Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mihin sitten perustat Hughesin heikkona playoff-pelaajana? Mikä hänen pelityylissään on sellaista, jonka takia hän tulee tekemään puolet vähemmän pisteitä kuin Kakko?

  Mikä järki tässä Kakko tekee puolet enemmän pisteitä pudotuspeleissä kuin Hughes -keskustelussa on?
   
  Robu tykkää tästä.
 2. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kyllähän sinä nyt ruumiinrakenteesta voit arvioida, millainen jostain pelaajsta tulee fysiikaltaan. Esim. Patrik Laineesta näkee, että se tulee aina olemaan tuollainen lankku. Vähän kuten vaikkapa Malkin. RNH:sta ja Kanesta näki jo draftatessa että eivät tule koskaan olemaan isoja. Ja Marnerista.
   
 3. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  No, oli miten oli, hyvin ne mainitsemasi Marner, Kane ja Marchandkin ovat pärjänneet pudotuspeleissä. Marner toki vähän epäonnistui tänä vuonna Bostonia vastaan, mutta viime vuonna hän taisi olla melkeinpä joukkueensa paras pelaaja samaisessa otteluparissa, jos oikein muistan.
   
 4. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Niin, luitko sinä sitä minun ekaa viestiäni kokonaan, vaiko vain puoliksi?
   
 5. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Luin. Unohdin jo. Keskityin liikaa muuhun asiasisältöön (myös muihin viesteihin) välissä. Pahoittelut siitä.
   
  Rambokala tykkää tästä.
 6. Lecavalier Jäsen

  Hughesista voi tulla hyvin Elia Petterssonin kaltainen honkkeli, joka dominoi taidolla ja nopeudella. Ei tuo fyysinen olemus tänä päivänä merkkaa sen suurempia. Sentit ja kilot ovat tippuneet joukkueiden keskiarvoissa ja nykytrendin mukaan sama meno jatkuu. En jaksa olla huolissani Hughesin potentiaalin saavuttamisesta miesten liigassa.

  Nykyään harjoittelussa painotetaan muutenkin enemmän kestävyysvoimaa kuin maksimivoimaa. Ulkonäöstä kestävyysvoiman tasoa on hankala päätellä ja sen voi saada lyhyeässä ajassa kehittymään roimin harppauksin. Tämän takia en jaksa olla yllättynyt mahdollisesta Jack Hughesin loikasta miesten peleihin ensi syksynä.
   
 7. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  Eihän esimerkiksi Sebastian Ahokaan ole kuin 181cm pitkä eikä todellakaan mikään voimakkain kaveri ja silti pärjäsi todella hyvin playoffeissa sentterin tontilla.
   
 8. Jack DiBiase Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Habadiens
  Lainaus:
  Jep. Muistan kerran kun joku todistaakseen pienten miesten menestystä NHL:ssä käytti esimerkkinään Howie Morenzia. Alkaa tosiaan menemään jo aika naurettavaksi nämä pituus- ja kielitaitokeskustelut kesän draftiin liittyen. Voitaisko se drafti jo pitää, niin ei tarvitsisi enää spekuloida.
   
 9. Jimmy McNulty Jäsen

  Sinänsä harmi että erityisesti amerikkalaiset Devils-fanit ovat draft-arvonnan jälkeen ehtineet kiintyä niin vahvasti ajatukseen, että Hughesista tulee ykkösvaraus. Nyt kun Kakon osakkeet ovatkin olleet erityisesti viimeisen kuukauden ajan nousussa, niin luopuminen jo "omasta pojasta" konkretisoituu kärjistäen siten, että Hughesin pelissä keskitytään kritiikittömästi hyviin puoliin ja Kakon tapauksessa etsitään niitä huonoja, mikä tukisi sitä ensimmäistä muodostunutta mielipidettä. Psykologisesti erittäin ymmärrettävää, ja tätä on näkynyt myös hieman päin vastoin pienemmässä mittakaavassa amerikkalaisten Rangers-fanien kirjoituksissa, jossa jo vähän karskahdetaan, että mitä jos Devils valitseekin Kakon ja heille jäisikin "vain" Hughes. Eli ollaan jo kiinnitty niin kovasti siihen omaan varausvalintaan, että asiaa ei pystytä enää katsomaan täysin objektiivisin silmin.

  Se kummasta lopulta tulee parempi pelaaja, en osaa sanoa, koska molemmat ovat jo tällä hetkellä kovia pelimiehiä. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että Devilsin toimistossa osataan suhtautua asiaan oikein, ja että he valitsevat ykkösvarauksena sen pelaajan, jonka näkevät olevan heille parempi palanen nyt ja tulevaisuudessa. Loppujen lopuksi kumpikin joukkue saa erittäin hyvän pelaajan.
   
  Kemppilukko tykkää tästä.
 10. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Mitäs jos tuosta Hughes vs. Kakko -väännöstä tehtäisiin ihan oma ketju? Varmasti riittää pärinää jatkossakin siinä missä Nelsonin Brockista. Minua ei tuo keskustelu jaksa kiinnostaa minkään vertaa, mutta muuten keskustelu draftista kylläkin. Tätä ketjua en vain ole jaksanut lukea pitkään aikaan, kun pyörii tämän saman aiheen ympärillä ja kaikki muu hukkuu sinne sekaan - jos sellaista ylipäänsä edes ketjussa on.
   
  Louis, Hendricks, Manazeri ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ihan hyvä ajatus. Itse tosin olen jauhanut aiheeseen liittyen jo sen verran paljon (= aivan liikaa), joten tuskin jaksan kirjoittaa siihen liittyen pahemmin enää ennen draftia. Saa tosin nähdä, saanko pidettyä itseni kurissa. Heh.
   
 12. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  No mitä ihmettä? Aloita sitten keskustelu jostain draftiin liittyvästä aiheesta, jos tekee mieli puhua muusta kuin draftin kuumimmasta puheenaiheesta. En minä näe syytä aloittaa uutta threadia vain siksi, että sinua ei tämä aihe kiinnosta. En ihan ymmärrä pyyntöäsi. Itse jos näen ketjussa keskustelun joka ei minua kiinnosta, suljen kyseisen ketjun ja postaan kun on asiaa. Sehän se olisikin vasta juttu, että joka kerta kun jotain käyttäjää ei jokin paljon puhuttava aihe kiinnosta, niin sille tehtäisiin oma ketju. Täällähän olisi ketjuja kuten Paten treeniketju, Jessen kielikylpy, Mikko Rantasen Ketjukaverit, Patrikin Fortnite Ura, jii än ee. Kaikille pelaajille myös oma ketju Nelsonin tapaan, koska saattaa olla että jotakin ei tiettyjen pelaajien sopimusasiat kiinnosta
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019 klo 15.10
  SampoHoitaa, Fat Cat, Ck ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Kakon jälkeen itse kiinnostaa lähinnä missä kohtaa se Spencer Knight menee. Tossa hiljattain tubettaja The Hockey Guy pohti asiaa ja hänellä tais olla siinä klipissä Knightille kolme pysähdyspaikkaa jos Knight menisi top 20:ssä. Ekana oli Florida koska siellä nyt on aika ikäloppuveskari ja sinne ehkä kaivattas uutta verta. Tosin jos Bob on sinne menossa niin ei ehkä niin akuutti ongelma. Kakkosena oli Arizona jolta nyt löytyy jo kivasti prospecteja eri pelipaikoilta, mutta lupaava veskariprospecti puuttuu joten Knightilla sais kerralla kuntoon ton osaston. Sitten The Hockey Guy heitti ilmoille sen idean joka varmasti tulee jokaiselle mieleen että jos Vegas nappaisi Knightin. Kyllähän pojan sukunimi markkinointimielessä ois Vegasille todella osuva ja kyseisessä seurassa nyt toi markinointi on ollut hieman erillaista ja on erittäin tärkeässä asemassa. Vaike kuvitella että McPhee kuuntelisi markkinointiosaston mielipidettä asiasta, mutta jos seuran omistaja jolla oli siihen Knight nimeen fiksaatio pitää ideasta niin sitten on jo varmaan toinen juttu. Mutta oikeasti kyllä toi Knight Vegasiin kuuolstaa itsestä lähinnä hassutelulta, mutta en kyllä ihan täysin dumaa ajatusta.

  Kakon ja Knightin jälkeen sitten kiinnosta missä se Heinola menee. Dallasilla on 18 vuoro ja joukkue on suomalaisia varannut kiitettävällä tahdilla. Tietenkin voi olla että jos Rangers varaa Kakon ja Heinola on vielä siinä 20 kohdalla vapaa niin voisivat jopa napata Heinolan Kakolle juttukaveriksi. Sitä kun näkee aika usein että jos seuralla on kaksi varausvuoroa ykkösellä niin toinen käytetään hyökkäjään ja toinen pakkiin. Mutta varmaan viimestään vuorolla 24 Heinola menee Nashvilleen joka nyt ymärtää pakkien päälle ja luottaa suomalaisiin.

  Se kolmas suomalainen joka saattaisi mennä ykkösellä on Lassi Thomson. Kuitenkin kyseessä on yksi draftin parhaista rightin pakeista Söderströmin ja Seiderin jälkeen. Vikan kiekan loppuun tai tokan alkuun Thomsonia on veikkailtu. Ykköskierroksen lopusta nyt löytyy suomalaiseura Carolina sijalla 28 ja Buffalo joka kiitos varmaan Teemu Nummisen on kahdessa viime draftissa varannut Ilves-juniorin. Hyvin laukovat rightin pakit on kyllä sen verran haluttuja että näen sen ihan mahdollisena että toi ominaisuus nostaa Thomsonin ekalle kierrokselle.
   
 14. Tombe76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Viime vuoden draftista käsittääkseni 5 pelaajaa pelasi nhl:ssä niin paljon pelejä että tulokas-soppari astui voimaan ja näistä 4 kärkivarausta vain koko kauden.

  Onko tänä vuonna spekuloitu sen laajemmin, kuinka moni saattaisi olla nhl-kamaa jo ensi kaudella? Tokihan Kakko on ainakin 1 ja Hughesin uskoisin olevan 2. Vaikka sitäkin on heitetty esille että pelaisi junnuissa vielä vuoden. Siihen en kyllä itse usko.

  Mutta, siitä eteenpäin. Löytyykö tasoltaan ehkä vähän huonompia 1-kierroksen varauksia mutta jo kirkkaisiin valoihin valmiimpia yksilöitä. Jotka saattaisivat sopivan joukkueen varatessa pelata jo 2019-2020 kaudella liigaa alusta loppuun.
   
 15. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Itselläni on sellainen kutina, että Mikko Kokkonen tullaan varaamaan ennen Thomsonia 1. kierroksen lopulla.
   
 16. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Corey Pronman kirjoitteli The Athletic -lehden Q&A-sessiossa näin:
  "Byram will get a long look out of camp. Think down the line both Fagemo and Leason will be drafted with expectations to jump in relatively soon."

  Leason on 20- ja Fagemo 19-vuotias, joten NHL-valmius selittyy osittain sillä.

  Jossain toisessa yhteydessä muistelen törmänneeni kommenttiin, jossa jonkun TOP10:ssä varattavan sentterin voisi ajatella aloittavan kautensa NHL:ssä. Ei siinä tosin sen enempää yksilöity, kuka esim. senttereistä Cozens, Dach, Turcotte olisi kyseessä.
   
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Devilsin varausvuoron lisäksi itseäni kiinnostaa myös Cole Caufieldin varausvuoro, eli kuinka paljon hänen kokonsa ja tekemänsä maalit painavat scouttien ja GM:ien vaakakupissa.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Draftin mielenkiintoisimpia asioita on Chicagon ja Coloradon varaukset. Chicagoa varmaan kiinnostaisi aika paljon joku melko valmis pelaaja, joka voi hypätä melko nopeasti mukaan joukkueeseen. Toisaalta sellaista tuskin on kahden ensimmäisen jälkeen tarjolla. Chicagolla on paljon pakkeja tulossa, hyökkääjiä vähemmän. Siinä olisi hyvä paikka napata Turcotte. Myös Coloradolla on paljon pakkeja, joten hekin varmaan ottavat hyökkääjän. Los Angeles sitten nappaa Byramin viimeistään ja Wingsille jää todennäköisesti joku porukasta Zegras, Cozens, Dach. Kaikki käyvät.
   
 19. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Carolina on mielestäni se kaikista potentiaalisin vaihtoehto jos spekuloidaan sillä meneekö Kokkonen ykkösellä. Kuitenkin seura on viimeseen 4 draftiin varannut 6 suomalaista ja muutenkin seurassa riittää suomalaisväriä. Mutta jos tossa ykköskieroksella ei mene niin Carolinalla on kolme kakkoskieroksen varausta joten voi olla että nappaavat Kokkosen sitten tokan alussa. Enkä yllätys jos vaikka Puistolakin siihen seuraan eksyisi.

  Lainaus:
  On kieltämättä mielenkiintoista nähdä missä kohtaa menee. Itse veikkaan että on 9 taikka 10 hyökääjä joka menee draftissa eli ennen häntä menis Kakko, Hughes, Turcotte, Krebs, Dach, Cozens, Boldy, Zegras ja mahdollisesti Podkolzin. Jos noin käy niin Caufield menisi siis jossain sijoilla 10-14 joka olisi ton kokoiselle pelaajalla todella kova suoritus. Ei siitä nyt niin kovin kauaa ollu kun alle 175 cm pitkät pelaajat varattiin vasta jollain kolminumeroisella varausvuorolla. Siksi on myös mielenkiintoista nähdä meneekö 174 cm pitkä svedu Nils Höglander ykkösellä. Ilmeisesti pojalla on sen verran käsiä että saattaapi mennä.

  Lainaus:
  TSN:än Buttonhna mokkasi ton Calgaryssä synytyneen ja kasvaneen Brett Leasonin Flamesiin jossa muuten sattuu Buttonin velipoika toimimaan scouttina. Muutenkin ton Leasonin rankkaus on ollu tossa 25-34 paikkeilla joten ehkä Button on hajulla ja Leason menee vuorolla 26 sinne Calgaryyn.

  Lainaus:
  Oisko se toi Cozens. Muistaaksni jotain komenteeja nähnyt että fysiikansa puolesta saattas olla jo valmis NHL:lään. Poika kun on 191 cm pitkä.

  Lainaus:
  Turcotte on vielä Chicagon alueelta kotoisin joka nyt ois mukava lisä. Kekäläinen sanoi yhdessä haastattelussa että ovat Columbuksessa hyvin tietoisia paikallisista prospecteista hyvin aikaisessa vaiheessa ja tietää että fanit niistä tykkää. Siksi mua ei esim. ylättäs jos Turcotte päätyy Chicagoon, York Anaheimiin, Lavoie Montrealiin ja Leason sinne Calgaryyn. Tolla nelikolla kun on yhdistelmä paikallinen poika ja rankkaus suunnilleen sama kuin seuran draftivuoro.
   
 20. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Olenko ihan väärässä, jos sanon että tämä Caufield muistuttaa melko lailla DeBrincatia? DeBrincathan valahti aika alas kovista tehoista huolimatta ja osoittautui aika ryöstöksi. Molemmat 150cm lyhyitä maalitykkejä tilastojen mukaan.
   
 21. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Tuohan on mukava stoori, mutta ei tuollaiset asiat saa painaa valinnoissa. Mutta sain juuri puhelimeeni viestin, jossa kerrottiin Bowen Byramin kannatteneen nuorena poikana Vancouveria ja Alex Burrowsia. Oli kuulemma ollut hauskaa nähdä Burrowsin iskevän jatkoajalla naulan Chicagon arkkuun vuoden 2011 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Eihän tuollaista juippia voi tuoda saastuttamaan pyhää organisaatiota.
   
 22. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Tämä vääntö tästä samasta aiheesta on kestänyt täällä jo kuukauskaupalla. Olen nimenomaan toiminut noin, että kun olen huomannut, että edelleen jauhetaan samasta, melko spesifistä asiasta, niin olen sulkenut koko ketjun. Mutta kuten totesin, niin minua kyllä kiinnostaa lukea tästä draftista muutoin. Ymmärrän toki esim. Devils- ja Rangers-fanien mielenkiinnon aiheeseen.

  Minä en usko, että hirveän monella on halua käyttää aikaa ja energiaa viesteihin, kun tietää, että se hukkuu tuon yhden aiheen vatvomisen sekaan (ja tämä vatvominen on kestänyt ja tulee kestämään ties kuinka kauan). Eikä kyse ole edes siitä, että keskustellaan "kuumasta puheenaiheesta", vaan myös siitä, että keskustelun tason on pääosin täyttä paskaa.

  Tästä nyt on ollut juttua jo aiemmin, mutta palstan NHL-osiossa on jo vuosia ollut se trendi, että edes vähän vaivaa viestiensä kirjoittamiseen näkevät kirjoittajat ovat kadonneet ja tilalle on tullut iso määrä näitä kaikkeen suomalaisiin liittyvästä tarinoivia. Määrä on totaalisesti korvannut laadun, josta tämäkin ketju on aika hyvä esimerkki (on täällä toki silmään osunut hyviäkin kirjoituksia, ei siinä). Palstalle tekisi hyvää, jos osa kirjoittajista pudottaisi sen kirjoittamiensa viestien määrän vaikka viidesosaan nykyisestä ja keskittyisi sen sijasta hieman siihen sisältöön. Omasta puolestani kaikki suomalaisiin liittyvä keskustelu voitaisiin siirtää jonnekkin omaan karanteenialueeseen, jotta se sama tarinointi ei aina seuraa muihin ketjuihin.
   
  Hendricks, mikko6000 & larzzon tykkäävät tästä.
 23. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Tämä on suomalainen jääkiekkopalsta ja silloin on aika turhaa odottaa mitään tuollaista. Ylivoimainen enemmistö NHL:n seuraajista kuitenkin seuraa koko sarjaa enimmäkseen tai pelkästään suomalaisten pelaajien kautta. Kuulun itsekin tähän ryhmään.

  Ja sitä paitsi kyllä nuo NHL-joukkueiden omat ketjut pysyvät aika hyvin joukkueisiin itseensä keskittyvinä. Suomalaisille on varattu omat ketjunsa ja heistä möyhöäminen keskittyy pääasiassa sinne.

  Niin että mikä tässä nyt oikein on ongelmana?
   
  mesag, BurnabyJoe, Rambokala ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Täällä kun oli puhetta noiden combinen haastatteluiden merkityksestä niin tässä Devilsin seniori dircetorin Dan MacKinnon juttelee vähän asiasta. Linkki youtubeen. Eli listat on periaateessa ennen haastattelua tehty mutta sitten itse haastattelu saattaa sitten hieman muokata järjestystä niiden prospectien välillä jotka ovat samaa tasoa.
   
 25. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Draft Combinen testien tuloksia alkaa olla vähitellen katsottavissa.

  https://link.nhl.com/centralscouting/public/

  Muutamien pelaajien mittoja jenkkien mittayksiköillä. Siitä sitten laskemaan.

  Corey Pronman‏Varmennettu tili @coreypronman
  Kirby Dach 6-4 198
  Alex Turcotte 5-11 1/4
  Ryan Suzuki 6-0 3/4
  Alex Newhook 5-10 1/2
  Mads Soogard 6-7 1/2
  Spencer Knight 6-3 1/2
  Peyton Krebs 5-11 1/2 183
  Trevor Zegras 6-0 1/4 173

  Lisäksi:
  Heinola, Puistola, Tuomisto all measured in half inch taller than their previous central scouting listing. Saarela an extra inch taller.

  Jack Hughes päätti jättää testit tekemättä, eli hän osallistui vain haastatteluihin.