Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 13.01.2016 klo 18.21.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Eikös tuo Yamamoto ollut vielä vuosi sitten lähemmäs TOP10 vai olenko ihan hakoteillä?
   
 2. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  @Mängimies
  Arvioin Tolvasen sen tasoiseksi pelaajaksi että jos vitosena menee, niin heikko varausvuosi. (Vertailua aikaisempiin vuosiin). Minäkin uskon että menis puolenvälin paikkeilla. Ykköskiekalla ehdottomasti. Pirustako näistä pojista sit kuitenkaan tietää kenestä tulee kova pelaaja ja kenestä ei.
   
 3. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä oli mutta vuosi on pitkä aika näissä kuvioissa ja sijoitukset voivat muuttua melkoisesti. Pieni koko lienee se suurin miinus, joten pitäisi olla vielä näkyvämpi ja tehokkaampi TOP-10- pelaajaksi. Katselin muiden rankingeja tammikuulta ja Yamamoto näytti nyt olevan sijoilla 12.- 2. kierroksen varaus.
   
 4. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Myös minun silmään tämä vaikuttaa ihan hyvältä listaukselta. Tolvasta en itse noin korkealla varaisi, ja hän luultavasti tuleekin tuosta hieman tippumaan. Comtois ja Kostin tuntuvat liukuvan listoilla alemmas mitä enemmän kausi etenee, kauden alussa he olivat vielä McKenzien listalla molemmat top 10:ssa. Tykkään, että olit sisällyttänyt Nick Suzukin tuohon listaan, vaikka monessa paikassa häntä ei ole ykköskierrokselle rankattu. Yamamoton näkisin hieman samassa valossa kun DeBrincatin, eli pisteitä syntyy, mutta pieni koko saattaa tiputtaa kakkoskierrokselle. Stelio Mattheosin osakkeet ovat ymmärtääkseni olleet hieman laskusuunnassa sen jälkeen kun hänet aikanaan valittiin WHL Bantam Draftissa ykkösenä, mutta tällä kaudella hän on ihan hyvässä pistetahdissa, joten ykkösen loppu-kakkoskierros lienee mahdollinen hänelle.
   
 5. sakkr Jäsen

  Lainaus:
  Hyvältä näyttää lista, mutta itse uskoisin kyllä Callan Footen menevän Miro Heiskasta tai Juuso Välimäkeä.
   
 6. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Foote tosiaan tuskin on ainakaan alaspäin menossa listalla. Keskivälillä erot ovat muutenkin aika pienet eli sijoitukset saattavat muuttua helposti siinä 10.-20. välillä. Footea ja Välimäkeä on sinänsä helpompi vertailla kun pelaavat samassa sarjassa ja suunnilleen tasavahvoissa joukkueissa. Toistaiseksi Välimäki on ollut hyökkäyspäässä tehokkaampi, mutta Foote on puolestaan edellä plus/miinus- tilastossa.
   
 7. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  CSS:n midterm rankingin suomalaiset:

  Euroopan kenttäpelaajat:
  4. Kristian Vesalainen
  6. Miro Heiskanen
  8. Urho Vaakanainen
  13. Joni Ikonen
  17. Robin Salo
  26. Jesse Koskenkorva
  68. Otto Latvala
  75. Aatu Luusuaniemi
  78. Juho Korhonen
  87. Aarne Talvitie
  93. Bernard Isiguzo
  96. Joona Luoto
  98. Santeri Aalto
  106. Eetu Luostarinen
  109. Lauri Pajuniemi
  112. Emil Oksanen
  116. Severi Lahtinen

  Euroopan maalivahdit:
  1. Ukko-Pekka Luukkonen
  7. Eetu Mäkiniemi
  9. Lassi Lehtinen

  Pohjois-Amerikan kenttäpelaajat:
  7. Eeli Tolvanen
  9. Juuso Välimäki
  22. Henri Jokiharju
  36. Aleksi Heponiemi
  57. Eemeli Räsänen
  89. Kasper Kotkansalo
  93. Sami Moilanen
  102. Linus Nyman
  137. Saku Vesterinen
  156. Santeri Hartikainen

  Pohjois-Amerikan maalivahdit:
  21. Daniel Lebedeff

  Kaikki listaukset täällä:
  2017 Draft Prospects - North American Skaters | NHL Draft Prospect Rankings
   
 8. adolf Jäsen

  Onkohan tuo Heponiemi vähän lentämässä tutkan alla? Kuitenkin jätkä painanut 61 pistettä 49 pelissä. Rookie pistepörssin 1. ja 11. koko sarjassa.

  Minusta vaikuttaisi siltä että kaikki muut avut on jo olemassa, mutta fysiikan puolella on vielä roimasti kehitettävää.
   
 9. Torspo82 Jäsen

  Lainaus:
  Joo, sitten kun joku keksii miten kesätreeneissä saadaan pituutta lisää niin Heponiemenkin osakkeet lähtevät varmasti nousuun. Esimerkiksi Heponiemen jälkeen toisena drafti-ikäisten pistepörssissä (aavistuksen paremmalla PPG:llä) oleva Cody Glass on Heponiemeä 12 senttiä pidempi ja löytyykin ennakkokaavailuissa ensimmäisen kierroksen varausten joukosta. Ja kyllä, alle 180-senttisetkin voivat NHL:ssä pärjätä, se vain on huomattavan paljon epätodennäköisempää.
   
 10. adolf Jäsen

  Lainaus:
  EP:n mukaan Heponiemellä on 4 senttiä eroa esimerkiksi Teräväiseen pituudessa. Ei kai tuo nyt mitään ratkaisevaa ole, vaikka totta lieneekin että hankaloittaa tuo koko asioita.
   
 11. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Katsoin ihan mielenkiinnosta, kuinka monta Heponiemen pituista tai lyhyempää hyökkääjää on pelannut NHL:ssä yli kymmenen peliä tällä kaudella. NHL:n tilastoista katsomalla vastaus on 25 kappaletta. Näistäkään ei ole näköjään kaikkia edes varattu. Tuossa joukossa on toki oikein hyviä pelaajia, mutta kyllähän se varaushalukkuuteen väkisin vaikuttaa, jos 175-senttisiä tai lyhyempiä hyökkääjiä pelaa NHL:ää vakituisesti alle yksi per joukkue.

  Etsin WHL:stä lähivuosilta jotain Heponiemen kokoluokan varausikäistä pelaajaa, joka olisi edes suurin piirtein samaa tahtia tehnyt tehoja ja törmäsin viidennellä kierroksella varattuun Jaedon Descheneauun. Vuodet ja pelaajat eivät ole varmasti samanlaisia keskenään ja Heponiemen pistetahti on ollut kovempi, mutta tuosta voinee jonkinlaisia suuntaa antavia päätelmiä tehdä millä tienoilla varaus voisi tulla. Heponiemen muistan kuitenkin sen verran taitavana pelaajana ja kun tehojakin on tullut Pohjois-Amerikassa hienosti, varaus tulee kyllä lähes varmasti.
   
 12. Tornados Jäsen

  Heponiemi on kieltämättä mielenkiintoinen pelaaja pienestä koostaan huolimatta. Taitoa ja peliälyä riittää mikä ilmenee syöttöpisteiden määrässä. Koon lisäksi kehittämisvaraa olisi vielä ainakin laukauksessa. Varausvuoroa heikentänee myös se, että Heponiemen kyvyt olisivat parhaiten hyödynnettävissä kärkiketjuissa ja sinne on kuitenkin tunkua hyvistä ja vähän kookkaammistakin pelaajista. Oma veikkaukseni olisi tällä hetkellä, että Heponiemi varataan kolmannella kierroksella.
   
 13. Duffeldof Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Dallas Stars
  Pienten pelaajien kohdalla voinee tehdä jaon, että hyökkäyspään taitojen pitää olla 1-2 ketjun tasoa tai sitten pitää löytyä muitakin avuja. Hyökkäyspään spesialisti hobittia ei taida löytyä keneltäkään joukkueelta 3-4 ketjuista?
   
 14. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se pääsääntöisesti on, mutta kyllä pieniä pelaajia välillä nelosketjussakin näkee. Tähän vaikuttaa myös se, että nykyään monissa joukkueissa nelosketjutkin pyrkivät kiekonhallintaan eikä pelkkään taklailuun ja puolustukseen.
   
 15. Tornados Jäsen

  Draftista kiinnostuneiden kannattaa katsoa juuri alkava CHL Top prospects- peli, jossa pelaa varmaankin lähes puolet tulevista ykköskierroksen varauksista.
   
 16. Tornados Jäsen

  Pelin katsoneena antaisin plussaa Hischierille, Thomasille, Chmelevskille sekä tietenkin Jokiharjulle. Jokiharju teki pelissä puolustajien syöttöennätyksen syöttämällä kolme maalia. Jokiharjulla voi hyvän kevätkauden myötä olla mahdollisuudet jopa ykköskierroksen varaukseen.

  Hischier oli Patrickia edellä tässä pelissä. Tilanne muistuttaa aika paljon viime vuotta vaikkakin hieman heikommalla tasolla. Solidi pitkään pärjännyt Patrick vastaan nousussa oleva tähtiainesta omaava Hischier. Jos tilanne pysyy keväällä suhteellisen tasaisena Patrick lienee vahvoilla riskittömänä ja valmiina NHL- pelaajana.

  Tippett oli ainakin omissa papereissani ottelun pahin pettymys.
   
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 18. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Saisiko vähän lisää tietoa mikä Tippettin osalta mätti eniten? Itse en peliä nähnyt niin kiinnostaa tietää, että eikö taito riittänyt, nopeus, peliäly vai mikä? Toki Tippettin osalta hyvä, että saa huonollakin pelillä onnistumisia (1+1, GWG).

  Toisekseen kiinnostaisi myös Matthew Stromen otteet. Nythän Strome vetäsi samat tehot (0+0) kuin vanhemmatkin veljensä (Ryan, Dylan). Näyttikö meno silti ihan hyvältä tehottomuudesta huolimatta?
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017 klo 21.36
 19. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Tippettin luistelu ei vakuuttanut ja tämän pelin perusteella peliälyssä olisi kehittämisen varaa etenkin kiekottoman pelaamisen osalta. Saattoi toisaalta olla, että hänelle sattui vain heikompi peli tähän kohtaan. Yritin tosiaan arvioida pelaajia tuijottamatta liikaa tehoihin. Saattoi olla, että ei vain synkannut hyvin ketjukavereiden kanssa ja viimeinen erä oli kuitenkin heidän ketjultaan jo parempi.

  Stromeen en kauheasti kiinnittänyt huomiota. Aika näkymätön oli kentällä. Ei kyllä toisaalta töppäillytkään pahemmin.
   
 20. Johnnie Jäsen

  Ylempänä linkattuun listaukseen viitaten, niin mikähän tässä nyt on jutun jujuna, kun Salon sijoitus rankingeissa on romahtanut tuon lisäksi usealla muullakin listalla? Tuskin pelkkä U20-kisoista ulosjääminen tuota selittää, kun Jokiharjukin on kerran kirinyt ihan tuohon ykköskierroksen tuntumaan. Otteetkin ovat ilmeisesti pysyneet Liigassa varsin vahvoina läpi kauden.

  Kaikki kunnia vaikkapa Eemeli Räsäselle, mutta eihän kaveria millään mittarilla voi asettaa Salon edelle.
   
 21. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Jokiharju muuten valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Siinä missä Robin Salo on pudonnut kauaksi ykköskierroksen nimistä, niin Jokiharju on noussut ihan sinne ensimmäisen kierroksen tuntumaan.

  Puolustajista puhuttaessa Miro Heiskanen on edelleen scouttien papereissa ihan siellä kärjen tuntumassa, jopa top 10:ssä. Yksi scouteista oli rankannut Heiskasen jopa koko draftin kolmanneksi. Niin ja tietysti Välimäki alkaa olla "lock" ekan kierroksen puolivälin tuntumaan. Kova suomalaisvuosi luvassa siis edelleenkin.
   
 22. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Käsittääkseni Jokiharju valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi ja Hischier toisen joukkueen. Jokiharju pelasi voittaneessa joukkueessa, joten olisi varmaan voittanut myös parhaan pelaajan palkinnon jos sellainen olisi jaettu.
   
 23. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä kiinnostaa minuakin. Pelannut käsittääkseni ihan yhtä hyvällä tasolla kuin alkukaudestakin.
   
 24. Tornados Jäsen

  En koe, että Salon sijoitus rankingeissa yleisesti ottaen olisi romahtanut. Oma veikkaukseni tällä hetkellä on, että hänet varataan kakkoskierroksella. Aika vähän olen nähnyt hänen pelejään, mutta heikompaan sijoitukseen verrattuna esim. Vaakanaiseen tai Heiskaseen on varmaan monia syitä.
  - Pelipaikka. Skoutit käyvät varmaan vähemmän Vaasassa kuin esimerkiksi Helsingissä, jossa saa enemmän näkyvyyttä.
  - Maajoukkuevalinnat. Jo kahtena vuotena pudotettu jostain syystä maajoukkueesta.
  - Tilastollisesti alkukausi oli hieman parempi kun tässä iässä odottaisi olevan päinvastoin.
  - Ei omaa erityisiä vahvuuksia, vaan on enemmänkin solidi yleispelaaja.

  Kannattaa muistaa, että pelaajien arvioinnissa arvioidaan yhtä paljon pelaajan potentiaalia kuin nykyisiä taitoja.
   
 25. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  No miten sen romahduksen nyt ottaa. Pyöri vielä syksyllä useimmissa listauksissa ykköskierroksella, mutta nyt McKenzie ei noteeraa miestä ollenkaan edes top-80 listauksessa. Myös esimerkiksi ISS:n ja Sportsnetin listauksissa oli vielä syksyllä ykköskierroksen tavaraa, mutta eipä ole enää. Varmasti nuo listaamasi asiat ovat ihan valideja syitä heikolle sijoitukselle, mutta nuo kaikki kohdat pl. maju pätevät mielestäni Vaakanaiseenkin, jota kuitenkin rankingeissa pidetään lähes järjestään Saloa kovempana tekijänä.