Mainos

NFL season 2016–2017

  • 95 783
  • 608

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos katsoo puhtaasti tilastoja (henkilökohtaiset+joukkue) niin Matt Ryan lienee todennäköinen valinta MVP:ksi. Itselläni ei tuohon asiaan mitään vahvaa mielipidettä ole antaa, sillä sen verran vähän on tällä kaudella tullut muiden joukkueiden kun Steelersin matseja katsottua. Zeke Elliottia ovat jotkut tuohon keskusteluun myös olleet nostamassa, eikä se täysin perusteeton ajatus olekaan, mutta jättäisin hänet kuitenkin pois tästä spekulaatiosta. OPOY onkin sitten asia erikseen, siinä äänestyksessä Elliott on erittäin vahvoilla.
Minä olen täsin Elliottin takana. Rookiena sisään ja Romon poissaollessa veti haalarit niskaan, jengin reppariin ja yksin raahasi vieläpä kivireen perässään. Jos eivät tuota tajua, niin ovat ihan helvetin kujalla. Prescott oli yllättävän hyvä, mutta se johtui hyvin pitkälti siitä, että Elliott oli siellä vieressä seisomassa ja aina kun meni homma tiukille, niin ojensi vain pallon viereen ja johan tuli tulosta. Aivan jäätävä suoritus jos olisi ollut veteraani kyseessä, mutta että rookie, ehdottomasti MVP:n paikka. Noille kuupille on näitä jaettu liikaakin, nyt olisi hyvä sauma ja syy vähän näyttää että on myös katseltu niitä pelejä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jaahas, Redskins hyvinkin mahdollisesti menettämässä siis hyökkäyksen koordinaattorin Sean McVayn Ramsin päävalmentajaksi. Vähän riskihaulta kuulostaa Ramsille, kun kuitenkin vasta kolmekymppisestä jätkästä puhutaan. McVay on kyllä tehnyt hyvää työtä Cousinsin ja hyökkäyksen kanssa, mutta päävalmentaja Jay Gruden on hyökkäysorientoitunut koutsi, joten on paha sanoa, miten suuri osa kreditiistä kuuluu McVaylle ja miten suuri osa Grudenille.

Toiveena tässä on tietysti Ramsille se, että McVay on tuleva tähtivalmentaja, joka omalla osaamisellaan onnistuu myös ulosmittamaan Jared Goffista kaiken potentiaalin. Mutta rohkea veto yhtä kaikki tämä olisi sen jälkeen kun Rams luotti kaikki nämä vuodet "tuttuun ja turvalliseen" Jeff Fisheriin.

Toki sinne on Schefterin mukaan todellinen kehäkettu Wade Phillips mahdollisesti tulossa koutsaamaan puolustusta jos McVaysta tulee päävalmentaja.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Rapoportin mukaan Joseph oli ollut eilen Broncosin johdon kanssa illallisella ja tullaan todennäköisesti jo tänään nimeämään Broncosin päävalmentajaksi. .

Ja näin kävikin, Broncos julkisti juuri nelivuotisen sopimuksen Vance Josephin kanssa. Broncos yrittää myös viedä Mike McCoyn Billsin nenän edestä hiomaan Siemiania ja Lynchia. Joe Woods eli Broncosin takakenttäkoutsi olisi huhujen mukaan Denverin uusi DC. Eli Wade Phillips saa lähteä vielä työnhakuun..
 

Sambody

Jäsen
Chargers muuttamassa jo ensi kaudeksi Losiin. Aikamoista hulabaloota.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
No niin, eli Bills tosiaan vahvisti Sean McDermottin HC-pestin. Omat fiilikseni ovat varautuneen toiveikkaat. McDermott on tehnyt vahvaa ja ennen kaikkea tasaista työtä Carolinan puolustuksen kanssa, vaikka kulunut kausi olikin koko joukkueelta huti. Ryan tuli kaksi vuotta sitten Buffaloon puolustuspelin jumalana. Hän sai käyttöönsä pelaajiston, joka kahden eri DC:n johdolla oli kahtena edellisenä vuotena sijoittunut liigan puolustuksien top-5:n. Nuo tulokset oli saavutettu 4-3:lla, johon soveltuvaksi myös pelaajisto oli rakennettu. Ryan kuitenkin puski väen vängällä joukkueelle oman, monimutkaisena ja sekavanakin pidetyn versionsa 3-4:stä. Billsin puolustuksen sijoitus (total yards) Ryanin molemmilla kausilla oli 19.

Hyökkäys toimi tälläkin kaudella ihan mukiinmenevästi, siten kuin se nyt Tyrod Taylorin kanssa voi toimia. Ryanin ground and poundista toimi ainakin se ensimmäinen osio, Billsillä oli keskeisimmillä mittareilla liigan paras juoksuhyökkäys. Hyökkäyspeli loksahti kohdilleen, kun 0-2 -alun jälkeen Greg Roman sai lähteä ja OC:ksi nostettiin Anthony Lynn. Lynn toimi myös vt päävalmentajana kauden viimeisessä ottelussa Ryanin saatua monoa. Lynniä pidettiin aluksi vahvimpana ehdokkaana uudeksi päävalmentajaksi ja hän olikin yksi haastatelluista. Tältä pohjalta Lynnin jatko OC:na ei kuulostaisi lainkaan pahalta, mutta sitä pidetään tällä hetkellä epätodennäköisenä. Lynn on ollut myös 49ersin, Chargersin ja Ramsin haastateltavana päävalmentajapestiin. Saapi nähdä tärppääkö, hänellä on kuitenkin OC-kokemustakin vain tämän yhden vajaan kauden verran. Spekulantit spekuloivat kuitenkin, että Lynn ei haluaisi muutenkaan jäädä Bilssiin työskentelemään hänet valinnassa ohittaneen kandidaatin alaisuudessa. McDermottin tosiaan huhutaan yrittävän saada Mike McCoyn koordinaattorikseen, mutta tämän perässä on myös Denver. Puolustuksen koordinaattoriksi vahvimpana nimenä pidetään Al Holcombia, joka työskenteli McDermottin kanssa Carolinan linebackers coachina.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Pieni lisäys vielä edelliseen. Yksi keskeinen puheenaihe Buffalossa Ryanin potkujen jälkeen on ollut, millaiseksi tulee muodostumaan GM Doug Whaleyn asema organisaatiossa. Kaksi edellistä päävalmentajaa (Marrone, Ryan) ovat olleet napit vastakkain Whaleyn kanssa, koska ovat halunneet itselleen valtaa pelaajiston valinnassa. Perinteisesti kai 53 miehen rosterin kasaaminen mielletään kuuluvaksi GM:n vastuualueeseen, mutta kaikille valmentajille tämä ei passaa. Whaleyn näytöt Buffalossa eivät ole kaksiset, vaikka ajoittaisia osumia on tullutkin. Hän ei ole kyennyt rakentamaan joukkuetta draftin kautta, vaan useimmat hänen onnistuneistakin hankinnoistaan ovat olleet vapaita agentteja. Se ei tee hyvää kamppailussa palkkakaton kanssa. Anthony Lynnin mahdollinen valinta päävalmentajaksi olisi nähty käytännössä luottamuksen osoitukseksi Whaleylle, eikä tämän valtaan ja vastuisiin oltaisi kajottu. Nyt saattaa olla (näin uskovat monet), että Pegulat ovat aikeissa vähentää tähän asti lellimänsä Whaleyn valtaa uuden päävalmentajan hyväksi.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Minä olen täsin Elliottin takana. Rookiena sisään ja Romon poissaollessa veti haalarit niskaan, jengin reppariin ja yksin raahasi vieläpä kivireen perässään. Jos eivät tuota tajua, niin ovat ihan helvetin kujalla. Prescott oli yllättävän hyvä, mutta se johtui hyvin pitkälti siitä, että Elliott oli siellä vieressä seisomassa ja aina kun meni homma tiukille, niin ojensi vain pallon viereen ja johan tuli tulosta. Aivan jäätävä suoritus jos olisi ollut veteraani kyseessä, mutta että rookie, ehdottomasti MVP:n paikka. Noille kuupille on näitä jaettu liikaakin, nyt olisi hyvä sauma ja syy vähän näyttää että on myös katseltu niitä pelejä.
Ensinnäkin MVP pystiä jaettaessa e ole paskaankaan väliä oletko rookie vai veteraani ja jos ymmärrät vähänkään lajia niin syystäkin nämä palkinnot menevät järjestään kuupille, koska tuo on ylivoimaisesti tärkein pelipaikka. Aina kun löytyy kuuppa joka on pelannut tykkikauden, kuten Brady ja Ryan tänä vuonna, niin HB:lla ja muilla ei ole asiaa tähän pystiin.
Lisäksi olisi outoa valita Elliott, kun mies ei edes ole liigan paras HB, vaan Bell. Pelasi toki paremman kauden Bellin pelikiellon ja Dallasin hyökkäyksenlinjan johdosta, mutta kyllä Bell on näyttänyt kauden aikana kuka on THE MAN tuolla pelipaikalla.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Prescott oli yllättävän hyvä, mutta se johtui hyvin pitkälti siitä, että Elliott oli siellä vieressä seisomassa ja aina kun meni homma tiukille, niin ojensi vain pallon viereen ja johan tuli tulosta.
Ei se nyt ihan noinkaan ollut. Totta kai Elliotilla on merkittävä rooli siinä, että Cowboys pelasi niin hyvin kuin mitä pelasi. Mutta ei hän mitenkään yksin raahannut tai pelastunut Cowboysia. Kyllä Prescott oli myös mies paikallaan kun oli tiukka paikka. Itselleni on oikeestaan aivan sama kuka MVP pokaalin vie. Olishan se ihan kiva jos Elliott sen saisi ja vuoden rookie pokaali menee joka tapauksessa pommin varmasti hänelle. Itse ehkä antaisin MVP-pystin Ryanille tai Rodgersille? Perusteluina se, että ilman noita kahta pelaajaa nuo kaksi joukkuetta eivät olisi playoffeissa tai edes lähelläkään sitä. Vaikka Brady pelasikin hyvän kauden, niin melko todennäköisesti Patriots olisi lähes samalla recordilla ilman häntäkin, post seasonilla ainakin.

Ja mitä tulee nimimerkki VilleLeinon väitteeseen, että Bell on se THE MAN tuolla pelipaikalla, niin ehkä on, ehkä ei? Riippuu vähä keltä kysyy? Sanoisin, että tällä hetkellä on 3 tasaväkistä RB:tä ylitse muiden Elliott, Bell ja David Johnson. En esimerkiksi itse vielä osaisi sanoa kenet heistä valitsisin fantasy draftissa ekana...
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Itse ehkä antaisin MVP-pystin Ryanille tai Rodgersille? Perusteluina se, että ilman noita kahta pelaajaa nuo kaksi joukkuetta eivät olisi playoffeissa tai edes lähelläkään sitä.
Hyvin pitkälti näin. Kun vielä näitä kahta joukkuetta vertaa, niin Atlanta heitti 38 td:tä, juoksi 20 (liigan kolmas) ja puolustus teki peräti 5 touchdownia (todnäk liigan paras). Packers puolestaan heitti 40 (eniten liigassa), juoksi 11 (20. liigassa) joista niistäkin Rodgers juoksi 3 itse ja puolustus ei tehnyt yhtään. Toki QB:llä on tietty osansa juoksuhyökkäyksessä, mutta karrikoidusti voisi sanoa että Atlanta teki 25 td:tä ilman Ryanin apua, kun taas Packers teki ilman Rodgersia ainoastaan 8 td:tä.

Patriots heitti 32 td:tä ja juoksi 19. eli ilman Bradyn apua 23 td:tä.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Selvää oli, että tuonne pienen valtion vuosibudjetin verran maksavalle stadionille tarvitaan peli joka sunnuntaiksi. Lähinnä kyse oli siitä onko se Raiders vai Chargers kumpi sinne siirtyy, kummankin vanhat stadionit ovat jo parhaat päivänsä nähneet. Kun Oaklandin stadionhanke nytkähti syksyllä eteenpäin niin tämä oli täysin odotettavissa oleva liike. Ajankohta oli se isoin kysymys, nyt Chargers joutuu pelaamaan pari vuotta pienellä tilapäisstadionilla.
 

Sambody

Jäsen
Jotenkin hauskaa kyllä seurata keskustelua Rodgersista. Kertonee odotuksista häntä kohtaan, että kaikki huutelee surkeasta alkukaudesta samaan aikaan, kun Aaron painaa tauluun ekassa "surkeassa" 10 pelissä seuraavanlaiset tilastot.

63.2 comp. percent; 276.1 pass YPT, 25-7 TD-INT ratio; 96.0 passer rating

Vertailun vuoksi esim Tom Bradyn uran heittojen onnistumisprosentti on 63,8. Peyton Manning oli vähän tarkempi 65,3 prosentillaan. Heittojaardeilla per peli Rodgers meni kummankin suuruuden uran keskiarvojen yli. Mitä tulee td-int ratioon niin Brady on urallaan 6/17 vuotena pystynyt samaan tai parempaan lukemaan. Manning vain kaksi kertaa 18 kaudessa. Ja siis koko uran osalta kummatkin jäävät tuosta. Passer rating on samaa tasoa kuin kahdella vertailun sankarilla uriensa aikana.

Eli siis silloin kun Rodgers pelaa surkeasti hän on yhtä hyvä kuin esimerkiksi Brady ja Manning normaalilla tasollaan? Ehkä porukka vain on tottunut odottamaan Rodgersilta jotain mihin kukaan muu ei ole vielä liigan historiassa pystynyt ja siksi hänen nähdään pelaavan hyvin vasta, kun tauluun lyödään viimeisten 7 pelin kaltaiset tilastot?

69.6 comp. percent; 289.9 pass YPT, 19-0 TD-INT ratio; 121.7 passer rating
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pitkässä juoksussa nämä varmasti menee tasan, mutta tuli kiinnitettyä huomiota että aika erikoisia tuloksia tulee välillä tuolla kaavalla jolla qb ratingiä lasketaan.

esim tuloksella
17 comp 23 att 73.9 pct 286 yards 12.4 avg 2 td 0 int 1 sack kerää ratingiksi 144.5. Toki tuossa huikean hyvä heittoprosentti ja jaardeja per heitto, mutta kuitenkin vain kaksi td:tä ja jaardeja ainoastaan aika paljon.

Sitten vertailun vuoksi tuloksella
39 comp 56 att 69.6 pct 326 yards 5.8 avg 3 td 0 int 2 sack kerää ratingin 102.2. Kyllä minä otan mieluummin 3 td:tä ja 40 jaardia enemmän, vaikka siihen nyt sitten yrityksiä tarvittaisiinkin yli tuplamäärä. On kovempi juttu tehdä 40 heitolla 4 td:tä kuin 20 heitolla 2 td:tä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jaahas, Redskins hyvinkin mahdollisesti menettämässä siis hyökkäyksen koordinaattorin Sean McVayn Ramsin päävalmentajaksi.

Ja Rams juuri julkisti että Sean McVaysta tulee kautta aikain nuorin NFL:n päävalmentaja.

Nyt siis enää Chargers ja 49ers ilman päävalmentajaa ensi kaudeksi. Näinkö käy että kaksi kuuminta nimeä karusellin alkaessa eli siis Kyle Shanahan ja Josh McDaniels eivät kumpikaan päädy päävalmentajaksi loppujen lopuksi?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jotenkin hauskaa kyllä seurata keskustelua Rodgersista. Kertonee odotuksista häntä kohtaan, että kaikki huutelee surkeasta alkukaudesta samaan aikaan, kun Aaron painaa tauluun ekassa "surkeassa" 10 pelissä seuraavanlaiset tilastot.

63.2 comp. percent; 276.1 pass YPT, 25-7 TD-INT ratio; 96.0 passer rating

Vertailun vuoksi esim Tom Bradyn uran heittojen onnistumisprosentti on 63,8. Peyton Manning oli vähän tarkempi 65,3 prosentillaan. Heittojaardeilla per peli Rodgers meni kummankin suuruuden uran keskiarvojen yli. Mitä tulee td-int ratioon niin Brady on urallaan 6/17 vuotena pystynyt samaan tai parempaan lukemaan. Manning vain kaksi kertaa 18 kaudessa. Ja siis koko uran osalta kummatkin jäävät tuosta. Passer rating on samaa tasoa kuin kahdella vertailun sankarilla uriensa aikana.

Eli siis silloin kun Rodgers pelaa surkeasti hän on yhtä hyvä kuin esimerkiksi Brady ja Manning normaalilla tasollaan? Ehkä porukka vain on tottunut odottamaan Rodgersilta jotain mihin kukaan muu ei ole vielä liigan historiassa pystynyt ja siksi hänen nähdään pelaavan hyvin vasta, kun tauluun lyödään viimeisten 7 pelin kaltaiset tilastot?

69.6 comp. percent; 289.9 pass YPT, 19-0 TD-INT ratio; 121.7 passer rating
Pikkusen meni hakemalla haetuksi. Kas kun et ottanut koko kautta esimerkiksi. Siellä kun kaudella oli aivan järkyttäviä 65.0, 70.7 ja 79.8 ratingeja. Ja se vika ei todellakaan ollut muissa, vaan nimen omaan Rodgerssissa, joka heitti järjestäen paskoja heittoja. En tiedä paljon sinä katselet muuta kuin noita tilastoja, mutta minä olen katsonut joka matsin ja kuten aiemmin jo kirjoitin, niin ekaa kertaa Rodgers oli kuin pelaisi jossain aineissa. Joka ratkaisu ja teko oli sekunninsadasosia myöhässä. Aivot käski, mutta se itse teko tapahtu viveellä ja silloin meni jo taakse. En tiedä mitä siellä on tapahtunut, tuskin moni tietää, mutta sen kuvan sain.

Nyt loppukaudesta taasen on Arod heitellyt liki sinne mihin pitänyt, ei edelleenkään hyvin, kun vieläkin on moni heitto surkea, mutta nyt edes otettavissa oleva. Lopun on sitten tehnyt ne jätkät siellä kentällä. Silti Rodgers on ollut kokonaisuutena kuin varjo entisestään, kun katsoon puhtaasti heittotarkkuutta. Kliinistä tuosta ei saa tekemälläkään ja rissut paikkailee joka pelissä, kuten teki edellisissäkin. Se Rodgers, joka nakkeli helppoja syliin, on hävinnyt johonkin ja vastuu on siirtynyt vastaanottajalle, miksi, en tiedä, mutta näin vain on.

Aiemmin Rodgers teki paskoista hyviä, koska se tekeminen oli aivan jäätävää. Nyt vaikuttaa, että muut tekee Rodgerssista hyvän, koska niiden taito on loistava. Jatkuvasti heitot on, edelleen, takana, sivussa jne. ja jätkät napsii koppeja sellaisissa tilanteissa missä yli 50% pudottaa, silti Packsien äijät sen tekee, koska niille siitä maksetaan. Tilastoissa se ei näy, mutta katsomalla näkyy ja se ei ole oikeastikaan Rodgerssin ansiota. MVP olisi lähinnä vittuilua sitä kohtaan, että miten paskasti pelaamalla voi saada arvostusta. Muut kantaa ja silti kehutaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Melko "raikkaita" valmentajanimityksiä tehty tänä vuonna. Joseph, McVay ja McDermott ovat kaikki ensikertalaisia päävalmentajana, ja NFL-mittapuulla myös melko nuoria päävalmentajia. Toki Jaguars veti sitten täysin vastakkaisella metodilla. Marrone & Coughlin kaksikko ei ainakaan itsessäni herätä kauheasti innostusta, mutta onhan heillä ainakin kokemusta noista ympyröistä. Oma mutu on, että Jags olisi tähän väliin tarvinnut jotain muuta kuin tuollaista perusvarmaa konkarikaksikkoa, mutta mitäpä minä näistä tiedän.
 

Sambody

Jäsen
@BlackWolf

Kyllä Rodgers oli alkukaudesta epätasainen ja itsekin ihmettelin tuota aikanaan ihan kirjoittamalla asiasta tänne. Ja kysymykseesi kuinka paljon katsoin Packers pelejä niin ensimmäisestä 10 pelistä katsoin 7. Kokonaisuudessaan jäänyt näkemättä 4 Packers peliä tältä kaudelta tähän mennessä.

Mutta siis pointti oli, että epätaisaisuudesta ja huonoista peleistä huolimatta ensimmäisten 10 pelin tilastot olivat kuitenkin hyvällä tasolla. Enkä ihan noin vahvasti olisi kaikkea syytä heittämässä alkukauden heikkoudesta Rodgersin niskaan. Edelleen Packers on tältä kaidelta 11-1, jos vastustaja on jäänyt alle 30pisteeseen.

En tiedä onko sinulla vähän aika kullannut muistoja, jos pidät tätä loppukauden Rodgersia vähän sinne päin pelanneena. Tähän voi olla syynä, että Rodgers tai McCarthy on mielestäni vähentänyt tuosta west coast hyökkäyksestään lyhyitä check downeja. Tämä johtanut moneen huikeaan peliin, mutta myös tuonut väkisin yrittämisen makua Rodgersin peliin. Sitä en osaa sanoa onko se kumman päätös ettei noita heitetä herkemmin vaan mielummin ajaudutaan scramble drilliin useammin.
 

Sambody

Jäsen
Henkilökeskustelusta katse kohti sunnuntaita eli tuota Packers@Cowboys matsia. Mitkä ovat palstalaisten fiilikset tuosta? Olen nyt katsonut jos jonkinlaista ennakkokeskustelua tuosta ja yleinen mielipide on, että Cowboysin pitäisi tuo viedä. Ovat kokonaisuutena kuitenkin parempi joukkue. Hyökkäyksenlinja on liigan paras, tämä edesauttanut rautaista juoksuhyökkäystä, kuin myös auttanut keltanokka Prescottia ja puolustus on ollut kaiken kukkuraksi yllättävän sitkeä. Lisäksi vielä pyyhkivät aiemmin kaudella Packersillä lattiaa vieraskentällä.

Kuitenkin takaovi on aina auki myös Packers voitolle. Ensinnäkin kerrasta poikki pelissä on aina yllätyksen mahdollisuus. Toiseksi jotkut heittävät hieman kysymysmerkkiä kahden avainrookien päälle. Miten playoff tempossa pysyy mukana ensi kertalaiset Prescott ja Elliot? Noiden kahden mukana kuitenkin Dallas elää tai kuolee. Tästä päästääkin siihen, että jos Packers haluaa mahdollisuuden voittoon on Green Bayn puolustuksen frontin pelattava monsteri peli. Elliot on pidettävä edes auttavasti kurissa ja Prescottille pitää saada painetta. Kolmanneksi Tyrann Mathieun sanoin jos pelinrakentajana on Aaron Rodgers niin joukkueella on aina mahdollisuus.

Muista viikonlopun peleistä NE - Houston on ilman todellista ihmettä jo valmiiksi Patriotsin taskussa. Bill O'Brien on hyvä koutsi, mutta edelleen oppipoika Belichickiin verrattuna. Lisäksi Patriotsilla on kaikkien aikojen uran tehnyt pelinrakentaja, joka pelaa ehkä paremmin kuin koskaan. Texansilla on... rummun pärinää... 72miljoonan floppi.

Steelersin Chiefsin pelistä en osaa sanoa oikein mitään. Taidan vain lukea alustuksia ja hypätä sohvalta nauttimaan toivottavasti huippupelistä.

Falcons - Seahawks matsi mielestäni voi kääntyä kummalle vain. Itse pidän Atlantaa hienoisena ennakkosuosikkina kahdesta syystä. Ensimmäinen on Seattlen hyökkäyksenlinja joka aina vain vaikeuttaa Seahawks hyökkäyksen pelaamista. Wilsonin pitää olla taas houdini pitääkseen itsensä pystyssä. Lisäksi Rawls on hyvä, mutta ei hän ole kuitenkaan Marshawn Lynch, joten kaivannee hyvää blokkauspeliä linjaltaan. Toinen syy on sitten Earl Thomasin poissaolo. Legion of Boom on osiensa summa, joten Seattlen takakenttä ei ole samanlainen mörkö ilman häntä. Sherman pitää kyllä oman miehensä, mutta se toinen puoli kentästä kaipaa kyllä Thomasin älytöntä nopeutta ja pelinlukua avuksi. Lisäksi nuo samat huippuominaisuudet auttavat Chancellorin puutteiden peittämisessä heittopuolustuksessa ja vapauttavat Kamin parhaat ominaisuudet juoksupuolustuksen avuksi ja YACien pienentämiseen.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Henkilökeskustelusta katse kohti sunnuntaita eli tuota Packers@Cowboys matsia. Mitkä ovat palstalaisten fiilikset tuosta?
Ite raapustelin jotain viime tiistaina tästä matsista. Sekalaiset fiilikset, pelkään pahinta mutta odotan voittoa...
Divisional round.

No niin ja kauden suurin yllättäjä Cowboys pääsee myös tosi toimiin. Vastassa on jo kertaalleen tällä kaudella kohdattu Packers. Paljon on muuttunut tuosta ekasta kohtaamisesta. Packers ja erityisesti Rodgers eivät olleet kovinkaan kummoisessa tikissä silloin. Nythän Aaron-poika on kuuminta hottia koko liigassa. Sinänsä Packersin hyökkäys tai puolustus ei pelota siinä määrin mitä esim. Giantsin vastaava. MUTTA, olihan Aaron Rodgers aivan maaginen tuossa WC-pelissä. Aikaa oli katella mihin pallon pistää ja jos ei ollut niin Rodgers taikoi sitä jostain. Giantsin takakenttä ja passrush on huomattavasti parempia mitä Cowboysin, niin pikkasenhan tuo jo vähä hirvittää. Nimittäin kyllähän Cobb, Adams ja (Nelson?) jossain vaiheessa ovat auki. Se voi hyvinkin olla, että ensi sunnuntaina nähdään melkoinen shootoutti näiden kahden joukkueen kesken, kun molemmat tiimit paukuttaa taululle +30 pojoo?

Cowboys pääsee suht terveenä peliin. Claiborne saadaan onneksi takaisin sairastuvalta ja puolustuksen linja on saanut paikkailtua kolhujaan. LT Tyron Smith on vielä kysymysmerkki, mutta eiköhän tuo pelanne (toivottavasti)? Giantsin ykköstykit petti aika pahasti hyökkäyksen puolella. Mielestäni Cowboysilla on parempi ja ennen kaikkea monipuolisempi hyökkäys. Green Bayn on valittava myrkkynsä. Keskittyvätkö Zeke Elliottin (MVP) pysäyttämiseen ja boksi täyteen ukkoja? Tuo tietenkin avaa isot pelit Dez Bryantille 1vs1 tilanteissa. Voi muutenkin olla, että Bryantilla on hieman hampaankolossa viime playoff kohtaamisesta (Dez caught it). Varmaa on, että Zekeä ei voi jättää huomioimatta. Entäs liigan yksi parhaimmista slotti-rissuista Cole Beasley tai tuleva Hall of Famer jäsen Jason Witten? Ei nuo kaveritkaan voi vapaana kentällä kirmata? Sitten on tietenkin Dak Prescott, joka pystyy omilla jaloillaan pelata isoja pelejä. Ja viimeisenä vielä se NFL paras hyökkäyksen linja. Joku vois tuosta päätellä, että vaikeaa on Dallas pysäyttää ja sitä varmasti se onkin. Itse näkisin, että Cowboys lähtee vahvalla juoksulla ja hinkkaa sitä varmasti niin kauan, että se alkaa toimimaan. Toki jos Green Bay siirtyy nopeasti useamman maalin johtoon, pitää alkaa enemmän kopittelemaan. Mä veikkaan, että Cowboysin hyökkäys tulee tekemään yli 40 pistettä.

Puolustus onkin sitten vähän vaikeempi juttu. Pari avain asiaa siellä on. Aivan äärimmäisen tärkeää on paine Rodgersille. Containit pitää pitää ja jotenkin se ARodin kikkailu poketissa pitäisi saada haltuun? Cowboys ei paljoakaan ole blitzaillut, niin olisiko tuossa se lääke? Pitäiskö Rodgersille laittaa oma varjostaja? Kuitenkin Green Bayn voitto on täysin riippuvainen Rodgersin suorituksesta. David Irving pelasi viimeksi Packersia vastaan monsteripelin ja samaa melkein vaaditaan nyt. Myös Sean Leen täytyy olla kentän kuningas ja takakentän pitää pystyä pitämään ukkonsa edes hetki. Se kumpi ottaa enemmän pallonriistoja voittaa tämän pelin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Henkilökeskustelusta katse kohti sunnuntaita eli tuota Packers@Cowboys matsia. Mitkä ovat palstalaisten fiilikset tuosta? Olen nyt katsonut jos jonkinlaista ennakkokeskustelua tuosta ja yleinen mielipide on, että Cowboysin pitäisi tuo viedä. Ovat kokonaisuutena kuitenkin parempi joukkue. Hyökkäyksenlinja on liigan paras, tämä edesauttanut rautaista juoksuhyökkäystä, kuin myös auttanut keltanokka Prescottia ja puolustus on ollut kaiken kukkuraksi yllättävän sitkeä. Lisäksi vielä pyyhkivät aiemmin kaudella Packersillä lattiaa vieraskentällä.

No jossain määrin löytyy kannatusta myös Packersin voitolle. Ehkä vaakakuppi kallistuu Cowboysin hienoisen suosikkiasemaan, mutta ei ainakaan täällä leirissä ole vielä kirvestä kaivoon heitetty.

Minusta peli ratkeaa hyvin isolla todennäköisyydellä siihen, kumpi vie kaksintaistelun Aaron Rodgers vs. Ezekiel Elliott. Sorry Dak.

Muutama toimittaja on nostanut esille sen kohdan, että Dallas ei ole käytännössä pelannut kuukauteen peliä, jossa on todellista merkitystä. Aika paljon tuli mieleen Packersin 15-1 kausi muutama vuosi sitten.

Ja sitten ne paineet. Prescott on ollut huikea, mutta nyt. Dallas lähtee suosikkina peliin, Arlingtonissa stadikka täynnä. Vastassa liigan parhaisiin (ellei paras) kuuluva pelinrakentaja.

Packersilta puuttuu Nelson (kuten odotettua), mutta verrattuna lokakuun matsiin heillä on Jared Cook sekä edes jonkunlainen juoksupeli. Cowboys-puolustus ei voi pelata ihan kokonaan heittoa.
 

Sambody

Jäsen
Ja sitten ne paineet. Prescott on ollut huikea, mutta nyt. Dallas lähtee suosikkina peliin, Arlingtonissa stadikka täynnä. Vastassa liigan parhaisiin (ellei paras) kuuluva pelinrakentaja.

Packersilta puuttuu Nelson (kuten odotettua), mutta verrattuna lokakuun matsiin heillä on Jared Cook sekä edes jonkunlainen juoksupeli. Cowboys-puolustus ei voi pelata ihan kokonaan heittoa.
Paljon mielestäni riippuu miten peli alkaa. Jos Dallas saa rauhassa juosta palloa ja pitää Rodgersia pitkiä jaksoja penkkiä lämmittämässä, niin aina vain todennäköisemmäksi muuttuu kotijoukkueen voitto. Jos taas Packers avaa pelin hyvin niin paineet kasvavat Prescottin harteilla.

Tästä päästäänkin kysymykseen Ty Montgomeryn pelikunnosta. Onko tuo viime matsissa vääntynyt polvi siinä kunnossa, että juoksupelillä saadaan pidettyä Dallas puolustus rehellisenä? Varsinkin nyt Nelsonin poissaollessa Packers rissut tarvitsevat yks-ykkösiä ja play-action pelejä saadakseen tilaa. Toki nyt tilaa WR:lle on myös tekemässä Cook, joka on kaikessa hiljaisuudessa noussut arvoon arvaamattomaan Packers hyökkäyksessä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Paljon mielestäni riippuu miten peli alkaa. Jos Dallas saa rauhassa juosta palloa ja pitää Rodgersia pitkiä jaksoja penkkiä lämmittämässä, niin aina vain todennäköisemmäksi muuttuu kotijoukkueen voitto. Jos taas Packers avaa pelin hyvin niin paineet kasvavat Prescottin harteilla.

Tämä on hyvin pitkälti näin. Jos Packersin hyökkäys pelaa yhtä heikosti alun kun Giantsia vastaan, niin noutaja tulee varmasti. Jos taas homma rullaa niin kaikki on auki.

Tästä päästäänkin kysymykseen Ty Montgomeryn pelikunnosta. Onko tuo viime matsissa vääntynyt polvi siinä kunnossa, että juoksupelillä saadaan pidettyä Dallas puolustus rehellisenä? Varsinkin nyt Nelsonin poissaollessa Packers rissut tarvitsevat yks-ykkösiä ja play-action pelejä saadakseen tilaa. Toki nyt tilaa WR:lle on myös tekemässä Cook, joka on kaikessa hiljaisuudessa noussut arvoon arvaamattomaan Packers hyökkäyksessä.

Montgomeryhän palasi jo GIantsia vastaan peliin viimeiselle neljännekselle eikä ollu missään vaiheessa viikkoa edes merkittyä loukkaantumislistalle eli pitäisi olla täydessä iskussa. Muutenkin koko Packersin hyökkäys on ihan eri iskussa kun edellisessä pelissä. Myös Ryan ja Martinez kaksikko boksissa pitäisi olla kunnossa joten juoksupuolustukseen riittää uskoa. Itse näem että Packersin isoin ongelma on corneriosastolla ja sen takia onkin todella tärkeää, että Precotille saadaan heti alusta kunnon painetta.

Mielestäni nyt kohtaavilla joukkueilla on sarjan kaksi parasta hyökkäyksen linjaa ja ne tulevat näyttelemään todella isoa osaa tämän ottelun lopputuloksen kannalta.

Lopputulosta en veikkaa mutta veikkaan todella tasaista peliä ja toivon PAckersin voittoa.

Texans-Patriots peliä ei tarvitsisi edes pelata. Texansilla ei ole pienintäkään jakoa Patriotsia vastaan ja ihme on jos lopputulos ei ole yli 20 pistettä Patriotsille.

Steelers-Chiefs pelistä tulee kova vääntö - mikä mahtaa olla Big Benin jalan kunto? Jos jalka kunnossa uskon, että Steelers vie pelin mutta jos siinä vähänkään ongelmaa niin Chefsillä on hyvä mahdollisuus voittoon. Veikkaus 6 pisteen voitto Steelersille.

Seahawks-Falcons myös hyvä kaksikko. Tätä en lähde sen enempää analysoimaan mutta veikataan Seahawksin voittoa 3 pisteen erolla.
 

Sambody

Jäsen
Steelers-Chiefs pelistä tulee kova vääntö - mikä mahtaa olla Big Benin jalan kunto? Jos jalka kunnossa uskon, että Steelers vie pelin mutta jos siinä vähänkään ongelmaa niin Chefsillä on hyvä mahdollisuus voittoon. Veikkaus 6 pisteen voitto Steelersille.
Tästä pelistä nyt tullut mieleen Chiefsin gameplan. Big Benin rohkea heittopeli avaa aikamoisen opportunistiselle Chiefs puolustukselle mahdollisuuksia kääntää peli, jos vain Bell ei tanssi heidän frontin läpi miten tahtoo. Suurin mielenkiintoni kohdistuu ehkäpä Andy Reidiin. Mies on tunnetusti hieman turhankin varman päälle peluuttaja hyökkäyksen osalta. Ilman Denverin no fly zone tyyppistä monsterpuolustusta ei ihan pelkillä check downeilla pudotuspeli pelejä voiteta. Lisäksi Reidillä on yksi liigan pallovarmimmista pelinrakentajista pitämässä huolta pallosta, joten olisi mielestäni fiksua antaa Smithille pelikutsuilla mahdollisuus venyttää kenttää.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Atlantalta kyllä vahva esitys tänään. Seattlen dominointi alkaa olla ohi vaikka hyvä jenki on vieläkin. Vaikeaahan se on pitää porukka kasassa kun muutama huikea vuosi niin moni pelaaja lähtee rahakkaammille maille, osa eläköityy tai taso laskee ja vielä kun Wilsonkaan ei ole ollut parhaimmillaan tällä kaudella niin ei omissa kirjoissa suurimpiin suosikkeihin kuulunutkaan. Jännä nähdä mihin suuntaan joukkue menee ensikaudelle, sillä hyvä runkohan sielä edelleen on - vaikka ihmiskyrpiä ovatkin ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös