Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

NHL Entry Draft 2013

  • 470 297
  • 790
Jos nyt junnukisoista haluaa vähän hakea draftiin uusia säkenöitä, niin kaipa nyt voisi ainakin todeta, että Seth Jones tulee olemaan ykkösvaraus tämän vuoden draftissa.

Perässä sitten taistelevat Drouin ,Barkov ja McKinnon sijoista 2-3. Kahdelta jälkimmäiseltä meni kisat vähän penkin alle, vaikkakkin Barkov teki 7 pinnaa ja MacKinnon tähän mennessä (yksi matsi jäljellä) vain syötti yhden maalin. Täytyy muistaa, että nämä varausikäiset ovat 17 vuotiaita, eikä yksien pelitavallisesti surkuhupaisten kisojen takia kannata tehdä isoja johtopäätöksiä. Suomella on on näyttää hyviä esimerkkejä hyvien junnukisojen pelanneista varauksista, joista ei ollut ikinä kirkkaisiin valoihin. Drounista nyt ei osaa ottaa selvää, mutta poika on kyllä nämä kisat pelannut erinomaisesti.

Lindholm ja Ristolainen ovat myös ehdottomasti varmoja nousijoita. Ristolaisesta vielä sen verran, että aikamoinen vääryys on, jos ei mene TOP10:ssä, koska näkeehän nyt sokeakin, että kaverista tulee NHL-puolustaja. Lehkosen Artturin eväät eivät tunnu riittävän fyysisemmässä kiekossa, mutta jää muhimaan 2-4 kierroksille high risk-valinnaksi, vähän kuin Pulkkisen Teemu.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Blue Jacketsin näkökulmasta ei ole Jonesin varaamisessa niinkään mieltä, vaikka huipputalentti olisi. Pakistossa on jo paljon taitavia prospekteja ja ylhäällä jo Jack Johnson. Pakistosta nyt Tim Erixonin ja Ryan Murrayn kaltaisia talentteja prospektien joukosta ja kokoonpanon portteja kolkuttelee David Savard ja John Moore, niin pakisto ei ole tärkein parannuksen kohde. En tosin olisi yhtään pettynyt, jos Columbus mahdollisen ykkösvarauksen käyttäisi Jonesiin, sillä loistavalla pakistolla voitetaan mestaruuksia.

Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli ja meidän hyökkäyksemme on prospektien osalta heikossa jamassa. Johansen pelaa jo ylhäällä, mutta takana on tulossa Boone Jenner (joka on nostanut pelinsä tasoa tänä vuonna tilastojen ja lukemani valossa. Maaliennätys uusiksi ja mahdollisesti piste-ennätys), Matt Calvert ja T.J. Tynan. Ei siis mikään ihanteellisin tilanne hyökkäyksessä.

Sinitakeilla on siis jo syvyyttä vaadittavan paljon puolustuksessa tällä hetkellä, mutta ei hyökkäyksessä, joten kärkivarauksen sattuessa kohdalle uskoisin Jacketsien varaavan hyökkääjän.

Lisäksi, kuten aiemmin jo tässä ketjussa keskusteltiin, ovat pakit kärkivarauksina riskipeliä. Hyökkääjät ovat varmempia onnistujia ja niille on Columbuksessa todellinen tarve. MacKinnon tai Drouin olisi erittäin mielyttävää nähdä Jacketsien paidassa ja hyökkäyksen kärkinimenä Nashin poistumisen jälkeen.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Seth Jones on ottanut nuorten kisoissa erinomaisesti roolia viime peleissä ja näyttää ykkös- tai kakkosvaraukselta. Isokokoinen, loistava luistelija, hyvä kiekollisena ja todella hyvä laukaus. Minusta Jones on nostanut turnauksen edetessä tasoaan puolustuspelissä. Jos hän pystyy pelaamaan tasaista puolustuspeliä jatkossakin, niin tässä on tulossa todella kova kaveri. Yksi omista suosikeistani Kanadan joukkueesta, Jonathan Drouin, on kyllä pelannut hyvät kisat. Hänestä kirjoitinkin aiemmin tässä ketjussa pari päivää sitten, joten ei hänestä sen enempää.

Mutta joka tapauksessa Jones on antanut kovia näyttöjä näissä kisoissa. Ja on toki ollut hyvä myös WHL:ssä Portlandissa. Nathan MacKinnon on pelannut pienessä roolissa Kanadan hyökkäyksessä, joten en anna suurta painoarvoa näille kisoille MacKinnonin draft-sijoitusta ajatellen. Halifaxissa hän on luonnollisesti pelannut suuressa roolissa Drouinin kanssa. Halifax on ollut QMJHL:n selvästi paras joukkue, joten katsoisin ensin kuinka MacKinnon pelaa etenkin pudotuspeleissä, joissa joukkue hyvin varmasti on mukana keväällä.
 
Jones ja MacKinnon ovat aika "neck to neck" pyörineet vaan tuossa drafti-pyörittelyssä, joten minun mielestäni edge menee jo näiden kisojen perusteella Seth Jonesille. Hän on iso, vahva, hyvä luistelija ja hyvä kiekollinen puolustaja. Mielestäni hän on ainakin näistä ensimmäisen kierroksien kavereista varmin NHL-pelaaja tulevalla kaudella.

MacKinnon on pelannut toki pienemmällä roolilla kisoissa kolmoskentässä, mutta vaikka kaveri on käsittämättömän taitava ja uskomaton luistelija on hän silti aivan raakile. Hän on juurikin sellainen pelaaja, joka junnuliigassa tekee pisteitä miten haluaa, mutta aikuisten peleissä saattaa alkuun joutua paljonkin tekemään säätöjä, että saa pelitapansa ajettua sisään. Barkov taasen ei ole läheskään niin energinen paketti kuin MacKinnon, mutta hän on huomattavasti aikuismaisempi pelaaja ja pystyy heti sen jälkeen hyppäämään kaukaloon, kun saa itselleen voimaa ja räjähtävyyttä. Sen huomaa heti, että Sashan käsissä ja jaloissa ei ole hirveästi potkua. Sitähän saa sitten punttisalilta ja noihin raameihin sitä on huomattavasti helpompi lisätä verrattuna vaikkapa Pulkkiseen tai Granlundiin, joiden pituus ja kehon rakenne jo tulevat eteen. Isompi laiva tarvitsee isomman potkurin.. Vaikka Barkov on iso kaveri, niin veikkaanpa, että hurjan kasvun takia tullutta "vauvaläskiä" on vielä aika paljon, eikä niinkään sitä lihasta.

En tiedä olenko sitten sokea ollut, mutta olenko hullu jos väitän Ristolaisen olevan 100% varma NHL-pelaaja 2-4 vuoden aikajänteellä. Hänellä on samat aseet kuin Seth Jonesilla, mutta toki hän on silti Jonesia joka osa-alueella hieman jäljessä. Ristolainen osaa pelata NHL-kiekkoa ja olisikin hieno ollut nähdä hänet pienessä kaukalossa.

1. Jones
2. MacKinnon / Barkov
3. Barkov / MacKinnon
4. Drouin
5. Lindholm / Ristolainen / Monahan
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkin ottaisin Jonesin ykkösenä tällä hetkellä, vaikka onkin puolustaja.

Viiden kärjen uskon muodostuvan MacKinnonista, Jonesista, Drouinista, Lindholmista ja Barkovista. Järjestys ei välttämättä tule olemaan juuri tuo.

On ollut mielenkiintoista huomata, että sellaisetkin tahot, jotka ovat ainakin tähän saakka rankanneet Barkovin Lindholmia ylemmäs ovat aina tupanneet kehua Lindholmia rutkasti Barkovia enemmän. Lindholmia on kutsuttu uudeksi Peter Forsbergiksi ja kuvailtu ties millä superlatiiveilla, Barkovista vaan sanottu, että on kypsä pelaaja, puolustaa hyvin jne. Näin lukijana mietitytti niiden tekstien jälkeen, miksi olivat rankanneet Barkovin paremmaksi kun selvästi olivat niin ihastuneita Lindholmiin.
 
Näin lukijana mietitytti niiden tekstien jälkeen, miksi olivat rankanneet Barkovin paremmaksi kun selvästi olivat niin ihastuneita Lindholmiin.

Monet fanithan näitä listoja tekevät ja ainoa kerta, kun pääsevät oikeastaan pelaajia näkemään on juurikin WJC-kisat, joten sieltähän nämä kuvat on poimittu. Lindholm on taitava pelaaja, mutta listaisin hänet kategoriaan "teuvoteräväinen", eli parhaimmassa tapauksessa voi olla NHL:n parhaimmistoa, mutta pahimillaan ei pelaa peliäkään. Barkov sen sijaan ei ole tuollainen pieni luisteluvoimainen kirppu, vaan kokonaisvaltaisempi pelaaja, jolla on kuitenkin ihan varmasti samanlaiset kädet kuin Lindholmilla.

Ainahan se jalkakynä katsojan silmään pomppaa, kuin hyvä takakarvaus?! Jos Barkovia ei varata TOP 5:ssä, niin aikamoinen ryöstö tulee silloin hänen varaamalle joukkueelleen.

Jones ja Barkovista tiedetään jo aika lailla minkälainen peluri saadaan, mutta muiden kohdalla on vielä epävarmaa minkälaisiksi NHL-pelaajiksi he tulevat.

Toki kun ei tiedetä edes draft-järjestystä on listaus vielä vaikeaa. Oletettavaa on, että Blue Jackets ei ota puolustajaa, koska muuten tulevaisuudessa pahimillaan voi mennä aika kovat hillot palkkakatosta puolustuksen kattamiseen. Tokihan siinnä olisi hyviä treidivaltteja, mutta hankalahan noista jalokivistä on luopua. Oilers saattaisikin pakin ottaa, mutta heilläkin tulee palkkakaton kanssa ongelmia 3-5 vuoden päästä.
 

Zaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monet fanithan näitä listoja tekevät ja ainoa kerta, kun pääsevät oikeastaan pelaajia näkemään on juurikin WJC-kisat, joten sieltähän nämä kuvat on poimittu. Lindholm on taitava pelaaja, mutta listaisin hänet kategoriaan "teuvoteräväinen", eli parhaimmassa tapauksessa voi olla NHL:n parhaimmistoa, mutta pahimillaan ei pelaa peliäkään. Barkov sen sijaan ei ole tuollainen pieni luisteluvoimainen kirppu, vaan kokonaisvaltaisempi pelaaja, jolla on kuitenkin ihan varmasti samanlaiset kädet kuin Lindholmilla.

Ainahan se jalkakynä katsojan silmään pomppaa, kuin hyvä takakarvaus?! Jos Barkovia ei varata TOP 5:ssä, niin aikamoinen ryöstö tulee silloin hänen varaamalle joukkueelleen.

Jones ja Barkovista tiedetään jo aika lailla minkälainen peluri saadaan, mutta muiden kohdalla on vielä epävarmaa minkälaisiksi NHL-pelaajiksi he tulevat.

Nämä ei ole ihan fanien listoja olleet, vaan sentään toimittajien tekemiä rankingejä. Eivät siis scout-tasoa, mutta perusfanin listauksia parempia kuitenkin. Ja nuo on siis kaikki ennen kisoja tehty.

Oilers saattaisikin pakin ottaa, mutta heilläkin tulee palkkakaton kanssa ongelmia 3-5 vuoden päästä.

Sen siitä saa, kun on liian monta ykkösvarausta putkeen ;) Kaikkia ykkösvarauksia tulee olemaan Edmontonin vaikea pitää, ellei muu poppoo pelaa suunnilleen ruokapalkalla (missä tapauksessa heidän tasonsakin olisi sitten senmukainen).
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nämä ei ole ihan fanien listoja olleet, vaan sentään toimittajien tekemiä rankingejä. Eivät siis scout-tasoa, mutta perusfanin listauksia parempia kuitenkin. Ja nuo on siis kaikki ennen kisoja tehty.

Jos nyt viittasit esim. Buttoniin, niin mielestäni hyvin perustellut miksi Barkov on ennen Lindholmia. Barkov on kaikessa, joka alueella kiekollisena ja kiekottomana niin hyvä, että häntä ei voi ohittaa. Lindholm on toki näyttävämpi, ns. räjähtävämpi paketti, mutta Barkov on taas pelaaja joka tekee kaiken ajatellen sitä mikä on tehokkainta ja mikä hyödyttää eniten joukkuetta. Barkov tekee samat tehot helposti kuin Lindholm, mutta samalla voi pelata av:ta, riistää kiekkoa kulmissa, vääntää siellä kiekkoja omille, jne.

Tämän kaiken lisäksi Barkov on 9kk nuorempi.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patrik Laineen Montreal
Monet fanithan näitä listoja tekevät ja ainoa kerta, kun pääsevät oikeastaan pelaajia näkemään on juurikin WJC-kisat, joten sieltähän nämä kuvat on poimittu. Lindholm on taitava pelaaja, mutta listaisin hänet kategoriaan "teuvoteräväinen", eli parhaimmassa tapauksessa voi olla NHL:n parhaimmistoa, mutta pahimillaan ei pelaa peliäkään. Barkov sen sijaan ei ole tuollainen pieni luisteluvoimainen kirppu, vaan kokonaisvaltaisempi pelaaja, jolla on kuitenkin ihan varmasti samanlaiset kädet kuin Lindholmilla.

Ainahan se jalkakynä katsojan silmään pomppaa, kuin hyvä takakarvaus?! Jos Barkovia ei varata TOP 5:ssä, niin aikamoinen ryöstö tulee silloin hänen varaamalle joukkueelleen.
Niin. Juuri siksi NHL-varauksia tekevätkin ammattilaiset kykyjenetsijät, eikä netti-highlightseja youtubesta tihrustavat fanit. Scoutit seuraavat pelaajia vuosikausia ennen varaustilausuutta, joten siksi pienet välähdykset eivät oikeasti merkitse yhtään mitään, kun joukkue tekee miljoonien sijoituspäätöksen varattavan pelaajan muodossa. Myös nämä junnukisat ynnä muut voidaan laskea ainoastaan pieneksi välähdykseksi, eikä niissä pisteiden takomista huomioida missään muualla kuin fanipoikien top-listoilla. Toki hyvillä peliesityksillä on mahdollista vaikuttaa lopulliseen varausnumeroon, mutta se vaikutus on todellisuudessa hyvin pieni.
 
Yllä olevan kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Vielä 8-10 vuotta sitten teknologia ei ollut läheskään tällä tasolla ja tosiaan ainoa keino vertailla näiden draftattavien pelaajien tasoa oli juurikin nuorten kisat ja niistä tulikin paljon huteja, kun hyvät kisat pelannut pelaaja ei pystynytkään pitämään tasoaan läpi kauden.

Pisteitä ei tosiaan kannata katsoa hirveästi, eikä myöskään näitä yksittäisiä väläytyksiä. Varaus-ikäiset pelaajat harvemmin ovat täydellisiä jääkiekkolijoita ja täten heille sattuu virheitä enemmän kuin aikuisille kiekkoilijoille. Sen taustalta pitää löytää se peruspaketti, millä pohjalla peluri tulee aikanaan NHL:ään. Se, että onnistuu tekemään ilmaveivin tai kynäämään koko kentän läpi ei kerro pelaajasta kuin potentiaalin, eikä sitä kokonaispakettia jolla muut minuutit pelaaja pelaa.

Tämän vuoksi herrat Jones ja Barkov ovat minun mielestäni varmimpia valintoja, koska heistä näkee, että heillä on jo oma peli-identiteetti. Varsinkin Barkovin kohdalla lisämaustetta tuo se, että poika vielä tuntuu kasvavan ja samalla hän ei ole mikään lihasmörkö, joten mitä jos Sashaan saataisiin voimaa ja terävyyttä. MacKinnon, Lindholm, Drouin yms.. saattavat omata kovemman hyökkäyspotentiaalin kuin Barkov, mutta se on taas 1:500, että he joskus tulevat pelaamaan tasaisin ottein parhaalla tasolla. Kukaan ei pysty pelaamaan jatkuvasti 100% lasissa ja oman taitotasonsa huipulla, silloin ratkaisee se mikä sinun peruspelin taso on. Hyvä vertauskuva on Joel Armia, joka parhaimillaan pyörittelee ketä tahansa kiekkoilijaa tässä maailmassa kebabille ja ampuu kiekon puolesta kentästä ranteella ylämummoon, mutta kun peli kovenee ja omat sekä tiimin otteet heikentyvät vajoaa aivan höntsäilykiekon tasolle.

Toki MacKinnonin voi painaa Barkovin edelle se asia, että hän on kanadalainen, mutta junnukisoja katsellessa se voi olla myöskin riski. Uskoisin, että jos vaikkapa kakkosvarauksen saa sellainen joukkue, joka ei välttämättä kaipaa aivan heti hyvää kahden suunnan peliä pelaavaa sentteriä valitsee juurikin MacKinnonin Barkovin edelle, toivoen, että poika lunastaa potentiaalinsa.

Mielenkiinnolla on seurattava kärkimiesten otteita omissa liigoissaan. Toki se on hieman hankalampaa näiden junnuliigoissa pelaavien kohdalla, kun tasoerot ovat hurjat ja pelikin on aikamoista höntyilyä.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Suomella on on näyttää hyviä esimerkkejä hyvien junnukisojen pelanneista varauksista, joista ei ollut ikinä kirkkaisiin valoihin. Drounista nyt ei osaa ottaa selvää, mutta poika on kyllä nämä kisat pelannut erinomaisesti.

Monikohan näistä esiintyi selvästi edukseen U20-kisoissa 17-vuotiaana? Kyllä näitä 19-vuotiaita pistepörssijyriä kuten vaikkapa näissä kisoissa Markus Granlund muistuu useitakin mieliin, mutta en edes halua ajatella millaista jälkeä Drouin tekisi parin vuoden kuluttua. Tosin, tätä tuskin päästään näkemäänkään. Kyllähän Drouin vain oli 17-vuotiaaksi pirun hyvä ja onnistui valtaamaan myös ennakoitua huomattavasti suuremman roolin tuosta muutoin alisuorittaneesta Team Canadasta. Tietysti kun huima pelikäsitys ja korkea taitotaso yhdistyvät upeaan liikkeeseen ne edellytykset tähän pärjäämiseen myös ovat vaikka voimassa ja kaksinkamppailuissa vielä vanhemmilleen tasoitusta antaakin. Menee kuitenkin koostaan huolimatta rohkeasti tilanteisiin, eri arkaile ja mikä tärkeintä pelaa ihailtavalla tatsilla kahteen suuntaan sellaisen hyökkäyspään surfailun ja kyttäilyn sijaan. Lisäksi vaikuttaisi ala- ja keskivartaloltaan varsin vankalta ja kehityskelpoiselta, jolloin ainakin itse näen, että tällä olisi mahdollisuudet tuollaiseksi Claude Girouxmaiseksi pienehköksi kaveriksi, jota on koon puutteesta huolimatta vaikea horjuttaa. Yksi asia, mistä vielä pidän tässä, niin tekisi myös jatkuvasti vaihdosta toiseen niitä pieniä, välillä ihan yksinkertaisiakin, asioita oikein, usein vielä vauhdikkaan pelinvyörymisen ja nopeasti tulevien tilanteiden keskellä. Ei vain näyttäviä koosteista poimittavia yksittäispelaamisia (esim. Yakupov), vaan kypsää ja fiksua kiekkoa. Tuo jos jonkin on merkki korkeasta peliälystä. Tähän kun yhdistää vielä nöyrän kahdensuunnan pelaamisen, niin koon puute alkaisi olemaan ainoa miinus. Ja ei kuitenkaan ole mikään täysi pygmi vaan tuollainen 180 senttinen (5'11'').

Ilman vakavaa (ja liikettä syövää) loukkaantumiskierrettä tai nykyään esiin nousseita aivotärähdysongelmia en vain osaa nähdä, etteikö Drouin tulisi luomaan komeaa NHL-uraa. Tietysti, jos sääntölinjoissa mentäisiin takaisiin vanhaan kahvaussarjaan nykyisestä liikettä ja reagoimista korostavasta liigasta, niin ehkä sitten, mutta tästäkään tuskin on pelkoa.

Lindholm on taitava pelaaja, mutta listaisin hänet kategoriaan "teuvoteräväinen", eli parhaimmassa tapauksessa voi olla NHL:n parhaimmistoa, mutta pahimillaan ei pelaa peliäkään. Barkov sen sijaan ei ole tuollainen pieni luisteluvoimainen kirppu, vaan kokonaisvaltaisempi pelaaja, jolla on kuitenkin ihan varmasti samanlaiset kädet kuin Lindholmilla.

Tästä olen kyllä aikalailla erimieltä. Lindholmilla olisi kuitenkin listattuna vaikkapa Ruotsin viralliseen kisarosteriin mitat 184 cm ja 87 kg, samat löytyvät elite prospectistakin. Mitä Ruotsin pelejä tuli tuijoteltua ja kaverin pelaamista seurattua, niin aika paikkaansa pitäviltä vaikuttivat. Vertailuna Teräväisen 180/78. Ei todellakaan mikään hiirulainen, vaan ihan miehen mitoissa oleva kiekkoilija. Ei tästä varmaan koskaan tule mitään Filip Forsbergmaista puhdasta modernia voimahyökkääjätyyppiä, mutta en epäile hetkeäkään etteikö pärjäisi myös fyysisessä pelissä. Tämän pelaaminen ei ole muutenkaan korkeasta taitotasosta ja pelikäsityksestä huolimatta mitään pelkkää kiekon kanssa näpräämistä vaan varsin kokonaisvaltaista kahdensuunnan kiekkoa, mihin kuuluu myös kropan käyttö. Hyvin voisiko sanoa nyky-Ruotsin muottiin sopiva hyökkääjän alku. Näitä samanlaisia hyväraamisia ja monipuolisia pelurinalkuja länsinaapuri tuntuisi suoltavan vuodesta toiseen ja aina me ihmettelemme miksi kelpaavat ensimmäisellä kierroksella? Niin...miksiköhän? Tämä loppu ei nyt ollut mitenkään sinulle kohdistettua vaan ihan yleisesti näihin keskusteluihin.

Filip Forsbergistakin oli muistaakseni viime kesänä kova ihmettely, miksi meni niinkin korkealla, vertailuna sitten jotain hikisiä tilastoja Allsvenskanista ja 17-vuotiaana pelatuista junnukisoista versus Teuvo sun muut. Tämän vuoden kisoissa näytti varmasti ihan jokaiselle, miksi Caps poimi pojan talteen numerolla 11? Vaikkapa Jacob de la Rose on nyt aika samanlainen tapaus, ei mielestäni yhtä lahjakas (kiekollisesti) kuin Forsberg, mutta hyvin samanlainen noin tyyppinä. Iso + osaa hyödyntää tätä, liike kunnossa (pieni terävyyden lisäys ei toki haittaisi), kädet toimivat, perusfiksu/peliälyäkin löytyy, pelaa mukavalla sykkeellä/intensiteetillä kivan romuluista kiekkoa jne. Voi olla aivan hyvin ensi kisoissa vuoden vanhempana ihan erilainen pelaaja jahka saa fysiikkansa palvelemaan paremmin tuota pelaamistaan. Vielä kun roolikin tullee luontaisen siirtymän vuoksi kasvamaan. Uskon, että tullaan varaamaan ensi kesänä joko ensimmäisen lopulla tai toisen alussa. Mikä tärkeintä se selvä ja kirkas pro-talentti olisi olemassa.

Myös Barkovilta uskon nähtävän kovat kisat vuoden kuluttua. Vielä ei iso mies ollut selvästikään fysiikaltaan valmis noihin hurjatempoisiin ja intensiteettisiin matseihin kovia maita vastaan, jota vielä korosti tuo syksyn ja alkutalven urakointi. Kyllähän nuo kisat taas kerran tarjosivat vaikkapa SM-Liigan runkosarjaan verrattuna selvästi enemmän vauhtia ja intensiteettiä, järjen ja kurinalaisuuden kustannuksella toki. Tähän ei vielä Barkov kyennyt vastaamaan, vaan jäi vähän liiaksi telineisiin. NHL-scoutit nyt tuskin tulevat painottamaan tämän kohdalla näitä kisoja, niin paljon sillä Barkovin tämän hetken suurimmat puutteet ovat, kuten jo todettua, täysin paikattavissa tulevien vuosien aikana ja vuorostaan vahvuuksien yhdistelmä on sellainen mitä ei läheskään kaikilta löydy.

MacKinnon, Lindholm, Drouin yms.. saattavat omata kovemman hyökkäyspotentiaalin kuin Barkov, mutta se on taas 1:500, että he joskus tulevat pelaamaan tasaisin ottein parhaalla tasolla.

Mihin perustat tämän näkemyksesi? Lisäksi Armian käyttäminen esimerkkinä Lindholmia ja Drouinia vastaan argumentoitaessa on jo mielenkiintoista. Ovat meinaan aika erilaisia pelureita muutenkin kuin pelaajakortin mitoiltaan. MacKinnon nyt noista voisi mennä parhaiten tähän Armiamaiseen harvinaislaatuisella yksilöosaamisella fleguilu-muottiin (eikä ollut mitään vittuilua Porin suuntaan, peace), mutta kyllä tämäkin on selvästi Joppea kokonaisvaltaisempi ja kiekottomaan pelaamiseen nöyremmin osallistuva pelaajatyyppi. En sitä kiellä, etteikö Barkov voisi noista kehittyä tasaisimmaksi peluriksi, mutta ei sekään nyt ihan noin musta valkoista ja päivän selvää vielä tässä vaiheessa sentään ole. Mutta se, etteivätkö esim. Drouin ja Lindholm voisi kehittyä tasaisia/tasaisen kovia otteita NHL:ssä takoviksi pelureiksi on jo aika kova väite. Älyä ja tunnollisuutta kun molemmilla riittää, eivätkä ole mitään pelkkiä yksilötaidolla säkenöiviä kädet ja jalat tapauksia. Oletko nyt oikeasti keskittynyt näiden pelaamisen seuraamiseen highlightsien ja hidastusten sijaan?

------

Seth Jones paransi kyllä kovasti kisojen loppua kohden sen alun oltua hieman jännittynyttä väkertämistä. Vielä on turhan aikaista puhua mistään varmasta ykkösvarauksesta kun aikaa draftiin on lähemmäs puoli vuotta, mutta otti ehdottomasti askeleen tuota kohti. Omastakin mielestäni tällä hetkellä se kaveri, jota muut ajavat takaa tuota positiota ajatellen.

Oma top-5 voisi mennä tällä hetkellä näin…

1. Jones
2. Drouin
3. Barkov
4. MacKinnon
5. Lindholm

Kovimpina haastajina sitten Monahan, Nurse, Ristolainen, Domi jne.

Jos pitäisi veikata kuka noista tippuu top-5:n ulkopuolelle, niin valitsisin MacKinnonin, hypestä ja kovista ennakko-odotuksista huolimatta tai ehkäpä juuri niiden takia, sillä ei ole vain kyennyt nyt draft-vuonna oikein laittamaan uutta vaihdetta sisään, mihin kaikki muut noista ovat järjestäen kyenneet. Voi hyvin olla, että joku GM nauraa vielä partaansa, jos tipahtaa Couturierin tyyliin tarjolle, mutta ymmärrän myös yhtälailla, mikäli kärjessä varaavat organisaatiot löytävät kerta toisensa jälkeen mielestään paremmankin varauksen. Couturierin kohdalla ongelma oli tosin ns. liiallinenkin turvallisuus, mikä nyt näyttäisi kääntyvän vain ja ainoastaan Flyersin voitoksi. MacKinnonin kohdalla ei kuitenkaan puhuta ihan samanlaisesta tapauksesta. Joskin näiden manausten jälkeen pelaa varmaan käsittämättömän kevään ja johdattaa Halifaxin Drouiniakin kirkkaampana tähtenä ja johtohahmona aina Memorial Cupiin. Niin tai näin, mielenkiintoinen tilanne.
 
Viimeksi muokattu:

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Pitäkää se seikka mielessä, että vaikka noita rankingeja on kiva tehdä ja spekuloida, niin draftiin on melkein puoli vuotta aikaa. Nykyinen top-lista on aika varmasti paikkansa pitävä, mutta paljon kerkeää vielä tapahtua ennen draftia. Kisoissakin Gaudreau nosti mukavasti osakkeitaan monen silmissä, vaikka onkin eräänlainen St. Louis -pygmi-inkarnaatio.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Pitäkää se seikka mielessä, että vaikka noita rankingeja on kiva tehdä ja spekuloida, niin draftiin on melkein puoli vuotta aikaa. Nykyinen top-lista on aika varmasti paikkansa pitävä, mutta paljon kerkeää vielä tapahtua ennen draftia. Kisoissakin Gaudreau nosti mukavasti osakkeitaan monen silmissä, vaikka onkin eräänlainen St. Louis -pygmi-inkarnaatio.

Gaudreauhan onkin toki jo neloskiekan varaus, näitä late bloomereita tulee toki joka vuosi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lindholm ... Filip Forsberg ... Jacob de la Rose ... MacKinnon

Asiallista ja perusteltua tekstiä, mutta en lainannut kokonaan, kun olisi tullut turhan pitkä pätkä.

Lindholm vaikutti minusta jopa paremmalta ammattilaispelaajatyypiltä kuin Filip Forsberg. FF tyytyi pelaamaan avojäällä, kun taas Lindholm meni aktiivisemmin ruuhka-alueille maalin eteen ja laitoihin. Luistelijanahan Forsberg on Lindholmia parempi ja muutenkin näyttävämpi, mutta jotenkin FFstä tuli mieleen Magnus Pääjärvi-Svensson. Eli pelaaja, joka on monin tavoin lahjakas, mutta jolta puuttuu se särmä, taistelunhalu, mikä erottaa "ihan ok" NHL-prospektin ja todella hyvän NHL-prospektin toisistaan.

De La Rose pelasi kiekollisena kerta toisensa jälkeen kohti kaukalon kulmaa, sen sijaan kun olisi pelannut kohden maalia. Jopa silloinkin kun oli edessä oli suhteellisen vapaa reitti ajaa maalille, niin hän kääntyi kohden kulmaa. Turhauttava tapa. En minä nähnyt hänessä potentiaalia muuhun kuin kolmannen ketjun karvaaksi laituriksi. Magnus Pääjärvestä voisi tulla erinomainen nopea puolustava laituri, jos hänestä sellainen koulutettaisiin, mutta De La Rosesta voisi tulla erinomainen raatava puolustava laituri, jos hän olisi sellaisen roolin valmis ottamaan.

Ja kun sanon jollakin pelaajalla oleva potentiaalia hyväksi NHL:n kolmosketjulaiseksi, niin se ei ole mitään pelaajan vähättelyä. Monet kolmosketjulaiset pelaavat pitkän uran ja tienaavat sinä aikana rahaa monin verroin enemmän kuin eurooppalaisten pistepörssien kärkinimet (KHL poislukien). Ja ovat joukkueelle pudotuspelivaiheessa menestyksen kannalta ratkaisevan tärkeitä pelaajia. Aliarvostettuja kavereita suomalaisessa mediassa ja eurooppalaisten fanien silmissä.

McKinnonista tuli mieleen Matt Duchene. Hieno junioripelaaja, hyvä NHL-pelaaja, mutta onko hänessä potentiaalia NHL-joukkueen johtavaksi pelaajaksi, "go-to-guy":ksi? Seth Jonesissa on ainakin potentiaalia joukkueen johtavaksi puolustajaksi, siksi valitsisin hänet joukkueeseeni ennen kuin McKinnonin. Itse asiassa valitsisin Barkovinkin ennen kuin McKinnonin, koska uskon juniorista kehittyvän erittäin hyvän kakkosketjun sentterin voittavaan NHL-joukkueeseen. Siis parannettu painos Mikko Koivusta tai Anze Kopitarista... .
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itse asiassa valitsisin Barkovinkin ennen kuin McKinnonin, koska uskon juniorista kehittyvän erittäin hyvän kakkosketjun sentterin voittavaan NHL-joukkueeseen. Siis parannettu painos Mikko Koivusta tai Anze Kopitarista... .

Vähän kyllä ristiriitainen lause, kun Kopitar toimi juuri Stanley Cupin vieneessä joukkueessa ykkössentterinä... :)

Eipä sen puoleen, itsekin kallistuisin juuri Barkoviin, jos noista kahdesta pitäisi valita...
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
En tiedä, onko kysytty jo täällä, mutta vaikuttaako tuo tynkäkauden pelaaminen jotenkin tähän varaustilaisuuteen? Jos pelit esim. venyisivät heinäkuun puolelle, niin onko varaustilaisuus kuitenkin tuolloin 28-29.6?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vähän kyllä ristiriitainen lause, kun Kopitar toimi juuri Stanley Cupin vieneessä joukkueessa ykkössentterinä... :)

Hah, nimenomaan. Joukkuemäärän kasvettua kolmeenkymmeneen ja palkkakaton käyttöönoton jälkeen Stanley Cupin voi voittaa, vaikka joukkueella ei ole huippuluokan ykkössentteriä! Toista se oli siihen aikaan, kun Läntisen konferenssin mahtijoukkueiden kärkisenttereinä olivat kaksikot Sakic-Forsberg, Yzerman-Fedorov ja Modano-Niewendyuk. Eihän nykyään ole kuin Pittsburghilla ja varauksin Carolinalla, Detroitilla ja Vancouverilla organisaatiossa kunnon kärkisentterit.

Eipä sen puoleen, itsekin kallistuisin juuri Barkoviin, jos noista kahdesta pitäisi valita...

Noo, jos Toronto pelaa samaan malliin kuin viime vuosina ja arpaonni hiukan suosii, niin voi olla Burke pääsee tekemään tuon valinnan!
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Hyvää pohdintaa sieltäkin suunnalta.

Lindholm vaikutti minusta jopa paremmalta ammattilaispelaajatyypiltä kuin Filip Forsberg. FF tyytyi pelaamaan avojäällä, kun taas Lindholm meni aktiivisemmin ruuhka-alueille maalin eteen ja laitoihin. Luistelijanahan Forsberg on Lindholmia parempi ja muutenkin näyttävämpi, mutta jotenkin FFstä tuli mieleen Magnus Pääjärvi-Svensson. Eli pelaaja, joka on monin tavoin lahjakas, mutta jolta puuttuu se särmä, taistelunhalu, mikä erottaa "ihan ok" NHL-prospektin ja todella hyvän NHL-prospektin toisistaan.

Itsekin pidän Lindholmia näistä monipuolisempana ja täten parempanakin talenttina, kun tuota kokoakin löytyy, jos nyt ei sentään aivan Forsbergin verran.

Mielestäni vain varsinkin välierässä Venäjää vastaan Forsberg osoitti juuri tätä taistelutahtoa, särmää, luonnetta ja johtajuutta. Pelasi mielestäni koko turnauksen parhaan erän, kaikki pelaajat mukaan lukien, siinä ensimmäisessä. Myöhemmissä alkoi ehkä jo vähän jalka painamaan hurjasta draivista. Näen tämän ehdottomasti tuollaisena tulevaisuuden 50+ pisteen top6 NHL-voimahyökkääjänä, jotka ovat etenkin pudotuspeleissä suuressa arvossa. Ei välttämättä niinkään runkosarjatähti, mutta sitä tuskin enää keväällä yksikään Caps-fani surkuttelee.

Finaalissa ei ollut läheskään yhtä hyvä, vaan yritti jotenkin liikaakin pikku näppärää kiekon kanssa sen oman suoraviivaisen ja fyysisen vahvuusalueensa sijaan, mutta oppia ikä kaikki. Ja mikä tärkeintä, kun vertaa vuoden takaisia kisoja näihin juuri päättyneisiin, niin olihan ero melkoinen. Harmi vain, että edustaa tulevaisuudessa Capsia. Mielellään tätä katselisi Flyersissakin.

De La Rose pelasi kiekollisena kerta toisensa jälkeen kohti kaukalon kulmaa, sen sijaan kun olisi pelannut kohden maalia. Jopa silloinkin kun oli edessä oli suhteellisen vapaa reitti ajaa maalille, niin hän kääntyi kohden kulmaa. Turhauttava tapa. En minä nähnyt hänessä potentiaalia muuhun kuin kolmannen ketjun karvaaksi laituriksi.

Itse näin kaverissa aineksia parempaankin, mutta näinhän nämä mielipiteet eroavat. Forsbergin tavoin oli mielestäni parempi mm. Venäjää vastaan välierässä, mitä itse finaalissa, jossa oli jotenkin turhan varovainen. Lisäksi ei oikein tahtunut pysyä jalalla mukana nopeasti pelanneita nopeita jenkkejä vastaan. Tiedä sitten vaikuttiko tuohon passiivisempaan ja varovaisempaan olemukseen se Venäjä pelissä täysin puhtaasta taklauksesta saatu rangaistus. Olihan se joo vähän blindside, mutta puhtaasti kroppaan ja veli venäläinen kun kurvaili sieltä sinisen yli pää kainalossa, niin olihan siinä taas tuomiota kerrakseen. Onhan tuo De la Rosen todennäköisin skenaario varmaankin tuollainen hyvä ja monipuolinen kolmosen laita, tämän takia se varauskin saattaa tulla ensimmäisen sijaan vasta toisella, mutta antaa tulevaisuuden näyttää. Olennaisinta tässäkin (kuten ylipäätään näissä monissa korkealla varatuissa ruotsalaisissa) on se, että näillä on se selvä pro-talentti olemassa ja nähtävissä. Kyllä De la Rosekin on helppo nähdä (ei tietystikään kierkossa kuulutettua) pelaavan vielä jonain päivänä vakituisesti NHL:ää, mutta voiko samaa sanoa näistä monista pienistä suomalaislaitureista? Ikonen, Lehkonen, Haapala jne. Joku noista varmaan tuossa onnistuu, mutta siinäpä se, että kuka? Tuon takia tippuvat sitten myöhemmille kierroksille ja täällä ihmetellään, kun edellä menee näitä muutamia hikisiä pinnoja Allsvenskanissa tehneitä De la Roseja.

McKinnonista tuli mieleen Matt Duchene. Hieno junioripelaaja, hyvä NHL-pelaaja, mutta onko hänessä potentiaalia NHL-joukkueen johtavaksi pelaajaksi, "go-to-guy":ksi?

Tuossapa boldattuna tosiaan se olennaisin. Ducheneen en ota kantaa, kun ei ole tullut Avs'a ja länttä seurattua läheskään samalla tapaa. MacKinnonilla olisi nyt keväällä Halifaxin kanssa paikka iskeä ja näyttää kuin ylipäätään kääntää kurssinsa uuteen nousuun, muuten voi tulla yllättäväkin varausnumeron pudotus.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
De La Rose tuskin koskaan kehittyy maalintekijäksi, ainakaan NHL:ssä, ellei kehity todella paljon tulevaisuudessa. Mutta hän on melko hyvä luistelija, pystyy fyysiseen peliin, suojaa kiekkoa hyvin ja laukaus on melko hyvä. Uskon, että De La Rose tulee tekemään hyvän uran puolustavana pelaajana NHL:ssä. Ja olen minä nähnyt häneltä tällä kaudella maalin, jossa hän kiertää pakin vain luistelemalla ja suojaamalla kiekkoa ja pistää kiekon ylös maaliin. Tämä siis Allsvenskanissa. Ja näkemykseni pelaajasta perustuu ~10 peliin viimeisen parin kauden aikana. Hyvä pelaaja ehdottomasti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Blue Jacketsin näkökulmasta ei ole Jonesin varaamisessa niinkään mieltä, vaikka huipputalentti olisi. Pakistossa on jo paljon taitavia prospekteja

MacKinnon tai Drouin olisi erittäin mielyttävää nähdä Jacketsien paidassa ja hyökkäyksen kärkinimenä Nashin poistumisen jälkeen.
Olen tästä samaa mieltä ja voi olla että juuri tämän takia Seth Jonesista ei ehkä tule ykkösvarausta jos Cloumbus tai Toronto saa ykkösvarauksen itselleen. Mitä nyt noita juutuub klippejä olen nähnyt niin MacKinnon on aika taitava/näyttävä pelaaja jota varmasti Cloumbuksen hmv-hyökkäys tarvitsisi sekä kentällä että markkinoinnissa. Torontokin tarvii hyökääjiä ja jos sattuisivat saamaan ykköspickin niin en usko että Maple Leafsin fanit hirveesti tykkäis jos varattaisiin jenkki-pakki.

En myöskään usko että Toronto eli B.Burke varaisi Barkovia jos heillä olisi siihen mahdollisuus. Kuitenkin puhutaan organisaatiosta joka on pistänyt pihalle suunilleen kaikki euroopalaiset pelaajat Grabovskia, Kuleminia ja Gunnarsonia lukuunotamatta. Lisäksi Berg ja Toskala ei varmaan kovin hyviä muistoja suomalaispelaajista ole jättänyt.

Yleensä näissä kuka tulee olemaan ykkösvalinta speuklaatioissa on 1-2 nimeä mutta nyt pyöritellään 3-4 nimeä joten nyt neljällä jengillä on tavallaan mahdollisuus saada ykkösvaruksen tasoinen pelaaja. Tähän kun lisätään että suomalaisia saataa ykköskieroksella vielä mennä kolme kpl niin kieltämättä poikkeuksellisen mielenkiintoinen drafti tulossa.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
En myöskään usko että Toronto eli B.Burke varaisi Barkovia jos heillä olisi siihen mahdollisuus. Kuitenkin puhutaan organisaatiosta joka on pistänyt pihalle suunilleen kaikki euroopalaiset pelaajat Grabovskia, Kuleminia ja Gunnarsonia lukuunotamatta.

Tähän vahva eri. Torontolta nimenomaan puuttuu se ykkössentteri, ja Nazem Kadri on oikeastaan ainoa kenestä voi sellaista edes teoriassa odotella. Barkovista saattaisi hyvinkin tulla se tulevaisuuden ruokkija Kesselille.

Enkä muutenkaan usko, että tuolla olisi mitään antipatioita euro-pelaajia kohtaan.. Tuskinpa sillä kansallisuudella on merkitystä, jos pelaaja muuten vastaa joukkueen tarpeita.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Enkä muutenkaan usko, että tuolla olisi mitään antipatioita euro-pelaajia kohtaan.. Tuskinpa sillä kansallisuudella on merkitystä, jos pelaaja muuten vastaa joukkueen tarpeita.

Päinvastoin siellä juuri kansalaisuudella voi olla merkittävääkin väliä tietyissä organisaatioissa, varsinkin jos joukkue miettii kahden eri pelaajan välillä.

Draftin kärjen uskoisin näyttävän tällä hetkellä tältä:

1. Jones
2. Drouin/MacKinnon
3. Drouin/MacKinnon
4. Barkov
5. Monahan

Ristolaisen uskovan menevän lähellä kymppiä ja Lehkosen ihan kierroksen lopussa tai toisella kierroksella. Top-3 ulkopuolelle spekuloiminen on tässä vaiheessa aika vaikeaa, tulee muuttumaan vielä aika paljon.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Päinvastoin siellä juuri kansalaisuudella voi olla merkittävääkin väliä tietyissä organisaatioissa, varsinkin jos joukkue miettii kahden eri pelaajan välillä.

Voi ollakin noin, jos tosiaan kyseessä on kaksi SAMALLA VIIVALLA olevaa peluria. Nythän Torontolla tilanne on se, että muille paikoille löytyy lupausta, paitsi siihen ykköskentän keskelle. Ja Barkov on kyllä näillä näkymin ainoa, kenellä tämän vuoden draftissa on mitään tulevaisuutta NHL-joukkueen ykkösketjun sentterinä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kun aloin noita ruotsalaisia ruotimaan, niin kehutaan vielä ysivitonen pakki Robert Hägg. Vaikka jäi tehotilastossa Elias Lindholmin tavoin miinuksen puolelle, niin minulle jäi Häggistä positiivinen vaikutelma. Ehkä se oli vain minun mielikuvani, että Hägg olisi saanut finaalissa jopa enemmän jääaikaa kuin muuten. Ainakin kaveri uskalsi hakea tasoitusta eikä tyytynyt pelaamaan omalla vaihdollaan nollaa nollaa ja välttämään sitä kolmatta takaiskua. Kateeksi käy tuo ruotsalaisten pakkilupausten määrä - puuttuiko sieltä neljä kärkipakkia ja silti selvisivät finaaliin asti. Ja kun nuo kaverit ovat vielä niin isoja ja perustaitavia eikä mitään vatasia.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Voi ollakin noin, jos tosiaan kyseessä on kaksi SAMALLA VIIVALLA olevaa peluria. Nythän Torontolla tilanne on se, että muille paikoille löytyy lupausta, paitsi siihen ykköskentän keskelle. Ja Barkov on kyllä näillä näkymin ainoa, kenellä tämän vuoden draftissa on mitään tulevaisuutta NHL-joukkueen ykkösketjun sentterinä.

MacKinnon, Lindholm ja Monahan pystyvät pelaamaan keskellä, varsinkin Monahan ja myös Lindholmin ja Kinnonin voi hyvin istuttaa keskelle. Näistäkö ei olisi Barkovin lailla NHL-joukkueen ykkösketjun sentteriksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös