NFL season 2014–2015

  • 78 399
  • 571

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Mitä mieltä porukka on tulevan sunnuntain myöhäisottelusta 49ers-Eagles? Minua hämmästytti todella paljon, kun näin Eaglesin kertoimen unibetilla: 3,05?! Eagles on kuitenkin tällä kaudella tehnyt pisteitä ottelua kohden keskiarvolla 33, ja 49ers taas on kaikkea muuta kuin vakuuttanut, esim. week 2 kotitappio Bearsille, jossa viimeinen quarter meni 0-21... Kuten kaikki siis varmaan tietävät, on 49ers 1-2 kun taas Eagles 3-0. Minä ainakin tiedän, kumpaa sijotan rahani, kertoimien ollessa noin selvästi 49ersin voiton puolella..
 

Cube

Jäsen
Mitä mieltä porukka on tulevan sunnuntain myöhäisottelusta 49ers-Eagles? Minua hämmästytti todella paljon, kun näin Eaglesin kertoimen unibetilla: 3,05?! Eagles on kuitenkin tällä kaudella tehnyt pisteitä ottelua kohden keskiarvolla 33, ja 49ers taas on kaikkea muuta kuin vakuuttanut, esim. week 2 kotitappio Bearsille, jossa viimeinen quarter meni 0-21... Kuten kaikki siis varmaan tietävät, on 49ers 1-2 kun taas Eagles 3-0. Minä ainakin tiedän, kumpaa sijotan rahani, kertoimien ollessa noin selvästi 49ersin voiton puolella..
Kannattaa lähestyä tuota varovasti. Eagles on tosiaan 3-0, mutta ei se mitään ihan kuumimpia joukkueita vastaan ole vielä pelannut. Näit varmaan miten esim. Redskinsille kävi to/pe-yönä, eikä Jaguars ole varsinaisesti paha vastus ollut myöskään. Kyseessä on Eaglesille myös vierasmatsi ja vieläpä länsirannikolla, mikä aina hankaloittaa asetelmia (joskin joukkue on Kellyn aikana ollut vieraskentillä erittäin hyvä, 7-2).

Mutta ehkä suurin syy olla varovainen on tuo Eaglesin hyökkäyksen linjan terveystilanne. Se on loukkaantumisten (ja yhden pelikiellon) myötä käsittääkseni tällä hetkellä muotoa Jason Peters - Dennis Kelly - David Molk - Todd Herremans - Andrew Gardner. Jos et ole kuullut suurimmasta osasta, niin en ole minäkään. Ehkä onnistuvat, ehkä eivät, mutta selvä haaste tuo ainakin on, eikä vedonlyöjän kannalta mikään kovin luotettava asetelma.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
En suosittele laittamaan Eaglesia lapulle. Eagles, vaikka on voittanut pelinsä, on pelannut ailahtelevasti. Cube mainitsikin linjasta. Lisäksi loukkaantuneena on tukimies Mychal Kendricks. Eaglesin voitoissa on ollut hyvin paljon tuuria mukana.

Laitoin ison summan Falconsin tasurille. Odotan, että Vikings hyökkäykselle tulee hiljainen ilta ilman Petersonia. Bridgewater debytoi qb:n paikalla. Mielestäni 1.80 on kertoimena paljon, kun otetaan huomioon joukkueiden tasoero aikaisempien matsien perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Neljän matsin jälkeistä analyysia baltimoresta lyhyesti:
- Hyökkäyksen linja pelaa hyvin, LT Monroe on muutaman viikon poissa, tilalla undrafted rookie James Hurst. Tänään Pantherseja vastaan pelasi hyvin. Hyökkäyksen linjan statsit: Flacco säkitetty 3 kertaa kaudella, juoksupelin keskiarvo jtn 125yard/game. Tuohon 125 yardiin taisi viime kaudella joukkue yltää tasan yhden kerran.
- Run the ball, stop the run toimii, puolustus heittoa vastaan ajoittain ongelmissa pääasiassa takakentän ongelmien vuoksi, mutta juoksua vastaan puolustus toiminut pääasiassa hyvin. Yhdessäkään kauden pelissä ei vielä 100 yardia vastustaja ole saanut kasaan. Paljon kiitosta menee linjaan NT Brandon Williamsille.
- Steve Smith tulessa, 4 matsia 429 yardia 3 TD:tä. EDIT: ilmeisesti vanhin pelaaja NFL historiassa, joka neljässä ensimmäisessä matsissa saanut yli 400 yardia kasaan.
- Forsett myös kovassa iskussa, YPG 5,5 luokaa. Hyvin lukee gapit, malttaa odottaa niiden syntymisen ja hyvä bursti gapin luettuaan. Talliaferro sitten suorempi bruiser back. Hyvä tandem, Pierce sitten varalla.
- Flacco pelaa vaihtelevasti, ei pysty heitämällä kääntämään matseja, vaan vaatii vahvan juoksupelin tuekseen
- Puolustuksen takakenttä voisi skarpata, muutoin ei hirveästi tällä hetkellä voi valittaa, joskin vastustajat Cincyä lukuun ottamatta eivät vielä kovimmasta päästä ole olleetkaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Lionsille vierasvoitto Jetsistä, hienoa! Johnson ainoastaan 12 jaardia, mutta onneksi tulivoimaa löytyi muualtakin ja Jets pidettiin suht hyvin aisoissa. 3-1 ja divisioonan kärkipaikka. Sunnuntaina sitten Bills vastaan kotona, jolla kone on alkanut yskimään hienon aloituksen jälkeen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pakko se on cheese headina tulla vähän huutelemaan, mutta nyt vihdoin näyttää hyvältä.
Ensinnäkin se Cobb löytyi vihdoin, siinähän on kuitenkin se ns. big gun koko joukkueelle, silloin kun vastustaja pelaa Nelssonia pois pallosta. Tämän lisäksi sieltä tänään löyty oikeasti sitä laajuutta rintamasta kuten rookie Adams joka teki sen mitä on mieheltä toivottukin, eli vihdoin alkaa löytyä laajuutta rintamasta. Yhtä kunnon TE:tähän toki huutaisi, sekä sitä viimekaudella nähtyä jäätävää juoksemista missä Lacy ja Starks juoksi suorastaan kilpaa. Nyt on vielä vähän jäänyt tuo juoksu ja sillä vastustajan linjan "poraaminen" ja väsyttäminen alhaisemmalle tasolle, kun on keskitytty tuohon nopeaan hyökkäykseen. Sinällään kyllä ymmärrän tuon McCarthyn ajatuksen että haetaan sitä variaatiota ja ajetaan uutta sisään kovalla teholla, se vanha kun on jo testattu ja hyväksi todettu. Se vain ei ole sitten peleissä kantanut tuon vuotavan pakiston kanssa hevon vatulaa. Luottoa kuitenin löytyy että jos tarvis tulee niin molemmat paukuttaa sen tonnin tai hyvin lähelle jaardeissa tällä kaudella. Se vain säilyy edelleen ns. ässänä hihassa.

No tänään sitten nähtiin kuinka redzonet kääntyi ja vihdoin ne luottomiehet alkoi päästä vauhtiin, kun tuo selkä alkoi jo hivuttautumaan seinää vasten. Edelleen odotan että Peppers - Matthews kaksikko nostaa profiiliaan kun kausi etenee ja tänään melkoisessa höykytyksessä ollut Shields saa pidemmät piikit kenkiin ja tuo liukastelu lakkaa. Koska parhaimmillaan Shields on sen tason tekijä, että tulee äitiä ikävä. Onkin vähän kummallista kuinka jatkuvasti haetaan Shieldsiä vastaan noita 1-1 tilanteita, kun se ei todellakaan ole mikään maailman paras match up, Shields kun tuppaa olemaan ärsytettynä helvetin kova luu ja nopeutta on vaikka muille jakaa. No olkoon se sitten Caperssin hyvyyttä, että saa Shieldsin aina sinne missä tapahtuu tai vastustajan tyhmyyttä, että hakemalla hakee verta nenästään. Tuo jätkä kun ei lähde edes kulumalla.

Nyt vaan se juoksudefu kuntoon ja Matthews, sekä Peppers pelipäälle niin tästä on hyvää vauhtia tulossa "the" kausi. On niitä aikoja kuitenkin nähty ja eletty, kun on viety muita kuin litran mittaa ja vasta tosipaikoissa näytetty heikkoudet. Nyt ne tiedetään ja kokoajan menään eteenpäin. Toki tällä kertaa meni kyllä tuomarien piikkin aika paljon, tosin viimekaudella sitten kärsittiin, pitkässä juoksussa tasan.
Juustopää, nauttii näistä hetkistä.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Nyt tiedän miltä tuntuu kun lyödään kropasta ilmat pihalle kunnon alakoukulla. Aivan kaikki oli omissa käsissä koko ottelun ajan. Vastustaja oli täysin köysissä koko ensimmäisen puoliajan, olikohan niillä jotain 40 jaardia hyökkäyksessä taukoon mennessä. Silti Steelers löysi keinon hävitä ottelu, jota sen ei olisi ikinä pitänyt hävitä. Listaan alle vähän tajunnanvirtaa ottelusta, jossa niin moni asia meni pieleen.

- Steelersiltä 6 kpl 15 jaardin personal fouleja, mm. useampi facemask penalty sekä muutama naurettavan köykäinen "käytösrangaistus" virkaintoiselta raitapaidalta (Bellin taunting ja ABrownin TD dance)
- umpisurkeaa clock managementia Tomlinilta ja Haleylta 2nd quarterin lopussa, kuka kutsuu spiken 2nd downilla?
- lukuisia droppeja receivereilta, mm. ABrownilta 4th quarterilla flea flickerista (koppi siitä ja Steelers olisi voittanut)
- konservatiiviset pelikutsut yhdistettynä heikkoon suorittamiseen viimeisellä hyökkäysdraivilla
- karmea moka punterilta viimeisellä minuutilla
- täysin olematon pass rush ja vanillaakin pehmeämpi coverage koko toisen puoliajan
- tikari sydämeen 7 sekuntia ennen loppua Glennonilta ja VJaxilta (en olisi uskonut, että näin nopeasti tulee Ike Tayloria ikävä)

Tappio oli samanaikaisesti erittäin karvas, mutta samalla täysin ansaittu. Noin kurittomasti pelaavaa ja typeriä virheitä tekevää Steelersia en muista koskaan ennen nähneeni. Joukkueelle olisi syytä pitää kunnon kurinpalautus tämän viikon perseilyn jälkeen, mutta en tiedä onko Tomlinista siihen. Kauden lopussa tämä tappio ei ole sen merkittävämpi kuin mikään muukaan tappio, mutta tällä hetkellä se tuntuu todella raskaalta.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Pitkälti samaa mieltä ottelusta Fawkesin kanssa. Steelersillä oli peli hyvin hallussa, aina toisen puoliajan alkuun asti jolloin Tampan hyökkäys alkoi ensimmäistä kertaa ottelussa toimimaan. Siitä homma etenekin jo vähän tasaisemmin. Ilman tuota Steelersin järkyttävää määrää penalty yardeja olisi tämä peli todennäköisesti päättynyt Steelersin voittoon. Toisaalta myös Tampan hyökkäys teki Steelersin puolustamisesta ensimmäisellä puoliskolla todella helppoa tyhmääkin tyhmemmillä Delay of Game penaltyillä. Tämän lisäksi Koenenin todella heikot puntit, niin tappion merkit olivat vahvasti ilmassa. Vaikka Pittsburgh hiukan Tampan hyökkäystä avustikin, niin en ota kuitenkaan mitään pois Glennonilta ja muulta joukkueelta. Hieno comeback voitto.

Tuon alkukauden perseilyn jälkeen oli kiva nähdä koko porukan parantavan huimasti. Paljon jää vielä parannettavaakin jos meinataan jokaisessa ottelussa taistella voitosta, mutta hieno kasvojenpesu Atlanta nöyryytyksen jälkeen. Puolustuksen linja sai vihdoin jotain aikaan ja erityisesti Johnson pelasi ensimmäistä kertaa edes lähelle sitä mitä tuolla palkalla kuuluukin pelata.

Vaikea kausi tästä edelleenkin tulee, mutta nautitaan nyt kun voidaan. Tämän voiton päälle on hyvä rakentaa. Ja vaikka Tampa tuskin tulee divisioonan voitosta taistelemaan, niin NFC South on edelleen täysin auki, eikä mikään joukkue ole onnistunut rakentamaan pientä kaulaan ensimmäisen neljän kierroksen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles hävisi 49ersille ensimmäisen matsinsa tällä kaudella. Eagles pelasi johdossa melkein koko ottelun ja pääsi 2 minuuttia kellossa hyökkäämään 49ersin yhden jaardin linjalta ollen viisi pistettä tappiolla. Kelly kutsumat kaksi heittoa eivät ihan uponneet ja 49ersin puolustus luki pelit suoraan linjasta. Tällaisia pelejä on aika perseestä hävitä, kun pelissä tehtiin Eaglesin puolustuksen ja erikoisjoukkueiden 3 TD:tä.

Eaglesin sisempi linja pelasi alakanttiin. C David Molkin ja G Dennis Kellyn voisi penkittää, jos saataisiin startterit lasaretista. Eaglesin hyökkäys pelasi yhden huonoimmista peleistä Kellyn aikana. Ensi pelissä Lane Johnson palaa kokoonpanoon. Se matsi onkin Ramsia vastaan, josko ihan tuollaista kyntämistä ei siinä pelissä nähtäisiin.

Tottakai Cowboys perseraiskasi Saintsin illan matsissa ja NFC-East on taas auki, kuten NFC ylipäätänsä. Sen nyt tiesi, että sen ainoan kerran kun laitan rahani Falconsille niin penkiltä revitty Bridgewater pelaa kuin John Elway Michael Vickin kintuilla. Ennakkoon peliä veikattiin yhdeksi kierroksen varmimmaksi.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Saints vs Cowboys 17-38

Dallas pisti sitten oikein kunnolla pataan pyhimyksiä. Matsi oli alusta asti Cowboysin näpeissä ja oikeastaan missään vaiheessa ei ollut voittajasta epäselvää. Mahtui toki mukaan perinteinen vajaan 5 minuutin musta hetki. Nimittäin neljännen neljänneksen alussa, tilanteessa 3-31, Saints teki pari salama maalia. Dallasin hyökkäys kävi kahdesti pyörähtämässä kentällä kolme-ja-ulos ja puolustus puolestaan alkoi panikoimaan. Yht'äkkiä peli olikin 17-31 ja eroa vain kahden maalin verran. Kellossakin vielä 10 minuuttia jäljellä. Kieltämättä pieni paniikki alkoi hiipiä meikäläisellekin, "että ei kai vaan taas". Noh, hyvin siinä sitten kävi. Ihmeellisesti Saints yritti punt-fakea jonka Cowboys haistoi kauas asti. Ennemmin Breesin käteen pallo heittotarkoitusta varten neljännellä yrityksellä kuin puntterin, jos multa kysyttäisiin? Lopussa Cowboys päästi Pyhimykset tuskistaan Dez Bryantin maalilla.

Cowboys tosiaan dominoi totaalisesti kolme neljännestä. Dallasin hyökkäys vyöryi koko ajan päästä toiseen, tehden pitkiä draiveja. Hyökkäyksen linja on super kova, ehkä liigan kovin? Helppohan Murrayn on sen takana juosta ja kyllähän Murray juoksee. Tony Romon pelaaminen on parantunut ottelu ottelulta ja oli pelissä (selvästi) parempi kuin Brees. Erittäin varmaa ja riskitöntä suorittamista koko ottelun ajan. Puolustus oli myös jälleen kerran hyvä, vaikka jaardeja annettiin sekä pari isompaa peliäkin. Kuitenkin jos Brees ja kumppanit pidetään nollilla puolet pelistä, niin jotain on silloin puolustus tehnyt oikein. Claiborne pelasi, mutta loukkaantui heti pelin alussa. Pakko sanoa, että Dallasin puolustus on parempi ilman Claibornea. Sterling Moore otti odotetusti nickelin tontin ja hoiti hommansa niin kuin pitikin. Juoksupuolustus toimi myös erinomaisesti, vaikka yksi reilu 60 jaardinen lipsahdus sieltä tulikin. Anthony Spencer pelasi ekan pelinsä, mutta oli aika näkymätön. DE Tyrone Crawford oli nostettu avaukseen DT:ksi Henry Meltonin tilalle ja hyvin poika suoriutui. Puolustus otti kolme turnoveria ja ylitti taas tasonsa. Ei tässä ehkä enää voi puhua, että Cowboysin puolustus olisi jotenkin erityisen huono? Sillä sitä se ei ole, ainakaan näiden neljän pelatun pelin osalta. Jimmy Graham saalisti jaarinsa ns. garbage ajalla. Mikä on kyllä melkoinen ihme, koska Cowboys on ollut suurissa vaikeuksissa tight endejä vastaan tällä kaudella. Mutta joo, tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon Texasin paikallismatsia.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Hyökkäyksen linja on super kova, ehkä liigan kovin?

Jerry on kyllä "salakavalasti" yllättänyt, kun viime vuosina on ykkösvarauksinaan napsinut draftista hyökkäyksen lnijaan kavereita; -11 Smith, -13 Frederick ja viimeisempänä -14 Martin. Tähän vielä RT Doug Free, joka oikealla puolella ollut varsin kelvollinen tackle. Oikeastaan toinen G (Leary?) on itselle vähän tuntemattomampi, mutta perusta siis rakennettu korkeilla draft pickeillä. Nuoria kavereita kanssa, ei taida olla edes kolmeakymmentä kukaan vielä, eli porukan huippu on vielä tulevaisuudessa. Pari vuotta samalla kokoonpanolla, niin voi oikeasti olla h*lvetin kova linja. Yleisesti on muuten spekuloitu sitä että Smith lienee tällä hetkellä paras LT ainakin alkukauden esitysten perusteella. Helppo olla dissaamatta Dallasia kun ainakin omiin silmiin toiminta näyttää huomattavasti asiallisemmalta kuin ehkä vuosiin?
 

Cube

Jäsen
- Puolustuksen takakenttä voisi skarpata, muutoin ei hirveästi tällä hetkellä voi valittaa, joskin vastustajat Cincyä lukuun ottamatta eivät vielä kovimmasta päästä ole olleetkaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
Tavallaan eivät kovimmasta päästä, mutta Ravens on jokaisessa voitossaan ollut etukäteen arvioiden vain niukka ennakkosuosikki. Siihen nähden dominointi kotona on erittäin hyvä merkki, kuten myös toi yksittäinen vierasvoitto. Siltikin luulen, että ensi viikonloppuna tulee kauden toinen tappio, koska puolustuksen takakentästä tuskin on Luckin pysäyttäjäksi just nyt. Kokonaisuus on kuitenkin ilahduttavan hyvin tasapainossa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Jerry on kyllä "salakavalasti" yllättänyt, kun viime vuosina on ykkösvarauksinaan napsinut draftista hyökkäyksen lnijaan kavereita; -11 Smith, -13 Frederick ja viimeisempänä -14 Martin.
No juu, eihän nämä hyökkäyksen linjan pickit mitään mediaseksikkäitä ole. Ja täytyy myöntää, että murinaa ja narinaa on kuulunut myös tältä suunnalta kun varaukset on tehty. Ei kuulu enää. Jerryhän todellakin olisi oikeasti halunnut varata Manzielin, mutta hänen poikansa Steven sai pään käännettyä, onneksi. Doug Free on viisikosta ylivoimaisesti vanhin (30v), mutta edelleen varsin pätevä oikea tackle. OG Leary (25v) oli jo startteri viime kaudella ja erittäin hyvä pelimies on kyseessä myöskin. Smith on 23v, Frederick 23v ja Martin myöskin 23v. Kyllähän tuosta linjasta riittää ilon aiheita kymmeneksi vuodeksi?

Edit: ei myöskään pidä unohtaa Jason Wittenin panosta kun puhutaan hyökkäyksen linjasta. Yksi parhaimpia blokkaavia tight endejä ja aika hyvin se saa pallojakin kiinni..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Toisaalta myös Tampan hyökkäys teki Steelersin puolustamisesta ensimmäisellä puoliskolla todella helppoa tyhmääkin tyhmemmillä Delay of Game penaltyillä. Tämän lisäksi Koenenin todella heikot puntit, niin tappion merkit olivat vahvasti ilmassa. Vaikka Pittsburgh hiukan Tampan hyökkäystä avustikin, niin en ota kuitenkaan mitään pois Glennonilta ja muulta joukkueelta. Hieno comeback voitto.
Tampa ansaitsee rispektiä siitä, että jaksoivat yrittää loppuun asti, vaikka ottelussa oli heidän kannaltaan todella turhauttavia tapahtumia. Varsinkin nuo Delay of Gamet olivat jotain ihan käsittämätöntä. En tiedä kenen piikkiin ne oikein pitäisi laittaa, vaikutti vähän, että vikaa oli niin Arroyossa, Glennonissa, Dietrich-Smithissa sekä huonossa radioyhteydessä. Kerran Glennon vaihtoi kypärää kun ilmeisesti radioyhteys ei pelittänyt kunnolla, ja ainakin yhdessä tilanteessa sentteri aikaili käsittämättömästi snapin kanssa vaikka Glennon teki kaikkensa, jotta peli saataisiin ajoissa käyntiin. Ei tosiaan voida ottaa Bucsin hyökkäykseltä mitään pois toisen puoliskon esityksestä, mutta Steelers näkökulmasta totean, että tuolta se vastustajan hyökkääminen on yleensä näyttänyt Steelersiä vastaan viime vuosina. Pass rush on olematonta ja secondary pelaa niin varman päälle, että noita 10-20 jaardin heittoja on melko helppo heitellä tuohon coverageen.

Polamalukin on vain haamu siitä mitä hän joskus oli, enemmän missattuja taklauksia kuin kenelläkään toisella, ja riskit kostautuvat kovalla prosentilla. Kolme vuotta sitten olisi se eilinen hyppy linjan yli tuottanut turnoverin, eilen tuloksena oli offside penalty ja Tampalle uudet yritykset. Eilisen kaltaisten esitysten jälkeen tekisi mieli vaatia LeBeaun pakkosiirtoa eläkkeelle Arians-tyyliin, mutta ei ne asiat aina vaihtamalla parane. Kyllä LeBeau edelleen kuuluu sarjan parempien koordinaattorien joukkoon, mutta hänen käytössä olevat pelaajat eivät vain pärjää vertailussa edeltäjilleen. Tämän hetkisestä puolustuksesta vain Timmons, Heyward ja Keisel ansaitsevat puhtaat paperit, muilla ei vaan taso näytä riittävän. William Gay on hyvä slot-CB, mutta eilen hänenkin heikkoutensa paljastuivat kun joutui pelaamaan ulkopuolella.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eaglesin sisempi linja pelasi alakanttiin. C David Molkin ja G Dennis Kellyn voisi penkittää, jos saataisiin startterit lasaretista. Eaglesin hyökkäys pelasi yhden huonoimmista peleistä Kellyn aikana. Ensi pelissä Lane Johnson palaa kokoonpanoon. Se matsi onkin Ramsia vastaan, josko ihan tuollaista kyntämistä ei siinä pelissä nähtäisiin.
Olen pari viimeistä ottelua katsonut Eaglesilta lähinnä sen takia, että kiinnostaa heidän pelinsä fantasyn näkökulmasta. McCoy juossut 39 jaardia kahdessa viimeisessä ottelussa, keskiarvolla 1,3 jaardia/kanto. Aika paskasti saa linja blokata, jotta tuo on mahdollista. Tosin ainakin Ninersin front seven lienee sarjan parhaimmistoa, eikä Washingtoninkaan frontti ihan huono ole. McCoyn sivuttaissuunnan tanssiminen ei kyllä auta asiaa. En tiedä kuinka paljon noista on pelikutsujen sanelemaa ja mikä McCoyn omaa "visiota", mutta eivät nuo strech juoksut kyllä toimi yhtään, joten onko niitä pakko yrittää kerta toisensa jälkeen? Juoksisi eteenpäin eikä sivulle niin voisi jokunen jaardi tulla plussaakin. Sproles on tällä hetkellä satakertaa vaarallisempi pelaaja kuin Shady. Aika uskomatonta, että Saints treidasi Sprolesin pois vitoskierroksen varausvuoroa vastaan. Ihan uskomaton pelaaja kyseessä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Osaako kukaan sanoa tuosta yön matsista Chiefs-Patriots, että onko Patriots selvä suosikki, vai tuleeko tasaista...onko Patriots ylipäätään tällä kaudella yhtä kova kuin aiemmin?
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Doug Marrone ilmoitti tänään penkittävänsä EJ Manuelin. Tulevan sunnuntain Detroit-pelissä pelinrakentajana pelaa Kyle Orton. Marrone oli käytännössä pakotettu tähän ratkaisuun. Manuel ei vaikuta ottavan odotettuja edistysaskeleita. Joukkueen rekordi on muuttunut 2-0:sta 2-2:een. Nyt oli oikea aika tehdä ratkaisuja eikä vasta sitten kun taas yksi kausi on ennättänyt valua viemäriin.

Viime sunnuntaina joukkue pelasi vierasottelun Houstonissa. Ottelu olisi ollut täysin voitettavissa. Texansin pelinrakentajana toimii buffalolaisille varsin tuttu Ryan Fitzpatrick. Fitz oli ottelussa juuri niin kehno kuin millaisena hänet Buffalossa muistetaan. Ikävä kyllä hän oli silti kentän parempi pelinrakentaja. Manuelin konseptit sekoavat kun häneen saadaan kohdistettua painetta. Heitot lähtevät väärille pelaajille ja/tai anteeksiantamattoman huonolla tarkkuudella. Billsillä on tällä hetkellä playoff-joukkueen puolustus, mutta hyökkäys, Manuel etunenässä, ei kykene voittamaan niitä otteluita joihin puolustus antaa sille mahdollisuuden. Suoraan ei sanottu, että QB-vaihto olisi lopullinen (no mikä ammattilaisjoukkueissa nyt lopullista olisi...), mutta mistään yhden viikon kokeilusta ei ole kyse.

Doug Whaleyn housuissa ei liene tällä hetkellä mukava olla. Hän sitoi oman uskottavuutensa siihen, että Manuelista tulee franchise QB. Tämän vuoden draftissa Manuelille haettiin jopa epätoivon vimmalla apuja. Sammy Watkinsin saaminen edellytti treidiä, jolla Bills luopui mm. ensi draftin ykköskierroksen varauksestaan. Joukkueen omistaja on vaihtumassa. Tämä ei ollut Whaleyltä sellainen työnäyttö jonka hän olisi toivonut antavansa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Osaako kukaan sanoa tuosta yön matsista Chiefs-Patriots, että onko Patriots selvä suosikki, vai tuleeko tasaista...onko Patriots ylipäätään tällä kaudella yhtä kova kuin aiemmin?

Näin jälkiviisaana voisi sanoa että ei ole Patriotsista tällä(kään) kaudella varmaankaan mihinkään. Jamaal Charles kävelee puolustuksen yli ja Patsilla on koko matsissa (3. neljännes puolessa välissä) kokonaista kuusi 1st downia - ja kaksi turnoveria. Aika karmeeta on heidänkin pelaamisensa. Jännä, kuinka näyttäisi näillä paremmillakin pelinrakentajilla olevan erikoisia vaikeuksia ainakin näin kauden alussa (Brees, Brady). Liekö sitten hyökkäyksen linjat odotettua paskemmat, sitä voisi joku tulla selvittämään kun ei oma kompetenssi riitä.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Siltikin luulen, että ensi viikonloppuna tulee kauden toinen tappio, koska puolustuksen takakentästä tuskin on Luckin pysäyttäjäksi just nyt. Kokonaisuus on kuitenkin ilahduttavan hyvin tasapainossa.

Samaa mieltä asiasta, tai sanotaanko ettei missään nimessä ole hyvä matchup Ravens näkökulmasta. Puolustuksen linjan pitäisi onnistua hyvin, että saisi takakentälle vähän helpotusta. Suggs vaan pikkasen romuna jo valmiiksi, niin ei toki lähtökohtaisesti paras juttu sekään mm. passrushin toimivuuden puolesta.

Ja täytyy myöntää, että murinaa ja narinaa on kuulunut myös tältä suunnalta kun varaukset on tehty... ...Kyllähän tuosta linjasta riittää ilon aiheita kymmeneksi vuodeksi?

Ainakin Martinin kohdalla muistan koettaeneeni vakuuttaa pickin hyvyydestä teikäläistä draftin seurantapalstalla. Toiveissa nimittäin oli että kaveri olisi Ravensseihin varausta myöhemmin tullut ja tuli noita tackleja muutenkin seurattua tarkasti, sillä Ravensseilla oli selkeä puute RT tontilla. Ylipäätänsä kannatan ehdottomasti filosofiaa että pelit voitetaan linjassa, tämän takia en hirveesti linjamiesten varauksia ole kritisoinut. Mutta hyvä näinkin, Ravens varasi sitten CJ Mosleyn, joka on osoittanut lupaavia otteita ja toissa vuoden 5.kierroksen Wagner näyttää tässä vaiheessa kautta ihan kelpo tacklelta, joten sekin tontti täyttyi lopulta. Ikien puolesta tuo Dallasin linja voi kymmenenkin vuotta mennä, mutta toki salary capit, loukkaantumiset ym. voi asiaa muuttaa. Teoriassa kuitenkin mahdollista...
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Näin jälkiviisaana voisi sanoa että ei ole Patriotsista tällä(kään) kaudella varmaankaan mihinkään. Jamaal Charles kävelee puolustuksen yli ja Patsilla on koko matsissa (3. neljännes puolessa välissä) kokonaista kuusi 1st downia - ja kaksi turnoveria. Aika karmeeta on heidänkin pelaamisensa. Jännä, kuinka näyttäisi näillä paremmillakin pelinrakentajilla olevan erikoisia vaikeuksia ainakin näin kauden alussa (Brees, Brady). Liekö sitten hyökkäyksen linjat odotettua paskemmat, sitä voisi joku tulla selvittämään kun ei oma kompetenssi riitä.

En tiedä onko yritys trollata tms tuolla "Tälläkään kaudella" mutta mikäs siinä.

Puolustus on tämänkin ottelun jälkeen top 4 jaardeissa ja ykkösenä heittopuolustuksessa mutta viime yönä tuntui vaan kaikki olevan hieman kohmeessa. Charles ja Davis molemmat n.100 jaardia juosten ei ole mitenkään mairitteleva asia. Chiefs blokkasi todella komeasti Charlesille tilaa sekä vasemmalle että oikealle. Strechit upposivat todella komeasti eikä ollut niin nautinto valvoa yötä tuon takia.

Hyökkäys oli yhtä unessa kuin puolustuskin ja jotenkin tuntuu että playcalling McDanielsilla on mennyt vähän penkin alle tällä kaudella. Tosin o-line on ollut säkki ja oli tänäänkin ja mm. Nate Solder penkitettiin Halin Stripsackin jälkeen. Hidastuksesta näki ettei Solder saanut hippaakaan kun Hali tuli ulkoa. Mutta eipä auta pelkkää o-lineä syytellä. Hyökkäys oli aivan liian yksipuolista ja juoksu unohdettiin jonnekkin. Mike Tirico mainitsi pelin aikana että Brady vaikutti turhaantuneelta jo ennen ottelua joten selvästi hyökkäys on ns out-of-sync. Gronk ei edelleenkään pelannut kuin 31/49 snappia eli häntä varovasti peluutetaan edelleen. Tällä kaudella on mm. no-huddle jäänyt pois kuvioista aivan täysin ja viime kaudellakin jo oli merkkejä siitä että se on jäämässä taustalle. Noh, 2-2 ja divisoonan johto joten aikataulussa ollaan. Muita 2-2 joukkueita mm. Packers, niners joten ei tässä nyt ihan suossa vielä olla. Ensi viikolla vastaan tulee kivikova Bengals. Onneksi peli on Foxboroghissa sillä Bengals on järkyttävän kova kotona.
 

Cube

Jäsen
Puolustus on tämänkin ottelun jälkeen top 4 jaardeissa ja ykkösenä heittopuolustuksessa mutta viime yönä tuntui vaan kaikki olevan hieman kohmeessa.
Neljän kierroksen jälkeen en ehkä antaisi tuolle tilastolle niin kamalasti painoa.. Patriotsin kohtaamat pelinrakentajat:

Ryan Tannehill
Matt Cassel
Derek Carr
Alex Smith

Juoksu puolestaan on vuotanut 130 jaardin luokkaa peliä kohden.

Eipä sikäli, Patriotsin puolustus voi olla vielä vaikka miten hyvä, kunhan kunnolla hitsautuu yhteen. Jonkun verran muutoksia kuitenkin tapahtunut, joten on ihan ymmärrettävää, jos heti ei mene ihan putkeen. Lisäksi Browner liittyy kohta remmiin ja myös Easley pääsee paremmin sisälle systeemiin. Mielestäni huijaat silti hiukan itseäsi, jos kapean otoksen tilastoihin nojaten ajattelet, että Patsin D on ollut toistaiseksi edes keskitasoa parempaa.

Jos Patriotsista vielä mestaruuskandidaatti muotoutuu, täytyy sen tapahtua nimenomaan puolustuksen ja juoksun varassa, koska Brady näyttää olevan aika loppu.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Samaa mieltä asiasta, tai sanotaanko ettei missään nimessä ole hyvä matchup Ravens näkökulmasta. Puolustuksen linjan pitäisi onnistua hyvin, että saisi takakentälle vähän helpotusta. Suggs vaan pikkasen romuna jo valmiiksi, niin ei toki lähtökohtaisesti paras juttu sekään mm. passrushin toimivuuden puolesta.
Kotipainotteisen alkukauden jälkeen kovin vaikea pätkä Ravensilla muutenkin otteluohjelmassa nyt ennen kuin bye koittaa viikolla 11.

@Colts
@Buccaneers
vs. Falcons
@Bengals
@Steelers
(vs. Titans)

Onneksi Steelers vaikuttaa olevan haavoittuvaisempi kuin ennakkoon ajateltiin, jolloin ehkä 3 (tai 4, jos Titans lasketaan) voittoa on mahdollista ottaa tämän kauden vaikeimman pätkän aikana. Silti divisioonamatsit ovat aina tiukkoja ja paljon ehtii Pittsburghissakin seuraavan kuukauden aikana tapahtua. Tampa pitäisi sentään olla voitettavissa perussuorituksella ja myös Falcons on vierasjoukkueena selvästi heikompi kuin kotonaan. Colts ja Bengals ovat näistä matseista selvästi haastavimmat ja olen "varannut" ne etukäteen tappioiksi.

Jos Ravens pystyy 4 voittoon ennen bye-viikkoaan, niin se olisi 7-3 ja todella hyvissä asemissa playoff-mahdollisuuksien suhteen. Ikävä tosiasia kuitenkin on, että Bengals vaikuttaa erittäin vahvalta ja uhkaa viedä sekä divisioonan että kotiedun, ellei Ravens sitä pysty sitten vieraissa yllättämään.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Olen pari viimeistä ottelua katsonut Eaglesilta lähinnä sen takia, että kiinnostaa heidän pelinsä fantasyn näkökulmasta. McCoy juossut 39 jaardia kahdessa viimeisessä ottelussa, keskiarvolla 1,3 jaardia/kanto. Aika paskasti saa linja blokata, jotta tuo on mahdollista. Tosin ainakin Ninersin front seven lienee sarjan parhaimmistoa, eikä Washingtoninkaan frontti ihan huono ole. McCoyn sivuttaissuunnan tanssiminen ei kyllä auta asiaa. En tiedä kuinka paljon noista on pelikutsujen sanelemaa ja mikä McCoyn omaa "visiota", mutta eivät nuo strech juoksut kyllä toimi yhtään, joten onko niitä pakko yrittää kerta toisensa jälkeen? Juoksisi eteenpäin eikä sivulle niin voisi jokunen jaardi tulla plussaakin. Sproles on tällä hetkellä satakertaa vaarallisempi pelaaja kuin Shady. Aika uskomatonta, että Saints treidasi Sprolesin pois vitoskierroksen varausvuoroa vastaan. Ihan uskomaton pelaaja kyseessä.

Hyvin paljolti samaa mieltä Eaglesin juoksusta, mutta linjasta puuttuu kuitenkin kolme avainpelaajaa. Tuo McCoyn tanssiminen on vaivannut Eagles hyökkäystä useamman vuoden, mutta se ei silloin haitannut juoksupeliä. Viime kaudella Eaglesilla ei ollut kunnon kakkosrb:tä ja aloittava linja pysyi ehjänä koko kauden. Mitä tulee noihin stretch juoksuihin, sisempien (backup linjamiesten) pullit ja Andrew Gardner (3 tackle) ovat mielestäni iso syy siihen, miksi Shady juoksi vain 10 kertaa 49ersia vastaan ja juoksusta luovuttiin sitten kokonaan pelin loppua kohden. Sproles on korvannut Shadyn jossain määrin myös heittotargettina. Veikkaan, että McCoyn peli paranee, kun starttereita saadaan takaisin kentälle.
 
Viimeksi muokattu:

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Näin jälkiviisaana voisi sanoa että ei ole Patriotsista tällä(kään) kaudella varmaankaan mihinkään. Jamaal Charles kävelee puolustuksen yli ja Patsilla on koko matsissa (3. neljännes puolessa välissä) kokonaista kuusi 1st downia - ja kaksi turnoveria. Aika karmeeta on heidänkin pelaamisensa. Jännä, kuinka näyttäisi näillä paremmillakin pelinrakentajilla olevan erikoisia vaikeuksia ainakin näin kauden alussa (Brees, Brady). Liekö sitten hyökkäyksen linjat odotettua paskemmat, sitä voisi joku tulla selvittämään kun ei oma kompetenssi riitä.

Eipä riitä kompetenssi itselläkään kovin syvään analyysiin, mutta mielestäni hyökkäyksen linjaan ei niinkään Patsin peli Chiefsiä vastaan kaatunut. Tompalla oli aikaa ja tilaa heittää, mutta hieman samaa syntiä kuin Saintsillakin; kun juoksu ei kulje, niin heittokaan ei kulje. You have to run the ball to be able to throw the ball. Kummankin joukkueen peli kuitenkin perustuu siihen että QB:t ovat aivan loistavia heittäjiä ja TE:t liigan ehdottomia huippuja - kuitenkin jos nämä ovat jatkuvassa double coveragessa, täytyy olla täysin tyhmä että rummuttaa sinne pääosaa heitoistaan. Saintsin osalta on todettava että solmu lähtee avautumaan kun hiljalleen on alkanyt löytyä muitakin threatteja heittopelistä, juoksusta ei ole tullut apuja vaikka odotinkin että tälle kaudelle saataisiin erittäin vahvaa juoksupeliä Saintsilta. New Englandin tilanne on paljon synkempi; ei löydy syötöille vastaanottajia ja juoksupeli on aivan hukassa. Bradyllä oli aikaa, mutta ei ollut mitään minne heittää tai hyökkääjät olivat eri sivulla pelikirjaa. Saintsin osalta odotan tasonkorjausta jo hyvinkin pikaisesti, mutta New Englandilla saattaa kausi mennä helposti puihin ja jopa playoffit jäädä tällä menolla väliin, vaikka pelaillaankin vasta viikkoa 4. Puolustuskin tuntui jotenkin tahmealta, mutta toisaalta on kyllä pakko samaan syssyyn todeta että ei voi kuin tykätä tuosta eilisestä Chiefsin pelistä. Jamaal Charles tuli takaisin aika isolla ryminällä, Davisin kanssa muodostavat melkoisen juoksuduon josta löytyy jokaiselle snapille vaihtoehtoja. Alex Smith istuu kuin nenä päähän tuohon porukkaan ja vahvan juoksun ansiosta myös heittopeli kulkee "paremmin kuin mitä paperilla voisi odottaa". Kiva nähdä että viime kauden hyvä meno saa jatkoa.

Olen myös kiinnittänyt huomiota tuohon running backien jotenkin tyhmän oloiseen tanssimiseen line of scrimmagen paikkeilla. Ongelma ei ole yksin Eaglesin, vaan monen muunkin juoksun kanssa taistelevan joukkueen kanssa kuten vaikkapa viime kauden Bengals / Green-Ellis, tämän syksyn NE, NO ja Green Bay / Lacy on myöskin kadottanut tatsin juoksuun aivan täysin ja liian usein näet nimenomaan esim. Lacyn alkavan ottaa tuossa linjan alla sivuaskelia tai alkavan tanssimaan. Mitä kaverit oikein luulee itsestään? Toisaalta minusta myöskään Marshawn Lynch ei ole saanut beastmodea päälle, mutta tuohon voi taustalla toki olla myöskin tilanne Seattlessa ja kaverin sopimusneuvotteluiden luomat tunnelmat. En tiedä mikä tämä suuntaus on, halutaanko vältellä kovia iskuja, onko kypärän laskemisen rangaistavuus tehnyt näitä ripaskajuoksijoita vai mistä on kyse mutta jotenkin itseäni vaivaa tuo juoksuvoiman häviäminen. Tai ehkä vain juoksupeli hakee uusia muotoja perus downhill-runner -juoksuun verrattuna. Vai onko kaverit kenties tulleet jo tutuiksi puolustuksille ja D-linet yksinkertaisesti pistävät paremmin ovia kiinni ja pakottavat RB:n muuttamaan rytmiä?

No mutta, uskon kyllä että New England tuosta nousee ja itse olen pitänyt Garoppolon pelaamisesta vaikka aika merkityksettömiä hetkiä pääsi pelaamaan Chiefsiä vastaan. TD drive kuitenkin ja minusta on samankaltainen pelaaja kuin Brady joka uskaltaa heittää paineestakin tiukkoihin paikkoihin eikä niinkään lähde juoksemaan tebowmaisia urotekoja kun se 1. vaihtoehto ei olekaan vapaana.
 

Cube

Jäsen
kun juoksu ei kulje, niin heittokaan ei kulje. You have to run the ball to be able to throw the ball. Kummankin joukkueen peli kuitenkin perustuu siihen että QB:t ovat aivan loistavia heittäjiä ja TE:t liigan ehdottomia huippuja - kuitenkin jos nämä ovat jatkuvassa double coveragessa, täytyy olla täysin tyhmä että rummuttaa sinne pääosaa heitoistaan. Saintsin osalta on todettava että solmu lähtee avautumaan kun hiljalleen on alkanyt löytyä muitakin threatteja heittopelistä, juoksusta ei ole tullut apuja vaikka odotinkin että tälle kaudelle saataisiin erittäin vahvaa juoksupeliä Saintsilta.
Saints on tosiaan alisuorittanut todella rankasti alkukaudesta, syynä lähinnä viime vuodesta romahtanut puolustus. Sen sijaan tuo juoksuhyökkäyshän on ollut ihan pätevää. Jaardeissa aivan top10 tuntumassa (tällä hetkellä sijalla 11.) ja YPC koko sarjan paras yhdessä Steelersin kanssa. Mark Ingram, Khiry Robinson ja Pierre Thomas kaikki ovat keränneet jaardeja tasaisesti. Tosin Saints on päässyt pelaamaan niin huonoja puolustuksia vastaan, että tehoja olisi voinut tulla enemmänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös