NHL Entry Draft 2019

  • 580 606
  • 2 111

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Tulevaisuudella voi vaan spekuloida, peräpeiliin voidaan aina katsoa ja todeta totuus.
Nyt on myös tärkeätä huomioida, että sarjan vaatimustaso yksittäiselle pelaajalle NHL - tasolla on todellakin tosi korkea contra SM-liiga tai USHL tms. junnuliiga.
Vastustajat on parasta A-luokkaa taidoiltaan, pelikäsityksessä ja fyysisyydessä.
Tampan pakisto on esimerkiksi on aivan käsittämätön, 4 yli 100kg ja keskipituus jotain 193-194 cm hujakoilla.
Oma tuntuma on, että näistä kahdesta Kaapo pystyy ottamaan tuon haasteen pelillisesti jo ensi kaudella. Hughes pystyy tuomaan oman pelinsä NHL - tasolle kaudella 2020-2021, kun on saanut hintelään vartaloon lisää voimaa.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Kyllähän Hugheskin, jos ajatellaan vastustajien kautta pelaa ihan kelpo sesonkia. USNTDP vaikuttaa lahjakkaalta jengiltä kun siinäkin pelaa kuitenkin muitakin tulevaisuuden kovia tekijöitä (mm. Trevor Zegras), jotka pelaavat yliopistojoukkueitakin vastaan hyvällä menestyksellä.

En toki väitä, että vastukset olisi yhtä kovia mitä Kakolla ja näistä peleistä on vaikea vetää sen suurempia johtopäätöksiä, mutta Hughesin kompetenssi silti ylipäänsä tulevaisuuden änäritähtiä vastaankin on jo nyt kovaa luokkaa, vaikka on osaa pelaajista nuorempia.

Minusta WJC näytöillä (kokonaisvaltaisesti) tämä menee Kakolle, mutta koko kauden perusteella ja pelipaikallisesti Kakon otanta sentterin tontilla on ohuempi Hughesiin nähden, vaikkakin kahden suunnan pelaamisesta on näytteitä myös laiturin tontilta kertynyt.

Kakko saattaa olla heti NHL- valmiimpi paketti kuin Hughes, mutta vuosien kuluttua asetelmat voivat kääntyä toisinkin päin. Onhan heillä eräällä tavalla NHL peliin sopivat vahvuudet.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Hughes oli pisteillä 4/4 matseissa ja vastustajat Slovakia, Tsekki, Venäjä ja Suomi.
Kakko pisteillä Ruotsi, Kazakstan, Slovakia, Sveitsi ja USA peleissä. Kakko jäi pisteittä USA:a (alkusarja) ja Kanadaa (puolivälierä) vastaan.

Pelkkien pisteiden tuijottaminen on vähän kyseenalaista, itsellä semmoinen mielikuva, että oliko Venäjää vastaan huono peli ja piste taisi tulla ylivoimalla ja Suomeakaan vastaan ei kyllä hirveästi säväyttänyt kun kiekonmenetyksiä tuli useampi ja hävisi kulmaväännöissä aika useasti. Venäjää vastaan jäi myös mieleen yksi kiekonmenetys ylivoimalla. En itse noita kisoja kovinkaan onnistuneina nähnyt vaikka välillä väläytteli, esim. Tsekkiä vastaan pelasi mielestäni onnistuneen pelin ja toki Slovakiaa, mutta sen nipun taso onkin vähän heikompi. Kyllä Kakolta silti meni omasta mielestä kisat ihan reilusti paremmin ja rakensi todella paljon paikkoja ketjulleen.

E: Jos nyt jostain syystä draftissa omalla joukkueelle sattuisi se 1. vuoro niin kyllä toivoisin silti Hughesin omaan joukkueeseen Kakon sijasta ihan puhtaasti tuon potentiaalin takia. Ehkä Kakko tulisi enemmän tarpeeseen.
 
Se floppihan on Hughesin meneillään oleva kausi. Pistetehtailu on Clayton Kellerin tasoa. Verratkaapa maalimääriä viime kauteen, Hughesin maalinteko on suorastaan huonontunut. Hän junnaa selvästi paikallaan ja kehitys on pysähtynyt. Verrataanpa Kakkoon, joka jopa tämän kauden aikana on kehittynyt valtaisasti kuukausi toisensa jälkeen, viime kaudesta puhumattakaan

Maalinteko on huonontunut, mutta syöttötaito on kohentunut. Ja pistetehtailu on parempaa kuin viime kaudella (viime kauden U18 Team vs. tämän kauden U18 Team). Tällaisen nollatason analyysin pistetilastoja vilkaisemalla tein. USHL:n tilastoja en tietenkään Hughesin kohdalla huomioinut sen jälkeen kun opin sinulta eilen, ettei niille kannata antaa painoarvoa.
 

ijuka

Jäsen
Maalinteko on huonontunut, mutta syöttötaito on kohentunut. Ja pistetehtailu on parempaa kuin viime kaudella (viime kauden U18 Team vs. tämän kauden U18 Team). Tällaisen nollatason analyysin pistetilastoja vilkaisemalla tein. USHL:n tilastoja en tietenkään Hughesin kohdalla huomioinut sen jälkeen kun opin sinulta eilen, ettei niille kannata antaa painoarvoa.
En minä noin sanonut! USHL:n tilastot huomioidaan, mutta niitä verrataan muihin USNTDP-pelaajien USHL-tilastoihin eikä normaalien USHL-joukkueiden pelaajien tilastoihin - ei tämä voi niin vaikeaa olla. USNTDP-all star-jengi tekee niin paljon maaleja että on täysin eri asia tehdä USHL:ssa tehoja siinä jengissä. Alkuosa viestistä täyttä höttöä. Totta kai jos tekee vähemmän maaleja käytännössä samalla PPG:llä niin saa enemmän syöttöpinnoja. Se puolestaan ei ole positiivista kehitystä, vaan kokonaisuutena tehot ovat huonommat sillä maalit ovat aika paljon arvokkaampia kuin syötöt. Mikä ihme oli viestisi tarkoitus? Sanotko, että olen oikeassa vai sanotko että olen väärässä? Olisi kiva tietää kantasi, jotta tiedän miten siihen vastata. Jos et ollut mitään mieltä niin mitä ihmettä ajat takaa ja miksi ylipäänsä viestisi kirjoitit? Osataan me eliteprospectsia lukea.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ison riskin ottaa GM, jos valitsee Kakon. Jos Hughes sitten menestyy kun paremmin niin saa lokaa niskaansa pitkään. Jos taas valitsee Hughesin ja Kakosta tuleekin se tähti, niin voi sanoa että Hughes oli kaikkien papereissa se ykkösvaraus ja nyt vain kävi näin.
 

Tornados

Jäsen
Muuten... En ottaisi USNTDP:n matseja lainkaan huomioon USHL-lukemiin. Sellaisella All Stars-jengillä kun paukuttaa niin tehoja kyllä syntyy. Katselisin ihan vaan USHL-joukkueita. USNTDP-pistetehtailu onkin sitten ihan oma juttunsa. Että ainakin Turcotten ja Hughesin ottaisin tuosta pois.

Ainakin Eeli Tolvanen on USHL:sta ensimmäisen kierroksen varauksena varattu, eikä hänellä kovin kummoisia tehoja ollut. Minunkin mielestäni tuo kolmannen kierroksen ennustus on hieman konservatiivinen. Maccellilla on kuitenkin aivan selkeitä korkeammankin tason ominaisuuksia, kuten taitavat kädet.

En usko, että Turcotte ja Hughes vääristävät juurikaan listan luotettavuutta.

Eeli Tolvasen tehot olivat ihan hyvät. Toki hän teki pisteitä hyvin jo edellisellä kaudella eli kehitys oli vähäisempää. Arvostan kuitenkin useamman kauden menestystä yleensä korkeammalle kuin nopeaa viime hetken kehitystä. Tämä tarkoittaa myös todennäköisesti sitä, että pystyy menestymään monien eri ketjukavereiden kanssa ja tuskin tulee lähtökohtaisesti pahasti floppaamaan jatkossakaan.

Tolvasella oli Maccelliin verrattuna parempi maajoukkuemenestys. Lisäksi hänet oli profiloitu kovan laukauksen omaavaksi maalintekijäksi (erityisominaisuus, jolla voisi ajatella menestyvän NHL:ssä) . Lisäksi Tolvanen taisi olla varaushetkellä puoli vuotta Maccellia nuorempi (iän merkitys usein unohdetaan) .

Mielestäni oli siis aivan perusteltua, että Tolvanen varattiin ensimmäisellä kierroksella ja Maccelli ehkä kolmannella. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Maccelli voisi sitten vielä myöhemmin menestyä Tolvasta paremmin.
 
En minä noin sanonut! USHL:n tilastot huomioidaan, mutta niitä verrataan muihin USNTDP-pelaajien USHL-tilastoihin eikä normaalien USHL-joukkueiden pelaajien tilastoihin - ei tämä voi niin vaikeaa olla. USNTDP-all star-jengi tekee niin paljon maaleja että on täysin eri asia tehdä USHL:ssa tehoja siinä jengissä.

Siinä edellisessä viestissä ei tuollaista mainintaa ollutkaan ja siitä vedin sitten ilmeisen väärät johtopäätökset. Oleellinen tarkennus siis.

Alkuosa viestistä täyttä höttöä. Totta kai jos tekee vähemmän maaleja käytännössä samalla PPG:llä niin saa enemmän syöttöpinnoja. Se puolestaan ei ole positiivista kehitystä, vaan kokonaisuutena tehot ovat huonommat sillä maalit ovat aika paljon arvokkaampia kuin syötöt. Mikä ihme oli viestisi tarkoitus?

Mitä höttöä? Ihan tilastofaktaa se oli. Koit asiaksesi nostaa esiin Hughesin laskeneet maalimäärät mainitsematta sitä, että pistekeskiarvo on kuitenkin kasvanut, joten mielestäni ihan tasapuolista nostaa tämäkin puoli tilastoista esiin. Muutenhan jollekin asiaan vähemmän perehtyneelle jäisi sellainen virheellinen tai ainakin yksipuolinen kuva Hughesin pistekehityksestä verrattuna viime kauteen.

Sanotko, että olen oikeassa vai sanotko että olen väärässä? Olisi kiva tietää kantasi, jotta tiedän miten siihen vastata. Jos et ollut mitään mieltä niin mitä ihmettä ajat takaa ja miksi ylipäänsä viestisi kirjoitit? Osataan me eliteprospectsia lukea.

Olet varmasti oikeassa ja väärässä. Usko pois, se on minulle ihan samantekevää. Olen täällä keskustelemassa ja oppimassa, en hakemassa erävoittoja. Viestini pointti ei siis ollut osoittaa olevasi väärässä tai oikeassa, vaan tuoda esiin noista tilastoista se puoli mitä et itse syystä tai toisesta tuonut. Jos oma pointtisi oli tuo, että osataan me eliteprospectsia lukea, niin miksi ihmeessä kirjoitit oman viestisi sitten? Kaikkihan me osaamme lukea, että Hughesin maalimäärät ovat laskeneet viime kaudesta vai mitä?
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Ison riskin ottaa GM, jos valitsee Kakon. Jos Hughes sitten menestyy kun paremmin niin saa lokaa niskaansa pitkään. Jos taas valitsee Hughesin ja Kakosta tuleekin se tähti, niin voi sanoa että Hughes oli kaikkien papereissa se ykkösvaraus ja nyt vain kävi näin.
Toisaalta jos Kakko menestyykin paremmin kuin Hughes, ja otat Kakon ensimmäisellä, niin GM saa todella paljon kehuja vastaan. Ihan kuten Kekäläinen olisi voinut ottaa Puljujärven mutta ottikin Duboisin, tai kuten Floridan GM joka ottikin Barkovin eikä Drouinia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Summa summarum: Heitän nyt tähän arvion mikä joukkue lotteryn voittaessaan todennäköisimmin varaisi Kakon ykkösenä. (Tämä tietysti perustuu vain arvailuun, mutta herättää toivottavasti keskustelua):
1. Buffalo
2. Edmonton
Kun tässä on seurannut tota Puljujärven tapausta Edmontomissa niin on kyllä käynyt mielessä että uskalitaisvatko edes varata Kakkoa jos saisivat sen kakkospickin? Toki, jos New Jersey ei Kakkoa saa niin melkeen toivois että Kakko päätyis Edmontoniin ihan sitä varten että näkis sen Youtube videon kun Puljujärvi tulkkaa Kakkolle kysymyksiä. Mutta Edmontonhan tod.näk voittaa arvonnan ja valitsee Hueghsin joten turha tässä on hiveesti asiaa murehtia. ;)
 
Tosin oliko se McKenzie kuka kirjoitti, että Hughesin ykköspaikka on 100% varma, vaikka ei ollut itse nähnyt peliäkään Kakon pelejä? Jos tälläinen ajattelu on yleistäkin pohjois-amerikassa, niin sitten en ihmettele miksi se Hughes roikkuu edelleen varmana ykkösenä.
Montako kertaa se pitää kertoa näissä viestiketjuissa, että McKenzie ei ole mikään scoutti, joka katselisi itse pelejä ja tekisi omat listansa näkemänsä mukaan, vaan hän on toimittaja ja "insider", joka keskustelee scouttien kanssa ja tekee listat heidän näkemystensä perusteella.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Montako kertaa se pitää kertoa näissä viestiketjuissa, että McKenzie ei ole mikään scoutti, joka katselisi itse pelejä ja tekisi omat listansa näkemänsä mukaan, vaan hän on toimittaja ja "insider", joka keskustelee scouttien kanssa ja tekee listat heidän näkemystensä perusteella.

Ilmeisesti aika monta kertaa kun @Backhander maintisi jo asiasta edellisellä sivulla?
 

Ralph

Jäsen
Missään listauksissa ei ole tätä kaveria nostettu esiin, mutta mitenköhän mahdollista olisi Jere Innalan saada 21-vuotiaana NHL-varaus. Tällä kaudella Liigassa 21 maalia ja 40 pistettä, mitkä ovat kovia lukemia tuon ikäiselle. Varmasti NHL-joukkueet ovat tämän huomioineet ja varaamalla Innalan seiskakierroksella saisi joku joukkue oikeudet Innalaan ja rauhassa katsoa mihin suuntaan kehitys vielä etenee ilman, että tarvitsisi mitään kilpailua hänestä suorittaa. Samalla tavalla kuin Blue Jackets varasi viime kesänä 21-vuotiaan Veini Vehviläisen kuudennella kierroksella.
 

Tornados

Jäsen
Missään listauksissa ei ole tätä kaveria nostettu esiin, mutta mitenköhän mahdollista olisi Jere Innalan saada 21-vuotiaana NHL-varaus. Tällä kaudella Liigassa 21 maalia ja 40 pistettä, mitkä ovat kovia lukemia tuon ikäiselle. Varmasti NHL-joukkueet ovat tämän huomioineet ja varaamalla Innalan seiskakierroksella saisi joku joukkue oikeudet Innalaan ja rauhassa katsoa mihin suuntaan kehitys vielä etenee ilman, että tarvitsisi mitään kilpailua hänestä suorittaa. Samalla tavalla kuin Blue Jackets varasi viime kesänä 21-vuotiaan Veini Vehviläisen kuudennella kierroksella.

Viimeisten kierrosten varauksia on hyvin vaikea veikata, joten Innalan kehityksen myötä loppupään varaus on varmaan ihan mahdollinen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että yli-ikäisiä varataan vuosittain yleensä alle 50, joista suurin osa on vain vuoden yli-ikäisiä. Luistelutaidosta huolimatta en oikein jaksa NHL-uraan uskoa, kun taas Vehviläisen osalta se on hyvinkin mahdollinen.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muu kuin pakkomielle saada se potentiaali todistetusti kovemman pelurin sijaan.

Se ykkösvaraus ei nimenomaan ole mikään "maailman paras pelaaja 17-vuotiaana" -palkinto. Siinä yritetään nähdä juurikin se potentiaali kun nykyinen taso ei missään nimessä vielä riitä NHL-tähdeksi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Se ykkösvaraus ei nimenomaan ole mikään "maailman paras pelaaja 17-vuotiaana" -palkinto. Siinä yritetään nähdä juurikin se potentiaali kun nykyinen taso ei missään nimessä vielä riitä NHL-tähdeksi.

Eikä se vallitsevalla hetkellä ikäluokkansa paraskaan ole välttämättä vielä potentiaaliaan lunastanut. Saa korjata jos olen väärässä, mutta Hughes on ymmärtääkseni ollut about jokaisessa listauksessa ykkönen. Miellän tuolloin että puhutaan varsin selvästä numero ykkösestä ja tuollaisessa yhtälössä on mielestäni perusteltua odottaa että selkeä ykkösvaraus myös näyttää kanssakilpailijoille miksi on selkeä ykkönen. Olkoonkin miten raakile tahansa.

Vuoden sisään on esimerkiksi pelattu kahdet nuorten kisat ja Hughes on Kakon tapaan edustanut varsin laadukasta joukkuetta. Toinen nuorista herroista on kummallakin kerralla noussut siinä kovimmassa paikassa selvästi esiin. Vielä kun toisiaan vastaan on väännetty. Tuonkaan ei vielä missään nimessä tarvitse viedä Hughesin ykköspaikkaa eikä sen että toinen pelaa miesten sarjaa varausvuotenaan. Eikä senkään että pelipaikkojen suhteen tilanne voi olla sama(eli JH saattaa aloittaa uransa laiturina ja kypsyä sentteriksi. Kakko vastaavasti voi olla "sentterilaituri" kypsyessään). Punaisena lankana oli se ettei Kakko ole saanut haastettua Hughesia kunnolla vaikka on aikamoisia näyttöjä antanut. Ja vaikka on Hughesin tapaan varmasti vielä lunastamassa potentiaaliaan.
 

Tornados

Jäsen
Eikä se vallitsevalla hetkellä ikäluokkansa paraskaan ole välttämättä vielä potentiaaliaan lunastanut. Saa korjata jos olen väärässä, mutta Hughes on ymmärtääkseni ollut about jokaisessa listauksessa ykkönen. Miellän tuolloin että puhutaan varsin selvästä numero ykkösestä ja tuollaisessa yhtälössä on mielestäni perusteltua odottaa että selkeä ykkösvaraus myös näyttää kanssakilpailijoille miksi on selkeä ykkönen. Olkoonkin miten raakile tahansa.

Vuoden sisään on esimerkiksi pelattu kahdet nuorten kisat ja Hughes on Kakon tapaan edustanut varsin laadukasta joukkuetta. Toinen nuorista herroista on kummallakin kerralla noussut siinä kovimmassa paikassa selvästi esiin. Vielä kun toisiaan vastaan on väännetty. Tuonkaan ei vielä missään nimessä tarvitse viedä Hughesin ykköspaikkaa eikä sen että toinen pelaa miesten sarjaa varausvuotenaan. Eikä senkään että pelipaikkojen suhteen tilanne voi olla sama(eli JH saattaa aloittaa uransa laiturina ja kypsyä sentteriksi. Kakko vastaavasti voi olla "sentterilaituri" kypsyessään). Punaisena lankana oli se ettei Kakko ole saanut haastettua Hughesia kunnolla vaikka on aikamoisia näyttöjä antanut. Ja vaikka on Hughesin tapaan varmasti vielä lunastamassa potentiaaliaan.
Noissa kahdessa kisassa Kakko on tehnyt 15 pistettä 14 pelissä ja Hughes 16 pistettä 11 pelissä. Vaikka Kakko tekee muutakin kuin pisteitä, niin tällaisessa tapauksessa lienee ymmärrettävää jos näytöt eivät riitä ykkössijaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En nyt ole Hughesia nähnyt juurikaan, mutta hänen peliälyään on hehkutettu erittäin paljon. Tuskin sitä huvikseen pidetään Hughesia kärjessä kansalaisuuden vuoksi. Hischier kuitenkin varattiin ennen Patrickia. Scoutit myös näkevät pelaajat hyvin erilaisella tavalla kuin muut peliä seuraavat. Odotellaan vielä u-18 ja MM-kisoja niin saattaa tuo vielä muuttua.
 

Pardus

Jäsen
Alle 18-vuotiaiden piste-ennätystä A-nuorten SM-liigassa hätyyttelevä Tuukka Tieksola debytoi tänään Kärppien nelosketjussa. Olisikin ollut kohtuutonta, jos ei olisi saanut pelata vielä yhtään peliä Liigassa. Tsemppiä peliin Tuukalle!
 

Tornados

Jäsen
Omasta viime listauksesta on kulunut jo lähes kaksi kuukautta, joten vähän suurempiakin muutoksia on tehty tällä kerralla. Kärjessä Hughes tekee paluun ykköseksi kun on toivuttu MM- kullan huumasta. Näkisin nyt kuitenkin, että kärkisijat on jo melko saletisti varattu Hughesille ja Kakolle ja ero muihin on tällä hetkellä selvä.

Isoja putoajia listalla on ainakin Podkolzin ja Dach. Podkolzinin osalta koen, että NHL-uran osalta on liikaa kysymysmerkkejä, joten pudotus listalla on selkeä. Dach on ehkä yllättävämpi putoaja eikä vastaa yleistä näkemystä. Koen niin, että Dach ei hyödynnä riittävän hyvin kokoaan ja kaipaisin kovempaa asennetta. Dach on tulevaisuudessa varmasti NHL-pelaaja, mutta tällä hetkellä koen että kyse on enemmänkin hyvästä kahdensuunnan pelaajasta, joka pelaa ehkä kolmoskentässä.

Turcotte ja Krebs ovat tehneet paluun korkeille sijoille hyvien pelien ansiosta. Pavel Dorofeyev on taitava venäläishyökkääjä, joka on ollut hyvin tehokas MHL:ssä.

Suomalaisista Kakon lisäksi ykköskierrokselle nousi nyt Ville Heinola, joka loukkaantumisesta toivuttuaan on jatkanut tehoilua SM-liigassa. Hyvä loppukausi voisi vielä nostaa sijoitusta aika paljonkin. Toisella kierroksella varattavia suomalaisia ovat papereissani Kokkonen, Honka, Puistola sekä Thomson.

Tavoitteena olisi ensi kuussa laajentaa listaus koskemaan myös toista varauskierrosta.

1 (+2) Jack Hughes C USA
2 (-1) Kaapo Kakko RW FIN
3 (-1) Dylan Cozens RW CAN
4 (+6) Alex Turcotte C USA
5 (+12) Peyton Krebs LW CAN
6 (-1) Trevor Zegras C USA
7 (+1) Bowen Byram D CAN
8 (-4) Vasili Podkolzin RW RUS
9 (-2) Matthew Boldy LW USA
10 (-4) Kirby Dach C CAN
11 (+4) Cam York D USA
12 (=) Arthur Kaliyev LW USA
13 (-2) Victor Söderström D SWE
14 (+7) Coel Caufield RW USA
15 (+12) Pavel Dorofeyev RW RUS
16 (-7) Alex Newhook C CAN
17 (-4) Philip Broberg D SWE
18 (-2) Raphael Lavoie RW CAN
19 (=) Connor McMichael C CAN
20 (-2) Jakob Pelletier LW CAN
21 (+5) Thomas Harley D CAN
22 (=) Moritz Seider D GER
23 (uusi) Nils Höglander LW SWE
24 (-4) Matthew Robertson D CAN
25 (-2) Spencer Knight G USA
26 (-12) Ryan Suzuki C CAN
27 (-2) Bobby Brink RW USA
28 (-4) Brett Leason RW CAN
29 (uusi) Philip Tomasino C CAN
30 (uusi) Ville Heinola D FIN
31 (uusi) Nicholas Robertson LW USA
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Missään listauksissa ei ole tätä kaveria nostettu esiin, mutta mitenköhän mahdollista olisi Jere Innalan saada 21-vuotiaana NHL-varaus. Tällä kaudella Liigassa 21 maalia ja 40 pistettä, mitkä ovat kovia lukemia tuon ikäiselle. Varmasti NHL-joukkueet ovat tämän huomioineet ja varaamalla Innalan seiskakierroksella saisi joku joukkue oikeudet Innalaan ja rauhassa katsoa mihin suuntaan kehitys vielä etenee ilman, että tarvitsisi mitään kilpailua hänestä suorittaa. Samalla tavalla kuin Blue Jackets varasi viime kesänä 21-vuotiaan Veini Vehviläisen kuudennella kierroksella.

Samaa 1998-vuosikertaa oleva Joona Ikonen olisi omalla listalla aika korkealla, kun mietitään noita kuudennen ja seitsemännen kierroksen varausvuoroja. Ikonen on pelannut pääosin kolmosketjussa sekä ykkösalivoimaa ja ylivoimassakin. Mutta se mistä Ikonen tunnetaan on poskettoman hyvä blokkipeli, joka korostuu alivoimalla pelattaessa. Pituutta ei liikaa (178-180cm) ole, mutta tahtoa ja taitoakin sitä enemmän. Tehojakin on tullut mukavasti, 15+17, joilla Ikonen on Ilveksessä viidentenä pisteissä.

Ikonen olisi omasta mielestä varsin hyvä kokeilu tuonne NHL-joukkueenkin kolmosketjuun ja alivoimaan. Jos mietitään keskivertoa viimeisten kierrosten varausta niin huomattavasti korkeampi todennäköisyys olisi saada Ikosesta NHL-pelaaja.
 

Ralph

Jäsen
Samaa 1998-vuosikertaa oleva Joona Ikonen olisi omalla listalla aika korkealla, kun mietitään noita kuudennen ja seitsemännen kierroksen varausvuoroja.
Hyvä nosto tämä. Pidän tätä kaveria sitä toista JI:ta eli Jere Innalaa todennäköisempänä NHL-pelaajana. Kiekollisten taitojen puolesta ei ole epäselvyyttä kumpi on edellä, mutta Ikosella huomattavasti enemmän annettavaa alempiin ketjuihin, vaikka Innalaa on jonkun verran alivoimalla kokeiltu. Eli Innalan mahdollisuus NHL:ssä on saada kiekollinen rooli, mutta Ikoselle "riittää" puolustavampi rooli, joten hänen NHL-uransa on ehdottomasti todennäköisempi.

Tuossa kun oli mainintaa kuinka vähän yli-ikäisiä pelaajia varataan, niin laskin pelkästään viime kesän seiskakierroksen varaukset. Silloin varattiin 12 yli-ikäistä. Eli noin 39 prosenttia. Kokonaisuutena yli-ikäisten pelaajien lukumäärä on pieni, koska ensimmäisillä kierroksilla niitä varataan selvästi vähemmän. Mutta seiskakierroksen varauksista tässä puhuttaisiin sekä Innalan että Ikosen kohdalla.

Varatako sitten 21-vuotias Liigassa jo taitonsa hyviksi todistanut pelaaja vai 18-vuotias A-junnuissa tehokkaasti esiintynyt juniori. Onko se kolme vuotta niin paljon, että mielummin ottaa joku aikuisten peleihin täysi arpa kaveri. Tietenkin on mahdoton sanoa, missä tämä juniori menee kolmen vuoden päästä, tiedä vaikka jo siellä NHL:ssä.
 

Tornados

Jäsen
Hyvä nosto tämä. Pidän tätä kaveria sitä toista JI:ta eli Jere Innalaa todennäköisempänä NHL-pelaajana. Kiekollisten taitojen puolesta ei ole epäselvyyttä kumpi on edellä, mutta Ikosella huomattavasti enemmän annettavaa alempiin ketjuihin, vaikka Innalaa on jonkun verran alivoimalla kokeiltu. Eli Innalan mahdollisuus NHL:ssä on saada kiekollinen rooli, mutta Ikoselle "riittää" puolustavampi rooli, joten hänen NHL-uransa on ehdottomasti todennäköisempi.

Tuossa kun oli mainintaa kuinka vähän yli-ikäisiä pelaajia varataan, niin laskin pelkästään viime kesän seiskakierroksen varaukset. Silloin varattiin 12 yli-ikäistä. Eli noin 39 prosenttia. Kokonaisuutena yli-ikäisten pelaajien lukumäärä on pieni, koska ensimmäisillä kierroksilla niitä varataan selvästi vähemmän. Mutta seiskakierroksen varauksista tässä puhuttaisiin sekä Innalan että Ikosen kohdalla.

Varatako sitten 21-vuotias Liigassa jo taitonsa hyviksi todistanut pelaaja vai 18-vuotias A-junnuissa tehokkaasti esiintynyt juniori. Onko se kolme vuotta niin paljon, että mielummin ottaa joku aikuisten peleihin täysi arpa kaveri. Tietenkin on mahdoton sanoa, missä tämä juniori menee kolmen vuoden päästä, tiedä vaikka jo siellä NHL:ssä.

Itse ottaisin mieluummin sen 18- vuotiaan arpakaverin. Ikonen ja Innala ovat toki todistaneet taitonsa hyviksi, mutta mielestäni eivät aivan riittäviksi NHL- tasolle. Suosisin siis high risk- high reward tyyppistä ajattelua viimeisen kierroksen varauksen osalta.
 
Kakko Shift - Streamable

Tässä noita Kaapon hitaita suunnanmuutoksia tältä illalta.

On muuten ollut melkein jokainen vaihto pojalta tänään tuollaista menoa. Tuossa näkyy vähän tuo heikkouskin, eli pahimmillaan ei paljoa kiekkoa jakele.
Kyllähän pelityyli on kuin nakutettu pieneen kaukaloon. Vähän voimaa ja nopeutta kesällä lisää, niin pystyy pitämään hyvin kiekkoa NHL:ssa. Välillä Kakkoa seuratessa tulee ihan Forsberg mieleen. Ihan tämän tyylistä kaveria ei suomikiekossa vielä olekaan.

Muista suomalaisista Heinolan uskon olevan pomminvarma valinta ykköskierrokselle. Hyvä peliäly, sijoittuu hyvin ja pelaa tarvittavan yksinkertaista peliä puolustajaksi. Samassa paketissa on pelirohkea ja tekee hyvin harvoin huonoja ratkaisuja.

Anttoni Honka muistuttaa pelottavan paljon veljeään hasardiherkkyydellään ja tekee paljon huonoja valintoja. Niin kiekollisena kuin kiekottomana. Alkukaudesta Honkaa pidettiin ykköskierroksen varauksen, mutta nyt ihmettelen jos varataan ennen kolmatta kierrosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös