NFL season 2014–2015

  • 78 545
  • 571

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tällänen peli kuitenkin tällä kertaa ja uskomattomalla 4-1 recordilla painetaan kohti Seattlea. Tulevaan peliin ei Cowboys ainakaan lähde suosikkina. Jos voitto Seahawksista kairataan, niin uskalletaanko jo puhua potentiaalisesta playoff joukkueesta…?
Dallasin rekordi on tosiaan 4-1 kuten mainitsit, joten eiköhän potentiaalisesta, jopa todennäköisestä (?) playoffs -joukkueesta voida puhua jo nyt? Jotain statistiikkaa muistan nähneeni viime kierroksen aikana joukkueista, jotka aloittavat kauden 4-1, olikohan jotain 60-70% niistä pääsee pudotuspeleihin tai jotain vastaavaa. Jos jollain on tarkempaa statistiikkaa tästä niin voi jakaa sen muiden kanssa.

On muuten ihan hauska ollut huomata miten itse kunkin joukkueen fanit suhtautuvat oman joukkueensa peliesityksiin aika kriittisesti. Itsellä meinaa palaa sulake viikosta toiseen Steelersin kanssa, anticatabolic tuskailee Eaglesin touhun kanssa, delete on oppinut viime kausien koettelemusten myötä suhtautumaan pessimistisesti Cowboysin menestykseen eivätkä Ravens -fanitkaan olleet kovin optimistisia ennen Colts -ottelua. Ainakaan mistään "homerismista" ei voida tämän palstan kirjoittajia syyttää.

Steelers välttyi toiselta peräkkäiseltä katastrofilta, mutta yhtään luottamusta tuo voitto Jacksonvillesta ei kyllä nostattanut. Pittsburghin paikallismediassa kirjoitettiin, että Steelers on sarjan huonoin 3-2 joukkue, enkä lähtisi itse vastaan väittämään. Vaikea nähdä, että peli tuosta tulisi hirveästi paranemaan koko kauden aikana. Puolustuksessa on mielestäni toivoa paremmasta kunhan sairastupa saadaan jossain vaiheessa tyhjäksi, mutta hyökkäyksessä taso vaihtelee pelin sisälläkin niin paljon, että on vaikea saada mitään kunnon rytmiä tuohon hyökkäämiseen. Bell ja ABrown ovat pelipaikkansa parhaimmistoa ihan koko NFL:n mittapuulla, mutta muuten on parannettavaa kaikilla, ihan Roethlisbergerista lähtien. Eikä asiaa yhtään auta Todd Haleyn pelikutsut, jotka tekevät fanit hulluiksi konservatiivisuudellaan.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Ensi viikolla sitten Buffalon ja Ortonin vieraaksi ja kyseessä divisioonan kärkimatsi!

Enpä arvannut että divisioonan kärkimatsiin tuli hommattua liput, goal-line 5th row. Ei pitäisi olla paskemmat. Patsin voittoa toivomaan ilman muuta, mutta Billsien puolesta on luvattu huutaa. Olkoon tämän kerran, ensi kerralla olen kyllä sitten Green Bayn puolella...

Joo, kyllä hieman jo kihelmöi. :)
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Giants haastaa Eaglesin seuraavaksi. Giantsin peli kulkee. Manning pelaa elämänsä runkosarjaa eikä heittele inttereitä vanhaan malliin. Mielestäni Eaglesia ei voida pitää edes suosikkina matsiin.
Niinpä niin, Giantsin kahden ensimmäisen pelin jälkeen turhautuneena kävin jo täälläkin kyselemässä, että miten tuo joukkue on kasattu, kun mikään ei toimi hyökkäyksessä, eikä puolustuskaan ikäänkuin oikein yritä täysillä. Noh, kuinkas kävikään, yhtäkkiä juoksupeli loksahti kohdalleen, ja rullaa lähes paremmin kuin Bradshaw&Jacobs -parilla parhaimmillaan. Ja tunnetusti kun on oikea juoksupelin uhka olemassa, niin heittopeliäkin on helpompi käyttää. Ja Manninghän on nyt kolme peliä käyttänyt sitä hyvin vakuuttavasti. Ja Giantsin puolustuskin näyttää siltä edellisten mestaruuskausien pelotteelta pikku hiljaa, kun JPP:kin näköjään palailee taas tasolleen.

Aina niin mukava Giants-Eagles taisto on siis seuraavana edessä, on jännä nähdä kuinka pelissä käy. Tasaista vääntöä ennakoisin.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Enpä arvannut että divisioonan kärkimatsiin tuli hommattua liput, goal-line 5th row. Ei pitäisi olla paskemmat. Patsin voittoa toivomaan ilman muuta, mutta Billsien puolesta on luvattu huutaa. Olkoon tämän kerran, ensi kerralla olen kyllä sitten Green Bayn puolella...

Joo, kyllä hieman jo kihelmöi. :)

Stadionia uusittiin off seasonin aikana rankalla kädellä. Liikkumista helpotetiin ja myyntipisteitä lisättiin. Voi olla että nyt ehdit puoliajalla jo kaljalle. Kaksi vuotta sitten ei ollut toivoakaan ehtiä muuta kuin kuselle.

Toteutukoon huutosi.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Colts voitti, tulos oli kohtuullinen yhden TD:n ero, tämä tosin vain hyvän Ravens puolustuksen ansiota. Positiiviset jutut jäikin pitkälle tuonne puolustukseen. Jimmy Smith hoiti tonttinsa hyvin, kuten tällä kaudella muutenkin: https://twitter.com/gdowning14/status/519237371103944704

CJ Mosley pelasi vielä kovemman matsin kuin viime viikolla: 15 taklausta (8+7), 1 int. 1 qb hit, joka johti Ngatan intteriin + 1 qb hurry. 4th-1 stoppi kahdesta blockkaajasta huolimatta ym. Kova kaveri, yllättäen vertauksia #52 on jo tehty, on toki turhan aikaista, mutta kovassa hypessä kaverin suhteen ollaan muuallakin kuin pelkästään baltimoressa. EDIT: pitää lisätä McPhee, tästä kaverista huokuu peli-ilo tällä hetkellä. Luovasti käytettään hyväksi kaverin ominaisuuksia ja etsitään matchuppeja jotka ovat hänelle hyviä. Tähän asti tulos ollut hyvää, tästä täydet pisteet DC Peessille. Tämän matsin myötä muuten puolustus kokonaisuudessaan paranti statsejaan parhaaksi red zone puolustukseksi koko liigassa.

Hyökkäys sen sijaan oli taas sitä tuttua viime vuodelta. Käsittämätöntä oli myös se että LT Hurst jätettiin ilman suurempia apuja. Colts blitzasi 6:della monta kertaa ravenssien 5 vastaan. "Yllättäen" extra blitzaaja oli useasti siellä LT:n puolella. Tulos oli 3 säkkiä, jotka Hurstin piikkiin laskettiin, mutta valmennuksen olisi pitänyt olla enempi hereillä ja antaa apuja. Etenkin kun Flacco ja rissut eivät noita blitzeistä tulleita 1-on-1 -tilanteita pystyneet hyödyntämään juuri mitenkään. Lisäksi juoksu hylättiiin taas liiaksi, vaikka oltiin jäljessä lähes koko peli, niin ero ei pääasiassa ollut niin suuri että olisi pitänyt tuollaiseen heittomoodiin mennä.

Tampa sitten viikonloppuna vastaan. En tiedä miten tuota matsia odottaa, joukkue näytti jokseenkin heittopussilta hävittyään kotonaan ramsseille ja heti perään isolukuisesti atlantalle, mutta pari viime matsia Glennonin johdolla onnistuneet hyvin, ottaen huomioon vielä sen että pelasivat vieraissa. Tähän yhtälöön kun lisätään että Ravens pelaa vieraissa todella nihkeästi, niin ei tämä läpihuuto juttu ole missään nimessä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olipa huikea ja käsittämätön loppu Green Bayn ja Miamin kohtaamisessa. Vaikka näissä peleissä usein menee tiukalle ja jää ratkaisut loppuhetkiin, niin kyllä nyt tapahtui vielä enemmän kuin yleensä jäi tavallistakin enemmän jossiteltavaa. GB sai siis pallon kolmisen minuuttia ennen loppua olleesaan 4 pisteen takamatkalla ja aikalisät käytetty. Sieltä vain Rodgers sai Nelsonin avulla sen tarvittavat toivottoman tuntuiset 70 jaardia puristettua kasaan, vaikka Dolphinsin puolustus oli pelissä todella vahva. Voittodrivellä nähtiin mm. fumble ja todella tiukka recovery, 4th and 10 tilanne, jonka Rodgers klaarasi, sekä Miamin miuutti ennen loppua pakon edessä ottama aikalisä, jonka voi ajatella näin jälkikäteen pelastaneen Packersin kellon loppumiselta (Dolphinsilla oli kommentaattorien mukaan väärät jätkät tilanteeseen kentällä). Rodgers veti jo yhden ässän hihastaan n. 10 sekuntia ennen loppua kun hämäsi laittavansa polven maahan ja pysäyttävän kellon, mutta heittikin pallon sivurajalle ja siitä jaardeja ja aika poikki. Voitto heitto tuli sitten 3 sekkaa ennen loppua periaatteessa ensimmäisellä ja viimeisellä mahdollisuudella.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Hupsista ja hallitsevaa maailman mestaria nyrkillä suuhun ja vieläpä heidän kotiluolassaan. Uskoiko joku oikeasti Cowboysin voittoon? Itse asiassa Dallas oli paljon ylivoimaisempi mitä numerot kertovat. Heikko spessu pelaaminen piti Seattlen pelissä mukana loppuun asti. Blokattu puntti josta TD, muffattu puntin palautus josta Wilson juoksi heti TD:n + lisäksi Frederickin liian aikainen snäppi josta pallo Seahawksille. Näistä tuli kaikkiaan Seattlen 23 pisteestä 17. Jotain mm. Dallasin puolustuksen hyvyydestä kertoo, että Seattle ei saanut ensimmäistäkään ekaa yritystä ennen puoliaikaa. Pakko se on sanoa: tämä Dallasin puolustus on real deal, niin kuin koko joukkuekin. Nykyään Cowboysin pelien seuraaminen ei oo enää yhtä ”vittu-perkelettä” vaan oikeasti tosi viihdyttävää katsottavaa. Totta kai voittaminen on keskimäärin jonkun verran mukavampaa puuhaa kuin häviäminen. Muutenkin suurimmat aivopierut ja momenttun killerit ovat loistaneet poissaolollaan. Niihin kuitenkin melkein alkoi jo tottua, joten sinälläänkin aika hienoa seurata Cowboysin pelejä.

Se tiedettiin, että hyökkäykseen homma ei tule tänä vuonna kaatumaan. Mutta onhan sekin mennyt yli odotusten, erityisesti juoksupeli. Murray on ollut aivan helvetin hyvä ja voinee puhua liigan tämän hetken parhaimmasta runningbackistä? Tosin Dunbar ja Randlekin vetelee myös ton linjan takana aikamoisia siivuja. Linjan tiedettiin olevan nuori ja hyvä, mutta että näin hyvä? Troy Aikmanin sanoin: ”se tulee olemaan vain parempi ja parempi” Tosin Seahawkin passrush anto melkosen paljon osumaa Romolle eilen. Joten siitä pientä miinusta, vaikka NFL:n paras puolustus olikin vastassa. Ihan kauden alussa olin todella huolissani Romon pelaamisesta. Enpä ole enää. Hieno peli jälleen häneltä ja pieksi Wilsonin pelinrakentajien taistossa. Romo on selkeästi suurin voittaja kun Dallasin juoksu kulkee. Wr Williams on myös osoittanut olevan erittäin vaarallinen rissu. Eilen yksi kauden hienommista kopeista ja olipa vielä elintärkeäkin (3 . ja 20 jaardia mentävää).

Mutta tuo puolustus. Jumalauta, Dallasilla on sellainen. Eihän siellä mitään isoja nimiä ole, mutta homma toimii. Marinelli on melkoinen velho. Yksi suurimpia tekijöitä on mlb Ronaldo McClain. Ei tätä kaveria syyttä ole varattu top10:ssä. Iso breikki Dallasilta saada hänet houkuteltua takaisin pelikentille. Eilenkin viimeinen naula Seattlen arkkuun intterin muodossa. Marinellin mukaan lb Justin Durant on NFL suurin varjeltu salaisuus? Ja onhan Durant aivan eri mies kuin viime kaudella. Tukimies setin täydentää loistava rookie Hitchens (joka pelaa paikkaa kuin paikkaa) sekä uutta kevättä pelaava Bruce Carter (ei pelannut eilen). Eipä huonosti ole esiintynyt puolustuksen linjakaan. DE/DT Tyrone Crawford on ottanut isännän otteet linjassa ja näemmä toipunut täysin akillesjänteen katkeamisesta. Hieman uskalsin ja toivoinkin hänen olevan juuri niin hyvä kuin hän on. Jeremy Mincey on ollut myös positiivinen yllätys, vaikka pariin otteeseen unohti containin viime yön matsissa ja Wilson pääsi livahtamaan. Anthony Spencer alkaa pikku hiljaa kuntoutumaan, kun kaveria alkaa näkemään pelitilanne kuvissakin. Melton sekä Nick Hayden ovat olleet varsin päteviä linjan keskustassa. Lynchin beastmode ja koko äijä muutenkin pysyi täysin kurissa eilen. Yksi pitempi 30-jaardinen juoksu sieltä tuli, mutta muuten oli aika hiljaista. Takakenttä pelaa myös todella hyvin. En tiä johtuuko siitä, että pelataan enemmän miestä? Vaikuttaa ainakin toimivan ja hyvä niin. Seattlea vastaan oli kaikilta kolmelta cornerilta hyviä breikkejä ja maahanlyöntejä. Scandrick on jo selkeästi sitä liigan parampaa corneriosastoa. Safetyt vielä vähän nukkuvat paikoitellen, mutta eiköhän sekin vielä korjaannu?

Kylläpäs nyt tuli mehusteltua, mutta onpa siihen aihettakin. Ja onhan se aika harvinaista herkkua ollut Cowboys fanille viimeisen 20 vuoden aikana. Eihän tässä mitään ole vielä voitettu, mutta aika perkeleen hyvältä 5-1 rekordi suussa maistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Hupsista ja hallitsevaa maailman mestaria nyrkillä suuhun ja vieläpä heidän kotiluolassaan. Uskoiko joku oikeasti Cowboysin voittoon?

En minä ainakaan. Aika hurjannäköiset tilastot tosiaankin tuossa pelissä, kuten sanoit, lopputulos mairittelee Seahawkseja.

Kovassa tikissä Cowboys on, ja hoitamalla NFC Eastin matsit kunnialla aika varma play-off joukkue.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Olipa huikea ja käsittämätön loppu Green Bayn ja Miamin kohtaamisessa.Rodgers veti jo yhden ässän hihastaan n. 10 sekuntia ennen loppua kun hämäsi laittavansa polven maahan ja pysäyttävän kellon, mutta heittikin pallon sivurajalle ja siitä jaardeja ja aika poikki. Voitto heitto tuli sitten 3 sekkaa ennen loppua periaatteessa ensimmäisellä ja viimeisellä mahdollisuudella.

Loppu oli tosiaan huikea, mutta se toisiksi viimeinen play, joka tuotti muuten aika hyvät 14 jaardia, oli Miami Dolphins legendan Dan Marinon lanseerama "fake spike". Polvellahan siis tietty kulutetaan kello loppuun, ja spikella pysäytetään se, jos ollaan takaa-ajossa ilman aikalisiä. Kaikkihan tämän tietää, mutta kunhan sanoin. Selostajat ainakin jaksoivat hymähdellä sille, että juuri Dolphinsin kotikentällä tapahtuu näin hieno fake spike :) "In the home of Dan Marino, he pulls a Marino!"
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Bittersweet Victory.

Tärkeä divisioonavoitto ja kaulaa seuraavaan on 1,5 peliä joten parissa viikossa tilanne alkoi helpottaan kummasti.

"Washed up" Brady on parina viime viikkona heittänyt jälleen kuin hänet on viime vuosina nähty tekevän. O-line alkaa myös hieman vakiintumaan, hieman Buffalopelin alussa tuntui olevan ongelmia mutta kokonaisuutena ihan ok peli. Devey ei kertakaikkiaan riitä, hänen tilalle on pakko keksiä jotain muuta. Gronk alkaa myös lähestymään sitä normikuntoa ja kahdella viime viikolla 100 ja 97 jaardia.

Jotta ei menisi aivan henkseleiden paukutteluksi niin aletaan listamaan loukkaantumisia: LB Mayo sekä RB Ridley ovat molemmat loppukauden poissa ja etenkin Mayon menettäminen on kova juttu. Hän on yksin joukkueen ehdottomia liidereitä sekä kentällä että pukukopissa. Donta Hightower on seuraava ILB muttei ole samaa tasoa Mayon kanssa.

Puolustus toimi hyvin edelleenkin sekä Cincya että Buffaloa vastaan, tosin Scott Chandler oli pitelemätön viime pelissä, siitä hieman miinusta muuten kovaan heittopuolustukseen.

Edessä lyhyt viikko ja torstaina vastaan asettuu 1-5 recordin Jets.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelers-leiristä ei paljoa positiivista kerrottavaa ole. Pataan tuli Brownsilta rumin lukemin. Pahinta ottelussa oli se, että kyseessä ei ollut mikään tuurivoitto Brownsilta, vaan he olivat yksinkertaisesti vain paljon parempia kuin Steelers. Jos jotain positiivista haluaa hakea musta-kelta lasit päässä, niin Browns on tänä vuonna selvästi parempi joukkue kuin mihin on viime vuosina totuttu, joten millekään heittopussille ei hävitty. Mutta silti, Cleveland… Roethlisbergerille tuli uran kolmas tappio Brownsia vastaan. Vastineeksi hän on voittanut Brownsin 18 kertaa urallaan. Tuosta voi jokainen päätellä kuinka yksipuolisia näiden kahden joukkueen ottelut ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana olleet. Mutta eipä paljoa lohduta vanhojen muistelu. Tällä kaudella Browns on parempi joukkue kuin Steelers, niin se vaan on.

Steelersin rekordi on 3-3, joten siihen nähden paniikkinappulan painaminen on turhan aikaista. Mutta kun peliesitys on ihan kuraa viikosta toiseen, niin syytä huoleen toden totta on. Pelistä puuttuu tällä hetkellä kaikki ne elementit, jotka ovat niin pitkään tehneet Steelersistä keskitasoa paremman joukkueen. Ei ole intohimoa, ei fyysisyyttä, ei kurinalaisuutta. Ongelmat alkavat puolustuksesta, jossa DB:t eivät pysty vartioimaan ketään, eikä front seven saa minkäänlaista pass rushia aikaiseksi. Vaikea sanoa kumpi noista on se isompi ongelma, ehkä kuitenkin secondary joka on jo useamman viikon putkeen vuotanut isoja pelejä toisensa perään. Cortez Allen erityisesti oli sysipaska Brownsia vastaan. Ei oikein vakuuta tällä hetkellä GM Colbertin päätös antaa Allenille pitkä jatkosopimus juuri ennen kauden alkua. Jos kausi jatkuu tähän malliin, on kauden jälkeen secondaryyn tehtävä todella isoja muutoksia. Ike Taylorin sopimus päättyy tähän kauteen, ja vaikka hän on ollutkin pitkään joukkueen paras CB, ei hän enää nykytasollaan ole #1 corner tässä liigassa. Myös Troy Polamalun kohdalla joudutaan miettimään todella tarkasti, että mikä hänen roolinsa jatkossa on. En olisi uskonut näkeväni sitä päivää, kun Polamalun asemaa aloituskokoonpanossa joudutaan oikeasti edes harkitsemaan, mutta #43 on tällä kaudella näkynyt kentällä enemmän pahassa kuin hyvässä. Jonkun sortin jatkosopimushan hänelle tehtiin juuri jokin aika sitten, ja varmasti tulisi jotain cap penaltya jos hänet cutattaisiin, mutta tulisi myös tilaa palkkabudjettiin, jota voitaisiin käyttää vaihteeksi vaikka free agencylla. No, nämä päätökset voidaan tehdä kauden jälkeen, kun tilanne on rauhassa ehditty analysoida, mutta tämän kautiset näytöt eivät Polamalullakaan ole olleet häävit.

Hyökkäyksen puolella tilanne on myös huolestuttava. Tosin siellä puolella palloa mielestäni pelaajia isompi ongelma löytyy valmennuksesta, tarkemmin sanottuna OC Todd Haleysta. Toki koordinaattorin syyttely on aina se helpoin ratkaisu, varsinkin hyökkäyksen koordinaattorin, sillä aina voidaan jossitella, että mitä olisi tapahtunut jos olisi kutsuttu eri peli jossain tietysssä tilanteessa. Mutta toisin kuin puolustuksessa, hyökkäyksessä Steelersillä on oikeasti hyviä pelaajia käytössään. QB Roethlisberger, WR Brown, RB Bell, C Pouncey, RG DeCastro. Siinä viisi pelaajaa, jotka kaikki ovat omalla pelipaikallaan NFL:n parhaimmistoa. Materiaalia tehokkaaseen pallonliikuttamiseen siis löytyy, joten mielestäni on koordinaattorin tehtävä osata ottaa siitä kaikki irti. Jacksonvillea vastaan Haleyta kritisoitiin siitä, että hän ei kutsunut yhtään juoksupeliä red zonella, vaikka muuten juoksupeli oli toiminut hyvin. Haleyn vastaus tähän oli kutsua Clevelandia vastaan 1.neljännekselle 15 juoksua ja kolme heittoa (en jaksa tarkistaa numeroita, mutta jotain tuota luokkaa ne olivat). Red zonelle kun päästiin niin Haley kutsui tällä kertaa pelkkiä juoksuja, eikä lainkaan heittoja. Ihan ihme touhua, ihan kun hän olisi halunnut jotenkin näyttää kriitikoille ja medialle, että kyllä hän osaa juoksujakin kutsua. Vielä oudompia ratkaisuja olivat ne 3rd&1 tilanteissa kutsutut pitkät heittopelit, jotka eivät tietenkään onnistuneet. Hyökkäyksestä puuttuu jatkuvasti kunnon rytmi. Silloin tällöin jokin yksittäinen kuvio onnistuu ja sen avulla edetään parikymmentä jaardia heittämällä ABrownille tai antamalla pallo Bellille. Mutta sitä seuraa sitten pari negatiivistä yritystä ja kohta jo puntataankin. Lisäksi offseasonilla tehty päätös antaa Emmanuel Sandersin ja Jerricho Cotcheryn vaihtaa joukkuetta, on kostautunut tällä kaudella isosti. Markus Wheaton, Lance Moore ja Justin Brown eivät ole lainkaan onnistuneet paikkaamaan Sandersin ja Cotcheryn jättämää aukkoa laitahyökkäjäosastolla. Sandersin poispäästämisen vielä ymmärsin, sillä Steelersillä ei ollut varaa pitää häntä. Mutta miksi päästettiin Cotchery pois? Wheaton oli valmis isompaan rooliin, mutta tällä hetkellä hänen tasonsa ei riitä starteriksi. Lance Moore taas on ollut pettymys, hän on kärsinyt loukkaantumisista, ollut hidas oppimaan pelikirjaa, ja viimeisempänä joutui Tomlinin hampaisiin otettuaan typerän 15-jaardin rangaistuksen toissa ottelussa. Clevelandia vastaan Moore sentään löysi tiensä end zonelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella, joten toivottavasti hänen kohdallaan nuoli osoittaa tästä eteenpäin ylöspäin.

Inconsistent on ollut termi, jolla Steelersin pelaajat ja valmentajat ovat kuvanneet joukkueen pelaamista ottelusta toiseen. Totuus kuitenkin taitaa tällä hetkellä olla, että Steelers yksinkertaisesti on keskinkertainen NFL-joukkue. Joukkueessa on paljon hyvää, mutta myös paljon heikkouksia. Toki pudotuspeleihin on vielä mahkuja tällä kaudella, ei se vaadi muuta kuin, että virheiden määrä puolustuksessa vähenee selvästi, ja hyökkäyksessä pitkät, tuloksettomat draivit pystytään päättämään touchdowneihin. Mutta tuossa on mukana jo niin monta jossittelua, että realistisempaa lienee odottaa jälleen kerran 8-8 rekodia kauden päätteeksi. Se taitaa olla parasta mihin tämä ryhmä pelaajia ja valmentajia tällä kaudella pystyy.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
kävin tänään Lambeaulla katsomassa Packersin ja Panthersin kohtaamiseen. Oli eka paikan päällä nähty NFL-peli ja kelpasi todellakin. GB oli täysin ylivoimainen ja ennakkoon tasaiseksi veikattu peli oli jo ekan puoliajan jälkeen 28-3. Rodgers pelasi lähes virheettömän pelin QB rating oli yli 154. 19\22, 255y, 3TD. Aaron heittänyt nyt 192 kertaa eli kuusi peliä putkeen ilman yhtään intteriä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
kävin tänään Lambeaulla katsomassa Packersin ja Panthersin kohtaamiseen. Oli eka paikan päällä nähty NFL-peli ja kelpasi todellakin. GB oli täysin ylivoimainen ja ennakkoon tasaiseksi veikattu peli oli jo ekan puoliajan jälkeen 28-3. Rodgers pelasi lähes virheettömän pelin QB rating oli yli 154. 19\22, 255y, 3TD. Aaron heittänyt nyt 192 kertaa eli kuusi peliä putkeen ilman yhtään intteriä.

Kappas jollain muullakin mennyt NFL-neitsyys tänään!

Juuri Sports Authority Fieldiltä kotiutuneena voi sanoa, että hyvä peli tuli kyllä valittua. Manning nakkeli neljä touchdownia ja meni samalla Brett Favren ohi touchdownien kokonaismäärässä.Uusi ennätys on tällä hetkellä 510 TD:tä.

Oletin ottelun olevan tasainen, mutta Broncos antoi kunnon selkäsaunan San Franciscolle ja sitä oli ilo katsella. 49ers ei saanut alussa oikein mitään aikaiseksi, mutta puoliajalle mentiin kuitenkin suhteen tasaisissa merkeissä 10-21. Kolmannella neljänneksellä Broncos sitten paketoi pelin kolmella TD:llä ja Brock Osweilerkin pääsi palloa koskemaan viimeisellä neljänneksellä.

Torstaina sitten vastassa Chargers ja eiköhän Manningin parilla TD:llä ennätystään parantele.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aloin Steelers-Texans peliä katsomaan vasta muutama minuutti ennen ekan puoliajan loppua Texansin johtaessa 14-3, mutta silloin alkoi tapahtumaan.
Steelers teki kolmeen minuuttiin kolme touch-downia ja millä tavalla. Ensin big Ben heitti pitkällä heitolla Steelersin muutaman pisteen päähän. Lisäpisteen jälkeen Texansin vastaanottaja tiputti pallon ja vaikka hän sai sen poimittua niin hyökkäys alkoi oman kympin sisältä. Tokalla yrityksellä seurasi suhteellisen kyseenalainen fumble ja pallo vastustajille kolmeen jaardiin. Aikaa kellossa oli reilu minuutti. Sitten nähtiin TODELLA erikoinen pelikutsu. Esitettiin juoksua, mutta vasen rissu (?) tippuikin linjan taakse ja heitti pallon alueelle Lance Moorelle Benin blokatessa puolustuksen linjaa. Tästä pelikutsusta varmasti puhutaan, sillä olihan se todella poikkeava ratkaisu ja mielenkiintoista olisi kuulla mitä mieltä palstan asiantuntijat ovat?
Itse näen että aikaa olisi ollut konservatiivisia juoksuja yrittää joten turhaa riskiä otettiin. Myös liikkuvia osia oli niin paljon että vähempikin olisi varmaan riittänyt.
Kolmannessa TD selittyi intterillä, joka sekin oli melko erikoinen. Pallo nimittäin pomppasi parikin kertaa onnekkaasti Steelers-pelaajasta ennen haltuunottoa.
Saa nähdä mitä tästä vielä tulee
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tokalla yrityksellä seurasi suhteellisen kyseenalainen fumble ja pallo vastustajille kolmeen jaardiin. Aikaa kellossa oli reilu minuutti. Sitten nähtiin TODELLA erikoinen pelikutsu. Esitettiin juoksua, mutta vasen rissu (?) tippuikin linjan taakse ja heitti pallon alueelle Lance Moorelle Benin blokatessa puolustuksen linjaa. Tästä pelikutsusta varmasti puhutaan, sillä olihan se todella poikkeava ratkaisu ja mielenkiintoista olisi kuulla mitä mieltä palstan asiantuntijat ovat?
Itse näen että aikaa olisi ollut konservatiivisia juoksuja yrittää joten turhaa riskiä otettiin. Myös liikkuvia osia oli niin paljon että vähempikin olisi varmaan riittänyt.
Kieltämättä erikoinen pelikutsu, mutta tällä kertaa se toimi, joten ainakaan minulla ei ole valitettavaa kutsun suhteen. Varmaan tuohon valintaan vaikutti paljon se, että Steelersin red zone hyökkäys on ollut umpisurkea tällä kaudella. Hyviä kenttäasemia ei ole onnistuttu muuntamaan pisteiksi sen paremmin heittämällä kuin juoksemallakaan. Joten tällä kertaa OC Haley kääntyi kikkapelin puoleen hyvin tuloksin.
 

Rocco

Jäsen
Näissä kikkapeleissä on se yllätysmomentti, mikä joskus toimii, mutta yhtä usein se päättyy katastrofiin. Nyt se toimi, vaikka ei se kaukana ollut epäonnistua.

Tässä selkeästi yritettiin kääntää Houstonin puolustus (heistä katsottuna) vasemmalle, pysäyttämään juoksu tai heitto sinne puolelle. Linja ja keskushyökkääjä teki hyvää blokkifeikkiä siihen suuntaan, jolla Houstonin linja pelattiin pihalle. Selkeästi suunniteltu 180 käännös, koska laitahyökkääjä teki in-kuvion oikealta laidalta keskelle, eikä oikealla ollut ketään kenelle voisi heittää. Ja vielä rissu oli vasenkätinen, niin takuuvarmasti suunniteltu käännös, koska pääsee heittämään suoraan juoksusta helpommin tuolle puolelle. JJ Watt oli lähellä päästä säkittämään, eikä heitto kahden takamiehen keskelle ollut kovinkaan fiksu ratkaisu. Mutta, nyt kaikki toimi, niukasti, mutta toimi kuitenkin. Puolustuksen takakenttä oli hyvin mukana miespeitossa, mutta pienestä jäi kiinni. Kova riski, hyvä tulos.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Näin juuri. itsekin ajattelin että jossain koulupelissä tuolla olisi varmasti hämätty koko vastustajan pakka ihan solmuun, sillä olihan tuossa yllätystä vähintään riittävästi ja otettu helppo TD, mutta kun NFLssä puolustus on valmis kaikkeen, niin homma ei selvä ollutkaan. Tuossa oli tosiaan lähellä interin lisäksi myös iso säkki eli 15 jaardin häviäminen.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelers voitti 16. perättäisen MNF-kotiottelunsa kaatamalla Houstonin luvuin 30-23. Voiton myötä Pittsburgh nousi pois divisioonansa jumbosijalta, ja säilyi mukana taistelussa postseasonille pääsystä. Joukkueen esityksessä oli vaihteeksi taas nähtävissä positiivisia merkkejä, mutta kovin kaukana ei ollut, että Texans oli saanut pallon vielä lopussa takaisin itselleen ja vienyt ottelun jatkoajalle. Joten vaikka tulokseen ja pitkälti myös peliesitykseen on oltava tyytyväinen, ei mihinkään keulimiseen ole Pittsburghissa aihetta tämän voiton jälkeen. Hyökkäys on edelleen pahasti epätasapainoinen, eikä puolustuskaan pysty pelaamaan tasaisen hyvin läpi ottelun, vaan hyvien suoritusten vastapainoksi nähdään liikaa huonoja suorituksia. No, 4-3 on joka tapauksessa helvetisti parempi kuin 3-4, joten hyvillä mielin tässä on oltava. ESPN näytti jossain vaiheessa yön ottelua tilastografiikan, jossa kerrottiin, että 51% joukkueista, jotka aloittavat kauden 4-3 pääsevät pudotuspeleihin. Vastaavasti 3-4 kauden aloittavista joukkueista vain 15% pääsee postseasonille. Eli tilastojen valossa tämä voitto oli todella iso.

Steelers aloitti ottelun jälleen kerran todella tahmeasti, ja toisen neljänneksen puoliväliin mennessä oltiin jo 13-0 tappiolla. Iso catch and run Le'Veon Belliltä ja kriittinen Texansin puolustuksen rangaistus 3rd downilla auttoivat Steelersin kuitenkin pääsemään potkumaalietäisyydelle, josta Suisham potkaisi Steelersin tulostaululle. Pittsburgh sai pallon takaisin vajaa 2min ennen 1.puoliajan päätöstä. Minuutti ja 46 sekuntia myöhemmin Steelers johti 24-13. Pitkälti tuosta voidaan kiittää puolustuksen aiheuttamia turnovereita sekä onnea (Keiselin flipperi INT), mutta myös hyökkäystä on kehuttava siitä, että vihdoin onnistuttiin tekemään touchdowneja red zonella. Kovin suuria johtopäätöksiä en tästä vielä lähtisi tekemään, sillä Brownin trick playta tuskin tullaan toistamiseen tällä kaudella enää näkemään, eikä tuollaisia "lucky bounceja" muutenkaan kovin monesti kaudessa tapahdu. Mutta positiivista oli kuitenkin, että nuo tilanteet pystyttiin hyödyntämään, eikä jouduttu tyytymään potkumaaleihin.

Puoliajalla Steelersin valmennus teki muutamia muutoksia pelitaktiikkaan, jotka toimivat hyvin. Arian Foster pysäytettiin tuomalla toistuvasti kahdeksan miestä boksiin ja pakottamalla Fitzpatrick heittämään palloa. CB:t olivat lähes järjestäen miesvartioinnissa Texansin receivereita vastaan, ja suoriutuivat urakastaan yllättävän hyvin. Aloittavaan kokoonpanoon nostettu Brice McCain pelasi virheettömästi, ja piti Andre Johnsonin hyvin kontrollissa. Cleveland pelin jälkeen penkitetty Cortez Allen lahjoitti jälleen kerran pari pitkää heittoa vastustajalle, ja otti yhden rangaistuksen lisää, mutta esti vastapainoksi myös yhden TD:n lyömällä pallon pois Johnsonin käsistä. Myös William Gay onnistui hyvin, ja Mike Mitchell riisti lopussa pallon DeAndre Hopkinsin käsistä, joten secondarylta nähtiin kokonaisuutena hyvä ottelu.

Positiivista oli myös se, että hyökkäyslinja sai pidettyä JJ Wattin suhteellisen hyvin kontrollissa. Toki sieltä tuli ne pari pakollista isoa peliä Wattilta, mutta mitenkään ratkaisevasti hän ei pystynyt tämän ottelun kulkuun vaikuttamaan. Ihan käsittämätön pelaaja on kyllä kyseessä, varmaankin sarjan paras, jos mietitään millä pelipaikalla hän pelaa ja suhteutetaan siihen miten tuota pelipaikkaa parhaimmillaan voidaan pelata. Peyton Manning ja Aaron Rodgers sekä terve Calvin Johnson varmaan pääsevät lähelle samaa tasoa omilla pelipaikoillaan, mutta heihinkin verrattuna Watt on kyllä erittäin kovan kaliiberin pelaaja. Pari vuotta kun jatkaa edes lähelle tällä tasolla pelaamista, niin voi alkaa jo rustata kiitospuhetta Cantonia varten.

Seuraavaksi Steelers pelaa Coltsia vastaan. Selvänä altavastaajana Steelers tuohon matsiin lähtee, mutta jos Ryan Shazier tekee paluun kentälle tuossa ottelussa, niin jonkinnäköiset mahdollisuudet Pittsburghilla mielestäni on Indya vastaan. Voitto vaatisi kyllä todella paljon parantamista hyökkäyspuolella. Tällä hetkellä Steelersin hyökkäys on täysin Antonio Brownin sekä Le'Veon Bellin varassa. Coltsia vastaan on pakko myös muiden laitahyökkääjien nostaa omaa tasoaan, varsinkin Markus Wheaton on hiihdellyt pari ottelua täysin pimennossa, ja mielestäni hänen penkittämistäkin voitaisiin harkita. Toivottavasti rookie WR Bryantin 35 jaardin touchdown Houstonia vastaan ei jää yksittäiseksi väläytykseksi, vaan lisää samanlaisia on tulossa loppukauden aikana. Lance Moore on löytänyt tiensä end zonelle nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa, mutta hän on puhdas slot receiver, joten hirveästi ei Wheatonilla kyllä vaihtoehtoja aloituskokoonpanossa ole.
 
Viimeksi muokattu:

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
kävin tänään Lambeaulla katsomassa Packersin ja Panthersin kohtaamiseen. Oli eka paikan päällä nähty NFL-peli ja kelpasi todellakin. GB oli täysin ylivoimainen ja ennakkoon tasaiseksi veikattu peli oli jo ekan puoliajan jälkeen 28-3. Rodgers pelasi lähes virheettömän pelin QB rating oli yli 154. 19\22, 255y, 3TD. Aaron heittänyt nyt 192 kertaa eli kuusi peliä putkeen ilman yhtään intteriä.

Mitä kautta sait hommattua lipun?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mitä kautta sait hommattua lipun?
ihan StubHubista ostin törkeään ylihintaan. Päätin, että kun tuonne asti menee, niin ottaa varmuuden vuoksi hyvät paikat. Katsomo 117 oli kuitenkin keskikentällä ja rivi 32 aika optimaalinen.
 

Rocco

Jäsen
http://top100.nfl.com/tracker

Tuossa muuten tämän kauden alla tehty listaus Top 100 -pelaajista. "NFL rank" on pelaajien ranking. Watt on sijalla 12, parhaana puolustuspelaajana.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
http://top100.nfl.com/tracker

Tuossa muuten tämän kauden alla tehty listaus Top 100 -pelaajista. "NFL rank" on pelaajien ranking. Watt on sijalla 12, parhaana puolustuspelaajana.

Richard Sherman näyttäisi olevan sekä NFL:n että fanien rankingissa Wattia korkeammalla olle siis paras puolustuspelaaja.

Rohkenen olla henkilökohtaisesti noiden kahden keskinäisestä järjestyksestä eri mieltä.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
6.vuosi putkeen ja Wembley International series, nyt Lions vs Falcons. Hotellina tällä kertaa uusi Novotel Wembley, 500m pääportista. Liput Club seatit, niin kuin edellsinä kertoina. Tailgate partya ei ole tänä vuonna, Olympic way on sullottu ruokakojuilla ja perinteiset Nfl storet on paikalla. Mentiin jo 9 pintaan ostoksille, ei ruuhkaa. Nyt ladataan pari ciideriä naamaan ja puol1 aikaan stadikalle. Lions vie 28-7.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Big Ben nakkeli kuusi touchdownia, kun Steelers söi Coltsin elävältä. "Kaikkien aikojen eniten jaardeja yhdessä ottelussa" -listalla Ben taisi päästä vasta sijalle 6, kakkoseksi olisi päässyt vaivaisella kuudella lisäjaardilla, mutta Steelers viimeisellä draivillaan juoksi ajan pois kellosta. Anyway, Steelersin kauden paras ottelu, ja hyvillä mielin kohti ensi viikkoa.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Myöntääkö joku tehneensä eilen saman amatöörimokan kuin minä? Avaan gamepassin kahdeksan aikoihin ja ihmettelen kun Bills@Jets on jo toisella neljänneksellä ja Bills hankkinut itselleen 21-7 johdon. Ameriikoissa kun eivät ole vielä kelloja käännelleet ja matsi alkoikin Suomen aikaa jo seitsemältä.

On kyllä välillä pakko ihmetellä mitä Vegasin kertoimien laskijat oikein ajattelevat. Toki katselen liigaa paksujen Bills homer -lasien läpi, mutta on se nyt jo koomista, että 1-6 -joukkue lähtee matsiin pienemmillä kertoimilla kuin 4-3 -joukkue. Joo, Jets pelasi vissiin hyvin New Englandia vastaan ja Billsin aiempi recordi MetLifella oli kehno, mutta joku roti nyt silti. Jets on joukkue jonka kausi on käytännössä ohi, heidän pelinrakentajakuvionsa on jopa Billsiä kehnommalla tolalla, eivätkä pelaajat enää vaikuta pelaavan toinen jalka tuulikaapissa olevalle Rex Ryanille.

Okei, se nillityksestä. Siinä vaiheessa kun minä pääsin ruudun ääreen, oli Jets jo vaihtanut pelinrakentajaa. Geno Smith oli heittänyt kolme syötönkatkoa ja Bills oli siis parin TD:n verran edellä. Michael Vick onnistui muutamaan otteeseen yllättämään nopeudellaan ja sai juostua jokusen 1st downin, mutta kaiken kaikkiaan Billsin puolustuksen linja piti hänetkin hyvin aisoissa. Ottelun loppuun mennessä myös Vick oli menettänyt pallon vastustajalle kolmesti, yksi syötönkatko ja kaksi fumblea.

Vaikka ottelu päättyi suurinumeroisesti Billsin 43-23 -voittoon, oli voiton takeena kuitenkin puolustus. Puolustuksen linja yleisesti ja Kyle Williams erityisesti olivat kentän valtiaat. Ottelu kuitenkin säilyi melko pitkään tiukahkona, koska Billsin hyökkäys pystyi varsin vaatimattomasti hyödyntämään vastustajan jatkuvat pallonmenetykset. Erityisesti hyökkäyksen linja on pelannut koko kauden alle keskitason. Orton on enempi tuollainen pocket passer jolla ei ole kykyä karata säkityksiä ja taklauksia. Myös koordinaattori Hackettin pelikutsut aiheuttivat kysymyksiä. Lähes järjestäen kaksi ensimmäistä yritystä haaskattiin melko toivottoman tuntuisiin juoksuyritelmiin. Billsiltä on vempassa sekä Fred Jackson että CJ Spiller. Vielä puoliajalle lähdettiin Billsin yhden TD:n etumatkalla.

Toisella puoliajalla Billsin puolustus laittoi lopullisesti ovet kiinni pitäen vastustajan vain kuudessa pisteessä. Hyökkäys onnistui lopulta raapimaan turvallisen johdon hyödyntämällä jatkuvasti saamiaan hyviä kenttäasemia, jotka johtuivat sekä Billsin puolustuksen hyvistä pysäytyksistä, että yhä toistuvista Jetsin hyökkäyksen pallonmenetyksistä.

Jos sattui minulle alussa kuvaamani rookie mistake, niin sellaisen teki myös Sammy Watkins. Hän oli matkalla kohti 80+ jaardin touchdownia, kun alkoi tuuletella ja hidastaa vauhtia liian aikaisin. Niin vain takana juossut puolustaja sai Watkinsin taklattua ennen maaliviivaa. Bills kyllä sai TD:n kyseisellä hykkkäysvuorolla, mutta HC Doug Marrone antoi nuorelle suurlupaukselle kovasanaisen palautteen asian johdosta.

Billsillä on edessään huiliviikko, jonne lähdetään mukavalla 5-3 -saldolla. Oman divisioonan sisällä saldo on 2-1. Jännä tunne kun kauden puolivälissä voi ihan legitiimisti ajatella mahdollisia playoffeja...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös