NFL season 2013–2014

  • 113 815
  • 713

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
Olipahan startti pleijareille! Hieno kyllä kattoa Luckin aggressiivista hyökkäyspeliä, vaikka toki tuossa tilanteessa oli pakkokin 3 interin jälkeen 28 pisteen takaa-ajossa. Mut sen kyllä aisti että Colts tekee vielä sen yhden TD:n, sitten oli Smithistä kiinni et pystyykö vielä kaivamaan jotain hihasta. Ei aivan riittänyt.

NO:n voitto puolestaan mulle aika kova yllätys vaikka suosikkijengi onkin, varsinkin tuollaisen eka puoliajan jälkeen. Näytti et Breeskin horjuu tuttuun tapaan vieraissa. Seuraavana sitten Seattlen meteliin. Runkosarjakohtaaminen ei kyllä paljoa lupaile.

Colts-Chiefs-pelistä kysymys osaavammille, näitä sääntökysymyksiä kun tuntuu itselle tulevan vielä vastaan: eikö Chiefsille olisi jäänyt lopussa vielä puolisen minuuttia aikaa yrittää jotain legendaarista, vai olisiko Colts saanut kulutettua kelloa vielä 4th downin jälkeen jotenkin? Chiefs parilla pidemmällä heitolla sivurajasta ulos ja potkumaalietäisyydelle? Vai olisiko ollut käytännössä mahdotonta ilman aikalisiä? Toki olisivat varmaan niin tehneet jos olisivat voineet, jäinpä vaan miettimään.

Tänään sitten lisää herkkua!
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboysista ei pitäis puhua pätkääkään, kun on enää tosipelit sekä kovat joukkueet jäljellä. Eipä mulla juuri muuta oo sanottavaakaan kuin, että kaikille kenkää! Tai oikeastaan olis paljonkin sanottavaa, sillä sen verran paljon jurppii koko organisaation touhu tänäkin vuonna. Nyt ei vain ole oikea hetki, kun kauden parhaat peli on vielä edessä. Vieläkin teettää pikkasen hankaluuksia ajatella sitä tappiopeliä Eaglesille. Hieman balsamia haavoihin tuo Eaglesin tappio Saintsille. Enpä muista koskaan jännänneeni niin paljon New Orleansin puolesta. Viime vuosina on lähes ollut tapa, että nämä minun ns. inhokkijoukkueet ovat voittaneet koko homman. Onneksi näin ei tule käymään tänä vuonna!

Hienoja pelejä olivat molemmat viime yön matsit. Mutta olihan Chiefs vs Colts jotain aivan huikeeta katseltavaa. Mikä comeback Coltseilta. Kansas City dominoi kahta ekaa neljännestä täysin. Alex Smith oli todella vakuuttava. Hän ei vaan pakota heittoja ahtaisiin ikkunoihin niin kuin moni huippu Qb tekee. Sitä kautta ei tule inttereita tai muita hölmöjä pelejä. Tosin käänsihän Smith kerran pallon ympäri fumblella. Jamaal Charles tippui veke heti pelin alusssa ja tämä varmasti vaikutti pelin loppupuolella. Erityisesti kun hänen backup loukkaantui myös + muutama muukin avainpelaaja. Dwayne Bowe poltteli aika rankalla kädellä Coltsien takakenttää. Coltsien wr Hilton oli aika hyvässä vedossa jo ennen puoliaikaa, mutta sen jälkeen vasta sirkus alkoikin yhdessä Donald Brownin kanssa. Huikeita pelejä tältä kaksikolta ja sitten tietenkin Andrew Luckin mahtavat otteet. Tulihan Luckille virheitäkin 3 intterin muodossa, mutta 4 TD:tä ja 443 jaardia heittäen ja juosten 45 on aika kova saldo. Alex Smith oli myös rautaa saalistaen tehot 4TD, 378 heittäen ja 57 juosten. Colts nousi johtoon 45-44 ekaa kertaa kun peliaikaa oli jäljellä noin 4 min. Varmasti yksi kaikkien aikojen comebackeistä? Post season record tuli ainakin total jaardeissa. Mahtava peli ja jälleen kerran jefu osoitti miten hieno laji se on. Mitä tahansa voi tapahtua kun ei vain luovuta. Todellinen WILD wildcard win!

Chiefs-Colts pelin ansiosta taas jefu-innostus roihati liekkeihin, vaikka Cowboys ei ole enää mukana (onpa yllätys). Hienoja pelejä tänäänkin luvassa. Oma suosikkini, jonka bandwagoniin hyppään, tulee 49ers vs Packers matsin voittajasta. AFC:n puolella pidetään peukkuja Patriotsille ja Denverille. Tosin ei mulla mitään Bengalsia tai Coltsejakaan vastaa oo. Philip Riversistä en ole koskaan sen suuremmin pitänyt ja muutenkin Chargers on vähän väritön ja hajuton joukkue? Ei se mikään inhokki ole, mutta sanotaan että vähiten suosikki. Seahawksia tekisi mieli kannattaa ihan legion of Boomin vuoksi, mutta on itellä on hieman kaunaa kyseistä organisaatiota kohtaan vuosien takaa, joten ei Seahawkskaan mikään suosikkini ole. Saints ja Panthers ovat vähän sellaisia neutraaleja joukkueita allekirjoittaneelle. Nämä kaksi ei siis oikein herätä mitään tunteita, paitsi nyt tietysti Saints kun lähetti Phillyn lomille. Mut joo, jos seuraavat kaksi wild card paria pystyy samanlaiseen näytelmään mitä ekat kaksi, niin melkosta herkkua tiedossa.

Edit: itsekään en todellakaan ole mikään hyökkäyksen linjan asiantuntija. Yksi asia mikä jäi ainakin omalta peliuralta mieleen kun cornerin tontilla pyöri, että jos tacklen eka askel on eteenpäin on kyseessä juoksu, jos taaksepäin on heittoa tulossa. Totta kai näihinkin on sitten poikkeuksia, kuten screenejä, kikkapelejä jne. Tämä siis tälläisenä huomiona vain, kun tossa oli aikaisemmin juttua miten seurata OL peliä.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles lähti lomille sitten eilen. Saintsin O oli toisella puoliskolla pysäyttämätön. Riley Cooperilta droppi ja Alex Heneryltä missattu potku pahoihin paikkoihin. Juoksupuolustus petti loppupelistä pahasti ja kyllähän Payton Davisin päänahan otti tiukoissa paikoissa. 4th downeilla Breesin sneakia ei saatu pysäytettyä mitenkään. Lisäksi videotarkistuksesta ja tuomareilta, ketään suosimatta, tuli omat haasteensa. Positiivista oli paljon, mutta tässä tilanteessa ei ole tarvis sen syvällisemmin kirjoitella.

Sitten on edessä free acency ja drafti. Kyllähän kausi seurataan loppuun. Kaikki neljä QB:ta on vielä mukana + toisen sukupolven Wilsonit, Newtonit ja Kaepernickit. Toivotaan eilisen kaltaisia trillereitä jatkossakin.

edit tuomaritoiminta oli IMO hyvää molemmissa peleissä. Linkissä lista eri tuomareista ja miten he ovat erilaisia virheitä liputtaneet. Inside Slant: 2013 NFL Referee Report - ESPN
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Eaglesin kausi päättyi sitten siihen. Tapa millä hävisivät ja millaisen ottelun jälkeen turhautti suoriltaan, mutta muutama nukuttu tunti helpotti hieman. Joskin yhä tuntuu, että tuo peli olisi vain pitänyt voittaa. Mikäli Drew Brees heittää enemmän inttereitä kuin touchdowneja, niin ei voi oikein laittaa vastustajan lyömättömän tähtipelirakentajankaan syyksi. Eagles nousi vielä pelin lopussa hyvin taisteluun mukaan, mutta ei se kovuus ja suoritusvarmuus sittenkään riittänyt. Viimeinen drive oli Saintsin näytöstä. Hakivat aina vain ne uudet, antaen kellon juosta. Lopuksi sitten lyhyt FG sisään ja kohti Seattlea. Tuota pohjusti vielä se Sprolesin pinkominen, jonka päätteeksi Cary Williams nappasi 15 jaardin penaltin ja Saints pääsi aloittamaan noin puolesta kentästä.

Suurin este voitolle oli läpi ottelun takunnut juoksupeli. Eivät saaneet McCoyta liekkeihin missään vaiheessa vaan Saints piti runkosarjan juoksukunkun kurissa. Vuorostaan Saintsin juoksu upposi vähän liiankin hyvin, mahdollistaen NO:lle pitkiä hyökkäyksiä ja pinnoja FG-rangelta vaikkei Brees parhaimmillaan ollutkaan. Foles sen sijaan päätti kauden vahvasti. Hävisivät tietysti pelin, jolloin voi aina kysellä, olisiko QB voinut tehdä enemmän? Varmasti olisi, muttei se poista sitä, etteikö tuo olisi ollut hyvä ja varma aloitus nuoren kaverin pudotuspelitaipaleella NFL:ssä. Jätti virheet tekemättä (miinus se yksi ensimmäisen neljänneksen hyvän FG-etäisyyden menestys) ja kykeni pitämään hyökkäystä elossa vaikka juoksu sakkasikin ja mm. Jackson oli tarkassa pidossa. Kaiken kaikkiaan sellainen uskoa ja luottamusta nostattanut ottelu, ei vielä tällä kaudella, mutta…

O-Line pystyi suojaamaan Folesia vielä kohtuudella, vaikka muutama säkitys sinne mahtuikin, mutta McCoylle eivät kyenneet luomaan sitä tilaa, vaan nekin harvat onnistuneet juoksut olivat kiertoja joissa mm. Jason Avant tarjosi blokkiapua. TE-osasto oli aika hiljainen, Ertz kaksikosta se näkyvämpi joskin Celek ehti ottamaan osumaa. Rissupuolella Cooper pudotti sen yhden täysin kiinniotettavan pallon, jossa olisi ollut edellytykset suureen peliin, mutta muuten oli osaston paras. Avant blokkaili mukavasti, mutta siinäpä se, kauden kuvan mukaisesti. Jacksonillekin hiljainen matsi ja ilman sitä Lewisin loukkaantumista olisi, jäänyt todella heikot statsit. Jännä nähdä, mikä on miehen rooli ensi kaudella, mikäli Macklin palaa kunnossa ja Foles&Cooper -tandemi jatkaa toimimistaan?

Puolustuksessa secondary suoriutui koko peli ja vastus huomioiden yllättävänkin puhtain paperein, mutta tulihan sinne ratkaisuhetkillä ne sulamiset, mm. Patrick Chungin muodossa. Tuon osaston parantaminen on selvä offseason missio, sillä juuri nyt vaadittaisiin vähän liiaksi ylisuorittamista kyseiseltä poppoolta, jotta menestystä voisi tulla. Tästä tietysti enemmän uudessa ketjussa, sulatellaan ensiksi tätä kulunutta kautta rauhassa, lopuista pudotuspeleistä naatiskellen.

Frontti sai jonkin verran painetta Brees'iin mutta olisi tuotakin voinut odottaa enemmän. Tosin eipä se Eaglesin passrush ole säväyttänyt oikein koko kautena, joten miksi nytkään? Lisäksi Ingram pääsi kipittämään ihan liikaa jaardeja ja uusia yrityksiä, joten ei mitenkään huippumatsia näiltä. Lisäksi niistä lukuisista neljänsistä yrityksistä olisi pitänyt joku kyetä pysäyttämään. Plussaa toki puolustukselle niistä parista turnoverista, joissa CB Fletcher ja MLB Ryans tekivät hyvät pelinluvut.

Erikoistiimeillekin jäi parannettavaa. Parhaiten mieliin jäi se Kendricksin pelin alun aivopieru, vaikkei se mitään ratkaissutkaan. Palautuksissa (niin punt kuin kick off) ei ole ollut koko kautena tehoja, eikä nähty sitä poikkeusta. Jackson luikahti kertaalleen laidan viertä pitkin hyvät jaardit, mutta muuten oli hiljaista. Kicker Henryyn ei voi puolestaan luottaa vähänkään pidemmissä FG:ssa, mikä vaikeuttaa hyökkäyksen ja valmennuksen työtä. Puntteri Donnie Jones on sentään mies paikallaan.

Kausi oli kuitenkin kokonaisuutena menestys ja Kelly sai ensimmäisenä vuotenaan paljon hyvää aikaiseksi, joten eipä tätä tappiota kannata surkutella tämän pidempään. Niitä todellisia menestyssaumoja ei vielä tälle keväälle löytynyt.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Green Bayssä tänään pakkasta luvassa aika reippaasti (15-18). Onkohan NFL:ssä mitään pakkasrajoja?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Se oli tosiaan sellainen "melkein"-ottelu joka osa-alueella. Minusta se avain oli yksinkertaisesti Saintsin juoksupeli jota Eagles ei saanut kuriin. Jimmy Graham ja Marques Colston pidettiin täysin pihdeissä ja Meachem sai yhden kopin, oliko ainoa kerta kun secondary oikeasti vähän kämmäsi? Ellei lasketa tuota Cory Williamsin lippua lopussa.

Curtis Lofton veti kovan pelin minun mielestäni, sitten Mychal Kendricks ei ihan samalle tasolle päässyt, ainakaan juoksua vastaan. Connor Barwin ja DeMeco Ryans tekivät hyvää työtä heittopuolustuksessa. Terron Armstead pelasi paljon paremmin kuin Panthersia vastaan ja Trent Cole jäi nollaan säkkiin.

Oikeastaan Eaglesin pelissä jäi sitten mietityttämään tight endien pieni rooli. Varsinkin tuolla red zonella ovat tosi iso osa hyökkäystä, kuten nytkin nähtiin Zach Ertzin touchdownissa.

Saints lähtee sitten jättiläisen kaatoon Seattleen. Jos oli tässä pelissä olevinaan kovat haasteet vieräskentän ja ulkoilman kanssa niin Qwest Fieldillä se on potenssiin kymmenen. Joukkueen repaleinen takakenttä on todella kovilla siellä ellei pelaajia saada viikon aikana takaisin. Mielenkiintoinen peli tulossa.

Indyn ja Chiefsin matsi oli melkoista vuoristorataa. Chiefsillä taisi olla sarjan huonoimpia puolustuksia kahdella viimeisellä neljänneksellä (ja oli vielä downeillakin) ja nyt se näkyi tylysti. Toisaalta, kyllähän kahden parhaan keskushyökkääjän ja parhaan rissun menetys tuntuu kenellä vain kesken pelin.

Colts tuolla puolustuksella Broncosia tai Patsia vastaan... eeh, itku on lähellä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Olisiko sinulla tai muilla antaa tuohon jotain vinkkiä aloittelijalle? Linjojen sota kiinnostaisi minuakin, mutta tottumattomille silmille se näyttäytyy lähinnä voittamattomien gallialaisten kylätappeluna, jossa välillä vilahtaa nyrkki siellä ja jalka tuolla. Onko joku pelaaja jota olisi hyvä pitää snapissa silmällä, entä mihin asioihin tulisi kiinnittää erityistä huomiota?

HN antoikin sinulle hyvät vinkit. Ylipäätään kannattaa sitten katsella ja kuunnella niitä asiantuntijoiden juttuja hidastuksissa, kaivavat sieltä hyvin aina juuri linjan tekemisiä, hyviä blokkeja ja vastaavia. Delete tuossa mainitsi myös sen periaatteen, että jos linja ottaa askeleen eteenpäin niin yleensä pelataan juoksua ja askel taaksepäin meinaa heittoa, eli vetäytyvät tähän "pass protectioniin".

Periaatteessa siis juoksupeli on täysin riippuvainen siitä miten hyvin linja pystyy aukkoa tekemään ja heitossa taas sen pocketin pitäminen on oleellista jotta pelinrakentajalla on aikaa heittää (ja laitahyökkääjillä juosta kuviot).

Jos enemmän alkaa kiinnostaa niin juoksupeleissä voi koittaa katsoa mihin "gapiin" yritetään juosta, eli esim. sentterin ja guardin välissä on muistaakseni A-gap jne. Joskus linjamiehiä irroitetaan (pull) blokkaamaan vaikka linjan oikealle puolella ja yritetään saada ns. outside-juoksulle tilaa, tai luodaan "mismatcheja" johonkin gapiin. Jos on nopeita ja teräväliikkeisiä running backeja niin sinne (outside) yritetään usein mennä, vähintään pyritään antamaan heille tyhjää tilaa ja mahdollisuus tehdä isoja pelejä.

Jos puolustuksen frontilla on hyviä endejä (eli ne uloimmat linjamiehet) niin heitä saatetaan joutua tuplaamaan ja se on tietenkin pois aina jostain muusta, eli voi rajoittaa mahdollisten pelikutsujen määrää.

Hyvä puolustuksen tackle puolestaan tekee tilaa esimerkiksi linebackerin (usein MLB, keskimmäinen tukimies) pass rushille tai juoksua vastaan. Tuollainen keskeltä tuleva paine on todella paha pelinrakentajalle ja pakottaa tämän liikkumaan ulos pocketista. Carolina Panthers on tässä erittäin hyvä.

Serkkupoika pelasi aikanaan jossain high schoolin porukassa jenkkifutista ja kertoi, että siihen aikaan linjamiehet treenasivat lähes pelkästään räjähtävää voimaa. Ovat kuulemma todella sähäköitä, vähän kuin kuulantyöntäjät. Juurihan tuossa oli tuosta Saints Armsteadistakin juttua, että juoksi combinessa 40 jaardia jonnekin 4,7 sekuntiin. Se alkaa olla tacklelta jo aika vauhtia :)
 
Viimeksi muokattu:

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Green Bayssä tänään pakkasta luvassa aika reippaasti (15-18). Onkohan NFL:ssä mitään pakkasrajoja?

Green Bayssä on pahimmillaan pelattu -25 asteessakin, joten täksi illaksi ennustettu lukema on aika inhimillinen pakkanen vielä. Pakkasrajaa ei ole, koska sitä ei tähän mennessä ole koettu tarpeelliseksi. Voisin kuvitella, että pelaajayhdistys ottaisi asian esille viimeistään sitten kun johonkin matsiin ennustetaan -30.

Sään kanssa ollaan taas onnekkaita, sillä huomiseksi ennustetaan Cincinnatiin -24 ja Green Bayhin -28. Nyt matsit ehditään pelata ennen pahinta pakkassäätä ja ennuste matsin ajaksi on Cincinnati +5 ja Green Bay -16.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Olipahan kerrassaan mahtava viikonloppu kaikenkaikkiaan, etenkin näin "neutraalin" seuraajan näkökulmasta. Vain Bengals-Chargers jäi torsoksi, koska Dalton.

Todella huikea nousu Coltsilta Luckin johdolla - runkosarjassakin taisi olla että ensimmäinen puolisko nukutaan ja toisella vasta pelataan. Chiefsin loukkaantumiset alkoivat näkyä pelin edetessä väkisinkin ja aika ironista on että juuri Chiefs oli se jengi joka lepuutti ja säästeli ykkösiään viimeisen runkosarjakierroksen. Ei paljon auttanut ei.

Yksi asia mikä tuossa matsissa pisti erityisesti silmään oli pelinrakentajien juoksut. Olen aina ihmetellyt sitä kun pelinrakentaja ei juuri koskaan juokse pallon kanssa edes sitä muutamaa jaardia, jos vastaanottajat on peitossa. Siis jos on heittopeli kyseessä. En siis tarkoita mitään read-optionia.

Luck ja Smith juoksivat monen monta tärkeää jaardia spontaanisti, kun ei muuta vaihtoehtoa ollut. En ole ammattilainen, mutta omaan silmään näytti että nuo eivät todellakaan olleet mitään pelikirjaan kuuluvia vaihtoehtoja, vaan molemmat kuupat ottivat maksimaalisen hyödyn pieleen menneistä peleistä. Tuota sietäisi näkevän enemmänkin, sillä pelinrakentajalle näyttää avautuvan todella usein tilaa varsinkin jos takakentälle juoksutetaan paljon jengiä. Sitten taas noissa muissa otteluissa nuo juoksut jäivät paljon vähemmälle, esim. Phillyn Foles ja Bengalsin Dalton olisivat voineet useasti ottaa jalat alleen ja täräyttää keskeltä läpi vähintään sen 10 jaardia.

Tämä siis yksi näistä asioista mikä sunnuntaiseuraajana on aina ihmetyttänyt ja nyt oli oikein ilo huomata että jumalauta, nehän tekee just niinkun mun mielestä pitäiskin!
 

janóz

Jäsen
Muuten niin hieno urheiluviikonloppu lässähti Bengalsin ja Packersin tappioihin. Vuodet vierii ja maailma muuttuu, mutta yksi asia pysyy. Bengals ei vaan osaa voittaa tammikuussa. Bengals ei hävinnyt vuonna 2013 yhtään kotipeliä, sitten koittaa vuoden 2014 ensimmäinen peli ja heti turpaan. Chargersille kaikki kunnia voitosta, he ns. pakottivat Bengalsin häviämään ottelun, eivätkä niinkään yrittäneet itse voittaa millään riskillä. Kun aloin seuraamaan NFL:ää joskus 2000-luvun alussa niin ensimmäisiä asioita, johon kiinnitin huomioita oli pallonmenetysten tärkeys. Joka vuosi kaikki kommentaattorit ja lajiveteraanit painottivat aina sitä, että turnoverit ovat kaikkein tärkein tilasto pelin sisällä, varsinkin pudotuspeleissä. Bengals hävisi eilen omansa 0-4 ja tuolla tavalla on täysin mahdoton voittaa peli. Se, että Rivers pesi Daltonin 100-0 kypsyydessä ei tullut yllätyksenä, mutta silti olisin vähän enemmän odottanut punapäältä. Myös Chargersin linjat pesivät Bengalsin vastaavat selvästi. Dalton oli koko ajan kiireessä, kun taas Riversillä oli ne tarvittavat sekunnin kymmenykset käytössä. Tappio olisi Patsia vastaan tullut lähes 100 prosenttisesti, joten siinä mielessä en odottanut loppuun asti menoa, mutta olisi nyt voinut edes tämän pelin voittaa s-tana. Chargers pelasi varmasti ja se riitti voittoon nyt, ensi viikolla pitää olla jo paljon rohkeampi jos meinaa Denverissä juhlia. Tosin kerranhan he jo Denverin voittivat, joten katsotaan miten pitkälle San Diegon tuhkimotarina kantaa..
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Luck ja Smith juoksivat monen monta tärkeää jaardia spontaanisti, kun ei muuta vaihtoehtoa ollut. En ole ammattilainen, mutta omaan silmään näytti että nuo eivät todellakaan olleet mitään pelikirjaan kuuluvia vaihtoehtoja, vaan molemmat kuupat ottivat maksimaalisen hyödyn pieleen menneistä peleistä. Tuota sietäisi näkevän enemmänkin, sillä pelinrakentajalle näyttää avautuvan todella usein tilaa varsinkin jos takakentälle juoksutetaan paljon jengiä. Sitten taas noissa muissa otteluissa nuo juoksut jäivät paljon vähemmälle, esim. Phillyn Foles ja Bengalsin Dalton olisivat voineet useasti ottaa jalat alleen ja täräyttää keskeltä läpi vähintään sen 10 jaardia.

Siinä Coltsin matsissa selostajakin juuri sanoi, että runkosarjassa nuo juoksut ovat melkein kiellettyjä tai ainakin siinä pitää olla tilaa liukua ettei kontaktia tule. Taisi jopa mainita, että OC on siitä Luckia muistuttanut toistuvasti. Nyt kuitenkin playoffeissa niitä "kovia" jaardeja voi ottaa myös pelinrakentaja.

Folesin tärkein prioriteetti on se, ettei hän menetä palloa (eli ottaa vaikka säkin ennemmin) ja muutenkin hän on keskinkertainen juoksija, joten tuskin hän koskaan kovin innokkaasti tulee juoksemaan. Ihan hyvän uran niinkin voi tehdä, kuten mm. Tom Brady tai Peyton Manning ovat osoittaneet.

NFC:ssä noita mobiileja pelinrakentajia on mukana vielä Colin Kaepernick, Russell Wilson ja Cam Newton. Drew Brees on taas enemmän klassinen pocket-QB, vaikka ottaa kyllä välillä juoksujaarditkin.

Eilisen matseissa Bengals nyt sitten kaatui juuri siihen Andy Daltoniin ja ennen kaikkea turnovereihin pahoissa paikoissa. San Diegosta ei ole ehkä tajuttu sitä, että sen peli on parantunut viime viikkoina koko ajan ja sitä kautta tilastot voivat hämätä puolustuspäässä. Hyökkäys on hyvä ja Philip Rivers edelleen liigan ehdotonta eliittiä pelipaikallaan.

Packers-Niners pitää vielä katsoa loppuun mutta niinhän siinä kävi, että Niners jatkoon menee. Green Bay antoi hyvän vastuksen mutta ei ihan riittänyt. Voi kuitenkin sanoa, että ihan oikeat joukkueet NFC:ssä menivät jatkoon ja pelit olivat huomattavasti laadukkaampia kuin AFC:n vastaavat.

Seattle-New Orleans ja Carolina-San Francisco ovat kyllä mielenkiintoiset parit. Saints otti turpaan 34-7 joulukuun alussa Seattlessa ja Drew Brees sanoikin tuoreeltaan Philly-pelin jälkeen, että pitää onnistua aivan nappiin omassa pelissä. Eaglesin secondary onnistui jo varsin hyvin Saintsin rissuja vastaan ja Seahawksilla se on pahamaineisen kova, joten olisiko Ingramilla ja kavereilla nyt ison päivän paikka? Valtavan kova haaste tuo kuitenkin on.

Panthers ja Niners tulevat tarjoilemaan kierroksen parhaan ottelun, odotan todella fyysistä ja tasaista peliä. Mielenkiintoista nähdä miten Panthers pelaa Kaepernickin tyylistä QB:tä vastaan ja miten he onnistuvat Anquan Boldinin ja Michael Crabtreen kanssa.

AFC:n peleissä Indy saa tehdä yötä päivää töitä takakenttänsä kanssa, jos meinaa saada yhtään mitään Patriotsilta. Kyllä niin alkeellisia kämmejä tuli koko ensimmäisen puolikkaan, että en muista koska olisin viimeksi nähnyt. Patseilla tietysti puuttuu paljon aseita mutta joukkue on hiottu todella yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja Brady nyt ei esittelyjä kaipaa. Belichik on puolustusvelho joten Colts ei missään nimessä yhtä helpolla tule pinnoja saamaan.

Denverin ja San Diegon peli onkin sitten mielenkiintoinen. Chargers antoi nytkin muutamia isoja pelejä Bengalsia vastaan mutta selvisi niistä Andy Daltonin ja muutamien muiden virheiden vuoksi. Broncosia vastaan on oltava aivan täydellisen solid omassa puolustuspelissä. Uskon, että Boltsin hyökkäys aiheuttaa ongelmia Denverille jossain määrin joten kysymys on siitä miten Broncosin tulivoimainen hyökkäys saadaan pysäytettyä. Odotan pitkiä driveja Riversilta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Joka vuosi kaikki kommentaattorit ja lajiveteraanit painottivat aina sitä, että turnoverit ovat kaikkein tärkein tilasto pelin sisällä, varsinkin pudotuspeleissä. Bengals hävisi eilen omansa 0-4 ja tuolla tavalla on täysin mahdoton voittaa peli.

Phillyn pelissä esiteltiin tilasto jossa negatiivisen turnover-lukeman omaavat joukkueet olivat playoffeissa 16-195 kautta historian! Eli Saints teki kovan tempun tuohon peilaten, eikä Eagles osannut hyödyntää Breesin orastavaa sulamista.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Siinä Coltsin matsissa selostajakin juuri sanoi, että runkosarjassa nuo juoksut ovat melkein kiellettyjä tai ainakin siinä pitää olla tilaa liukua ettei kontaktia tule. Taisi jopa mainita, että OC on siitä Luckia muistuttanut toistuvasti. Nyt kuitenkin playoffeissa niitä "kovia" jaardeja voi ottaa myös pelinrakentaja.

Moni joukkue on niin riippuvainen ykköspelinrakentajastaan, ettei loukkaantumisriskiä tosiaan kannata muutaman jaardin takia ottaa. Mobiilit pelinrakentajat ovat muutenkin usein nuoremmasta päästä ja moni heistäkin muuttuu uransa loppupuolella pocket-QB:ksi.

Panosten koventuessa riskejä ja mustelmia otetaan enemmän. Tässä legendaarinen esimerkki 16 vuoden takaisesta Super Bowlista:
Super Bowl 32: John Elway Helicopter Run - YouTube
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Sinällään totta, mutta silti aivan älytön voimannäyttö Patriotsilta. Ravens oli ollut todennäköisesti liigan toiseksi paras kotijoukkue viimeisen 10 vuoden aikana (nimenomaan heti New Englandin jälkeen) ja noin vain tarjoiltiin organisaation historian pahin kotitappio. Kyllähän se melkoisen ikävältä tuntui, pakko myöntää.

Tulee vähän myöhässä kun joululoma pakotti pois koneen ääreltä mutta:
Ei pidä unohtaa sitä että Pats takoi myös 55 pistettä Pittsburghia vastaan joka on eniten pisteitä Steelersejä vastaan koko seuran historiassa. Mutta se mikä tällä kaudella on ollut yleinen ongelma Patriotseilla on ollut nimenomaan hyökkäyksen epätasaisuus. Taso on heitellyt monesti jopa pelin sisällä.


anticatabolic kirjoitti:
Patriotsilla Vollmerin lisäksi poissa on ollut ainoastaan Nate Solder aivotärähdyksen vuoksi loppukaudesta. Muuten linja on terve.

Vollmer on poissa ja Solder pelaa mutta voi joutua pois pelistä milloin tahansa näiden aivotärähdysten takia. Voisi oikeastaan laskea Gronkin tuohon OL:ään sillä hän on erinomainen blokkaaja. Hyökkäyksen linja on suht hyvässä kunnossa, samaa ei voi sanoa DL:stä. Wilfork, Kelly poissa sekä LB:stä Mayo ja viimeisin menetys on Brandon Spikes. Nyt siellä on kaksi rookie DT:tä keskustaa tukkimassa ja juoksu ei tahdo pysähtyä näiden kavereiden avulla.


Jaa vai Tom Brady on tunnettu choker. huh huh. Olipahan tämäkin heitto OneBigRediltä... Siksi hänen playoff record varmasti onkin 17-7... Ja niin, hän chokasi kaikilla kolmella SB-voitolla ns. game winning driven. Hauska jälleen lukea miten ihmisillä on jostain kumman syystä ihan eri odotukset Bradya kohtaan kuin muita pelinrakentajia.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Jaa vai Tom Brady on tunnettu choker. huh huh. Olipahan tämäkin heitto OneBigRediltä... Siksi hänen playoff record varmasti onkin 17-7... Ja niin, hän chokasi kaikilla kolmella SB-voitolla ns. game winning driven. Hauska jälleen lukea miten ihmisillä on jostain kumman syystä ihan eri odotukset Bradya kohtaan kuin muita pelinrakentajia.

Kai ne odotukset tulivat kolmesta Super Bowl -voitosta neljän vuoden sisällä. Tuollaisen suorituksen jälkeen odotukset ovat korkealla, mutta jo kahdeksana kautena peräkkäin Patriotsin paukut ovat loppuneet matkan varrella. Siksi ihmiset kysyvät, eikö Brady olekaan enää voittaja. Erityisesti kuuden vuoden takainen Super Bowl -häviö Giantsia vastaan romutti Tom Bradyn sädekehää aika tehokkaasti.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Kaikki kunnia Bradylle noista voittodriveistä, etenkin Panthersia vastaan, kun aikaa oli vähän. Mutta. Harva muistaa Ty Lawn pick sixiä Warnerilta (ja kolmea pickiä Manningilta AFCCG:ssä), Mike Vrabelin säkkejä ja goalline TD:itä, Richard Seymourin säkkejä, Ted Bruschin peliä juoksua vastaan ja kahta intteriä McNabbilta, Rodney Harrisonin intteriä ja safety blitz säkkejä sekä kruununa Adam Vinatierin potkuja pelien päätteeksi. Robert Kraftin SB puhe Phillyä vastaan pelatun SB:n jälkeen kannattaisi tsiigata uudestaan monen palstalaisen. Jokaisen QB:n, mukaan luettuna Brady, Manning, Brees etc. tulisi olla tyytyväinen, että ovat pelaamassa noilla voittodriveillä. Homman pointti on se, että jokainen Patriotsin pelaaja on 3-0, 2-0 jne. noilta vuosilta ja kärjistettynä Eli Manning vs. Tom Brady 2-0, jos halutaan biasoituneita tuloksia. Onko järkeä tehdä yhden pelaajan suorituksista arviota joukkueen voittamien pelien perusteella?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ennen viikonlopun divisional roundia pieni katsaus valmentajatilanteeseen:

7 HC:tä sai siis kenkää (Cleveland, Tampa Bay, Tennessee, Detroit, Washington, Houston ja Minnesota). Lisäksi kauden jälkeisen pesuveden mukana meni myös 2 GM:ää (Miami sekä Tampa Bay). Näistä potkituista Leslie Frazier (Vikings) on löytänyt jo uuden palkanmaksajan, hänestä tulee Buccaneersin DC.

Uuden HC:n ovat löytäneet jo Houston Texans (Bill O'Brien), Tampa Bay Buccaneers (Lovie Smith) ja nyt myös Washington Redskins, jossa vetovastuun ottaa ex-Bengals OC Jay Gruden.

Noinkohan NFC South alkaa oleen ensi kaudella taas haastava divari jos Falcons saa palaset paremmin järjestykseen. Buccaneersille voisi Smithin komennossa ennustaa ainakin parempaa kautta kun pari edellistä, kun ohjelmakaan ei ole mikään ylitsepääsemätön.

Tästä voi halutessaan katsella ensi kauden vastustajia: Opponents set for 2014 NFL season - NFL.com. Molempien konferenssien West-divisioonissa lienee hurjankovia matchuppeja luvassa ensi syksynä..
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mutta se mikä tällä kaudella on ollut yleinen ongelma Patriotseilla on ollut nimenomaan hyökkäyksen epätasaisuus. Taso on heitellyt monesti jopa pelin sisällä.

Jep, Patriots on varianssilla mitattuna sijalla 24 hyökkäyksen osalta. Eli kertoo siis paljonko suoritustaso heilahtelee. Kokonaisuutena hyökkäys oli sarjan neljänneksi paras, eli tietenkään varianssi ei ole koko totuus.

Jäljellä olevista joukkueista Chargers oli tasaisin suoritustasoltaan, ollen sarjan kolmanneksi paras sekä overall-hyökkäyksessä, että varianssissa. Varianssi on ihan hauska tilasto, sillä esimerkiksi Eagles oli sarjan huonoin ja paras oli taas Ravens, mutta kaikki varmaan tietävät miten näiden hyökkäykset pelejä voittivat. Ravens oli tasaisen huono ja Eaglesilla hirveä ero parhaan ja heikoimman päivän välillä.

Yksi mielenkiintoinen nippeli on myös joukkueiden "schedule" eli otteluohjelma. Tunnetusti tämä näyttelee NFL:ssä omaa merkittävää rooliaan. Tässä tilastossa tuo schedule luku määräytyy vastustajien puolustusten mukaan (Defensive DVOA%).

Kun katsotaan jälleen mukana olevia joukkueita niin 49ers oli kolmas, eli toisin sanoen sillä oli puolustuksilla mitattuna kolmanneksi vaikein otteluohjelma koko liigassa. Niners hyökkäys sijoittui kahdeksanneksi koko sarjassa, joten se on varteenotettava Super Bowl-joukkue.

Carolina Panthers oli viides, Seattle Seahawks yhdeksäs ja New Orleans Saints seitsemäs. Voidaan siis sanoa, että NFC:n puolella todellakin joutui ansaitsemaan paikkansa playoffeihin. Mikä on ehkä yllättävää (tai unohdettu) on Denver Broncosin ohjelman sijoittuminen sijalle 30, sillä oli 4,2% keskimääräistä huonommat puolustukset vastassa. Esimerkiksi New Englandilla vastaava luku oli -3,5% mikä on lähes kahdeksan prosenttia vaikeampi ohjelma! Chargers oli sijalla 21 ja Indianapolis Colts sijoittui puoliväliin sijalle 15.

Jos ei muuta niin mielenkiintoisen lisädetaljin nämä tuovat divisional roundille. Ei tässä silti kauheita voi laskea Coltsin ja Chargersin eduksi viime viikon perusteella. Coltsin puolustamisen on parannuttava ihan älyttömästi ja Chargers on vaikeuksissa jo varmasti siksi, ettei vastustajan pelinrakentaja tule enää torpedoimaan samaa määrää driveja.

NFC on huipputasainen ja uskon, että kotietu näyttelee isoa roolia. Saints joutuu Seattleen missä se on aiemminkin ollut suurissa vaikeuksissa (jopa 7-9 Seahawksin kanssa). Ninersia pidän ehkä vähiten riippuvaisena kotikentästään, johtuen sen pelityylistä, hyvästä puolustuksesta ja vahvasta juoksupelistä ja read optionin käytöstä.
 

Siili

Jäsen
Jaa vai Tom Brady on tunnettu choker. huh huh. Olipahan tämäkin heitto OneBigRediltä... Siksi hänen playoff record varmasti onkin 17-7... Ja niin, hän chokasi kaikilla kolmella SB-voitolla ns. game winning driven. Hauska jälleen lukea miten ihmisillä on jostain kumman syystä ihan eri odotukset Bradya kohtaan kuin muita pelinrakentajia.

Eiköhän tuossa ollut aika paljon sarkasmia mukana, kun choherina mainittiin nimenomaan brady ja young... Oletin ainakin, että se oli piikki tuota cuben playoffien qb-ratingia kohtaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Osaako joku sanoa mitä informaatiota tuossa kentän laidalla seisoskelevan koordinaattorin(?) kädessä olevassa A4-kokoisessa läpyskässä on?
 

J.Petke

Jäsen
En tiedä mistä erityisasemasta Patriots tällä hetkellä nauttii mutta aivan liian monta virhettä jäi Patriotseja vastaan viheltämättä ja pari vihellettiin aika heppoisesti Coltsille.

Kunhan tänä vuonna Seattlen repimisrobotit tai Patriots eivät vie pyttyä niin olen tyytyväinen.

Tänään sitten jatkoon 49ers ja Broncos niin saadaan jotain väriä tähänkin kierrokseen.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Kohta Panthers - 49ers, Ninersit saa sympatiat mutta betsit heitän kotivoiton puolesta joka itseltäni hieman varkain pelasi hienon recordin regular seasonilla. Ei tainnut tulla katsottua yhtään Panthersin peliä jos oikein muistan; sinällään hassus kun kaikilta muilta vakoilin useampiakin pelejä, Carolina jäi jotenkin paitsioon. No, rapsojen perusteella puolustus lienee kova, mutta ulkomuistista kaivelisin ettei generoi kuitenkaan turnovereita ihan liigan aktiivisimpien tahtiin? Joka tapauksessa perstuntumalta arvelisin ettei hirveän pisterikas ottelu ole luvassa, Kaepernick on kuitenkin vielä kokematon QB ja Newton ei yllä hätyyttelemään huippunimiä, joskin silti "ihan hyvä pelinrakentaja". Semmoista Joe Flacco -tasoa.

Illan toinen vääntö jää väliin aikaisen hrrätyksen perässä, mutta lienee ratkaisultaan suht yllätyksetön, vaikka peli saattaakin olla ainakin tulokseltaan tiukempi. SD veti loppukauden hyvin kun Denver hieman takkusi mutta KC:n pudottaminen riittänee Chargersin meriiteiksi tältä postseasonilta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Miten joukkueet joiden tavoite on win now ajavat nuoria pelinrakentajia sisään? Tuli mietittyä Broncosin tilannetta, kun Manning tulee jossain vaiheessa väistymään pelinrakentajan paikalta ja Osweiler mahdollisesti korvaa hänet. Edellisellä kaudella Osweiler pääsi kauden viimeisessä pelissä antamaan palloa RB:lle ja heittämään neljä kertaa. Tällä kaudella Osweiler pääsi Eaglesia vastaan ottamaan muutaman snapin ja viimeisessä pelissä Oaklandia vastaan sai pelata jälkimmäisn puoliskon ottelusta.

Saako Osweiler jo ensi kaudella mahdollisesti startata jonkun "helpon" ottelun vai joutuuko mies vain odottamaan, että Manning loukkaantuu tai lopettaa ennen kuin pääsee starttaaman pelin? Miten muut seurat ovat ajaneet nuoren pelinrakentajan sisään, kun vanha franchise-tason QB on vedellyt viimeisiä kausiaan?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En tiedä mistä erityisasemasta Patriots tällä hetkellä nauttii mutta aivan liian monta virhettä jäi Patriotseja vastaan viheltämättä ja pari vihellettiin aika heppoisesti Coltsille.

No eipä tuo yksi viheltämättä jäänyt kamppi ja kiikun kaakun Ninkovichin personal foul selitä esimerkiksi Coltsin neljää turnoveria.
Lyhyesti voisi tiivistää että eilisessä pelissä näkyi se, kummalla pelinrakentajalla on takana yli 20 playoff-peliä ja toiselle tämä taisi olla kolmas.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Hieno voitto San Franilta ja myös vakuuttava tasonnosto Gorelta ja Kaepernickilta toisella puoliajalla.

Seuraavaksi Chargers - Broncos josta odotan myös erittäin tasaista peliä. Moni tuntuu olevan jo antaneen voiton Broncosille ennen, kuin peli on edes alkanut mutta itse veikkaan pelistä tulevan erittäin tiukan ja en yllättyisi vaikka pisteitäkään ei nähtäisi niin paljon, kuin tunnutaan odotettavan. Rivers ja koko Chargers hyökkäys on saanut ison vaihteen päälle juuri, kun sitä tarvitaan. Voittoa veikkaan silti Broncosille mutta en juurikaan ylläty vaikka Chargers tämän hoitaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös