NFL season 2010–2011

  • 63 703
  • 425

Rocco

Jäsen
Mitä mieltä olette tuosta NFL:n uudesta jatkoaikasäännöstä?
Huono.

Mielestäni pitäisi ottaa käyttöön sama jatkoaikasääntö kuin yliopistofutiksessa. Siinä ratkaisu on pelillinen, ja vaatii myös pelisilmää valmennusjohdolta. Ja se on ehdottoman tasapuolinen molemmille.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Juuri näin. On se kumma miten ne tuomarit on aina Steelersin puolella. Toivottavasti tuuli ei ole kääntynyt tänä vuonna.

Joo, näinhän se on. Tuuli puhaltaa suotuisasti Pittsburghille myötäisesti koska se puhaltaa kylmästi aina Baltimoren naamaan, vai mitä Cube? ;)

Totta puhuen ainahan näitä syytöksiä kestomenestyjiä vastaan esitellään. En edes jaksa alkaa puhumaan Patriotsien ns. tuomariavustuksista. Totuus on että näitä sattuu sekä puolesta että vastaan ja kun puhutaan esim Steelerseistä niin näitä sattuu useammin koska he ovat järjestään pudotuspeleissä ja selviytyvät pitkälle.

janóz kirjoitti:
1. New England: Yllättävän hyvän (onko virhe sanoa tästä joukkueesta?) kauden ovat vetäneet ja lopulta ylsivät ansaittuun runkosarjan voittoon. Niin kauan kun Tom Brady heittää ja Bill Belichik valmentaa niin tämä joukkue pitää laskea mestarikanditaatteihin. Kova kotona, ehkä kovin, joten tie Super Bowliin aukeaa voittamalla Gillette Stadiumilla. Viime vuoden Ravens tappio tosin askarruttaa vielä.

Enpä olisi ensimmäisen 6 pelin jälkeen missään nimessä rankannut Patseja listan kärkeen mutta sen häpeällisen Browns-tappion jälkeen tapahtui jotain ihmeellistä ja ja jos en tietäisi paremmin niin BB vaihtoi kaikki puolustuksen pelaajat. Mutta niin sieltä vaan rookiet ovat nostaneet tasoaan uskomattomasti. Ottaen vielä huomioon että osa loukkaantumisten takia hankittuja ovat cast-offeja, UFL:stä ja ties vaikka mistä. Mutta onneksi velho on luonut hyvän systeemin puolustukseen.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Suh painelee ensi viikolla olkapääleikkaukseen, joten jää Pro Bowlit tällä kertaa väliin.

Jeps, sympaattisen Lionsin kausi ohi, joten pitääpä alkaa taas keskittymään playoff-hulinoihin.

AFC:n puolella näyttää pelottavan tylsältä, kun tutut jättiläiset Patriots, Steelers ja Colts todennäköisesti jyräävät. Toivottavasti Ravens tai Jets pystyisi nappisuorituksilla venymään Super Bowliin. Chiefseihin ei usko edes vähän alusta.

NFC:ssä taas vastaavasti voi käydä miten vain. Henk.koht. mielenkiintoisempia jengejä enemmän. Seattle nyt on selvästi heikoin, mutta muut viisi aikalailla tasoissa. GB vs PHI ennakkoon ehkäpä villeistä korteista paras matsi.

Ennustus-eukko sanoo Wild Cardista jatkoon: Colts, Ravens, Saints, Packers.
Meikku toivoo: Jets, Ravens, Saints, Packers.


E: Niin ja Super Bowl näkyy taas ilmaiseksi kaikille, kellä Nelonen Pro1 löytyy.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mitä mieltä olette tuosta NFL:n uudesta jatkoaikasäännöstä?

Mitenkä tämä sääntö nyt menikään? Joskus täällä sitä pohdittiin ja en muista päästiinkö johonkin konsensukseen että miten NFL oli määritellyt säännön eri mahdollisuudet.

Jos itse saisin päättää niin pelaisin jonkun 7-8 minuttia normaalia peliä, ja jos on tasan niin uusi samanlainen. Toki heikkoutena on se että peleistä voisi tulla tuhottoman pitkiä, mutta jatkoajat voisi pelata ilman mainoskatkoja ja mahdollisestai antaa yksi aikalisä per periodi, tai ei ollenkaan.

Yliopistosäännön suuri ystävä en ole, siitä tulee tietyllä tavalla epäpeliä kun ei ole mukana kaikkia pelin osaalueita eikä käytetä koko kenttää.
 

Cube

Jäsen
Niin en minä tässä nyt ole mistään riehunut. Kunhan olen pariin otteeseen todennut, että mielestäni tuomarit ovat olleet tällä kaudella tavallista enemmän kujalla.
En varsinaisesti sitä tarkoittanutkaan, vaan viittasin enemmän noihin juttuihin, mistä itse olen riehunut menneinä vuosina. Pahoja, jopa otteluita kääntäviä mokia on tapahtunut jo aiempina kausina liikaa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Aika vähälle huomiolle on meitin palstalla jäänyt muuan Tom Brady. Jätkähän on vetänyt aivan mielettömän kauden ja vetää vertoja Mike Vickin tuhkimotarinalle. Jos liigassa on tällä kaudella ollut MVP niin se on Brady ja sillä selvä. Toinen asia on Patriotsin tight endien hirmuinen TD-luku. Muistaakseni nämäkin taisivat vielä molemmat olla tulokkaita, joten onhan tuo joukkueen ilotulitus ollut ihan älytöntä.
 

Cube

Jäsen
Joo, näinhän se on. Tuuli puhaltaa suotuisasti Pittsburghille myötäisesti koska se puhaltaa kylmästi aina Baltimoren naamaan, vai mitä Cube? ;)
Näin se tuntuu viime vuosina tosiaan menneen, eikä näkemys ole edes puhtaasti subjektiivinen. Toki kaikki tilanteet ovat tulkinnanvaraisia, mutta jos laitetaan vierekkäin kaikki otteluiden kannalta merkittävät kyseenalaiset tuomiot ja katsotaan mitkä joukkueet niistä ovat eniten hyötyneet, niin ei taida Ravens plussan puolelle päästä esim. viimeisen viiden vuoden aikana. Tässä tarkastelussa ei sinällään tarvitse kiinnittää edes huomiota siihen, että onko joku yksittäinen tuomio mennyt oikein vai väärin. Kuitenkin jos useamman kerran vetää näistä arvonnoista lyhyen tikun, niin ei varmaan ole hankala ymmärtää, että se syö isosti. Olen mielestäni kuitenkin myös myöntänyt useamman kerran sen, että Ravens on hyötynyt tuomarilinjasta ja mahdollisesti jopa voittanut pelin sen vuoksi - esim. playoff-voitto Titansista pari vuotta sitten. Näitä "myönnytyksiä" ette vain tunnu ikinä muistavan.

Vähän sama juttu noissa Steelersin Super Bowleissa on. Ei tarvitse alkaa pilkkomaan jokaista tilannetta, että huomaa 50/50 -tuomariratkaisujen menneen yleensä Steelersin eduksi. Tämä on varmasti ihan sattumaa, eikä mitenkään tarkoituksellista, mutta tässäkään kohtaa ei pitäisi olla yllättynyt, että muu liiga on käynyt tuomioista paikoin todella kuumana.

Tämän kauden osalta ei minulla Ravensin puolelta valittamista ole, mutta kaikkia pelejä en ole nähnyt. Sellainen olo on kuitenkin jäänyt, että runkosarja oli tältä osin "plusmerkkinen", vaikka eihän sekään periaatteessa hyvä asia ole. Noin yleisesti huonoja tuomioita on varmasti nähty, mutta mielestäni ei tosiaan aiempaa enemmän, eikä varsinkaan aiempaa merkittävämpiä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Aika vähälle huomiolle on meitin palstalla jäänyt muuan Tom Brady. Jätkähän on vetänyt aivan mielettömän kauden ja vetää vertoja Mike Vickin tuhkimotarinalle. Jos liigassa on tällä kaudella ollut MVP niin se on Brady ja sillä selvä. Toinen asia on Patriotsin tight endien hirmuinen TD-luku. Muistaakseni nämäkin taisivat vielä molemmat olla tulokkaita, joten onhan tuo joukkueen ilotulitus ollut ihan älytöntä.

Joo, Tomppa on pelannut ehkä uransa parasta palloa, mukaanlukien jopa vuoden 2007 hirmusuoritukset. Ottaen huomioon että poissa ovat Randy Moss, Kevin Faulk (IR), Fragile Fred on ollut nimensä mukainen niin hänen suorituksensa ovat olleet uskomattomia. Kuten Grönvall jo mainitsikin niin kaksi TE:tä ovat rookieta, Gronk ja Hernandez ja kolmaskin TE on uusi täksi vuodeksi, tosin hän enemmänkin blokkaava TE. Gronkille 10 TD:tä ja Hernandezille 6. Ja Crumpler vielä 3 niin aika hyvin ovat TE:t auttaneet Tompan ja Patriotsien peliä. Toki pitää muistaa Green-Ellis sekä Woodhead sillä ilman juoksupeliä ei noita TD lukemia olisi ollut. Tänä vuonna itseasiassa heitto/juoksu on ollut terveellisellä tasolla.
 

janóz

Jäsen
Aika vähälle huomiolle on meitin palstalla jäänyt muuan Tom Brady. Jätkähän on vetänyt aivan mielettömän kauden ja vetää vertoja Mike Vickin tuhkimotarinalle.

Tosiaan minultakin on Tompan kausi mennyt vähän ohi. Kun hän ei ole tuolla jaarditilastojen kärjessä heilunut niin jäi sellainen kuva, että "vain" ihan ok kausi varmaan Bradyllä menossa. Etenkin kun katsoin alkukaudesta Jets- ja Ravens-matsit, joissa hän heitti pari intteriä molemmissa joten jälki ei niin hirveän hohdokasta ollut, varsinkaan pahimpia kilpakumppaneita vastaan. Nyt kun katsoin statseja hieman tarkemmin niin tuli heti kunnon WTF-hetki kun tajusin, että siinä ne kaikki vastustajan käsiin mennet pallot olikin! Siis hän on heittänyt ainoastaan kahdessa pelissä intterin ja niistäkin on aikaa kohta 3 kuukautta. Puhdas putki on nyt 11 pelin mittainen ja kauden jokaisessa pelissä on tullut vähintään se yksi TD. Kyllä, tässä meillä on MVP!
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Eipä siinä sitten kovin kauaa arvottu kuka on Dallas Cowboysin uusi head coach. Loppujen lopuksi aika odotetusti Jason Garrett komentaa seuraavat neljä vuotta Cowboys laivaa. Itse olen varsin tyytyväinen valintaan, vaikka aika epäileväinen olin kun Garrett ensiksi astui Philipsin tilalle. Jerry Jones antaa vapaat kädet Garretille valita muut valmentajat ja kertoi myös että tulevassa Cowboys joukkueessa ei pelaa yhtään pelaajaa mitä Garrett ei halua joukkueeseensa. Aikaisemmin Jones on hieman sanellut ja käskyttänyt kulisseista ketkä valmentaa ja mitä pelaajia on joukkueessa. Nyt tähän ilmeisesti sitten tulee muutos ja hyvä niin.

Mitä sitten ensi kauden pelaajiin tulee, niin suurimmat remontit tarvitsee ehdottomasti hyökkäyksen linja sekä puolustuksen takakenttä. Free safety tarvitaan samoin corneri tai useampi. Newman alkaa olla jo hieman iäkäs, mutta loistava edelleen. Jenkinsin olisin valmis ulostamaan joukkueesta. Scandrick on hyvä nickelback ja samoin Sensabaugh hoitaa tonttinsa Strongina ihan kelvosti. Syvyyttä pitää saada. Paljon on toki muuallakin korjattavaa. Esim onko Barberille tai Brookingille enää tarvetta? Mielestäni ei ole. Samoin uutta kikkeriä tarvitaan. Ehkä kuitenkin vielä on hieman aikaista puhua ensi kaudesta, kun tämän kauden huipennus on vasta lähestymässä...
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Siis hän on heittänyt ainoastaan kahdessa pelissä intterin ja niistäkin on aikaa kohta 3 kuukautta. Puhdas putki on nyt 11 pelin mittainen ja kauden jokaisessa pelissä on tullut vähintään se yksi TD.

Kertoo omaa kieltään myös laitahyökkääjien loistavista käsistä, osaamisesta ja varmuudesta. Ei paljoa pallot pompi secondaryn käsiin. Eaglesin kaikista rissuista ja sisemmistä laitahyökkääjistä ei pysty sanomaan samaa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ja tänään mennään! Muistutetaan vielä palstaveljiä, että pelit on nähtävissä Nelosen Pro kanavilta.

Klo 23:30 Nelonen Pro2 Seattle-New Orleans

Klo 03:00 Nelonen Pro1 Indianapolis-NY Jets

Saintsin ja Jetsin wagonissa tänään!
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
Alkupalaksi "the longest yard" ja kohta lähtee wild card matsit, ehanaaa!!!

Melkoinen starakaarti muuten eri aloilta tossa "luunmurskaajissa": Brian Bosworth, Bill Romanowski, Michael Irwin, Bob Sapp, Eric Goldberg, Steve Austin, Kevin Nash, Burt Reynolds, Adam Sandler, Chris Rock, Nelly, Courtney Cox...

Runkosarjan loppuspekulointi jäi mulla väliin mutta pikaisesti wild cardeista:

New Orleans vs Seattle
New Orleans Saints ylivoimainen ennakkosuosikki. Drew Brees tekee Seattlen surkeasta heittopuolustuksesta isoreikäistä Polaria ja heittää vähintään 3xTD. Saintsien juoksu Bushin ja Jonesin varassa, mutta kyllä se riittää. Vai riittääkö sittenkään? En tiedä miksi Seahawks voittaisi, se on jokaisella pelin osa-alueella huonompi, paitsi terveystilanteessa ja erikoistilannepelaamisessa. Qwest field on paikka jossa on ennenkin tehty ihmeitä ja väitän että Seattle vie voiton!!! Puolustus tekee maalin, special teamit toisen.

New York Jets vs Indianapolis
Alkaako Peyton Manning lipsumaan? Intereitä tuli solkenaan kauden loppupuolella, eikä muutenkaan Indyn hyökkäys (=Peyton) vakuuttanut. Kyllähän noita loukkaantumisia on reciever-osastolla, mutta silti.
Jets on ailahdellut: Sanchez ei ole vielä valmis QB, juoksupeli alkoi kangerrella mitä pidemmälle kausi eteni, puolustus ei ole sitä mitä viime vuonna vaikka nimilista vahvistui... Mutta Indy sopii hyvin Jetsille vastustajaksi! Puolustus pystyy pysäyttämään Manningin, vahva usko siihen ja hyökkäys pelaa pallokontrolloitua peliä pitkine draiveineen joka turhauttaa Manningin sivurajalla. New York Jets voittaa parilla pinnalla.

Jaha, pian alkaa! Huomenna lisää tulevista matseista.
 

janóz

Jäsen
Qwest field on paikka jossa on ennenkin tehty ihmeitä ja väitän että Seattle vie voiton!!!

Ei saatana! Näin siinä juuri kävi! Seahawks 41, Saints 36.

Tämän takia tämä laji on niin mahtava! Ei haittaa tippaakaan, että olin ennustuksissani taas pihalla. Tykkään siitä, että altavastaajat menestyy. Se, että Saints takoo 36 pistettä ja Brees heittää yli 400 jaardia ei varmaan ketään hirveästi yllätä, mutta Seattlen 41 pojoa on kyllä aika käsittämätöntä. Saintsin puolustus puhkaistiin niin monta kertaa pitkillä peleillä, ettei tuota oikein voi uskoa todeksi. Lynchin viimeinen TD oli sitten kirsikka kakun päälle kaikkine rimpuiluneen ja tönimisineen. Ei todellakaan tasokkain, mutta yksi viihdyttävimmistä peleistä pitkään aikaan..
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tämän takia tämä laji on niin mahtava!

Eipä! 7-9 jengi voittaa viime kauden mestarit, todellisessa hulinapelissä. Ensin näytti, että Saints ja Brees kävelee helposti voittoon, mutta veteraani Hasselbeck oli toista mieltä. Kertakaikkiaan upea matsi.

Playoffit aloitettu rytinällä. Toivottavasti Indy ja Jets tarjoilee toisen makupalan putkeen.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
En ole paljonkaan saanut IRL:ssä ymmärrystä, enkä odotakaan saavani, sille, että katson "yötä myöten sitä junttiamerikkalaista automainosta, jonka välissä törmäillään päämäärättömästi rakko kainalossa." Omapa on menetyksensä.

Tässä on kuukauden mittainen joulu edessä, ja ryminällähän se alkoi. Eihän tällaisten matsien jälkeen edes harmita, että SB on sitten antikliimaksi Pats-Seahawks 87-3.
 

TML

Jäsen
Ei ollut päivän toinen matsi läheskään yhtä viihdyttävä kuin ensimmäinen, mutta jännitys säilyi toisessa pidempään. Ihan viimeiselle sekunnille asti kunnes Faulkin potku upposi sisään. Potkaisijat siis nousivat ratkaisijoiksi molempien upottaessa potkut sisään lopussa. Vinatierin potku jäi kuitenkin hyödyttömäksi kun Jets pelin vei.

Alkuillan pelistä onkin jo paljon sanottu, eikä itsellä kauheasti lisättävää ole. Yksi parhaimpia jefu-matseja mitä olen koskaan nähnyt. Saintsia symppaan, mutta ei tuo heidän tappio pahalta tuntunut. Seahawksille vain onnea tuleviin koitoksiin. Sitä edelleen tarvitaan.

Tänään sitten vielä paria matsia edessä.
 

DEFENCE

Jäsen
Huh, olipa peli (näin ainakin Jets fanin kannalta).
Juoksupeli tuli kuntoon juuri kun sitä tarvittiin ja Sanchezkin sai koottua itsensä loppuun, puolustus pelas hyvin. Nyt vain taitaa nousta tie pystyyn....
 

Cube

Jäsen
The Onion tarjosi eilen hyvät naurut "New Orleans Saints Given Frist-Round Bye" -otsikollaan. Tänään se päivitettiin tietysti muotoon "New Orleans Saints Lose First-Round Bye". Loistavaa. :)
 

jeani

Jäsen
The Onion tarjosi eilen hyvät naurut "New Orleans Saints Given Frist-Round Bye" -otsikollaan. Tänään se päivitettiin tietysti muotoon "New Orleans Saints Lose First-Round Bye". Loistavaa. :)

Haha! Sean Payton miettinee tarkemmin blogikommenttejansa jatkossa, karmaa, kuten jenkit sanoisivat.

Käsittämättömän hieno peli! Puolustukset eivät kokonaisuutena loistaneet, mutta olihan siinä muutama hyvä pysäytys silläkin osa-alueella. Pitääpäs vielä mennä kertaalleen katsomaan Lynchin td...
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kylläpä tarjoiltiin taas sellaista draamaa molemmissa peleissä, että oksat pois. On tämä vaan ihmeellinen laji. Itse en olisi missään tapauksessa uskonut Seahawksin voittoon, mutta niin vain siinä kävi. Oli muuten muutama missattu taklaus Saintsin osalta siinä Lynchin ratkaisevassa TD juoksussa. Toinen peli oli sitten suurimmalta osin aika tylsää nyhjäämistä, mutta viimeiset pari minutta oli sitten taas jotain aivan muuta. Kylläpä saatiin hieno alku post season peleille ja toivattavasti tämän illan pelin ovat vähintään yhtä mielenkiintoista seurattavaa...
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Olipa huimia matseja. Eka tietenkin parempi kuin jälkimmäinen, mutta ei se draama huonoa ollut Jetsin voitossakaan. Eikä ollut myöskään ensimmäinen veräjäkoiraduuni Jetsille. Tollasiahan niiden voitot on olleet pitkin kautta. Pats-Jets on kyllä aika herkkumatsi ens viikolla. Siinä ei oteta vankeja, varsinkin kun edellisessä matsissa kävi miten kävi.

Tänään uskon kahteen kotivoittoon. Chiefsin aliarvostettu puolustus niputtaa Flaccon Tamba Halin johdolla ja Jamaal Charles hoitaa loput. Ravensin gameplan tulee varmaankin olemaan boksin lataaminen ja tuumivat että antaa sitten Casselin biitata jos sattuu olemaan siihen kykeneväinen. Play action to Bowe.

Chiefs 24 Ravens 16

Eagles-Pack on ennalta kaikista paras näistä wild card matseista, mutta aika vaikeehan toi Seahawks-Saints on biitata. Vick, Rodgers, Mathews, Asante... aijai, käy. Jos Vick pysyy koko pelin hengissä niin matsi on Eaglesin. Jos joku Jenkins käy jyräämässä Vickin neljännessä snäpissä niin se on sitten siinä Eaglesin osalta.

Eagles 27 Packers 24
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös