NFL season 2016–2017

  • 95 711
  • 608

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tiedossa oli että murskavoittoa ei ollut odotettavissa Houstonin puolustusta ja varsinkin pass rushia vastaan, ja välillä homma muistutti viime vuoden Denver pelistä, kun Brady sai osumaa jatkuvalla syötöllä.

Kyllä Tomppakin olisi ladellut tuota Dallasin puolustusta vastaan kivat luvut.
Tottakai. Onhan se nyt selvää, että Dallasia joka kovemmassa konferenssissa päästää kauden aikana 306 pistettä, vastaan on paljon helpompi tehdä pisteitä kun 328 pistettä päästänyttä Houstonia, Ainakin keskustelupalstalla.
Duh, Winning!
Sitä se Manningin sanoi.
Ja tuo toinen intti kimposi rissun käsistä, joten saman verran "kuupan inttejä" Rodgersisi kanssa.
Tilastoidaanko näitä kuupan interit jossain ja onhan niissä varmasti samat kriteerit kaikille?
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Fanit siellä huuteli koko kauden varmaa mestaruutta kahden rookien johdolla, mutta tuo on yhä se sama yliarvostettu luuseriporukka joka sulaa kovassa paikassa. Eniten sukelsi totaalisen yliarvostettu puolustus, joka oli aivan sysipaska.
Myös Garrett puppeloitti jälleen kerran kovassa paikassa ja ampui itseään jalkaan. Aivan käsittämättömästi mies heivasi romukoppaan runkkarissa menestystä tuoneen juoksupelin ja yritti voittaa pelin ylihypetetyllä Dakillä. Zekehän tuli tässä pelissä jokaisen juoksunsa jälkeen huilaamaan penkille, kun runkkarissa mies pysyi koko aika kentällä. En tiedä tuliko siellä paska housuun tappioasemassa vai minkä helvetin takia pallo otettiin pois Zekeltä.
On taas niin VilleLeinosmaista tekstiä, kun voi vaan olla. En tiedä mitä ihmettä tää trollaaja taas selittää? Tietysti vähä oma vika kun taas ajellaan nätisti miinaan...

Jerry Jonesin Cowboys lähtee jokaiseen kauteen mestaruus tavottein. Mutta vai, että oikein varma mestaruus ja vielä huudeltukin, Kaikenlaista harmia. Varsinkin kun edellinenkin kausi meni niin hyvin, niin tuskin kukaan edes uskalsi odottaa Dallasin olevan playoff joukkue? Onhan Cowboys yksi kauden suurimpia yllättäjiä.
Siinä VilleLeino on oikeassa, että puolustus petti ja pahemman kerran. En tiedä kenen papereissa tuo puolustus on ollut hyvä, jos kerta niin yliarvostettu on? Dallasin puolustuksella on ollut kaksi valttikorttia tällä kaudella. Ensinnäkin he ovat viettäneet sivurajalla paljon aikaa ja toiseksi puolustus ei ole päästänyt paljoakaan isoja pelejä. Green Bay pelissä nuo kummatkaan eivät toteutuneet. Juoksupuolustus on ollut hyvää koko kauden ja siinä Cowboys on yksi liigan parhaista. Mutta heittopuolustuksessa ollaankin sitten sielä toisessa päässä ja se kyllä näkyi Rodgersia vastaan. Eli kaiken kaikkiaan Dallasin puolustus on keskikastia, tai jopa vähän sitä heikompi. Niin en vain ymmärrä miten tuon saa näyttämään yliarvostetulta? Muutenkin Cowboysin puolustus pelasi hieman mukavuus alueensa ulkopuolella. Nimittäin Marinelli oli pakotettu kutsumaan blitzejä ja vielä erityisesti corneri ja safety blitzejä. Tämä ei ole kovinkaan tyypillistä Cowboys puolustusta. Ja varsinkin kun Scandrick on erittäin huono peittämään blitzi aikeensa. Tyhmempikin tuon osasi lukea joka kerta. Mutta jotain oli tehtävä, sillä muuten Rodgers olis puhkonu takakentän seulaksi. Toki puhkoi se nyt sen muutenkin. Eihän Dallasilla ole Sean Leen lisäksi yhtään ainutta playmakeria puolustuksessa. Lee muuten sujuvasti pelasi kauden heikoimman pelinsä...

Vai pasko se Garretkin housuun, kun juoksu hylättiin. Siis mitä? Dallashan juoksi koko pelin ajan. Tuo nyt on hieman poikkeuksellistakin, kun ollaan esim. 3 maalia tappiolla! Elliotilla oli kantoja ihan normi määrä muihin peleihin verrattuna ja jaardejakin 125. Esim. runkosarjassa Zekellä oli yhdeksässä pelissä vähemmän kantoja kuin nyt. Sitten Prescott on myös ylihypetetty tämän saman nimimerkin mukaan. Jep, jep ja sitten mä heräsin. Sillä nimen omaan Prescott oli se pelaaja joka toi ja taisteli Dallasin tasoihin asti. On kylmähermoinen pelaaja ja Cowboys on tosi onnekas kun onnistui Prescottin varaamaan. Dak pelasi aivan huippupelin ja kentällä oli vain yksi ukko jonka voi sanoa pelanneen paremmin. Tuo kaveri on Aaron Rodgers. Green Bay lato ukkoja boxiin ja silti Cowboys juoksi yli sata jaardia. Ja totta munassa pitää laittaa palloa ilmaan AINA jos Dez on 1vs1 tilanteessa, ihan sama ketä vastaan. Toki Prescotille tuli ainakin yksi virhe intterin muodossa, mutta olihan se huikea luku Hydeltä. Joka muutenkin oli paras puolustupelaaja koko pelissä.

Mutta joo, vituttaahan tuo häviö taas niin perkeleesti. Alkaa vähä nyppimään pitemmän päälle nää "sydäntä särkevät" tappiot. Ei muuta kun ens kaudella taas lisää, perkele!

Sitten tuossa oli noista rissuista puhetta. Julio Jones ja Steelersin Brown ovat aivan omassa kastissaan. Mutta sitten tulee kolme tasavahvaa pelaajaa, Green, Beckham ja Dez. Sanoisin jopa, että tuossa järjestyksessä. Otetaan nyt kantaa myös tuohon maapallo vs alienit matsiin. Isommalla otannnalla ottaisin Bradyn, sillä hän on kaikkien aikojen paras ja muutenkin pidän hänestä. Mutta jos peli olisi tänään, valinta on Aaron Rodgers.
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
On taas niin VilleLeinosmaista tekstiä, kun voi vaan olla. En tiedä mitä ihmettä tää trollaaja taas selittää? Tietysti vähä oma vika kun taas ajallaan nätisti miinaan...

Sanonpa vain neuvoksi, että Älä ota sitä vakavasti. Se on vaan värilaseista kiinni. Ja nykypäivänä tietysti myös siitä kenen uutisia lukee. Toisten laseissa on vaan sen verran vahvasti väriä, että haittaa jo näkemistä kokonaan =)
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tottakai. Onhan se nyt selvää, että Dallasia joka kovemmassa konferenssissa päästää kauden aikana 306 pistettä, vastaan on paljon helpompi tehdä pisteitä kun 328 pistettä päästänyttä Houstonia, Ainakin keskustelupalstalla.

Sitä se Manningin sanoi.

Tilastoidaanko näitä kuupan interit jossain ja onhan niissä varmasti samat kriteerit kaikille?
Voi voi kun taas nolaat itsesi. @delete jo kertoi miten paska Dallasin heittopuolustus on. Ensinnäkin Yds/Game on se ykköstilasto kun verrataan puolustuksia. Houstonin heittopuolustus oli tilastojen mukaan liigan toiseksi paras Denverin jälkeen, kun taas Dallasin heittopuolustus oli sijalla 26! Kun otetaan juoksupelitkin mukaan niin Houstonin puolustus oli ykkönen ja Dallas 14.

Kehtaatkin verrata Bradyä tuohon riippakiveen, josta huolimatta, ei ansiosta, Denver voitti viime vuonna. Mitä sinua nyt haittaa yksi omaa normitasoa heikompi peli Bradyltä tällä kaudella, kun samaan aikaan huutelet MVP-pystiä kaverille joka pelasi puolet kaudesta päin helvettiä.

Kyllähän tuota tilastointia pitäisi muuttaa niin, että inttejä jotka kimpoavat rissujen käsistä ei merkitä kuupille. BTW. Rodgersisi heitti pelissä toisenkin intin, kun rookiemaisesti mies heitti paineenalla takakenosta asennosta silmät kiinni pallon helvetisti pitkäksi safetylle. Miehen onneksi Adamsia revittiin tilanteessa, mutta totuushan on että Adams ei olisi mitenkään ehtinyt tuohon palloon. Paska tuomaristo, joka antoi koko pelin kummankin repiä niin paljon kuin huvittaa, päätti sitten tuossa tilanteessa muuttaa linjaansa Rodgersin eduksi.

Jerry Jonesin Cowboys lähtee jokaiseen kauteen mestaruus tavottein. Mutta vai, että oikein varma mestaruus ja vielä huudeltukin, Kaikenlaista harmia. Varsinkin kun edellinenkin kausi meni niin hyvin, niin tuskin kukaan edes uskalsi odottaa Dallasin olevan playoff joukkue? Onhan Cowboys yksi kauden suurimpia yllättäjiä.
No sulla vaikuttaa olevan realiteetit kunnossa, mutta tuolla Amerikan päässä Dallas-faneilla rupesi laukkaamaan ja pahasti Dakin ja Zeken myötä, ja kyllä sitä mestaruutta pidettiin varmana kun pleijareihin lähdettiin.

Vai pasko se Garretkin housuun, kun juoksu hylättiin. Siis mitä? Dallashan juoksi koko pelin ajan. Tuo nyt on hieman poikkeuksellistakin, kun ollaan esim. 3 maalia tappiolla!
JOKAINEN asiantuntijakin on haukkunut pelin jälkeen Garrettin juoksupelin hylkäämisestä. Ja tämä ei johtunut tappioasemata, vaan Dallas pelasi jo pelin alusta asti huomattavasti heittopainotteisemmin runkosarjaan nähden. Ilmeisesti Garrett oli katsellut miten Giantsin rissut pääsivät vapaiksi Packersin kornereista (mutta tiputtivat pallot), ja päätti iskeä samaan paikkaan. Kuz Dez on 1 vs. 1 tuon Packersin paskan kornerin, jota poltetaan koko ajan, kanssa niin tottakai silloin heitetään Dezille, mutta juoksupelin ja oman runkosarjassa menestystä tuoneen pelisuunnitelman hylkääminen oli idioottimaista. Syöttö/juoksu-pelien suhde oli 2/1, kun sen olisi pitänyt olla toisinpäin. Varsinkin kun ne kerrat kun Zeke sai pallon hän juoksi joka kerta vähintään 4 jaardia, niin ilman muuta häntä olisi pitänyt ruokkia enemmän. Zeke on "real deal", kun taas Dak ei ole sitä osoittanut vielä. En sano että hänestä ei voi tulla huippukuuppaa, mutta toistaiseksi emme ole nähneet todisteita tästä, kun mies on vain ollut game manager ja ratsastanut Zekellä.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
JOKAINEN asiantuntijakin on haukkunut pelin jälkeen Garrettin juoksupelin hylkäämisestä. Zeke on "real deal", kun taas Dak ei ole sitä osoittanut vielä. En sano että hänestä ei voi tulla huippukuuppaa, mutta toistaiseksi emme ole nähneet todisteita tästä, kun mies on vain ollut game manager ja ratsastanut Zekellä.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että ilmeisesti pitäisi aika helposti löytää tekstejä, analyysejä ym. muita tästä juoksupelin hylkäämisestä kun JOKAINEN asiantuntija on näin arvioinut. Äkkiseltään en löytänyt NFL.com sivuilta ainuttakaan ja nopealla vilkaisulla ESPN:n sivuille oli tulos sama. Rykäsin jopa google haunkin, mutta aika laihat oli tulokset tässäkin. Toki jos sulla on on @VilleLeino jotain linkkiä heittää, niin ihan mielelläni lukaisisin?

Dak ja Zeke ovat tasavertaisia jopa reporttereiden mielestä jotka kirjoittavat NFL:stä työkseen. Nuo kaksi kaveria nimittäin jakoivat NFC-east divisioonan paras rookie äänestyksen. Elliott melko varmasti valitaan vuoden tulokkaaksi, mutta en yhtään vähättelesi Prescottin merkitystä ja erityisesti suoriutumista läpi kauden. Erinomainen pelaaja ja on jo nyt todistanut olevansa pelinrakentaja ihan sieltä parhaasta päästä. Ehdottomasti top10 kamaa pelinrakentajia arvioitaessa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Houstonin heittopuolustus oli tilastojen mukaan liigan toiseksi paras Denverin jälkeen, kun taas Dallasin heittopuolustus oli sijalla 26! Kun otetaan juoksupelitkin mukaan niin Houstonin puolustus oli ykkönen ja Dallas 14.
Tässä siis tahdot sanoa, että Dallasin juoksupuolustus oli kolme sijaa parempi kuin Houstonin ja Patriots oli joukkue joka nojasi vahvasti juoksuun? Toki Dallasin puolustus päästi keskimäärin 5.5 jaardia, kun Houston päästi 5.1 eli oikeassa, että keskimäärin jälkimmäinen oli parempi.
Kehtaatkin verrata Bradyä tuohon riippakiveen, josta huolimatta, ei ansiosta, Denver voitti viime vuonna. Mitä sinua nyt haittaa yksi omaa normitasoa heikompi peli Bradyltä tällä kaudella, kun samaan aikaan huutelet MVP-pystiä kaverille joka pelasi puolet kaudesta päin helvettiä.
Kehtaan ja minua ei Bradyn huonot pelit tosiaan haittaa. Esim Denveriä vastaan kauden aikana pelattu peli ei haitannut yhtään, vaikka Patsin puolustus sen kykeni hänelle voittamaan Ja tiedän kyllä nuo Rodgersin kauden huonot pelit. Onneksi hän on niin clutch, että on pystynyt pleijareissa nostamaan tason lähelle huippua.

Kyllähän tuota tilastointia pitäisi muuttaa niin, että inttejä jotka kimpoavat rissujen käsistä ei merkitä kuupille. BTW. Rodgersisi heitti pelissä toisenkin intin, kun rookiemaisesti mies heitti paineenalla takakenosta asennosta silmät kiinni pallon helvetisti pitkäksi safetylle.
Kuinka monta tällaista heittoa bongasit Bradyltä Houstonia vastaan? over/under 2?

ja mitä mestaruuksiin ja niistä huuteluihin tuleee, niin arvaa kuinka moni fani on tällä palstalla mestaruuksista kauden aikana huudellut. Vinkiksi voin sanoa, että yksi sellainen löytyy.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että ilmeisesti pitäisi aika helposti löytää tekstejä, analyysejä ym. muita tästä juoksupelin hylkäämisestä kun JOKAINEN asiantuntija on näin arvioinut. Äkkiseltään en löytänyt NFL.com sivuilta ainuttakaan ja nopealla vilkaisulla ESPN:n sivuille oli tulos sama. Rykäsin jopa google haunkin, mutta aika laihat oli tulokset tässäkin. Toki jos sulla on on @VilleLeino jotain linkkiä heittää, niin ihan mielelläni lukaisisin?

Dak ja Zeke ovat tasavertaisia jopa reporttereiden mielestä jotka kirjoittavat NFL:stä työkseen. Nuo kaksi kaveria nimittäin jakoivat NFC-east divisioonan paras rookie äänestyksen. Elliott melko varmasti valitaan vuoden tulokkaaksi, mutta en yhtään vähättelesi Prescottin merkitystä ja erityisesti suoriutumista läpi kauden. Erinomainen pelaaja ja on jo nyt todistanut olevansa pelinrakentaja ihan sieltä parhaasta päästä. Ehdottomasti top10 kamaa pelinrakentajia arvioitaessa.
Podcasteja olen kuunnellut ja esim. First Takessä suurin osa keskustelusta meni juuri oman juoksupainotteisen pelisuunnitelman hylkäämiseen.

Dallasin pelisuunnitelma rakennettiin Zeken juoksun ympärille ja Dak oli pelkkä game manager, jonka ainoa tehtävä oli välttää virheitä. Dak ei ole top10 kuuppa. Tämän kauden tilastoissa mies saattaa mahtua top10:een, mutta sieltä löytyy monta taidoiltaan parempaa kuuppaa (Brady, Ben, Luck, Winston, Newton, Brees, Ryan, Rodgers, Stafford, Wilson). En sano että hänestä ei tule huippukuuppaa, mutta sellainen hän ei vielä ole eikä vielä ole nähty mitään merkkejä että hänestä varmasti sellainen tulee. Sen uskallan nähdyn perusteella sanoa, että mitään historiallista kuuppaa (ala Brady, Rodgers, Brees) Dakista ei koskaan tule.
Elliott sen sijaan on jo nyt top3 HB (muut Bell, Johnson), ja mikäli välttyy loukkaantumisilta vaikuttaa varmalta HoF-pelaajalta.
En tiedä mitä toimittajat ovat sekoilleet rookie-äänestyksessä, mutta Elliott on päivän selvästi vuoden rookie ja vakava ehdokas myös MVP:ksi (Bradyn ja Ryanin jälkeen), kun taas Dakillä ei ole asiaa MVP-keskusteluun.

Tässä siis tahdot sanoa, että Dallasin juoksupuolustus oli kolme sijaa parempi kuin Houstonin ja Patriots oli joukkue joka nojasi vahvasti juoksuun?
Siis häh? Patriots nojaa juoksuun? Ei nojannut runkosarjassa eikä varsinkaan Houston pelissä, jossa juoksupelistä ei tullut yhtään mitään. Tähän toki vaikutti Blountin poissaolo harjoituksista sairastumisen vuoksi, jonka takia Lewis kantoi suurimman vastuun.
Patsin ongelmat johtuivat nimenomaan tuosta Houstonin erinomaisesta heittopuolustuksesta ja pass rushaajat menivät heittämällä linjasta läpi ja homma muistutti viime vuoden Denver peliä kun Brady otti osumaa koko aika. Lisäksi hyökkäyksellä oli suuria vaikeuksia päästä takaisin rytmiin bye-viikon jälkeen. Toisella puolikkaalla ruvettiin sitten pääsemään takaisin rytmiin ja Steelersiä vastaan hyökkäyksellä on paremmat lähtökohdat, kun on peli alla eikä vastassa ole Houstonin tasoinen puolustus.
Nyt täytyy sitten vain Belichickin ja Patrician keksiä keinot pysäyttää Bell ja mielellään myös Brown. Tuo Patsin puolustus ei todellakaan ole niin hyvä kuin jotkut ovat väittäneet, vaan nojaa vashvasti näiden kahden "neron" aivoituksiin. En esim. allekirjoita väitettä että tämä puolustus olisi merkittävästi parempi kuin viime vuoden, kun sieltä on lähtenyt Jonesin ja Collinsin tasoiset tähdet. Ja kuten viime kaudella kornerien taso tippuu Butlerin ja Ryanin jälkeen huolestuttavasti.

Kuinka monta tällaista heittoa bongasit Bradyltä Houstonia vastaan? over/under 2?
Kyllä Brady heitti muutaman kerran silmät kiinni pallon pitkälle, mutta näissä tilanteissa siellä ei ollut safetyä alla ja kyseessä oli puhdas man-to-man tilanne, jossa korneri juoksi kohti End Zonea selkäpäin Bradyyn, jolloin oli pieni riski intteriin.
Sen sijaan tässä Rodgersin tilanteessa oli täysi itsemurha heittää pallo silmät kiinni sinne, kun siellä oli safety vielä pelin alla katse kohti Rodgersia valmiina nappaamasa pallon.

ja mitä mestaruuksiin ja niistä huuteluihin tuleee, niin arvaa kuinka moni fani on tällä palstalla mestaruuksista kauden aikana huudellut. Vinkiksi voin sanoa, että yksi sellainen löytyy.
Näille puheille on sentään katetta toisin kuin Dallasin (amerikkalaisten) fanien harhaisille höpötyksille. Pats oli ennen pleijareita team-to-beat ja on sitä yhä edelleen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Siis häh? Patriots nojaa juoksuun? Ei nojannut runkosarjassa eikä varsinkaan Houston pelissä, jossa juoksupelistä ei tullut yhtään mitään.
Kyllä, viidenneksi eniten rushing td:tä liigassa. Juoksusta ei tullut mitään Houstonia vastaan, jolla on hyvä juoksupuolustus, mutta Cowboysilla se oli tilastojen valossa vielä kovempi. Houstonin heittopuolustus päästi kaudella 6.6 jaardia per peli kun taas Cowboys päästi 6.9. Vaikka siihen väliin useampi joukkue väliin mahtuu, niin fantasiointi kivojen lukujen heittelystä on fanipoikamaista höpsötystä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Football Outsidersin DVOA-tilastoja katsomalla Steelers taitaa olla kaikkein tasapainoisin joukkue hyökkäyksen ja puolustuksen osalta jäljellä olevista joukkueista.

Koodi:
Joukkue     Pass     Rush      PassD      RushD
Atlanta      1        7          19        29
Green Bay    7        5          22        14
Pittsburgh   8        8          12        11
New England  2        17         23         4

Siitä sitten vain muodostamaan toisilleen sopivia pareja Super Bowlia varten. Omissa toiveissa olisi Atlanta-Pittsburgh.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kyllä, viidenneksi eniten rushing td:tä liigassa. Juoksusta ei tullut mitään Houstonia vastaan, jolla on hyvä juoksupuolustus, mutta Cowboysilla se oli tilastojen valossa vielä kovempi. Houstonin heittopuolustus päästi kaudella 6.6 jaardia per peli kun taas Cowboys päästi 6.9. Vaikka siihen väliin useampi joukkue väliin mahtuu, niin fantasiointi kivojen lukujen heittelystä on fanipoikamaista höpsötystä.
Joo Blount tosiaan runkosarjassa runttasi ne pallot sisään, kun Brady oli ensin toimittanut sen pallon muutaman jaardin päähän End Zonesta. En kutsuisi tuota juoksuvoittoiseksi pelaamiseksi, jos ensin heitetään palloa sellaiset +60 jaardia ja sitten kaveri käy hakemassa kirsikan kakun päältä. Tästä syystähän Bradyn TD luvut eivät ole samaa tasoa Ryanin ja Rodgersin kanssa. Ihan yhtä hyvin Brady olisi voinut ne itsekin nakella sisään, mutta kun käytössä on liigan paras power run-juoksija niin miksi ei miestä käyttäisi.
Heittämällä 269.2 Yds/Game, juoksemalla 117 Yds/Game.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Ensinnäkin Yds/Game on se ykköstilasto kun verrataan puolustuksia.

Ei ne (heitto)jaardit kyllä kerro puolustuksesta läheskään kaikkea. Drew Brees heitti taas yli 5000 jaardia, mutta heitti myös 15 syötönkatkoa. Riverskin top5 jaardeissa ja 21 syötönkatkoa. Kas kummaa, kummatkaan ei päässeet pudotuspeleihin. Voi olla myös puolustuksia jotka päästävät helpolla redzonelle mutta sitten skarppaavat RZ-puolustuksessa ja hyökkäys joutuu tyytymään potkumaaleihin. Dallasilla 2 syötönkatkoa vähemmän mitä Houstonilla, pitkissä (20+ jaardia) heitoissa ei myöskään isoa eroa joukkueiden kesken. Voihan näitä tilastoja pyöritellä ikuisuuksiin.

Kyllähän tuota tilastointia pitäisi muuttaa niin, että inttejä jotka kimpoavat rissujen käsistä ei merkitä kuupille. BTW. Rodgersisi heitti pelissä toisenkin intin, kun rookiemaisesti mies heitti paineenalla takakenosta asennosta silmät kiinni pallon helvetisti pitkäksi safetylle. Miehen onneksi Adamsia revittiin tilanteessa, mutta totuushan on että Adams ei olisi mitenkään ehtinyt tuohon palloon.

Se oli Montgomery. Rodgers heitti pallon heti kun näki että Montgomeryn liike puri Browniin ja oli juoksemassa Brownista eroon, Brown nappasi Montgomerystä kiinni ja tämä lopetti juoksemisen melkein saman tien. Jos ei olisi ollut kiinnipitoa ja juossut loppuun niin olisi ottanut pallon kiinni, ellei sitten Heath olisi lyönyt palloa pois, mutta syötönkatkoa tuosta ei olisi tullut. Semmoinen rookieratkaisu Rodgersilta. On se vain niin paska.
 

Yö-Orava

Jäsen
Uskomatonta mutta totta, (liian?) monesta kohdasta VilleLeinon kanssa samaa mieltä. Houston oli Patsille tähän rakoon aika ihanteellinen kenraaliharjoitus-tyyppinen vastustaja nyt kun Bradykin selvisi ilmeisesti isommitta kolhuitta. Puolustuksensa osalta olivat kovin jäljellä oleva haaste ilman Wattiakin, mutta eivät tuhnuhyökkäyksellään kuitenkaan minkään sortin uhka ottelun voitosta. Siihen tuollainen varsin keskinkertainen ja virheidentäyteinen esitys kotijoukkueelta, ja meillä voi viikonloppuna olla lauteilla peliesityksestään ja judybattistojen tyhjänpäiväisestä paniikinlietsonnasta motivoitunut vihainen Brady. Tuskin vaikeutuu hyökkääminen ainakaan.

En ole uudestaan peliä katsonut, mutta mullekin jäi Dallasin pelistä kuva (ison Packers-betsin tunnekuohuissa), että heidän päässään joko ylilevelöitiin/analysoitiin tilanne tai hieman panikoitiin ennen kuin homma lopulta viimeisellä hetkellä lähti rullaamaan. Tarpeettoman usein vaikuttivat toimivaksi todetun pelitapansa vastaisesti heittävän ekan downin, sitten olikin jo pakkorako juosta kakkonen ja lopulta 3 and out, jonka seurauksena paineet kasautuivat entisestään: iso stage ja all-time QB vastassa, painajaismaista. Dallasillehan on tällä kaudella ollut ominaista vakuuttavilla juoksupohjaisilla driveillaan ottaa vankka johtoasema jo heti alussa, isoa luksusta joukkueen hyökkäyksen profiilin huomioiden. Osoittivat matsissa kuitenkin selkärankaa nousullaan, eipä silti, tuo Packersin puolustus tällä hetkellä ole mikään mittari.

A-Rod on tähänastisilla esityksillään ollut messiaaninen, vaan itsepä menin ja pelasin heti kärkeen Atlanta-4, nyt linja -5. Packers taitaa jälleen kerätä määrällisesti enemmän vetoja ainakin, näinköhän tuo tuosta laskisi vielä takaisinkin. Pats-6 sitten pienemmällä.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallasillehan on tällä kaudella ollut ominaista vakuuttavilla juoksupohjaisilla driveillaan ottaa vankka johtoasema jo heti alussa,
En nyt tarkalleen muista, mutta itellä on sellainen mielikuva, että juoksu on oikeastaan vasta kunnolla räjähtänyt käyntiin puoliajan jälkeen useimmissa peleissä? Muistelisin vaan, että useassa pelissä selostajat ovat maininneet, että vastustajan DL väsyy Dallasin voimakkaan OL:n käsittelyssä. Tätä kautta on sitten auennut isoja aukkoja Zekelle ja totta kai hän myös omalla tekemisellään isoja siivuja kantanut. Tuo on tosiaan ihan mutuilua ja varmaan joku sen voi jostain tarkistaa? Ihan nopeasti tsekkasin, niin Cowboys on ollut puoliajalla kaikkiaan kolme kertaa yli kahden TD:n johdossa. Joten ei noita vankkoja johtoasemia nyt niin hirveen montaa kertaa ole ollut. Sitä en pysty sanomaan miten usein Cowboys on juossut ekalla yrityksellä, varmaan aika usein ja tuossa on ehkä hitusen eroa ns. normaaliin gameplääniin? Ja kyllähän nuo Dezin ja Beasleyn 1vs1 tilanteet houkkuttelee tsekkaamaan juoksun heittopeliin ja ei siinä mielestäni mitään väärää ole.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Joo Blount tosiaan runkosarjassa runttasi ne pallot sisään, kun Brady oli ensin toimittanut sen pallon muutaman jaardin päähän End Zonesta. En kutsuisi tuota juoksuvoittoiseksi pelaamiseksi, jos ensin heitetään palloa sellaiset +60 jaardia ja sitten kaveri käy hakemassa kirsikan kakun päältä.
Tuo kieltämättä selittää että miksi Rodgersilla ei eilen ollut 4 td:tä. Patriotsilla oli 7. eniten juoksujaardeja sarjassa joten olisi luullut että td:tä olisi tullut enemmänkin jos ne vikoilta jaardeilta ovat tulleet. Ja toisaalta niitä heittojaardeja ei tuollaiselle juoksupainotteiselle joukkueelle niin paljon tule. Tasapaino kun ei tässä ole sitä että jaardeja tulee yhtä monta kpl.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Lynniä pidettiin aluksi vahvimpana ehdokkaana uudeksi päävalmentajaksi ja hän olikin yksi haastatelluista. Tältä pohjalta Lynnin jatko OC:na ei kuulostaisi lainkaan pahalta, mutta sitä pidetään tällä hetkellä epätodennäköisenä. Lynn on ollut myös 49ersin, Chargersin ja Ramsin haastateltavana päävalmentajapestiin. Saapi nähdä tärppääkö, hänellä on kuitenkin OC-kokemustakin vain tämän yhden vajaan kauden verran. Spekulantit spekuloivat kuitenkin, että Lynn ei haluaisi muutenkaan jäädä Bilssiin työskentelemään hänet valinnassa ohittaneen kandidaatin alaisuudessa.
Valmentajauutiset ovatkin jääneet viikonlopun aikana kokonaan muiden asioiden varjoon, joten nyt on ehkä hyvä todeta, että Chargers tosiaan nappasi Anthony Lynnin päävalmentajakseen lauantaina.

49ersin kahdesta pääehdokkaasta Josh McDaniels vetäytyi kisasta, joten päävalmentajan paikka on käytännössä pedattu Kyle Shanahanille. Sen jälkeen onkin sitten taas kaikki päävalmentajan paikat täytetty.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itsekin amatöörinä taas NFL-kauden playoffeihin hyppäsin mukaan ja katselin kaikki neljä matsia tallenteina.
Ihan mielenkiintoisia pelejä olivat, paitsi tuo New England-peli, josta haistoi heti ensimetreiltä että ei ole vastuksesta tänään mihinkään. Siksi skippasinkin melkein koko pelin. Atlanta-Seattle -pelistä sai sen käsityksen että Seattle teki kaikkensa ettei voittoa tullut ja uusintakohtaamisessa kyllä veisivät. GB-Dallas -matsi oli tiukkaa kahden tasaisen välistä vääntöä, josta mielestäni juurikin tuon verran parempi joukkue meni jatkoon. KC-Pittsburgh myös mielestäni päättyi pelillisesti paremman voittoon.

Miksi muuten toi Green Bayn eka maali hyväksyttiin maaliksi vaikka vastaanottajalla oli polvet maassa ennen maalialuetta, eikä pallokaan siellä vielä ollut, vaan pelaaja vyöryi sinne maasta? En näitä sääntöjä niin tiedä.

Myös tuo KC-Pittsburgh -pelin loppu oli uskomaton antikliimaksi, kun vikat minuutit pelistä menivät tehdessä ei mitään, kun Pittsburgh vaan käytti kaikki jäljellä olleet aikalisänsä. Kuuluu sääntöihin, mutta katsojana uskomaton lässähdys muuten niin tiukkaan loppuun.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Miksi muuten toi Green Bayn eka maali hyväksyttiin maaliksi vaikka vastaanottajalla oli polvet maassa ennen maalialuetta, eikä pallokaan siellä vielä ollut, vaan pelaaja vyöryi sinne maasta? En näitä sääntöjä niin tiedä.
Tuon hyväksymistä ihmeteltiin myös täällä kotikatsomossa. Kahden silmäparin voimin tuota tutkailtiin ja oli mielestämme ihan selkeästi maalialueen ulkopuolella, joten ihme, että tuo hyväksyttiin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Miksi muuten toi Green Bayn eka maali hyväksyttiin maaliksi vaikka vastaanottajalla oli polvet maassa ennen maalialuetta, eikä pallokaan siellä vielä ollut, vaan pelaaja vyöryi sinne maasta? En näitä sääntöjä niin tiedä.

Myös tuo KC-Pittsburgh -pelin loppu oli uskomaton antikliimaksi, kun vikat minuutit pelistä menivät tehdessä ei mitään, kun Pittsburgh vaan käytti kaikki jäljellä olleet aikalisänsä. Kuuluu sääntöihin, mutta katsojana uskomaton lässähdys muuten niin tiukkaan loppuun.
Maali hyväksyttiin koska peliä ei vihelletä poikki silloin kun pelaaja kompuroi omia aikojaan vaan vasta kun se kaatuu vastustajan kontaktista/vastustaja koskettaa maassa olevaa vastustajaa. Ihan senteistä tuo kiinni oli, mutta vaikka se olisi 10 senttiä lyhyeksi tuomittu niin maali olisi neljällä yrityksellä ollut hyvin todennäköinen.

Pittsburgh ei kelloa aikalisiä käyttämällä voinut kuluttaa sillä silloin ei aika kulu, mutta pelinrakentajan polven maahan laittamalla saa "juoksupelin" lopetettua ja kelloa käytettyä. Ymmärrän silti antikliimaksi kommentin. Se on vähän kun lätkässä tappiolla oleva joukkue saisi jäähyn kaksi minuuttia ennen loppua. Tai soccer aina.
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
Miksi muuten toi Green Bayn eka maali hyväksyttiin maaliksi vaikka vastaanottajalla oli polvet maassa ennen maalialuetta, eikä pallokaan siellä vielä ollut, vaan pelaaja vyöryi sinne maasta? En näitä sääntöjä niin tiedä.
Puolustajan pitää taklata pelaaja maahan tai muuten kuin jalat edellä tämän liukuessa häneen pitää osua jotta peli vihelletään poikki. Tuossa tilanteessa Dallasin Lee ehtii ottamaan kontaktin vasta pallon mennessä maalialueelle. Näitä tilanteita näkee myös jos vastaanottaja joutuu ottamaan kaatuen kopin, mutta puolustajia ei ole lähimaillakaan jolloin yleensä vastaanottaja pomppaa nopeasti pystyyn ja jatkaa peliä.

Jalat edellä liukkuen pallonkantaja voi "luovuttaa" itsensä jolloin häntä ei saa taklata enää, mutta pallon katsotaan pysähtyneen siihen paikkaan vaikka kukaan puolustaja ei olisi lähelläkään. Näitä näkee lähinnä pelinrakentajan juoksuissa, joissa pelinrakentaja suojaa itsensä taklaukselta

Toivottavasti tästä sai jotain selvää.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Maali hyväksyttiin koska peliä ei vihelletä poikki silloin kun pelaaja kompuroi omia aikojaan vaan vasta kun se kaatuu vastustajan kontaktista/vastustaja koskettaa maassa olevaa vastustajaa. Ihan senteistä tuo kiinni oli...
No juma, nyt kun tilanteen uudestaan katsoin, niin onhan tuo tosiaan ihan siinä kintaalla, että onko TD vai ei. Mielestäni käsi osuu kuitenkin palloon ennen maalilinjaa.

EDIT: Täytyy kyllä myöntää, että en tiedä miten tuommoinen tilanne tulkitaan, jos osuu hyökkääjän hallussa olevaan palloon ennen maalilaluetta, mutta ei kroppaan. Kertokaa viisaammat. Äkkiä voisi olettaa, että osuma palloonkin lasketaan tarvittavaksi kontaktiksi.
 
Viimeksi muokattu:

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
No juma, nyt kun tilanteen uudestaan katsoin, niin onhan tuo tosiaan ihan siinä kintaalla, että onko TD vai ei. Mielestäni käsi osuu kuitenkin palloon ennen maalilinjaa.

EDIT: Täytyy kyllä myöntää, että en tiedä miten tuommoinen tilanne tulkitaan, jos osuu hyökkääjän hallussa olevaan palloon ennen maalilaluetta, mutta ei kroppaan. Kertokaa viisaammat. Äkkiä voisi olettaa, että osuma palloonkin lasketaan tarvittavaksi kontaktiksi.

Jaa'a. Sääntökirja sanoo vain että peli pysähtyy kun vastustaja koskee juoksijaan eli olettaisin ettei palloa lasketa juoksijan osaksi. Tuossa on merkittävää myös se että kun peli on tuomittu kentällä touchdowniksi pitäisi videotarkistuksessa löytyä selkeä todiste kääntää tuomio eli jos ei löydy selkeää kuvakulmaa josta näkyy milloin kontakti tapahtuu ja/tai missä pallo sillähetkellä on maaliviivaan nähden niin kenttätuomio pysyy.

edit. sama periaate siis kuin valmentajan haastoissakin, mutta tehdään vaan automaattisesti maaleille ja syötönkatkoille ainakin
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myös Garrett puppeloitti jälleen kerran kovassa paikassa ja ampui itseään jalkaan. Aivan käsittämättömästi mies heivasi romukoppaan runkkarissa menestystä tuoneen juoksupelin ja yritti voittaa pelin ylihypetetyllä Dakillä. Zekehän tuli tässä pelissä jokaisen juoksunsa jälkeen huilaamaan penkille, kun runkkarissa mies pysyi koko aika kentällä.

Missään ei ole vielä mainittu Garretin perinteistä perseilyä kellonhallinnan suhteen. Kun Prescott otti spiken kun kellossa oli 45 sekkaa niin ainakin itsellä tuli kotikatsomossa "mitä vittua nyt taas"-fiilis. Ja tosiaan siinä missä Bell oli kentällä vissiin muutamaa vaille kaikki snapit niin Zeke oli vähän väliä penkin puolella. Eikö kunto kestä vai mitä?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No juma, nyt kun tilanteen uudestaan katsoin, niin onhan tuo tosiaan ihan siinä kintaalla, että onko TD vai ei. Mielestäni käsi osuu kuitenkin palloon ennen maalilinjaa.
Se oli tosiaan tiukka tilanne. Itse en uskaltanut edes kotisohvalla tv:n edessä olla epävarman näköinen, ettei kukaan vain telepaattisesti lue eleitäni ja ajatuksiani ja sen perusteella innostu tuota haastamaan. Tuossa kuitenkin olisi vastustajan valmentajalla ollut mahdollisuus haastoon, mutta koska tilanne oli tiukka ja koska se oli tuomittu kentällä jo noin (jolloin kynnys muuttamiseen kasvaa) ja koska Packers joka tapauksessa olisi TD:n erittäin todennäköisesti joka tapauksessa saanut, niin vastustajan riskianalyysin tulos oli ettei kannata tuhlata haastomahdollisuutta.

VilleLeinon mieliksi voidaan sanoa, että heitto olisi voinut olla jaardin pidempikin. Tuo oli kuitenkin "ilmainen peli" eli Rodgers jekutti vastustajan paitsioon (jossa hän on liigan paras), jolloin heitto oli täysin riskitön. Isossa kuvassa siis Aaronin hyvyyttä. Tällöin qb voi vain toimittaa pallon pitkälle/maalialueelle tarvitsematta välittää epäonnistumisen mahdollisuudesta. Tämän takia kuvio oli myös todnäk suunnittelematon ja nopeasti improvisoitu. Jos heitto olisi epäonnistunut, niin puolustuksen rangaistus olisi hyväksytty ja Packers olisi jatkanut peliä 5 jaardia lähempää maalia.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Se oli tosiaan tiukka tilanne. Itse en uskaltanut edes kotisohvalla tv:n edessä olla epävarman näköinen, ettei kukaan vain telepaattisesti lue eleitäni ja ajatuksiani ja sen perusteella innostu tuota haastamaan. Tuossa kuitenkin olisi vastustajan valmentajalla ollut mahdollisuus haastoon, mutta koska tilanne oli tiukka ja koska se oli tuomittu kentällä jo noin (jolloin kynnys muuttamiseen kasvaa) ja koska Packers joka tapauksessa olisi TD:n erittäin todennäköisesti joka tapauksessa saanut, niin vastustajan riskianalyysin tulos oli ettei kannata tuhlata haastomahdollisuutta.
Itseasiassa ei olisi ollut haasto-oikeutta, koska nuo TD:t tutkitaan automaattisesti. Eli siinä kohtaa, kun lupa lisäpisteeseen tuli oli TD varmistettu ja sitä ei enää mikään voinut muuttaa. Sama on tilanne turnovereissa.
 

Sambody

Jäsen
Tajusin vasta kuinka jäätävä peliohjelma Patriotsilla on ollut tähän pisteeseen asti ja aloin uskomaan, että Steelersillä on mahdollisuus sittenkin. Ihan oikeasti parhaat pelinrakentajat joita he ovat joutuneet kohtaamaan ovat Tyrod Taylor ja Russell Wilson tällä kaudella? On sielä pelit mukana Carson Palmeria ja Andy Daltoniakin vastaan, mutta kummatkin heistä oli hukassa koko kauden. Eli toisin sanoen tuo puolustus joutuu ensimmäiseen oikeaan testiin vasta nyt? Bradyn hyökkäys voi olla liikaa Steelers takakentälle, mutta toisaalta kolme B:tä eivät parhaimillaan päästä heitä ollenkaan kentälle.

MVP keskustelua voisi myllätä lisää heittämällä ilmoille hauskan ajatuksen mitä näiden herrojen joukkueet olisivat ilman kanditaattiaan. Falconsilla olisi edelleen ehkä liigan kovin OC, hyvät ja monipuoliset keskushyökkääjät ja ennen kaikkea heillä olisi Julio Jones. Steelersillä olisi edelleen liigan paras keskushyökkääjä Bell. Lisäksi Brownia on vaikea olla huomioimatta, koska hän tuntuu olevan aina auki. Patriots oli 3-1 ilman Bradya. Kertonee jotain peliohjelmastaan ja vielä enemmän Belichickistä ja hänen apureistaan. Mitä Packers olisi ilman Rodgersia? En usko että pudotuspeli joukkue ainakaan. Ehkä jotain vähän Bearsia parempaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös