Kyllähän se ainakin pari vuotta sitten oli niin, että esimerkiksi Montrealissa meni veroihin suunnilleen 50% palkasta. Alberta taas oli jonkinlainen veroparatiisi, missä oli provinssin veroaste 10% ja siihen päälle Kanadan 29% tulovero eli pyörittiin siinä 39% tuntumassa.Onko tosiaan niin, että veroaste jenkeissä on noin korkea? Koskeeko kaikkia, vai pelkästään ulkomaalaisia, eihän tuo muuten eroa meidän korkeasta verotuksesta mitenkään... Jostain luin joskus (heh) että KHL:ssä käteen jää palkasta huomattavasti suurempi siivu, mutta jotenkin vaikea uskoa noin pieneen eli 20 % siivuun, varmaan realistisempi joku 40 pinnaa.
Mutta olikohan se niin, että eurooppalaiset pystyivät kikkailemaan ainakin Kanadassa jonkinlaisilla "eläkevakuutuksilla" eli laittamalla osan palkasta sinne sivuun ja siitä sitten meni pienempi vero? Joku enemmän perehtynyt varmaan osaa sanoa menikö ihan metsään.
Niin ja USA:n puolellahan on sitten sen "jock-tax"-systeemi eli vieraspeleissä maksetaan veroa sinne osavaltioon missä peli pelataan (pl. Florida, Texas, Washington ja Washington D.C.).
Ja näistä monnelaisista vero ym. asioista johtuen varmasti tulee aika paljon esim. kirjanpitokuluja.
Itsekin muistelen jostain lukeneeni arvion, että agentti ottaisi yleensä sellaisen neljä prosenttia. Ja olikohan niin, että tuokin kulu huomioitiin verotuksessa erilailla USA:ssa kuin Kanadassa.Enkä usko, että agentti ottaa 20 pinnaa. Ei sellaisessa olisi pelaajan kannalta mitään järkeä. Esim. NFL:ssä agenttien komissiolle on katto ja se on kolme prosenttia. NHL:ssä kattoa ei ole, mutta vaikea uskoa, että suuruusluokka olisi merkittävästi eri. Eli eiköhän joku 5 pinnaa ole aika tavanomainen.
EDIT: Tässä on viime marraskuulta raporttia verojen vaikutuksesta: http://www.taxpayer.com/media/CTF-HomeIceDisadvantage.pdf (tekijänä Kanadan ja USA:n "Veronmaksajien keskusliitot" tai jotkin vastaavat).
Viimeksi muokattu: