Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Joo, Murrayn tosiaan unohdin, erinomaiseksi osoittautunut varaus se. Ja ihan pelimiehiä toki nuo muutkin. Silti, jos vertaa esim.edelliseen vuoteen 2011, niin silloin ykköskierroksen jälkeen varattiin mm. Kucherov, Gaudreau ja Trocheck. Ja sitä ennen eli 2010 vielä 5 ja 6 kierroksilla esim. Klingberg, Stone ja Gallagher. Eli kyllä sieltä jämäkierroksiltakin yleensä pikku loittovoittoja napsahtaa vähän enemmän.

  Mutta tosiaan, kuten täsmensit, ihan pelimiehiä sitä 2012 (kin) varattiin, vaikkei valmiita huipputähtiä ja kaikilla silloin varatuilla on toki vielä ura pahasti kesken eli ei tuota vielä voi lukkoon lyödä, että olis surkein drafti-ikäluokka aikoihin.
   
 2. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Lainaus:
  Joo tuo draftin heikkous osuu silmään ja pahasti. Jotenkin on sellainen muistikuva, että draftia pidettiin jopa aika vahvana tai sitten muistini sakkaa?

  Mites tämän kesän drafti, voisiko olla samanlaisia viitteitä? Hughes uusi Yakupov? No, Kakon näytöt nyt ainakin on sitä luokkaa tällä hetkellä, ettei oikein kenelläkään ole vastaavia ainakaan Euroopasta, mutta kyllä Kaaponkin pitää vielä kehittyä. Tarvitaan kuitenkin se kehitys vaikka palikat olisikin kohdallaan ja että tavoittaa sen potentiaalinsa. Tuo koko 2012 draft on todiste siitä, että jos potentiaali on se tärkein valintakriteeri, niin voi käydä hassusti.
   
 3. Tornados Jäsen

  2012 draft oli huono erityisesti pisteiden tekemistä ajatellen. Profiilitaan pelaajat ovat enemmän kahdensuunnan hyökkääjiä tai puolustavia puolustajia. Taso ei siis ole aivan niin surkea kuin aluksi voisi ajatella (huono kuitenkin moniin muihin vuosiin verrattuna). Maalivahtien osalta 2012 oli kuitenkin huippuvuosi. Listalta löytyy Murray, Vasilevsky, Andersen sekä Hellebuyck.
   
  ritaripervonen ja Ck tykkäävät tästä.
 4. ritaripervonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Tämän vuoden draftia pidän jo lähtökohdiltaan selvästi parempana kuin vuotta 2012. Oman muistinkuvani mukaan tuota 2012 draftia pidettiin etukäteen aika keskinkertaisena (ei erityisen hyvänä, muttei hirveän huononakaan). Tällä kertaa valittavana on kaksi potentiaalista tähteä eli Hughes ja Kakko ja myös sen jälkeen kymmenisen erittäin lupaavana pidettyä sälliä (tasoa Yakupov 2012). Sitten taso lähtökohtaisesti taitaa vähän tippua ja draftin kokonaissyvyydestä ei tietenkään voi vielä juuri mitään sanoa. Sen kertovat tulevat vuodet.

  Hughes on selvästi kovempi lupaus kuin Yakupov oli. Sen näkee niin tilastoista kuin myös tietysti hänen pelaamistaan katsomalla. Lisäksi Hughes on sentteri, kun Yakupov on laituri ja toki ovat muutenkin hyvin erilaisia pelaajatyyppejä. En millään usko, että Hughesin ura jää Yakupovin tasolle, jos säilyy ehjänä. Yakupov ei oikeastaan missään vaiheessa juurikaan kehittynyt siitä tasosta, mikä hänellä oli varausaikanaan. Hughes on jo nyt monin tavoin parempi pelaaja ja kehittyy vielä, kun saa esim. lisää voimaa. Silti Kakko voi toki olla tulevaisuudessa vieläkin kovempi tekijä.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:
  Pakiston osalta tämä drafti vaikuttaisi todella vahvalta, vaikka mitään kirkkaita tähtiä ei löydykkään niin mielestäni todella paljon semmoisia pelaajia jotka voivat olla jo muutamassa vuodessa NHL:ssä.
   
 6. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tästä heräsikin mielenkiinto ja ihmetys miksi kärkivarauksissa on vuosittain niin vähän maalivahteja. Käytännössä ne loistavat poissaolollaan. Kyseessä kuitenkin tärkein pelipaikka joukkueessa.

  Vai onko se vaan niin pirun vaikea arvioida varausikäisistä, kenestä kehittyy huippukassari ja kanestä ei? Näin maallikona ajatellen, eikö todellisen lahjakkuuden luulisi kuitenkin jo näkyvän tuossakin iässä. Jos se kerran on nähtävissä esim. Hughesissa?

  Vai onko se vain lottoa? Esim. 2012 kyllä varattiin Vasy, Murray, Andersen (2.kerta) ja Helle mutta numeroilla 19, 83, 87 ja 130. Tuona vuonna myös arvottiin mm. Subban, Dansk, Stolarz, Korpisalo ja Altshuller (69.), joka ECHL-veska.

  2016 Hart varattiin numerolla 48., 2015 Blackwood numerolla 42., Demko 2013 34., Jarry 44. ja Saros 99. vuonna 2013. Binnington 88. v.2011. ..

  täytyy melkein mennä vuoteen 2005 asti jolloin voi sanoa että kärki-mv-varaukset yleisesti ottaen ovat onnistuneet. Price nro 5. ja Rask nro 21. Oliko tuo vaan tsäkävuosi? Sitten taas sitä ennen, 2004 Pekka Rinne meni numerolla 258. kun Al Montoya oli nro 6...

  Yhteenvetona: kannattaako veskoja varata melkeinpä ollenkaan? Korkeintaan heittää lottopallo viimeisillä kierroksilla?
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Rupesin miettimään miltä nämä pelaajien rankkaukset näyttävät jos muodostetaan keskiarvoa eri rankkausten perusteella. Avuksi otin Eliteprospects.com sivustolla olevan draft centerin jossa on koottu erinäisten sivustojen prospect rankingeja. Mukana tässä omassa "tutkimuksessani" ovat McKeens's hockey, Hockeyprospects.com, Futureconsiderations.com, ISS Hockey ja Eliteprospectsin oma varauslista. Pelaajat on pisteytetty yksinkertaisesti. Ensimmäisenä oleva saa 31 pistettä, toisena oleva 30 jne. Listaus menee hieman yli 31 pelaajan sillä kaikilla listoilla, ei ollut samoja pelaajia (yllätys). Nimen perässä lukee kokonaispistemäärä, joka tässä tuli.

  https://www.eliteprospects.com/draft-center/2019

  1. Jack Hughes (155)
  2. Kaapo Kakko (150)
  3. Bowen Byram (139)
  4. Vasili Podkolzin (136)
  5. Dylan Cozens (132)
  6. Kirby Dach (131)
  7. Alex Turcotte (128)
  8. Peyton Krebs (120)
  9. Matthew Boldy (114)
  10. Trevor Zegras (104)
  11. Victor Söderström (98)
  12. Cam York (85)
  13. Alex Newhook (84)
  14. Raphael Lavoie (80)
  15. Cole Caufield (76)
  16. Moritz Seider (73)
  17. Philip Broberg (61)
  18. Ryan Suzuki (60)
  19. Bobby Brink (55)
  20. Matthew Robertson (45)
  21. Thomas Harley (43)
  22. Arthur Kaliyev (40)
  23. Pavel Dorofeyev (37)
  24. Samuel Poulin (36)
  25. Philip Tomasino (33)
  26. Ryan Johnson (28)
  26. Ville Heinola (28)
  28. Nils Höglander (24)
  29. Simon Holmström (22)
  29. Jakob Pelletier (22)
  31. Ilya Nikolayev (21)
  32. Tobias Björnfot (20)
  33. Connor McMichael (18)
  33. Spencer Knight (18)
  35. Brett Leason (12)
  36. John Beecher (10)
  37. Albert Johansson (6)
  37. Yegor Afasayev (6)
  39. Robert Mastrosimone (5)
  39. Anttoni Honka (5)
  41. Kaedan Korczak (4)
  41. Albin Greve (4)
  43. Alex Vlasic (2)
  43. Marshall Warren (2)
  43. Mikko Kokkonen (2)
  En tiedä onko tällä mitään virkaa, mutta tein tämän kuitenkin omaksi ilokseni ja jaan sen teille tutkailtavaksi.
   
  RäpyläRepe, Avuton tunari, Veri ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 8. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Olet pitkälti oikeilla jäljillä. Toisaalta useimmat huippumaalivahdit ovat kuitenkin varattuja eli varauksia kannattaa tehdä ainakin myöhemmillä kierroksilla.

  Rinnastan maalivahtina toimimisen kaukaisesti mäkihyppyyn. Molemmat ovat herkkiä lajeja ja tasainen menestys vuodesta toiseen on vaikeaa. Aikuisillakin urheilijoilla eri kausien välinen suoritustaso voi vaihdella suuresti. Esimerkiksi ensi kaudenkin parhaiden maalivahtien ennustaminen on hyvin vaikeaa. Yllättäjiä todennäköisesti tulee sekä floppikausia aiemmin menestyneille. Henkinen puoli lienee maalivahdeilla kenttäpelaajia suuremmassa roolissa ja hyvä itseluottamus on tärkeää.
   
 9. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Devils lähti sekoittamaan pakkaa vielä näin loppumetreillä. (Seuran virallinen Twitter-tili)
   
 10. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Mielestäni tämä vain vahvistaa Hughesin asemaa ykkösvarauksena. Devils tietenkin yrittää antaa erilaista vaikutelmaa ihmisille.

  E. Aika aktiivisesti Devils on twiitannut uutisia myös Hughesiin liittyen eli tuskin tällä mitään vaikutusta on mihinkään
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 10.41
 11. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Lainaus:
  Kyllähän sen toki voi näinkin nähdä, enkä nyt varsinaisesti väitäkään mitään ylläolevalla. En ole seurannut tiliä sen tarkemmin, varmasti tosiaan ovat jutelleet Jackista kun onhan seuran isot nimet julkisesti hänestä ääntä pitäneet. Halusin nyt ehkä hieman leikkiä paholaisen asianajajaa tässä. ;)
   
 12. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen
  Twitteriin postauksia suoltavalla jengillä tuskin on pienintäkään hajua toimiston ajatuksista tai jos on, niin kyseenalaistan kyllä organisaation draftaamisen tason. Eiköhän tiedot pyritä pitämään mahdollisimman pienen porukan tietona, kun scoutitkin noita juttuja lipsauttelee välillä aika avoimesti toimittajille.
   
  Merovingi, FinDevil, Jimmy McNulty ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 14. Colin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Paljonko veikkaatte, että suomalaisia varataan yhteensä? Wikipedian mukaan 2002 varattiin eniten suomalaisia, kun yhteensä 26 suomalaista pelaajaa varattiin. 2017 luku oli 23. Viime vuonna taas luku oli huomattavasti vähemmän, 16. Itselläni on tuntuma, että tänä vuonna on paljon potenttiaalisia varauksia ja lisäksi Liigan tuottamien NHL sopimuksen saaneiden pelaaja on kovassa kasvussa, joten mentäisiinkö tänä vuonna ennätyslukemiin?
   
 15. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 16. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Turcotte ei ole Buttonin mieleen. Laitetaan tähän nyt vielä ISS:n lopullinen listaus:

  https://www.isshockey.com/iss-top-31/

  1 Hughes
  2 Kakko
  3 Byram
  4 Turcotte
  5 Cozens
  6 Podkolzin
  7 Boldy
  8 Krebs
  9 Caufield
  10 Zegras

  Tuollainen top 10 heillä.
   
 17. mig24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Vielä kun joku jaksaisi sen Pronmanin listan kirjoittaa tähän, pelkät nimet riittää.
   
 18. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Pronmanin lista:
  1. Hughes
  2. Kakko
  3. Turcotte
  4. Byram
  5. Dach
  6. Zegras
  7. Cozens
  8. Broberg
  9. Krebs
  10. Caufield
  11. Boldy
  12. Kaliyev
  13. Seider
  14. Podkolzin
  15. York
  16. Knight
  17. Newhook
  18. Söderström
  19. Suzuki
  20. Tomasino
  21. Lavoie
  22. Harley
  23. Brink
  24. Höglander
  25. Robertson
  26. Pelletier
  27. Thomson
  28. Puistola
  29. Johnson
  30. Heinola
  31. Vlasic
   
 19. mig24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ensinnäkin kiitokset listauksesta!

  Ai on Puistola jo sijoitettu Heinolan eteen tässä listassa ja ISS:llä ei Puistola mahdu edes kahdelle ekalle kierrokselle, vaikka 5 muuta suomalaista mahtuu. Aika paljon on eroja näissä. Vaikka Heinola nyt on U18 kisojen jälkeen näissä listoissa pudonnut, niin kyllä minä silti uskon hänen ensimmäisellä kierroksella menevän. Jotenkin houkuttaisi sijalla 20 varaava Rangers, joka juuri teki Tarmo Reunasen kanssakin sopimuksen. Voisi sitten tulevaisuudessa Rangersin runko koostua Lukon pakkiparista ja Kaapo Kakosta. :)

  Onko tietoa milloin McKenzien viimeinen lista tulee?
   
 20. Tornados Jäsen

  Eikö nämä ulkomaalaisetkin mock draftia kuulu mieluummin mock draft-ketjuun? Etenkin kun monille tuntuu olevan vaikea hahmottaa pelaajarankingin ja mock draftin eroa.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuo Pronmanin listaus on nimenomaan mock eikä varsinainen ranking. Siinä Carolinan 28. vuoron kohdalla Pronman arvelee, että Carolina hakee joukkueeseen lisää taitoa ja siinä kohtaa Puistola on "most skilled player left at this point".

  Heinolan osalta hän toteaa, että tuo 30. on luultavasti myöhään verrattuna pelaajan tasoon, mutta edelleen tässä on kyseessä mock ja kuten Pronman toteaa, ”sometimes the draft plays out that way”.
   
 22. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  ISS:n listat on aikamoista kuraa ja tässä on malliesimerkki ainakin vuodelta 2017:

  https://www.isshockey.com/iss-hockey-top-31-april-2017/

  Huomaatko jonkin puutteen?
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 23. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Kyllä nimenomaan. Enpä muistanut sellaista ketjua olevankaan, aika harvoin on tullut drafteja seurattuakaan millään tasolla. Käsi pystyyn virheen merkiksi, @Moderaattorit voinevat siirtää viestin sille kuuluvaan ketjuun.
   
 24. Lecavalier Jäsen

  Lainaus:
  Jos katsoin oikein, ei mahtunut Heiskanen ISS:n huhtikuun top 31:een
   
  Rambokala tykkää tästä.
 25. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No näin. Tuollaiset jutut on sellaisia, jotka aiheuttaa antipatioita noita skouttaustoimistoja kohtaan. Kavereilla ei ole kahta kuukautta ennen draftia top 3 varausta edes listoillaan ja sitten vikassa listingissä löytyy sijalta neljä. Juuh, varmasti ootte skoutanneet.
   
  Ck tykkää tästä.