Mainos

NFL season 2013–2014

  • 114 878
  • 713

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Todella hyväähän tuo suorittaminen on ollut historiallisesti.

Peyton Manning 7-9 32 TD 21 INT 61.0 COMP 88.4 RATE 1 SB voittoa

Pärjää:
John Elway 14-8 27 TDs 21 INT 54.5 COMP 79.7 RATE 2 SB voittoa
Troy Aikman 11-5 23 TD 17 INT 63,7 COMP 88.3 RATE 3 SB voittoa
Ben Rthsbrg, 10-4 20 TD 17 int 60.6 COMP 83.7 2 SB voittoa
Tom Brady 17-7 42 TD 22 INT 62.3 COMP 87.3 RATE 3 SB voittoa
Jim Kelly 21 TD 28 INT 54.7 COMP 72.3 RATE 0 SB voittoa
Dan Marino 32 TD 24 INT 56.2 COMP 77.1 RATE 0 SB voittoa
Brett Favre 44 TD 30 INT 60.8 COMP 86.3 RATE 1 SB voittoa
Eli Manning 8-3 17 TD 8 INT 61,5 COMP 89.3 RATE 2 SB voittoa
Steve Young 8-5 20 TD, 13 INT ? COMP 85,8 RATE 1 SB voittoa

Ei pärjää:
Joe Montana 16-7 45 TD 21 INT 62.7 COMP 95.6 RATE 4 SB voittoa
Kurt Warner 9-4 31 TD 14 INT 66.5 COMP 102.8 RATE 1 SB voittoa
Bart Starr 9-1 15 TD 3 INT 65.1 COMP 104.8 RATE 2 SB voittoa
Drew Brees, 5-4 22 TD 4 INT 66,8 COMP 103,9 RATE 1 SB voittoa
Aaron Rodgers 6-3 18 TD 5 INT 66.1 COMP 103.6 RATE 1 SB voittoa
Muut huru-ukot ovat voineet olla loistavia mutta ei lähellekään 2/1 td in ratiota tai sellaisia completion ja qb ratelukuja niinkun kokonaisuutena, että olisi ollut järkeä ottaa mukaan. Kenelläkään tuon porukan ulkopuolella ei ole yhtä hyviä statseja Manningin kanssa.

Ja on muuten täysin naurettavaa tehdä noita vertailuita QB-statsien valossa. Kurt Warner - Greatest show on turf rams - Tory Holt ja Isaac Brucen superhyökkäys sekä Marshall Faulk bäkkinä ja Larry Fitzgeraldin 2008 pleijjarit vetävät tuota tilastoa ylöspäin rankasti. NFC:ssä ei ollut tuohon aikaan hirveän hyviä puolustuksia, paitsi Philly.

Brees ja Rodgers ovat pommittaneet myös heikkoja puolustuksia vastaan esim. tuo Cardinals eka Rodgersille WC:ssa ja perään Breesille divisional kierroksella. Warnerkin mukana kuviossa. 2010 on esimerkki pleijjareista, joissa on ollut poikkeuksellisen helppo takoa hyviä statseja NFC:n puolella.

" In his first career playoff game, Rodgers set a franchise record with 422 passing yards and four touchdowns. Warner completed 29 of 33 passes for 379 yards and a franchise record five touchdowns. "

2009–10 NFL playoffs - Wikipedia, the free encyclopedia

Manningilla, Bradylla AFC:ssä on ollut Pittsburghit, Baltimoret, Patriotsit ja ne kovimmat puolustukset vuosi vuodelta. NFC:ssä on ollut verrattain helpompaa pelinrakentajien menestyä. Mielestäni aika pahasti biasoituneita tuloksia saadaan, jos QB:ta vertaillaan tällä tavoin.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Taas on NFL Pro Bowl "arvonnat" suoritettu ja Tampa Bayn osalta Hawaiille matkaavat CB Revis ja DT McCoy. Nämä valinnat eivät yllätä, mutta jos saa valittaa niin valitetaan LB Lavonte Davidin kohtaloa. Ehdottomasti Pro Bowl-paikan arvoinen kausi, mutta tällä kertaa nimi oli vielä sen verran tuntematon, että vanhoilla meriiteillä Davidin ohi pääsivät muun muassa Ahmad Brooks, John Abraham ja Terrell Suggs.

Toisaalta eipä Revis tuota paikkaa pelkillä tämän kauden esityksillä ansainnut..
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Viimestä kierrosta viedään ja taas kerran ollaan jännän äärellä. Eagles tosiaan vastassa ja voitolla pääsy post seasonille. Romon selkä olikin niin paskana, että se leikattiin viikolla ja kausi sitä myöden paketissa. Eli Ortonilla mennään ja kovaan paikkaan ukkeli joutuu. Philly lähtee peliin minun mielestä selkeänä suosikkina ja pienenä ihmeenä voidaan pitää Cowboysin voittoa. Jos McCoy saadaan pysäytettyä ja Cowboys D onnistuu pääsemään Folesin pään sisälle on mahdollisuudet olemassa. Dallasin gameplääni on todennäköisesti juoksuvoittoinen ja Ortonilla ei ole niin paljon vapauksia mitä Romolla. Dez pitää saada heti alusta asti vauhtiin. Todennäköisesti hänet kuitenkin tuplataan lähes koko pelin ajan, niin tämän pitäisi avata pelejä muille laitureille. Austin ei ole koko kaudella esittänyt yhtään mitään, joten nyt olisi sauma vähän kiillottaa kilpeä. Witteniltä odotan myös isoa peliä. Tietysti juoksun pitää upota ja sitä kautta pidän Murrayn panosta ratkaisevana. Lee on varmuudella sivussa ja Ware sekä Sims epävarmoja. Puolustuksella ei ole varaa munia tätä peliä, mutta pahoin pelkään että niin tulee käymään? Toivottavasti hieno peli tulossa ja jo nyt alkaa pulssi pikku hiljaa nousemaan.

Cowboysista Hawajille matkaavat ensimmäistä kertaa Lt Tyron Smith ja wr Dez Bryant. Molemmat ovat totisesti paikkansa ansainneet. Cowboysista olisi ehkä voinut harkita myös Jason Hatcheria sekä Sean Leetä? Onhan pro bowl rosterissa muutenkin vähän kyseenalaisia valintoja? Mielestäni ainakin wr Jeffery, lb David, lb Alonso olisivat voineet olla valittujen joukossa?
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Viimestä kierrosta viedään ja taas kerran ollaan jännän äärellä. Eagles tosiaan vastassa ja voitolla pääsy post seasonille. Romon selkä olikin niin paskana, että se leikattiin viikolla ja kausi sitä myöden paketissa. Eli Ortonilla mennään ja kovaan paikkaan ukkeli joutuu. Philly lähtee peliin minun mielestä selkeänä suosikkina ja pienenä ihmeenä voidaan pitää Cowboysin voittoa. Jos McCoy saadaan pysäytettyä ja Cowboys D onnistuu pääsemään Folesin pään sisälle on mahdollisuudet olemassa.

Juuri lueskelin aiheesta, että McCoyn ei välttämättä edes tarvitse vetää isoja numeroita, koska Cowboysin heittopuolustus on niin heikko. Chip Kellyn hyökkäyksen kuviot tuntuvat olevan periaatteessa hyvin yksinkertaisia, eli jos on miespuolustus niin tehdään yhtä ja aluetta vastaan toista. DeSean Jackson on tässä taas avainasemassa, samoin tight endien rooli tulee olemaan iso. Nick Folesille jää myös usein se lopullinen valinta riippuen juuri tuosta vastustajan pelikutsusta.

Tuolla Eaglesin kotisivuilla on hemmetin hyviä videoita joissa Chip Kelly ja Brian Baldinger käyvät aina edellisviikon matsin pelejä ja purkavat niitä pienempiin osiin. Hyökkäykset pelikutsut ovat periaatteessa tosi yksinkertaisia mutta juuri siksi mielestäni aika nerokkaita. Puolustuskin tarjoaa paljon samaa schemeä mutta vaihtelee sitten paljon sitä miten kulloinkin pelataan.

Kova peli on muuten myös Cardinals-49ers ja siinä ainakin kiinnostaa miten Russell Wilsonin pimentänyt Arizonan puolustus onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Steelers on vieläkin elossa! Toistaiseksi. Steelers voitti runkosarjan viimeisen ottelunsa Brownsia vastaan lukemin 20-7. Lisäksi Ravens hävisi Bengalsille, ja Dolphins hävisi Jetsille, aivan niin kuin pitikin mennä Steelersin kannalta.

Enää puuttuu vain San Diegon häviö Chiefsille, ja tämä peli alkaa noin 5 minuutin päästä. Chiefs lähtee peliin melkein varamiehistöllä, joten aikamoinen ihme tarvitaan, että San Diego tuon menee häviämään. Kaikki on kuitenkin mahdollista, ja täällä uskotaan Chiefsiin ja Chiefsin voittoon!

Dolphins ja Ravens varmasti ulkona playoffeista. Se on nyt Chargers vs. Steelers!

Joka tapauksessa Steelersiltä erittäin hieno loppukausi, ja periksi ei annettu vaan aina loppuun asti taisteltiin! Alkukaudesta voidaan aina jossitella, mutta se ei enää auta. Toivotaan ihmettä, jotta playoffeihin päästäisiin!
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
AFC:n puolella ovat tällä hetkellä 8-8 jengejä peräti 4kpl, ja 8-7 San Diego Chargers aloittaa kohta viimeisen pelinsä. HUH HUH! Minä en tiedä, millä tie-breakereilla saadaan 4 tai 5 joukkuetta paremmuusjärjestykseen samoissa recordeissa, mutta tilanne on jokatapauksessa se, että voitolla SD playoffeihin, ja häviöllä sinne menee Pittsburgh Steelers. Steelers olisi NFL:n historian toinen joukkue, joka on aloittanut kauden 0-4, ja silti edennyt playoffeihin. Sormet ristiin....

Toivon aivan todella Steelersin pääsevän jatkoon, sillä vaikeasta alkukaudesta huolimatta, playoff-paikka oli tietyssä vaiheessa kautta jopa omissa käsissä. Kammettuaan 6-6 tilanteeseen, Steelers kohtasi divisioonavastustaja Baltimoren, ja hävisi ottelun 20-22, kun lopun kahden pisteen lisäyritys TD:n jälkeen epäonnistui. Tätä seurasi jälleen aivan musertava kuuden pisteen tappio Miamille, kun miettii että Steelers teki TD:n niin että kello oli nollassa, mutta Antonio Brownin isovarvas käväisi rajojen ulkopuolella 10 jaardia ennen maalialuetta.

Joten vaikka surkean alun jälkeen recordia 8-8 voi pitää saavutuksena, sitä jää miettimään kuinka helposti se olisi voinut olla parempikin. Vikat 7 matsia meni siis 5-2, ja kuvailin juuri äsken nuo kaksi todella tiukkaa tappiota. Juuri tällä hetkellä luulen, että Steelers voisi aivan hyvin kaataa saman divisioonan Bengalsin, jos kyseiset joukkueet kohtaisivat wild-card kierroksella.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Pittsburgh Steelersin lisäksi myös San Diego Chargers on viritellyt huikeaa loppukiriä ja voisi olla kova luu pleijareissa. Voittamalla tänään Chargers olisi neljällä viimeisellä kierroksella 4-0 ja kuudella viimeisellä kierroksella 5-1.

AFC:n wild card -parithan ovat seuraavat:

Jos Patriots voittaa Billsin:
Bengals-Steelers/Chargers
Colts-Chiefs

Jos Patriots häviää Billsille:
Colts-Steelers/Chargers
Patriots-Chiefs
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Väännetään vielä vähän rautalankaa NFL:n tiebreaker-systeemistä.

AFC East:
Jets ja Dolphins päätyivät recordiin 8-8 ja keskinäiset matsitkin menivät 1-1. Divisioona-record on Jetsillä 3-3 ja Dolphinsilla 2-4, joten Jets sijoittuu toiseksi ja Dolphins kolmanneksi.

AFC North:
Steelers ja Ravens päätyivät recordiin 8-8 ja keskinäiset matsit menivät 1-1. Divisioona-record on Steelersillä 4-2 ja Ravensilla 3-3, joten Steelers sijoittuu toiseksi ja Ravens kolmanneksi.

Miten viimeinen wild card -paikka eri divisioonien välillä ratkaistaan, jos Chargers häviää?
Kustakin divisioonasta vain parhaiten omassa divisioonassaan sijoittunut 8-8 joukkue pääsisi lopulliseen tiebreaker-vertailuun viimeisestä wild card -paikasta, joten Chargersin jäädessä myös 8-8 recordiin vertailu tapahtuisi Jetsin, Steelersin ja Chargersin välillä. Ratkaisevaksi tekijäksi muodostuisi conference record, joka olisi Steelersillä 6-6, mutta Jetsillä ja Chargersilla vain 5-7.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
49ers on murskaamassa Cardinalsia, joten oletetaan villien korttien NFC:ssä menevän San Franciscolle ja New Orleansille.

JOS Eagles voittaa:

Eagles - Saints
Bears/Packers - 49ers

JOS Cowboys ja Bears voittavat:

Bears - Saints
Cowboys - 49ers

JOS Cowboys ja Packers voittavat:

Cowboys - Saints
Packers - 49ers
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
NFC:n puolella 49ers saattaa vielä hävitäkin Cardinalsille. Cardinalsia voitto ei auttaisi, jos ja kun Saints voittaa oman ottelunsa, mutta Saintsin ja 49ersin keskinäinen järjestys playoff-kaaviossa vaihtuisi.

Jos Saints, 49ers ja Cardinals päätyisivät kaikki recordiin 11-5, 49ers olisi NFC Westin toinen ja Cardinals kolmas divisioona-recordin perusteella. Ensimmäinen wild card -paikka menisi tällöin Saintsin ja 49ersin keskinäisen ottelun perusteella Saintsille ja toinen wild card -paikka 49ersille.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
San Diego ja Packers menevät pleijjareihin.

AFC Wild Card:

Chiefs vs. Colts
Chargers vs. Bengals
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Steelers olisi mennyt pleijareihin, jos Chiefs olisi onnistunut 38 jaardin potkumaalissa 8 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajalla Chargers hoiti homman kotiin potkumaalilla, johon Chiefs ei kyennyt omalla hyökkäysvuorollaan vastaamaan. Chargersille olisi tasapelikin riittänyt, joten suurempaa kiirettä eivät jatkoajalla pitäneet.

Wild Card -kierros

Bengals - Chargers
Colts - Chiefs
Eagles/Cowboys - Saints
Packers - 49ers
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Wild Card -kierros

Bengals - Chargers
Colts - Chiefs
Eagles/Cowboys - Saints
Packers - 49ers

Ja mitä kaikkea tänäänkin on jo nähty, että näihin pareihin on päästy!?! Vielä Cowboys-Eagles jäljellä.. Vaikka Chargers on hyvässä iskussa niin Bengals onnistui kaatamaan heidät jopa vieraissa, joten varovaisen hyvillä mielin odotan Cincyn kotivoittoa ensi viikolla.

Aivan käsittämätöntä draamaa on taas sattunut, aivan pakko rakastaa tätä lajia! Rodgersin asema omana suosikkipelinrakentajana sen kuin kasvaa. Onneksi Chicagossa Blackhawks antaa kaupunkilaisille aihetta iloon sillä Bearsilla oli taas niin järkyttävä tapa hävitä peli, että ihan pahaa teki.. Ja olen sentään kaappi-Packers-fani. Ensimmäiselle jaksolla Green Bayn fumble -> TD ja lopuksi 4 & 8 ja Rodgers to Cobb. AFC:n draaman kaari ei jäänyt yhtään kakkoseksi, kun tuhkimon kenkää soviteltiin lähes jokaisen Wild card-ehdokkaan jalkaan ja lopulta se päätyy kaikkien vaiheiden jälkeen sittenkin San Diegolle. Huh huh.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Wild Card -kierros

Bengals - Chargers
Colts - Chiefs
Eagles/Cowboys - Saints
Packers - 49ers

Jos oikein käsitin, niin NBC:n Sunday Night Football valkkaa ekaksi pelin minkä haluavat näyttää lauantaina primetimessä. Ja sen mukaan muut pelit päätetään.

Jos NBC ottaa lauantain primetimeksi Packersin pelin, niin sitten oma veikkaus ohjelmasta on seuraava: Colts-Chiefs, Packers-49ers, Eagles/Cowboys-Saints ja Bengals-Chargers sitten.

Nuo sunnuntain pelit ovat olleet vuorovuosin eri järjestyksessä (tarkoituksella?) ja tänä vuonna se pitäisi olla klo 20 NFC:n matsi ja myöhempänä AFC.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Sunnuntain peleissä on myös sellainen rajoite, että klo 20.00 Suomen aikaa pelattavaksi voidaan sijoittaa vain Eastern tai Central aikavyöhykkeen ottelu. Tällä kerralla tuolla ei ole vaikutusta, koska kaikki wild card -kierroksen kotijoukkueet ovat noilta aikavyöhykkeiltä.

Sama rajoite on kuitenkin myös divisional playoffs -kierroksella, jolloin sunnuntaina klo 20.00 alkavaksi otteluksi valitaan joko Patriotsin tai Panthersin ottelu.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sunnuntain peleissä on myös sellainen rajoite, että klo 20.00 Suomen aikaa pelattavaksi voidaan sijoittaa vain Eastern tai Central aikavyöhykkeen ottelu. Tällä kerralla tuolla ei ole vaikutusta, koska kaikki wild card -kierroksen kotijoukkueet ovat noilta aikavyöhykkeiltä.

En tiedä onko rajoite, mutta ei tuossa sunnuntain klo 20 pelissä ole ainakaan viimeisen neljän vuoden aikana ollut länsirannikon joukkueita, joten jos tuohon on luottaminen, sunnuntain peli on joko Colts-Chiefs tai sitten Eagles/Cowboys - Saints.

Sama rajoite on kuitenkin myös divisional playoffs -kierroksella, jolloin sunnuntaina klo 20.00 alkavaksi otteluksi valitaan joko Patriotsin tai Panthersin ottelu.

Patriotsin peli, jos halutaan varmistaa ettei tule länsirannikon joukkuetta tähän (Panthers-49ers on käsittääkseni mahdollinen).
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
En tiedä onko rajoite, mutta ei tuossa sunnuntain klo 20 pelissä ole ainakaan viimeisen neljän vuoden aikana ollut länsirannikon joukkueita, joten jos tuohon on luottaminen, sunnuntain peli on joko Colts-Chiefs tai sitten Eagles/Cowboys - Saints.

Käsittääkseni vierasjoukkueena voi olla myös maan länsiosan joukkue, mutta kotijoukkueena ei. Tämän kauden wild card -kierroksella kaikki kotijoukkueet ovat kahdelta itäisemmältä aikavyöhykkeeltä.

Saattaa tietysti olla, että sunnuntain ensimmäiseen otteluun halutaan mahdollisuuksien mukaan molemmatkin joukkueet idästä, sillä matsi tosiaan alkaa länsirannikon aikaa klo 10.00.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Käsittääkseni vierasjoukkueena voi olla myös maan länsiosan joukkue, mutta kotijoukkueena ei. Tämän kauden wild card -kierroksella kaikki kotijoukkueet ovat kahdelta itäisemmältä aikavyöhykkeeltä.

Saattaa tietysti olla, että sunnuntain ensimmäiseen otteluun halutaan mahdollisuuksien mukaan molemmatkin joukkueet idästä, sillä matsi tosiaan alkaa länsirannikon aikaa klo 10.00.

Jos ei wild cardilla ja divisional roundilla ole eri käytäntö, niin oikeassa olet. Seahawks on pelannut viimeisen neljän vuoden aikana kaksi noita sunnuntain aikaisempia pelejä (Bearsin sekä Falconsin vieraana). Wildcardilla ei ole kuitenkaan tuota toteutettu.
Noh, katsellaan. Huomennahan illalla nuo taitavat jo julki olla, elleivät peräti jo heti tämä Eagles-Cowboys matsin jälkeen.

EDIT: Jaa, julki jo nyt: La: Colts-Chiefs, Eagles/Cowboys - Saints, Su:Bengals - Chargers, Packers - 49ers. Tuossa järjestyksessä. Ja heti kun pääsi sanomasta niin länsirannikon jengi pelaa sunnuntain aikaisemman pelin.

EDIT2: Clevelandin HC Rob Chudzinski on ensimmäinen Black Mondayn uhri, tosin jo sunnuntain puolella. Rex Ryan sen sijaan jatkaa Jetsissä, jos omistaja Woody Johnsonia on uskominen.
Saa nähdä onko erottamisprosentti joku 25% tänä vuonna. Vahvoja ehdokkaita on vielä iso nippu.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
ÄLÄ LUE JOS ET HALUA TIETÄÄ MATSI(E)N LOPPUTULOSTA!

Tosiaan, ei pettänyt viimeinen kierros tällä(kään) kaudella. Nythän oli kait historiallisen paljon joukkueita mukana playoff-taistossa vielä näin myöhään. Eagles otti sellaisen voiton vielä Cowboysin kotoa, että siitä fiilistellään rapakon takana vielä pitkään. Pahin vihollinen ja päästä syöttämään tuolla tavalla katkeraa kalkkia niin varmasti maistuu. Puolustukselta loppuun kaksi isoa peliä ja Dallas ulkona.

Green Bay teki kyllä jo ihmeen Chicagoa vastaan, taisi olla viimeisellä drivellä kaksi 4th down conversionia, toinen vielä tuo käsittämätön 4th & 8. NFC Northissa on kyllä näitä tunareita, kun ensin Lions sohelsi omat mahdollisuutensa ja nyt Bears onnistui häviämään aika uskomattomalla tavalla. Eipä kyllä Rodgersillakaan ihan putkeen mennyt, kertoo jotain, että se ensimmäinen syötönkatko oli hänen urallaan neljäs red zonella. Siis neljäs.

Erikoinen peli kyllä silläkin tavalla, että puolustukset pelasivat alussa lähtökohtiin nähden hyvin mutta näköjään lopussa palattiin arkeen. Eddie Lacylta tukittiin nuo outside-juoksut ihan totaalisesti mutta sisältä löytyikin sitten tilaa ja James Starks oli isossa roolissa.

AFC:ssä kuviot ovat myös ihan mielenkiintoiset sillä ehdin jo tuomita Bengalsin eilisen jälkeen varmaksi häviäjäksi. No, Chargers oli kotona jo kusessa Chiefsin kakkosmiehistöä vastaan ja niin vain Andy Reidin joukkue osasi taas löytää keinon hävitä matsi. Pittsburghissa on hiljainen päivä tänään...

Jos noista jotain osviittaa haluaa hakea niin Patriots ja Broncos tulevat murskaamaan Bengalsit ja Chargersit tuollaisilla esityksillä aivan lyttyyn. Chiefsillä on aika huono saldo runkosarjan loppuun ja sielläkin pitää keksiä keinot voittaa pelejä, Colts lienee ennakkosuosikki kotikentällään.

Philly sai Saintsin vastaansa ja siinä on kyllä ihan asiallinen match-up etukäteen. Saintsin linja on huono ja nyt voisi olla mm. Trent Colen juhlapäivä. Edes Marques Colstonin tai Jimmy Grahamin ei luulisi pelottavan niin paljoa kun männä viikoilla on selvitty Brandon Marshallista ja Dez Bryantista ehjin nahoin. Saintsilla ei ole myöskään juoksuhyökkäystä, joten kyllä kaikki mahdollisuudet Eaglesilla on.

Green Bay-San Francisco... No, sanotaan näin, että ihmeenä pidän jos Packers tästä jatkaa. Joo, on kylmä ja lällällää mutta Niners-fronttia vastaan ei samoja juhlia tule kuin esim. Bearsia vastaan. Paljon riippuu miten rampana puolustus peliin lähtee, Anquan Boldin ja Sam Shields voisi olla esimerkiksi aika hieno taistelupari. Vernon Davisillekin pitäisi keksiä jotain.

Carolina ja Seattle ovat jo eri tason haasteita, Panthers oli vakuuttava Saintsia vastaan ja Seahawks saa kotiedun loppuun asti, eli sieltä ei voittoa helpolla tipu. Vähän siltä vaikuttaa, että Niners on ainoa jolla on wild card-kierrokselta saumoja Super Bowliin asti mutta toisaalta nämä ennakospekulaatiot ovat ennenkin olleet lähinnä naurunaiheita NFL:ssä (vai mitä Giants, Cardinals ja Tim Tebow?).
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelersin kausi pakettiin pisimmän kautta. Ennakkoon pidin todennäköisenä kompastuskivenä Jets-Dolphins matsia, mutta päiväpelit hoituivatkin hienosti Steelersin kannalta. Siinä vaiheessa kun nuo matsit alkoivat näyttämään hyvältä tuli tieto, että Kansas City huilauttaa tärkeimpiä starojaan matsissa Chargersia vastaan. Chiefsillä ei siis ollut matsissa mitään panosta kun taas Chargers pelasi paikasta pleijareihin. Odotukset eivät siis olleet korkealla noiden päiväpelien päättyessä vaikka ne menivätkin putkeen.

Chiefs oli sitten pistänyt pelin jännäksi vain ryssiäkseen sen loppuhetkillä. Suolaa haavoihin lisää tieto, että lopun missatussa field goalissa tapahtui tuomarivirhe ja se olisi pitänyt uusia. Jotenkin kuvioon sopiva lopetus Steelersin kaudelle kun miettii kauden etenemistä ja mm. RonSwansonin aiemmin kertaamia tapahtumia.

Paljon jäi siis jossiteltavaa tästä kaudesta, mutta ohi se on nyt jokatapauksessa. Toivottavasti joukkue ottaa tästä opikseen ja ensi vuonna tiukat pelit käännetään voitoiksi. Muutoksia joukkueeseen on tulossa taas kohtalaisen isolla kädellä offseasonilla. Brett Keisel, Ryan Clark, Lamarr Woodley, Larry Foote, Ziggy Hood ja Emmanuel Sanders ovat nimekkäimmästä päästä pelaajia joiden ura joukkueessa ja/tai ylipäätään saattaa olla katkolla.

Nyt pitää kuitenkin keskittyä valitsemaan itselleen sopivin bandwagon...
 

Cube

Jäsen
Juteeni kirjoitti:
Ei tuota Ravens tappiota voi pelkästään Manningille laittaa, kun mies teki tarvittavat pisteet, mutta puolustus sössi pelin silti.
Tää keskustelu varmaan meni jo, mutta haluaisin huomauttaa vielä, että Manning ja Denver-hyökkäys sai Ravens-pelissä vuosi sitten apua Trindon Hollidaylta kahden palautus-TD:n muodossa. Manning teki itse siis 21 pistettä ja heitti päälle pick sixin ekalla neljänneksellä ja toisen syötönkatkon jatkoajalla. Päälle vielä pari fumblea, joista toisen menetti. Oliko tuon suorituksen jälkeen oikeasti syytä olla tyytyväinen ja odottaa voittoa?

Olen pitänyt sitä oikeastaan melko itsestäänselvyytenä, että Manning on kokonaisuutena urallaan alisuorittanut playoffeissa. Olen perustanut tämän tilastojen lisäksi näköhavainnoille. Varmasti hän on ollut silti hyvä pelaaja, mutta ei todellakaan "oma itsensä" ja tämän tilastotkin tuon mielestäni osoittavat. Kun verrataan runkosarjaan, niin Manningin passer rating tipahtaa n. 10 pinnaa siinä vaiheessa, kun pudotuspelejä aletaan pelaamaan. En tiedä miksi, eikä mitään yksittäistä syytä varmasti edes löydy. Noilla näytöillä on kuitenkin hiukan köyhää pitää Manningia kaikkien aikojen parhaana pelinrakentajana. Tuon tittelin saadakseen pitäisi olla paljon enemmän kuin hyvä.

Esim. Bradyn ratingille tapahtuu sama notkahdus, mutta tämän voi aika suoraan liittää siihen, että hän on tuskaillut silloin, kun Ravens on ollut pudotuspeleissä vastassa. 3/4 uran huonoimmista playoff-peleistä ollut Baltimorea vastaan. Ray Lewis tai Ed Reed taisivat olla Tompalle aikamoista kryptoniittia. Jos nuo kolme matsia otetaan Bradyn PO-tilastoista pois (miksi otettaisiin?), niin saldo olisi:

16-5
249 jaardia/peli
39 touchdownia
15 syötönkatkoa
 

Cube

Jäsen
Todella hyväähän tuo suorittaminen on ollut historiallisesti.

Peyton Manning 7-9 32 TD 21 INT 61.0 COMP 88.4 RATE 1 SB voittoa

Muut huru-ukot ovat voineet olla loistavia mutta ei lähellekään 2/1 td in ratiota tai sellaisia completion ja qb ratelukuja niinkun kokonaisuutena, että olisi ollut järkeä ottaa mukaan. Kenelläkään tuon porukan ulkopuolella ei ole yhtä hyviä statseja Manningin kanssa.
Teen tämän lähinnä vaan provosoidakseni.

Joe Flacco: 9-4, 19 TD, 10 INT, 55,5 Comp, 86.2 ja 1 SB-voitto.

Jos nuo statsit eivät ole vielä vertailukelpoisia, niin sopii katsoa Manningin viittä ekaa kautta liigassa. Vaihtoehtoisesti Flaccon tilastot kolmannesta kaudesta eteenpäin ovat myös aika mehevät: 6-2, 252 jaardia/peli, 18 TD, 2 INT.

Harmi, että vain playoffeissa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jees. Eagles palaa pudotuspeleihin ja mikäs sen parempaa kun Cowboysien jäädessä rannalle ruikuttamaan.

Ottelun alku oli ehkä vähän liiankin helppo. Nopea 10-0 johto eikä oikeastaan mitään tehtynä. Kotijoukkueellakin oli siinä hyvä hyökkäysdrive, joka kuitenkin katkesi turnoveriin. Pikku hiljaa Dallaskin pääsi mukaan saaden pinnoja taululle, jonka seurauksena kotiyleisö heräsi uskomaan. Kolmannella neljänneksellä näytti jopa hetken aikaa pahalta henkisen otteen oltua vahvasti Cowboysilla, mutta Eaglesin puolustus nosti päätään ja lopulta hyökkäyskin sai jotain aikaiseksi. Se Eagles-hyökkäyksen ottelun lopun 3&out jätti vielä kaiken turhan auki, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ei mitenkään vakuuttava esitys, mutta riittävä.

anticatabolic ja J. Grönvall ovat täällä tarinoineet ja pitäneet Eagles-lippua totutun korkealle läpi runkosarjan, kiitos siitä, eikä ole ollut tarvetta omille huuteluille. Ei tässä nytkään mitään uutta tai ihmeellistä ole sanottavana, mutta laitetaan jotain.

Alkukaudesta näytti kyllä, ettei hommasta tule yhtikäs mitään ja kausi menee ihan uusia systeemejä opetellessa. Oliko saldo neljän pelin jälkeen 1-3? Hyökkäys takoi muutamilla nopeilla kintuilla pinnoja ihan kivasti, mutta jäätyivät järjestäen ratkaisuhetkillä. Puolustuksesta ei puolestaan jäänyt mitään positiivista sanottavaa. Väliin tuli pari uskoa lisännyttä voittoa, joista varsinkin se Giantsin peittoaminen oli tärkeä. Tuota seurasi sitten kunnon reality check eli tappiot Cowboysille ja Giantsille. Pari peliä pirteästi esiintynyt Foles suli hivenen vaivaisena Dallasia vastaan täysin, joka avasi jälleen pelinrakentajaspekulaatiotkin. Olin jo aika varma, että siinä oli se naula Folesin arkkuun. Vick siis revittiin väkisin kentälle Giantsia vastaan, jotta voitiin todeta, ettei kunto ole riittävä. Tuossa kohtaa, tappion saattelemana, oli kyllä vaikea nähdä joukkueen nousua pudotuspeleihin. No niin vain Foles&hyökkäys saivat palaset kohdilleen ja samalla puolustuskin on tasaisesti petrannut menoaan. Voittoja alkoi napsumaan ja vastaavasti Dallasin kompuroidessa kaikki olikin yhä auki. Lopulta kävi ihan hyvin.

J. Grönvallia mukaillen Saints on ihan sopiva vastus wild-card kierrokselle. Onhan Brees huippu-ukko, muttei joukkue ole muuten esittänyt oman Domensa ulkopuolella sellaista, etteikö voitto olisi hyvällä pelillä otettavissa. Lincolnin pauhatessa taustalla Kellyn no huddlekin pääsee paremmin oikeuksiinsa. Voisi kuvitella myös, että Eagles pääsee tuohon peliin ilman suurempia paineita. Kukaan nyt tuskin odottaa joukkueen pudotuspelitaipaleelta mahdottomia, siinä missä tämän Dallas-voiton piti olla "selviö", vaan jokaisen päänahan tulisi olla selvä plussa nuoren ja uusitun joukkueen matkalla kohti huippua.

En jaksa nyt tarkistella, mutta Trent Cole taitaa olla puolustuksen ainoa 30 täyttänyt startteri. Hyökkäyksestä löytyy vuorostaan kolme kyseisen rajan saavuttanutta linjamiestä, muuten menevät nuoremmilla voimilla. Parhaana esimerkkinä puolustuksen linja, jonka startterien keski-ikä pyörinee jossain 24 paikkeilla. Olisihan tuossa nipussa siis sitä tulevaisuutta, mikäli Foles vain onnistuu ankkuroimaan tasonsa riittävän korkealle, eikä tämä ollut mikään yksittäinen huippukausi. Tuo draftaaminenkin vaikuttaisi viime vuosina piristyneen. 2012 draftista tarttui Fletcher Cox, Mychal Kendricks, Vinny Curry, Nick Foles, Brandon Boykin ja Bryce Brown. Kolme vahvasti suorittanutta aloittajaa ja kolme leveyttä tuovaa roolipelaajaa, joista mm. Boykin oli näkyvässä osassa Dallasin kaadossa. Viime kevään draftista vuorostaan Lane Johnson, Zach Ertz ja Bennie Logan ovat onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa aloittajina ja Earl Wolffkin olisi ilman loukkaantumisiaan tuossa listassa. Juuri nyt Danny Watkinsin kaltaiset hudit ovat muisto vain ja hyvä niin.

Mutta. It’s playoffs time! Toivottavasti Eagles on mahdollisimman pitkään mukana, mutta vielä se mahdollinen tai no ennemmin todennäköinen tappio ei veisi fiiliksiä, kun ei suurempia odotuksia ole tuolle taipaleelle. Jotenkin NFL-playoffsit ovat nousseet viime vuosina omalla kohdalla kaikista merkittävimmiksi palloilulajien pudotuspeleistä. Vaikkapa NHL:stä tulee jännitettyä Flyersin otteita enemmän kuin tarpeeksi, mutta muihin otteluihin ei synny läheskään samaa kiimaa, mitä NFL:n puolella oli pari mikä hyvänsä. Pelejä on tietysti vähemmän, mutta silti ihan jännä juttu.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Colts - Chiefs la klo 23.35

Colts on hyötynyt helposta divisioonastaan. Football Outsidersin rankingissa joukkue on vasta 18:nneksi paras NFL-joukkue (team efficiency) tällä kaudella kun adjustoidaan myös sarjaohjelmaan. Kuitenkin Colts on voittanut muutaman tosi kovan jengin ja Chiefs on 2-5 bye weekin jälkeen.

Eagles - Saints la klo 3.00

Tästä tulee todellinen herkkupala. Drew Brees ja Saints ovat olleet aika kehnoja vieraskentällä. Eagles 6.0 yards per play kotona, Saints 5.3 vieraissa. Foles on yllättänyt meidät kaikki tällä kaudella mutta toisaalta kuka haluaa kohdata Drew Breesin prime timessa?

Bengals - Chargers su klo 20.05

Vaikea nähdä mitään shottia Chargersilla tässä kun joukkue voitti hikisesti varamiehisen Chiefsin ja joutuu nyt matkustamaan Cincinnatiin, jossa kotijoukkue Bengals on tällä kaudella 8-0. Toisaalta Andy Dalton osaa pahimmillaan olla todella huono ja vastaavasti San Diego myös yllättää välillä kuten joukkue todisti voittaessaan Denverin.

Packers - 49ers su klo 23.35

Aaron palasi, eikä tarvittu Moosesta johdattamaan juustopäitä luvattuun maahan. Green Bayllä kotietu (normaalin kotiedun päälle vielä kylmä sää) ja parempi pelinrakentaja, mutta SF on tosi kovassa vireessä. Saa se kultapoju-Rodgers venyä ihan parhaimpaansa jos haluaa Ninersin kovan puolustuksen puhkoa ja vastaavasti jos Green Bay puolustaa samalla tavalla kuin ajoittain Karhuja vastaan, ei tässä hyvä heilu. Tasainen matsi luvassa.

Molemmat NFC:n pelit ovat aikamoista karkkia neutraalille fanille. Sen sijaan AFC ilman Bradyä ja Peytonia ei sytytä. Ihan hyvää lämmittelyä yhtä kaikki ennen sitä jefu-viikonlopun kohokohtaa maanantaina - The National Championship Gamea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös