Mainos

NHL Entry Draft 2011

  • 158 323
  • 308

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kyllä Öhlund menisi franchise-pakista jos olisi parempi. Eiköhän kyseinen väittämä pidä paikkaansa kaikkien pelaajien kohdalla, että jos olisivat parempia niin olisivat....parempia?

Eikö ole mukavaa lainailla sillä tavoin valikoidusti, että voi vastata johonkin ihan muuhun kuin viestin keskeiseen sisältöön?

Sitähän yritin tuossa taannoin Larssonin fanclubille selittää, että mikäli ukosta ei rupea kuoriutumaan jotain selkeää vahvuutta/kukaan ei näe hänessä kehittymispotentiaalia, niin pitäisin nykytason Larssoniin käytettyä top-3 pickiä haaskauksena.

Tää alkaa kuulostamaan enemmän ja enemmän siltä, että Larssonissa täytyy olla jotain vikaa, koska sillä ei ole heikkouksia. Se on vaan paljon helpompi sanoa hyvästä kiekollisesta junnupakista, että se on lupaava, jos se ei osaa vielä puolustaa. Että sitten kun se oppii puolustamaan, niin se on vitun kova. Larssonin vika on selvästikin siinä, että vaikka se on hyvä kiekon kanssa, niin se osaa myös puolustaa. Selvästikään kaveri ei voi enää kehittyä, koska heikkouksia ei ole. Mitä sitten, että ikää on vasta 17-vuotta.

En ole nähnyt jannun edes pelaavan, mutta kyllä tässä on pakko alkaa uskoa, että uusi Robert Orr on tuloillaan. Toivottavasti Leafs rämpii pahasti.
 

Sambody

Jäsen
Kyllä, ja edelleen paino sanalla mahdollinen. Samaan tapaan kuin Draft Combinessa katsotaan kahta asiaa: 1)fyysistä kuntoa sillä hetkellä ja 2)kehittymisvaraa tulevaisuutta varten. Esim. Jordan Schroeder veti combinessa kovat tulokset, mutta se katsottiin hänelle miinukseksi, koska hänen pienikokoisessa varressaan ei ollut kehittymisvaraa. Tuo saattoi olla vaikuttamassa hänen putoamisessaan ennakoidusta top10-varauksesta kahdenkympin huonommalle puolelle. Draftissa kaikki kaikessa on ENNUSTAA miten varauskelpoiset tulevat ominaisuuksiensa puolesta menestymään NHL:ssä eli toisin sanoen...

Niinno. Tavallaan olet oikeassa Schroederin kanssa. Luulenpa vain, että enemmänkin tuossa varausnumeron tippumisessa oli kyse siitä, että Schroederin vedettyä hirmu tulokset combinessa katsottiin hän kohdallaan kovin mahdolliseksi se että hänen hyvät otteet oman ikäisiään vastaan johtuvat pitkälti normaalia kovemmasta fysiikasta. Sitten kun taas noustaan NHL:ään missä lähes jokainen alkaa olemaan kovassa fyysisessä kunnossa niin tuolla varrella ei sitten voidakkaan samalla tavalla dominoida kuin junnuissa. Larssonin kohdalla tätä ei tarvitse ajatella aivan tällä tavalla, koska on osoittanut että nykyiselläkin tasollaan pärjää aivan hyvin miehiäkin vastaan jolloin mittauksissa havaitut kehittymismahdollisuudet tällä saralla ovat vain plussaa.

Muutenkin aika huvittavaa, että täällä Hrustsovin johdolla jotkut lukee heikkoudeksi sen ettei löydy suurempia heikkouksia. Kuten täällä sanottu, aina voi pelaaja varsinkin noin nuori pelaaja kehittyä aina vain paremmaksi. Scouttien tehtävä on selvittää syyt miksi tämä ihmelapsi pärjää jo tuolla iällä aikuisia miehiä vastaan yhdessä euroopan kovimmista sarjoista ja tukeeko ne ominaisuudet tämän mahdollisuuksia luoda uraa maailman kovimmassa kiekkosarjassa ja onko heikkoudet sellaisia, jos sellaisia löytyy, että niitä voidaan realistisesti kehittää(tällä tarkoitan, että esim pelisilmää pidetään yleisesti aikalailla mahdottomana kehityskohteena). Sitten jos käykin ilmi, että tämä pärjää loistavan fysiikan takia ja pelisilmässä on puutteita voidaan alkaa organisaatioissa miettimään mitkä ovat tämän kaverin tulevaisuuden näkymät(peruspakki, ykköspuolustaja vai jotain siltä väliltä) ja kannattaako tälläiseen kaveriin käyttää kärkivarausta.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patrik Laineen Montreal
Koko viestin sisältö lyhykäisyydessään oli että kaikki muut ovat sokeita fanipoikia, jotka eivät ymmärrä, että jääkiekkoilija saavuttaa maksimaalisen taitopotentiaalinsa siinä vaiheessa, kun rautaa nousee penkistä tarpeeksi.

En ymmärrä ristiretkesi pointtia. Tuskin täällä kukaan on Larssonista tekemässä mitään seitsenkertaista Norris-voittajaa ennen ainoatakaan NHL-peliä, mutta sokeakin näkee, että hänessä on edellytyksiä huippupuolustajaksi. En usko, että monikaan NHL-joukkueen GM tukee tuota väitettäsi, etteikö 1st overallia voisi tuhlata tuollaiseen Larssonin kaltaiseen "peruspakkiin".
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Sitähän yritin tuossa taannoin Larssonin fanclubille selittää, että mikäli ukosta ei rupea kuoriutumaan jotain selkeää vahvuutta/kukaan ei näe hänessä kehittymispotentiaalia, niin pitäisin nykytason Larssoniin käytettyä top-3 pickiä haaskauksena. Jos niitä vahvuuksia alkaa selkeästi näkyä tai löytyy kehittymispotentiaalia niin silloinhan asia on eri. Tämä on ilmeisesti suurelle osalle täysin mahdoton asia käsittää.

Kyllä, tämä on täysin mahdotonta käsittää, koska väitteesi on kaikessa mahdottomuudessaan käsittämätön, kauniisti sanottuna argumenteillasi ei ole minkään valtakunnan painoarvoa (lue: perustelut = syvimmästä anaalisuolesta). Herää nyt herranjumala, poika, siis nimenomaan POIKA on vasta 17-vuotias. Sano yksikin TOP 3, -tai edes TOP 10 -pick, joka on 17-vuotiaana saavuttanut kehityshuippunsa ! Ai, et keksi sellaista? Katsos kun tuon ikäinen pelaaja, mikäli vain terveenä säilyy, kehittyy väistämättä!! En ymmärrä kuinka rautalangasta tämä pitää joillekin vääntää, eli aikainen kypsyys ei ole millään muotoa pois ns. kehittymisvarasta, kuten mm. Tomageeni tuossa jo aiemmin asian varsin hyvin selitti. Niin kauan kuin halua ja terveyttä löytyy, on mahdollisuus kehittyä jokaisella osa-alueella aina vain paremmaksi. Ja eikös ne parhaat peli-iät saavuteta keskim. 25-30 vuoden iässä? Ihan ilman minkäänlaisia "syvällisempiä kehityspotentiaaleja" miettimättä voi 100 pinnan varmuudella sanoa, että tuollaisen öbaut 10 vuoden kuluessa on mahdollisuus kehittyä vaikka kuinka paljon!

En muistaakseni missään sanonutkaan Larssonin olevan sysipaska, kyseenalaistin vain hänen kehityspotentiaalinsa. Seikka joka jäi sinun lisäksi lähes kaikilta huomaamatta. Aivan uskomatonta että omaa mielipidettä joutuu satojen viestien voimalla perustelemaan kun selkeästikään kenelläkään fanipojista ei tunnu olevan edes kohtuullisella tasolla olevaa sisälukutaitoa. Terve.
Tässä voitaisiin kyllä ihan jonkun toisen sisälukutaito ja järjenkäyttö ylipäätänsä kyseenalaistaa tuollaisen hölynpölyn jälkeen. Vaikka mistä sen tietää, ehkäpä juuri sinä olet oikeassa ja kaikenmaailman itseään ammattimiehiksi kutsuvat scoutit ovat täysin hakoteilla rankatessaan ruotsalaisen palstalla kuin palstalla top3seen. Kyllähän tuollaisella rautaisella, 20 vuotta varaustilauksia seuranneen kokemuksella + HIFK -faniudella (sen enempää henkilökohtaisuuksiin menemättä) ollaan takuulla asian ytimessä! Siis c'moon, väität kovasti ettei kysymyksessä ole Larssonin kohdalla kansalaisuusantipatiat, joten pakko kysyä mistä se sitten kiikastaa ettet usko juuri hänen mahdollisuuteensa nousta supertähdeksi? Kyllähän se meillä muillakin vituttaa suunnattomasti, että ruoho on vihreää aidan väärällä puolella, mutta minkäs teet! Mielipiteeseesi sinullakin toki on oikeus, en minä sitä sano, mutta tuollainen jonninjoutavaan haihatteluun perustuva argumentointi ja perkeleiden maalaaminen seinille (olkoonkin kyseessä ruottalainen prospekti) on turhinta provoa mitä näillä palstoilla voi viljellä.

PS. Asialliseen viestiin asiallinen vastaus, eiksje?
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patrik Laineen Montreal
Sano yksikin TOP 3, -tai edes TOP 10 -pick, joka on 17-vuotiaana saavuttanut kehityshuippunsa ! Ai, et keksi sellaista? Katsos kun tuon ikäinen pelaaja, mikäli vain terveenä säilyy, kehittyy väistämättä!!
Vaikka olenkin enemmän sinun puolellasi tässä väittelyssä, niin Hrutsevi heitti kyllä ihan hyviä nimiä tuohon kategoriaan:

Maailmahan on täynnä pelureita, jotka ovat olleet poikkeuksellisen kypsiä jo teineinä, mutta joista on kehityksen pysähdyttyä tullut tavallisia sarjajyriä. Hakematta tulee mieleen Radek Bonk ja Patrik Stefan, kotimaisista A-P "toinoi taklaa" Berg.
Miten tämä sitten on argumenttina mahdolliseen Larssonin kehityspotentiaalin puuttumiseen onkin eri asia.
 

Johnnie

Jäsen
Vaikka olenkin enemmän sinun puolellasi tässä väittelyssä, niin Hrutsevi heitti kyllä ihan hyviä nimiä tuohon kategoriaan:

Eeh... En kyllä itse ihan allekirjoittaisi tuota, että noilla Hrustsevin mainitsemilla nimillä on loppunut kehitys 17-vuotiaana mitä Jabbbe tässä kyseli. Sen voin toki myöntää että keillään mainituista herroista kehityskäyrä ei ollutkaan sitä mitä toivottiin/odotettiin draftatessa, mutta voiko joku tosissaan väittää että kauden 1992-1993 Radek Bonk oli samalla tasolla vaikkapa vuosien -99-03 Bonkin kanssa?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Miten tämä sitten on argumenttina mahdolliseen Larssonin kehityspotentiaalin puuttumiseen onkin eri asia.

Nimenomaan, tätä hain itsekkin ehkä hiukan kärjistäen ja epäsuorasti. Ei kuitenkaan kukaan aiemmin mainitusta kolmikosta (Bonk, Stefan, Berg) vielä 17-vuotiaana ollut uransa huipulla, vaikka toki odotuksiin nähden jokaisen ura on mennyt/meni enemmän tai vähemmän alakanttiin. Mutta paljon puhutun Adamin kehityspotentiaalin kanssa näillä tapauksilla ei ole mitään yhteyttä. Kaikki ei aina mene kuin satukirjassa, ja joskus 1+1 on jtn ihan muuta kuin kaksi. Kristallipallon tutkimisen voi siis ihan huoletta jättää ammattimiesten hommaksi, mutta sitä en allekirjoita, kun Hrutsovi ja HockeyNator väittävät Larssonin pojan varhaisen kypsyyden mahdollisesti syövän hänen kehityspotentiaaliaan. Huippulupausten kohdalla kehittymismahdollisuuksia voi verrata konkreettista esimerkkiä hakien vaikkapa kestävyysurheilijoiden maksimisykkeeseen, jotkut vain painivat isomman kaliiberin sarjassa kuin toiset. Siinä missä jonkun toisen suonet hakkaavat huippuvuosina 180 lpm, Adam kenties kykenee samaan jo alaikäisenä ja maksimitaso tulee myöhemmin olemaan huomattavasti korkeammalla. Objektiivisesti ajateltuna kyse on vain siitä, kuinka koneistosta onnistutaan ottamaan kaikki hyöty ja omainaisuudet irti. Jossitteluahan se on kaikki tyyni ja tämä siis vain esimerkkinä, syvempää tarkastelua varten pitäisikin ottaa käyttöön se kuuluisa lasipallo.
 

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Mutta ei se nyt hemmetti vieköön niin mene, että "raakileella" olisi paremmat edellytykset kehittyä supertähdeksi kuin "valmiilla" pelaajalla. Tuollainen yleistys on ihan oikeasti täyttä hevonpaskaa, jos nyt suoraan saa sanoa.

Ei menekään ja en ole supertähdeksi tulemista "raakileella" ja "valmiilla" pelaajalla verrannutkaan, enkä myöskään mielipidettä siitä kumman kaksikosta Larsson/Couturier luulen menevän ykkösvarauksella. Tässä on nyt ollut puhe yhdestä pelaajasta, jota voidaan pitää ennennäkemättömän valmiina pakkauksena 17-vuotiaaksi. Jos katsotaan Larssonin kehityskohteita yksityiskohtaisemmin niin perusominaisuuksissa kuten luistelussa, kiekonkäsittelytaidossa ja fysiikassa ei ole paljon varaa kehitykselle. Oikeastaan kaikki fyysiset ominaisuudet ovat kunnossa tai ainakin niiden kehitys on reilusti normipelaajan aikataulua edessä. Kehityksen pitää siis tapahtua henkisellä puolella ja aina tärkeän kokemuksen kautta. Se mikä tekee Larssonista erityisen ei ole hänen aikainen kypsymisensä niin fyysisellä kuin henkisellä puolellaan vaan peliäly, pelaajan tärkein ominaisuus. Siinä vastaus Larssonin erityistä vahvuutta etsineelle Hrustsoville.

Peliäly on monimutkainen käsite ja sitä en osaa sanoa pystyykö peliälyä kehittämään. Sanotaan, että voi. Todisteena eräs kolmannen kierroksen varaus vuoden 1989 draftista, josta kehittyi kuusinkertainen Norris-voittaja. Oma määritelmäni sille on "ymmärrys lajista ja sen toteutus pelitilanteessa". Joka tapauksessa peliälynsä turvin pelaaja pystyy menestymään ja se on suurin määräävä tekijä ylemmälle tasolle nousun onnistumisen kannalta. Tuttuina esimerkkeinä Granlund ja Vatanen, jotka nousivat ilman ongelmia junnuista ammattilaistasolle puutteistaan huolimatta. Kun Larsson siirtyy NHL:ään niin uskon hänen pärjäävän heti. Fyysinen valmius auttaa, mutta peliäly on se jonka turvin siellä pärjää. Pärjäämisestä menestymiseen on pitkä matka ja se vaatii muitakin apuja kuin kertyneen kokemuksen.

Jos Larsson pystyy pelaamaan varmaa peruspeliä ja ansaitsemaan ylivoimavastuuta alaikäisenä Elitserienissä niin en epäile etteikö hän kykene siihen myös NHL:ssä. Seuraava askel on kehittyä supertähdeksi (jos sallitaan yliampuvien ennakko-odotusten luominen alaikäiselle) ja supertähtenä olo vaatii useita erityisominaisuuksia. Peliäly-kohtaan rasti, se on varma tapaus. Muita erityisominaisuuksia ovat esim:
- Ylivertainen taitotaso. Larsson ei ole kaikista taitavin kiekkovirtuoosi. Ei aina tarvitsekaan olla sanoo Nicklas Lidström.
- Pelirohkeus/vastuunottokyky. Vastuunottokyvystä mainitsin jo, että se on yksi asia, jossa Larssonilla on vielä hiukan todistettavaa. Jo viime kaudella poika oli playoffeissa ykkös-yv:ssä ja se kertoo jo osaltaan niin kyvykkyydestä kuin uskalluksesta ottaa roolia. Tosin tulokaskaudesta ammattilaissarjassa tai reilusti alaikäisenä junnumaajoukkueissa pelaamisesta ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, kun nuorilla on tapana pelata enemmän varman päälle. Pelirohkeus on hieno termi ja sen omaaminen/puuttuminen voi tehdä ison eron kahden taitotasoltaan yhtä hyvän kanssa. Fyysisen pelin toteuttamiseen Larssonilla riittää ainakin rohkeutta. Rohkeutta kiekolliseen peliin toivoisi lisää ajatellen, että kyseessä on superlahjakkuus. Ainakin sen voisi todistaa junnumaajoukkueessa (WJC, tärkeä näytönpaikka).
- Luonne/johtajan ominaisuudet. Larsson ei ole kanadalainen, joten nämä voittajaksi tulemisen määräävät ominaisuudet ovat hänen osaltaan vielä todistamatta. Siis tottakai ovat, välillä unohtuu kaverin olevan vasta 17. NHL-joukkueen kulmakivenä olemisesta haaveileva tarvitsee runsaasti näitä ominaisuuksia ja saapi nähdä miten Larsson tuo nämä näkyviin siirtyessään kapeampiin kaukaloihin.

Summa summarum. En missään vaiheessa väittänyt Larssonin aikaisen kypsyyden haittaavan hänen kehitystään vaan koko ajan paino on ollut sanalla mahdollinen. Larsson tulee olemaan tarkan suurennuslasin alla ja meneillä olevan hypetyksen myötä häntä tullaan katsomaan erittäin kriittisesti ja sen myötä heikkouksia tullaan etsimään ja varmasti niitä myös löydetään. Ehkä yksi on kehittysmisvaran puute, ehkä ei. Kyse on vain ja ainoastaan mielipiteistä, kun ennustetaan tulevaisuutta. Itse tykkään seurata prospecteja kriittisesti ja miettiä mitä pelaajan X täytyy tehdä ennen kun hän voi pärjätä NHL:ssä. Olisin voinut jättää ensimmäisestä viestistäni muutaman lauseen (=jossittelun, johon syyllistyn usein) pois ja kirjoittaa pelkkiä ylistyssanoja eikä tätä väittelyä olisi koskaan käyty. Ja se olisi ollut sääli, hyvää keskustelua on saatu aikaan ja hienoa nähdä draftin herättävän tunteita. Vielä kun saisi porukan paikallisten junnupelien katsomoihin...
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Summa summarum. En missään vaiheessa väittänyt Larssonin aikaisen kypsyyden haittaavan hänen kehitystään vaan koko ajan paino on ollut sanalla mahdollinen. Larsson tulee olemaan tarkan suurennuslasin alla ja meneillä olevan hypetyksen myötä häntä tullaan katsomaan erittäin kriittisesti ja sen myötä heikkouksia tullaan etsimään ja varmasti niitä myös löydetään. Ehkä yksi on kehittysmisvaran puute, ehkä ei. Kyse on vain ja ainoastaan mielipiteistä, kun ennustetaan tulevaisuutta. Itse tykkään seurata prospecteja kriittisesti ja miettiä mitä pelaajan X täytyy tehdä ennen kun hän voi pärjätä NHL:ssä. Olisin voinut jättää ensimmäisestä viestistäni muutaman lauseen (=jossittelun, johon syyllistyn usein) pois ja kirjoittaa pelkkiä ylistyssanoja eikä tätä väittelyä olisi koskaan käyty. Ja se olisi ollut sääli, hyvää keskustelua on saatu aikaan ja hienoa nähdä draftin herättävän tunteita. Vielä kun saisi porukan paikallisten junnupelien katsomoihin...

Pitipä ottaa ihan kupponen kahvia ennenkuin kykenin tulkitsemaan tätä analyysia =) Eli ansiokkaasta pohdinnasta täytyy kyllä antaa propsit. Olet ilmeisesti melko tarkkaan perillä Larssonin kyvyistä, ja selkeitä, mielipiteitä tukevia argumentteja on helppo ymmärtää. Loppupeleissähän mahdollisen "kehityspotentiaalin" (on muuten typerä sana, ei joku osaisi keksiä parempaa?) arvioiminen perustuu jossitteluun, koska lähikaupan valikoimasta ei valitettavasti vielä aikakonetta löydy. Mukavaahan se on että jotkin asiat nähdään eri tavalla, kuten tuo että tietoisesti suhtaudut lupauksiin kriittisesti ja pyrit etsimään niitä puutteita, jotka heidät huippupelaajista vielä erottavat. Itse taas toivon varsin sinisilmäisesti kaikille junioreille kansalaisuudesta riippumatta mahdollisimman hyvää uraa, ihan jääkiekon yleisen tason ja kansainvälisen arvostuksen takia. Oli sitten kyseessä ruotsalainen persereikä tai kotimaisen mediahypen superhuippuyliluonnollinenjumalantoinenpoika ala Granlund, näkisin molemmat mieluusti tähdistöpeleissä yms kissanristiäisissä muutaman vuoden kuluttua. Myönnettäköön, että silloin tällöin vastakkainasettelu ja kenties tarkoituksellinen tunteidennostatus piristää kummasti! Ehkä se on jossainmäärin lätkäkeskustelun suola.

Mutta jottei ihan menisi nuoleskeluksi eikä offtopikiksi, niin olisiko jollakin tarkemmin seuranneella heittää samanlaisia detailtietoja J. Armiasta kuin HockeyNatorilla Larssonista? Noin äkkiseltään katsottuna isokokoinen, rightilta ampuva laituri on kenties se isoin puuttuva palanen, jota suomikiekon tulevaisuus huutaa. Maalintekopotentiaalia kaverilta ilmeisesti löytyy, eli lieneekö kyseessä perinteinen puolustuspelaamisesta vastuuta ottava snaipperi tyyliin "hellurei keskiviivan alapuolelle en jalkojani laske"?
 
Viimeksi muokattu:

HockeyNator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, kaikki junnut
Mitä nyt selität? Totta kai sillä on väliä kuinka hyvä varausikäinen pelaaja on varaushetkellä. Esimerkiksi Crosby olisi ollut ykkösvarauksen arvoinen vaikkei hän olisi kehittynyt enää pätkääkään varauspäivän jälkeen, koska hän oli jo tuolloin parempi kuin kukaan 2005 draftatuista tulee ikinä olemaan (ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta). Jos joku on oikeasti ikäluokassaan niin ylivoimainen kuin mitä nyt mm. Crosby ja Lemieux olivat, millään "kehittymisvaralla" ei ole enää mitään väliä.

Sidney Crosby varattiin ensimmäisenä, koska Pittsburghin scouttausosasto odotti hänestä tulevan drafti-ikäluokan parhaan pelaajan. Totta kai tämä ennustus tehdään silloiseen tasoon ja peliesityksiin vedoten, mutta päätös tehdään sen suhteen miten varattavan pelaajan odotetaan menestyvän NHL:ssä. Harva on NHL-tasoa jo junnuissa pelatessa, joten sille seikalle kuinka hyviä pelaajat ovat 17-vuotiaina ei pitäisi antaa painoa vaan edelleen, draftin tarkoitus on laittaa pelaajat järjestykseen potentiaalin suhteen, ei sen hetkisen tason.

Ja tuon porua aiheuttaneen kehittysmisvara-termin voi selittää EA Sports-tyyliin. Oletetaan Larssonin olevan nyt 70 overall, kun 100 on maximi. Larssonin maximipotentiaaliksi sanoisin 95, joten kehittymisvaraa on 25 yksikön verran. Jonkun toisen taso voi olla nyt pykälässä 50 ja potentiaali 85:ssa, joten kehittysmisvara on isompi. Kaikki on suhteellista. Ja todetaan vielä, että muut varattavat pakit saavat kehittyä helvetin paljon saavuttaakseen Larssonin.

----------------------

Jabbben tapaan raportit Joel Armiasta (kuten myös muista varaustoivoista) kiinnostavat täällä päässä, kun en pääse Sm-Liigaa yhtä tiiviisti seuraamaan kuin viime kaudella. Muutama kysymys keskustelun etenemiseksi:

1) Miten Armia pärjää luistelussa ja fyysisyydessä ammattilaistasolla?
2) Mikä on Miikka Salomäen erityisvahvuus, joka voisi tehdä hänestä ensimmäisen tai toisen kierroksen varauksen?
3) Sami Salmisella on hyvät ominaisuudet luistelun, taidon ja koon myötä, mutta mikä on Salmisen lahjakkuustaso? Onko hän millä sijalla suunnilleen liigamiehistön loukkaantumisia paikatessa? Taitaa Salminen olla tällä hetkellä loukkaantuneena, mutta miten pitkään?
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Aika huvittavaa vetää tähän jotkut kansalaisuusantipatiat, vaikka ainakin meikäläisen kapealla elämänkatsomuksella se nyt on se ja sama onko pelaaja Kanadasta, Ruotsista tai vaikka vinkuintiasta.

Kaikille vielä tiedoksi ja pöytäkirjaan merkittäväksi, että minulla ei ole mitään Larssonia vastaan vaikka julkesinkin suurilla JOS ja MIKÄLI höysteillä epäillä hänen mahdollisesti putoavan rankingeissa ilman mainittavaa kehitystä nykytasostaan. Sehän ei ole minulta millään tavalla pois vaikka Larsson varattaisiin nrolla 1 ja voittaisi seuraavat 25 Norrista putkeen. Seurataan tilannetta, palataan asiaan ja lähemmin Elitserieniä seuraavat voivat nepata raporttia kehiin.
 
Hrustsovilta kysyisin vielä, että mitkä ominaisuudet kelpuuttaisit vahvuuksiksi Larssonista puhuttaessa. Mikään jo tarjotuista sinulle ei ole kuitenkaan kelvannut, joten siksi kysyn. Eikö ole aika kummallista miten korkealla Larsson on kaikissa rankkauksissa jos hänellä ei kuitenkaan ole yhtäkään mainittavaa vahvuutta kiekkoilijana? Eikä edes varaa kehittyä. Kai se on sitten uskottava, että tässä on nyt käsissä 17-vuotiaana uransa huipulla oleva peruspakki.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Eiköhän Larssonin vahvuudet ole aika moneen kertaan täällä jo lueteltu ja ei minulla ole niihin mitään lisättävää tai niistä mitään poistettavaa. Enkä myöskään väittänyt etteikö hän kehittyisi. Sanoin vaan, että varausnroon vaikuttaa myös sen tulevan kehityksen määrä ja maksimipotentiaali. Förstår du?
 
Eiköhän Larssonin vahvuudet ole aika moneen kertaan täällä jo lueteltu ja ei minulla ole niihin mitään lisättävää tai niistä mitään poistettavaa.

Aiemmin huutelit Larssonin vahvuuksien perään ja taisitpa vielä sanoa, että mikäli hänestä ei vahvuuksia ala löytymään, niin hänestä ei ole franchise-palaajaksi. Eli oletko sittenkin samaa mieltä, että Larssonilla on myös jokunen vahvuus pelaajana?
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Varmaan tajusit että tarkoitin jotain poikkeuksellista ominaisuutta jollainen yleensä kaikilta huippupelureilta löytyy. Larsson tuntuu olevan tasainen suorittaja kaikilla osa-alueilla ilman silmiinpistävää erityisosaamista. Eikä se väärin ole, mutta hakematta silti tuli Öhlund mieleen vastaavanlaisena suorittajana. Juu ja mulle tuli jo selväksi että Larsson on kaikessa pari vuotta edellä, ei tarvitse (toivottavasti) enää kerrata.
 

Weikkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, RoPS, Devils, 49ers, LFC
NHL:n Central Scouting on tuoreessa listassaan luokitellut neljä suomalaista ns. "A-luokan" pelaajiksi (Armia Ässistä, Markus Granlund ja Sami Salminen HIFKin junnuista sekä Miikka Salomäki Kärppien junnuista), joilla on potentiaalia 1-2 kierroksen varaukseen. Ainoa B-luokituksen (3-5 kierros) ansainnut pelaaja on Jypin junioreiden Oula Palve. C-luokituksen miehiä onkin sitten jo runsaammin. Maalivahdeista Jypin junioreiden Samu Perhonen on tällä hetkellä A-luokassa.

Linkki uutiseen ja listaan (NHL.com)

Edit. korjaus
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
NHL.com on tuoreessa listassaan luokitellut [...]
NHL.com ei ole siis listannut mitään, vaan NHL:n Central Scouting. Listat on toki julkaistu myös verkkosivuilla, mutta niiden pääasiallisena tarkoituksena on tarjota NHL-seuroille puolueeton näkemys siitä, keitä pelaajia kannattaisi käydä katsastamassa.
 
Laitetaan nyt tähän vielä tämä ISS:n tuore top 30, jossa Armia siis parhaana (ja ainoana) suomalaisena sijalla 15. Vielä ei ainakaan Armian miehekkäät otteet SM-liigassa ole vaikuttaneet listasijoitukseen, mutta toisaalta paljon ehtii vielä tapahtua ja taas toisaalta eipähän Granlundin sijoituskaan parantunut kauden mittaan yhtään vaikka pelasikin loistavasti miesten peleissä. Niin ja siis tarkennuksena, että edellisellä listalla Armia oli #19, mutta kauden alkaessa #17 ja siihen nähden parannusta on vain pari sijaa. No kuten sanottua, paljon ehtii tapahtumaan. Kahdet nuorten MM-kisat vielä edessä Armialla (ja mahdollisesti myös Salomäellä ja Ma.Granlundilla).
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Larsson on kyllä mielenkiintoinen tapaus, koska kyseessä on ikäisekseen äärimmäisen harvinainen tapaus, elikkä isokokoinen, liikkuva pakki, jolla riittää jo alaikäisenä fysiikka ja pelikäsitys miesten peleihin. Melkoinen arvoitus on kyllä, että missä menee sitten äijän katto.

Oma käsitykseni on, että Larsson ei mene ekana, vaan että nykytilanteessa 1st pick on joko Couturier tai Nugent-Hopkins, koska Larssonin kiekollisiin taitoihin ei luoteta tarpeeksi.
 

Sambody

Jäsen
Maalivahdeista Jypin junioreiden Samu Perhonen on tällä hetkellä A-luokassa.

Eipä se Suomen maalivahtituotanto ota loppuakseen, jos Perhosellakin on potentiaalia olla top60 varaus. Gibson taitaa kumminkin olla tällä hetkellä suomalaisista maalivahdeista kuuminta tavaraa(eikä vähiten huikean alku kauden takia), kun katsotaan kohti ensi kesän draftia. Ilman ihmeellisyyksiä varmaan viedään kahden ensimmäisen kierroksen aikana Gibson.
 

Hrustsovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix Coyotes
Pistetäänpä tilastopäivitystä McKenzien listan pelurien osalta, suluissa mitat Hockey Databasesta mikäli eroavat:

T1. Sean Couturier, Centre, 6-3, 185 lbs (6-4, 191)
Drummondville (QMJHL) 19, 11+14=25, 4pim

T1. Adam Larsson, Defenceman, 6-3, 220lbs (6-2, 209)
Skellefteå (SEL) 15, 0+2=2, 6pim

3. Ryan Nugent-Hopkins, Centre, 6-0, 160 lbs (6-0, 155)
Red Deer (WHL) 14, 3+17=20, 8pim

T4. Gabriel Landeskog, Right Wing, 6-0, 201 lbs
Kitchener (OHL) 13, 9+7=16, 28pim

T4. Brandon Saad, Left Wing, 6-2, 200 lbs
Saginaw (OHL) OHL 13, 7+6=13, 10pim

6. Victor Rask, Centre, 6-2, 193 lbs
Leksand (SWE-1) 13, 2+1=3, 2pim

7. Matt Puempel, Left Wing, 6-0, 190 lbs
Peterborough (OHL) 12, 8+9=17, 12pim

8. Dougie Hamilton, Defenceman, 6-3, 180 lbs
Niagara (OHL) 13, 2+8=10, 21pim

9. Adam Clendening, Defenceman, 5-11, 190 lbs (5-11, 187)
Boston University (H-East) 5, 0+1=1, 6pim

10. Seth Ambroz, Centre, 6-3, 198 lbs
Omaha Lancers (USHL) 6, 1+1=2, 13pim

Ja pistetään bonarina vielä loppuun listan ulkopuolelta
Joel Armia, Right Wing, 6-3, 187 lbs
Porin Ässät (FIN) 14, 6+4=10, 6pim
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Yhtä asiaa Larssonin kannattaa harjoitella vähän kovemmin tai sitten jättää moiset tempaukset täysin väliin:

Adam Larsson vs. Dan Corso YouTubesta.

Niin ja mainitaan nyt vielä, että pätkässä verta näkyy riittävästi.

Kuten videosta näkyy, niin tappeluhan oli loppujen lopuksi varsin tasaväkinen. Larsson halusi vain suojella käsiään/välttää ottelurangaistuksen ja tappeli näin ollen hanskat käsissä. Paljain nyrkein Corso olisi luultavasti ollut vaikeuksissa. Tämän lisäksi Larssonilla oli kypärä päässä ja visori leikkasi silmäkulmaan pienen haavan (johon riitti viisi tikkiä)-> verta, paljon verta.

Joten koko episodi näyttää paljon pahemmalta kuin mitä se oikeasti olikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös