakavasti mestiksen sekä pelillisen että julkisuusarvon säilyttämisen ja kehittämisen puolesta. Jos Noora Räty sattuukin pärjäämään siellä luukulla ja napsii nollapelejä kaudella niin odotan kyllä sitten todella kiinnostuneena analyysejä sieltä sinulta päin kuinka menestyminen on mahdollista ollut. Mielenkiintoa kummassakin tapauksessa kun hoki on se pääasia,eikös vain?
   
 6. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Jos noin sattuisi käymään, niin ainoa analyysini olisi se, että olen ollut totaalisen väärässä naisten jääkiekon tasosta suhteessa Mestikseen. Eli toisin sanoen, tuossa tilanteessa pitäisi vain nostaa kädet pystyyn ja todeta, että jopas olin ihan helvetin väärässä. Sellaistakin toki joskus sattuu, eikä siinä mitään sen kummallisempaa ole. Täällä Jatkoajassa kyllä pitää varautua shittimyrskyyn jos kirjoitukset ihan perseelleen menee. Eli ei muuta kun antaa palaa vaan jos Räty niitä nollapelejä ensi kaudella pelaa :)

  Everton: OK. Tosin se oli yksi viestini pihveistä, että kun mielestäni tätä ei ole kukaan niin vakavana asiana ottanut. En edes minä, vaikka ehkä kaikkein isoimmilla kirjaimilla olen asiasta naputellut.
   
 7. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Se, että Rädylle annetaan mahdollisuus näyttää kykynsä ei ole minun mielestäni mitenkään Mestiksen arvoa ja arvostusta halventava teko. Mutta sitten se menee kieltämättä vähän "sirkusapina-touhuksi" jos osoittautuu että Räty ei pysy yhtään Mestis-vauhdissa ja hänelle silti järjestellään jotain pelejä silloin tällöin ja käytetään tätä yleisön houkuttimena. Eli katsotaan nyt ensin miten ne pelit sujuu.
   
 8. Gagarin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Itse kun tätä ketjua luin läpi, niin äänenpainoista tuli kyllä fiilis että monikin ottaa asian aika vakavasti. Puhutaan siitä miten "tällainen pelleily" ja sirkustemppuilu nakertavat arvostusta jne.

  En ymmärrä miten tämä voisi olla keneltäkään pois. Jos asia on niin kuin moni ajattelee että Räty ei varmasti pärjää, niin mitä kauheaa siinä tapahtuu? Peliin tai pariin tulee ylimääräisiä uteliaita, molari hörppää muutaman maalin ja vaihdetaan pois. Ja ehkä sama yhden kerran uudestaan. Voi hirvitys sentään.
   
 9. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Ei ollut enää tarkoitus koskea tähän ketjuun (ainakaan ennen ensi syksyä), mutta pakkohan tähän on taas palata.

  Eli, yhä näemmä löytyy uusia ihmisiä, jotka onnistuu kaivamaan tästä ketjusta kauhua ja pelkoa. Melko uskomatonta. Tai no, kuten jo aiemmin taisin mainita, niin näinhän se on maahanmuuttoaiheisissa keskusteluissakin. Mutta lätkäjutuissa case Noora Räty lienee ensimmäinen, jossa kritiikki mielletään peloksi. Toivottavasti ei yleisty.
   
 10. Gagarin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Kauhealla en tarkoittanut pelkokauhua. Vaan että mitä pahaa siinä nyt on. Onko siinä jotain niin pahaa että pitää kovasti vastustaa jo etukäteen. Itse en vaan ymmärrä että miten tuo nyt niin kovin negatiivista voi olla, tai kuten aiemmin sanoin, keneltä tuossa on mitään pois.
   
 11. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Bewe TuusKi-Kiekko-Vantaa ottelu käynnissä Hyrylässä. Kiekko-Vantaan Twitterin mukaan Räty vaihdettu lohipaitojen maaliin ottelun puolivälin krouvissa.
   
 12. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Harmi kun tästä edellä mainitusta ottelusta ei löydy tilastoja. Yritin SJL Tulospalvelusta näitä vilkuilla mutta joko niitä ei ole (vielä) tai ei ole tulossakaan.

  Tuolta Harjoitusotteluiden Tilastointi -linkistähän tähän löytyy syy.
   
 13. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Nooralle eka virallinen miesten peli vyölle ja heti "puolikas voitto" kahdella päästetyllä maalilla ja torjutulla rankkarilla, onneksi olkoon!!
   
 14. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Rädyn ekasta pelistä juttua Hesarissa. Epäilijöille ja tietämittömille tiedoksi, että jutun mukaan:

  Lainaus:
  No joo, ehkä toimittajalta on vain unohtunut joku tarkentava etuliite tuon maalivahtina-sanan edestä.
   
 15. TKR-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Noora pelas ihan mukavasti ja koppi tarttui, torjui jopa rankkarin. Mutta Noora on vaan auttamattomasti liian lyhyt, josta seuraa, että poikittaissyötöt, kuten eilen on vaan liian pahoja otettavaksi kiinni. Ja toinen on se, kun Noora menee polvilleen, niin ylänurkkiin jää paljon tilaa. Jos ja kun Noora tulee pelaamaan kauden aikana, niin joukkueen on vaan autettava Nooraa, plokattava laukauksia ja työnnettävä maskimiehiä sivuun.
   
 16. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  KooKoo teki sitten sen seitsemän maalia Rädyn taakse. Maaleja en itse ole nähnyt, mutta kuulin, että vähän helposti olivat kiekot lipsuneet, vaikka toki myös torjui yli 30 kertaa.
   
 17. Steus Jäsen

  Nooran homma olisi toki ollut huomattavasti helpompi, mikäli hänen edessään olisi pelannut edes mestistasoinen puolustus viime kaudesta vielä parantunutta mestiksen mestaria vastaan. Laukaisukartta (pl. 3. erä) kertoo karua kieltään: tämä linkki vie tilastopalvelun sivuille

  Toki siellä oli ihan otettaviakin kiekkoja, mutta haukun Nooran mieluummin vasta parin nähdyn pelin jälkeen.
   
 18. Salama15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexa Komarovin kädet
  Itse laskin pari ns. "otettavaa" (kolmas ja vika maali), loput umpi-sysipaskan KiVan puolustamisen (sekä alivoimalla, että tasakentin) ja KooKoon murskaavan ylivoiman piikkiin! Olisi hienoa nähdä Noora pelaamassa hyvän joukkueen maalilla...
   
 19. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Varsinkin ensimmäisen erän osalta tuo kartta on suorastaan murhaava. Tuossa on kymmenisen kutia parhailta paikoilta ammuttu maalia kohti ja laukausten kokonaismäärä yhdessä erässä on jopa samaa luokkaa kuin yksittäisissä otteluissa. Jos noilta paikoilta pääsee ampumaan noin monta kertaa, rumat lukemat tulevat taululle molarista riippumatta.

  Vesa Kulmalalla höystetyn puolustuksen keski-ikä oli tuossa matsissa 22,3 vuotta. Kulmala pois ja 21,2. Nopeasti katsottuna puolet pakistosta oli vielä viime kaudella eri A-junnujen mukana tai SS:ssä. Ei varsinaisesti yllätä, että ehkä Mestishistorian kovin hyökkäyskalusto (toki työsulkujen aikana kärki on ollut kovempi näiden NHL-starbojen muodossa) pistää rumat lukemat taululle.

  Eipä olisi pahempaan paikkaan voinut Räty kyllä joutua. Toivottavasti nähtäisiin mimmi pelaamassa sellaisessa ottelussa, että yksin ei tarvitse aivan kaikkea tehdä.
   
 20. Jaasin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Real Madrid, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tämä on kiinnostava keskustelu, johon tuntuu törmäävän essonbaareissa nyt paljon.

  Mutta jos noista seitsemästä 2 oli otettavia, niin aika pehmeillä hanskoilla on kyllä arvioitu. Kyllä laatuveskari olisi noista useamman pois ottanut. Oli parit hienotkin maalit, mutta aika peruskamaa meni kyllä sisäänkin. Kolme tai neljä ehdottomasti otettavaa ja pari muutakin pelastettavissa. Se Julkusen lämärimaali oli ikävä esimerkki, Noora lähti siinä vaistonvaraisesti (junnumaisesti) "suojaamaan itseään" ja kiekko olikin sitten jo maalissa.

  Ei Nooran koko/nopeus/tekninen touhu vaan riitä näin koviin miesten peleihin. Ei millään. Monen esiin nostama Seppänen Hokista on aika huono puolustus kun Nooran mahdollisuuksista puhutaan. Vähän eri tasolla on tuollainen räjähtävyys etc.

  Miksi Nooraa ei nähdä "hyvän" joukueen maalilla? No niinpä. Tästä nyt alkaa varmaan se positiivinen julkisuus olemaan kohta saatu, ja Noora pelaa sitten suomi-sarjaa tms jatkossa. Eikä millään pahalla, mutta ei kyllä dominoi sielläkään.
   
 21. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Tasa-arvo tuntuu olevan tässä asiassa sellainen, joka toteutuu vain kun sukupuolesta saa etua.

  Suora sopimus keväällä ei ollut mitään muuta kuin näkyvyyden ostoa.

  Valitettavasti asia nyt on niin että loistava veska. Omassa sarjassaan
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Olihan suoran sopimuksen taustalla muutakin, lähinnä se, että Räty ei tykkänään hylkäisi naisten maajoukkuetta ja lopettaisi uraansa rahan ja motivaation puutteeseen. Täytyy sitä ihmisten elääkin, ja naiskiekkoilun kannalta (piti siitä tai ei, niin kuitenkin siinäkin arvokisamitaleista pelataan) olisi ihan hyvä, jos Räty jatkaisi. Omassa sarjassaanhan hän on tosiaan loistava.

  K-Vantaa -sopimuksesta hän sai vakiintuneet kuviot, treenipaikan ja saa luultavasti miesten pelejä alle Suomi-sarjassa, luultavasti yhden tai kahden paikan Mestiksessäkin niin saadaan sekin alta pois. Toki siitä tulee näkyvyyttäkin seuralle, mutta on se sentään parempaa näkyvyyttä kuin Blues-akatemiaksi muuttumisessa tai missään aiemmissa Korea-kuvioissa.

  Pelillisestihän on yksi ja sama, vaikka Räty vetäisi K-Vantaan maalilla joka ainoan Mestis-pelin. Ei Mestiksen runkosarjalla ole tulevalla kaudella oikein mitään merkitystä. 80% pääsee pudotuspeleihin ja loput joukkueetkaan eivät voi pudota, vaikka häviäisivät kaikki pelinsä. Eikä farmiseuroilla ole otteluiden tuloksista väliä, väliä on ainoastaan sillä, että emoseuran pelaajat pidetään pelivireessä.

  K-Vantaan kuvioista on viime aikoina ja viime kausina kuulunut monta synkkää ja surullista uutista, Rädyn sopimus ei ole lähelläkään pahimmasta päästä.

  Minulle alkaa muutenkin olla kohta yksi ja sama, vaikka joka joukkueen kokoonpanoon määrättäisiin pakolliseksi yksi sirkuspelle, jolla olisi punanenä ja jonka tehtävänä olisi pyllähdellä kentällä ja naurattaa perheen pienimmäisiä. Sopisi mainiosti nyky-Mestiksen pellelinjaan.
   
 23. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Lisäksi Räty sai K-Vantaasta työpaikan, joka mahdollistaa asumisen ja elämisen Suomessa. Soppariinhan kuuluu muitakin tehtäviä seurassa kuin vain harjoittelu (ja pelaaminen). Viime kausihan oli hänelle jo välikausi pelaamisesta, koska ainoa elinmahdollisuus oli työskennellä junnuvalmentajana ja saada samalla maalivahtivalmennusta omalta maalivahtivalmentajaltaan Minnesotassa.

  Maajoukkueen valmentajalle hän oli sanonut lehtitietojen mukaan, että palatkoon maajoukkueasioihin keväällä. Pelikauden hän aikoo keskittyä vain ja ainoastaan K-Vantaaseen, mikä järkevää onkin. Hänellä on suuri palo kehittyä edelleen maalivahtina seuraavalle tasolle.

  Jos hän treenailisi Suomi-sarjan porukan kanssa, niin hän ei saisi samantasoista valmennusta ja treenikulttuurikin jossain Suomi-sarjassa on aika erilaista, kuin mihin Räty huippu-urheilijana on tottunut. Pelit tulee sitten siellä, mihin määrätään, mutta jo se, että hän voi treenata säännöllisesti K-Vantaan kanssa tukee niin häntä kuin uskoakseni joukkueen nuoria huipulle pyrkiviä pelaajia, joka näkevät millainen työmoraali ja asenne hänellä toimintaan on.
   
 24. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Räty tänään Suomisarja-matsissa maalilla twiittinsä mukaan
   
 25. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Ei ollut Suomi-sarjan ottelu, vaan harjoitusottelu. Suomi-sarja käynnistyy lauantaina 20.9. Illan ottelussa Bewe TuusKi voitti Huntersin 5-0 ja Räty torjui 26 kertaa pelaten kauden ensimmäisen nollapelin.