NFL season 2013–2014

  • 113 851
  • 713

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jaahas, tänään on taas melkoisen jännittävä kierros edessä. Nämä joulukuun kapinat ovat kyllä joka vuosi yhtä hienoja vääntöjä. Philly pelaa todella ison matsin Chicagoa vastaan, mutta harmi kyllä se on tuo "myöhäisottelu" niin ei pysty suorana katsomaan. Panokset ovat kyllä kovat ja se lupaa hienoa ottelua, sillä molemmat janoavat voittoa ja ilmeisesti keli on taas kylmä niin saa nähdä miten se sotkee peliä.

Tuossa kun vähän ennakoita pläräsin niin Eagles ilmeisesti lähtee juoksupää edellä siten, että LeSean McCoyta käytetään mahdollisimman paljon. Bearsilla on tulokas MIKE joka on toki nopea mutta tekee vielä myös niitä virheitä. Myös DeSean Jacksonilla lienee iso rooli tässä matsissa, jossa itse epäilen, että pinnoja tulee heittämällä yli 50 yhteensä.

Chip Kelly kutsuu kyllä ihan siistejä pelejä Jacksonille, eli hän voi aloittaa esimerkiksi backin paikalla ja sieltä pelataan ulos-kuvioita tuollaiseen onko se nyt corner route vai mikä olikaan. Tai sitten oli yksi missä Jackson aloitti vasemmalla ja muistaakseni juoksi siitä muodostelman läpi samalla kun muille rissuille kutsuttiin kuviot juuri sinne samaan laitaan mistä Jackson lähti. Tällä saatiin paljon trafiikkia keskelle ja se taas vaikeuttaa puolustajan hommia.

Bearsilla aloittanee Jay Cutler joka oli pelannut ilmeisen hyvän pelin viime viikolla. Cutlerilla on hyvä käsi mutta hänen heikkoutensa on heittojen pakottaminen ja pelinluku, Eagles saanee paikat syötönkatkoihin. Mutta pitää muistaa, että Bearsilla on Alshon Jeffreyssä ja Brandon Marshallissa todella paha laitahyökkääjätandemi. Eikä se riitä sillä Matt Forte astuu esiin sitten jos häntä tarvitaan. Muutenkin Jeffrey ja Marshall vaativat ilmeisesti niin paljon huomiota, että Fortea voidaan käyttää sitten lyhyissä heittopeleissä jotka pelataan puolustuksen eteen (kun ensin on kenttä venytetty pysty-kuvioilla).

Eli monessa mielessä hyvä ja mielenkiintoinen peli. Voisi vähän tosiaan tarkemmin sitten katsoa miten Jacksonia nyt peluutetaan ja samalla tietysti miten McCoylle tehdään tilaa.

Telkkarista tulee sieltäkin todella hyvä peli, eli Carolina-New Orleans. Saints on ollut huono vieraissa koko kauden, juoksupeli tökkii ja linja on paskana, mikä tekee sen, että Breesiä on murjottu kovalla kädellä. Nythän siellä on rookie LT:nä ja tietysti Saints toivoo ettei Jimmy Grahamia tarvitsisi käyttää blokkaamassa, kun tarvetta olisi muuallakin. Mutta ei Breesiltä aseet tietysti siihen lopu ja hän on pocketissa loistava mutta silti tuo on ehdottomasti saatava kuosiin.

Panthers oli ongelmissa Saintsia vastaan vieraissa ja aika hyvin Brian Baldinger ja kaverit osoittivat puolustuksen ongelmat pelatessa mm. Marques Colstonia vastaan. Puolustus on vielä aika kokematon ja niitä virheitä vain tulee, varsinkin näitä kovia joukkueita vastaan. Silti tässä voisi hyvin koittaa Panthersin voittoa.

Ja vielä jos kiinnostaa niin Ravens ja Patriots kohtaavat otteluparissa joka perinteisesti on tulikuuma. Patriots on loukkaantumisten runtelema ja Ravensin red zone-hyökkäys on onneton. Silti kumpikin on vielä playoff-kuvioissa tiukasti mukana. Baltimore on harjannut kaksi aika uskomatonta voittoa viime viikoilla, New England oli yhden kopin päässä voitosta Dolphinsia vastaan. Jotenkin tuntuu, että Ravens voisi tämän kuitenkin viedä, pakkohan niiden on joskus se TD saada tehtyä, ja sillä välin Justin Tucker potkii sisään varmaan sadasta jaardistakin.

Sitten jäisi vielä Seahawks-Cardinals, Packers-Steelers, Bengals-Vikings yms yms, on tosiaan aikamoinen sunnuntaikattaus!
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jepjep. Tunnelma tiivistyy kun aletaan postseason paikkoja jakamaan urakalla. Illan helmi itselleni on tietysti on Saints@Panthers. Voitollahan Saints vie NFC Southin ja saa huiliviikon mutta Carolinan voitolla tilanne jää divisioonan sekä Wildcard paikankin osalta auki. Eli mahdollisuus on New Orleansilla vielä pullahtaa ulos postseasonilta. Riippuu muista otteluista.

Kommentoidaan hieman J.Grönvalin viestin Saints osaa.

Telkkarista tulee sieltäkin todella hyvä peli, eli Carolina-New Orleans. Saints on ollut huono vieraissa koko kauden, juoksupeli tökkii ja linja on paskana, mikä tekee sen, että Breesiä on murjottu kovalla kädellä. Nythän siellä on rookie LT:nä ja tietysti Saints toivoo ettei Jimmy Grahamia tarvitsisi käyttää blokkaamassa, kun tarvetta olisi muuallakin. Mutta ei Breesiltä aseet tietysti siihen lopu ja hän on pocketissa loistava mutta silti tuo on ehdottomasti saatava kuosiin.
Totta, hyvää peliä odotellaan täälläkin. NO:n vieraspeleistä: kaikki on suhteellista. Saints on vieraissa tällä hetkellä 4-5 joten on sieltä vieraista voittojakin välillä tullut ja muutama varsin tiukka vierastappiokin Dolphinsia ja Patsia vastaan. Parissa viime matsissa kyyti on ollut kylmää ja erityisesti Ramsia vastaan peli oli surkeaa. Seattlessa tuli sitä ennen kunnon selkäsauna mutta onhan se paha paikka kaikille. Ja siinä pelissä heitettiin hohtimet kaivoon pelin ratkettua jo aikaisin ja aloitettiin keskittyminen seuraavan viikon tärkeään Panthers-kotipeliin. Eli "huono koko kauden vieraissa" on hieman liioittelua. Trendi toki näyttää huolestuttavalta.

Panthers oli ongelmissa Saintsia vastaan vieraissa ja aika hyvin Brian Baldinger ja kaverit osoittivat puolustuksen ongelmat pelatessa mm. Marques Colstonia vastaan. Puolustus on vielä aika kokematon ja niitä virheitä vain tulee, varsinkin näitä kovia joukkueita vastaan. Silti tässä voisi hyvin koittaa Panthersin voittoa.
Saints tosiaan voitti pari viikkoa sitten Panthersin kotonaan selkein lukemin ja hujoppi-Colston otti koppeja omissa korkeuksissaan Panthersin pygmisafetyjen ihmetellessä maan pinnalla. Breesin heittopeliin tämä matsi ei tietysti tule kaatumaan mutta juoksupelien pitäisi alkaa uppoamaan. Ilman tätä Saints ei saa hyökkäystä balanssiin ja sitä myöten pitämään vastustajan puolustusta varpaillaan. Heikompia juoksupuolustuksia vastaan peli on rullaillut kevyesti mutta jos juoksu ei uppoa niin vaikeaa on. Tänään juoksu voi muutenkin olla avainasemassa kun säätiedotukset lupaavat jopa ukkosmyrskyä. Tällä hetkellä tutkakuvan (Charlotte, NC Interactive Weather Radar Map - AccuWeather.com) mukaan säärintama ei ehkä ehdi pelipaikoille kuin korkeintaan matsin lopulla/loputtua. Tuulista on joka tapauksessa.

Puolustuksen ryhdistäytminen on myös avainasemassa. Parissa viime vieraspelissä puolustus on juuttunut liian pitkäksi aikaa kentälle ja loppua kohti on sitten väsy iskenyt. Aggressiivisuutta pitäisi saada lisää ja erityisesti juoksupuolustus vaatii huomattavaa parannusta.

No, niin. Kello on jo melkein viittä vaille startti joten Let's go!
 

Pengu

Jäsen
Steelersillä on enää pieni sauma playoffeihin, ja sekään ei ole omissa käsissä, vaikka kaksi viimeistä peliä voitettaisikiin. Molemmat jäljellä olevat pelit pitää nyt ensiksi voittaa, ja sitten katsellaan miten käy.

Steelers menee playoffeihin, jos nämä tapahtuvat:

1. Voittaa kaksi viimeistä ottelua, tänään Packers & ensi viikolla Browns.
2. Miami häviää kaksi peliä.
3. Baltimore häviää kaksi.
4. San Diego häviää yhden pelin.
5. Jets voittaa kaksi peliä.

Yksi seuratuistani twiittasi tämmöisen, joten kertokaa vaan, jos ei pidä paikkaansa.

Kohta sitten Packers vastassa. Packers ilman Rodgersia, joten saumoja on voittoon. Tosin niin ailahtavaisia otteita on Steelers tällä kaudella esittänyt, eli katsotaan minkäläinen ottelu tänään tulee Steelersiltä. Hieno voitto muuten viime viikolla Bengalsista.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Olihan matsi panthers vs saints!! Carolinan hyökkäys aivan jäässä koko pelin ja sitten viimäsen minuutin draiviin 60 jaardia kolmella heitolla puoleen minuuttiin!! Cam Newton näytti että osaa tuon joku muukin kuin Brady!!

Luke Kuechly, 24 taklausta ja 1 syötönkatko!! Jossei tässä ole defensive player of the year niin ihmettelen. Käsittämättömän korkealla tasolla ja intesiviteetillä pelannut koko kauden.

Pudotuspelipaikka varmistui, vielä hoidetaan Atlanta ja viedään divisioona nimiin!!
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
AFC Wild Card

Taistelu AFC:n toisesta villistä kortista on ollut huima ja ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Mukana sopassa ovat vielä seuraavat joukkueet, suluissa viimeisen kierroksen vastustaja:

- Baltimore (@Bengals)
- Miami (vs. Jets)
- San Diego (vs. Chiefs)
- Pittsburgh (vs. Browns)

Laitoin joukkueet ikään kuin tämänhetkiseen järjestykseen. Käytännössä tilanne on se, että Baltimore ei tarvitse apuja keneltäkään, Miami tarvitsee apua Baltimorelta, San Diego sekä Baltimorelta että Miamilta ja Pittsburgh kaikilta kolmelta yllämainitulta joukkueelta.

Ravensillä on siis kaikki omissa käsissä, mutta joukkue joutuu aika kovaan paikkaan Cincinnatiin. Muilla on paljon helpommat matsit mutta he joutuvat joka tapauksessa lomille, jos Ravens hoitaa omansa. Eikä kannata aliarvoida esim. Jetsiä, sillä joukkueella on aika väkevä puolustus ja Geno Smith pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä Brownsia vastaan. Se on myös huomioitavaa, että kaikki nämä matsit ovat divisioonapelejä, ja mahdollisuus pudottaa divisioonakilpailija pudotuspeleistä voi nostaa kummasti motivaatiota tilanteessa, jossa ottelu on muuten aika merkityksetön.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles Cowboys fleksattiin heti SNF:ksi Phillyn voiton varmistuttua. Eagles voitto Bearsin 54-11 ja otteluketjussa aika kattavasti kuvattu tuon pelin tapahtumat. Bearsin tappio tarkoittaa myös sitä, että Green Bay on sisällä, mikäli voittaa Bearsin vikalla viikolla. Packers saattaa saada Rodgersin takaisin ennen tuota peliä.

Helvetin hyviä matseja tulossa ja kävi miten kävi, Eaglesin kausi on ollut fantastinen. Ykkösrusheri, vitosrissu, 12 kappaletta 400 jaardin peliä. Foles 7 TD:tä. Kauden alussahan arviot oli sitä, että Chip Kellyllä ei NFL-kokemusta eikä toimi, koska collegehyökkäys. Tää tiimi tulee olemaan kuvioissa pitkän aikaa ja on yksi NFL:n nuorimmista joukkueista jo nyt. Tulevaisuus näyttää todella hyvältä. Sitä ennen viikko 17 ja Cowboys!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vau, olihan näköjään aika teurastus. Phillystä ei kyllä ota selvää, kun ensin onneton peli Vikesia vastaan ja perään tällainen voitto. Matsista ei vielä sen enempää, kun en sitä ole ehtinyt katsoa.

Noissa eilisissä tv-matseissa nähtiin hyvää draamaa Carolinan ja New Orleansin välillä. Pitkään näytti, että Saints harjaa voiton mutta Cam Newton tuli vielä kerran johtamaan hyökkäyksen maaliin. Kellossa 55 sekuntia, pallo omalla 35:llä, ei aikalisiä ja hyökkäys ollut koko matsin täysin hampaaton. Poissa ykkösrissu Steve Smith.

No, Ted Ginn Jr tuli paikalla ja 37 jaardin crossing route toi joukkueen jo jatkoajan porteille mutta kaksi peliä myöhemmin Domenik Hixon tuuletteli jo maalialueella. Erikoinen peli siinä mielessä, että molemmat puolustukset dominoivat ottelua lähes loppuun asti. Panthersilla taisi olla viisi drivea peräkkäin kolme ja ulos ennen tuota touchdownia. Ja jos ennen peliä mietittiin miten Saintsin linja kestää niin aika äkkiä kävi selävksi ettei Terron Armsteadista ollut Charlie Brownin paikkaajaksi, Panthers vei tulokasta aika rumasti ja Drew Brees siinä luonnollisesti kärsi seuraukset.

Matsin paras pelaaja olikin Luke Kuechly joka oli aivan joka paikassa, samoin Thomas Davisille picki ja hyvä ottelu. Panthers oli tehnyt läksynsä myös DB:n kanssa ja pelasivat tosi tiukkaa press coveragea koko ajan, eli Colstonille ja kavereille ei annettu yhtään tilaa ottaa vauhtia.

Saints taas on ihan eri joukkue kuin silloin hävitessään 49ersille playoffeissa. Vaikka periaatteessa sama runko löytyy tai ainakin paljon samoja pelaajia niin eihän tuossa ole kuin muisto siitä hyökkäyksestä jäljellä. Enpä usko, että kovinkaan pitkälle eväät riittävät.

Baltimore taas oli vieläkin huonompi hyökkäyksessään ja Brady viipaloi sen kuuluisan puolustuksenkin aika rumasti. Flacco oli heti alusta asti epätarkka ja teki tyhmiä virheitä, eli voi olla, että polvi kuitenkin vaivasi vielä. Periaatteessa tämä oli jo kolmas matsi putkeen missä tappio oli jo ovella ja nyt ei tullut enää ihme nousua. Patriots taas tekee hyvää työtä rosterinsa kanssa, pakko nostaa hattua Belichikille, että on päässyt noinkin hyvin loukkaantumisten yli.

Ja kuka huomasi, että Cardinals voitti Seahawksin! Ilman Larry Fitzgeraldia. Seattlessa. Siinä on ainakin yksi joukkue joka on ns. under the radar, vaikka onko nyt seitsemän voittoa viimeisestä kahdeksasta pelistä. Giants voitti Lionsin ja Detroit kyllä osaa maksaa kovaa hintaa näissä peleissä, lahjakas joukkue mutta ei vaan osaa voittaa.

Mukava kun huomenna pääsee vähän lomalle, niin on aikaa katsella vaikka kymmenen peliä. Ja loppuhuipennus tietysti jälleen kerran Cowboys-Eagles, tulee olemaan eeppinen peli. Näistä on hyviä ja huonoja muistoja, mutta jos menisi sen 44-6-kaavan mukaan. No, parempi voittaa ja sillä selvä turha näillä on päätään vaivata sen enempää.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Steelers-Packers oli täydellinen jefumatsi. TÄYDELLINEN. Viihdearvoltaan :D huh huh, kun miettiikin mitä kaikkea tapahtui. Ben heitti intterin, ja tauolle lukemissa 10-14, elossa ollaan. TD tokan puoliajan alkuun,ja hymy oli pikkasen korvissa, kun 4th & 2 tilanteessa fake punt menee läpi ja Steelers taisi saada n. 20 jaardin pelin :p

Sitten tuli vielä aidommat riemunkiljahdukset, kun spessutiimi näyttää jälleen osaamistaan: blokattu field goal!!! Oho, anteeks, tuomareiden mielestä peli tarttes jännitystä ja taululle laitettiin 7 lisäpistettä Packersille. Tässä lisää aiheesta: Steelers on wrong end of controversial call at Lambeau - NFL.com

Matsin loppu oli viihdettä, ja Mike Tomlinin ryssimistä. Tasatilanteessa Steelers sai fumblen myötä pallon Packersien 20 kohdalla, kun kellossa oli 2:00 (tai vissiin vielä vähemmän). Tässä nopea selonteko taktiikasta,minkä Tomlin munasi täysin.

1:25, 2nd & goal, pallo GB 1, ja Packers käytti juuri viimeisen aikalisän. Miksi ei pelattu näin: polvi, delay of the game, polvi ja aikalisä 1 sek ennen delay of the game. Miljoonavarma potkumaali ja mun matikan mukaan aikaa ei jää sekunttiakaan.


Sen sijaan tehtiin TD, ja annettiin 7p johtoasemassa Packersin tulla vielä 1-yrd linjalle, kun kellossa oli 20sek. Siis kelatkaa, Mike Tomlin meinasi hävitä matsin mikä olisi ollut oikeilla kutsuilla 100% varma voitto. Olisihan Packers voinut esim. tehdä TD:n, ja yrittää kahta lisäpistettä...

Playoff toiveet ovat hengissä! CAMAA!
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Sitten tuli vielä aidommat riemunkiljahdukset, kun spessutiimi näyttää jälleen osaamistaan: blokattu field goal!!! Oho, anteeks, tuomareiden mielestä peli tarttes jännitystä ja taululle laitettiin 7 lisäpistettä Packersille. Tässä lisää aiheesta: Steelers on wrong end of controversial call at Lambeau - NFL.com

Ensimmäinen flag tilanteessa tuli tästä kiinnipitämisestä:

https://pbs.twimg.com/media/BcKBuk-CEAAK01r.jpg:large

Mutta ne korjasi sen pois jostain syystä. Lopputulos tilanteesta siis mun mielestä ihan oikein kun GB sai pallon ja uudet downit.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys - Redskins 24-23

Jos oli jännää muuallakin, niin sama päti myös Washingtonin matsiin. Tasasta oli, kuten lukematkin kertovat. Redskins liikutteli vakuuttavaan tapaan palloa läpi pelin. Cowboysin heikko puolustus sai kuitenkin pidettyä Skinsit kahden ekan neljänneksen aikana vain potkumaaleissa. Cowboys johti puoliajan jälkeen 14-6. Sitten taas perus-perseilyt Dallasin suunnalta ja hupsista Skins johtikin viimeiselle neljännekselle mentäessä 14-23. Romo paukutteli miehen lailla takaa-ajoa ja eka yritys päättyi potkumaaliin. Lukemat taululla 17-23 ja Dallasin puolustuksen pakko saada stoppi. Ei näin ennakkoon kovin vahvalta näyttänyt. Mutta, mutta Dallas puolustus tekee ihmeen ja onnistuu pysäyttämään Redskinsien hyökkäyksen. Kellossa aikaa n. 3min ja Cowboys omalla 20 jaardin linjalla. Romo skrämpläilemällä ostaa aikaa ja löytääkin 50 jaardin pelillä wr Williamsin. Loppujen lopuksi päädytään siihen, että ollaan Skinsien 10 jaardin linjalla ja 4. yritys. Eli niin sanotusti koko kausi yhden pelin varassa. Mitä tekee Romo? Kikkailee nätisti lisää aikaa ja löytää vapaana olleen DeMarco Murrayn -> TD Cowboys. Redskinseillä jäi vielä ihan reilusti aikaa yrittää päästä potkumaali etäisyydelle, mutta aika munaton oli yritys. Ehkä tässä juuri tuli esiin Cousinsin kokemattomuus? Noh, any who sillä ens viikonloppuna pelataan kolmatta kertaa putkeen viimeisen kierroksen pelissä Eastin voitosta. Vastustaja on muuten ollut joka vuosi eri.

Romo oli kentän ylivoimainen kunkku. Viimeinen neljännes oli täysin nro 9 show. Kaksi hieno draivia, joilla noustiin ohitse. Samoin Murray oli loistava. Yhdessä vaiheessa näytti TAAS kerran siltä, että Cowboys hylkää/unohtaa koko Murrayn. Onneksi näin ei käynyt tällä kertaa. Dez Bryant ansaitsee myös hyvän arvosanan suorituksistaan. Pari hienoa koppia ja varsinkin se end zonella tehty kätsi oli nätti. Liian harvoin muistan kehua hyökkäyksen linjaa, joten iso käsi siihen suuntaan. Hienoja blokkeja ja tilan raivaamista Murraylle. Tyron Smith on yksi liigan parhaista LT:stä. Muutenkin koko OL:n tulevaisuuden näkymät vaikuttaa tosi hyvältä. Toista vuotta pelaava Roland Leary on ottanut väkevän otteen vasemman guardin tontista. Hän on hoitanut hommansa paremmin kuin osasin odottaa. Center Frederick on ollut loistava ja hänhän vasta pelaa ekaa kauttaan. Oikea guardi Bernadeau on ollut se heikoin lenkki. Ihan ok hänkin on ollut, mutta tähän voisi ensi kaudeksi jotain muuta vaihtoehtoa katella? Vasen tackle Doug Free on ollut mies paikallaan. Nyt Free on pelannut sillä tasolla minkä verran hänelle maksetaankin. Pitää myös muistaa, että Free otti melkoisen palkan alennuksen ennen kauden alkua. Hyvä meidän linja!

Puolustuksen puolelta ei kovinkaan montaa nimeä voi nostaa esiin. Edellisessä kirjoituksessani hieman moitin Scandrickiä ja ihan syystäkin. Nyt samainen kaveri oli Cowboysin puolustuksen paras pelaaja. Taitoihin nähden aivan liian suurta tiliä tekevä Brandon Carr oli aivan kusessa Pierre Garconin kanssa. Garcon poltteli jatkuvalla syötöllä Carria. Tälle tuli stoppi kun Scandrick asettui pelaamaan Garconia vastaan. Noh, Pierre-poika ehti kuitenkin tehdä tuhojaan saalistamalla 11 kätsiä, 144 yardia ja 1 td. Siinä sivussa rikkoi Redskinsien yhden kauden koppi ennätyksen. En enempää jaksa alkaa haukkumaan Cowboysin klesaa puolustusta. Saivat kuitenkin muutaman tärkeän stopin tehtyä ja hyvä niin. LB:t alkaa muuten olemaan tosi kortilla tällä hetkellä...

Tuli kuuma Eagles vastassa ja panos suht kova. Win and you are in, ei se sen kummempaa vaadi. Hienoa kautta pelaava Foles & kumppanit lähtevät minusta aikamoisena ennakkosuosikkina otteluun. En oikein itsekään näe, miten Cowboysin umpisurkea puolustus pystyisi pysäyttämään Eaglesin ilotulitus hyökkäyksen? Nyt tarvitaan ripaus onnea matkaan ja jollekin Eaglesin hyökkäyksen staroista huonoa päivää. Veikkaan kyllä Dallasin hyökkäyksen tekevän tarvittavat pisteet, mutta se puolustus... voi voi. Sanomattakin tietysti on selvää, että Romon pitää pelata superpeli ja Murrayn pitää jatkaa siitä mitä on esittänyt viimeiset kaksi peliä. Toivottavasti hieno peli tulossa ja se ei ratkea johonkin niin tyypilliseen Cowboysin aivopieruun.
 
Viimeksi muokattu:
Laitoin joukkueet ikään kuin tämänhetkiseen järjestykseen. Käytännössä tilanne on se, että Baltimore ei tarvitse apuja keneltäkään, Miami tarvitsee apua Baltimorelta, San Diego sekä Baltimorelta että Miamilta ja Pittsburgh kaikilta kolmelta yllämainitulta joukkueelta.

Ravensillä on siis kaikki omissa käsissä, mutta joukkue joutuu aika kovaan paikkaan Cincinnatiin. Muilla on paljon helpommat matsit mutta he joutuvat joka tapauksessa lomille, jos Ravens hoitaa omansa.

Tämä ei pidä täysin paikkaansa. Miami menee pudotuspeleihin myös siinä tapauksessa, että oman voittonsa lisäksi San Diego voittaa, jolloin Baltimoren voitollakaan ei olisi väliä, koska näiden kolmen ollessa 9-7, on Dolphinsilla paras tie-breaker. Käytännössä siis pudostuspelipaikka ei ole kenelläkään täysin omissa käsissä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tämä ei pidä täysin paikkaansa. Miami menee pudotuspeleihin myös siinä tapauksessa, että oman voittonsa lisäksi San Diego voittaa, jolloin Baltimoren voitollakaan ei olisi väliä, koska näiden kolmen ollessa 9-7, on Dolphinsilla paras tie-breaker. Käytännössä siis pudostuspelipaikka ei ole kenelläkään täysin omissa käsissä.

Ihmettelinkin tätä että miksi Dolphins on playoff-picturessa sisällä ja miten Panthers varmisti Saints-voitollaan pudotuspelipaikan..mutta tosiaan, kolmen joukkueen ollessa tasoissa, niin tie-breakerit menee eri tavalla.
Tästä kärsii myös huikean kauden pelannut Cardinals joka pelaa 49ersia vastaan viimeisen pelin ja voitollakin jää ulkopuolelle, jos Saints voittaa ottelunsa.

Chiefsillähän ei ole Chargersia vastaan ymmärtääkseni panosta, koska Broncosilla on tie-breakerit Chiefsiä vastaan. Chiefs taitaa lisäksi olla ainut, jonka seed on koko NFL:ssä selvillä ennen viimeistä viikkoa, huikea week 17 luvassa. Muuten tuo voi vielä pyöriä täysin ympäri, jopa Seahawks saattaa tipahtaa 5th seedille vielä.

Packers saattaa saada Rodgersin takaisin ennen tuota peliä.

Niin saattaa, mutta ilmeisesti Matthews (loukkasi peukalonsa uudelleen) ja mahdollisesti myös Lacy puuttuvat.
Kun muistelee peliä missä Rodgers hajosi ja Matthews oli vielä puolikuntoinen niin ilman Matthewsia ei Soldier Fieldiltä ole Packersille paljoa luvassa Bearsin OL:ää vastaan.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Ensimmäinen flag tilanteessa tuli tästä kiinnipitämisestä:

https://pbs.twimg.com/media/BcKBuk-CEAAK01r.jpg:large

Mutta ne korjasi sen pois jostain syystä. Lopputulos tilanteesta siis mun mielestä ihan oikein kun GB sai pallon ja uudet downit.


Se ei ole mitään uutta,että heitetään lippu ja poimitaan se takaisin taskuun. Niin kävi tämänkin ottelun lopussa. Se, että jää näkemättä Steelersin possession,on melkoista munaamista. Ruling on the field oli illegal forward batting,ja tämähän ilmeisesti koskee vain puolustavaa joukkuetta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tämä ei pidä täysin paikkaansa. Miami menee pudotuspeleihin myös siinä tapauksessa, että oman voittonsa lisäksi San Diego voittaa, jolloin Baltimoren voitollakaan ei olisi väliä, koska näiden kolmen ollessa 9-7, on Dolphinsilla paras tie-breaker. Käytännössä siis pudostuspelipaikka ei ole kenelläkään täysin omissa käsissä.
Olin vähän ajattelematon. Luin täältä aikaisemmin, että Ravensilla on tiebreaker sekä Dolphinsia että Chargersia vastaan ja vedin sitten nokkelana poikana siitä sen johtopäätöksen, että Ravens ei tarvitse apuja kummaltakaan. Mutta niinhän se sitten meneekin, että three-way-tie -tilanteessa se ei olekaan Ravens vaan Dolphins joka sinne playoffeihin tiensä löytää.

Tuossa vielä kaikkien vielä elossa olevien joukkueiden playoff-skenaariot: http://espn.go.com/blog/nflnation/post/_/id/108770/2013-nfl-week-17-playoff-scenarios
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ei tuota Ravens tappiota voi pelkästään Manningille laittaa, kun mies teki tarvittavat pisteet, mutta puolustus sössi pelin silti.

No ei tietenkään pelkästään, mutta fakta on edelleen se että Manning häviää poikkeuksellisen usein playoff pelejä piste.

Syythän voivat vaihdella, syynä voi olla oma puolustus, vastustajalla liikaa hall of fame puolustajia, väärä tuuli, väärä sää, huono hanska jne jne.

Ehkä hän myös pystyy aika poikkeusellisella kyvyllä hoitamaan joukkueensa playjareihin mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri että poikkeuksellisen usein ja nopeasti häviää suhteessa siihen millaisia runkosarjakausia pystyy tuottamaan.
 

janóz

Jäsen
NFL tarjoaa jälleen parastaan. Aivan loistavaa viihdettä ja jännitystä vuoden loppuun asti! Bengals-näkökulmasta tietenkin hienointa kotiottelun saaminen heti pudotuspelien alkuun. Vastustajasta ei vielä ole tietoa, mutta oli se kuka tahansa niin Bengals lähtee tammikuun otteluun pitkästä aikaa suosikkina. Kotona peli on kulkenut täydellisesti, joten kerrankin voi menestystä (edes pientä) ja Playoff-huumaa odotella hyvillä mielin. Veikkaan Miamin vievän tuon viimeisen AFC:n wild card paikan, vaikka Bills heitä nöyryyttikin. Ryhtiliike ja kotietu tietää voittoa ja pudotuspelipaikkaa ensi sunnuntaina.

NFC on myös ihanasti auki viimeiseen viikkoon asti ja todella toivon Packersin nousevan vielä mukaan playoffeihin. Jos Rodgers pelaa niin mahdollisuuksia on. Samoin olisi hienoa nähdä Dallas Cowboys tammikuun puolella kaiken sekoilun ja surkean puolustamisen jälkeen.

Ja kuka huomasi, että Cardinals voitti Seahawksin! Ilman Larry Fitzgeraldia. Seattlessa. Siinä on ainakin yksi joukkue joka on ns. under the radar, vaikka onko nyt seitsemän voittoa viimeisestä kahdeksasta pelistä.

Cards pelaa kyllä aina tutkan alla, vaikka oli lähellä voittaa Super Bowlin muutama vuosi sitten. Sitäkään ei varmaan kovin moni enää muista. Sääli, että NFC West on niin kova nykyään, että edes 11-5 ei välttämättä riitä jatkoon. On suorastaan huvittaa nähdä, että juuri tuo divisioona on nyt liigan kovin kun se oli niin pitkään NFL:n suurin vitsi. Jos oikein muistan niin sieltä pääsi jatkoon jopa 8-8 tai 7-9 recordeilla joitakin vuosia sitten ja nyt lohkon huonoin eli Rams on 7-8 saldossa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
No ei tietenkään pelkästään, mutta fakta on edelleen se että Manning häviää poikkeuksellisen usein playoff pelejä piste.

Syythän voivat vaihdella, syynä voi olla oma puolustus, vastustajalla liikaa hall of fame puolustajia, väärä tuuli, väärä sää, huono hanska jne jne.

Ehkä hän myös pystyy aika poikkeusellisella kyvyllä hoitamaan joukkueensa playjareihin mutta siitä ei pääse yli eikä ympäri että poikkeuksellisen usein ja nopeasti häviää suhteessa siihen millaisia runkosarjakausia pystyy tuottamaan.

Koodi:
         Pct.  Y/A  TD  INT    Passer rating
Manning  61.0  7.3  32   21        86.2
Brady    62.3  6.7  42   22        87.3

Bradyn voitot/tappiot 17-7 postseasonilla ja Manningin 9-11.

Jotenkin minulle ei vain aukea miten tuo tappioiden suuri lukumäärä voidaan pistää Manningin niskaan, kun hän on paukuttanut touchdowneja lukuunottamatta lähes Bradya vastaavat statsit postseasonilla. Näin lajin untuvikkona vaikuttaisi siltä, että Manning on kerta toisensa jälkeen tehnyt tarvittavan työn voittoa varten ja voitot ovat jääneet jostain muusta kiinnin kuin Manningista. Tässä kohtaa saa kernaasti valistaa ja kertoa sen mitä numerot eivät kerro.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
2003 New England Patriots Statistics Players - Pro-Football-Reference.com
2004 New England Patriots Statistics Players - Pro-Football-Reference.com
2001 New England Patriots Statistics Players - Pro-Football-Reference.com

Eihän näitä lasketa. Tom Bradya lainatakseni:

"Everything.

To me, he's the greatest of all-time.

What he's accomplished and the way that he studies, the way he prepares. He's really got a killer instinct too. I've been fortunate to be around him on a lot of occasions and we always hit it off; we have a great relationship and he's a friend of mine and someone that I always watch and admire because he always wants to improve, he always wants to get better and he doesn't settle for anything less than the best.

So when you watch the best and you're able to learn from the best, hopefully that helps me get better."

edit on kyllä mieletöntä laittaa kahta noin hienoa pelaajaa järjestykseen...
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sääli, että NFC West on niin kova nykyään, että edes 11-5 ei välttämättä riitä jatkoon. On suorastaan huvittaa nähdä, että juuri tuo divisioona on nyt liigan kovin kun se oli niin pitkään NFL:n suurin vitsi. Jos oikein muistan niin sieltä pääsi jatkoon jopa 8-8 tai 7-9 recordeilla joitakin vuosia sitten ja nyt lohkon huonoin eli Rams on 7-8 saldossa.

Seahawks taisi mennä tuolla 7-9 saldolla jatkoon ja sitten vielä tipauttivat Saintsin ekalla rundilla, tuosta pelistä muistettaneen se Beast Moden huikea rush TD.
Bears oli sitten Seahawkseille liian kova ko.postseasonilla, mutta saapa nähdä löytyykö nyt Seattlen jengille pysäyttäjää.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
on kyllä mieletöntä laittaa kahta noin hienoa pelaajaa järjestykseen...

Siis tarkoituksenani ei ollut lähteä vertailemaan, että kumpi on parempi. Muutaman vuoden lajia seuranneena tuntuu vain hieman hölmöltä, kun kaikkialta saa lukea, että Manning hävisi tämän ja tuon ottelun, vaikka mies tarjoaa illasta toiseen mahdollisuudet voittoon. Tuolle Manningin syyttelyllä halusin vain hieman pohjaa, kun statsien perusteella mies on pelannut mainiosti postseasonilla.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Siis tarkoituksenani ei ollut lähteä vertailemaan, että kumpi on parempi. Muutaman vuoden lajia seuranneena tuntuu vain hieman hölmöltä, kun kaikkialta saa lukea, että Manning hävisi tämän ja tuon ottelun, vaikka mies tarjoaa illasta toiseen mahdollisuudet voittoon. Tuolle Manningin syyttelyllä halusin vain hieman pohjaa, kun statsien perusteella mies on pelannut mainiosti postseasonilla.
Muut QB:t tulevat mielestäni sen verran kaukana perässä, että jos jotain vertailuja halutaan tehdä niin nuo kaksi nimeä ovat ainoat. Brady on nykyään parempi QB kuin SB-vuosina ja samoin Manning. Halusin ottaa esiin, että Patriotsin defence oli liigan parhaimmistoa joka vuonna, kun Patriots nosteli kannua.

Lisäksi harvemmin Roethlisbergeriä ja Eli Manningia näissä keskusteluissa näkee, vaikka pyttyjä on kaapissa. Mielestäni tuo TD enkan rikkominen ja Breesin jaardiennätys on sellaisia mittareita, joihin ei puolustukset vaikuta ja vaakakuppi alkaa kääntymään takaisin Manningiin. Super Bowl tällä kaudella olisi viimeinen niitti, sillä Denverin defencellä sitä tuskin voitetaan.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Mielestäni tuo TD enkan rikkominen ja Breesin jaardiennätys on sellaisia mittareita, joihin ei puolustukset vaikuta ja vaakakuppi alkaa kääntymään takaisin Manningiin.

Mielestäni taas kulunut kausi ja New Englandin käytännössä uusiksi pistetty heittohyökkäysosasto kääntää vaakakuppia sitten vastaavasti takaisin Bradylle. Parhaimmillaan keskinkertainen rissuosasto, Gronkowski suuren osan ajasta poissa, Hernandez pois laskuista ja silti NE on tuollakin puolustuskalustolla kummasti keplotellut itsensä 11-4 rekordille ja kirkkaaseen AFC Eastin voittoon. No, niinkuin se olisi joku mittari eikä ohjelmakaan ole vaikeimmasta päästä, mutta hyviä puolustuksia vastaan on joutunut Brady heittämään keskinkertaiselle ja kauden mittaan kapeahkolle hyökkäykselle ja ihan asiallisia pistemääriä viikosta toiseen. Juoksu on välillä tukenut, mutta ollut aivan liian ailahtelevaa näytelläkseen merkittävää tekijää pitkässä juoksussa.

Omasta puolestani nostan tuohon paras QB -keskusteluun mukaan myös mainitun Drew Breesin joka tappelee jälleen erilaisista lähtökohdista mukana ja on ollut Saintsin kanssa mukana monenlaisessa sopassa mutta kantanut muuta porukkaa omilla vahvuuksillaan hyvin. Aaron Rodgers tulee ajan myötä ottamaan titteliä parhaasta QB:stä haltuun mutta toistaiseksi vuosia on liian vähän alla joten jätetään tässä hetkessä nyt hieman siihen kolmikon ulkopuolelle hengailemaan. Kaikki noista tietää Aaronin, mutta ehkä junnua ei vielä oteta rinkiin mukaan vertailemaan sormuksia.

Tulevan viikon Bears @ Packers tulee olemaan huikea matsi! Harmi että Argentiina on liittynyt Uuden Seelannin ja Hollannin joukkoon...
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mielestäni taas kulunut kausi ja New Englandin käytännössä uusiksi pistetty heittohyökkäysosasto kääntää vaakakuppia sitten vastaavasti takaisin Bradylle. Parhaimmillaan keskinkertainen rissuosasto, Gronkowski suuren osan ajasta poissa, Hernandez pois laskuista ja silti NE on tuollakin puolustuskalustolla kummasti keplotellut itsensä 11-4 rekordille ja kirkkaaseen AFC Eastin voittoon. No, niinkuin se olisi joku mittari eikä ohjelmakaan ole vaikeimmasta päästä, mutta hyviä puolustuksia vastaan on joutunut Brady heittämään keskinkertaiselle ja kauden mittaan kapeahkolle hyökkäykselle ja ihan asiallisia pistemääriä viikosta toiseen. Juoksu on välillä tukenut, mutta ollut aivan liian ailahtelevaa näytelläkseen merkittävää tekijää pitkässä juoksussa.

Omasta puolestani nostan tuohon paras QB -keskusteluun mukaan myös mainitun Drew Breesin joka tappelee jälleen erilaisista lähtökohdista mukana ja on ollut Saintsin kanssa mukana monenlaisessa sopassa mutta kantanut muuta porukkaa omilla vahvuuksillaan hyvin. Aaron Rodgers tulee ajan myötä ottamaan titteliä parhaasta QB:stä haltuun mutta toistaiseksi vuosia on liian vähän alla joten jätetään tässä hetkessä nyt hieman siihen kolmikon ulkopuolelle hengailemaan. Kaikki noista tietää Aaronin, mutta ehkä junnua ei vielä oteta rinkiin mukaan vertailemaan sormuksia.
Manning on tehnyt jotain sellaista mitä kukaan ei ole tehnyt ikinä. Esim. 21 TD:tä ilman pickiä ja 51 TD:tä kaudessa. 300 jaardia niin menee Breesin jaardienkka. Lisäksi 17 pojoa Denverille niin rikkoontuu kaikkien aikojen piste-enkka regular seasonilla. Meinaatko nyt ihan oikeasti että Patriotsin kausi on vertailukelpoinen tuohon Broncosin suoritukseen?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Super Bowl tällä kaudella olisi viimeinen niitti, sillä Denverin defencellä sitä tuskin voitetaan.

Kaiken lisäksi Von Millerin kausi on paketissa polven ristisidevamman takia, joten Broncosin jo ennestään heikohko passrush on entistä heikompi. Onpa mielenkiintoista nähdä pystyykö P.Manning nakuttamaan pleijareissa riittävästi pinnoja voittoon kun oma puolustus voi olla täysin reikäjuustoa.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Manning on tehnyt jotain sellaista mitä kukaan ei ole tehnyt ikinä. Esim. 21 TD:tä ilman pickiä ja 51 TD:tä kaudessa. 300 jaardia niin menee Breesin jaardienkka. Lisäksi 17 pojoa Denverille niin rikkoontuu kaikkien aikojen piste-enkka regular seasonilla. Meinaatko nyt ihan oikeasti että Patriotsin kausi on vertailukelpoinen tuohon Broncosin suoritukseen?

Kun vertaa Patsin ja Broncosin hyökkäystä, niin onhan Manningillä sellaiset palaset käytössä, että pitääkin iskeä tuollaisia tehoja. Loistavasti on käyttänyt Broncosin vahvuudet hyödyksi, kaikki kunnia siitä. Kuitenkin Bradyn uusiutumiskyky ja 4th quarterin upeat comebackit, keskinkertaisella ja jatkuvasti rikkonaisella kalustolla, ovat olleet todella kovia suorituksia. Vaihdetaan QB:t päikseen ennen kauden alkua ja epäilen Peytonin onnistuvan yhtä hyvin kuin Brady.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös