Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 13.01.2016 klo 18.21.

 1. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kai mä sit näin väärät pelit Niemeltä, kun näin ollaan eri mieltä. Täytyy tosin myöntää että Dallasilta näin alle 10 peliä tällä kaudella, ja pelasikohan Niemi niistä ehkä kolmessa tai neljässä. Ja pidän kyllä Niemeä NHL-tason veskarina edelleen, mutta en ykkösenä.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Miksi? Mulle ei tullut yhtään yllätyksenä, että McAvoy menee, tai esim Fabbro olisi mennyt ennen Chycrunia. Bean oli minullekkin yllätys, koska eikös hänen tippumisen syy ollut kärkisijoilta sama kuin Chycrunilla, ja Chycrun se lahjakkaampi oli. Mutta McAvoy antanut näissä ensimäisissä otteluissaan hyviä viitteitä siitä, että oli varauksensa arvoinen.
   
 3. Louis Jäsen

  Lainaus:
  Näitä "hienoja" uria tekeviä jyriä löytää vapailta markkinoilta joka kesä tusinasta kaksitoista. Parasta on NHL-joukkueen varata sellainen pelaaja, jonka potentiaalin toteutuessa ei vapailta markkinoilta vastaavaa pelaajaa löydä. Hanifiniakin pidettiin 2015 draftin parhaana puolustajana vielä vuosi sitten. Ja Arizonahan treidasi ylöspäin omasta varausvuorosta päästäkseen varaamaan Chychrunin, joten ainakin Arizonan papereissa hän oli korkealla.

  McAvoy on pelannut kahdessa Bostonin pudotuspeliottelussa Ottawaa vastaan yhteensä yli 50 minuuttia sekä ykkös-yv:lla, joten McAvoy näyttää tällä hetkellä todella vahvalta. Pelasihan tuo Alle 20-vuotiaiden kisat voittaneessa USA:n joukkueessa ykköspakkina ja saanut paljon kehuja.
   
 4. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Lainaus:
  Niin no. Puolustussuuntaan Liljegren on edelleen ihan liiaksi kuin peura ajovaloissa, hieman kärjistäen. Laput silmillä ryntäilee ja säntäilee milloin minnekin sen rauhallisemman tilanteiden luvun ja oikean sijoittumisen sijaan. Vähän sama juttu myös kiekon kanssa. Liike on helvetin eleganttia ja pehmeää, kiekollista taitoa muille jaettavaksi, mutta jotenkin ei vain hahmota tilanteita kuten huippuluokan kiekollisen pakin pitäisi. Ihan liikaa tulee sellaisia ns. pakotettuja/vääriä ratkaisuja, joista ruudun välityksellä näkee jo hyvissä ajoin, ettei tuosta hyvä seuraa. Esimerkkinä, että kaveri nousee kiekon kanssa laput silmillä umpikujaan, seuraa menenys ja vastustajalle ilmainen 2vs1 jne. Tämän tapaisia on tullut nähtyä kaverilta muutaman pelin otannalla useampia, mikä ei kamalasti mairittele. Ei tuntuisi tiedostavan sitä, että välillä se helppo syöttö vierelle on se peliä edistävin ratkaisu, vaan hakee liian usein liian näyttäviä ja vaikeita ratkaisuja. Ei tarvitsisi myöskään viivasta kiskaista kauhealla voimalla plekseihin tai ensimmäisiin polvareihin vaan ottaa vaikkapa valelaukaus tai heittää rannarilla sopivaa ohjattavaa maskimiehille jne. Eli älykästä reagointia tilanteen mukaan sen takaraivoon paukutetun automaatioratkaisun sijaan. Tätä en ole kaverilta nähnyt samalla suhteella niihin virheisiin ja vääriin ratkaisuihin, mitä huippulupaukselta pitäisi. Virheitähän kaikki tekevät, mutta juju on siinä, miten niistä opitaan. Kaverin pelaaminen on kyllä näyttävää, muttei niinkään tehokasta, jos haluaa kunnolla yksinkertaistaa.

  Mielestäni vain peliäly, molempiin suuntiin, on asia, jota tuppaa kyseenalaistamaan nuoren ruotsalaisen otteita seuratessa. Jos tätä tekee puhdas amatööri kotisohvallaan, niin samoja fiboja luulisi syntyvän ammattilaisillekin, joilla on kuitenkin pelissä oma työpaikkansa. Liljegrenissä on edelleenkin sitä raakaa ja hiomatonta potentiaalia, mitkä puoltavat korkeaa varausta, mutta myös tätä kyseenalaistavat riskinsä. Top10 pickit, top5:stä puhumattakaan, ovat vain sellaisia "pakko rakoja", joilla ei passaisi hutikuteja ampua, mikäli organisaatiota aiotaan viedä muuallekin kuin sinne syvään päähän. Veikkaan, että menee vasta 10-20 välillä.

  Chychrun nyt oli ja on edelleen oman ikäluokkansa Zach Bogosian / Luke Schenn hybridi eli ikäisekseen hurja fysikkaa, joka mahdollisti nopean NHL-hypyn, mutta rajallisempi peliäly ja liike kombo, jotka tulevat estämään nousun johtavan puolustajan asemaan, siten että joukkuekin menestyisi. Tehnee nyt jonkinlaisen uran, mutta tuskinpa sellaista, että enää 15-vuoden kuluttua kauheasti jossitellaan. Saa ottaa talteen.

  Loppuun pieni off topic. Ivan Provorovia tuskin kukaan niitä pelejä oikeasti seurannut piti pelkkänä offensiivisena pakkina, minkä on ehtinyt osoittamaan jo tässä vaiheessa uraansa NHL-tasollakin.

  edit. Sanottakoon vielä pienenä puolustuksena Liljegrenille, että tämän vuotinen Rögle oli toki sellainen sekametelisoppa, ettei nuoren pelaajan ollut mitenkään helppoa ponnistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2017 klo 22.44
 5. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Osittain samaa mieltä Liljegrenin heikkouksista, vaikka en pidäkään näkemieni pelien perusteella niitä aivan yhtä suurina kuin sinä. Liljegrenillä on vain omasta mielestäni ehkä koko tuon tulevan kesän draftin suurin potentiaali, joten putoaminen noin alas olisi erittäin outoa. Etenkin kun otetaan huomioon, että tulevan kesän draftissa ei vain yksinkertaisesti ole niitä "varmoja" NHL-pelaajia kovinkaan paljon. Liljegrenin heikkoudetkin ovat pääosin sellaisia, jotka todennäköisesti kehittyvät iän ja kokemuksen karttuessa.

  Chychrunista ei sen enempää, kun hänet on jo varattu eikä hän kuulu tähän ketjuun. Todennäköisesti ollaan katsottu eri pelejä Chychrunilta, kun minulle on jäänyt hänestä erittäin positiivinen kuva. Ihmettelin hänen tippumistaan noin alas draftin jälkeen, ihmettelen sitä nyt ja ihmettelen sitä todennäköisesti vielä viidenkin vuoden päästä, Tulevaisuus tulee näyttämään, että mihin tuon draftin pelaajat kehittyvät. Vielä tälläkin hetkellä itse varaisin tuon draftin viisi ensimmäistä puolustajaa järjestyksessä: Juolevi, Chychrun, Sergachyov, McAvoy & Bean.

  Lainaus:
  Jäänyt mieleen, että joku asiantuntija kuvaili ennen draftia Provorovia puhtaasti hyökkääväksi puolustajaksi. Se oli melko erikoinen lausunto, minkä vuoksi varmasti onkin jäänyt mieleen.
   
 6. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Mites paljon noi U18-kisat vielä vaikuttaa listoihin. Muut tekee mitä osaa. Vesalainen ja Ikonen mitä haluaa.
   
 7. sakkr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen jääkiekko ja NBA
  Lainaus:
  Voisikohan olla sillä tavalla että Vesalainen tekee tysonjostit ja nostaa omaa draft numeroaan tämän turnauksen johdosta aika reippaastikin? Uskoisin että hattu Kanadaa vastaan saattaa vaikuttaa scouttien papereissa aika paljon.
   
 8. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Jaa-a, en nyt tiedä kuinka sitten vaikuttaa tuo heikohkosti mennyt kausi sitten kokonaisuudessaan tässä tapauksessa, tai oikeastaan kehityksen puute kauden aikana verrattuna viime kauteen. Eikä sinänsä Tyson Jostiin vertaaminen mene kohdilleen, kun Jost kuitenkin paukutti jäätävät tehot BCHLssä, kun haki pelipaikkaa yliopistosta ja oli odotetusti Kanukkien parhaita kisoissa.
   
 9. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 10. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Tuossa varmaan viitattiin siihen miten Jost nosti rankingeissa (ja myös draftissa) sijoitustaan hienosti menneiden U18-kisojen perusteella.
   
 11. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
 12. Vatso Jäsen

  Lista saa tuolla aika kovaa arvostelua, mutta listan tekijä McCaggs on siellä itse puolustamassa tämän hetkistä listaa ja sieltä voisi poimia tähän suoraan ainakin yhden mielenkiintoisen lainauksen:

  "I sent my updated top ten to four senior NHL scouts..none commented that Patrick at 5 was ridiculous. In fact, the biggest beef I received was that Mittelstadt was too high. Two of them told me they have Heiskanen in their top three..one said he was top two. All of them said they liked the rankings."

  En osaa yhtään arvoida tämän Grant McCaggsin luotettavuutta, mutta ei tuo Heiskasen sijoitus ainakaan siis ihan hatusta ilmeisesti ole vedetty, itse en kyllä missään tapauksessa usko kummankaan Heiskasen tai Vesalaisen menevän top-kolmessa.

  Tuolla oli myös hyvä linkki juttuun, jossa arvioidaan Cale Makarin ja Nolan Patrickin sijoituksia draftissa: Meet your Makar, King Patrick
   
 13. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ei tuo nyt varmasti ihan konsensusnäkemys ainakaan vielä ole, mutta kertonee kuitenkin jotain siitä, että MM- peleilläkin on merkitystä. Aika vähän suomalaisten sijoitukset kuitenkin loppujen lopuksi tippuivat heikosti menneiden alle-20 vuotiaiden MM- kisojen jälkeen.

  Itse näkisin, että Heiskanen voisi mennä aika aikaisinkin (erot kärjessä ovat tänä vuonna melko pieniä eli sijoitukset voivat muuttua herkästikin). Vesalaisen pelissä on kuitenkin mielestäni sen verran paljon puutteita, että noin kovaan nousuun en sijoituksissa pysty millään uskomaan.
   
 14. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Minusta Vesalainen, Heiskanen, Ikonen, Vaakanainen, Kotkaniemi (2018) ja Ylönen (2018) ovat kaikki olleet sen verran hyviä u-18 kisoissa, että povaisin heille kyllä pitkää NHL-uraa. Kaikki ovat tarpeeksi hyviä luistelemaan pärjätäkseen korkeimmalla tasolla ja muutenkin pelimiehiä joka suhteessa.
   
 15. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Kyllähän tuo McCaggsin lista on jälleen yksi esimerkki siitä, että tuo tuleva drafti on aivan äärettömän tasainen, eikä ole olemassa niin selvää kärkeä kuin monena vuonna on tupannut olemaan. Esimerkiksi Vesalainen voi mennä sijalla 4 tai sijalla 27, eikä kumpikaan olisi mikään iso yllätys. Muutamana viime vuotena on pystynyt käytännössä nimeämään top-10:n, joista 9 on varattu kymmenen ensimmäisen joukossa, mutta tänä vuonna se on erittäin hankalaa. Uskon myös, että eri organisaatioiden listat eroavat hyvin paljon toisistaan. Tässä vaiheessa on käytännössä mahdoton sanoa, että kuka suomalainen varataan ensimmäisenä. Todennäköisesti se on Heiskanen, mutta ihan hyvin se voi olla myös Tolvanen, Välimäki, Vesalainen tai jopa Vaakanainen.

  Suomalaisittain tästä draftissa on kyllä tulossa paljon huikeampi kuin uskalsi vielä esimerkiksi vuosi sitten toivoa. Suomalaisten osalta kärki on tylsempi kuin viime vuonna, mutta mahdollisuus on jopa kuuteen ykköskierroksen varaukseen. Muutama vuosi sitten kun Suomen lupaavimmat puolustajat olivat tasoa jyriniemi ja joonaslehtivuori, niin ei voinut edes unelmoida, että jonain vuonna voitaisiin varata neljä suomalaista puolustajaa ensimmäisellä kierroksella.

  Kovimman kärjen takana Suomella on vielä sellaisia nimiä kuin Ukko-Pekka Luukkonen ja Robin Salo, jotka voivat vielä jonain pienenä yllätyksenä mennä ykköskierroksella. Muita mielenkiintoisia nimiä, jotka voivat mennä yllättävänkin korkealla ovat Aleksi Heponiemi, Joni Ikonen, Jesse Koskenkorva, Kasper Kotkansal ja Eemeli Räsänen. Ensi kesän draftissa tullaan kyllä varamaan aivan järkyttävän kova määrä suomalaisia. Seuraava vuosi näyttääkin sitten vähän kehnommalta.
   
 16. adolf Jäsen

  Lainaus:
  Tuotahan sitä toivotaan. Onko ehkä kuitenkin hieman aikaista vielä puhua pitkistä NHL-urista? Hyppäys NHL:ään, saatikka sieltä vakiopaikan saaminen tältä tasolta on vielä kuitenkin aikamoinen.
   
 17. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  just, vai U18 kisoista sen näkee. Kun katsoo U20 kisoissa pärjänneitä niin ei niistäkäkään kaikki breikkaa.
  Hyvä muistaa vaikka Toni Rajala ja Teemu Pulkkinen tai Perttu Lindgren U20 kisoissa.
  Junnu-pelit on junnupelejä.
   
 18. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sanoisin niin, että kaikilla on kyllä eväitä NHL-pelaajiksi, mutta tietenkään aina kaikki lupaavimmatkaan tapaukset eivät voi onnistua tavoitteissaan. Luistelu oli yksi niistä pahimmista kompastuskivistä menneinä vuosina, mutta en pidä sitä nyt ainakaan suurimpana puutteena kenenkään kohdalla. Olen ilahtunut myös siitä, että kukaan näistä ei vaikuta erityisen pehmeältä kaksinkamppailuissa, joita NHL:ssä sitten tuleekin eri tahtiin kuin Euroopassa. Noh, tämä on vain tämmöistä henkilökohtaista näppituntumaa ja horinaa. Voi mennä perseellekin ;)
   
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuntuu vähän siltä, ettet sinä juuri muuta muistakaan.
   
 20. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Mihin viittaat ? onhan näitä pikkunäppäriä pelaajia ollut ennenkin.
  Yhtenä huomiona vois mainita että nämä Frölundan superlupaukset on tehneet varsin vaatimattomasti tehoja seurajoukkueissa mutta sitten kisoissa kulkee. Tämä on poikkeuksellista kun verrataan muihin suomalaisiin toppi-talennteihin jotka ovat aina tehoilleet läpi kauden.
   
 21. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No ensinnäkin se, jos pelaaja ei tehoile miesten tasolla ennen NHL-varausta, ei ole mikään indikaattori sille, etteikö pelaajasta voi tulla vaikka NHL-tähteä. Suurin osa pelaajista varataan NHL:ään juniorisarjoista ja moni miesten sarjoissa pelannut voidaan jättää kokonaan varaamatta.

  Toiseksi, onko nyt sinun mukaasi niin, että nämä kaikki suomalaiset ovat vain pikkunäppäriä pelaajia, kun kovat tehot miesten tasolta puuttuu? Vedät siis arviota puhtaasti tilastopohjalta?

  Itse kyllä yritän katsoa matseja jonkin verran ja yleensä kommentoin puhtaasti sen pohjalta. Ei minua niinkään nuo pistetilastot ohjaa, sen takia jätinkin esim. Talvitien ja Nymanin mainitsematta, koska vaikka heillä onkin hienosti pisteitä, saattaa heidän luistelunsa suhteutettuna kokoon olla jonkinlainen ongelma tulevaisuudessa.
   
 22. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  Jos joku varausvuonna pystyy pelaamaan hyvin miesten pelejä verrattuna sellaiseen joka samaan aikaan vetää semi-tehoilla junnusarjaa niin kyllä silloin ensin mainittu on lähempänä kirkkaita valoja. Jälkimmäisestä voi tulla NHL pelaaja mutta matka on pitempi.

  Lainaus:
  No tämä tilasto tulee P-Amerikasta. Euroopassa toisin.

  Yleensä junnuilla jääkin tuosta luistelusta kiinni kun eivät breikkaa miesten peleihin. Jos kerran näillä putki kulkee niin mistä sakkaa ?
  Tällainen näppärä pelailu ei vaan onnistu miesten peleissä jossa puolustaminen on paljon tiiviimpää. Joten senkin takia miesten pelit opettaa oikeille tavoille.
  Vesalainen pärjäsi Liigassa luistelulla mutta homma sakkasi pelaamisessa kun taas Barkovilla oli oikeastaan toisinpäin.

  Välillä oli vuosia kun vain koko merkitsi. Toisina vuosina pisteet ja nyt tänä vuonna luistelu ja menestys U18 kisoissa.

  Näillä pienikokoisilla on myös se että näitä on vähemmän 3-4 ketjuissa. Eli rima on korkeammalla kun pitäis mahtuu 2 ekaan kenttään.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Aika rankasti vedetään mutkia suoraksi tuolla väitteellä. Sanomattakin selvää, että itse olen täysin eri mieltä tuosta.

  Tehopisteisiin vaikuttaa niin monta tekijää (rooli, peliaika, joukkueen taso, joukkuekavereiden taso, liigan taso, loukkaantumiset jne jne jne), ettei pelkästään niihin kannata omia tulevaisuuden ennustuksiaan nojata. Voi onko sinusta ihan aiheellista väittää, että Jerry Turkulainen on lähempänä kirkkaita valoja kuin Eeli Tolvanen tai Kristian Vesalainen? Turkulainen tehnyt aikuisten sarjassa 0,5 pistettä per peli kun samaan aikaan Tolvanen ei ole päässyt junnusarjassa kuin juuri ja juuri pinnan per peli ja Vesalainen ei edes siihen. Minä väitän, että Turkulaisesta ei tule NHL-pelaajaa ja voin ottaa vaikka vetoja tästä. Lisäksi väitän, että ainakin toinen kaksikosta Tolvanen-Vesalainen tulee jonain päivänä pelaamaan NHL:ssä.
   
 24. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  pieni detaili, Jerryn varausikä oli viime vuonna.
  Jos Jerry olisi lähtenyt nostattamaan omaa varaustaan jonnekkin P-Am junnusarjaan ja tempassu siellä 70 pinnaa niin veikkaan että helpommin olis tullu varaus kuin Jyväskylästä. Kärkivaraukset saa mahdollisuuden ja ei kaikki NHL:ssä pelaavat ole absoluuttisesti parempia pelaajia kuin esim KHL:ssä pelaavat.

  Viime vuonna Jerry olis pärjänny U18 kisoissa mutta koutsi teki valinnat lähinnä pituuden perusteella (joukkueen ka pituus 186). Luistelusta ei ole ko kaverin peli ollut koskaan kiinni.
  Lainaus:
  on eri asia pelata pitkä ura kuin muutama peli. Moni kärkivaraus on pelannut sen muutaman pelin (esim Tukonen, Perttu Lindgren jne).
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 22.21
 25. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Ei se ollutkaan pointtina vaan se, että näen Tolvasen ja Vesalaisen tulevaisuuden NHL:n suhteen kirkkaampana kuin Turkulaisen mikä on siis vastoin sinun näkemystäsi mitä noihin tehopisteisiin tulee.

  Ja jos haluat varausikäluokkaan takertua, niin vaihdetaan Turkulaisen tilalle vaikkapa Eetu Luostarinen ja pointti pysyy samana.

  Lainaus:
  Miten tuo yo. lainaamani teksti liittyy tähän keskusteluun? Vaikka Turkulainen olisi pelannut vuosi sitten hyvät U18-kisat, niin ei mielipiteeni hänestä olisi yhtään erilainen. Silti pitäisin Vesalaisen tulevaisuutta NHL:n suhteen kirkkaampana. Tai vaikka hänet olisi jo varattu NHL:ään, niin sama juttu. Ja ei kaikki NHL-pelaajat ole kaikkia KHL-pelaajia parempia, mutta en tiedä miten sekään liittyy tähän keskusteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017 klo 22.34