Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Paluun alkuvuodesta palstalle tehnyt nimimerkki Salmon ei osoittautunut hakemaksemme vahvistukseksi, vaan hän rikkoi jatkuvasti sääntöjä keskittymällä asiakeskustelun sijaan henkilökohtaisiin hyökkäyksiin. Tämän vuoksi hän ei jatka enää palstalla.

Nimimerkki Veli Kaleva puolestaan on vähäisissä viesteissään keskittynyt turhan usein flametukseen. Toivomme viikon kirjoitustauon muuttavan hänen kirjoitustyyliään parempaan suuntaan.

Nimimerkki JypFabu kirjoittaa toistaiseksi pelkästään kiekkokeskustelun puolelle, sillä vapaassa keskustelussa hänen kirjoituksensa menivät jatkuvasti henkilökohtaisuuksiin.

Sulje ilmoitus

NHL:n tuomarilinja

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 11.04.2014 klo 12.01.

 1. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuossa säännössä puhutaan kädellä syöttämisestä. Ei siitä, jos kiekko kimpoaa mailan kautta kaverille.
   
  Vislami tykkää tästä.
 2. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Kyllähän lukee, lueppa se sääntö uudestaan ihan ajatuksella. Voin esittää jopa vapaamuotoisen suomennoksen: Lainaus:
   
 3. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Ja tämän jälkeen voitaisiin siirtää keskustelu tänne: NHL:n tuomarilinja niin ei pilata ketjua enempää.

  Siirrelty alkukin - Modet
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 16.05.2019 klo 18.41
 4. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jatketaan pyynnöstä täällä.
  Lainaus:
  En löydä vieläkään mainintaa pelaajan omaan mailaan osumisesta. Tuossa mainitaan "pelaaja" ja "tuomari", muttei omaa mailaa. Tämä siksi, että omaan mailaan osuessa peli jatkuu normaalisti.

  Otetaan esimerkiksi toinen tilanne: kiekko pomppii maalin edessä ja pelaaja potkaisee kiekon maalia päin. Kiekko osuu kuitenkin vahingossa omaan tai joukkuekaverin mailaan ja jatkaa tietään maaliin. Maali tietysti hyväksytään, koska potku ei ollut viimeinen kosketus kiekkoon.
   
 5. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  No siis ei mainita omaan mailaan osumista koska sillä ei tosiaan ole mitään väliä. Säännössä lukee että jos kimpoaa pelaajasta tai tuomarista niin kyseessä on silloin käsisyöttö.
  Lainaus:
  Eikä muuten hyväksytä välttämättä: Lainaus:
  Eli saa kimmota potkun jälkeen omasta mailasta, tai vastustajan luistimesta. Muissa tilanteissa no goal.

  Sori, muokkasin kun löysin paremmin selventävän sääntökohdan.
   
 6. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Teet nyt mielestäni ihan oman olettaman, että "pelaaja" käsittää myös pelaajan mailan. Turha tästä on kuitenkaan enempää vääntää, jos olemme näin kaukana yhteisymmärryksestä.

  Lainaus:
  Myönnettäköön, että tämä onkin monimutkaisempi tapaus. En silti usko, että kuuna päivänä hyökkäävän pelaajan mailan kautta kimmonnutta maalia hylättäisiin potkun perusteella.
   
 7. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  No kuten tuossa alemmassa säännössä havaitaan niin voidaan tarvittaessa erotella myös pelaajan tai tämän varusteiden osat. Jos näin ei tehdä niin eiköhän oleteta että kyseessä on pelaaja varusteineen, sisältäen myös mailan.

  Ja sopii että jätetään tähän, loppukaneetiksi sanon vain että kun mediaa katsoo niin suuri osa pelaajista, valmentajista, faneista ja asiantuntijoista on sitä mieltä että kyseessä oli käsisyöttö.
   
 8. Pica Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pässit ja Karhut
  Lainaus:
  Siirsin tämän tuolta SJS-STL ottelusarjaketjusta.

  Alkaa tässä pieni toivonkipinä syttymään sille, että muutoksia tuomarointiin olisi tulossa. Ongelma on tunnistettu liigan puolelta. Näissä Sharks-sarjoissa on jo toiset tuomarit laitettu hyllylle heikon tason takia sekä lähetetty toimintaa pahoitteleva viesti, joten ongelma on myös tunnustettu.

  Näiden askelten jälkeen ongelmaan voidaan lähteä hakemaan ratkaisua ja uskon että tuomareiden koulutus, tilastointi, ottelutapahtumaan valmistautuminen, ikärakenne, palkkaus sekä peliä tukevat toiminnot (mm. erillinen videotuomari ja kaikkien maalien automaattinen tarkistaminen?) tulevat muuttumaan rajusti seuraavan viiden vuoden kuluessa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2019 klo 10.53
  larzzon tykkää tästä.
 9. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tässä on jo sen verran tuomareita laitettu hyllylle, että onko ne jäljellä olevat todella paljonkin parempia kuin edelliset?
   
 10. ReijoRotta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Littbarskin sääret, Pekka Suorsan balanssirisu
  Kyllä mua vituttaisi kympillä jos olisin joku noista hyllytetyistä tuomareista.

  Kummassakaan tapauksessa ei ollut kyse siitä että tuomari olisi rikkonut tyhmyyttään jotain sääntöpykälää, vaan nimenomaan tulkintakysymyksistä, tai siitä että kaikkea nyt vaan ei voi nähdä tai kokea siinä hetkessä samoin kuin jossain toisissa olosuhteissa. Inhimillisyysfaktori.

  Olisiko tuomareita hyllytetty ja anteeksipyyntöjä lähetelty jos Vegas olisi pelannut kelvollisen alivoiman ja mennyt jatkoon? Olisiko tuomareita hyllytetty ja anteeksipyyntöjä lähetelty jos Karlssonin laukaus olisi lepattanut Binningtonin logoon?

  Nyt vaan NHL syytteeseen ja saatanasti sakkoa.
   
  Wire, aessi, Esgo ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 11. Pica Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pässit ja Karhut
  Lainaus:
  Eiköhän siellä ole jollain mittareilla mitattuna parhaat voimat ole olleet kentällä. Näin ajateltuna taso heikkenee kun sieltä otetaan tuomareita kierrosta pois. Toisaalta yhtäaikaisten pelien määrä tippuu kun joukkueet vähenee ja lopussa tarvitaan enää neljä tilanteen tasalla pysyvää tuomaria.

  Tilanne paranee tuomaritoiminnan ja siihen liittyvien rakenteiden ja sääntöjen kehittämisellä. Hidas prosessi joka toivon mukaan aloitetaan heti kauden päätteeksi.
   
  larzzon tykkää tästä.
 12. lai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sharks
  Lainaus:
  Onko Sharks-sarjoissa taso oikeasti ollut heikompaa kuin muissa? Vai johtuuko hyllytykset siitä, että tilanteen jatkoseurauksena syntyi maali, ja Sharks voitti? Hyllytettiinkö ne tuomarit, jotka antoivat sinitakeille maalin, kun eivät nähneet, että kiekko kävi päätyverkossa? Jos tuomarit ei näe, niin ei kai siinä tuomareilla ole mitään tehtävissä. Buffalo fanit varmasti tietää, että uusien sääntöjen keksiminen kesken playoffien ei sekään ole ihan sopivaa. Jos taas ihmetellään, että mitenkä tuomarit ei voi nähdä tilannetta, niin tuossa Bobin retweettamassa twitterketjussa ainakin on ihan kohtalaista selitystä siitä, mitenkä se on mahdollista.

  Uskon itsekin, että muutoksia varmaan tulee. Mutta en ole varma, että parempaan suuntaan mennään. Duchenen paitsiomaalin tietää kaikki, mutta moneltako vastaavalta haastomahdollisuus on meidät pelastanut. Ei varmaan monelta. Sen sijaan on tihrailtu tabletteja minuutti tolkulla tilanteista, joilla ei todellisuudessa ollut merkitystä maalin syntyyn. Laitetaanko jokainen tilanne paitsion kanssa samalle viivalle, ja katsellan kaikki vihellykset sitten videoiden kautta? Vai otetaanko vain lisää videoita mutta ei kaikkia tilanteita videon alle? Ja seuraavissa pleijareissa kun sattuu taas jotain odottamatonta, voidaan aloittaa tämä keskustelu taas uudestaan? Tuskinpa noita kakkossyöttöjäkään monesti kädellä tehdään.
   
 13. Torsti56 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Stars, Blue Jackets
  Lainaus:
  Veikkaan että heikolla tasolla tarkoitetaan tuomrien heikkoa tasoa, ei pelin heikkoa tasoa. Kyllähän SJ - VGK game 7 oli hyvätasoinen ottelu ja tämä viimeisin myös enkä ainakaan itse lähtisi tuomareiden syyksi kumpaakaan laittamaan.
   
 14. Pica Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pässit ja Karhut
  Olen pyrkinyt miettimään tuomaroinnin kehitystä ja muutosta yleisellä tasolla. En siis ajattele tässä mitään tiettyjä tilanteita eli San Josen fanit lepo, vaan enemmän sellaista väärä vihellys / 60 minuuttia tai muita vastaavia statistiikkoja.

  Ehkä jonkinlaista tilastoa pidetään mutta ne ei ole julkisia. Näistä pystyisi todentamaan tämän hetken perstuntuman, että kaikissa tämän kevään sarjoissa on tullut runkosarjaa enemmän virheitä. Tason nostaminen ei ole helppo tehtävä mutta se ei tarkoita sitä, että siihen ei pitäisi pyrkiä.
   
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brock Nelson
  Brind'amourilla oli nelospeliä edeltävässä pressissä ihan hyvä idea tuomaritoiminnasta. Osa tuomareista pitäisi Brindyn mielestä siirtää katsomon puolelle videoita katsomaan, koska peli on yksinkertaisesti liian nopeaa, että jäällä pystyisi näkemään kaiken oikein ja lisäksi pysyä pois kiekon ja pelaajien tieltä.

  Kannatan. Nykyisellään teknologian hyödyntäminen tuomaroinnissa ei toimi, koska se ei ole reaaliaikaista tai edes liki. Idea on oikea, mutta käytännön toteutus sellaista VHS-kasetin tilaamista postitse. Nykyään on suoratoistopalvelut.
   
  Turder tykkää tästä.
 16. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Joo, futiksesta nyt oikeasti vaan mallia. Selvissä tapauksissa sieltä voisi avustava tuomari kuiskutella maalin jälkeen, että hei nyt kannattaa käydä videolla katsomassa, saattoi olla käsisyöttö tai vastaavasti sitten, että nyt oli kuule selvä paitsio. Sitten kun homma jätettäisiin tuomareiden harkinnan varaan niin päästäisiin myös siitä, ettei noita tiukkoja tilanteita lähdettäisi katsomaan videolta vaan luotettasiiin sen tuomarin alkuperäiseen tuomioon. Tästä esim. se Suomen hylätty maali naisten finaalissa, tuomari tulkitsi sen alunperin maaliksi, mutta toinen taas tulkitsi sitten videiden perusteella estämiseksi. Nuo tilanteet on vielä kaikista surkeimpia, kun tuomari on jo tilanteen nähnyt ja hyväksynyt maalin ja sitten lähdetään hakemaan toista mielipidettä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2019 klo 23.29