Mainos

NHL Entry Draft 2013

  • 470 032
  • 790

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
MacKinnon, Lindholm ja Monahan pystyvät pelaamaan keskellä, varsinkin Monahan ja myös Lindholmin ja Kinnonin voi hyvin istuttaa keskelle. Näistäkö ei olisi Barkovin lailla NHL-joukkueen ykkösketjun sentteriksi?

Jos tarjolla on valmis sentteri (Barkov) tai pelaaja X, jonka "voi istuttaa keskelle", niin kumpaan vaihtoehtoon itse päätyisit? Torontossa ollaan hei sen verran epätoivoisia, että James van Riemsdykista ollaan tekemässä sentteriä...

Monahania en ole vielä tositoimissa nähnyt, ja MacKinnonin ja Lindholmin edesottamuksiakaan en ole läheskään yhtä paljoa nähnyt kuin Barkovin. Heidän osaltaan olen enimmäkseen muiden raporttien varassa. Jotenkin minulle on kuitenkin vakiintunut käsitys, että Barkov on näistä se "valmis paketti" ja. sentteriä hakevalle joukkueelle se ensisijainen vaihtoehto?

edit. Nojoo. Myönnetään sen verran, että Monahan on Ontariosta kotoisin, ja se saattaa nostaa hänet kyllä samalle viivalle Barkovin kanssa. Itse uskon Toronton silti kaappaavan Barkovin, jos (tai kun) korkealla päästään varaamaan.
 
Kateeksi käy tuo ruotsalaisten pakkilupausten määrä - puuttuiko sieltä neljä kärkipakkia ja silti selvisivät finaaliin asti. Ja kun nuo kaverit ovat vielä niin isoja ja perustaitavia eikä mitään vatasia.

Kolme sieltä taisi puuttua. Tai en ainakaan keksi Brodinin, Klefbomin ja Hampus Lindholmin lisäksi muita. Vai oliko se pakki, jonka Boone Jenner kolasi telakalle? No joka tapauksessa kateeksi käy, kuten sanoit. Onneksi Suomellakin on pitkästä aikaa tunkemassa useampikin puolustaja ihan NHL-tasolle asti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Enkä muutenkaan usko, että tuolla olisi mitään antipatioita euro-pelaajia kohtaan.. Tuskinpa sillä kansallisuudella on merkitystä, jos pelaaja muuten vastaa joukkueen tarpeita.
Noh, mun toteamus vain perustuu sille faktalle että sen jälkeen kun B.Burke tuli Torontoon vuonna 2008 niin sen jälkeen Maple Leafs ei ole käyttänyt yhtään ykkös- tai kakkoskierroksen varausvuoroaan euroopalaiseen pelajaan ja muutenkin kun kattoo tästä elitprospectin Maple Leafsin drafti historiasta minkälaisia lippuja siellä on niin aika Kanada ja USA painotteinen se on. Lisäksi tilastot osottaa myös sen että kun Burke aloitti 2008 - 2009 Torontossa niin Maple Leafsillä oli 12 eurooplaista pelajaa "ylhäällä" ja nyt niitä on alustavasti 3. Mielestäni se ei kai ole mikään salaisuus että B.Burke on koittanut viedä Maple Leafsiä P-Amerikalaisempaan suuntaan. Lisäksi B.Burke ei pelkää tehdä omapäisiä ratkaisuja joten siksi en vain usko että Barkov Torontoon päätyy.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Lisäksi B.Burke ei pelkää tehdä omapäisiä ratkaisuja

Tämä on kyllä täysin totta. Todennäköisesti sieltä ei huudeta sentteriä ollenkaan, vaan joku kärkipään pakkilupaus. Ja sitten jälkikäteen selostellaan, kuinka tämä oli juuri se pelaaja joka kaikista reilusta 200 kaverista haluttiin Torontoon.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues

Itse varaisinkin tällä hetkellä hyökkääjistä ainakin Kinnonin, Drouinin ja Monahanin ennen Barkovia. Jos jostain syystä kausi sm-liigassa ei jatkuisi odotetusti, niin voi hyvin olla vasta sijoilla 6-9. Toivotaan kuitenkin ettei näin käy.

E: Saa kyllä aika huonosti jatkua enkä tähän usko, katsotaan lähempänä draftia uudelleen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Joel Armia (Buffalo): "Most pure sniper I've seen in awhile... makes goalies look silly with release and reach... when motivated he was like man with boys." Yaroslav Kosov (Florida): "Played both ends of rink and didn't give up. Looks like a smart pick."

Tuo oli tuossa Boscon linkkaamassa jutussa. Armiahan piti olla ihan shaissea? Vai ropisko tuohon kommenttiin koko jutun uskottavuus? :D

Luulisi että Scoutit pitää tärkeänä näiden Barkovien ja muiden 17v suorituksia U-18 kisoissa kun pelaavat ikäistensä seurassa? Tuolla toivoisi sitten näkyvän Barkovinkin dominointia.
 

mchi

Jäsen
Vaikkei draft nyt näin kauden vihdoin alkaessa olekaan ensimmäisenä mielessä, niin laitetaanpa tännekin CSS:n Midterm Ranking, jos ei joku vielä ole nähnyt. Jones siis heidän listoillaan MacKinnonin edellä ja Drouin kolmosena, siis Pohjois-Amerikassa pelaavista. Barkov, Lindholm, Ristolainen odotettu kärki eurooppalaisissa.

Mitenkäs tuo draft siis nyt menee? Kaikilla pleijareiden ulkopuolelle jäävillä ilmeisesti mahdollisuus ykkösvaraukseen, mutta arvotaanko muutkin sijat, vai vaan ykköspick? En muista nähneeni mitään yksityiskohtasempaa infoa tuosta uudesta järjestelystä.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Ja tyosulun takiahan draftia on siirretty parilla paivalla. Varaustilaisuus pidetaan poikkeuksellisesti vasta 30.6. ja kaikki kierrokset pidetaan samana paivana Prudential Centerissa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Täältä löytyy videomuodossa Bob McKenzien top-30 pienien selitysten kera.

Top-10 on:

1. Seth Jones
2. Nathan MacKinnon
3. Jonathan Drouin
4. Aleksander Barkov
5. Elias Lindholm
6. Sean Monahan
7. Rasmus Ristolainen
8. Hunter Shinkaruk
9. Nikita Zadorov
10. Valeri Nichushkin

McKenzie pitää mahdollisena Drouinin tai Barkovin nousua kakkoseksi, muttei usko että heistä kummastakaan olisi #1 pickiksi. Itse epäilen jopa Drouinin nousua MacKinnonin ohi, muuten tuo top-5 näyttää aika hyvältä omaan silmiini.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jos tynkärunkosarja päättyisi sarjataulukon nykyisessä järjestyksessä, Columbus Blue Jacketsin kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa olisivat 3. (oma), 7. (Rangers) ja 9. (Kings) ennen draft lotterya. Joukkueet ovat tosin pelanneet eri määrän otteluita, joten tämän hetkisellä pistekeskiarvolla varausvuorot olisivat 2. (oma), 7. (Rangers) ja 10. (Kings). Siitä Jackets saisi kerralla kärkitalenttia kasvamaan korkoa valoisaan lähitulevaisuuteen.
 
Asiasta enemmän tietävät voisivat vastata että onko tänä vuonna esim 10-20 sijoilla saatavissa todellista stealia joka on ollut loukkaantuneena tai muuten vain pimennossa ja ei mene kärki kymmenikköön?
 

Noma

Jäsen
Asiasta enemmän tietävät voisivat vastata että onko tänä vuonna esim 10-20 sijoilla saatavissa todellista stealia joka on ollut loukkaantuneena tai muuten vain pimennossa ja ei mene kärki kymmenikköön?

Jos se tällä foorumilla olisi tiedossa, niin se olisi tiedossa myös NHL-skouteilla ja se todellinen steal menisi tasan siinä kohdassa kuin taidot edellyttäisivätkin.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos se tällä foorumilla olisi tiedossa, niin se olisi tiedossa myös NHL-skouteilla ja se todellinen steal menisi tasan siinä kohdassa kuin taidot edellyttäisivätkin.

Juurikin noin. Noita stealejä ei kukaan pysty ennakoimaan, mutta toki niitä mahdollisia stealeja voi aina arvailla.

En nyt ole mikään asiantuntija, mutta itselleni on jäänyt sellainen kutina, että Max Domi tai Hunter Shinkaruk voisi olla tämän vuoden Couturier tai Fowler. Toki tämä sillä erotuksella, että noita mainittuja oli veikkailtu ihan kärkipäähän rankingeissa varausvuosinaan ja Couturierhan meni vielä TOP10:ssä, mutta häntähän pidettiin ennen varausvuotta takuuvarmana 1st overallina, joten kai jonkinmoisesta stealistä voidaan puhua. Perinteiseen tapaan draftin lupaavin Venäläinen Valeri Nichushkin tipahtaa varmaan sen, ehkä joskus mainitun, Russian-factorin takia ulos TOP10:stä ja siinäkin saattaa olla steal sille joka uskaltaa "riskin" ottaa. St. Louisissa ainakin tiedetään mikä on parhaassa tapauksessa tulos jos tällaisen riskin ottaa. Tokihan aina on myös se mahdollisuus, että käy Kuznetsovit.

Mutta turha tosiaan hirveästi vielä stealejä pohtia, kun ei tiedä kuka siellä missäkin vaiheessa menee. Sitten draftin jälkeen voi katsoa tilannetta uusiksi.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jos se tällä foorumilla olisi tiedossa, niin se olisi tiedossa myös NHL-skouteilla ja se todellinen steal menisi tasan siinä kohdassa kuin taidot edellyttäisivätkin.

Varmaan tuossa nyt haettiin tuollaista kärkipään lupausta, joka kuitenkin syystä tai toisesta tippunee top-10 ulkopuolelle. Eli joka voi potentiaaliltaan olla top-5 luokkaa mutta joka riskikertoimen vuoksi tippuu alaspäin.

Esimerkiksi Grigorenkon piti vuosi sitten mennä sijoilla 3-5, mutta lokkaantumisen ja rikkonaisen kauden myötä tipahti sijalle 12. Vielä ei olla todellista potentiaalia nähty, mutta mahdollinen "steal".

Samoin Cam Fowlerin piti vuoden 2010 draftissa kamppailla Erik Gudbransonin kanssa ensimmäisenä varattavan pakin tittelistä. Gudbranson meni kolmantena, mutta Grigorenkon tapaan Fowler tipahti sijalle 12, vaikka TSN:n Draft Previewissä oli vielä 5. Tuohon ei ilmeisesti mitään selvää syytä ollut, ilmeisesti kukaan ennen Anaheimia ei vain ollut kiinnostunut puhtaasti kiekollisesta pakista. Tällä hetkellä näyttäisi hyvältä varaukselta tuolla sijalla, kun edellä varatuista vasta muutama kaveri on tehnyt läpimurron.

Edelleen 2010 Tarasenko oli taidoiltaan ja fysiikaltaan selvä ykköskorin mies varausta silmällä pitäen, mutta "russian factor" pudotti hänet sijalle 16. Pohjois-Amerikkalaisena olisi todennäköisesti kamppaillut ykköspickistä Tylerin ja Taylorin kanssa.

Nämä ovat nähdäkseni kavereita jotka puhtaasti taidoiltaan "kuuluisivat" ylemmäksi, mutta joiden varaamiseen sisältyy riskejä jonka vuoksi ovat pudonneet selvästi ja voivat sitten olla potentiaalisia "stealeja" alemmilla vuoroilla.
 

Largo

Jäsen
Asiasta enemmän tietävät voisivat vastata että onko tänä vuonna esim 10-20 sijoilla saatavissa todellista stealia joka on ollut loukkaantuneena tai muuten vain pimennossa ja ei mene kärki kymmenikköön?

Mahdotonta kenenkään on vielä tuollaista tietää. Sijoitukset tulee muuttumaan kauden edetessä ja edes draftin aikaan ei noita "ryöstöjä" voi tietää. Hyvä esimerkki viime vuonna varatusta Alex Galchneyukista. Mies oli käytännössä koko kauden sivussa, mutta varattiin silti kolmantena. Ei paljoa painanut miehen loukkaantuneena oleminen varausnumeroon. Hän tosin tippui rankingissa pahimmillaan 1.kierroksen loppuun, mutta kuten miehen otteista näkee, ei ne lahjat mihinkään kadonneet.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Uusin ISS top-30

Nyt tässä listassa näkyy varmastikin junnukisojen vaikutukset. Seth Jones odotetusti kärjessä, mutta kakkospaikalla on Valeri Nichushkin, joka on oikeastaan ollut nousussa koko kauden ajan. Nichushkin pelasi muistaakseni vahvasti junnujen MM-kisoissa vuoden vaihteessa ja hän on myös päässyt pelaamaan KHL:ssä tällä kaudella. Ei huonosti 17-vuotiaalta pojalta.

Alexander Barkov pudonnut seitsemänneksi, mutta uskon hänen menevän edelleen draftin viiden ensimmäisen joukossa. Ehkä junnukisojen epäonnistuminen laittoi kysymysmerkkejä Barkovin ympärille.
 
Uusin ISS top-30

Nyt tässä listassa näkyy varmastikin junnukisojen vaikutukset. Seth Jones odotetusti kärjessä, mutta kakkospaikalla on Valeri Nichushkin, joka on oikeastaan ollut nousussa koko kauden ajan. Nichushkin pelasi muistaakseni vahvasti junnujen MM-kisoissa vuoden vaihteessa ja hän on myös päässyt pelaamaan KHL:ssä tällä kaudella. Ei huonosti 17-vuotiaalta pojalta.

Alexander Barkov pudonnut seitsemänneksi, mutta uskon hänen menevän edelleen draftin viiden ensimmäisen joukossa. Ehkä junnukisojen epäonnistuminen laittoi kysymysmerkkejä Barkovin ympärille.

Aika jännä, että kisojen jälkeen tammikuun puolivälissä julkaistussa listassa noita junnukisojen vaikutuksia ei näkynyt kun Barkov oli 5. ja esim. Nikushkin 7. Muutenkin esim. Barkov on esiintynyt viimeisen kuukauden aikana yleisesti ottaen huomattavasti paremmin kuin kuukautta ennen junnukisoja ja kuitenkin laskua on tullut. Toki marginaalit ovat pieniä ja joku etukäteisrankkauksen heilahdus kuukaudessa pari sijaa ei tietenkään merkitse paskaakaan. Tulipahan nyt sanottua.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Seuraavassa listassa Jonathan Drouinin on täytynyt jo nousta MacKinnonin ohi. Oikeastaan ihmetyttää, ettei sitä vielä ole tehnyt, vaikka Drouin veti junnuskabat MacKinnonia paremmin ja on hakannut Q:ssa pisteitä paremmalla tahdilla.

Itse asiassa viime aikoina tahti on vain kiihtynyt Drouinin eduksi, kun tammikuun kahdeksassa matsissa tuli tehot 7+11=18 ja nyt helmikuussa neljässä pelissä 6+3=9. MacKinnonin vastaavat saldot ovat 5+8=13 ja 1+3=4 (MacKinnon ei muuten pelannut Halifaxin viimeisimmässä ottelussa, toivottavasti ei ole mistään isommasta kyse).

Onpa Drouinilla muuten 17 ottelun pisteputkikin menossa.

Ehkä MacKinnon on sitten pelaajatyyppinä hieman varmempi tai seuroille parempi. Drouinhan on maagisista käsistään elävä kaveri, kun MacKinnon on hieman, noh, tasapainoisempi pelaaja. Huono sanahaku, mutta nyt ei jaksa keksiä parempaa termiä.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Itse asiassa viime aikoina tahti on vain kiihtynyt Drouinin eduksi, kun tammikuun kahdeksassa matsissa tuli tehot 7+11=18 ja nyt helmikuussa neljässä pelissä 6+3=9. MacKinnonin vastaavat saldot ovat 5+8=13 ja 1+3=4 (MacKinnon ei muuten pelannut Halifaxin viimeisimmässä ottelussa, toivottavasti ei ole mistään isommasta kyse).

"lower body injury" pitää miehen arviolta viikosta kahteen sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Quebec Nordiques
Ehkä MacKinnon on sitten pelaajatyyppinä hieman varmempi tai seuroille parempi. Drouinhan on maagisista käsistään elävä kaveri, kun MacKinnon on hieman, noh, tasapainoisempi pelaaja. Huono sanahaku, mutta nyt ei jaksa keksiä parempaa termiä.

Kokonaisvaltaisempi? :)


En anna kovinkaan paljoa painoarvoa näille listauksille, uskon vieläkin siihen että Sasha menee kolmannella varauksella. Seth Jones kyllä vaikuttaa kaverilta, joka saatetaan ensimmäisenä varata. Drouin ollut myös erittäin mielenkiintoinen tapaus.

Kolmenkärki:

Jones
Drouin
Barkov/MacKinnon
 
Suosikkijoukkue
Canucks
"lower body injury" pitää miehen arviolta viikosta kahteen sivussa.
MacKinnon loukkaantui viikko sitten perjantaina, eli viikko tuosta on jo mennyt. Luistin osui ihan vapaassa luistelussa railoon ja jalka nytkähti, muttei näyttänyt kovinkaan pahalta tilanteelta. MacKinnon pystyi pelaamaan vaihdon loppuun, vaikka vähän nilkuttikin. Tässä on nyt hyvä sauma seurata miten Drouin pärjää ilman MacKinnonia, jos häneltä jää muitakin pelejä väliin, tuossa edellisessähän Drouin teki hattutempun.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tässä on nyt hyvä sauma seurata miten Drouin pärjää ilman MacKinnonia, jos häneltä jää muitakin pelejä väliin, tuossa edellisessähän Drouin teki hattutempun.

Drouin on nyt pelannut ilman MacKinnonia viisi peliä, joissa tehot ovat olleet 6+8=14, +12. Pistetahti siis rennohko 2,8 ppg, kun koko kauden osalta se on 2,15 ppg. Nathan on kuin syöpä.

Ketjun kolmas lenkki Martin Frk (Detroit 2. kierros 2012) on sen sijaan pistänyt tehot 5+3 noissa MacKinnonittomissa peleissä (ppg 1,6), kun koko kauden luvut ovat 1,52 ppg. Ja Halifax on jatkanut voittokulkuaan ja voittanut kaikki pelit ilman MacKinnonia, niin voidaanpa todeta ettei kaveri mitään Hart-matskua ole.

Kova tuo Halifaxin joukkue, kun tuon tason lahjakkuuden puuttuminen ei näy mitenkään joukkueen pelissä. En toki ole tänä ajanjaksona jaksanut pelejä katsoa, mutta näin tilastojen perusteella. Mooseheads for Memorial cup!
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Drouin on nyt pelannut ilman MacKinnonia viisi peliä, joissa tehot ovat olleet 6+8=14, +12. Pistetahti siis rennohko 2,8 ppg, kun koko kauden osalta se on 2,15 ppg. Nathan on kuin syöpä.

Itsekin ihmettelin, kuinka MacKinnon on edelleen saanut pitää paikkansa Drouinin edellä lähes kaikilla listoilla. Kehityskäyrä osoittaa ranskankanadalaisella edelleen ylöspäin, kun MacKinnonin kehitys on taantunut. Vaikeahan näitä on verrata, kun moni kykyjenetsijä varmaan katsoo MacKinnonin "vauhtipelin" sopivan paremmin NHL:ään, mutta vaikuttaa, että Drouinin katto on häntä korkeammalla.

Mitä itse olen katsonut, niin aika samanmittaisiksi molemmat on merkitty, mutta vähän epäilyttää tuo Drouninille merkitty pituus (5'11, n. 180 cm). Ettei vain olisi vähän ylimääräistä, kun kentällä MacKinnon näyttää ainakin pidemmältä.

Kyllähän sitä itse jo odottaa, millaista jälkeä Drouin saa aikaan NHL:ssä. Sanotaan näin, että junnupelit (joista havainnot toki pääasiassa perustuvat Halifaxin highlight'eihin) sekä U20-kisat kisat nostivat odotukset todella korkealla. Ihan heti ei tule mieleen pelaajaa, jonka debyytti olisi odottanut näin paljon. Pojalla on kyllä aivan mielettömän pehmeät kädet. Drounilla on ehdottomasti potentiaalia takoa todella hurjia tehoja Show'ssakin, mutta epäilemättä kärkipäässä on monta turvallisempaa vaihtoehtoakin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ykkösvuoron arvonta todennäköisyydet ei sitten muutukkaan ensi kesäksi, vaan mennään vielä vanhan kaavan mukaan. Kekäläinen on varmaan mielissään kun nyt näyttää vahvasti siltä että Columbuksella on todella hyvä mahku saada jopa ykkösvaraus itselleen. Jos Columbus saisi ykkösvarauksen niin se toisi ainakin viimemetereille draftiin lisää mielenkiintoa kun Columbus kuitenkin varasi viimekesänä Murrayn ja rosteri huutaa kuitenkin hyökkääjää, joten menisikö sittenkin MacKinnon tai Dourin ohi Jonesin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös