Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

NHL:n tuomarilinja

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 11.04.2014 klo 12.01.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Tanev sai viime yönä ulosajon kun taklasi Ryan O'Reillya. Mielestäni tuli todella heppoisesti tuo jäähy mitä mieltä muut ovat? Valitettavasti ainakaan YouTubesta ei vielä tilannetta löytynyt, mutta jos jollain on videota tarjolla kyseisestä tilanteesta voivat sen tänne linkata? Hieman tuli tilanteesta joku muu sarja kuin NHL mieleen...
   
 2. eeMule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Sportsnet: Tanev gets 5-minute major after boarding cuts O’Reilly
  Linkki vie videoon kyseisestä taklauksesta.

  Mitä itse taklaukseen tulee, niin ulosajo oli kyllä ehkä turhan raju rangaistus tästä. Liekkö sitten auennut silmäkulma vaikuttanut kovempaan tuomioon.
   
 3. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niinhän tuo selostaja kertoo että automaattisesti 5 minuuttia jos naamasta vuotaa verta. Tuohan on yhtä naurettava sääntö kuin se että videolla kelaillaan osuiko taklaus päähän vaikkei olisi suoraan päähän kohdistunut.

  Vielä naurettavan tilanteesta tekee se että O'Reilly omasta tahdostaan pelaa ilman visiiriä ja silti sääntöä tulkitaan samalla tavalla. Jos noita haluttaisiin oikeasti välttää niin sääntö olisi ainoastaan visiirillisillä pelaajilla ja näin tulisi painetta ottaa visiirit käyttöön.

  2min voisi antaa, ei välttämättä sitäkään tuosta taklauksesta. O'Reilly ei edes valmistaudu ottamaan vastaan.
   
 4. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche, Real Madrid
 5. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Aivan naurettava tuomio meinaan niin puhdas taklaus Colelta kuin vain olla voi ja sen näki heti ilman uusintojakin.
   
 6. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lievempi Miklik-Finley ja taisi selostajakin mainita oman ensimmäisen ajatukseni. Tuo syöttö. Täysin edesvastuuton ja vielä heikkolaatuinen syöttö. Osataan näköjään maailman parhaassakin liigassa heittää kaveri junan alle. Tuomiohan itse taklauksesta oli muistutus että noihin avojään pommeihin oikeasti puututaan. En pidä pahana että taklaajan vastuuseen viimein puututaan, mutta samalla dumareiden pitäisi päivittää omaakin toimintaa. Ei lajia kuohita tarvitse.
   
 7. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Flames teki vielä tuolla ylivoimalla maalin ja sai momentumin itselleen, joten tuo tuomio oli käytännössä käännekohta ottelussa. Lopulta Flames voitti pelin kolmen maalin takamatkalta viimeisessä erässä. Käsittämätön vihellys. Ainakin Avalanchen peleissä tällä kaudella linja on ollut muutenkin outo, eikä kovinkaan tasapuolinen.

  EDIT: Joukkueiden viime kohtaamisessa Bennett taklasi mielestäni rumemmin Compheria (joka sai tilanteesta aivotärähdyksen ja on yhä sivussa) kuin Cole viime yönä, mutta ei saanut tilanteesta edes jäähyä. Mile High Hockeyn sivuilla olevasta alemmasta videosta näkee taklauksen hyvin: Colorado Avalanche lose J.T. Compher indefinitely
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2018 klo 13.03
 8. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 9. agent082 Jäsen

 10. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kontakti hyvin vähäinen, tapahtui maalivahdin alueen ulkopuolella eikä estänyt Dominguen torjuntatyöskentelyä.

  Oikein tuomittu tilanne.
   
 12. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Työntää selän puolelta, kiekotonta maalivahtia? Olisi veskari varmaan noin vaikeassa laukauksessa menettänyt tasapainonsa ilman kontaktia. Noo, kai sen voi nähdä molemmin päin. Kontakti saa veskariin olla alueen ulkopuolella, mutta kyllä sen mielestäni täytyy olla maalivahdin "ajama" kontakti, ei niin, että kenttäpelaaja tuuppaa selän puolelta.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Työntää ja tuuppaa eivät ole oikeita verbejä kuvaamaan tuota kontaktia nähdäkseni, koska en näe Boylen millään muotoa tekevän käsillään tuuppaamisliikettä veskarin selkään. Kontaktia tulee hyvin vähäisessä määrin vain koska siinä on ahdas rako josta Boyle kaartaa, mutta hän tekee kaikkensa pitääkseen kontaktin maalivahtiin minimaalisena. Lisäksi Domingue on torjunta-asennossa ensimmäisen laukauksen tullessa, mutta oudosti työntää sitten patjansa eteenpäin ja on sen myötä ulkona toisen pelaajan tullessa irtokiekkoon. Boyle ei nähdäkseni mitenkään vaikuttanut siihen että Domingue ajautui tuollaiseen asentoon ensimmäisen torjunnan jälkeen.
   
 14. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Ovechkinilta taas hieno hattutemppu viime yönä, mutta edelsihän tuota 2-0 maalia niin selkeä kiekottoman pelaajan estäminen kuin olla ja voi. Ei olisi O päässyt yhtä vapaasti maalivahtia kohti, jos ei olisi oma pelaaja jyrännyt Hamiltonia sitä ennen sopivasti tieltä. Tilanne näkyy parhaiten kohdasta 0.43 alkaen.

  https://www.youtube.com/watch?v=7ZZHC1XkAjk
   
 15. Backhander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Näyttää vaan karulta kun kyseessä on liigan pehmein pelaaja. Miehet ei tuollaisesta kontakteista paljon hetkahda.
   
 16. Robu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ENCE
  Oiskohan tässä kauden kauhein tuomariratkaisu? Lehkonen on vetämässä tai syöttämässä kiekkoa maalille samalla kun on kaatumassa. Kaveri tuikkaa kiekon maaliin tuosta syötöstä, mutta Lehkoselle on jo vihelletty rangaistus filmaamisesta (embellishment).

  Sportsnet on Twitter
   
 17. Piikkiperse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Aika paska tuomio, mutta nopeassa vauhdissa saattoi tuomarin silmään näyttää sukellukselta. Hidastuksesta näkee, että oikea luistin tökkää johonkin railoon ja siitä sitten mies ilmojen tielle.
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Sukelluksissa vaan pitäisi aina olla varma asiasta. Kyseessä on tuomio tahallisesta huijaamisesta. Esimerkiksi korkea maila on tuomittava vahinkona. Tuossa tilanteessa Lehkonen vielä jatkaa peliä loppuun asti ja laukoo. Melko rankka tuomio tuomarin perseilystä. Hylätään maali ja päälle vielä jäähy. Olen pitkään ollut sitä mieltä, että filmaamisista pitäisi rangaista enemmän, mutta ei nämä pelin ajan tuomiot tunnu osuvan kauhean hyvin. Eikä kyllä kaikki sakotkaan.
   
  bebeto ja Robu tykkäävät tästä.
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  https://www.youtube.com/watch?v=BiMmDozRc0I

  Petterssonilta ryöstettiin maali viime yönä sillä kyllä tuo on selkeä mailanheitto Khudobinilta. Luulisi että tuomareilla olisi ollut lähimuistissa tuo Georgiev-Ovechkin tilanne voittolaukauskilpailusta ja sen myötä sääntö näiden tilanteiden varalta. Tuosta olisi ehdottomasti pitänyt tuomita maali. Missä oli Toronton tilannehuone tässä tapauksessa? Sieltä käsinhän tuo Georgiev-Ovechkin tilanne tuomittiin maaliksi, joten ei voi kuin ihmetellä että eivät nyt sitten astuneet tuomareiden ylitse tässä tapauksessa.
   
 20. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Sanoisin, että tuo menee vielä poke-checkistä (suomennos?). 0.25 nopeudella kun katsoi tuon lopun hidastuksen, niin mailan tuppi on vielä kädessä, kun lapa osuu kiekkoon.
   
 21. 5hole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
  Lainaus:
  Periaatteessa tämä tilanne meni oikein. Maila on vielä kiekkoon osumishetkellä Khudobinin kädessä. 13 ja 51 sekunnin kohdalla näkyy jos pysäyttää kuvan. Toinen on se pystyikö ilman videotarkistusta tuomarit sitä näkemään...

  Itseä on mietityttänyt nuo maalivahdin estämisestä haastot. Viime kaudella nyt oli ihan ihme hipasuista hylkyjä, mutta nyt on muutamia tilanteita tullut jossa kontakti tulee maalivahdin alueella selvästi ja silti maali hyväksytään. En kyllä tästäkään tyylisuunnasta pidä sen enempää. Ohessa pari tilannetta:
  Koskinen ja Vegasin maali
  Murray ja Flyersin maali (joka hylättiin kyllä myöhemmin paitsiona)
   
 22. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  En ole ihan varma tästä logiikasta. Kyllähän mailan heittäminen mahdollistaa paljon räjähtävämmän ja ulottuvamman "poke checkin" verrattuna siihen, että koko ajan on käsi mailassa kiinni. Jos sääntö menisi noin, että olennaista on, milloin käsi irtoaa mailasta, niin silloinhan maalivahtien kannattaisi vain yrittää ajoittaa heittäminen mahdollisimman lähelle. Jos sinkautan mailan sinua kohti tuhannen auringon voimalla, niin kyllä sinä ja kaverit pitäisivät sitä mailan heittämisenä, vaikka argumentoisin, että kyllä vielä pikkusormi koski mailaan siinä vaiheessa, kun osuin kiekkoon.

  Ei mielestäni ainakaan säännön hengen mukainen tulkinta. Sitä en tähän kohtaan kerkeä kaivaa, että onko säännöissä heittäminen määritelty miten.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kyllä mä näkisin että se maila on jo livennyt otteesta ennen osumaa kiekkoon (tuossa 51 sekunnin kohdalla). Toki sen voin myöntää että 100% tarkkuudella sitä on mahdotonta sanoa kun siinä on kilpi peittämässä näkymää. Epäselvempi/kyseenalaisempi tilanne toki kuin se Georgievin/Ovechkinin vastaava, että ehkä tuon nyt voi jollain muotoa hyväksyä sitten kuitenkin.

  Tuo ylle listattu Flyersin maali oli taas yksi näitä videotarkistuksen hienouksia. Ensin maali hylätään incidental contactin vuoksi, sitten Flyers haastaa sen onnistuneesti ja lopuksi sitten Penguins haastaa sen paitsiona onnistuneesti. Mutta olivathan nuo molemmat haastot ihan aiheellisia, vaikka huvittavia tällaiset usean haaston tilanteet aina ovat. Se oli oman puolustajan maila joka osui Murrayhin siinä ja esti hänet torjuntatyöskentelyn. Ja vastaavasti koko tilannehan oli selkeä paitsio joten lopulta ihan oikea tuomio.
   
  5hole tykkää tästä.
 24. 5hole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
  Lainaus:
  Jos mailan olisi tarkoituksella "tuhannen auringon voimalla" heittänyt niin varmasti se olisi paljon kovempaa kädestä lähtenyt. Jokusen kerran vastaavaa harrastanut(kyllä, myös ihan heittämällä heittänyt mailaa, kuin myös tökännyt) niin lipeää ote tupista suht helposti. Eikös sitäpaitsi tuosta olisi Torontosta joku soittanut jos täysin väärin olisivat kokeneet että tuomio menee?

  Loppujen lopuksi aika tulkinnanvarainen tilanne
   
 25. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Juu, ei tuo tilanne minustakaan mitenkään törkeä ollut. Silti heittämiseksi tulkitsisin.

  Sääntökirjasta muuten vilkaisin, että tahallisuus ei ainakaan ole määräävä peruste tässä:

  Lainaus:
  Boldaus oma.