Mainos

NHL-pelaajien doping

  • 100 377
  • 336

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Viestin lähetti kissa
Syyllisiä ennen kuin toisin todistetaan?

Edelleen; kyse ei ole syyllistämisestä tai syyllisyydestä, nuo aineet eivät ole kiellettyjä NHL:ssä. Jokainen tekee juuri niinkuin näkee sopivaksi itselleen.

Se, miltä liigan politiikka lääkeaineiden suhteen näyttää puhtaan urheilun ideologiaa vasten katsottuna, on taas ihan eri juttu. Mutta sekös NHL:ää ja NHLPA:ta liikuttaa, ne eivät ole vastuussa kenellekään ulkopuoliselle.

Todista itse että pelaajat eivät käytä kaikkea mahdollista josta on hyötyä, ainakin jossain vaiheessa uraansa. Ai niin, et voi koska pelaajia ei testata. Ei edes olympiavuonna harjoituskaudella, kuten ruotsalaiset doping-testaajat saivat karvaasti kokea. Kisoissa testattiin kyllä, mutta se nyt oli jo yhtä tyhjän kanssa, jos sillä dopingin käyttöä haluttiin valvoa. NHL-jääkiekkoilijat taitavat olla ainoa ryhmä talvi-olympialaisiin osallistujia, joita ei saa testata ympäri vuoden? Taitaa olla kirjattu liigan tai NHLPA:n vaatimuksesta oikein siihen sopimukseen NHL-pelaajien osallistumisesta kisoihin? Mihin ihmeeseen sellainen pykälä tarvitaan? Traumatisoisiko kesällä purkkiin pissiminen raavaan ammattikiekkoilijan niin pahoin, että koko tuleva kausi saattasi mennä poskelleen? :)

Seuraava kysymys on tietenkin se, että miksi IOC hyväksyy sellaisen sopimuksen, kysehän jalon olympia-aatteen mukaisesta puhtaasta kilvoittelusta maailman urheilevan nuorison kesken, tai jotain...?

Jos todellakaan ei käytetä mitään, miksei anneta puolueettoman, riippumattoman tahon tehdä yllätystestejä ympäri vuoden ja julkaista tuloksia? Olisi todella hyvää PR:ää, eikö? "NHL - Cleanest Game On Earth" Mikäli pelaajat itse haluaisivat, testejä tehtäisiin. Mikseivät liiga tai pelaajat halua testejä?

Oma arvioni on se, että testit eivät olisi todellisuudessa kenenkään etujen mukaista, eivätkä fanit lopulta välitä koko asiasta. Eivät ainakaan niin paljoa että asialle pitäisi tehdä jotain.
 

Donald_22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit
Jouni, Kordic taisi kuolla epäselvissä olosuhteissa kokaiiniin. Tälläisen löysin:
John's story is a tragic one. He struggled with substance abuse and personal problems. His rap sheet included assault, cocaine abuse, and steriods and by age 27 he died in a motel during a struggle with law enforcement officers. The death was due to cocaine overdose and a collapsed lung. Most accounts of this incident specify that no less than nine officers were required to subdue him.
http://www.answers.com/topic/john-kordic

Eli ei suoranaisesti kuollut dopingiin (jos kokaiinia ei lasketa tälläiseksi, oletan että tässä yhteydessä tarkoitettiin hormooneita). Kordicin dopingin käyttöhän ei ollut mikään salaisuus ja olihan mies saanut lempinimekseen Rambon. En usko että dopingia käyttäisi jokatoinen pelaaja, mutta varmasti doppaavia pelaajia löytyy. Monia pelaajia on epäilty hormoonien käytöstä ja esim. Tony Twist ja Andwer Peters ovat aika selkeitä tapauksia, Peters mm. kasvatti painoaan kesällä n.15kg (ei tainnut olla pahemmin läskiä). Myös monella suomalaisella pelaajalla (Nhl) alkaa ilmestymään ulkonäköön dopingiin viittaavia piirteitä.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Vielä Jounile ja muillekin tuosta efedriinistä. Efedriini on käsittääkseni Suomessa reseptin alaista tavaraa. Kuitenkaan positiivisen näytteen antamisesta harjoituskaudella ei taida tulla kuin pienet torut. Kilpailuissa positiivisen näytteen antaminen taas on kilpailukieltoon johtava doping-rike. Näin siis testattavissa lajeissa. Joku varmasti korjaa, jos olen väärässä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
No more Kevin Stevens

Viestin lähetti Jouni
Tiedän joittenkin NHL-seurojen yksinkertaisesti kieltäneen steroidien käytön pelaajiltaan sisäisesti. Kaksi vuotta sitten NHLPA testautti kaikki NHL-pelaajat kesken kauden ja viiden pelaajan näytteet olivat positiivisia. Testi pidettiin luottamuksellisesti, vain numeroita, ei nimiä.

Voidaan olettaa, että jos testi olisi tehty esimerkiksi kauden alussa training campilla positiivisia näytteitä olisi ollut enemmän.

Kun pelaajilta training campillä otetaan erilaisia näytteitä, niin testaavatkohan seurat samalla huumeiden ja erilaisten mömmöjen käytön?

Nämä testien tulokset olisi tietenkin tarkoitettu VAIN seuran johdon/valmennuksen sisäiseen käyttöön, ei pelaajille eikä tietenkään medialle. Kuitenkin seuralle on hyödyllistä tietää mitä aineita pelaaja on kesälomansa aikana nautiskellut.

Ja kai seurat jotenkin valvovat annettujen ohjeiden noudattamista? Tai olisikohan tälläinen "sisäinen steroidikielto" vain seurojen keino turvata selustansa dopingin käytön tullessa ilmi?

Mitähän aineita NHLPA testasi? Jos tuossa viidessä käryssä on mukana myös huumeet, niin luku aivan ällistyttävän pieni. Vaikka testissä olisi tutkittu vain hormonien käyttö, niin silloinkin luku tuntuu tosi pieneltä.
 

Violaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Colorado
Viestin lähetti heikkik
Kun pelaajilta training campillä otetaan erilaisia näytteitä, niin testaavatkohan seurat samalla huumeiden ja erilaisten mömmöjen käytön?

Nämä testien tulokset olisi tietenkin tarkoitettu VAIN seuran johdon/valmennuksen sisäiseen käyttöön, ei pelaajille eikä tietenkään medialle. Kuitenkin seuralle on hyödyllistä tietää mitä aineita pelaaja on kesälomansa aikana nautiskellut.

Ja kai seurat jotenkin valvovat annettujen ohjeiden noudattamista? Tai olisikohan tälläinen "sisäinen steroidikielto" vain seurojen keino turvata selustansa dopingin käytön tullessa ilmi?

Tuo on mielestäni hyvä pointti huomata. Se on kuitenkin melkein varmaa, että NHL:kin pesiytyvät tällaiset satunnaistestit, ja kun ne tulevat täytäntöön, niin se on hyvä tietää, että kuka pelaaja on käyttänyt aineita. Sitten kun testit yht'äkkiä aloitettaisiin, niin joidenkin käyttäjien (joukossa vaikka tähtipelaajiakin) tasot saattaisivat huomattavsti laskea kun käyttö pitäisikin lopettaa, ja se taas alentaisi kyseisten pelaajien arvoa ja hyötyä suuresti joukkueelleen. Mutta sitä ei sitten tietenkään voi tietää onko joku toisesta joukkueesta siirtyvä pelaaja käyttäjä, ellei häntä testata aineilta. Ja voin vaikka väittää että ylimieliset pelaajat kuten Kovaltshuk eivät varmana suostuisi tälläisiin testeihin, ihan vain periaatteen vuoksi.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Suomalainen urheilija joutuu ottamaan pankista lainaa rahoittakseen doping-ohjelmansa, eikä koskaan tienaa kunnolla. Silti yrittäjiä riittää.

Jääkiekossa mahdollisuus tienata on aivan toinen. Kuurilaisia on kaiken järjen mukaan enemmän, varsinkin kun aineet on käytännössä hyväksytty osaksi urheilukulttuuria. On vaikea uskoa, että preerian tuulet kasvattavat niin suoraselkäiseksi, ettei kelpaa sellainen keino, joka on katala, mutta joka ei sisällä rangaistuksenuhkaa, vaan pelkästään etuja. (Ruumiinvammoja ei tässä nyt lasketa.).

Kunnioitettuja lääkäreitä on aina riittänyt auttamaan kun piikille on pitänyt etsiä pistäjä. Suomessa jos missä tämä tiedetään. Uskon, että moni näistä lääkäreistä on hyviä ihmisiä. Douppaajatkin voivat olla.

Monesti väitetään, että ei jääkiekossa ole doping-ongelmaa, koska jääkiekko on taitolaji. Muistetaan, että samaa sanottiin jalkapallosta vielä jokin aika sitten. Kuka edes viitsii väittää näin nyt? Itse olen pelannut vain ei-ohjattua kiekkoa, mutta kyllä se liikunnalta tuntui. Uskallan sanoa, että doping-aineet auttavat myös jääkiekkoilijaa.

Niin että kyllä niitä aineita käytetään. Ja oikeastaan se on minulle jopa aivan sama ammattilaisjääkiekon kyseessä ollessa.

Toivon puhtautta lähinnä yleisurheiluun, hiihtoon ym. lajeihin, vaikka tiedän, ettei toive toteudu koskaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Re: DUH!

Viestin lähetti Jouni
.Toinen kysymys on vielä laillinen: itse saan käyttää lähes mitä tahansa ainetta parantaakseni suoritustani omassa työssäni; tiedän poliisien, palomiesten jne käyttävän kaikkialla maailmassa erilaisia aineita; mikä tekee ammattilaisurheilijasta erilaisen lain edessä meistä kaikista muista?

Niin, täsmennetään sen verran jottei kenellekään synny väärinkäsityksiä.

En ole tuomistemassa dopingiin syyllistyviä NHL-kiekkoilijoita, itseasiassa olen ollut ja olen edelleen vappaamman ja ohjatumman dopingkäytön puolesta, mikä tarkoittaa sitä, että tietyt valmisteet ja keinot tulisivat sallituiksi metodeiksi lääkäreiden valvonnassa. Näin toimimalla päästäisi eroon puolivillaisesta dopingkäytöstä jossa pelaaja leikkii aineilla terveytensä kustannuksella.

Tällä palstalla on aiheena NHL-jääkiekko, mutta itseäni aina naurattaa monien kirjoittajien sinisilmäinen usko siihen ettei Suomessa ole kiellettyjen aineitten käyttäjiä, ei köyhiä, ei huumeita, ei kodittomia, ei työttömiä, ei asunnottomia, ei väkivaltaa, ei lihavia, ei rumia naisia - kaikki on niin hienosti, heh. Kaikilla on mersu, purjevene, kesämökki ja kaunis äiti. Just another day in paradise..

Mitähän antia tällä kommentilla oli tähän keskusteluun?

Tasoltaan nolla-luokkaa, sanoisin.

Kukaan ajattelemaan kykenevä kirjoittaja tuskin väittää, että Suomi on paratiisi jossa ei ole muiden ongelmien ohella dopingongelmaakaan.

Muuten vaan rajoilla jää viikoittain kiinni dopingsalakuljettajia, vain suurimmat erät päätyvät julkisuuteen.

Käyttäjiä on kaikilla tasoilla harrastelijoista huippuihin - piristeitä liikkuu myös jääkiekon parissa, enkä pitäisi ihmeenä vaikka monia muitakin dopingaineiksi luokiteltavia aineita liikkuisi kiekkopiireissä myös Suomessa.

Olen kuullut varsin karua kerrottavaa suomalaisista huippu-urheilijoista sekä Suomea edustaneista huippu-urheilijoista, tiedot tulevat suoraan samoilla leireillä olleilta urheilijoilta (tässä tapauksessa kyse pääasiassa yleisurheilijat).

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti kissa
Kukaan ei kiellä, että änärissä tai eurooppalaisissa sarjoissa doupataan, mutta 40% on TODELLA pöyristyttävä väite.

Kyse on vain siitä mikä lasketaan dopingaineeksi, jos kaikki jotka löytyvät kiellettyjen aineiden listoilta niin lukema voi NHLssa nousta huomattavankin korkeaksi. Epäilenpä, että lukema on korkeampi myös varsinaisista dopingaineista puhuttaessa kuin julkisuuteen annetut muutamat käryt.

Mielestäni on kaksi eri asiaan puhua Sudafedien popsimisesta tai kasvuhormonien (tai hieman miedompien) käytöstä. Kasvuthan eivät testeissä näy, mutta edullisemmat kamat nykytekniikoilla näkyvät. Älkääkä puhuko design-aineista tässä yhteydessä, sillä huhujen mukaan ne maksavat paljon kasvuja enemmän. Tehän sen varmasti tiedätte.

Niin, ja miljoonia taaloja ansaitsevalla huippuunsa viritetyllä jääkiekkoilijalla jonka ansiot riippuvat pelisuorituksistaan ja tasosta mikä pysyy korkealla koko pitkän kauden ajan on taatusti varaa maksaa myös näiden desing-aineiden käytöstä.

Mistähän johtuu, että pitkästä kaudesta huolimatta suurin osa NHL-kiekkoilijoista säilyttää massa- ja muut arvot likimain samalla tasolla mitä ne kauden alkaessa olivat? Entäpä voima-arvot? Kiekkoilijoilla on rankka työ, paljon matkustelua, paljon pelejä - vähän aikaa treenaamiselle, siitä treenistä mikä tehdään on saatava paras mahdollinen hyöty irti, joten eikö tuolloin ole varsin luontevaa turvautua myös aineisiin jotka muualla luetellaan kiellettyihin aineisiin (on hyvä huomioida etteivät kaikki nämä aineet ole kiellettyjä NHLssa)?

Miksi NHl ei ole halukas sallimaan WADAn testaajien toimia?

Jos mielestänne änärin ja aineiden välinen yhteys on olemassa, niin kertokaa ihmeessä enemmän. Aika iljettävää väittää jotakin jonka tueksi ei voi esittää mitään. Varsinkin kun kyse on näin vakavasta aiheesta - tätä palstaa lukevat myös nuorisokiekkoilijat.

Niin, jos NHL-pelaaja väittää, että aineita käytetään niin mitä muuta todistetta enää tarvitaan? Ei Quintal ja jokunen gooni ole ainoita jotka aineita käyttävät, se on saletti.

Syitä aineiden käyttöön löytyy jo paljon tästäkin ketjusta, samat yleispätevät syyt vaikuttavat kaikkialla huippu-urheilussa missä liikkuu riittävästi rahaa. Eivät jääkiekkoilijat ole sen puhtoisempia ihmislajina kuin juoksijat tai kuulan pukkaajat!

SM-liigassa on paljon perusänärikiekkoilijoita ja jopa tähtiluokan pelaajia ja kukaan ei ole kussut punaista. Meillä on kuitenkin huippuluokan testit käytössä. Ei kai antidouppaustoimikunta kuitenkaan nyt ihan valovuosia huijareiden perässä ole? Vai eikö aineita kannatta käyttää kuin NHL:ssä?

Veikkaanpa etteivät nämä suomalaiset kiekkoilijat ole kovinkaan katiivisesti tämän kauden aikana turvautuneet piristeisiin tai muihinkaan valmisteisiin - rapsut Suomessa kiinnijäädessä ovat aivan toista luokkaa kuin jos sama tapahtuisi NHLn suunnalla, siellä taitaisi tulla vain moraalinen tukkapölly.

Jokunen vuosi sitten kesällä kotomaassaan treenatessaan ruotsalaiset NHl-kiekkoilijat kieltäytyivät testeistä vedoten siihen ettei NHL ja kansainvälisillä antidopingorganisaatioilla ollut minkään valtakunnan sopimuksia, joten voiko olla mahdollista ettei normaalisti NHL-kautta varten Suomessa treenaavaa NHL-kiekkoilijaa voida edes testata koska hän kuuluu eri sopimusten piiriin?

Ehdotan, että esitätte epäilyksenne ADT:n Timo Seppälälle, joka kertoo teille lisää näistä asioista. Kyllä, aineita käytetään joka paikassa, mutta vähintään 420 NHL-kiekkoilijaa ei vedä kamaa, vaikka Stephanie Quintal hieman liioittelisikin.

Määrä ei välttämättä ole tuo 420 kiekkoilijaa, se voi olla 100 tai 200 - riippuen siitä mitkä aineet lasketaan huomioon. Suurempi se kaikessa tapauksessa on kuin toista ääripäätä edustava viisi nimetöntä käryä. Ymmärtääkseni NHLssa on vuosittain yksistään huumekäryjä ainakin tuon verran.

vlad.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
The Fight of his Life..

Viestin lähetti Donald_22
Jouni, Kordic taisi kuolla epäselvissä olosuhteissa kokaiiniin.

John Kordicin kuoleman olosuhteet olivat aika hyvin raportoitu kanadalaisessa mediassa kesällä 1992 ja kokaiinin yliannostus oli käsittääkseni pääsyy kuolemaan, ei steroidien käyttö. Jotkut kavereistani pelasivat junnukiekkoa Kordicin kanssa - yksi oli jopa tämän kämppis - ja olen kuullut aika surullisia tarinoita tämän nuorena kuolleen miehen elämän käänteistä.

Erittäin hyvä kirja John Kordicin lyhyestä ja surullisesta elämästä tuli vuonna 1995, Mark Zwolinskin kirjoittama "The John Kordic story: the fight of his life".

Viestin lähetti vlad: Kukaan ajattelemaan kykenevä kirjoittaja tuskin väittää, että Suomi on paratiisi jossa ei ole muiden ongelmien ohella dopingongelmaakaan.

Hyvin todettu, ajoin samaa asiaa tällä nollaluokkaa olleella annillani.


Keskustelijat näyttävät jakaantuvan kahteen leiriin: niihin, jotka eivät usko steroidien käytön olevan ongelmaksi nimittämisen arvoinen ongelma NHL:ssä - tähän joukkoon kuulun itse; sekä niihin, jotka uskovat ongelman olevan paljon pahemman kuin julkisuuteen päässeen informaation perusteella uskallamme uskoa.
 

pekkak

Jäsen
Re: The Fight of his Life..

Viestin lähetti Jouni

Keskustelijat näyttävät jakaantuvan kahteen leiriin: niihin, jotka eivät usko steroidien käytön olevan ongelmaksi nimittämisen arvoinen ongelma NHL:ssä - tähän joukkoon kuulun itse; sekä niihin, jotka uskovat ongelman olevan paljon pahemman kuin julkisuuteen päässeen informaation perusteella uskallamme uskoa.

Jouni, vaikuttaa siltä, kuin tässä olisi sattunut pieni väärinkäsitys. Ennemmin on niin, että osa keskustelijoista kieltää NHL-pelaajien laajamittaisen steroidien käytön, ja toinen osa uskoo NHL-pelaajien käyttävän laajalti muita aineita kuin steroideja, esimerkiksi piristeitä. Minä kuulun tähän jälkimmäiseen leiriin, oikeastaan juuri samoista syistä kuin mitä vlad:kin on tuonut esille.

Lisäksi osoitan sormellani kohti aiemmin mainitsemaani tutkimusta , en nimittäin usko NHL-pelaajien olevan yliopistosarjalaisia puhtaampia. Tutkimuksen mukaan 38 % vastanneista myönsi käyttäneensä efedriiniä, vaikka melkein kaikki käyttäjät tiesivät efedriinin olevan yliopistosarjan kiellettyjen aineiden listalla. Artikkelissa mainittiin myös, että USA:n lääkemarkkinoita valvova FDA kielsi efedriinin myynnin vuonna 2004, joten aivan mistään kofeiinin tasoisesta aineesta tuskin on kyse. Kun katsoin linkin takaa löytyvää vastauslomaketta, niin opin senkin, että keskustelussa aiemmin vilahdellut Sudafed on pseudoefedriiniä, mikä ei kaiketi ole ihan sama asia kuin efedriini. Noin joka kuudes vastannut myönsi käyttäneensä joskus uransa aikana amfetamiinipohjaisia piristeitä. Nämä olivat siis vapaaehtoisen kyselytutkimuksen tuloksia. Tutkijat mainitsivat myös, että todelliset prosentit voivat olla vielä korkeampia, koska osa vastaajista ei välttämättä halua antaa lajilleen huonoa mainetta antavia vastauksia. Kuulostaa ainakin minun korvissani järkeenkäyvältä ajatukselta.

Huomatkaa toki, että käyttämäni termit voivat olla aivan pyllyllään, koska lainaan vain tuota artikkelia. Asianomaisista kemikaaleista en tiedä paljoakaan. Mikä tahansa amfetamiiniin viittavaa kuulostaa minusta jo aika kovalta tavaralta. Ja vaikka tämä olikin vain yksi tutkimus, niin sen perusteella on syytä olettaa, että NHL:ssäkin käytetään suorituskykyä parantavia ja esimerkiksi olympiajäillä kiellettyjä aineita.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Keskustelijat näyttävät jakaantuvan kahteen leiriin: niihin, jotka eivät usko steroidien käytön olevan ongelmaksi nimittämisen arvoinen ongelma NHL:ssä - tähän joukkoon kuulun itse; sekä niihin, jotka uskovat ongelman olevan paljon pahemman kuin julkisuuteen päässeen informaation perusteella uskallamme uskoa.


Itse kuulun siihen kastiin joka uskoo että nhl:ssä käytetään kiellettyjä aineita melko paljon. Tässä rapauksessa tarkoitan kielletyillä wada:n listaa joka on nähtävillä tästä http://www.wada-ama.org/rtecontent/document/list_2005.pdf

Tietenki joitain toisia standardejakin voidaan käyttää mutta wadan lista nyt on käytössä useissa lajeissa. Monia aineita voi kuitenkin käyttää edukseen ilman mitään suuria riskejä ja kun mitään kontrollia ei ole olisi hieman tyhmää olla käyttämättä mitään apuja erityisesti palautumis tarkoituksiin. Onko asia sitten ongelma onkin ihan eri asia, wadan mielstä varmasti on ja kyllä itsekin näkisin että jonkun tason testausta on syytä harjoittaa. Homma voi kuitenkin revetä käsistä jos ei mitään kontrollia edes yritetä pitää.

Uskon että nhl:lläkin joutuu jonkun tason anti doping ohjelman luomaan. MLB on aika tulisilla hiilillä juuri nyt ja kun Yhdysvaltain kongressikin on kiinnostunut asiasta paineita tulee myös muille liigoille. NHL ei tietenkään kiinnosta kongressia niin paljon kuin MLB mutta uskon että he saattavat puuttua muihinkin lajeihin. NHL on, nyt kuin MLB on ottanut käytöön testauksen ja rangaistukset, ainoa liiga joka ei testaa. Tosin baseballin 10 päivän panna ensimmäisestä kärystä on aika naurettava rangaistus mutta enemmän kuitenkin kuin nhl:llän.

NFL on testannut jo jostain 80-90 lukujen taitteesta ja vaikka sielläkään ei rangaistus ole kuin 4 peliä on se kuitenkin jotain ja voidaan edes pitään jonkun tason illuusiota puhtaudesta yllä paremmin kuin jos testauksia tai rangaistuksia ei ole ollenkaan. Siitä en ole varma mitä kiellettyjä aineita testataan, ilmeisesti kuitenkin vain virtsa näyte otetaan eikä veri näytettä. NFL:llän lista on kuitenkin suht iso koska minulle muistaa tapauksia joissa joku kärysi otettuaan jotain flunssalääkettä, tosin kuin panna on neljä peliä niin ei se mikään katastrofi ole vaikka käryääkin.

Uudessa cba:ssa milloin se sitten tuleekin uskon että hommaan otetaan jonkunlaista kantaan.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Re: Re: The Fight of his Life..

Viestin lähetti pekkak
Ja vaikka tämä olikin vain yksi tutkimus, niin sen perusteella on syytä olettaa, että NHL:ssäkin käytetään suorituskykyä parantavia ja esimerkiksi olympiajäillä kiellettyjä aineita.

Varmasti käytetään, mutta missä mitassa? Tässä törmätään kulttuurieroavaisuuksiin.

Suomalaisillehan doping näyttäytyy (etenkin Lahden mömmöm-kisojen jälkeen) alitajuisesti jonain järjestelmällisen ja kaikenkattavan, yksilöllisen pahuuden ylittävänä symbolina lähes koko hiihtojoukkueen jäätyä siitä kiinni. Lisäksi tiedot takavuosien DDR:n ja Neuvostoliiton dopingohjelmista vahvistettuna Yhdysvaltain yleisurheilijoiden tuoreisiin/tuleviin käryihin pistävät penkkiurheilijan helposti mieltämään dopinginkäytön maailmanlaajuiseksi salaliitoksi.

NHL:ssä ei kuitenkaan ole (joukkueiden tai niiden lääkäreiden) organisoimaa, määrätietoisesta dopingohjelmaa (a´la Juventus), jossa pelaajista rakennetaan heidän tahtoen tai tahtomattaan pillereillä pyöriviä ikiliikkujia. NHL-pelaajien oma työ perustuu kaikesta huolimatta yksilöllisyyteen niin kesäharjoittelussa kuin vastuussa omasta pelikunnosta kauden mittaan (juuri tästä syystä monellakaan joukkueella ei ole selkeätä, yksiselitteistä säännöstöä esimerkiksi illalla juotavien oluiden määrästä, koska jokainen pelaaja on vastuussa omasta toiminnastaan - ja näin tietenkin aikuisten sarjassa tulee ollakin).

NHL:n "dopingongelma" ei siis ole järjestelmän tai sen osasten muodostama rakenteellinen sääntörike (vrt. Suomen Hiihtoliitto), vaan yksilöiden omaa toimintaa rakenteissa, joissa se on valitettavasti käytännössä ainakin toistaiseksi sallittua (ei testausta).

Se, että jokin on käytännössä sallittua, ei kuitenkaan merkitse automaattisesti sitä, että valtaosa (tai puolet, tai 40 prosenttia, tai 15 prosenttia) urheilijoista säntäisi tätä erikseen kieltämätöntä kokeilemaan. NHL-tasolle ei nouse sellainen pelaaja, joka ei tunne hyvin omaa vartaloaan, omaa fyysistä osaamistaan, sen vahvuuksia ja puutteita, ja osaa tämän avulla tehdä myös negatiivisia päätöksiä suhteessa dopingaineisiin: luistin liikkuu, jalka nousee, en tartte.

Silloin tällöin mainitut "aihetodisteet" pelaajien kamankäytöstä ovat paikoin jopa koomista luettavaa: "sille tuli leuka yhdessä kaudessa". Jokainen kovan kuntokuurin läpikäynyt kuitenkin tietää, että esimerkiksi "leuka" voi muodostua muutamassa kuukaudessa pelkän ns. vauvanrasvan polttamisella sen päältä.

Ylläolevalla en tietenkään tarkoita sitä, etteikö NHL:ssä dopingaineita käytettäisi. Totta kai niitä käytetään, mutta itse sarjan tai organisaatioiden syyllistämisessä ei tässä tapauksessa ole järkeä. NHL:ssä pelaajat tekevät monia omaan elämäänsä ja harjoitteluunsa liittyviä päätöksiä itsenäisesti - näin myös apuaineiden suhteen. Se, että pelaajista jokainen ei osaa tehdä niiden suhteen päätöksistä järkevintä, ei riitä syyksi leimata sarjan jokaista pelaajaa dopingin käyttäjäksi. Kyllä sieltä löytyy myös ihan aitoa, harjoittelemalla ja ruispuurolla saavutettua voimaa, nopeutta ja taitoa.

Paitsi tietenkin Ottawassa. Senatorsin omistaja Melnyk on tienannut miljoonansa - kuinka ollakaan - lääkebisneksessä... ;
 

timosusi

Jäsen
Re: Re: Re: The Fight of his Life..

Viestin lähetti Maple Leaf


NHL:ssä ei kuitenkaan ole (joukkueiden tai niiden lääkäreiden) organisoimaa, määrätietoisesta dopingohjelmaa (a´la Juventus), jossa pelaajista rakennetaan heidän tahtoen tai tahtomattaan pillereillä pyöriviä ikiliikkujia. NHL-pelaajien oma työ perustuu kaikesta huolimatta yksilöllisyyteen niin kesäharjoittelussa kuin vastuussa omasta pelikunnosta kauden mittaan (juuri tästä syystä monellakaan joukkueella ei ole selkeätä, yksiselitteistä säännöstöä esimerkiksi illalla juotavien oluiden määrästä, koska jokainen pelaaja on vastuussa omasta toiminnastaan - ja näin tietenkin aikuisten sarjassa tulee ollakin).

NHL:n "dopingongelma" ei siis ole järjestelmän tai sen osasten muodostama rakenteellinen sääntörike (vrt. Suomen Hiihtoliitto), vaan yksilöiden omaa toimintaa rakenteissa, joissa se on valitettavasti käytännössä ainakin toistaiseksi sallittua (ei testausta).

Se, että jokin on käytännössä sallittua, ei kuitenkaan merkitse automaattisesti sitä, että valtaosa (tai puolet, tai 40 prosenttia, tai 15 prosenttia) urheilijoista säntäisi tätä erikseen kieltämätöntä kokeilemaan. NHL-tasolle ei nouse sellainen pelaaja, joka ei tunne hyvin omaa vartaloaan, omaa fyysistä osaamistaan, sen vahvuuksia ja puutteita, ja osaa tämän avulla tehdä myös negatiivisia päätöksiä suhteessa dopingaineisiin: luistin liikkuu, jalka nousee, en tartte.

Tää ei sitten ole mikään provoilu vaan ihan vilpitön kysymys johon en itse keksinyt vastausta:

Miten toi NHL-joukkueiden erilaisuus vaikkapa Juventukseen on perusteltavissa? Kuinka ammattijalkapalloilun ja -jääkiekkoilun maailmat eroavat toisistaan siten että toisessa järjestelmällinen douppaus on jonkun joukkueen toimesta nähty kannattavaksi ja toisessa se on mahdotonta ajateltavaksi?


Itse uskon - siis uskon, en tiedä - että NHL:ssa käytetään aivan yleisesti myös muita doping-aineita kuin piristeitä. Kausi on fyysisesti niin vaativa että että sen kestäminen huipputasolla helpottuisi oleleellisesti mikäli kauteen valmistauduttaisiin ja sen kestäessä palautumista edistettäisiin kaikin mahdollisin keinoin.

Kiekossa taito ratkaisee, ei siinä mömmöt auta. Näin sanotaan. Pitää tietysti jossain määrin paikkansa. NHL on kuitenkin läpileikkaus maailman ehdottomasta kiekkoeliitistä. Siellä liki kaikki pelaajat ovat todellisia taitureita ja luontaisia urheilullisia superlahjakkuuksia. Ja niin ovat nekin sadat pelurit jotka kärkkyvät niitä viimeisiä pelipaikkoja maagisten kolmen kirjaimen liigasta ja sen muhkeiden rahapatojen äärestä. Eli marginaalit ovat sen verran pieniä että antamalla fyysisesti kovin paljon tasoitusta antautuu samalla kaikkein pehmeimmilläkin käsillä tai avarakatseisimmallakin pelisilmällä varustettu tyyliniekka vaaraan vajota tuntemattomien suuruuksien sankkaan joukkoon. Uskoisin että kiusaus on melkoisen kova kestettäväksi parikymppiselle kaverille joka on elänyt ja hengittänyt kiekkoa koko elämänsä ja joutuu sitten valitsemaan jonkun ikitundraliigan ja NHL:n kesken.

En missään nimessä väitä että kaikille NHL-pelureille lyödään säännöllisesti piikkiä perseeseen ja nappia suuhun. Tuntuisi vaan kovin kummalliselta että jääkiekko olisi jotenkin erilainen maailma kuin ympäröivät urheilulajit. Mainetta ja suuria taloudellisia etuja tarjolla, testaustoiminta olematonta. Kaikki meistä eivät ole pyhimyksiä. Ainakin itse punnitsisin NHL-joukkueen toimitusjohtajana huolellisesti edut ja haitat ja tekisin sitten ratkaisun joka tuntuisi rationaalisimmalta, välittämättä mistään olympiavala-hengestä. Ehkä olen kyyninen/häikäilemätön/törkeä - tai sitten rationaalinen. Vaiko ehkä sittenkin jotain siltä väliltä?
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni hämmästyttäisi suuresti, jos NHL:ssä ei pelattaisi lääkeaineilla. Suomessakin pelattiin, kunnes käyttö kiellettiin. Näin on ainakin eräs todella menestynyt suomalainen jääkiekkoilija kertonut. Toiminta oli seuran puolesta järjestettyä, vaikka sen aikaisessa kiekossa ei Suomessa pahemmin rahaa liikkunutkaan.

Joku ehtikin jo ottaa tuon leuka-asian puheeksi. Tuskin kyseessä on pelkkä rasvan poistuminen poskista, jos ikää on yli 20 ja siitä on 5-6 vuotta treenattu tosissaan. Toinen ihmetyksen aihe on kyky kasvattaa lihasmassaa 10kg yhdessä kesässä menettämättä muita fyysisiä avuja (notkeus, liike). Ja tämäkin herralla joka on ammatikseen jo vuosia urheillut.

Ainakin joitain WADA:n kieltämiä aineita käytetään yleisesti, jos NHLPA joutuu lähettämään paimenkirjeen pelaajille ennen olympialaisia dopingtesteistä. Mitä nämä aineet ovat, en tiedä.

Lääkäreiden etiikasta Kanadassa en tiedä, mutta Suomessa se venyy ainakin jokaisen kilpaurheilijan toteamiseen astmaatikoksi tämän niin halutessa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti timosusi
Ehkä olen kyyninen/häikäilemätön/törkeä - tai sitten rationaalinen. Vaiko ehkä sittenkin jotain siltä väliltä?

Samaa kyynikonvirkaa täälläkin. Sen verran aktiivisesti olet itse liikkunut urheilupiireissä, veljeni on kuulunut maajoukkuerinkiin joten melkoisesti taustatietoa ja muutakin kuin urbaania legendaa on korviini tarttunut. Omakohtaiset kokemukseni tosin rajoittuvat 80-luvulla uintiin, veljellä yleisurheiluun ja managerinsa kautta myös muihinkin lajeihin.

Mielenkiintosia havaintoja olen itsekin tehnyt urheilu-urani päätyttyä. Kummasti 90-luvun alkupuolella astmaatikkojen määrä nousi huikealla tavalla parin vuoden sisällä. Tätänykyä suuri osa huippu-urheilijoista potee vähintäänkin rasitusastmaa, ja näinollen käyttää lääkitystä mikä muutoin kuuluisi kiellettyjen aineiden piiriin - keino kiertää säändötä tämäkin.

Jos tämä keino on useiden eri lajien huippujen käytössä niin miksei myös jääkiekkoilijoiden? Ei sinänsä kiellettyä puuhaa jos lääkärintodistukset löytyvät mutta yhtälailla voidaan katsoa kuuluvan harmaalla alueella liikkumiseen.

Enkä näe jääkiekkoa lainkaan poikkeuksellisena lajina etteivätkö sen huiput huipulla pysyäkseen käyttäisi kovempiakin dopingaineita, tai huipulle pyrkivät käyttäisi aineita päästäkseen tavoitteeseen. Jos vielä pelataan liigaa jossa testaus on hyvin olematonta, harvat testit suoritetaan nimettöminä eikä varsinaista listaa kielletyistä dopingaineista taida olla niin en todellakaan pitäisi ihmeenä, että kiellettyjä aineita käyttävien pelaajien osuus olisi kovinkin korkea. Ihmisiähän hekin ovat, kyse on menestymisestä ja rahasta - joten jos keinovalikoimaa ei suuremmin ole rajattu sallittuihin ja kiellettyihin niin miksei kaikkia mahdollisia keinoja käyttäisi hyväkseen? Minä ainakin käyttäisin tuntematta tippaakaan omantunnon tuskia, siksipä en osoitakaan syyttävällä sormella aineita käyttäviä, totean vain omiin havaintoihini huippu-urheilusta perustuvan tosiasian.

vlad.
 

fullkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: DUH!

Viestin lähetti Jouni
Joku mainitsi ylempänä Brandon Wheat Kingsin seurana, joka asiantuntijan tutun mukaan hoitaa pelaajiaan hormoneilla. Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan kenestä pelaajasta oli kyse.

Noh, tuon neljä vuotta sitten kirjoittamani kommenttin tarkoituksena oli ns. "hämmentää soppaa", ja se oli ehkä liiankin skandaalimaisesti raportoitu. Jutun todenmukaisuudesta en tietenkään mene takuuseen. Totuus kuitenkin on, että kuulin edellämainittuja asioita tämän silloisen Wheat Kings -hyökkääjän ex-joukkuetovereilta.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Neroille ja uunoille luettavaa:


Report: Stimulants a problem in NHL

TSN.ca Staff

3/21/2005

Performance-enhancing drugs may not be just a problem in baseball.

According to Le Presse newspaper in Montreal, former tough guy Dave Morissette says the use of stimulants is commonplace in NHL dressing rooms.

Morissette, who played 11 games with the Montreal Canadiens in the late 1990s, contributed to a book which chronicles his 12-year career and is slated to be released this week.

"The majority of the guys had their pills," Morissette told Le Presse. "It wasn't a big deal. It was pretty common to take pills before a game. It didn't bother anyone."

Morissette alleges that players use ephedrine-based, over-the-counter drugs such as Sudafed to make the heart beat faster and increase blood pressure, which allows athletes to stay fresh and exert bursts of energy.

The Baie-Comeau, Quebec native, who played for ten different teams in six different professional leagues over the course of his career, says he started taking pills to deal with the long road trips.

"With 70-80 games per year, the bus trips, it was impossible for a normal human being to keep up without the drugs," Morrissette told Le Presse.

With no current policy in the NHL against the use of over-the-counter stimulants, Morissette fears the problem could escalate, especially among the enforcers.

"As long as there's no penalty, those who aren't using drugs will feel handicapped," Morissette told Le Presse. "When a you go to fight a guy, and that you know he's taken five or six [pills] you are afraid. You think that you'd better take some too."


Ja lisää...

Former hockey enforcer's book says steroids, stimulants ended his career

Bill Beacon
Canadian Press


March 21, 2005

MONTREAL (CP) - Former hockey enforcer Dave (Moose) Morissette says steroids and stimulants helped end his modest career.

Morissette tells all in Memoires d'Un Dur a Cuire (Memoires of an Enforcer), co-written by Montreal La Presse hockey writer Mathias Brunet.

Morissette says he began taking steroids shortly after he was drafted by the Washington Capitals and began using stimulants like the cold remedy Sudafed and a caffeine-ephedrine mix called Ripped Fuel, while playing junior hockey.

He says use of steroids and stimulants is common in the NHL, but does not name any players who used them. The league does not currently test for performance-enhancing drugs.

Use of performance-enhancing drugs is in the spotlight of late due to allegations in a recent book by former baseball slugger Jose Canseco.

"I don't want to tarnish my sport with this book, nor to point the finger at any individuals as the baseball player Jose Canseco recently did," Morissette writes at the end of his 183-page book. "I just want to make my little contribution towards stopping these dangerous practises.

"There were steroids before me and there will be steroids after. The system is such that young people are ready to do anything to get maximum performance."

Morissette played only 11 NHL games with the Montreal Canadiens between 1998 and 2000 - collecting no points and 57 penalty minutes. A seventh-round pick of the Capitals, he pied his trade in the minors with Hampton Roads and Roanoke (ECHL), Baltimore, Fredericton and Quebec (AHL), Minnesota and Houston (IHL), Austin and Lake Charles (WPHL) and overseas in England.

He said bulking up on steroids led to repeated knee injuries because his body could not sustain his weight. But he needed the muscle-building drugs to compete with the hockey's best fighters.

"To make it to the NHL, I had to commit to being an enforcer," he says. "Not everyone can be an effective fighter.

"And I needed steroids to get there, because I knew that the majority of toughs of the NHL were taking them."

He said steroids were in use in his day - the late 1980s and early 1990s - in the Quebec Major Junior Hockey League, which last season instituted a drug-testing program.

"I heard about guys in junior taking steroids to get bigger and build muscle mass," he says. "And not only tough guys - scorers too.

"Some of them had long careers in the NHL. I can't name them here, but you'd be surprised to learn their identities."

Morissette said he first bought steroids from a bodybuilder he knew in Trois-Rivieres, Que. He avoided buying them from anyone connected to hockey to keep it a secret.

He also became addicted to stimulants, often popping three or four before games.

"I still get stomach pains because of those pills," he says. "I have to take medication for nausea and I'm still sensitive to light and loud noises."

He could not recall to the Montreal doctor who finally advised him to retire how many concussions he had suffered during his career. The final blow to the head came during a game for the London Knights in Britain in the 2000-01 season and knocked him out for 30 minutes.

"It became hellish," he says. "Every other time, I'd black out after a bodycheck, which meant I was losing consciousness every game.

"If I banged my helmet against an opponent, it would go black for a few seconds."

The book's preface was written by Christiane Ayotte, head of Montreal's IOC-accredited dope-testing laboratory. She praises Morissette for "daring to break the silence surrounding the culture of doping that is present in this sport as in others."

Mostly, it is a book about the life of a player with modest talent who turns to fighting to fulfil his dream of playing in the NHL. He spent years battling in the minor leagues only to get a brief taste of the big league - at a terrible cost to his health.

Morissette wonders if his closest friend, former NHL player Stephane Morin who died of a heart attack during a game in Germany, or former teammate Sergei Zholtok, who died last fall of heart failure during a game in Belarus, were victims of stimulants.

"I don't know," he said. "I never asked them.

"You don't ask these things. Each person does his own thing, neither hiding it nor showing it off. It's important to put it into context. It was normal for us to take them. These products weren't banned and you could find them in any pharmacy, gym or health club. It wasn't dope."



Ja vielä yksi..


Bonvie: I've fought guys on steroids

Canadian Press

3/22/2005

MONTREAL (CP) - Among his many hockey fights, Dennis Bonvie says he took on opponents who had bulked up on steroids.

''I know I have,'' Bonvie said Tuesday. ''I can't name anybody, but I handled myself fine.

''You know from seeing them one year to the next. You see a big difference in size. And sometimes you see a guy who wasn't doing that well and suddenly he's whipping guys.''

The 31-year-old Bonvie, who played 92 NHL games from 1994 to 2003 and who now plays for Hershey in the AHL, said he never used steroids and doesn't believe they are widespread in hockey. But he knows they are there.

And he lauded former enforcer Dave Morissette's efforts to warn young players of performance-enhancing drugs in his book - Memoires d'un dur a cuire (Memoires of an Enforcer) - in which the former Montreal Canadien says using steroids and stimulants helped end his career.

''If he doesn't mention names and he's trying to carry the message to kids, I don't mind it,'' said Bonvie, a feared fighter in the early 1990s with the OHL's North Bay Centennials.

''I know Dave Morissette. He's a good individual and if he's talking to kids, that's a good first step. Everybody should be saying that.''

Nick Kypreos, a tough winger in the 1990s who is now a hockey analyst on Rogers Sportsnet, agreed, adding that Morissette's book is not likely to cause the uproar that followed the steroid allegations in a recent book by former baseball slugger Jose Canseco.


'I appreciate the way he did it, as opposed to Canseco, who threw everybody under the bus,'' he said. ''I have more respect for Morissette. He just said ''here's what I did and I'm the one suffering from the effects of it now.''

Morissette says stimulants such as the cold remedy Sudafed are common throughout hockey to give players a boost before games, but that it is difficult to say how many use steroids because it is not discussed among players in the dressing room.

Defenceman Stephane Quintal estimated 40 per cent of NHL players use stimulants, most of which are bought over-the-counter at pharmacies, but that steroids appear to be favoured mostly by the tough guys. Both are banned by the World Anti-Doping Agency.

''The feeling is that it still belongs to the big, bulky guy - the lineman - as opposed to the shifty hockey player,'' said Kypreos.

Kypreos, another former North Bay Centennial, broke into the NHL in 1989 with the Washington Capitals, not long after Canada was rocked by the Ben Johnson steroid scandal at the 1988 Olympics.

''After that, you were aware that there were things that could help you perform at a higher level. And in the early 1990s, when you're dealing with 750 NHL players, you'd be naive to think there weren't a few who dabbled.''

But he doubted that use of muscle-building drugs is widespread ''because of the stigma that follows steroids, especially in this country with the Ben Johnson situation.

''It's taboo. Even if hockey is in a situation where there's no testing, you'd still be labelled as a guy who cheats.''

Both the NHL and the NHL Players' Association are in favour of some sort of dope testing, which is expected be part of the next collective bargaining agreement should the two sides ever solve the impasse that has seen the players locked out all season.

Many athletes use creatine and other legal protein supplements to help put on weight during training.

Bonvie said steroids aren't necessary.

''You see guys getting big enough on their own,'' he said. ''You go into the gym and do the right things, you'll get big and strong.

''Steroids is the easy way out. You'll get big and strong, but it's not right. You can't get super-big because your body can't support it. They become too strong for their bodies and then when they break down, they really break down.''

Morissette, who played only 11 NHL games but spent years in the minors, says he suffered chronic knee and shoulder problems because he had become too heavy for his body to sustain.

He also suffered multiple concussions that ended his career in 2001.

''We need drug-testing,'' added Bonvie. ''That puts everybody on a level playing field.''

 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kaikki höllemmät systeemit kuin 24/365 testiuhka ovat pelkkä vitsi. Edes WADA ei erään maailman johtavan doping-asiantuntijan mukaan saa juuri ketään kiinni. Charles Yesalisin mielestä doping-tutkimukseen jne pitäisi pikimmiten sijoittaa 100 miljoonaa dollaria, jotta saataisiin oikeasti tehokas testausjärjestelmä. Sekään ei olisi kuitenkaan millään muotoa täydellinen.

http://www.sedaliademocrat.com/Sports/289148739741609.htm

Jos haluat säilyttää lapsenuskosi puhtaaseen urheiluun ja toimivaan doping-kontrolliin, älä lue näitä:

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=489875
http://www.ergogenics.org/blc18.html
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=459464&pageNo=0
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=473640&pageNo=0

(Kyseessä kehonrakennus-aiheinen palsta. Kehonrakennus, erit. ammattisellainen, taitaa olla ainoa urheilumuoto jonka yhteydessä kukaan ei edes yritä väittää että voittoja tms. saataisiin ilman vuosikausien järjestelmällistä ja ennenkaikkea tehokasta/oikeaa dopingia, siispä keskustelu aineista ja niiden käytöstä on avointa ja hurskastelematonta.)

Jostain mystisestä syystä suuret mediat eivä näistä asioista suureen ääneen huutele... olisiko rahalla jotain tekemistä asian kanssa? Jos esim. NBC, Fox tms. alkaisi repostella aihetta tosissaan, ei varmaan tarvitsisi enää ikinä näyttää Olympialaisista edes highlightseja. Toinen merkittävä syy on tietenkin se, että mitään ei voida todistaa esim. oikeudessa. Seurauksena saattaisi olla vaikkapa satojen miljoonien korvaukset panettelusta. HÄHÄHÄ!

Sattuiko kukaan muuten huomaamaan että Thanou ja Kenteris on vapautettu doping-syytteistä? Ne kaksihan olivat puhtaita, se on päivän selvää, eivät vain reppanat tienneet että olisi pitänyt antaa joku doping-näyte. Vuoden päästä kukaan ei muista koko jupakkaa ja sama show jatkuu, samoilla vanhoilla aineilla joista ei kärähdä (esim. synt. kasvuhormoni ja insuliini), lisäksi kelpo kemistit lienevät kehittäneet taas muutamia uusia.

Sama tullee tapahtumaan näissä kongressin tutkimuksissa ja tulevissa oikeudenkäynneissä. Eiköhän noita märehditä pari vuotta perinteiseen jenkkityyliin eri oikeusasteissa. Sitten parin syntipukin päät vadille, jos ei satu käymään niin ikävästi ettei kaikkea kuitenkaan pystytä aukottomasti todistamaan ja kaikki vapautetaan todisteiden puutteessa...

NHL:stä vielä sen verran, että 80-luvun alusta keskivertopelaaja on kasvanut tuuman, paino on noussut n 15lbs ja hän on kolme vuotta vanhempi. Mitä tämä sitten tarkoittaa suomeksi? Sitä, että nykyään jokaisella pelaajalla on n. 5kg enemmän lihasmassaa ja hän pelaa nopeampaa ja kovempaa peliä useampia otteluita kaudessa ja matkustaa enemmän. Kuitenkin ura on nähtävästi keskimäärin 3 vuotta pidempi. Täysin järjenvastaista, vanhemmat ja lihavammat ukot pelaa kovempaa ja enemmän??? Jokainenhan tietää että kiekkoilijalle on lihaksista vain haittaa ja taito ratkaisee. ;) Taloudelliset panokset erit. pelaajilla ovat kasvaneet lähes kymmenkertaisiksi ja kilpailu koventunut huomattavasti, eurooppalaisten invaasion myötä sekä huippujen ja nelosketjun miesten eron pienentyessä.

Doping-aineiden karmaisevan kalliit hinnat ja vaikea saatavuus maailmalla, selviävät esim. syöttämällä googleen jonkun kauppanimen ja painamalla haku-nappulaa.

Ai niin, niille joille asia ei edelleenkään ole mennyt perille: NHL:ssä ei ole ollenkaan doping-testejä, ei minkäänlaisia. Mikään maailman lääkeaine, oikein- tai väärinkäytettynä ei ole rike NHL:ssä.

Jokohan näillä eväillä alkaisi syntyä pientä keskustelua?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka Tkachuk varmasti pitkälti oikeassa onkin, niin sellainen aikaisemmin harvinaisempi tapa kuin "kesäharjoittelu" on varmasti myös vaikuttanut urien kestoon ja pelaajien ruumiin rakenteeseen. Pelin tempo on tosin noussut hurjasti.
 

Saipa#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa,Fc Lahti,Boston Bruins, Crystal Palace,Lecce
Käytetään niitä näköjään euroopassakin

"Maksim Kondratiev kärähti dopingista
Venäläispuolustaja Maksim Kondratiev on jäänyt YLE:n teksti-tv:n mukaan kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Venäjän jääkiekkoliitto ei ole toistaiseksi suostunut julkistamaan doping-epäilyn tarkempia yksityiskohtia.


Kondratievin NHL-pelaajaoikeudet kuuluvat New York Rangersille, joka hankki 22-vuotiaan puolustajan listoilleen runsas vuosi sitten Toronto Maple Leafsiltä. Kondratiev on tällä kaudella ollut Venäjän maajoukkueen vakiokalustoa Euro Hockey Tour -turnauksissa."
 

juxo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei oikeen nämä NHL vahvistukset SM-liigassa ole väläytelleet, onko syynä se ettei pääse vetemään pillereitä?
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Viestin lähetti juxo
Ei oikeen nämä NHL vahvistukset SM-liigassa ole väläytelleet, onko syynä se ettei pääse vetemään pillereitä?

No ei todellakaan ole syy missään pillereissä. Tai voisitko täsmentää mikä pilleri se on joka saa kiekon menemään maaliin tai avauksen lähtemään? Mistään lääkkeistä ei saa pelisilmää eikä taitoa, kuten jo yllä sanoin, tämä on aivan turha aihe koska varsinainen doping ei ole jääkiekon ongelma.

Piristeitä taasen uskon käytettävän laajalti mutta tätä en laske varsinaiseksi dopingiksi, toki median ja suuren yleisön tietämättömyys saa minkä tahansa dopingrikkeen näyttämään suurelta rikokselta vaikka kysymyksessä olisi niinkin laimea aine kuten efedriini tai muu astmalääke.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös