Nyt on ensimmäinen kausi takana Blackhawksilla ja noutaja tuli heti runkosarjan ensimmäisellä kierroksella Starsia vastaan. Toivottavasti tämä ei ole mikään enne tulevista oikean maailman peleistä. Voisin nimittäin hyvinkin kuvitella juuri kyseisen skenaarion, ottaen huomioon Centralin pistetilanteen ja tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset kyseisten joukkueiden välillä.
Anyways, hommahan ratkesi pitkälti siihen kun ensimmäisen pelin jälkeen 66% ykköskentästä meni harjoituksissa klesaksi (pojat ei voineet yhtään varovaisemmin treenata). Vasemman laidan takuumies Dano 3 viikkoa ja Hossa kuukaudeksi. Piti sitten vaihtaa kakkoskenttä ykköseksi ja Toewsin rinnalle jotain parhaimmillaan bottom 6 kavereita. Voitot lopulta Starsille 4-2.
Runkosarja meni joukkueelta oikein mallikkaasti, kun joukkue otti 82 ottelusta 48 voittoa ja yhteensä 108 pistettä. Playoffeihin pääsivät käytännössä kaikki tutut joukkueet, joskin yllättäjiäkin mahtui mukaan. Näitä yllättäjiä muunmuassa Maple Leafs, Canucks, Blue Jackets ja Montreal. Materiaaliinsa nähden suurimpia floppaajia olivat Florida, Wild, Flyers ja Bruins jotka eivät päässeet playoffeihin. Floridan puolesta myönnettäköön, ettei tässä pelissä Barkov, Huberdau ja Ekblad ole ihan niin kovia vielä kuin oikeassa maailmassa ja puolestaan Jagr on ottanut vähän turhankin paljon ikäalennusta taitoihin. Joten Florida varmasti paranee parissa kaudessa melkoisesti.
Pistepörssin voittaja oli ei niin suureksi yllätykseksi Steven Stamkos 91 pisteellä, joka on muuten tässä pelissä aivan jäätävän kova ukko. Kaikki taidot vihreällä ja suurin osa vielä lähellä maksimia. Maalipörssin voittaja olikin suurempi yllätys, sillä sen voitti 51 kihauksella Buffalon Tyler Ennis. Mitä lie on kaveri syönyt? Toisaalta oli myös aktiivisin laukoja joten Buffalon taktiikkana oli ilmeisesti pelata kiekot aina Ennisille. Ottaen huomioon että joukkue jäi playoffien ulkopuolelle, ei tuota taktiikkaa taidettu seurajohdon puolelta ajatella ihan loppuun asti?
Omasta joukkueesta kovin pistemies oli oikean maailman mukaisesti Patrick Kane, joka taiteili 74 ottelussa 77 pistettä. Ihan oikean elämän mukaiseen vireeseen ei kaveri aivan venynyt, mutta suoritus oli kuitenkin kaverin palkkapussiin mitattuna ihan asiallinen. Kane oli myös joukkueesta eniten plussalla 38 maalin verran. Joukkueen kovin maalipyssy oli maalipörssin toiseksi sijoittunut Artemi Panarin 48 häkillään. Myönnettäköön että Panarin pelasi käytännössä koko kauden Kanen vierellä ainoana tavoitteenaan annettu ohje "lauo sitä kiekkoa". Leipämies totteli uskollisesti käskyjä, josta seurauksena hieman huvittavakin pistejakauma 48+26.
Suurin osasyy joukkueen menestykseen oli varmasti Vezinan arvoisen kauden pelannut Corey Crawford, joka sijoittui maalivahtien tilastoissa toiseksi päästettyjen maalien määrässä 1.96 päästetyllä maalilla per peli. Torjuntaprosentti oli 92,4.
Tulevaisuuden lupauksista selkeästi lupaavin on Teuvo Teräväinen, joka on jo tässä vaiheessa 4 tähden pelimies. Skoutit lupailevat kaverista tulevaa maailmantähteä ja yhden kauden aikana erityisesti kaverin laukaustaito kehittyi jopa 4 pykälää (suuresta treenin painotuksesta johtuen). Tulevalla kaudella ja kesän aikana Teukalle on tarkoitus ottaa kunnon fitness kuuri, jotta jaksaa painaa kovempia minuutteja. Playoffeissa pienoinen ongelma oli, että Teukka lähti otteluihin monesti vain 80% kunnossa, koska kaverin kestävyys oli niin heikko. Muita vakuuttavia lupauksia Haukkanutussa ovat ainakin Kyle Baun ja Marko Dano. Esimerkiksi Philip Danaultin potentiaali on pelissä pienoinen pettymys.
Ensimmäinen kausi on nyt pelattu ja ihan hauskaa tekemistähän tämä oli. Tietysti tuo Stars tappio oli pienoinen pettymys, joskin ainakaan Stanley Cupin voittaminen ei tullut liian helposti. Täytyy siis selkeästi rakentaa joukkuetta vielä eteenpäin ja pyrkiä parantamaan syvyyspelaajien tasoa. Tällä kertaa parin kärkiäijän loukkaantuminen rampaannutti käytännössä koko joukkueen voittomahdollisuudet. Tulevalla kaudella tähän on tarkoitus valmistautua paremmin.
Seuraavaksi vuorossa ensimmäinen drafti jota odotellaan mielenkiinnolla. Paljon ollaan skoutattu draftin tulevia pelaajia ja mielenkiintoista nähdä minkälaisia treidejä kesällä on luvassa.
Pelille toistaiseksi arvosanaksi 8/10. Potentiaalia on kuitenkin valtavasti ja peliä pelaa varsin mielellään. Varsinkin kun fantasiamanagerointi on itselle niin mieluisa harrastus.
EDIT: Ensimmäisellä kaudella Stanley Cupin voitti Pittsburgh Penguins. Finaalissa vastassa oli Nashville Predators.