Nick Ritchie, Oulun Kärpät

  • 501 191
  • 3 209

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oikeastaan pari asiaa tästä on jäänyt vellomaan vitutuksen muodossa:

- täysin ristiriitainen viestintä, mistä onkin ollut paljon puhetta.
- Ritchie hypen epäsuora boostaaminen lehtien palstoilla utj:n ja valmennusjohdon toimesta. Valehtelua ja sumuttamista.
- Miksi kova vaatimustaso ja tulosvastuu eivät koske kaikkia muitakin joukkueen pelaajia? Montako kallispalkkaista alisuorittajaa on laitettu siirtolistalle, tai edes pienennetty vastuuta?

Näitä seikkoja on kovin vaikea ihan heti antaa anteeksi seurajohdolle. Vituiksi meni ja lujaa.
 

norjankeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TB, xulu
Ja minusta on ihan vitun väsynyttä, että Heikkala vedetään nykyään jokaiseen keskusteluun.

Joo, ei ole ratkaisu Kärppien mestaruusjahtiin mutta ei mielestäni myöskään ansaitse tälläistä yksittäiseen pelaajaan kohdistuvaa lokakampanjaa mitä nykyään saa joka kohdassa lukea.
Ei tässä mikään lokakamppanja ole menossa. Yleisesti ihmettelen miten Heikkala menee Ritchien edelle, kun ei kuitenkaan tuo joukkueelle yhtään mitään.
 

Bacon

Jäsen
Ei tässä mikään lokakamppanja ole menossa. Yleisesti ihmettelen miten Heikkala menee Ritchien edelle, kun ei kuitenkaan tuo joukkueelle yhtään mitään.
Heikkalalle maksetaan palkkaa alaketjujen/rotaatiopelaajan roolista. Ritchielle maksetaan kärkiketjun roolista. Kärpät ei halua maksaa laiskalle harjoittelijalle, joka menee alaletjuissa, kärkiketjun pelaajan palkkaa. Loppupeleissä aika yksinkertaista hommaa ja todella typerää verrata täysin eri roolin pelaajia keskenään.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Yleisesti ihmettelen miten Heikkala menee Ritchien edelle, kun ei kuitenkaan tuo joukkueelle yhtään mitään.
Ritchie on hankittu kärkiketjun äijäksi (saattaa olla jopa sopimuksessa sellainen kohta?). Tehojen puolesta menisi sinne vieläkin vaikka on paskassa kunnossa, mutta kun omissa kolisee niin helvetisti Ritchien ollessa jäällä, niin paljon turvallisempi on vetää ilman - nyt varsinkin kun joukkue on saanut muutenkin juonen päästä kiinni. Ihan turha verrata Heikkalaa Ritchieen, koska ei Ritchie nelosessa pelaisi.

Ja tämän lisäksi, uskon vieläkin hyvin vahvasti että Kärpät ei olisi julkisesti Ritchietä myyntiin laittanut, jos siellä jotain isompaa ei olisi sattunut.

Edit. Ja yhä edelleen, haluaako Ritchie pelata Kärpissä? Kärppälogolle täytyy antaa arvoa, muuten voi painua helvettiin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät + NHL:n suomalaiset
Mulle tämä Ritchien "pelaamalla kuntoon" -kampanja oli yksi mielenkiintoisimmista seurattavista tarinoista tällä kaudella. En ymmärrä miksi tämä hoidettiin näin. Jos hänestä pitää päästä eroon, eikö tuon olisi voinut ilmoittaa vain pelaajalle&agentille että saat etsiä uuden joukkueen, ja antaa hänen pelata siitä huolimatta?
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Loppuviimein isoin tekijä Ritchien lähdön suhteen ei taida olla sitten kuitenkaan Mäntymaa, Myllykoski tai edes Heikkala, vaan ihan Nick Ritchie itse. Kaverille annettiin kaikki saumat näyttää ja todistaa olevansa edelleen kunnianhimoinen ja jonkinlaisen vaatimustason omaava urheilija, sekä pistää itseään parempaan kuntoon vielä ylimääräisen tauon aikana, mutta kun ei tapahdu niin ei tapahdu. Oikealla asenteella ja työmäärällä Ritchie olisi voinut tehdä itsestään korvaamattoman pelaajan Kärpille, mutta koska tarvittavaa edistystä ei tapahtunut eikä johto pitänyt näkemästään, ratkaisu oli lopulta hyvin yksinkertainen ja looginen. Miksi roikottaa mukana hyvin todennäköisesti seuran kalleinta pelaajaa jämäminuuteilla pienessä roolissa, kun samat minuutit voidaan antaa nuoremmille ja kehittyville pelaajille, ja toivon mukaan tuostakin säästyvät rahat pistää esimerkiksi ensi kauden pelaajabudjettiin?

Vielä isommassa kuvassa voi miettiä mitä se tekee joukkueen hengelle ja yleisfiilikselle jos nähdään että mukana on yksi rokkitähti, joka ei jättiliksastaan huolimatta suostu sitoutumaan yhteisiin arvoihin ja samaan tekemiseen kuin muut. Ei sillä että kokoonpano olisi muutenkaan täynnä mitään eliittitason pelaajia, mutta ainakin tällä hetkellä tuo porukka tuntuu oikeasti puhaltavan yhteen hiileen ja se näkyy kohentuneina tuloksina pisteidenkin suhteen. Jos joukkue on harmonisessa tilassa, tuskin yksikään valmentaja tahtoo tuoda sekaan ylimääräisiä häiriötekijöitä tai pelaajia jotka ovat tuollaisten asioiden suhteen kysymysmerkkejä. Jokainen on varmasti joskus työpaikoillaan törmännyt vähintään kerran tällaisiin veijareihin. Ei sellaiset tyypit aiheuta kuin ylimääräistä hampaidenkiristelyä pitkässä juoksussa, ja sitä Kärppien kauteen on mahtunut muuten jo ihan tarpeeksi.

Pelaajaskouttauksen, viestinnän ja ylipäätänsä seuraimagon osalta koko keissi oli Kärpille täysi katastrofi, mutta kaiken paskan ja melun jälkeen tehtiin urheilullisesti oikea ratkaisu, ja se lienee sitten kuitenkin tärkeintä, vaikka Ritchie olisi saattanutkin parhaimmillaan pari YouTube-klassikkoa vielä synnyttää loppukauden aikana, hyvässä tai pahassa. Erittäin jännä nähdä mihin Ritchien ura suuntaa tämän kieltämättä jo melko surkuhupaisaksi muodostuneen reissun jälkeen. Tähtipelaajien kohdalla esimerkiksi NHL-pomot ovat valmiita katsomaan aika paljon sormien läpi, mutta tällaisten rivipelaajien kohdalla asenneongelmat voivat torpedoida viimeisetkin haaveet pelaamisesta tuolla tasolla.

Todettakoon vielä loppuun että kyllä se omakin ensireaktio Ritchien hyllytykseen oli epäusko, ja sitten aika tanakka vitutus juurikin tuon Kärppien töpeksimän viestinnän suhteen. Päin helvettiä meni, mutta nyt kun tätä on pari päivää pyöritellyt ja kuunnellut johdon juttuja niin syke on tasaantunut. Oikea ratkaisu tässä tehtiin, vaikka samalla hampaankoloon jää tottakai kalvamaan kysymys siitä että miltä Nick Ritchie olisi voinut parhaimmillaan näyttää ja mitä hän olisi voinut tuoda joukkueeseen?

Sitä emme saa koskaan tietää, kiitos Nick Ritchien.
 

Sardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse olisin nähnyt Nickin myös tärkeänä psykologisena peloitteena sotkemassa vastustajan peliä. Toki hän oli ihan samanlainen peloite myös omalle joukkueelle. Ajojahti ja silmätikkuna oleminen olisi varmasti johtanut jäähyihin jatkossakin.

Kärppien peli ja työmoraali on tällä hetkellä sen verran hyvässä kuosissa, että sitä tasapainoa ei nyt haluttu alkaa järkyttämään. Luulen, että jos seilattaisiin pitkässä tappioputkessa, niin Gunler ja Ritchie saattaisivat edelleen olla katsottavia kortteja. Nyt on huomattu, että Heikkalat, Hermoset ja Korpimäet ovat turvallisempi ja riskittömämpi vaihtoehto. Eivät tee pisteitä, mutteivat myöskään hukkaa kiekkoja eivätkä istu boksissa.

Sitä hieman tässä mietin, että eikö samalla logiikalla pitäisi Koiviston ja Berglundin peliaikaakin tiputtaa? Hekin mahtuvat nykykunnossaan nipin napin pelaavaan kuusikkoon. Sitävastoin nämä jampat vetää isoilla minuuteilla ykkösparissa. Ei Gunler ja Ritchiekään kuitenkaan pelillisesti niin huonoja olleet vaikka odotukset olivatkin kovemmat.

Korkean vaatimustason pitää koskea kaikkia pelaajia kun tämä linja on nyt otettu.
Näiden pelaajien kohdalla ei ole pelkoa ylilyönneistä pelillisten puutteiden lisäksi vaikka toki katsomon puolelle välillä kuuluisivatkin, jos nyt puhtaasti Ritchieen verrataan ja tuota aiemmin esille ottamaani teoriaa sivuten. Gunleristä sen sijaan sain eilisen Petopodin ja Myllykosken haastattelun perusteella sen käsityksen, että mies on edelleenkin enemmän tai vähemmän klesana.

edit. boldaus oma
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heikkalalle maksetaan palkkaa alaketjujen/rotaatiopelaajan roolista. Ritchielle maksetaan kärkiketjun roolista. Kärpät ei halua maksaa laiskalle harjoittelijalle, joka menee alaletjuissa, kärkiketjun pelaajan palkkaa. Loppupeleissä aika yksinkertaista hommaa ja todella typerää verrata täysin eri roolin pelaajia keskenään.
Heikkala on tehnyt 2 maalia/pistettä 20 peliin. Ritchie 5 pojoa kymmeneen peliin. Toinen näyttää kaukalossa superaktiiviselta, toinen laiskalta. Minulla ei ole tilastoja, mutta väittäisin että Ritchie kuitenkin voitti enemmän kaksinkamppailuja. Heikkala on kyllä plusmiinuksissa taas vähemmän pakkasella. Erittäin vaikea tosiaan vertailla näitä, koska ovat täysin toistensa vastakohtia.

Saisiko pelaajan suoritustasoa suhteuttaa odotuksiin tai palkkatasoon, vai siihen mitä oikeasti tuo kaukaloon, sehän tässä on puntaroinnissa? Minusta Ritchie ei ollut niin hidas mitä jotkut näki, taklaukset oli painavia ja miehellä oli työmoraalia niitä jaella joka tilanteessa. Laukaus oli ihan hirmuinen. Paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Ja kaikesta päätellen pukukoppikin kyllä oli Ritchien takana.

Ja se, että Kärpät maksaa nyt kärkiketjun pelaajan palkkaa vilttiketjussa istuvalle miehelle. Mutta jospa Ritchie KHL:ään kelpaisi. En usko sitäkään, etteikö Ritchie olisi suostunut esimerkiksi nelosen laidassa pelaamaan. Ja miksi ihmeessä Nick maanantaina harjoitteli jopa Hyryn ja Anttilan ketjussa? Ihan kuin olisi isompaakin roolia miehelle kuitenkin kaavailtu.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Heikkalalle maksetaan palkkaa alaketjujen/rotaatiopelaajan roolista. Ritchielle maksetaan kärkiketjun roolista. Kärpät ei halua maksaa laiskalle harjoittelijalle, joka menee alaletjuissa, kärkiketjun pelaajan palkkaa. Loppupeleissä aika yksinkertaista hommaa ja todella typerää verrata täysin eri roolin pelaajia keskenään.
Ymmärtäisin palkka-pointin, mikäli Ritchien tilalle olisi katsottu jo saman kaliberin korvaaja. Eli hänestä ylijäävät rahat käytettäisiin toiseen pelaajaan. Mutta tilalle ei liene edes saatavilla ketään. Kärpät joutuu kuitenkin maksamaan palkkaa Ritchielle vaikkei mies pelaakaan. Eikö siis olisi sama antaa Ritchien edes näyttää missä kunnossa hän on. Potentiaali hänellä on huomattavasti suurempi kuin vaikkapa Heikkalalla. Ja jos häneen ei saa verrata, niin verrataan vaikka Junttilaan tai Antoseen, jotka ovat saman roolin pelaajia. Tai ihan kehen vaan Kärppien laituriin pl. Turunen ja Koivunen.
 
Mistä ihmeestä jengi repii näitä väitteitä, että kaveria pitäisi peluuttaa kärkipelaajan palkalla alaketjuissa pienellä peliajalla? Katsokaa nyt herranjumala vaikka viimeiset viisi peliä Ritchieltä, niin voidaan perin helposti todeta, että mieshän suorittaisi vaikka puolikuntoisena umpikännissäkin paremmin, kuin kukaan muu tuossa joukkueessa Turusta ja Koivusta lukuunottamatta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä saagassa alkaa ihmetyttämään yhä useampi asia, kun aikaa kuluu enemmän. Olisi hienoa kysyä Myliltä? ”Onko missään olosuhteissa mahdollista, että Ritchie pelaisi vielä pelinkin Kärpissä ja toisekseen harjoitteleekohan Kärppien kanssa?” Olisiko jollain palstalaisella tietoa onko treenivahvuudessa mukana vai onko jo kotimaassaan?

E: Ei ihmetytä kohta yhtään että vähäisinkin imu poistunut varsinkin ulkolaisten pelaajien kohdalla. Pelaajat puhuvat keskenään.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
E: Ei ihmetytä kohta yhtään että vähäisinkin imu poistunut varsinkin ulkolaisten pelaajien kohdalla. Pelaajat puhuvat keskenään.
Ketä ulkomaalaista pelaajaa Kärpät on mielestäni kohdellut kaltoin niin, että ulkomaalaisten pelaajien halu tulla Kärppiin olisi tämän myötä vähentynyt?

---
Kevennyksenä voisi sanoa, että täällähän on viime vuosina päinvastoin annettu pääministeritason palkkaa siitä hyvästä, että on nimi joka kuulostaa hyvältä ulkomaiselta jääkiekkoilijalta.
 
Viimeksi muokattu:

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nämä Kärppien johdon lausunnot vaihtelee lähes päivittäin, oikeasti Ritchie on kehissä Tepsiä vastaan, heh.
 

Bacon

Jäsen
Ymmärtäisin palkka-pointin, mikäli Ritchien tilalle olisi katsottu jo saman kaliberin korvaaja. Eli hänestä ylijäävät rahat käytettäisiin toiseen pelaajaan. Mutta tilalle ei liene edes saatavilla ketään. Kärpät joutuu kuitenkin maksamaan palkkaa Ritchielle vaikkei mies pelaakaan. Eikö siis olisi sama antaa Ritchien edes näyttää missä kunnossa hän on. Potentiaali hänellä on huomattavasti suurempi kuin vaikkapa Heikkalalla. Ja jos häneen ei saa verrata, niin verrataan vaikka Junttilaan tai Antoseen, jotka ovat saman roolin pelaajia. Tai ihan kehen vaan Kärppien laituriin pl. Turunen ja Koivunen.
No siis joo sillä oletuksella olen, että Kärpät hakee Ritchien tilalle korvaajaa. Muuten tämä koko keissi on vedetty vihkoon.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta hyvin harvoin ilmoitetaan noin suoraan, että pelaajalle etsitään uutta seuraa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
Eikös Hepola petopodissa kysyny Myllykoskelta, että onko se nyt täysin poissuljettu ajatus, että Ritchie vielä pelaisi Kärpissä mikäli uutta palkanmaksajaa hänelle ei löydy.

Eihän se siihen oikein sanonu juuta eikä jaata. Tais todeta loppuun että "never say never".
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
No siis joo sillä oletuksella olen, että Kärpät hakee Ritchien tilalle korvaajaa. Muuten tämä koko keissi on vedetty vihkoon.

En tiedä mitä on tapahtunut, mutta hyvin harvoin ilmoitetaan noin suoraan, että pelaajalle etsitään uutta seuraa.
Eikö Myllykoski ole vähän siihen suuntaan puhunut, että Ritchie olisi tärkeää saada nopeasti kaupaksi, jotta rahaa vapautuisi siirtorajan hankintoihin? Jos kävisikin, niin että Ritchie ei mene lähiaikoina kaupaksi, seuraavaa aasinhattua voikin alkaa lähettämään officen suuntaan. Eihän tuo mikään myyntivaltti ole,10 pelattua ottelua tällä kaudella, kuukauden tauko peleistä, ja enää ei mahdu kokoonpanoon. Luultavasti joudutaan myymään jonnekin alehintaan ( kärpät maksaa osan palkasta)
 
Viimeksi muokattu:

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Oikeastaan pari asiaa tästä on jäänyt vellomaan vitutuksen muodossa:

- täysin ristiriitainen viestintä, mistä onkin ollut paljon puhetta.
- Ritchie hypen epäsuora boostaaminen lehtien palstoilla utj:n ja valmennusjohdon toimesta. Valehtelua ja sumuttamista.
- Miksi kova vaatimustaso ja tulosvastuu eivät koske kaikkia muitakin joukkueen pelaajia? Montako kallispalkkaista alisuorittajaa on laitettu siirtolistalle, tai edes pienennetty vastuuta?

Näitä seikkoja on kovin vaikea ihan heti antaa anteeksi seurajohdolle. Vituiksi meni ja lujaa.
Juuri näin. Jos Nickille annetaan lupa hakea uutta seuraa niin mikseivät vaan olis pitäneet radiohiljaisuuden?
Varmaan siksi kun ei ole kokoonpanossa ja huhut rupee vellomaan.
Mutta tuo tiedoitus pelaajan harjoittelusta ja lopuksi kenkimisestä meni ihan reisille vähän niinkuin Jyskälän asiassa.
Vittu että sielä pitäis jollakin media/ tiedoitus yms vastaavalla olla Maalaisjärkikortti. Mulla on.

Pitäis tehdä selväksi kuka kommentoi ja miten kommentoi ja mitä kommentoi ja kommentoi niin kuin asioista on sovittu.
Mutta nää on näköjään näitä nykyliigan joukkueilla. Mikä joukkue on seuraava?
 

Micol

Jäsen
Nämä Kärppien johdon lausunnot vaihtelee lähes päivittäin, oikeasti Ritchie on kehissä Tepsiä vastaan, heh.
Kyllähän se huomenna pelaa. Ensin ei tietenkään merkata kokoonpanoon, mutta sitten viime hetken muutoksella ilmestyykin mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Kärpistä kerrotaan, kuinka motivaatio harjoitteluun palasi aivan yhtäkkiä ja Nick jaksaa painaa taas hommia satalasissa joukkueen eteen - ja luotto pelaajaan on kova ja isoa roolia tarjolla. Never stop the madness ja lisää paskaa housuun.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kyllähän se huomenna pelaa. Ensin ei tietenkään merkata kokoonpanoon, mutta sitten viime hetken muutoksella ilmestyykin mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Kärpistä kerrotaan, kuinka motivaatio harjoitteluun palasi aivan yhtäkkiä ja Nick jaksaa painaa taas hommia satalasissa joukkueen eteen - ja luotto pelaajaan on kova ja isoa roolia tarjolla. Never stop the madness ja lisää paskaa housuun.
Ai saatana tämä olisi kova. BDN voisi saapua kaukaloon alkushown aikana maskotin asussa, ja paljastaisi sitten itsensä (pun intended) juuri ennen kiekonpudotusta turkulaisten kauhuksi. Kansa hurraa ja Nurmen ohimot nykivät. Myli ottaa standing ovationit vastaan ja Havy myhäilee tyytyväisenä kaikkien aikojen kusetusta.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös Ritchie ole kuitenkin vapaa lähtemään kotiin Kanadaan, vaikka uutta seuraa ei olisikaan? Eihän sitä tiedä, vaikka kausi oli hänen osaltaan tässä, eikä edes etsi sen kummemmin pelipaikkaa. Paska homma olisi Kärpille, mutta itseaiheutettu.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Muutamien vuosien jälkeen Kärpät ei ollutkaan enää niin HMV. Ei Ritchie varmaan ollut tehoiltaan sitä mitä tilattiin, mutta persoona haastatteluja myöten oli todella virkistävää. Nykyään kaikki on niin samasta muotista, että minä ainakin kaipaan jotakuta venettä keikuttamaan. Heti muutaman kerran paikan päällä käyty matseissa ja tilasinpa pitkästä aikaa liiga- paketin. Kärpät ei ollutkaan enää niin ennalta-arvattava. Oli rosoisuutta, vaikka mentiinkin vähän yli. Tässä ihan alkoi jo odottaa Tepsi-peliä viikkoja ennen kohtaamista. Milloin viimeksi tätä on tapahtunut? En muista.

Ritchielle pelkkää hyvää jatkoon! Harmi, ettei enää Kärpissä osattu arvostaa.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Kyllähän tää Kärppien jääkiekkoviihdebisnes on ollut kaikkea muuta kuin viihdettä jo monen vuoden ajan. Siinä mielessä joku Ritchie oli juuri sitä mitä lääkäri määräsi. Jotain erilaisuutta siihen harmaaseen heikosti suorittavaan massaan. Jotain mikä voisi ainakin teoriassa herättää muitakin kuin haukotuksen tunteita.

Parran pärinää on ainakin riittänyt vaikkei otteet siellä päänäyttämöllä ihan legendaksi asti riittäneetkään. Rapatessa roiskahti jo tyylittömyydenkin puolelle mitä ei hyvällä katsota nykyisen ylihygieenisyyden vallitessa.

Ihan en osta näitä höpinöitä, että valmennus ei löydä sopivaa roolia miehelle. Puolikuntoisenakin mahtuisi kyllä nykyjoukkueeseen heittämällä. Joko mies ei ole itse tyytyväinen oloonsa/rooliinsa ja on pyytänyt vapautusta tai sitten hän on rikkonut joukkueen arvoja niin anteeksiantamattomalla tavalla, että hänet oli vain laitettava sivuun joukkueen päivittäisestä tekemisestä.

Toivottavasti on tänään pelaavassa kokoonpanossa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös