Pitkästä aikaa pystyy tännekin kirjoittamaan. Oli kyllä niin surkea kausi Bengalsilla, ettei ole paljon haluttanut menoa kommentoida. Juttuja täältä on tosin tullut luettua ja ihan mukavia analyysejä playoffeista on jo esitetty. Heitänpä tässä oman arvioni mukaan.
AFC
Tässä konferenssissa luotan perinteisesti viime vuosien menestyjiin, tasaisiin suorittajiin ja voittaviin pelinrakentajiin.
1. New England: Yllättävän hyvän (onko virhe sanoa tästä joukkueesta?) kauden ovat vetäneet ja lopulta ylsivät ansaittuun runkosarjan voittoon. Niin kauan kun Tom Brady heittää ja Bill Belichik valmentaa niin tämä joukkue pitää laskea mestarikanditaatteihin. Kova kotona, ehkä kovin, joten tie Super Bowliin aukeaa voittamalla Gillette Stadiumilla. Viime vuoden Ravens tappio tosin askarruttaa vielä.
2. Pittsburgh. Ei dominoiva eikä räiskyvä, mutta voittava. Kova puolustus, Ben Roethlisberger ja yleensäkin Steelersiä leimaava peräänantamattomuus voi johtaa jälleen siihen mitä eniten pelkään. Voi voittaa kaikki pudotuspelinsä 1-3 pisteen erolla, koska tämä joukkue löytää keinot tiukkojen pelien kääntämiseen.
3. Baltimore. Harmittavan kova joukkue tämäkin. Näyttää hyvältä ja pelaa hyvin. Mutta ei ehkä kuitenkaan vielä tänäkään vuonna mene ihan loppuun asti. AFC-finaalin kaikki mahdollisuudet, sen jälkeen menee vaikeaksi.
4. NY Jets. Materiaalin ja potentiaalin puolesta liigan eliittiä. Epätasaiset otteet ja Sanchez pelinrakentajana laskee odotusarvoja. Mutta jos nuo kohdat saadaan paremmalle mallille niin voi jopa voittaa pari peliä.
5. Indianapolis. Manning vie joukkueen niin pitkälle kuin voi. Mutta jos ei Super Bowl –sormuksia tullut viime vuonna niin ei niitä tule kyllä tänäkään vuonna. Liikaa loukkaantumisia, joten korkeintaan voitto Jetsistä ja sitten laulukuoroon.
6. Kansas City. Sama kohtalo kuin Bengalsilla viime kaudella: Paukut käytetty ja menestysnälkä tyydytetty runkosarjassa. Tasaista rimpuilua Ravensiä vastaan kotiedun turvin, mutta kuokkaan tulee lopulta.
NFC
Jos AFC:ssä runkosarjan sijoitukset enteilee hyvää niin NFC:ssä homma menee toisinpäin. Ainakin minun papereissa. Menestystä tulee kovakuntoisille joukkueille, joilla on eliitti QB ja pallonmenetyksiä aiheuttava puolustus.
1. New Orleans. Kyllä, minä uskon puolustavaan mestariin. Viime vuonna he olivat NIIN hyviä, että pakko siellä on vielä jotakin oltava tallella. Otteita paremmasta on havaittavissa ja Breesin johdolla kaikki on mahdollista, tosin pikkaisen huteran kuvan runkosarja kuitenkin jätti.
2. Green Bay. Loistava Aaron Rodgers ja todellinen herhiläispuolustus, näillä aseilla voidaan mennä pitkälle, jopa loppuun asti. Hieman epävakaata meno on välillä ollut, joten taso on pidettävä siellä, mihin joukkueen potentiaali yltää. Se ei ole helppoa, mutta täysin mahdollista.
3. Atlanta. Vähän samat sanat kuin Baltimoresta. Nuori, oikeaan suuntaan menossa oleva QB puikoissa ja muutenkin kaikki näyttää hyvältä. Tämä vuosi tulee menestyksen kannalta liian aikaisin, mutta ehkä ensi vuonna sulat pöllyää kun Super Kulhossa kohtaa haukat ja korpit. NFC:n finaaliin mahdollisuudet, mutta ei sen voittoon.
4. Philadelphia. Vuoden puhutuin ja räiskyvin hyökkäys. Yksittäisessä pelissä sähköjänikset voivat repiä minkä tahansa puolustuksen rikki, mutta viime pelien esitykset ja tasaisuuden puute ei tiedä hyvää. Potentiaalia on, mutta en näe millään tämän joukkueen voittavan 4 peliä peräkkäin kauden kovimpia joukkueita vastaan.
5. Chicago. Taidan olla täysin väärä mies arvioimaan tätä joukkuetta. Näin tällä kaudella 4 Bears-matsia ja he hävisivät niistä 3. Tämä joukkue ei voi voittaa Super Bowlia, ei todellakaan. Vai katsoinko tosiaan vain ne ”väärät” pelit?
6. Seattle. Huh huh ja voi voi.. Näen edessä teurastuksen. Tai jos kaikki menee putkeen niin selviävät persraiskauksella. Niitäkin tuli runkosarjassa sen verran, ettei tämä taida olla edes enää niin kivulias kokemus.
Kaikista mutu-pohjaisista analysoinneista huolimatta toivon olevani väärässä. Ainakin AFC:n puolella. Siellä on taas aivan väärät joukkueet kärjessä..