NHL20 – yleinen keskustelu

  • 280 469
  • 1 529

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kertoilin hieman tuossa taannoin Senatorsilla pelaamastani Franchise-modesta.

Oikeastaan seuraavana iltana sain, kuin saikin tuon joukkueen kammettua Stanley Cup-mestariksi. Simuloimalla siis etenen etenkin pudotuspelit. Runkosarjassa pari peliä aina silloin tällöin tulee pelailtua. Oli erittäin hieno hetki nähdä kahdeksan vai yhdeksän vuoden määrätietoisen työn jälkeen pitkäaikaisen luottopelaajan Chris Tierneyn nostavan tuo malja kohti kattoa. "Se on vain pelkkä peli" niin on, mutta näillä pelitunneilla se pelkkä peli on iso osa elämää ja joihinkin asioihin kiintyy todella paljon.

Tuon mestaruuden jälkeen kuitenkin seuraavalla kaudella jäin niukasti ulos pudotuspeleistä ja sitä seuraavalla kaudella olin tammikuussa todella kaukana pitkästä keväästä. Menin viikko kerrallaan eteenpäin ja kun ei valmentajan vaihtokaan auttanut, kuin muutaman ottelun, niin ajattelin uuden rebuildin aloittaa, koska edellisellä kaudella tehdyt panostuksetkaan eivät auttaneet.

Omistaja oli kuitenkin ilmeisesti sitä mieltä, että olisi ollut parempi rämpiä huonolla joukkueella, kuin yrittää pienellä tankkauksella uudelleen. Minulla kun oli juuri tehty viisivuotinen sopimus, eli uudella rungolla olisi hyvinkin ehtinyt yrittää sopimuksen puitteissa. Eli siis kengän kuva tuli takalistoon ja uutta seuraa etsimään.

Pohdin hetken aikaa Anaheimin ja Edmontonin välillä, mutta päädyin Kaliforniaan. Muuten en ole vielä ehtinyt joukkueesen paneutua, paitsi että Brad Lambertista kehittynyt joku Connor McDavid ja latoo vuodesta toiseen reilun 120 tehopistettä.

Nyt on vähän aikaa pitänyt kasailla itseä, jotta jaksaa alkaa miettimään strategiaa.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Kyllähän tohon Franchise-modeen ihan tosissaan kiinnittyy. Seuraavan kerran taidan kokeilla ihan oikealla NHL-joukkueella, nykyinen ura kun on menossa laajennusviritelmällä, joka toki on itsessään hauska kiekkofantasialeikki.

Ensimmäinen kausi oli puolustuspelin osalta karmeaa tervanjuontia, vaikka hyökkäyspeli olikin railakasta neljän kentän karnevaalia, johtuen joukkueenkasausfilosofiastani: koko joukkue on nytkin täynnä sellaisia 2-3 kentän pelaajia muutamalla kovalla nimellä hyöstettynä, mutta mitään MalkinMcDavidCrosyMatthewsHugheseja ei ole.

Ensimmäinen sesonki alkoi karmaisevan tappiopainotteisesti ja päättyi lopulta runkosarjaan komeasta kevätkiristä huolimatta. Vaihdoin siinä kevätpuolella asetukset tuohon tässä ketjussa @miskosafdin aiemmin jakamiin ja runkosarja päättyikin ihan komeaan taisteluvoittojen putkeen, sillä maalimäärät molempiin päihin tippuivat ja pelit oli kunnon vääntöä. Playoff-paikka jäi pisteen päähän, voi surku. Hauskana kuriositeettinä laajennusdraftissa haalimani Thornton teki ihan jäätävät tehot ja mätti lähes 30 maalia kakkosketjun keskellä ja päätti vieläpä jatkaa uraansa yhdellä kaudella...

Seuraava kausi alkoi kivasti. Puolustuspeli oli tiivistä ja voittojen ja häviöiden suhde aika tasainen, eli mitään pitkiä tappioputkia ei kohdalle osunut, jos nyt voittojakin lipsui liian usein käsistä. Maalinteko takkusi ja tässä kohtaa joukkueen grabnerdonskoiwennbergarmia-rakenne alkoi vähän ampua itseään jalkaan. Maalivahtikaksikko Korpisalo-Greiss teki kuitenkin voitavansa ja pisteitä karttui sen verran, että roikuin pudotuspelijunan kyydissä. Kauden puolivälissä joukkue ui todella synkissä vesissä. Kapteeni Mikael Granlund yltyi kuitenkin hyvään kevätpuolen vireeseen ja alkoi löytää kemiaa kesän aikana huiman kehitysloikan ottaneen Henrik Borgströmin ja Nääsvillestä treidatun Calle Järnkrokin kanssa ja tämä kolmikko muodostikin sitten yllättäen melkoisen tehoketjun pudotuspeleihin, jotka huipentuivat Stanley Cupin voittoon. Realistisesti viimeiseltä pudotuspelipaikalta mestariksi, eh.

Tälle toiselle kaudelle hankkimani Alexander Wennberg alkoi myös löytää tehovirettään kriittisellä hetkellä, mikä on hienoa, sillä rotaatiosentteriksi pudonnut Thornton ei kyennyt toistamaan suonenvetokauttaan ja kieltämättä ihan tietoisesti, pienenä alitajuisena realisminhakutoimenpiteenä, vähän jämärooliin hänet saatoin jättääkin. Sai kuitenkin lopettaa uransa kannuun! Joka tapauksessa ihan käsittämätön mäihä kyllä kävi, sillä kävelin otteluista monta kertaa ulos voittajana silkan tolppa sisään/tolppa ulos -kolikonheiton suosiollisuuden takia. Toiselle kaudelle joukkueeseen liittynyt pakkikaksikko Brodin-Riikola muodostivat joukkueen kovimman +-tilaston keränneen kakkosparin ja Riikolasta tuli aikamoinen kävelevä meemi, kun jotenkin vaan oli aina jäätävä momentum hänellä pelatessa.

Surkeuteni nuorten pelaajien scouttaamisessa ja kiinnittämisessä alkoi kuitenkin näkyä siinä, että joukkueen runko polki vähän paikallaan, vaikka taannoinen ykkösvaraus Rossi ihan huipputason nimenä remmiin lopulta liittyikin. Kolmannelle kaudelle tämä fetissi kolmikymppisten kakkoskolmosketjulaisten sopimuksiin otti lisää kierroksia, kun Nino Niederriter tarttui vapailta markkinoilta haaviin. Stralman halusi lähteä puolustuksesta ja tilalle tuli nuorta suomalaisverta Niko Mikkolan muodossa, joka kamppaili Christian Wolanin kanssa viimeisestä pelaavan pakin paikasta.

Kolmas kausi alkoi ihan nätisti ja pari mukavaa voittoputkea kauden alkupuolella siivittivät joukkueeni pitkästä aikaa ihan liigan kärkisijoille. Ilo oli kuitenkin lyhytaikaista, kun puolivälin sukellus pudotti minut taas kamppailemaan ihan tosissaan playoffeihin pääsystä. Maalivahtipelin kanssa oli haasteita, mutta St. Louis halusi deadlinen kynnyksellä minulta puolitoista kautta varjojen mailla hiihdelleen, aivan liian isolla lapulla kiinnittämäni Boedkerin ja minullepäin liikkui sitten Kuemper. Myös muutama varausvuoro vaihtoi samassa rytäkässä omistajaa.

Kuemper ei vakuuttanut runkosarjapeleissä alkuunkaan ja myös pudotuspelit alkoivat mollivoittoisesti muutamalla tappiolla Wildille, mutta jotenkin sieltä sitten noustiin ja taisi olla huikean kauden pelannut Wennberg, joka siivitti seiskapelin jatkoajalla joukkueeni kannujahtiin. Kuemper olikin siitä eteenpäin kuin muuri, kun taas Korpisalo ei parissa saamassaan startissa vakuuttanut (NHL20 ei tuntunut ainakaan loppuvuoden 2019 kokoonpanoasetuksilla, joilla tämän leikin aloitin, arvottavan Korpisalon potentiaalia kovinkaan korkealle, ihan näin yleisen tason huomiona).

Kapteeni-Granlund löysi taas parhaan vireensä playoffeihin, kun taas runkosarjassa yllättävän hyvää duunia ja 21 maalia tehnyt Erik Haula ei saanut koko poffeissa mitään aikaan. Ketju Kapanen-Wennberg-Niederriter sen sijaan paukutti tiskiin murhaavat teholukemat ja esitti sellaista sähäkkyyttä, ettei edes Pittsburghin Pingviinilauma voinut estää toista perättäistä SC-pyttyä; pienestä oli jälleen kiinni koko playoff-paikka ja putoaminen ensimmäisellä kierroksella sitäkin lähempänä, mutta niin vain tiivis puolustuspeli ja pari onnekasta pomppua ynnä aiemmin mainittu tämän kevään momentum-ketju kantoivat käsittämättömän pitkälle.

Erik Gustaffson ja Sami Vatanen löysivät tuolla kolmannella kaudella myös viimein kunnon tehovireen, joskin kehittynyt pelityylini saattoi myös tukea pakkien pistemäärien karttumista kautta linjan. Tuossa kohtaa tarjousta GM-pestin osalta tuli myös muutamalta muulta joukkueelta, mutta päätin jatkaa tämä laajennusfantasiani parissa vielä hetken.

Hyökkäystä oli tarkoitus tuulettaa kunnolla, etenkin kun runkolaituri Donskoikin halusi lähteä testaamaan arvoaan vapailla markkinoilla, mutta en kerta kaikkiaan voinut olla tarjoamatta jatkoa pudotuspelien sankarille, Kassu "Conn Smythe 2022" Kapaselle ja myös Wennberg suostui jäämään pienen taivuttelun jälkeen. Mitään alle parikymppisiä en taaskaan saanut pahemmin ajettua sisään, mutta Ehlersin sentään naarasin Jetsistä omaan porukkaani ja muutaman duunarilaiturin tuomaan kilpailua alaketjuihin. Michael Grabner oli tähän mennessä pelannut kolme tasaista runkosarjaa ja kahdet kovat playoffit, muodostaen Haulan ja Armian kanssa toimivan kolmosketjun, mutta ikä, hidastunut liike ja lisääntynyt kilpailu painoi viimein Grabnerinkin roolia alaspäin. Kausi 2022-23 starttasikin hänen osaltaan "vielä kerran" -meiningillä ja onpa hän jo muutaman kerran löytänyt itsensä katsomostakin lepäämästä, vaikka edelleen luotettavaan runkoon kuuluu. Kuemper-Korpisalo-tandemi on toiminut vaihteeksi erinomaisesti molempien osalta ja sentterikeihäänkärki Borgstömin, Wennbergin ja Rossin johdolla on ollut ainakin alkukaudesta riittävä. Granlund, Ehlers, Niederriter ja Kapanen eivät ole nyt mitään piste per peli -laitureita, mutta joukkueessa on niin paljon leveyttä, että kovalla kamppailulla ja tasaisella neljän kentän rullaamisella pisteitä näyttäisi taas karttuvan jotakuinkin riittävästi. Playoff-paikka irronee jälleen, mutta kolmas kannu putkeen..? Melkein toivoisin, että ei, mutta aika näyttää!

Tämän neljännen kauden kovimpia onnistujia ovat noin 30 pelin otannalla olleet tuttuun, tasaiseen tapaan suoriutuneet ja "edestä johtaneet" Mikael Granlund, Rossi, Wennberg ja Borgström. Joel Armia ja Calle Järnkrok ovat vähän hakeneet peliään ja tehojaan ja jälkimmäinen on loukkaantunutkin nyt, mutta Erik Haula sen sijaan esiintynyt vaihteeksi pirteästi. Lisäksi Markus Granlund on jälleen osoittanut monikäyttöisyytensä, pelatessaan parhaillaan kolmosen laidassa ja ollen koska tahansa stunttausvalmis käytännössä mihin tahansa rooliin hyökkäyksessä sellaisella ihan riittävällä tasolla.

Hauskaahan tämä on!

Josko tämän joukkueen ohjastaisi vielä 1-2 kauden läpi, pitäen sisällään yhden täysremonttikokeilun ja sitten hyppäisi pelailemaan vähän "realistisemman" rupeaman jollain olemassaolevalla NHL-seuralla ja vähän paremmalla huomiolla esimerkiksi drafteihin ja sen sellaiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Be a pro aloitettu memorial cupin voitolla. 4 otteluun 10+8, silti pelaajani ei päässyt joukkueen kanssa mestaruuskuviin. Ilmeisesti panos ei riittänyt tällä kertaa.

Nyt matka jatkuu New Jerseyhin ykkösvarauksena.
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
NHL20 löytyy nyt myös EA Accessistä. Eli jos on siellä jäsen voi ladata sen sillä vuosimaksulla käyttöön kuten muitakin siellä olevista EA:n peleistä mm. osan aiemmista NHL:ä, FIFA:a, Need for Speedit jne. Voi olla että NHL21:n kohdalla käytän itse tätä eli jatkan jäsenyyttä elokuussa ja kokeilen syyskuun alussa sen 10 tuntia uutta Änäriä ja jos en silloin siihen siirry niin ehkä sitten näihin aikoihin ensi vuonna jos silloinkaan.

Online-pelien osalta (etenkin EASHL:n jossa useimmat varmasti siirtyvät uusimpaan) olisi hyvä siirtyä viimeisimpään mutta jos kavereiden kanssa voisi pelata NHL20:a onlinea niin sitten en ehkä siirry uuteen. Ja Be A Pro:ta myös tykkään pelata jossa pelaajan ura olisi sääli jättää kesken ja aloittaa NHL21:ä. Kyllähän tietenkin voisi tallettaa kuvankaappaukset NHL20:n Be A Pron lopputilanteesta tilastojen osalta ja sitten luoda saman pelaajan NHL21:n ja tavallaan sitten jatkaa tuon pelaajan uraa kun edistyminen on tallessa (ja onhan se NHL20:a muutenkin tallessa). Mutta täytyy vielä miettiä mutta ennakkoon en tänä vuonna peliä osta. Minusta ennakkotilauksia voi itselleen perustella vain HUTin ennakkotilaajan pakoilla ja koska en HUTia pelaa tällä hetkellä niin tuokaan ei toimi kohdallani syynä tilata ennakkoon. Kesällä kokeilen myös toki Beta-versiota.
 

Glassjaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli eilen pelattua tällaista vastaan, mahtaakohan olla itse Iikka vai joku läheinen jolle on kortti annettu. Keskeytti ekassa erässä 4-0 tilanteessa.
 

Beezer # 34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators (Suomalaiset maalivahdit)
On nämä hauskoja nämä jotkut veijarit. Kun häviävät matsin niin alkaa itkuvirttä tulemaan.
Kuinka on tuhlannut paljon rahaa ja saanut kasattua liian hyviä kultakortteja jne.
Kyllä se itseasiassa lämmittää, kun jollakin menee noin tunteisiin.
En nyt viitsi nimimerkkiä laittaa, mutta 9-8 hävisi juuri väännön.
Lähettelee pelinaikana ystäväpyyntöjä häiritäkseen ja kirjoittelee niihin kaikkea huvittavaa. Aika lapsellista tollanen touhu.
Mutta summasummarum, enempi noi kyllä naurattaa, kun että alkais itseään jollakin tavalla ottaa päähän.
Ja jos noin kovasti ottaa luonteenpäälle, niin kannattas varmaa siirtyä ihan konkreettisesti hiekkalaatikon puolelle.
Onko arvon palstatovereilla tämmöisestä millaista kokemusta, tuskin olen näitten purkausten kanssa yksin. Ovatko nämä kuinka yleisiä
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Okei, mä joskus olin jostain lukevinani että sen voi saada myös joku pelaajan lähipiiriin kuuluva.

Joo, oikeastaan riittää, että esimerkiksi juuri Ilkka Kangasniemi olisi edes jotenkin lähisukua, niin saisin kortin. Yleensä kuitenkin kyseessä on pelaaja itse.

Näitä sattuu välillä omalle kohdallekkin ja pari vuotta sitten vastaan tuli Jonathan Drouin. Ensimmäisenä tuli mieleen, että onkohan se Drouinin jonkun perheenjäsenen kortti, koska kellonaika oli vähän myöhäinen jenkkien aikaa ja Montrealilla oli ollut pelipäivä, mutta mutta ilmeisesti Drouin itse tykkää paljonkin pelailla änäriä.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
On nämä hauskoja nämä jotkut veijarit. Kun häviävät matsin niin alkaa itkuvirttä tulemaan.
Kuinka on tuhlannut paljon rahaa ja saanut kasattua liian hyviä kultakortteja jne.
Kyllä se itseasiassa lämmittää, kun jollakin menee noin tunteisiin.
En nyt viitsi nimimerkkiä laittaa, mutta 9-8 hävisi juuri väännön.
Lähettelee pelinaikana ystäväpyyntöjä häiritäkseen ja kirjoittelee niihin kaikkea huvittavaa. Aika lapsellista tollanen touhu.
Mutta summasummarum, enempi noi kyllä naurattaa, kun että alkais itseään jollakin tavalla ottaa päähän.
Ja jos noin kovasti ottaa luonteenpäälle, niin kannattas varmaa siirtyä ihan konkreettisesti hiekkalaatikon puolelle.
Onko arvon palstatovereilla tämmöisestä millaista kokemusta, tuskin olen näitten purkausten kanssa yksin. Ovatko nämä kuinka yleisiä


Ihan noin huonoja häviäjiä ei ole omalle kohdalle juuri sattunut, lähinnä noita "vittu mitä paskaa" -henkisiä viestejä silloin tällöin kesken pelin osunut kohdalle.

Erään legendaarisen avautumisen kyllä muistan öäöö... NHL15-aikaan se taisi olla, kun HUTia olin aloitellut ja joukueestani löytyi kapteenin C:tä kantava Olli Jokinen, olisiko ollut 3-4. sentteri tai jotain. Eräs peli meni sitten aika mukavasti, joten joskus toisen erän aikana vastustaja päätti avata mikkinsä (itselläni ei ollut, joten ihan yksipuolinen avautuminen oli kyseessä) ilmoittaakseen suurinpiirtein sanatarkasti seuraavaa:

"Vittu tuurimaaleja. Siis voi vittu mikä pellejoukkue -- Olli Jokinen kapteenina. Vitun pelle. Vittu."
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tuli eilen pelattua tällaista vastaan, mahtaakohan olla itse Iikka vai joku läheinen jolle on kortti annettu. Keskeytti ekassa erässä 4-0 tilanteessa.

Kuulemma Iikan serkku.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni noita itkuviestejä välillä tulee, mutta ehdottomasti hauskin kokemus on käynyt joskus NHL14 aikoihin vielä kun oli vanhemmilla konsoleilla vain änäriä tarjolla.

Be a Prota yleiseen aulaan pelaamaan. Satuin ensimmäisenä paikalle, joten olin oman jengini kapteeni. Pikku hiljaaa alkoi pelipaikat kummaltakin puolelta täyttymään, mutta omasta jengistäni puuttui vielä sentterin paikalta pelaaja. Siinä sitten annoin hetken odotella ja samaan aikaan vastapuolen sentterinä ollut tyyppi huutelee mikkiin, että "Let's go you dumb fuck!" muutamankin kerran ja laittoi vielä viestiäkin meikäläiselle, että "GO GO GO you idiot". No vastasin tähän vaan, että "Keep your head up" ja jätin siihen.
Tämä oli vielä sitä änärin aikaa, kun pystyi Be A Prossa itse säätelemään niitä pelaajien arvoja ja pisteitä. Oma oli sellainen suht iso ja helvetin hyvä taklaamaan. Siitä sitten kun peli käynnistyi keskiympyrästä, niin latasin täydellä vauhdilla laiturin paikalta kolaamaan tämän vastustajan huutelijan, joka voitti juuri aloituksen. Lensi kuin leppäkeihäs ja kruunuksi ukkonsa loukkaantui siihen. Lähti samantien menemään ja laittoi vielä "Fuck you" viestillä perään. Enkä muuten saanut edes mitään jäähyä tuosta ryntäämisestä. Ai, että mikä nautinto.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän noita itkuvirsiä on omallekkin kohdalle osunut. Parhain muisto on jostain nhl 18 versiosta, kun 1vs1 tuli sankari vastaan jonka ainoa hyökkäystaktiikka oli tulla laidasta alueelle ja kulmasta syöttää maalille ihan sama oliko välissä 1 tai 5 pelaajaa ja mitään muuta ei sitten koittanutkaan. Taisin johtaa 7-0, kun lähti menemään ja perään viestiä, miten tein kaikki maalit tuurilla ja oon oikeasti ihan paska jne. Pyysin ottamaan revanssia, jos se tuuri kääntyisi ja ihme kyllä suostui tähän. Ehtisin ekaan erään latomaan 3 maalia jonka jälkeen lähti menemään ja esti mut. Nimimerkissä oli vielä luku 86 ja toivon ettei sentään syntymävuosi ollut

Sitä en taas ymmärrä, mikä saa ihmisen voitetun pelin jälkeen lähettämään erilaisia vittuiluviestejä, koska olen näihinkin törmännyt. "vitu pelle opettele pelaamaan" jne.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Itselläni tuli juuri äsken viestiä pelin jälkeen "Varmaan uppoo noin helposti maaliin? Kiitä EA:ta isosti voitostasi."
Vastasin, että "harvemmin sinä seitsemällä vedolla pystyt voittamaan."

Vedot voitin 20-7 ja koko pelin 8-1 eli minulla oli maaleja enemmän kuin vihulla edes vetoja. Lisäksi hänen ainokainen maali tuli heti pelin alussa, kun vähän jäädyin aloituskiekon jälkeen. Ekan maalin jälkeen vihu ei aiheuttanut yhtäkään maalin arvoista tilannetta. Pieni nöyryys ja peiliin katsominen ei olisi pahitteeksi joillekkin.

En kyllä käsitä ylipäänsä, että miksi noin huono tasoinen vastustaja tuli vastaan. Kuitenkin rivalsin 2.divaria pelasin ja näin kärjessä harvemmin pääsee pyörittämään noin hyvin. Harvemmin myös tuota viestittelyä tulee vastaan, mitä kovempi taso on. Chämppärissä voi tulla nykyään vastaan kaikenlaisia vastustajia, mutta rivalsissa minusta yleisesti on tullut samaa tasoa vastaan.

Chämppäreistä tulikin mieleen eilinen omituinen peli. Hävisin 10-0 ja jo ensimmäisen erän 5-0. Jäin täysin purjeisiin, eikä omat pelitaidot olleet lainkaan vihun tasolla. No, menin pelin jälkeen katsomaan hänen pelihistoriaa ja hämmennys oli suuri. Hänellä oli lähes kaikki hävittyjä tai oli itse katkaissut matsin. Viimeiset neljä peliä pelkkiä katk.tappioita?
Yritin vielä tänäänkin miettiä logiikkaa tämän takana. En vaan keksi tälle mitään selitystä. Pelaaja oli täysin maailmanluokkaa ja olin hänen lähes ainoa puhdas voitto.

Edit. Ja nyt seuraava samanlainen tapaus :D Siis vastustaja voitti 8-0 ja mulla ei ollut mitään jakoa koko pelissä. Täysin toisen perässä juoksemista ja omista oli mahdoton päästä pois. Pelaajan pelihistoria kuitenkin kesk.tappio painotteinen. Mitä ihmettä?
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
En jaksa kahlata ketjua läpi...

vittu miten 1 vs 1 pääsee vastustajan puolustajan ohi, kun se puolustaa tikku ojossa? Tuo olisi pitänyt saada pois jossain päivityksessä, kun nyt joku 70% pelaa samalla lailla(todenneet toimivaksi).

menetän 99/100 noissa vaikka kallistaisin pelaajaa tai muuta paskaa. Menee pelinautintokin, kun vituttaa tuo vastustajien pelaamisen tyyli!
 

Kaiparaitis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
En jaksa kahlata ketjua läpi...

vittu miten 1 vs 1 pääsee vastustajan puolustajan ohi, kun se puolustaa tikku ojossa? Tuo olisi pitänyt saada pois jossain päivityksessä, kun nyt joku 70% pelaa samalla lailla(todenneet toimivaksi).

menetän 99/100 noissa vaikka kallistaisin pelaajaa tai muuta paskaa. Menee pelinautintokin, kun vituttaa tuo vastustajien pelaamisen tyyli!
No yksi keino on pikkusyötöt ketjukavereiden kanssa. Toisena rännikiekot ja kolmantena ihan laukominen kohti maalia. Ja nyt iso vinkki kaikille: Laukokaa ja taklatkaa mahdollisimman paljon, koska sillä saat varmasti otteen pelistä! Varsinkin niille, kellä on vaikeuksia vastustajan alueella. Kun oppii rännikiekot ja irtokiekot, niin nopeasti oppii pelaamaan lyhytsyöttö peliä vastustajien painostaessa. Lisäksi kootkaa mahdollisimman hyvä joukkue+synergiat, koska niistä on apua. Kummasti parani peli, kun sai joukkueeseen avuksi 97 Selänteen, 95 Bucyk on ja 95 Salmingin. Nyt mennään jo kolmatta kertaa putkeen SB:ssä Eliitti 2. Eliitti 1 käytiin edellisessä. Rivalsissa peli kulkee paljon paremmin, kuin ennen. Maalille ehdottomasti tuo 92 Daws, koska se on jumala! Ja muistakaa, aina on mahdollisuus tulla sieltä neljän maalin takaa rinnalle! Ai että, tästä tuli varmaan paras änäri, kun joukkue toimii kuten pitää!!
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Onkos täällä vähän alempien divareiden pelaajia?

Kuinka tavanomaista on, että 5.divarissa tulee vastaan ylilyönti joukkueita?
Joo, onhan jo toukokuu ja 99 joukkueet ovat jo arkipäivää, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen.
Pelasin äskettäin kaverin huttia ja hän on 5.divarissa. Joukkue koostuu pitkälti kultapelaajista. Pelasin kaksi matsia ja molemmilla vihuilla oli pelkkiä 95-99 pelaajia. Jokunen hassu 91 Vrana roikkui mukana. Molemmilla täysin sama taktiikka eli laukotaan sieltä täältä ja toivotaan, että 99 gretzky osuu joskus. Menihän sinne maaliin tietysti pari uskomatonta vetoa jotka ei olisi ikimaailmassa uponnut paskemmilla pelaajilla.

Aloin ymmärtämään pelaajia, joilla menee motivaatio tähän. Nuo 99 joukkueet yhdistettynä armottomaan räiskimiseen ei ole jääkiekkoa nähnytkään.
 

Kaiparaitis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Onkos täällä vähän alempien divareiden pelaajia?

Kuinka tavanomaista on, että 5.divarissa tulee vastaan ylilyönti joukkueita?
Joo, onhan jo toukokuu ja 99 joukkueet ovat jo arkipäivää, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen.
Pelasin äskettäin kaverin huttia ja hän on 5.divarissa. Joukkue koostuu pitkälti kultapelaajista. Pelasin kaksi matsia ja molemmilla vihuilla oli pelkkiä 95-99 pelaajia. Jokunen hassu 91 Vrana roikkui mukana. Molemmilla täysin sama taktiikka eli laukotaan sieltä täältä ja toivotaan, että 99 gretzky osuu joskus. Menihän sinne maaliin tietysti pari uskomatonta vetoa jotka ei olisi ikimaailmassa uponnut paskemmilla pelaajilla.

Aloin ymmärtämään pelaajia, joilla menee motivaatio tähän. Nuo 99 joukkueet yhdistettynä armottomaan räiskimiseen ei ole jääkiekkoa nähnytkään.
On tavanomaista, koska kolikoita on myynnissä suht halvalla. Nyt voitkin sitten selittää mitä tarkoittaa armoton räiskiminen änärissä? Tähän olen pyytänyt vastausta vähän joka puolelta, mutta eipä ole tullut. Eli, tarkoitatko laukauksia viivalta? Suoraan syötöstä laukomista? Laukomista b-pisteeltä? Mikä ihme siinä oikein ärsyttää! Lauon pelistä toiseen reilu 30 laukausta, MUTTA rakennan myös alueella sitä peliä. En ole kuitenkaan kulmarunkkari. Välillä menee 7 sisään ja välillä pari. Mikä siinä nyt niin ottaa päähän? Onko se niin, että pelaajat ei enää osaa muuta kuin tuon suoraan syötöstä/kulmarunkkauksen. Itse nousin viitoseen eilen Rivalsissa ja peli muuttui juuri tämän suuntaiseksi. Lisäksi valtaosa pelaajista ei osaa enää taklata, vaan tulevat keppi ojossa vastaan. Sinänsä huvittavaa, koska tuo on helppo ohittaa syötöllä tai oikea-aikaisella väistöllä. Joku väittää, että taklaaminen on vaikeaa tässä pelissä. Ei ole, 60-70 taklausta peliin. Näistä vielä valtaosa puhtaita ja loukkaantuneita vähintään kaksi per peli. Taklaamisessa on kyse ajoituksesta ja mulla taklaa kaikki Gretzky, Selänne jne..
 

Glassjaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tavanomaista, koska kolikoita on myynnissä suht halvalla. Nyt voitkin sitten selittää mitä tarkoittaa armoton räiskiminen änärissä? Tähän olen pyytänyt vastausta vähän joka puolelta, mutta eipä ole tullut. Eli, tarkoitatko laukauksia viivalta? Suoraan syötöstä laukomista? Laukomista b-pisteeltä? Mikä ihme siinä oikein ärsyttää! Lauon pelistä toiseen reilu 30 laukausta, MUTTA rakennan myös alueella sitä peliä. En ole kuitenkaan kulmarunkkari. Välillä menee 7 sisään ja välillä pari. Mikä siinä nyt niin ottaa päähän? Onko se niin, että pelaajat ei enää osaa muuta kuin tuon suoraan syötöstä/kulmarunkkauksen. Itse nousin viitoseen eilen Rivalsissa ja peli muuttui juuri tämän suuntaiseksi. Lisäksi valtaosa pelaajista ei osaa enää taklata, vaan tulevat keppi ojossa vastaan. Sinänsä huvittavaa, koska tuo on helppo ohittaa syötöllä tai oikea-aikaisella väistöllä. Joku väittää, että taklaaminen on vaikeaa tässä pelissä. Ei ole, 60-70 taklausta peliin. Näistä vielä valtaosa puhtaita ja loukkaantuneita vähintään kaksi per peli. Taklaamisessa on kyse ajoituksesta ja mulla taklaa kaikki Gretzky, Selänne jne..

Tää on muuten huvittava homma, aika usein tulee näiltä kulmissa pörrääjiltä itkua jos käyttää viivavetoja tai b-pisteeltä laukauksia, kun itse nää pyörii kulmissa niin kauan, että aukee maalin kulmalle onetimerin paikka. 1 divari Rivalsissa on käytännössä täynnä pelkästään takaperin luistelijoita ja kulmissa veivaajia. Ite yritän pelata mahdollisimman monipuolisesti ja useasti tullut kitinää jos teen viivasta pari maalia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On tavanomaista, koska kolikoita on myynnissä suht halvalla. Nyt voitkin sitten selittää mitä tarkoittaa armoton räiskiminen änärissä? Tähän olen pyytänyt vastausta vähän joka puolelta, mutta eipä ole tullut. Eli, tarkoitatko laukauksia viivalta? Suoraan syötöstä laukomista? Laukomista b-pisteeltä? Mikä ihme siinä oikein ärsyttää! Lauon pelistä toiseen reilu 30 laukausta, MUTTA rakennan myös alueella sitä peliä. En ole kuitenkaan kulmarunkkari. Välillä menee 7 sisään ja välillä pari. Mikä siinä nyt niin ottaa päähän? Onko se niin, että pelaajat ei enää osaa muuta kuin tuon suoraan syötöstä/kulmarunkkauksen. Itse nousin viitoseen eilen Rivalsissa ja peli muuttui juuri tämän suuntaiseksi. Lisäksi valtaosa pelaajista ei osaa enää taklata, vaan tulevat keppi ojossa vastaan. Sinänsä huvittavaa, koska tuo on helppo ohittaa syötöllä tai oikea-aikaisella väistöllä. Joku väittää, että taklaaminen on vaikeaa tässä pelissä. Ei ole, 60-70 taklausta peliin. Näistä vielä valtaosa puhtaita ja loukkaantuneita vähintään kaksi per peli. Taklaamisessa on kyse ajoituksesta ja mulla taklaa kaikki Gretzky, Selänne jne..
Eihän siinä armottomassa räiskimisessä ole mitään sinällään ärsyttävää, mutta jos pelaaja voittaa vain sen takia, että on käytössä järjettömän hyviä pelaajia, joiden vuoksi se räiskiminen tuottaa tulosta, niin se voi ymmärrettävästi vähän sylettää.

Aktiivisesti laukovat ja suoraviivaiset vastustajat ovat ainakin itselleni varsin mieluisia. Pelissä on mukava fiilis, kun mennään vauhdilla päästä päähän, eikä jäädä hieromaan ja pyörimään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
On tavanomaista, koska kolikoita on myynnissä suht halvalla. Nyt voitkin sitten selittää mitä tarkoittaa armoton räiskiminen änärissä? Tähän olen pyytänyt vastausta vähän joka puolelta, mutta eipä ole tullut. Eli, tarkoitatko laukauksia viivalta? Suoraan syötöstä laukomista? Laukomista b-pisteeltä? Mikä ihme siinä oikein ärsyttää! Lauon pelistä toiseen reilu 30 laukausta, MUTTA rakennan myös alueella sitä peliä. En ole kuitenkaan kulmarunkkari. Välillä menee 7 sisään ja välillä pari. Mikä siinä nyt niin ottaa päähän? Onko se niin, että pelaajat ei enää osaa muuta kuin tuon suoraan syötöstä/kulmarunkkauksen. Itse nousin viitoseen eilen Rivalsissa ja peli muuttui juuri tämän suuntaiseksi. Lisäksi valtaosa pelaajista ei osaa enää taklata, vaan tulevat keppi ojossa vastaan. Sinänsä huvittavaa, koska tuo on helppo ohittaa syötöllä tai oikea-aikaisella väistöllä. Joku väittää, että taklaaminen on vaikeaa tässä pelissä. Ei ole, 60-70 taklausta peliin. Näistä vielä valtaosa puhtaita ja loukkaantuneita vähintään kaksi per peli. Taklaamisessa on kyse ajoituksesta ja mulla taklaa kaikki Gretzky, Selänne jne..

Räiskimisellä tarkoitan juuri sitä itseään. Jos kiekko on mahdollista toimittaa jostain kulmasta, linjasta tai paikasta maalille, niin vastustaja myös roiskaisee kiekon maalia kohti.

Eri asia on, jos edes jotenkin yrittäisi rakentaa peliä, kun joukkueesta kuitenkin löytyisi ne 99 lemieuxit. Peli tarjoaisi monenlaisia varitaatioita tuommoiselle rosterille, mutta ainoa mitä yritetään, on "laukotaan vaan 100 kertaa ranteella joka paikasta" - taktiikka. En oikeasti laisinkaan ihmettele, jos menee motivaatio. Itse kyllästyin jo kahden pelin jälkeen tuommoiseen ihme pelleilyyn. Toisen pelin hävisin tuon roiskimisen takia. Vetoja vihulla oli 29 ja 97kok Selänne teki neljä maalia, joista hatullinen ei olisi ikimaailmassa mennyt sisään niistä tilanteista ilman 99 rannelaukauksen tarkkuutta. Rehellisesti otan mielummin turpaan pelaajilta, jotka myös ovat pelillisesti hyviä. Tuli mielikuva, ettei tuon tason peleissä pelistä marssi pois voittajana parempi pelaaja. Se todennäköisesti voittaa kumpi tekee Grezkyllä 10 maalia 100 vedosta.

Tämä siis tosiaan vain parin pelin perusteella ja joukkoon varmasti mahtuu pelikokemukseltaan ihan hyviäkin pelejä, mutta olipahan paskimmat matsit pitkään aikaan. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä, että miten nuo pelaavat normaalisti änäriä normaali joukkueella. Ei taida roiskiminen tuottaa tulosta, jos laukojan paikalle asetetaan tavallinen Vatanen.
 

Kaiparaitis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Räiskimisellä tarkoitan juuri sitä itseään. Jos kiekko on mahdollista toimittaa jostain kulmasta, linjasta tai paikasta maalille, niin vastustaja myös roiskaisee kiekon maalia kohti.

Eri asia on, jos edes jotenkin yrittäisi rakentaa peliä, kun joukkueesta kuitenkin löytyisi ne 99 lemieuxit. Peli tarjoaisi monenlaisia varitaatioita tuommoiselle rosterille, mutta ainoa mitä yritetään, on "laukotaan vaan 100 kertaa ranteella joka paikasta" - taktiikka. En oikeasti laisinkaan ihmettele, jos menee motivaatio. Itse kyllästyin jo kahden pelin jälkeen tuommoiseen ihme pelleilyyn. Toisen pelin hävisin tuon roiskimisen takia. Vetoja vihulla oli 29 ja 97kok Selänne teki neljä maalia, joista hatullinen ei olisi ikimaailmassa mennyt sisään niistä tilanteista ilman 99 rannelaukauksen tarkkuutta. Rehellisesti otan mielummin turpaan pelaajilta, jotka myös ovat pelillisesti hyviä. Tuli mielikuva, ettei tuon tason peleissä pelistä marssi pois voittajana parempi pelaaja. Se todennäköisesti voittaa kumpi tekee Grezkyllä 10 maalia 100 vedosta.

Tämä siis tosiaan vain parin pelin perusteella ja joukkoon varmasti mahtuu pelikokemukseltaan ihan hyviäkin pelejä, mutta olipahan paskimmat matsit pitkään aikaan. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä, että miten nuo pelaavat normaalisti änäriä normaali joukkueella. Ei taida roiskiminen tuottaa tulosta, jos laukojan paikalle asetetaan tavallinen Vatanen.
Ymmärrän. Itse lauon lämäriä enimmäkseen ja ranteella hyvin harvoin. Pelimuodon nimi on Ultimaten team, eli kerää paras mahdollinen tiimi. Mielekkäämpää on tuollaisella jengillä pelata, kun ne laukaukset oikeasti menee maaliinkin joskus. Peruspelaajillahan ne ei noin kovalla prosentilla mene.

Puolustamisessa on myös oikeasti vikaa, jos vetoja laskee 30 tai yli maalia kohti. Tämä on fakta, koska tässä pelissä tuo blokki peli toimii tosi hyvin. Itse pelaan 96 overalin joukkueella ja olen tykännyt pelata. Miksikö? Siksi, että nyt maaleja tulee sen 1-2 sijaan 3-10. Toinen juttu on, että taklaaminen toimii entistä paremmin. Tietysti sijoitukset on parantunut ihan jäätävästi SB:ssä ammattilaistasolta eliittitasolle. Rivalsissa nousi kaksi divaria viitosdivariin. En usko, että oisin kahdessa viikossa tullut sen paremmaksi pelaajaksi. Se on vain tuo kokoonpanon paraneminen. Nyt valtaosa supertähti tason SB peleistä on tyyliin 5-0, 5-2 jne.. Aiemmin ei ollut mitään jakoa, vaikka joukkue oli 89-90 overalin porukka.

Tottakai pelissä on edelleen ihan ihme juttuja, mutta niiden kanssa pitää oppia elämään. Enkä väitä, että mun pelityyli on yhtään parempi kuin "räiskijöiden". Yli 6 000 hut pelin jälkeen se on jalostunut aina vuosiversiota varten. Kertaakaan se ei ole ollut kulmissa pyörimistä tai kiekon suojausta. Se on vähän niinkuin hallituksen hybridi malli, eli lauo, taklaa, tappele ja taistele
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärrän. Itse lauon lämäriä enimmäkseen ja ranteella hyvin harvoin. Pelimuodon nimi on Ultimaten team, eli kerää paras mahdollinen tiimi. Mielekkäämpää on tuollaisella jengillä pelata, kun ne laukaukset oikeasti menee maaliinkin joskus. Peruspelaajillahan ne ei noin kovalla prosentilla mene.

Puolustamisessa on myös oikeasti vikaa, jos vetoja laskee 30 tai yli maalia kohti. Tämä on fakta, koska tässä pelissä tuo blokki peli toimii tosi hyvin. Itse pelaan 96 overalin joukkueella ja olen tykännyt pelata. Miksikö? Siksi, että nyt maaleja tulee sen 1-2 sijaan 3-10. Toinen juttu on, että taklaaminen toimii entistä paremmin. Tietysti sijoitukset on parantunut ihan jäätävästi SB:ssä ammattilaistasolta eliittitasolle. Rivalsissa nousi kaksi divaria viitosdivariin. En usko, että oisin kahdessa viikossa tullut sen paremmaksi pelaajaksi. Se on vain tuo kokoonpanon paraneminen. Nyt valtaosa supertähti tason SB peleistä on tyyliin 5-0, 5-2 jne.. Aiemmin ei ollut mitään jakoa, vaikka joukkue oli 89-90 overalin porukka.

Tottakai pelissä on edelleen ihan ihme juttuja, mutta niiden kanssa pitää oppia elämään. Enkä väitä, että mun pelityyli on yhtään parempi kuin "räiskijöiden". Yli 6 000 hut pelin jälkeen se on jalostunut aina vuosiversiota varten. Kertaakaan se ei ole ollut kulmissa pyörimistä tai kiekon suojausta. Se on vähän niinkuin hallituksen hybridi malli, eli lauo, taklaa, tappele ja taistele
Tuskin kenenkään on vaikea ymmärtää sitä, että HUT:n ideana on kasata paras mahdollinen joukkue. Ongelma on siinä, että sen järjettömän hyvän joukkueen saa nykyään kasaan aivan liian helposti. HUT:n alkuaikoina joku 96 overallin joukkue oli käytännössä mahdottomuus saavuttaa. Silloin jokaisella hyvällä pelaajalla oli iso merkitys, ku ne olivat aidosti harvinaisia. Suurin osa pelaajista pelasi joukkueilla, joissa ei välttämättä ollut yhtäkään yli 90 tasoista pelaajaa. Joukkueen kasaaminen oli aidosti mielenkiintoista ja vaihtelevuutta oli paljon joukkueiden välillä.

Nykyisellään HUT ei ole lähelläkään ns. tavallista NHL-pelikokemusta. Monet hyvät HUT pelaajat ovat HUTin ulkopuolella selvästi huonompia, kun käsissä ei olekaan aina sitä täydellistä pelaajaa, jolla on helppo tehdä mitä tahansa.

Ja mitä maalimääriin tulee, niin itsellä ainakin menee maku nopeasti, jos maaleja tulee paljon ja niitä on helppo tehdä. Ei se tunnu enää miltään. Tiukat ja kohtalaisen vähämaaliset pelit takaavat sen, että lähes jokainen maali tuntuu hyvätä ja tärkeältä.
 

Kaiparaitis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets
Tuskin kenenkään on vaikea ymmärtää sitä, että HUT:n ideana on kasata paras mahdollinen joukkue. Ongelma on siinä, että sen järjettömän hyvän joukkueen saa nykyään kasaan aivan liian helposti. HUT:n alkuaikoina joku 96 overallin joukkue oli käytännössä mahdottomuus saavuttaa. Silloin jokaisella hyvällä pelaajalla oli iso merkitys, ku ne olivat aidosti harvinaisia. Suurin osa pelaajista pelasi joukkueilla, joissa ei välttämättä ollut yhtäkään yli 90 tasoista pelaajaa. Joukkueen kasaaminen oli aidosti mielenkiintoista ja vaihtelevuutta oli paljon joukkueiden välillä.

Nykyisellään HUT ei ole lähelläkään ns. tavallista NHL-pelikokemusta. Monet hyvät HUT pelaajat ovat HUTin ulkopuolella selvästi huonompia, kun käsissä ei olekaan aina sitä täydellistä pelaajaa, jolla on helppo tehdä mitä tahansa.

Ja mitä maalimääriin tulee, niin itsellä ainakin menee maku nopeasti, jos maaleja tulee paljon ja niitä on helppo tehdä. Ei se tunnu enää miltään. Tiukat ja kohtalaisen vähämaaliset pelit takaavat sen, että lähes jokainen maali tuntuu hyvätä ja tärkeältä.
Olen samaa mieltä, että Hutin alkuajat olivat parasta mitä änäri tarjosi. Löytyi palkkakatto, pelaajien kehittäminen, urien pituus. Itsekin kehitin muutamasta nuoresta hyvän pelaajan, Armia oli näistä yksi. Palkkakatto takasi, että vastaan ei voi tullakaan mitään miljoonajengejä. Urien loppuminen taas pakotti tekemään muutoksia rosteriin, koska hyvät pelaajat maksoi maltaita. Ai niitä aikoja!

Samaa mieltä myös, että vähämaaliset ja tiukat matsit on parhaita. Ainut ongelma näissä vain on, että näissä monesti käy kylmät. Monesti myös tulee mieleen, että onko vastustaja ansainnut tiukkaa matsia kolmella summittaisella laukauksella. Tarkoitan sitä tilannetta, että itsellä paikkoja tulee sulkemaan ja vastustajan mokke torjuu kaiken. Sitten tulee vastaisku ja melkein aina maali. Tähän mie tympiydyin normipelaajilla pelatessa. Nyt tiedän, että näillä pelaajilla on silti mahdollista tulla vielä rinnalle ja ohikin. Tää on se juttu, joka kiehtoo pelatessa kovilla pelimiehillä.

Sitten jos pohditaan, että miksi EA ei tuo GMC pelimuotoa takaisin. Luulen, että se vaikuttaisi todella paljon tuohon korttikauppaan. Toisaalta mikäpä estäisi pistämästä sitäkin maksulliseksi. Kokeilimme tuota pelimuotoa NHL 14 aikoihin. Sehän oli todella jäykkää ja pitkät latausajat. Lisäksi se olisi tarvinnut hyvän ylläpitäjän treideille jne.. Lisäksi nyt jo moni puhuu, että ei jaksa pelata konetta vastaan matseja. Siinähän oli myös niitä matseja lisäksi. Periaatteessa idea on sama kuin hutissa. Treidaathan tässäkin pelaajia myymällä ja vaihtamalla. Veikkaan tosiaan, että jos tuo pelimuoto tulee, niin se upotetaan Hutin oheen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös