Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 13.01.2016 klo 18.21.

 1. Abdel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Saakohan Sebastian Repo varauksen nyt yli-ikäisenä Nutivaaran tapaan? Pari kautta jo hyvillä tehoilla liigaa ja kokoakin on.
   
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Ei näyteikkunasta ainakaan jää kiinni kun muutaman vuoden sisään Tapparasta on tullut kaksi top 2 varausta ja molemmat pystyivät murtautumaan NHL:ssa pelaavaan kokoonpanoon heti tulokaskaudellaan. Chevy ja Maurice ovat ainakin monissa haastatteluissa ylistäneet Suomen liigaa ja kehuneet suomalaisten pelaajien pelaamista puolustussuuntaan.
   
 3. LähiönLapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko
  Kysymys asioista enemmän tietävälle. Mikä joukkue todennäköisimmin varaa draftin ensimmäisen puolustajan? Onko ensimmäinen varattu puolustaja Liljegren, jonka kausi on ollut odotuksiin nähden melkoinen pannukakku, Heiskanen vai kenties Välimäki? Tulevaisuuden ennustaminen on haastavaa, mutta kuulen mielelläni hyviä näkemyksiä.
   
 4. Rewert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens
  Lainaus:
  Tuohon lienee helpointa vastata draft lotteryn jälkeen mutta noista kärkipään jengeistä Avalanchen, Coyotesin, Starsin ja Sabresin voisin nähdä varaavan pakkia, lisäksi Golden Knights on aivan totaalinen musta-aukko. Tosin joukkueet top 10ssä tai ainakin top 5ssä varaavat kuitenkin aina BPA-periaatteella jolloin noita Avsin, Coyotesin ja Knightsin varauksia ei tarvitse näillä näkymin miettiä, kun yhtään top 5 pakkia siellä ei luultavimmin ole.
   
 5. Rewert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens
  Mites porukka näkee Starsin tilanteen tässä draftissa, tehokkaimmat tähtipelaajat ovat kuitenkin nuorimmillaankin "jo" 26-vuotiaita, lähteekö Nill hakemaan kaniinihatusta tyyliin jotain valmiimpaa drafti-ikäistä, joka voisi auttaa joukkuetta jo ehkä ensi kaudella. Vai otetaanko siellä maltillisesti ja varataan pelaaja jonka katto on korkeimmalla, mutta saavutettavissa 5-7 vuoden aikajänteellä?
  E: Oletuksena tietty ettei Dallas varaa top 3ssa
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2017 klo 07.51
 6. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Valmiita pelaajia on aika vähän tarjolla, joten maltillisesti varmaan varaukseen täytyy suhtautua tässä vaiheessa. Arvioisin tässä vaiheessa, että valitaan mahdollisimman solidi pelaaja (suuri todennäköisyys NHL-uraan) ja vältetään riskivalintoja kuten esimerkiksi Timothy Liljegren tai Klim Kostin.
   
 7. Louis Jäsen

  Lainaus:
  Jos Draft Lotteryssa säilyy samat sijoitukset kuin mitkä nyt on voimassa, niin eiköhän Arizona New Jersey, Buffalo ja Detroit ole niitä joukkueita, jotka lienevet ensimmäisenä katsomassa puolustajan perään. Toki tuo lottery voi muuttaa paljon tilannetta, jos Colorado, Vancouver ja Vegas putoavat alaspäin. Eiköhän Nolan Patrick ja Nico Hischier ole kaksi ensimmäistä varausta ja sen jälkeen on ikkuna auki puolustajille kuten Cale Makarille, Heiskaselle ja Liljegrenille. Välimäki on top kympin ulkopuolella listauksissa, joten eiköhän hänen nimi huudeta sitten aikaisintaan viiden varauksen jälkeen.
   
 8. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Kyllä täytyy sanoa katsoessani näitä u18-kisoja niin onhan tuo Nico Hischier huikea pelaaja! Ensinnäkin erittäin taitavaa pelinrakentamista kokoajan, kädet käyvät ja luistelu on silmiä hivelevää. Kyseinen sveitsiläisnuorukainen tekee jokaisessa vaihdossa sellaisia asioita, jotka vievät joukkueen peliä eteenpäin ja muutenkin tekee kaikki pienet asiat oikein.

  Toinen pelaaja, joka on vakuuttanut on Kristian Vesalainen. On kuin Jesse Puljujärvi viime kisoissa. Huikean taitava pelaaja!
   
 9. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Omiin odotuksiini nähden pettymys, eikä pitäisi mielestäni olla normi draftissa top-2 kamaa. Oli toki selkeästi Sveitsin paras pelaaja tänään Suomea vastaan. Ei tosin kyllä ollut paras pelaaja kentällä, vaan jäi mielestäni Vesalaisen ja Suomen ykkösketjun varjoon tämän päivän pelissä.
   
 10. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Jos Stars varaa sijoilla jotka todennäköisimmin jää draftista käteen niin uskoisin sieltä pickattavan esim. Heiskasta tai Välimäkeä.
  Joukkueen tärkeimmät pelaajat Benn 27v, Seguin 25v, Klingberg 24v. Perästä tulee esim. Lindell 22v, Honka 21v, Nichushkin 22v, Guryanov 19v.
  Tähän nähden en todellakaan laittas pahitteeks mikäli 1st rounderi on osana kauppaa jolla saatas top2 pakki "puuttava palanen" tai ykkösmolke.

  Edit: Jos Stars pääsee varaamaan aivan kärjessä (mahdollisuus top 3 pickkiin kohtuullinen 18,3%) sieltä kelpaisi sentteri. Nyt varattavan sentterin astuminen estradille osuisi sopivasti sinne missä Spezzan soppari umpeutuu.
   
 11. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Lainaus:
  Varmaa maalintekijää Dallas kaipaisi tästä draftista, tyyliin Owen Tippett tai Eeli Tolvanen.
   
 12. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Saisiko jotain perusteluita, miksi Liljegren on "riskivalinta"? Jotenkin hauska tämä ilmiö, kun lähes joka vuosi on yksi puolustaja, jota pidetään draftia edeltävänä kesänä jopa mahdollisena ykköspickinä, mutta kun draftia edeltävä kausi ei ole sellaista tykitystä kuin voisi kuvitella hän muuttuukin "riskivalinnaksi". Viimeisin esimerkki tästä on Jacob Chychrun, joka tippui draftissa sijalle 16. Yllättäen Chychrun oli kuitenkin ainut puolustaja tuosta draftista, joka pelasi täyden kauden NHL:ssä heti varauksen jälkeen. Chychrun ja Liljegren ovat toki pelaajina ihan erityyppisiä, mutta molempien kohdalla on käynyt sama ilmiö. Jos joku joukkue varaa Liljegrenin top-3:n ulkopuolella, niin siinä on draftin suurin voittaja. Saa ottaa talteen.

  Ihan mielenkiintoista olisi kuulla, milä kriteereillä esimerkiksi Nico Hischier on varmempi NHL-pelaaja kuin Liljegren. Jos puhutaan Liljegrenin luistelusta, kiekonkäsittelystä, rannelaukauksesta ja peliälystä, niin ne ovat ihan poikkeuksellisia 17-vuotiaalle puolustajalle. Puolustamista ehtii kehittämään sitten vaikka NHL:ssä. Kysykää vaikka Erik Karlssonilta.
   
 13. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Onko todella näin? Mennyt runkosarja oli heikkoa Starsilta kautta linjan, mutta kaksi edellistä sesonkia todistivat, että maalintekotaitoa Starsista nimenomaan löytyy. Benn ja Seguin tietysti etunenässä. Molemmat potentiaalisia 40n maalin miehiä, todennäköisiä 30n maalin miehiä - nyt ja tulevaisuudessakin.

  Äkkiseltään seuraamaton kaveri luulisi, että puolustus ja maalivahdit ovat ne jonne kaivataan välitöntä vahvistusta. Välitöntä nimenomaan siksi, että avainpelaajat ovat prime-iässään tai vasta tulossa siihen.
   
 14. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Lainaus:
  Maalivahdin varaaminen ykköskierroksella on aina riski, tyyliin Jack Campbell. Treidaamalla tai hankkimalla UFA-maalivahdin ykkösmaalivahdin statuksen omaavan maalivahdin on paljon parempi vaihtoehto kuin riskeemalla ykköskiekan varausta maalivahtiin. Jos siellä on lupaava puolustaja, joka osaa puolustaa maalinedustaa, niin sitten riskeraa alkupään varausvuoron mieluummin siihen. Muussa tapauksessa hyökkääjään, joka osaa tehdä maaleja ja omaa hyvän luistelutaidon. Bennin ja Seguinin Dallasin jälkeistä aikaakin pitää miettiä,
   
 15. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Lainaus:
  Starsin tämän hetken mokke ongelmia ei ratkota draftilla. Moket on sellasta arpapeliä ja kypsyminen kestää kauan, että jos nyt varaat niin hyvässä lykyssäkin saat odotella useamman vuoden. Toki Stars tarvii mokke prospecteja, mutta siihen käytettään jotain ihan muutakuin top10 pickkiä. Ainoa realistinen skenaario missä saadaan tästä draftista apuja nykysyyteen on top3 sentteri pickki, joka debytois kelvollisesti kaudella 18-19.
   
 16. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mielestäni ei ole sattumaa, että kahdesta erinomaisesta maalivahdista on tullut enemmän tai vähemmän reikäjuustoa viime vuosina Dallasissa. Joukkueen ja erityisesti puolustuksen otteet heijastuvat vahvasti myös maalivahtiin.
   
 17. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Anteeksi mitä? Kyllähän Stars sen maalivahdin tarvitsee, mutta ei siellä oikeasti ole sellaisia selkeitä keneen kannattaisi ykkösvaraus käyttää. Ja kun katsoo tuota pakistoa niin ei ne ainakaan auta noita keskinkertaisia maalivahteja yhtään.
   
 18. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Yksittäistapauksista kuten Chychrun voi aina viisastella, mutta yleisesti ottaen varaussijat lienevät paras ennuste pelaajan tulevalle NHL- menestykselle. Riskivalintana Liljegreniä pidän johtuen hyökkäävästä pelityylistä, scouttien hyvin vaihtelevista näkemyksistä ja huonommasta nykytasosta. Olemme toki aivan samaa mieltä Liljegrenin korkeasta potentiaalista (tällä hetkellä hän on minullakin puolustajista ykkösenä).

  Lisäisin vielä, että tarkoitukseni oli enemmänkin heijastella yleistä näkemystä pelaajan riskitasosta (kun en tiedä Dallasin scouttien ajatuksista). Oma näkemykseni ei siis tältä osin ole edes kovin merkittävässä roolissa.
   
 19. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kari Lehtonen erityisesti on ollut erinomainen maalivahti lähes koko uransa ja myös Cup-voittaja Niemeä voi sellaisena pitää. Lehtonen on todella paljon Niemeä lahjakkaampi, mutta Niemi on kova tekemään töitä ja pystyy pitämään paikkansa kunnollisen joukkueen takana.
   
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka Chychrun pelasi ylhäällä koko kauden, niin en ymmärrä, miten se todistaa yhtään mitään siitä, että se olisi ollut jotenkin ryöstö tai vääryys, että pelaaja "tippui" noin alas draftissa. Oli tiedossa, että Chychrun on kohtuullisen valmis puolustajaksi jo tässä vaiheessa, mitä esimerkiksi draftin ensimmäisenä puolustajana mennyt Juolevi ei ollut. Tai ole vieläkään. Toisaalta ei herran taidoilla nyt kovin moneen joukkueeseen olisi vielä murtauduttu, vaikka onkin valmis. Eikä siellä näytetty ensimmäisellä kaudella mitään sellaista, mikä antaisi olettaa erityisen hohdokasta uraa NHL:n puolella. Ura tullee olemaan pitkä ja ihan hyvä, mutta en uskaltaisi tehdä itse yhtään arvioita sen puolesta, että olisi pitänyt valita top 5:ssä tai edes top 10:ssä moneen vuoteen. Ei niitä pelaajia varata sen perusteella, että kenestä saa eniten omalle joukkueelle vuodessa.

  PS. Liljegrenin en ota kantaa yhtään, kun en tiedä mitään.
   
 21. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Kyllähän Lehtonen on NHL-ykkösveskarin tasolla edelleen, mutta Niemi tuskin näyttäisi hyvältä vaikka edessä olisi Nashvillen tai Chicagon puolustus. Kakkonen sellaisessa tiimissä, missä ykkönen pelaa 70+ peliä, on mielestäni Niemen paikka. Lehtosen statseja ajaa alas juurikin Dallasin kehno puolustus.
   
 22. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Noh, Niemi on kuitenkin pelannut koko NHL-uransa melko hyökkäysvoittoisissa joukkueissa ja paria viime kautta lukuunottamatta aika hyvällä menestyksellä. Uskon että pystyisi vielä nostamaan tasoaan puolustusvoittoisemmassa jengissä ja olisikin hauska nähdä mihin suuntaan ura lähtisi esim. treidillä Carolinaan (joka käsittääkseni sumputtaa aika lailla).
   
 23. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Aika rankkaa aliarviointia. Cup voittaja, ja useamman kauden ykkösmaalivahti on enää alle 12 pelin arvoinen? Niemellä on mielestäni hyvät statsit kaikilta muilta kausilta, kuin Dallas kausiltaan, eli eikö tästä tyhmempikin voi jo päätellä että Niemi on vähintään sen 40+ pelin arvoinen edelleen?
   
 24. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Ei siitä nyt niin montaa vuotta ole, kun Niemi oli Vezina-ehdokkaana. Joten aika kova väite, etteikö Niemi olisi enää NHL-tason veskari.
   
 25. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Pointtini ei ollut Chychrunin varausnumero, vaan se millä tavalla hän tippui rankingeissa vuoden aikana 14 sijaa, vaikka pelasi ennen draftia hyvän kauden.

  Lainaus:
  Vaikka Liljegrenin vahvuudet ovat eittämättä hyökkäyspäässä, niin ei hän ole puolustuspäässä niin huono kuin yleiset uskomukset tuntuvat olevan. Liljegrenin kohdalla on nähtävissä vähän samaa kuin Ivan Provorovin kohdalla pari vuotta sitten, kun häntäkin pidettiin monissa arvioissa puhtaana hyökkäävänä puolustajana, vaikka hän on puolustuspäässäkin vähintään kelvollinen. Tästä draftiluokasta nyt ei juurikaan löydy niitä varmoja NHL-pelaajia Patrickia lukuunottamatta, joten en nyt lähtisi välttämättä listaamaan Liljegreniä sen riskialttimaaksi varaukseksi kuin esimerkiksi Hischieriä.

  Lainaus:
  Sitä faktaa, että hän oli selvästi tasokkain puolustaja tuosta draftista varaushetkellä. Kuten olen monesti sanonut, niin Juolevilla ja etenkin Sergachyovilla voi olla korkeampi katto potentiaalissa, mutta Chychrun on kuitenkin tuosta draftista se puolustaja, joka tekee varmiten hienon uran NHL:ssä. Juolevin ja Sergachyovin varaaminen ennen Chychrunia oli ihan perusteltua, jos halusi ottaa vähän isomman riskin, mutta meniväthän Beamin ja McAvoyn varaaminen ennen Jakobia kuitenkin ihan huumoriosastoon.

  Lainaus:
  Eikö? Kiitos tiedosta.