Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

NHL Entry Draft 2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana adolf, 13.01.2016 klo 18.21.

 1. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No siis, jos pelaaja on vetänyt ihan mahtikauden miesten tasolla Euroopassa ennen varauskesää, niin totta kai hänestä tulee isolla todennäköisyydellä myös pelaaja NHL:ssä. Näitä pelaajia on vain kovin vähän, suurin osa varatuista europelaajista ja uran NHL:ssä tehneistä ovat olleet kaukana valmiista Elitserien tai sm-liiga pelaajista. Tässä jotain esimerkkejä:

  Valtteri Filppula 0 peliä SM-liigassa
  Frans Nielsen 20 SHL peliä 0+1
  Alexander Steen 26 SHL peliä 0+3
  Loui Eriksson 0 SHL peliä
  Lauri Korpikoski 0 peliä SM-liigaa
  Nicklas Grossmann 1 SHL peli
  Alexander Edler 0 SHL peliä
  Anze Kopitar 5 SHL peliä
  Tuukka Rask 4 SM-Liiga peliä
  Niklas Hjalmarsson 14 SHL peliä
  Anton Strålman 0 SHL peliä
  Patric Hörnqvist 0 SHL peliä
  Patrik Berglund 21 Allsvenskan peliä 3+1
  Lars Eller 0 SHL peliä
  Erik Karlsson 7 SHL peliä 1+0
  Gustav Nyquist 0 SHL peliä
  yms...

  Lainaus:
  Ei sitä välttämättä mikään sakkaa, niin kuin tuo edellä mainittu lista voi osoittaa.

  Lainaus:
  Kyllä nuo edellä mainitsemani pelaajat ovat myös kiekollisesti erinomaisia ja pelikäsitys hyvää luokkaa, vaikka Vesalaista nyt on minusta vähän tarpeettomasti pelikäsityksen puutteesta kritisoitu.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 3. Johnnie Jäsen

  Lainaus:
  Pieneen detaljiin korjaus, Turkulainen ei ollut varausikäinen vielä viime vuonna, koska on syntynyt syyskuun 15. päivän jälkeen. On siis samaa varausikäluokkaa Vesalaisen ja Tolvasen kanssa. Nimimerkin @Mängimies vertailu osui siis täysin nappiin.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Miro Heiskanen on kyllä hieno pelaaja seurattavaksi. Virkistävää välillä nähdä tuon tason talentin pelaavan oman ikäisiään vastaan. Ihan silmiä avaavaa huomata miten dominoiva pelaaja Heiskanen on ikätovereiden keskuudessa. Onhan hän Liigassakin tällä kaudella vakuuttanut sen pari peliä kun olen IFK:ltä katsonut, mutta nyt kun rooli on vielä isompi ja kiekollisempi, niin onhan tuo nautinnollista seurattavaa.

  Heiskanen ei ole isoin tai vahvin, mutta korvaa sen täydellisesti tuolla fiksuudellaan. En tiedä onko hockey IQ oikea termi vai mikä, mutta sellaista tyylikkään rauhallista ja jatkuvasti oikeita ratkaisuja tuottavaa peliä vaihdosta toiseen ja molemmissa päissä kenttää. Kun Heiskanen on kentällä, niin hyviä asioita tapahtuu. Enkä nyt tarkoita edes pelkästään noita tehopisteitä, jotka ovat hurjat U18-kisoissa.

  Yritin miettiä keneen suomalaispuolustajaan Heiskasta voisi verrata, mutta en keksinyt. Jotain samaa kuin Timosessa, jotain samaa kuin Nummisessa, mutta kuitenkin ihan uniikki Heiskasen Miro. Joskus muistan lukeneeni vertauksen Anaheim Cam Fowleriin. HIFK:n osiossa joku kirjoitti Heiskasesta puolustajien Sebastian Ahona ja onhan se hyvin sanottu. Jos Aho on professori, niin Heiskanen olkoon sitten vaikka tohtori.

  Top 5 -varaus kesällä täysin mahdollinen.
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Voin kyllä allekirjoittaa täysin kommenttisi. Jotenkin huvittavalta tuntuu, että pidin Heiskasen varaamista 3 viikkoa sitten (ennen Tappara-HIFK -sarjaa) Detroitin noin 7-8-9 vuorolla "liian korkeana" vuorona. Ja tilanne on nyt muuttunut niin, että pitää käytännössä voittaa jo lotterystä TOP3 pick miehen saadakseen.

  Kertoo vain paljon tulevasta draftista, kärkipään pelaajamassa on poikkeuksellisen tasainen, joten draftilistaukset tulee vaihtumaan ihan viime tipassa. Viime vuodet konsensus on vallinnut jo hyvissä ajoin.

  Itse en pidä tätä draftia niin kaoottisen huonona, mitä massat antaa ymmärtää. Kyse on vain siitä, ettei kellään ole selvää paremmuusjärjetystä tiedossa. On tasainen ryhmä pelaajia, joista jokaiselle TOP10:ssä voi löytyä hyvä haku, vaikkapa omissa listauksissa TOP3 pelaaja. Edellisissä kahdessa draftissa on toki ollut 2 super-talenttia tarjolla, jotka tästä puuttuu, mutta ei se tee tästäkään drafti-luokasta huonoa. Kun selvää konsensus-järjestystä kärjessä ei nyt ole, niin hyvin draftaavilla organisaatioilla on todella isot edut puolellaan. "Päivänselvät" konsensus-draftit päästää paskat draftaajat liian helpolla.

  Nyt siis jos ne 2 super-talenttia puuttuu, niin lotteryn 1-2-3 pikkien voittajat saavat periaatteessa "3rd-4th overallit" verrattuna kahteen edelliseen draftiin. Siitä eteenpäin 10-vuorolle asti voi jokaisella olla kädessä "5th-6th overall", jos kaikkien listat eroaa toisistaan radikaalisti. Saadaan oman listan kärkipäästä oleva pelaaja, todennäköisesti ykköskiekan puoleen väliin asti.
   
 6. oka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekko
  En sanonut ettei varausikäisenä junnu-sarjoissa pelaavasta voisi tulla NHL-pelaajaa. Sanoin että matka on pitempi.
  Ja varattuja pelaajia on niin paljon että raapimalla halutunlaisen listan saa tukea vaikka mille väitteelle.

  Laitetaan nyt vaikka tällainen lista niistä jotka pelasivat miesten pelejä varausikäisenä.
  Laine, Pulju, Rantanen, Aho, Hintz, Kapanen, Barkov, Ristolainen, Lehkonen, Teräväinen, Armia jne
  Olen edelleen sitä mieltä että näiden kavereiden tod.näköisyys NHL uraan oli ko varausvuonna suurempi kuin niillä jotka pelasivat semi-tehoin junnusarjaa.

  Se että nyt hehkutetaan jo varmasta pitkästä NHL-urasta kun vetää hyvin U18 kisoissa ja pelaa junnusarjaa... On paljon niitä jotka ei koskaan breikkaa odotetun lailla aikuisten tasolla. Peli on erilaista ja kilpailu on kovempaa.

  Jerryn korjaus oli hyvä.
  Tässä oikeastaan tullaan U18 kisojen ylisuureen merkitykseen. Tällä hetkellä Jerry on edellä esim Ikosta mutta onko enää 3 v päästä. Vaikea ennustaa.
   
 7. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Sanoit myös jotain muuta.

  Lainaus:

  Lainaus:
  Ei pidä paikkaansa. Suurin osa varatuista europelaajista on käytännössä junioripelaajia varausvuonnaan. Huomattava osa myös kahden ensimmäisen kierroksen varauksista ja suurin osa niistä pelaajista, jotka tekevät useamman kauden kestävän uran NHL:ssä.

  Lainaus:
  En tiennytkään, että Hintz on jo NHL-pelaaja.

  Tämä keskusteluhan lähti liikkeelle siitä, että kehuin Heiskasta, Vaakanaista, Vesalaista, Ikosta, Ylöstä ja Kotkaniemeä. Näistä kahdella ensimmäisellä on niitä paljon kaipaamiasi miesten pelejä, Vesalaisella on 26 SHL peliä Frölundassa 1+5 pistein, kun taas mainitsemallasi Kapasella oli KalPassa 7+7, joka on ilmeisesti täysin eri asia? Ikonen oli Superelitin pistepörssissä kuudes 41 pisteellä, en kutsuisi näitä tehoja semi-tehoiksi. Ylönen ja Kotkaniemi ovat varausiässä vasta vuoden päästä. Ja kun tuota listaasi tarkastelee, niin mieleen tulee, että ehkäpä tuo lista kertoo myös liigan muuttuneesta tasosta viime vuosien aikana.

  Ja mikä yleensä on motiivisi tässä keskustelussa? Sitä pitäisi kyetä sietämään muiden antamia kehuja peliotteiden perusteella, jos ei itse kykene muuhun kuin tilastoväittelyyn.
   
 8. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, ManU, Vaasan Sport, TPS
  Kyllä tosiaan on Heiskanen ollut äärimmäisen vakuuttava U18 kisoissa. Jos vuosi sitten kukaan ei puhunut Heiskasesta, ja kaikki höpisi vain länsinaapurin Timothy Liljegrenista, niin asetelmat ovat ainakin omassa vaakakupissa kääntynyt täysin päälaelleen. Liljegrenissä on valtavia puutteita varsinkin omassa päässä, vaikka onkin mahtava offensiivinen pakkilupaus, niin on miehessä kyllä selkeät riskinsä. Heiskanen taas on jokaisella osa-alueella erinomainen ja luotettava. Todellakin joka ainoa vaihto, kun Heiskanen on kentällä, niin on jotenkin sellainen luottavainen olo, että mitään pahaa ei tapahdu, vaan ainoastaan hyviä asioita. Hieno pelaaja kyllä ja tähän mennessä omissa kirjoissani koko turnauksen MVP, melko selkeästikkin.

  Voi olla, että tämä 2017 tullaan joskus muistamaan jonain kaikkien aikojen suomalaisena puolustajien draftina. Välimäki, Heiskanen, Vaakanainen, Jokiharju yms... Tämän lisäksi Tolvanen, Vesalainen, Salo, Ikonen ja monia muita pelaajia niin on kyllä ehkä laajuudeltaan yksi kaikkien aikojen suomalaisdrafteista. Harmi, että tämän vuoden jälkeen on luvassa näillä näkymin hiljaisempia vuosia.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 11.06
 9. Lecavalier Jäsen

  Heiskanen on kyllä tehnyt vaikutuksen. Pojasta huokuu pelaamisen helppous. Lähes poikkeuksetta sijoittuu oikein kentällä, tekee oikeita ratkaisuja kiekollisena ja teknisyys huokuu niin luistelussa kuin kiekonkäsittelyssä. Aika hyvä puolustaja saa olla mikäli tässä draftissa joku kiilaa Heiskasen edelle. Ensimmäisen kerran näin Heiskasen pelaamista paikanpäällä Lokakuussa ja silloin jo teki vaikutuksen peliälyllään ja teknisyydellään. Mikä tärkeintä, osaa käyttää kroppaansa miesten peleissä hyvin hyödyksi eikä kaihda fyysistä pelaamista. Taklauksetkin osaa ottaa hienosta vastaan. Puolustuspään Sebastian Aho on kyllä osuva vertaus, molemmista kun paistaa pelaamisen helppous eikä kiirettä tunnu olevan koskaan.

  Kristian Vesalainen taas muistuttaa edelleen nuorta Jesse Joensuuta tai Jani Ritaa. Junioreissa pystytään dominoimaan hyvällä fysiikalla ja luistelutaidolla, mutta kun miehiä vastaan pelataan, on suurimmat aseet riisuttu ja vaikeuksia sopeutua peliin. Vesalaisen suurin puute on peliällissä ja kun miettii miten nopeasti NHL:ssä tilanteet tulevat ja kuinka paljon siellä saa etua ennakoinnista ja tilanteiden lukemisesta etukäteen, en itse odota Vesalaisen breikkaavan maailman parhaassa sarjassa juuri Joensuuta tai Ritaa kummallisemmin.
   
 10. Karnapuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juniorikiekko, Suomi, Tanska, JYP
  Itse lähtökohtaisesti olen todella tyytyväinen, mikäli Vesalaisesta edes kolmoskentän laituri NHL-tasolle saataisiin. Kaikki sen päälle on plussaa.

  Joku aiemmin mainitsi, että tästä eteenpäin on tulossa hiljaisempia vuosia. Vaikka vuoden 2018 draft näyttää ykköskierroksen suhteen vielä huonolta, on esim. Kotkaniemellä ja Ylösellä hyvät saumat nousta. Suomalaiset tapaavat suhteellisen usein draftin lähestyessä petrata sijoituksiaan.

  2019 taas näyttää tässä vaiheessa jo aivan lupaavalta. Henri Nikkasesta voidaan hyvällä tuurilla saada seuraava kärkisentteriprospecti, Mikko Kokkosesta taas hyvä puolustajalupaus. Leevi Aaltonenkin voi onnistuneiden kausien myötä ansaita ykköskierroksen varauksen, vaikka melko pieni kaveri onkin.

  Kyllä meillä toivoa on jatkossakin.
   
 11. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Huomenna onkin sitten varausvuorojen arvonta edessä. Toiveissa, että joku yllätysjoukkue nousisi taas vähän kauempaa top3:een, jopa kärkeen. Toiveissa esim. Flyers ja Red Wings.
   
 12. Stammer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bolts, Kekäläinen, Ässät
  No, jos Tampan piti mennä pleijarit missaamaan niin voisihan sitä yhden lotteryn voittaa vaikka.
   
 13. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Onko siis ensi yönä Suomen aikaa vai miten?
   
 14. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Saturday, April 29, 2017 7:30 p.m. - 9:30 p.m. ET

  Vähän kasin jälkeen (ET) tulee tulokset.
   
 15. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Eli sunnuntai aamuyöllä kolmen aikaa meillä.
   
 16. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Tässä ihan ajastimen kanssa. Samalla voi tehdä itsekin simulaatioita Mock Draft -kohdasta. Tosin en tiedä mikä ranking tässä on lähteenä.
   
 17. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Olisiko niin, että Capsin ja Pensin välisen ottelun erätauolla paljastettaisiin tulokset?
   
 18. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Luin jostain että tulos on selvillä ennen ottelun alkua.
   
 19. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Sieltä on suora lähetys josta voi seurata arvontaa. Kaksi tuntinen tapahtuma ja kuten mainittu niin tulos selvillä 8 pm ET tai vähän jälkeen.
   
 20. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Sportsnetin sivuilla ennakoidaan, että suomalaisia puolustajia voisi mennä jopa viisi kappaletta ensimmäisellä kierroksella. Heiskasta, Välimäkeä ja Vaakanaista pidetään varmoina.
   
 21. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Noin neljän ja puolen tunnin päästä pitäisi lähetyksen alkaa eli Suomen aikaa siinä 02:30.

  Toivottavasti Carolinalla käy pulla.
   
 22. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tankathon | 2017 NHL Draft Rankings & Lottery Simulator

  Mitä tässä nyt pitäisi uskoa kun tuo väittää että alkaisi puolilta öin?
   
 23. -mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Minnesota Wild
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Outoa, minulla näyttää tunti ja 22 minuuttia.
   
 25. tirlanttan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  TSN kysellyt jälleen NHL-seurojen skouteilta draftijärjestystä. Kyselyyn saatu vastaukset 23 eri joukkueen skoutilta. Alle muutama huomio:

  - Patrick ja Hirchier jakoivat ykkössijat 12/11
  - Ainoastaan yhdellä skoutilla ei ollut Patrick/Hirschier top2
  - Top2 sijoituksen sai Miro Heiskanen, joka oli listattu kaikilla ekaksi puolustajaksi
  - Top15 rankingiin mahtui suomalaisista lisäksi sijalle 15 Kristian Vesalainen
  - Eeli Tolvanen ensimmäinen Top15 ranking -listalta rannalle jäänyt

  Linkki juttuun TSN:n sivuille Patrick, Hischier in tight race for No. 1 in TSN draft ranking - Article - TSN