Mainos

NHL Entry Draft 2009

  • 185 804
  • 545

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ole seurannut keskustelua kovin tarkasti, mutta kuka on väittänytkään että Rajala varattaisiin kolmen parhaan joukossa - siis edes tässä hypoteettisessä tilanteessa?
Nimimerkki Turisti arvioi alkuperäisessä viestissä, että menisi hieman isompana sijoilla 2-5.
Alkuperäisen jossittelun mukaanhan tilanne oli siis se, että Rajalan ominaisuudet pysyisivät muuten samoina, mutta mies kasvaisi ihmemömmöillä luokkaan "190/90". Tai olisi ilmeisesti ollut tuota luokkaa jo aiemmin - esimerkiksi siellä paljon puhutuissa U18-kisoissa.
Niin. Edelleenkin kaipaan perusteluja miksi Rajala olisi yhtä hyvä kuin Ovechkin, jos olisi hieman isompi. Jos todellisuudessa olisi yhtä hyvä, niin mies varattaisiin varmuudella top-5:ssä oli miten pieni tahansa. Esimerkiksi Matt Duchene on Rajalaa viitisen senttiä ainoastaan pidempi ja menee varmasti top-5:ssä.
Toki draftissa on paljon aika lailla samaa tasoa olevia pelaajia, mutta mielestäni Rajala olisi hypoteettisessä tilanteessa selvästi viiden kovimman joukossa.
Perustele miksi olisi varmasti top-5:ssä. Esimerkiksi seuraavasta porukasta pitäisi pudottaa taaksensa kolme: Tavares, Hedman, Svensson-Pääjärvi, Duchene, Kane, Schenn ja Cowen. Ketkä ne olisivat ja millä perustein?
Koska sulta sitä kysyttiin. Muutenkin on yleensä luonnollista, että omat väitteensä perustellaan. Silloin niille tulee ainakin jonkinlaista pohjaa.
Edelleenkin nojaudun ammattiscouttien raportteihin. (Ainakin mieluummin kuin jonkun Saku #11:n Rajala on ihqu -raportteihin.)
Sekoitat nyt hypoteettisen tilanteen ja todellisuuden.
Enpäs. Sinä vain et ymmärtänyt. Ylempänä tästä jo kirjoitin.
PS. Vielä siihen Ovechkin-vertaukseen: ymmärrän sen kyllä sikäli, että ainakin Rajala tuntuu nauttivan maalinteosta lähes yhtä paljon kuin Ovy.
No niin. Kuin kaksi marjaa!
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomalaisia esimerkkejä siitä miten iso koko nostaa pelaajan haluttavuutta draftissa tai jopa nostaa kyseisen pelaajan sinne vaikka muuten ei olisi missään nimessä tullut draftatuksi, on ihan tarpeeksi että niistä pystyy huomaamaan koon olevan plussaa.

Marko Anttila , Teemu Riihijärvi , Tuukka Mäkelä , Pauli Levokari nyt näin esimerkkinä.
Varsinkin tuo Anttila on hyvä esimerkki siitä miten suuri koko voi nostaa kaikkien listojen ulkopuolelta draftiin mukaan vaikka taidollisesti ei sinne kuuluisi.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Loukkaantumistenkaan sattuessa harvemmin junnut pääsevät pelaamaan, jos nyt ei ole mitään puolta jengiä saikulla kun on kokoonpanon ulkopuolella aina se muutama vanhempikin pelaaja varmuuden vuoksi. Tämäkin varmasti yksi iso syy miksi suomalaisia ei noilla listoille pahemmin näy. Ainakaan kovin korkealla.

Tämä on aivan totta. Nostaisin kuitenkin Pekka Virran poikkeuksena tähän sääntöön jolla on munaa antaa rohkeasti peliaikaa myös junnuille. Tälläkin kaudella seitsemän junnua (-88 tai nuorempia) pääsi pelaamaan 39+ ottelua sekä kolme muutakin ainakin haistelemaan liigatunnelmia. Lähivuosista löytyy paljon lisää esimerkkejä junnuista joita on rohkeasti tuotu liigaan mukaan ja jotka ovat pikkuhiljaa ottamassa paikkojansa kokoonpanosta. Tietenkin ihan ymmärrettävää ettei suuremmilla seuroilla ole yhtä paljon "varaa" alkaa kokeilemaan junnuja kun ne menestyspaineet on vähän eri luokkaa.

Toinen asia on tietenkin kuten mainitsit, että jos nyt jostain syystä pääsevät pelaamaan niin ne junnut lyödään lähes poikkeuksetta sinne nelosketjuun joidenkin puukäsien kanssa vetämään jämäminuutteja. Näissäkin tapauksissa luulisin järkevämpää olevan katsoa ko. junnun pelaajatyyppiä ja taitoja. Jos käsiä/laukaisuvoimaa löytyy niin miksei rohkeasti kokeilla vähän hyökkäävämpään rooliin jossa pääsee käyttämään niitä taitojaan?
 

Schadowan

Jäsen
Nimimerkki Turisti Perustele miksi olisi varmasti top-5:ssä. Esimerkiksi seuraavasta porukasta pitäisi pudottaa taaksensa kolme: Tavares, Hedman, Svensson-Pääjärvi, Duchene, Kane, Schenn ja Cowen. Ketkä ne olisivat ja millä perustein?

Täällä tuskin kukaan on nähnyt näiden kaikkien pelaavan, joten aika vaikea on kenenkään sanoa suuntaan tai toiseen. Mutta siis kuuleman/highlight-pätkien mukaan voisin tuohon vastata. Edelle menevät selkeästi Hedman, Tavares ja Duchene. MSP on jo käsitelty, eli aika tasoissa olisi Rajalan kanssa. Schenn iso,pelisilmän omaava sentteri, joka on loistanut pleijareissa, eli aika vaikea häntä on ohittaa. Cowenilla iso loukkaantuminen takana, joka on vaikuttanut hänen pelaamiseensa, muuten top5 kamaa. Kane on ollut hyvä tällä kaudella, mutta moni on sitä mieltä, että hänellä on suurin "bust" mahdollisuus top10:ssa varattavista pelaajista. Eli Hedman,Tavares,Duchene,Schenn menevät omissa papereissa edelle.

Mutta pitää ottaa vähän takaisin, eli kyllä toi top5 on sen verran kova, että tiukkaa tekisi sinnekkin pääseminen. Toivoisin, että Suomesta joskus joku kovan luokan prospecti siirtyisi Kanadan junnusarjoihin, niin saisi vähän pespektiiviä näihin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Schadowan

Jäsen
Miten olisi SM-Liigassa hyvin pärjänneet Oskar Osala tai Juuso Puustinen? Vai tarkoitatko oikeasti todella lahjakkaita tyyliin Mikael Granlund?

Kyllä, juuri näitä huippuluokan talentteja. Osala ja Puustinen ovat hyviä prospecteja kyllä molemmat, ja hyvinhän he ovat pärjänneet rapakon takana. Puustiselta jäi vaan harmittavasti se lopullinen läpimurto WHL:ssä tekemättä. Mutta on todella vaikea verrata jotain Suomen A-junnujen tasoa johonkin OHL:ään tai WHL:ään. Kanadassa on kuitenkin niin eri meininki, nuo junnut ovat jo ammattilaisia siellä periaatteessa. Granlund teki 16-17 vuotiaana yli 50 pistettä A-junnuissa, mihin hän olisi pystynyt vaikka OHL:ssä? Pulkkisen siirrostahan oli jotain puhetta ja olisin 100% tämän sen siirron takana, varsinkin kun Pulkkisen pelityyli sopii niin hyvin P-Amerikkaan.
 

Iippo31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Monta
Nämä ammattilaisten listat ovat surkuhupaisia. Itku on lähellä kun joku surkea Kivistö menee Rajalan edelle. Ei jumalauta.

Miksi poraamaan rupeat? Ennakkolistat ovat toki enemmän arvailua, mutta oletko omasta mielestäsi sen verran parempi NHL:n tuntija kuin 300 peliä vuodessa näkevät NHL-scoutit? He tietävät ainakin minun mielestä oman pesänsä sinua paremmin (joukkueen tarpeet/pelaajien vaatimustason) ja sitä kautta draft numerosta on kenenkään ulkopuolisen aivan turha porata tai valittaa. En rehellisesti usko että mikään joukkue jättää poimimatta heidän mielestään parasta pelaajaa...niin elleivät he sitten ole niitä huonompia tämän asian taitajia!
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ensinnäkin perustelin usealla lauseella sen, miksi Toni Rajala voisi ominaisuuksiltaan olla varattuna viiden ensimmäisen pelaajan joukossa. Jostain syystä jätit kaikki nämä perustelut pois lainauksistasi ja pyydät perustelemaan uudestaan. Katso edellinen sivu. Jos Rajala olisi fyysisiltä valmiuksiltaan Ovechkinin tasoinen, esimerkiksi pituus/paino-akselilla, uskoisin heidän pelityylinsä lähentelevän toisiaan.
Huomasin kyllä perustelusi, mutta en nähnyt mitään järkeä niitä lainata. Olen kanssasi samaa mieltä, että Rajala on paras ensi kesänä varattavista Sm-liigaa pelanneista pelaajista. Muutapa niillä perusteluillasi ei oikein ollutkaan arvoa.

Miksi? Kaikki ovat luonnollisesti hyviä lupauksia. En ole nähnyt Schennin tai Cowenin pelejä, mutta heistä lukiessani en löydä mitään sellaista, mikä nostaisi heidät ehdottomasti top viitoseen silloin, jos Rajala olisi myös fysiikan saralla kova tekijä. Svensson-Pääjärvi ja Kane ovat siinä hilkulla, mutta nostaisin Kanen top vitoseen hänen erinomaisen kahden suunnan pelinsä vuoksi.
Ja voit kuitenkin väittää näkemättä yhtään pelejä ja lukemalla muutaman kirjoituksen, että Rajala olisi varmasti näitä pelaajia parempi? Eikai kukaan ole väittänytkään muuten, että Schenn ja Cowen ehdottomasti top-vitoseen pitäisi nostaa. Haluan vain kuulla miksi heidät ehdottomasti pitäisi tiputtaa sieltä "jättiläis-Rajalan" tieltä. Ja Svensson-Pääjärvi on pelannut jo puolitoista kautta Elitserieniä, oli loistava U20 kisoissa(, jossa oli muuten kaikki huiput mukana) ja Rajala taasen on pelannut miesten pelejä vasta parikymmentä. En nyt väitä, että "jättiläis-Rajala" olisi huonompi kuin Svensson-Pääjärvi, mutta että ehdottomasti parempi. En menisi sanomaan.

Sitten taas hypoteettisen tilanteen ja todellisuuden sekoittamiseen: tässä ollaan nyt jauhettu siitä saatanan 190/90 -jossittelusta koko ajan, mutta teikäläinen kertoo kuinka Toni Rajala ei ole kuitenkaan ammattiscouttien listalla niin korkealla nyt kuin hypoteettisessa tilanteessa. Ei tietenkään! Ei ne ammattiscoutit siellä lue Jatkoaikaa ja kelaile, että ehkä meidän pitäisi kuvitella Rajalalle hieman enemmän pituutta ja arvioida häntä sen perusteella.
Et edelleenkään ymmärtänyt. Vastaan tähän aiemmalla kirjoituksellani:
Jos todellisuudessa olisi yhtä hyvä, niin mies varattaisiin varmuudella top-5:ssä oli miten pieni tahansa.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä. En ole valitettavasti ihan niin "syvällä pelissä", että jaksaisin katsella ulkomaisten junnujen pelejä ja tehdä syväluotaavaa taustatyötä, jotta voisin esittää mielipiteeni foorumilla.
Kiitos. Tyhjentävä vastaus.
Ei ole väittänyt, mutta itse halusit tietää ketkä tietystä joukosta tiputtaisin top vitosen ulkopuolelle ja miksi. Schenn ja Cowen kuuluivat joukkoon, josta halusit meikäläisen tekevän tiputusta. En valitettavasti osaa perustella heidän ulkopuolelle jäämistä muulla kuin sillä, etteivät he yksinkertaisesti ole omasta mielestäni parempia kuin Tavares, Hedman, Jätti-Rajala, Kane ja Duschene.
Olen syyllinen. Halusin tietää, että millä perusteella Rajala on ehdottomasti parempi, mutta kieltämättä kyllä toivoin vastaukseksi jotain muutakin kuin vain "siksi".
Ahaa. Keskustelu on mennyt sen verran sekavaksi ja naurettavaksi todellisuuden sekä jossittelun sopaksi, etten tiedä haluanko ymmärtääkään.
Voin sanoa että et halua. Nyt on ehkä ihan hyvä hetki vetäytyä takavasemmalle.
 

Schadowan

Jäsen
Ja voit kuitenkin väittää näkemättä yhtään pelejä ja lukemalla muutaman kirjoituksen, että Rajala olisi varmasti näitä pelaajia parempi?

Pois lukien ammattiscoutit (Joista luultavasti merkittävä osa keskittyy P-Amerikaan), niin voin lyödä vetoa, että ei täällä eikä varsinkaan HFBoardseilla pysty kukaan kirjoittaja tekemään pätevää listaa esim. 1. kierroksen varauksista. Onhan se nyt selvää, että Kanukeilla on omat suosikit kärjessä, ruotsalaisilla omansa ja me sitten liputetaan omien puolesta (mielestäni kuitenkin ihan järkevästi, verrattuna HfBoardseihin, jossa meininki on aika naurettavaa joskus). Itse voin sanoa nähneeni nämä suomalaiset huiput (Nättinen, Rajala, Vatanen) n. 10 pelissä pelaamassa tällä kaudella, ja ei sekään paljoa ole.

On typerää asettaa Rajalaa kenenkään em. pelaajien edelle, mutta niin se on myös toistepäin. Se, että nämä pelaajat siellä pyörivät jatkuvasti top10:ssa ei välttämättä meinaa mitään. Itse olin totaalisen pettynyt, kun näin Tavaresin ensimmäistä kertaa pelaamassa ja monesti sen jälkeenkin. Tottakai hän haistaa maalipaikat, mutta verrattuna esim. Crosbyyn WJC:ssä 2004, niin ero oli mielestäni melkoinen. Tämän vuoden WJC:ssä hän ei ollut edes joukkueensa ykköshyökkääjä. Hedman oli myös pettymys WJC:ssä mutta hän taisi olla loukkaantuneena. Mutta pointtina on se, että nämä listat ovat lähes poikkeuksetta puolueellisia ja totuus näistä pelaajista nähdään n. 3-6 vuoden päästä, jos sillonkaan.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Tänään alkaa sitten se show, missä Rajalan on näytettävä osaamistaan. Eli draft combine. Viime vuonna muistini mukaan Colin Wilson nosti osakkeitaan combinessa ja Rajalan tapauksessa hyvillä tuloksilla mies hilaisi itsensä ensimmäiselle kierrokselle. Suomalaisista osallistuvat: Haula, Nättinen, Rajala ja Vatanen.

Lista Draft Combine:n osallistuvista.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
NHL Entry Draft -osiossa NHL:n sivuilla oli äänestys, että kuka maalivahti valitaan ensimmäisenä. Itse veikkaan Michael Zadoria, Robin Lehneriä tai Olivier Royta. Yksi tai kaksi maalivahtia valittaisiin sijoilla 21-30 ykköskerroksella ennustukseni mukaan, mutta pidän sitä jopa epätodennäköisenä, että maalivahti valittaisiin ensimmäisellä kierroksella.

Kyle Woodlief arvioi, että Mikko Koskinen valittaisiin neljännellä tai viidennellä kierroksella. Samaa voisi kuvitella toisesta suomalaisesta maalivahdista, Joni Ortiosta.
 
Viimeksi muokattu:

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Prkl. Nyt vasta tajusin että juhannusta ei vietetäkkään Entry Draftia seuraten vaan draft ajoittuu viikko juhannuksesta eteenpäin... Saa ruveta jännäämään työvuoroja :(

Toivottavasti Rajala näyttää kyntensä testeissä ja nostaa itsensä ykköskiekalle.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tässä on myös ensimmäisen kierroksen jälkimmäiselle puolelle ennakoitujen Chris Kreiderin ja Zach Budishin blogit Combinen tiimoilta:
Kreider ja Budish

Anatsun heittämästä linkistä bongasin, että Jordan Schroeder on melkoinen keho pieneksi mieheksi. 17 toistoa 70 kilolla on melkoisen kova tulos ilmeisesti muihinkin vuosiin verrattuna.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Atlantan todennäköinen ykkösvalinta Evander Kane on ilmeisesti lyönyt aika kovat tulokset tauluun
TSN:Evander Kane (#3) had an excellent workout. He had 17 bench presses, which ties the unofficial high for the day. Kane also did 47 push-ups, which seems to be far and away the best so far. In general, the 17-year-old looks like he's in really good shape. Kane has lots of room to grow but was certainly ready for this judging by his workout.

Hyvältä näyttää siis näiden tulosten perusteella Thrashers vinkkelistä.

Tavares oli skipannut ylävartalo-testit ja veikkailaan, että miehellä on siellä jonkinsortin vamma.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Rajala ei mitenkään häikäissyt combinessa ja paikka ykköskierroksella on aika täpärässä.

TSN kirjoitti:
Despite the elite Swedish prospects, the most interesting player in the group may have been Toni Rajala (#11 among Europeans). While virtually all of the prospects look young, Rajala looks like somebody's 12-year-old brother.

He might be 5-foot-8 or 5-foot-9 and, while he's listed at 163 pounds, it wouldn't be a surprise if that was overstated. He mustered just four on the bench press (and even a couple of those may have been questionable), but keep in mind, he was just named the Best Forward at the Under-18 World Championships in North Dakota, after scoring 10 goals and 19 points in just six games. No matter how small he is, he's got talent.

TSN:n blogi toisesta päivästä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Rajala ei mitenkään häikäissyt combinessa ja paikka ykköskierroksella on aika täpärässä.

Ei tuo nyt huonokaan ole, jos Heatley ei ole aikoinaan saanut ainoatakaan rykäisyä penkistä.

Uskoisin, että suuri osa jengeistä ei noita tuloksia tutki, vaan mitä löytyy sieltä tuloksen takaa. Kuten tuosta St. Louis Bluesin 2007 varausvideosta näkee, pelaajia kartoitetaan lihaksiston ja luuston perusteella aika tarkkaan. Halutaan nähdä, paljon sieltä löytyy teoriassa fyysistä potentiaalia revittäväksi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halutaan nähdä, paljon sieltä löytyy teoriassa fyysistä potentiaalia revittäväksi.

Tämä on Rajalan kohdalla varmasti yksi suurimpia kysymysmerkkejä: minkä verran on realistista odottaa lihasmassaa kertyvän muutaman seuraavan vuoden aikana ilman muiden ominaisuuksien kehittymisen kärsimistä.

Kyseessä on high risk/high reward -tilanne, mutta uskon kuitenkin Rajalan nimen nousevan esiin ykköskierroksen loppupuolella.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
NHL.comin raportin mukaan Vatanen esiintyi combinessa edukseen. En ihmettelisi, vaikka joku hänet nappaisi toisen kierroksen loppupuolella, sen verran vakuuttava hän oli jo u18-kisoissa.

Rajalaa tosiaan TSN:n blogissa kuvailtiin "jonkun 12-vuotiaaksi pikkuveljeksi", ja tulokset heijastelivat pitkälti pojan kokoluokkaa. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan pelkästään huono asia, sillä joissain tapauksissa skoutit ajattelevat asiaa siltä kantilta, että jos poika dominoi kenttää nykyisillä voimaominaisuuksillaan, niin mitä hän tuleekaan tekemään kunhan saa hieman bulkkia kehoonsa? Näin kävi mm. Dany Heatleyn kanssa, joka huhujen mukaan ei saanut combinessa aikaiseksi yhtäkään nostoa penkiltä (Rajala 4, parhaat lähemmäs 20).
 
Tuo vain parantaa Rajalan mahdollisuuksia, kun kaveri voi vielä kehittyä reippaasti kovemmaksi. Joku Schroeder on jo max. rajoilla, kun tulee tuollaisia tuloksia. Sitä paitsi.. eikö penkissä nostettu aina sama paino? Vai oliko suhteessa oman painon kanssa?

Kuitenkaan ensimmäisellä kierroksella Toni ei mene ja hän tarvii muutaman vuoden SM-liigassa, että uskaltaa lähteä NHL:ään. Pulkkinen ja Granlund näillä näkymin menevät sitten ensi vuonna TOP 10:ssa.
 
Kaikki nostelivat 150 paunan, eli vajaan 70kg:n painoja.

No silloinhan tuossa ei ole oikein järkeä, eikä testi kerro oikeastaan mitään. Rajalahan painaa hieman yli 70kg, joten melkein omaa painoansa joutui nostamaan. Yleensähän toimiva tapa on ollut testeissä se 60% omasta painosta.

Maximeissa sitten suhteutetaan tulokset painon kanssa. No mikäs minä olen NHL neuvomaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös