Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Pardus, 25.01.2018 klo 21.32.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Alex Turcotte on lisätty USA:n U18-joukkueen listoille. Toivottavasti pääsee häntäkin "scouttaamaan" noissa kisoissa.
   
  Petr T. tykkää tästä.
 2. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Et ole tainnut hirveästi seurailla Rangersin nykyisen GM:n eli Jeff Gortonin pyörittämää uudelleenrakennusta. Pytystä en osaa sanoa mitään mutta homma on aika hyvällä pohjalla.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tulee kyllä mielenkiintoiset kisat draftin kannalta. Jos nyt laskin oikein, niin kärkeen rankatuista ainoastaan Kakko, Kirby Dach ja Bowen Byram eivät pelaa kisoissa. Lisäksi Trevor Zegrasilla on jokin loukkaantuminen ja pelaaminen on vielä epävarmaa. Muut kärkinimet (Hughes, Podkolzin, Cozens, Turcotte, Krebs, Boldy, Söderström, Newhook, Harley jne.) ovat mukana.
   
 4. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  NHL Central Scouting sijoitti Innalan sijalle 82 Euroopassa. En asiaa tarkemmin tutkinut, mutta tuolla sijalla voisi varmaan kilvoitella 7. kierroksen varauksesta.
   
 5. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Lisäksi monilla kärkinimillä tilanne on vielä jonkin verran auki, joten kisoilla on suuri merkitys. Tällaisia nimiä ovat etenkin Podkolzin (hyvillä kisoilla ja kohtuullisilla haastatteluilla voi hyvin olla 3. varaus) , Krebs (pääsee pelaamaan hyvien pelaajien kanssa toisin kuin seurapeleissä) ja Heinola (hyvät kisat voivat nostaa sijoitusta vielä tuntuvasti).
   
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Onko kellään tietoa, mistä noita U18-kisoja voi katsoa? En muista, miten homma on mennyt edellisvuosina.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eikös Yle noita pelejä näytä? Muuten sitten VPN Hollantiin ja katselemaan IIHF:n YouTube kanavalta pelejä.
   
  Toby Dammit tykkää tästä.
 8. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Juu, Suomen pelit tulevat Yleltä. Kiinnostaa silti nähdä myös muiden lupausten eli etenkin Hughesin otteita. VPN löytyy, joten täytyy katsella muita matseja IIHF:n sivuilta, jos ne sieltä löytyvät.
   
 9. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Ilokseni huomasin kun noita NHL:n draft rankingeja luin nimen Luke Toporowski. Vielä iloisemmaksi tulin kun huomasin että kyseessä on SM-Liiga legendan Shayne Toporowskin veljenpoika!

  Tästä lähtien olen Luke Toporowskin kelkassa. En tiedä pojasta mitään enkä ole nähnyt yhtään peliä mutta setänsä oli niin huikea pelimies että toivon kaikkea parasta ja aion seurata missä Luke menee vähintään kerran kaudessa joka kausi tästä lähtien.

  Ja sanotaan nyt mitä kaikki ajattelevat: Toporowski on edelleen cooleimpia nimiä lätkässä ikinä.
   
 10. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Näin pudotuspelihuumassa muutama kommentti Kakko-Hughes -asetelmaan.

  Mitä olen Hughesia videoilta paljolti katsonut, niin tykkää ottaa kiekon haltuun ja veivata rauhassa hyökkäysalueella - varsinaisesti sota-alueelle hän ei puske vaikka keskivertoa paremman vauhtinsa kanssa välillä pääseekin karkuun. Pelaa ns. pehmeästi vähän samaan tapaan kuin McDavid, sillä erotuksella että McDavid pääsee ylivoimaisen vauhtinsa kanssa helposti huonoistakin tilanteista karkuun ja maalintekoon (menee myös nykyään sota-alueelle paremmin). Parempi verrokki Hughesille NHL:stä on mielestäni William Nylander, jolla on hyvin samanlainen taitelijan ote kiekkoon.

  Ja mitä olen Toronton otteluita katsonut tänä keväänä Bostonia vastaan, niin Nylander todellakin tuntuu välttelevän käsiensä likaamista (erityisesti toisessa matsissa, toki ei kukaan Torontolta juuri loistanut) pudotuspeleissä. Liike kiekon kanssa on todella pikkunäppärää ja tuntuu häviävän usean kaksinkamppailun ihan vain korkeamman tempon takia. Eli: onko Hughes sen tyyppinen veivaaja, joka pärjää lähes väkivaltaisissa NHL:n pudotuspeleissä? "Grit" on vieläkin valttia vaikka nopeuden merkitys on noussut. Ei auta vaikka painaisi 100 pistettä runkosarjaan, kun ensimmäisellä kierroksella brandondubinsky lyö kylkiluut sisään ja painaa laitaa vasten. Nylanderin lisäksi toinen näppärä kaveri, Gaudreau, on käsittääkseni ollut hieman ongelmissa Avsia vastaan.

  Tästä päästäänkin Kakkoon - minulla ei ole pienintäkään epäilystä Kakon pärjäämisestä pudotuspeleissä. Kuten tämän kevään lyhyt stintti TPS:stä näytti (+ tietysti U20-finaali), Kakko on täyttä terästä kulmissa raastamassa ja samalla painaa tärkeitä maaleja hirvittävällä draivilla. Voi olla, että Hughes tulee tekemään kovempaa tulosta runkosarjassa pitkällä tähtäimellä kuin Kakko, mutta mielestäni Kakon draivi ja kahden suunnan peli tekee hänestä tärkeämmän pelaajan joukkueelleen. Uskoisin, että Devilsin toimistolla mietitään myös tätä, kun nyt useat taitopelaajat keväällä tuskailevat nousseen tempon kanssa.

  Ja vielä disclaimerina: tarkoitus ei ole mollata Nylanderia tai Gaudreauta. Voi olla että kumpikin vielä nostaa tasoaan huomattavasti. Ja löytyy "pehmeämmistä" pelaajista mm. Patrick Kane ja nyt Mitch Marner, joita ei tunnu pudotuspelit hidastavan. En kyllä keksi yhtään pehmeähköä taitosentteriä, kuka loistaisi keväällä (miksi uskonkin Hughesin lopulta päätyvän laitaan).

  Summa summarum, Kakko 1s overall ja minä voitan vedonlyönnistä rahaa.
   
  LostHorizon, Turha Kaukalo, Kimmo Stasi ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Hyviä huomioita. Jos Hughesista tulee Nylanderin kaltainen taiteilija, toivon Devilsin varaavan Kakon. Jos taas Marnerin tapainen kiekkohirmu, niin silloin Hughesin. Mutta joo, en ole ihan hirveästi nähnyt Hughesilta katsomissani ottelukoosteissa tuota taistelualueille röyhkeästi menemistä, mutta ei se tietenkään tarkoita sitä, etteikö niin voisi tapahtua, kunhan peli kypsyy ja kokoa tulee lisää. Ihan Nylanderina en häntä silti näkemieni koosteiden ja pelien perusteella pidä.

  Tässäkin draftissa saattaa käydä samalla lailla kuin vuonna 2017, jolloin paras pelaaja ei löydy ykkösvarauksella vaan vasta myöhemmin. Vaikka pidän Hischierista erittäin paljon ja kyseinen pelaajavalinta on nykypäivästäkin katsottuna oikein hyvä, saattavat Pettersson, Heiskanen ja kenties joku muukin mennä vielä hänen ohitseen (elleivät ole jo menneet). Toisaalta kaikki kyseisessä draftissa varatut pelaajat kehittyvät edelleen, joten siellä saattaa tapahtua vielä vaikka minkälaisia muutoksia – kenties myös Hischierin hyväksi.
   
 12. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Eikös tuolta viime kauden finaaliparista löydy ainakin molemmilta puolilta pehmeähkö taitosentteri, eikä tuo Bäckströmkään mikään ihmiskuula ole.
   
 13. Lecavalier Jäsen

  Tuli mieleen, kun täällä on puhuttu Lindrosista ja kumppaneista, niin ihmeen alhaalla meni Forsberg samassa draftissa. Kuitenkin sama draivi mitä Kakolla, on ollu nähtävissä aina Fopan pelaamisessa. Ennen Forsbergia varattiin Par Falloonia, Scott Lachancea ja Aaron Wardia.

  Varausvuonna junioreissa 39 peliin 102 pistettä ja miehissä 23 peliin 17 pistettä. Päälle vielä 18-vuotiaden EM-kisat missä vaatimattomasti 6 peliin 17 pistettä.

  Toki skouttaus oli varmasti kaukana nykypäivästä, mutta kuitenkin.

  Itse aiheeseen, niin mielenkiinnolla odotan näkeväni Hughesin miehiä vastaan keväällä Yhdysvaltojen paidassa. Taitaa siellä olla Suomi-USA pelikin luvassa, missä voidaan vertailla näitä kahta talenttia toisiinsa.
   
 14. Pate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin ja Foppa oli vielä rankattu jonnekin sijalle 27 tms. Itselläni on jossain kellarin syövereissä The Hockey Newsin draft preview tallessa tuoltakin vuodelta, mistä sen näkisi, mutta en jaksa alkaa tonkimaan. Joka tapauksessa muistan ihmetelleeni sitten kun varaustilaisuuden tulokset aikanaan jostain selvisivät, että ottipas Philadelphia jätkän aikaisin...
   
 15. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Melko erikoista, että täällä ihan tosissaan puhutaan samassa lauseessa potentiaalisesta ykkösvarauksesta ja W. Nylanderista, aivan kuin näitä voisi jollain tapaa tasavertaisesti verrata toisiinsa...

  Rautalangasta: Nylander on keskikastin raataja, ei mikään ykköskorin pelaaja eikä hänestä sellaista koskaan myöskään tule.

  Vähän sama kun alettaisiin vertaamaan johonkin Donskoihin seuraavan kierroksen ykkösvarausta; että "saattaahan tuosta vielä jonain päivänä - jos oikein hyvin käy - tulla seuraava donskoi."

  WTF?!?!
   
 16. RedWinger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei kai tässä varsinaisesti verrattu Hughesin ja Nylanderin tasoa tai potentiaalia keskenään, vaan heidän pelityyliään. Olen itsekin lukenut arvioita ja vertauksia esimerkiksi Kakosta Forsbergiin ja Byramista Doughtyyn, voitaneen sanoa että tuskin kumpikaan junnu tulee heidän pelillistä tasoaan saavuttamaan.

  Jännä nähdä miten Hughes onnistuu siirtämään pelinsä Nhl:ään noinkin raakilemaisella fysiikalla, ainakin siinä tulee olemaan enempi hakemista kuin Kakolla. Aika näyttää tuleeko nuoresta jenkistä sitten Patrick Kane vai Clayton Keller tai W Nylander ;)
   
 17. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kuuntelin muutama päivä sitten podcastia, jossa sanottiin jonkun scoutin tms. luonnehtineen Kakkoa lausahduksella:"like Forsberg but better" :).
   
 18. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Onko jollain vinkkejä, miten katsoa U18-pelejä? Suomen matsit näkyvät Ylen kautta, mutta muut... ööö... mistä? IIHF:n sivuilla ei näytä olevan mitään mainintaa streameista, eikä YouTubesta löydy – tai en ainakaan itse löytänyt – mitään sopivaa lähetystä/kanavaa. Redditiäkin vähän katselin, mutta en sieltä nopeasti mitään järkevää löytänyt.
   
 19. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Siis tuolta YLE:n Areenan sivultahan näkee mitä siellä näytetään. TV2 ja Areenasta näkee Suomen matsit + finaalin mutta ei näköjään juuri muuta.
   
 20. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Eipä ollut kovin kaksinen pelin taso USA:n ja Ruotsin ottelussa. Etenkin ensimmäinen erä oli sellaista kävelyä, että huhhuh. Myöhemmin Yhdysvallat heräsi pelaamaan, ja kai niin voi sanoa Ruotsiltakin toisen erän osalta, mutta kolmannessa erässä ruotsalaisten selkäranka katkesi täysin ja homma meni ihan ylikävelyksi.

  Tuli katsottua tuo matsi mahdollisen ykkösvarauksen eli Jack Hughesin takia. Ensimmäiset kaksi erää hän oli suorastaan surkea. Sooloyrityksiä kentän läpi, sinne päin syöttöjä, kiekko pomppi lavassa ja huolimatonta pelaamista siniviivalla ja hyökkäysalueella, joista tulleista kiekonmenetyksistä Ruotsi teki ainoan maalinsa ja sai pari muuta vaarallista tilannetta aikaan. Yhden niistä Hughes onnistui itse estämään aktiivisella takakarvauksellaan.

  Kolmannessa erässä Hughes alkoi näyttää vähän enemmän siltä pelaajalta, joka menee kesällä todennäköisesti draftin ykkösvarauksena. Syöttöpisteen lisäksi hän loi muutaman vaarallisen maalipaikan sekä näytti luisteluvoimaansa ja kiekollista osaamistaan. Puolustussuuntaan hän ei sen sijaan ole selvästikään se kaikista tunnollisin keskushyökkääjä, minkä takia en yllättyisi, jos hän aloittaisi NHL-uransa laitahyökkääjänä.

  Yhdestä pelistä, tai edes yhdestä junioriturnauksesta, ei kannata vetää sen kummempia johtopäätöksiä, mutta tämän pelin perusteella olin vakuuttuneempi Boldysta, Caulfieldista ja Turcottesta. Toisaalta Hughesista kyllä näkee, että hän on todella taitava ja luisteluvoimainen pelaaja, minkä takia en ihmettele hänen draft-rankkaustaan. Toisaalta toivoisin häneen vähän lisää samanlaista asennetta ja röyhkeyttä kuin mitä vaikkapa Turcottella on. Mutta kuten todettua, niin näille yksittäisille otteluilla on ihan turhaa antaa liikaa painoarvoa.

  Minkälaisia huomioita @Lico teit ottelusta, kun otteluseurantaketjun perusteella katsoit peliä? Entä Suomi-Kanada-ottelun katsojat, ketkä tekivät siellä teihin vaikutuksen?
   
 21. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Jamieson Rees oli ainakin minun mielestäni ottelun MVP.

  Suomella peli ihan totaalisesti omissa käsissä. Tilanne 3-0 ja Suomi saa YV:n. Rees pääsee yksin läpi AV:lla ja tekee maalin. Tuo antoi Kanadalle silmin nähden energiaa peliin ja tuosta hetkestä momentum kääntyi täysin. Rees varsinkin tuossa 2. erässä aiheutti koko ajan aktiivisuudellaan ja voimakkaalla luistelullaan ongelmia Suomelle.
   
  Toby Dammit tykkää tästä.
 22. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Rees oli tosiaan energinen ja nosti Kanadan takaisin peliin omalla panoksellaan. Toinen nimi, joka teki vaikutuksen oli Peyton Krebs. Melko kokonaisvaltainen esitys joukkueen kapteenilta. Peliäly vaikuttaa olevan korkealla tasolla ja kiekollisena jatkuvasti oivaltavia ratkaisuja. Aloituksissa vahva ja puolustussuuntaakin aktiivinen. Yhden pelin perusteella Dylan Cozensia edellä.
   
  Toby Dammit tykkää tästä.
 23. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Peyton Krebs pelasi niin kuin odotin Anton Lundellin pelaavan. Johti tosiaan aika kypsästi joukkojansa ja jakeli jäätäviä passeja sinne tänne. Jotain samaa Teräväisen kanssa, ainakin nuo syötöt oli kuin suoraan Turbon lavasta.
   
  Toby Dammit tykkää tästä.
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Anton Lundell oli omasta mielestä kentä paras pelaaja, mutta hänestä jubaaminen kuuluu ensi vuoden draftin ketjuun. Mutta kuten tossa adolf kirjoitti niin toi Jamieson Rees oli ehkä Kanadan puolelta se joka erottu. Jamieson Rees on näköjään rankattu sijalle 30 noissa pohjois-amerikkalaisten luistelijoiden joukossa ja ottelumääristä päätelen on ilmeisesti ollu klesana kauden aikana. Oli kyllä sen verran nopea kaveri ja hyvällä asenteella liikenteessä. Itselle tuli mieleen että oli rikkaan miehen versio Antti Pihlströmistä kun raamit oli suunnilleen samaa luokkaa.

  Tietenkin tuli katsottua noita tän draftin kärkinimiä Kanadan puolelta. Heistä paras oli ehkä Peyton Krebs. Tiedä sitten johtko siitä että pojalla oli C rinnassa, pelinumerona 19 ja suurimpana vahvuutena peliäly niin tuli pikkasen Joe Sakic mieleen.

  Top 5 varaukseksi vaikkailtu Dylan Cozens oli kyllä aika vaisu. Pelasi senana ja raamit on kohillaan, joten eiköhän toi kuitenkin aikasessa vaiheessa mene. Kun kattelin pojan menoa niin kävi mielessä että kyllä änärikin on muttunut kun ennen ton kokonen poika ois ollu varmasti ykkösvarausspekuloineissa mukana ja jonkun Jack Hughesin kohdalla ois madollisesti mietitty sitä että onko se liian pieni NHL:lään.

  Thomas Harleyta taas tuli seurattua sen takia enemmän kun häntä on veikkailtu ykköskierokselle mutta Youtubesta pojasta ei löydy muuta kuin jotain haastatteluja. Noh, isokokoinen kahdensuunan pakki joka luisteli hyvin mutta ei ollut mitenkään fyysinen. Ja kun tossa pojan tilastoja katteli viimeseltä kolmelta vuodelta niin vähän tota ne huokuu. Kivasti pisteitä ja aika pieni jäähyminuuttimäärä pakiksi.

  Alex Newhook erottu massasta edukseen. Mutta kuten lähestyksessä sanottiin niin poika on menossa Boston Collegeen ensi vuonna ja ilmeisesti tosiaan haluaa hieman opiskella. Tiedä sitten tiputtaako se pojan sijoitusta draftipäivänä kun eikös näissä opiskelijapojissa ole aina se vaara että opiskelevat sen verran pitkään että draftioikeudet vanhenee ja sitten ne tekee sopparin siihen jengiin mihin haluavat mennä. Joka on siis yleensä Rangers. Siksipä Rangers vois reiluna varata pojan sillä Jetsillä saadulla varausvuorolla. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2019 klo 10.55
  Toby Dammit tykkää tästä.
 25. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Paljon samoja havaintoja tein kuin @Toby Dammit, mutta laitetaan mietteet siltikin.

  Tarkoitus ei ole puolustella Jack Hughesia tai nostaa häntä edelleen omissa papereissani Kaapon edelle, mutta antaisin jokaiselle yhdysvaltalaiselle pari matsia aikaa ennen kuin tuomioita aletaan jakaa. Kuten ottelun selostajatkin TSN:n puolella totesivat, amerikkalaiset pelaavat käytännössä 90% otteluistaan pienessä kaukalossa ja tekisi mieli väittää, että nuorille tuo hyppy on vielä haastavampi kuin kokeneimmille pelaajille. Esimerkiksi Yhdysvaltojen ylivoima oli aivan kaameaa, etäisyydet olivat hirvittävän suuret ja käytännössä Hughes sekä Caufield seisoskelivat lähellä laitoja "tottumuksen" vuoksi. Molemmilla oli vähintään se kolme metriä tilaa tulla lähemmäs ja tehdä ylivoimasta heti vaarallisempaa.

  Joka tapauksessa, Hughes oli heikko. Pitkälti edellä mainitut kohdat sieltä loistivat ja yhtä takakarvausta lukuunottamatta vaikutti vähän tylsistyneeltä. Ero Boldyyn, Turcotteen sekä Caufieldiin oli huomattava ja ruotsalaisista Lucas Raymond sekä Alexander Holtz pelasivat myös paremman ottelun.

  Boldysta tuli mieleen Brandon Saad. Nopea, isokokoinen, ei mikään maailman taitavin eikä paras laukauskaan, mutta tunnollinen, monipuolinen hyökkääjä. Caufieldin kohdalla yksikään GM ei tule nukkumaan samalla tavalla kuin DeBrincatin, Caufield on mun papereissa koko draftin paras maalintekijä. Ärsyttävä terrieri, loistava laukaus ja löytää sen vapaan tilan. On myös todella taitava luistelija. Sanoisin, että upgrade DeBrincatiin, kun olivat samanikäisiä.

  Turcotte oli vähän vielä näkymätön, mutta tuon esityksen perusteella voi aika turvallisesti sanoa, ettei hänet draftannut joukkue voi mennä vikaan. Ei välttämättä koskaan lunasta potentiaaliaan, mutta Kakkon sekä Boldyn ohella se todennäköisin NHL-pelaaja, koska apuja löytyy muualta. Pelikäsitystä, taitoa, kahden suunnan pelaamista, terrierimäisyyttä. Jos Hughesilla oli Turcotten asenne ja halu laittaa itseään likoon, niin varaustilaisuus oli selvä. Cam York nousi myös omissa papereissani esille kuten myös Spencer Knight. York pelaa ylivoimaa nätisti, taitava luistelija sekä omaa pelikäsitystäkin. Pieni koko saattaa estää todellisen supertähteyden, mutta erittäin hyvä prospect ja draftin toiseksi paras puolustaja Byramin jälkeen.

  Spencer Knight menee ensimmäisellä kierroksella, heti alkupuoliskon jälkeen. Aivan törkeän hyvä talentti ja olin aika ymmälläni miten helpolta se näytti. Ymmärrän vertailun Gibsoniin, mutta väittäisin Knightin olevan vielä kovemman luokan prospect.
   
  secord ja Toby Dammit tykkäävät tästä.