Minähän korostin puhuvani suoritusten laadusta NHL-tasolla, en otteluiden määrästä tai missä iässä ne on tehty.
Minähän korostin puhuvani suoritusten laadusta NHL-tasolla, en otteluiden määrästä tai missä iässä ne on tehty. Rautalangasta vääntäen voisin ottaa esimerkiksi vertailuun Jesee Joensuun ja Jan Calounin. Ensimmäisen NHL-ura on komeampi, mutta Calounia silti pidän kovempana tekijänä NHL-tasolla kuin Joensuuta. Jossain määrin sama analogia toimii Kontiolan ja Barkovin väliseen vertailuun tähän mennessä, joskaan ei yhtä selvällä tavalla.
Mielestäni nyt olisi kuitenkin melko älytöntä lähteä sen enempää lyttäämään juuri 19 vuotta täyttänyttä kaveria, joka pelaa sophomore-kauttaan. Pisteitä ei toki ole tullut odotetunlaisesti, mutta siitä huolimatta pelaa joukkueensa hyökkääjistä eniten ja on muuten ymmärtääkseni pelannut kokonaisvaltaista peliä.
"On pelannut kokonaisvaltaista peliä" on kyllä äärimmäisen kaunis eufemismi sille, että Barkov on hyökkäyssuuntaan ollut tänä syksynä ihan lapanen. Ykkössentterin statuskin on tällä hetkellä vähän kiikun-kaakun, sillä Nick Bjugstad on viime aikoina pelannut selvästi isompia minuutteja kuin Barkov ja tehnyt marraskuun kymmenessä ottelussa tehot 7+3. En tiedä onko Barkovin sairastelu vaikuttanut tähän, mutta ei tuota vastuunjaon muutosta kyllä tarvitse Sashan alkukauden esitysten perusteella yhtään ihmetellä.
Noin muuten en kyllä oikein ymmärrä odotuksia, joiden mukaan jopa 60 pistettä tänä kaudella olisi pitänyt mennä rikki.
Voihan se olla että on vähän molempia. Toisaalta monelle hyvän kauden pelanneelle tulokkaalle se toinen vuosi on vaikea. Esimeriksi joku Jordan Staal pelasi hienon ekan kauden, pelasi 81 peliä ja teki tehot 29+13, mikä on kolmossentterille hyvä lukema. Seuraavalla kaudella 82 peliä toi ainoastaan 28 pistettä, vaikka vastuuta taisikin tuolla kaudella (2007-08) tulla kauden aikana vielä enemmän kun Crosby oli osan kaudesta telakalla. Tämän jälkeenhän Staal on taas pääasiassa ollut sellainen 50 pinnan kaveri.Tulee mieleen, että onko kyseessä pelkästään toisen vuoden kirous vai olisikohan siellä jotain vammaa taustalla.
Katselin myös viime kaudella paljon Barkovin pelejä ja yllätyin siitä, miten hienosti hän pärjäsi 18-vuotiaana NHL:ssä. Tänä syksynä sitten oletin, että hän olisi nyt hieman valmiimpi pelaaja kuin viime kaudella ja pystyisi siksi takomaan sen 50-60 pinnaa, jos pelaa täyden kauden. Sen sijaan Barkov on näyttänyt selvästi vaisummalta kuin vuosi sitten. Tulee mieleen, että onko kyseessä pelkästään toisen vuoden kirous vai olisikohan siellä jotain vammaa taustalla.
Montako NHL-ottelua olet Petri Kontiolalta nähnyt?Minähän korostin puhuvani suoritusten laadusta NHL-tasolla, en otteluiden määrästä tai missä iässä ne on tehty. Rautalangasta vääntäen voisin ottaa esimerkiksi vertailuun Jesee Joensuun ja Jan Calounin. Ensimmäisen NHL-ura on komeampi, mutta Calounia silti pidän kovempana tekijänä NHL-tasolla kuin Joensuuta. Jossain määrin sama analogia toimii Kontiolan ja Barkovin väliseen vertailuun tähän mennessä, joskaan ei yhtä selvällä tavalla.
On jopa trollailtu AHL:n tasosta niin kovana, ettei Kontiola pysty siellä tehoilemaan. On jopa epäsuoraan väitetty Kanadan, Ruotsin, Venäjän ja USA:n olympiajoukkueita AHL-tasoa heikommiksi.
Järjettömin kommentti jonka viime aikoina olen kuullut on se, että Barkov pitäisi laittaa katsomoon huonojen esitysten takia. Miksi ihmeessä 19-vuotias kaveri pitäisi katsomoon heittää, kun voisi pelata esimerkiksi AHL:ssä jos pelit eivät suju?
Kai Suikkanen, mennyt ihan ohi. Äijähän on takonut ihan huolella farmissa.
Jyrki Lummetta ei ole taidettu mainita vielä. Mielestäni Suomessa ainakin unohdettu pelaaja. Vancouverissa sit taas arvostettukkin pelaaja. Luultavasti ihan vaan taas sen periteisen syyn takia, eli ei maajoukkuepelejä ei tullut kovin kummoisesti vyölle.
Miettinen tuskin sen enempää perusteluja kaipaa.