NFL season 2009–2010

  • 84 571
  • 802

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jumankauta, täällähän on playoffsien alettua ollut vilkasta keskustelua! Nytkin oli viime palstavierailun jälkeen tullut lähemmäs kymmenen uutta viestiä, ja vielä monelta "uudelta" kirjoittajalta. Siistiä! Suosikkijoukkue vs inhokkijoukkue ja Hyökkäys vs puolustus tuntuvat olevan eniten pinnalla puheenaiheista. Onhan näistä tullut miljoona kertaa jo väännettyä, mutta heitetään taas omat kommentit sekaan.

saster kirjoitti:
NFL:än seuraaminenhan ei ole helppoa aloittaa ja tämän varmasti melkein kaikki teistä allekirjoittaa. Joukkueita kun on paljon ja nämä pelaajamäärät joukkueissa on suuria, niin alussa on vaikea oppia edes tunnistamaan pelaajia. Toisekseen tämä 16 peliä kattava runkosarja ei jätä niin paljon aikaa seurata lajia kuten esim. NHL:ssä. Toisaalta tämä lyhyt sarja on myös vahvuus, sillä jokaista peliä kerkee spekuloimaan hyvin ja jokaisella pelillä on suuri merkitys.

Vaikka Patriots oli joukkue joka minut lajin pariin toi, niin silti Dallas on suosikkini. Joukkueen pelityylistä en ymmärtäny juuri mitään, mutta Romo, Barber, Ware ja jälkeenpäin kuulostaa hullulta, mutta myös Owens oli pelaaja joka sai minut Dallasiin kiintymään. En missään vaiheessa päättänyt kannustaa Cowboyseja, mutta nopeasti huomasin olevani sunnuntaista toiseen jännittämässä heidän pelejään. Voin siis sanoa, että en valinnut Dallasia, vaan se valitsi minut.
Joo hyvin tutun kuuloista settiä tämä kaikki. 2005 kauden Super Bowlin kun olin katsonut, niin kipinä oli syttynyt ja olin aika myyty tämän lajin suhteen. Tuossa matsissa kohtasivat siis Seahawks ja Steelers. En tiennyt kummastakaan jengistä yhtään mitään ennen ottelun alkua, kuten en tienyt oikein mitään muutakaan koko lajista. Any Given Sunday oli se mun kosketuspinta tähän lajiin sitä ennen. Aloitin tuon Super Bowlin Seahawksin kannattajana enkä ollut kovin tyytyväinen kun Steelers matsin lopulta voitti. Olin perinteinen ensikertakatsoja eli Steelersin juoksupelit tuntuivat tylsiltä ja Seahawksin nopeatempoinen west coast heittely oli jännittävää katseltavaa. Steelersin juhliessa voittoa ottelun jälkeen, kertoi Maikkarin kommentaattori (se entinen mj-koutsi), että Steelers on tosi perinteikäs joukkue ja heillä on paljon faneja ympäri maailmaa. Tämä vähän kasvatti kiinnostusta Steelersia kohtaan.

2006 kautta sitten odotin kuin kuuta nousevaa ja koko kesän taoin NFL.comissa refresh nappulaa odottaen uusia siirtouutisia ympäri liigaa. Mutta jotenkin alkoi se Steelers kiehtomaan enemmän ja enemmän. Luin paljon juttuja netistä heidän historiastaan ja pelityylistään ja imagostaan. Opin, että on pitkät perinteet NFL:ssä (perustettu 1933), pelityyli on aina ollut fyysinen ja puolustukseen nojaava. Aika nopeasti aloin innostumaan enemmän hyvästä puolustuksesta kuin näistä heittosirkus-hyökkäyksistä. 2006 kauden aikana sitten Steelers hioutui omaksi suosikkijoukkueekseni. Ei siinä suurempaa syytä ollut, mutta juuri tuo perinteikkyys ja koko organisaation imago aika eleettömänä ja asiansa hyvin hoitava seurana kiinnosti.

st.lemiin kirjoitti:
Täällä yksi puolustusfutiksen kautta ajatteleva, tai sanotaanko semmoisen perinteisen futiksen, periaatteella run the ball, stop the run. Ikinä en kovin innostunut ole ollut mistään heittosirkuksista, vaan mieluummin siten että silloin tällöin tulee se pitkä heitto joka onnistuu.

Mutta tosiaan itselle puolustus on se juttu, jota jaksaa vähän funtsia. Hienoimpia on kaikki nämä erilaiset blitzipaketit, stuntit, erikoiset dropit ym.ym. Keskittyen toki suurelta osin fronttiseiskan tekemisiin. Tavallaan vaikka tykkään perinteisestä meiningistä, niin tykkään kyllä kun DC uskaltaa heittää erikoisiakin kuvioita ja käyttää kavereita muutenkin kuin pelkästään jotain konservatiivista rush 4 -meininkiä.
Koko teksti on sellaista, että melkein itse olisin voinut tämän kirjoittaa. Vaikka viime aikoina olenkin taas vähän enemmän alkanut kiinnostua tuosta hyökkäyksestä. Ja onhan se kaikissa näissä pallopeleissä periaatteessa niin, että puolustaminen on helpompaa kuin hyökkääminen. Rikkominen on helpompaa kuin rakentaminen. Mutta mielestäni jefussa tuo ns. vaikeusero hyökkäyksen ja puolustuksen välillä on aika pieni. Loistavan puolustuksen kasaaminen on yhtä vaikeaa kuin loistavan hyökkäyksenkin. Esim. jossain lätkässä voi aina heittää sumpun oman sinisen päälle ja sitä on aika vaikea vanhan punakoneenkaan lähteä puhkomaan. Mutta jefussa kyllä melkein aina hyökkäys jonkun verran palloa saa liikutettua. Hyvän hyökkäyksen täydellinen pysäyttäminen on melkein mahdotonta. Tämän vuoksi kekseliäs ja aggressiivinen puolustus NFL:ssä on erittäin hienoa katsottavaa.

Jos puolustuksista puhutaan niin heidät voitaneen karkeasti jakaa kahteen kategoriaan: "bend but don't break"-filosofian puolustukset ja sitten nämä aggressiiviset, blitzaavat ja turnovereita hakevat puolustukset. Ja noita kahta kun miettii, niin totta helvetissä tuo jälkimmäinen vaihtoehto kiehtoo enemmän. Juuri se mentaliteetti, että puolustus ei vain odota, että hyökkäys tekee aloitteet ja sitten reagoi niihin. Vaan, että puolustus ottaa itse oman kohtalonsa käsiinsä ja laittaa hyökkäyksen sopeutumaan puolustukseen. Sen takia nämä Steelersin (tosin ei tällä kaudella), Ravensin ja Jetsin tyyliset hyökkävät puolustukset ovat omia suosikkejani.

Mutta kyllähän lajiin kuuluu myös hyökkäys. Kyllä jotain pitkiä heittopelejä on hieno katsella. On joku Manningin toiminta linjan takana ennen snapia, ja toki sitten myös snapin jälkeen, aika mykistävää katsottavaa. Mutta kuten st.lemiin kirjoitti, niin nuo heittosirkukset eivät kyllä aiheuta minussa mitään kummoisia tunteita. Paljon hienompaa on kun ensin juostaan pari downia, houkutellaan vastustajan puolustus lähelle scrimmagea, ja sitten pamautetaan play actionista kunnon 40 jaardin pommi safetyjen taakse.

anticatabolic kirjoitti:
Dawkins lataa ilmat pois slanttia juoksevasta rissusta. Eagles aikojen tähtihetkiä ovat juuri Dawkinsin pelit, Ramssia vastaan 2002 NFCCG piti joukkuetta yksin pystyssä ja ajoi Isaac Brucea ja Holttia paskaksi, 2004-2005 eli superbowl vuonna Dawkinssin hitti Alge Crumplerin pitkästä kuviosta. Homma tiivistyy tähän: http://www.youtube.com/watch?v=qe5B8W8ZyR4 joka tulee katsottua ihan säännöllisesti.
Dawkins, ei saatana mikä jätkä. Mua on aina kiehtonut tällaiset team leader-tyypit á la Ray Ray ja Dawkins. No Dawkins ei nyt ihan saman kaliiberin liideri ole, mutta kuitenkin. Joku näissä jätkissä vaan saa aikaan kylmät väreet kun katsoo näitä videoklippejä heistä. Olen tämän tänne kai joskus aikaisemminkin postannut, mutta itse en Dawkinsista oikein voi puhua ilman tätä videota (kyseessä siis se vanha Wolverine-video).

EDIT. Charles Woodson voitti Defensive Player of the Year-palkinnon. Aika vaikea tuota valintaa on lähteä kritisoimaan. Revis olisi ollut ihan yhtä asiallinen valinta, mutta itse en ainakaan osaa näiden kahden väliltä lähteä valitsemaan, että kumpi nyt olisi toista parempi pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dawkins on kyllä niin huikea kaveri ettei hänestä voi olla pitämättä. Vaikka yhden pahimman vihollisen väreissä pelasikin. Hieno pelaajaa ja on sitä edelleenkin. Yksi syy Denverin kauden alun hyvään menestykseen.

Jos myös hieman valotan miten itsestäni tuli Cowboys fani. Aikaahan tästä on jo vierähtänyt tovi. Oli -90 luvun alkupuoli ja itse teininä alottelin amerikkalaisen jalkapallon pelaamista junnuissa. Joukkuehan oli silloin tietenkin valittava ja jostain syystä se osui Giantsiin. Näinpä pyysin kaveriani ostamaan minulle hienon Giants takin Helsingistä kun hän oli siellä vierailulla. Noh, se perkele toikin mulle Cowboys rotsin. Eipä siinä sitten paljon auttanut kun vaihtaa Cowboys leiriin. Sen verran kallis se takkikin oli ollut. Juuri silloin Cowboys ei ollut kovin häävi joukkue. Kuitenkin niihin aikoihin muuan Troy Aikman, Emmith Smith ja Michael Irwin & kumppanit olivat alottemassa uraansa Cowboyssin riveissä. Tämä sakkihan vetäisi sitten -90 luvulla kolme mestaruutta. Silloin oli hienoa olla Cowboys fani. Tosin pelejä ei voinut seurata kun sen yhden vuodessa. Eli superbowl minkä tv:stä näki. TekstiTV ei pahemmin tuloksia kertonut ja ei niitä lehdessäkään ollut. Ja mikä oli internet? Tosin niihin aikoihin juuri tämänkin vuoksi en niin mahottoman kova fani ollut kuten esimerkiksi nykään olen. 90-luvun puolivälissä Cowboys joukkueeseen liittyi oma kautta-aikojen suosikkipelaajani, eli Deion Sanders. Silloin oli Cowboysilla todella kova cornerikaksikko. Toisena kornerina nimittäin hääri Larry Brown, joka taitaa olla ainut cb joka on valittu Super Bowlin MVP:ksi.

Siinäpä se. Cowboys nimistä joukkuetta on liputettu vajaan kahden kymmenen vuoden ajan ja loppua ei tietenkään näy. Side senkun voimistuu vuosi vuodelta. Välillä on ollut vaikeaakin, mutta koskaan ei ole edes mielessä käynyt että hyppäisin jonkun muun joukkueen mukaan. Yllättäen tämä kausi oli ensimmäinen kun näin Dallasin kaikki pelit. Oma suosikkijoukkueen valinta ei siis mitenkään johtunut pelillisistä syistä, pelaajista tai historiasta vaan ihan sattuman kauppaa se oli. Onneksi kävi niin kuin kävi. Nimittäin vituttais tuulettaa Elin puolesta...
 

Cube

Jäsen
Tuo Cupen mainitsema Ravensin suoritus kuulostaa kyllä aika huikealle ja kyseessä taitaa olla yksi kovimmista puolustuksista ikinä?
Jos multa kysytään, niin tietysti kaikkien aikojen kovin, mutta olen luonnollisesti puolueellinen, enkä jotain -85 Bearsia ole ikinä nähnytkään. Yleisenkin käsityksen mukaan 2000 Ravensin puolustus on kuitenkin vähintään kaikkien aikojen kolmen parhaan joukossa. Näissä tarkasteluissa on usein myös se vika, että playoffit jätetään huomioimatta, vaikka nehän ovat kauden tärkeimmät pelit. Ja sen lisäksi että 2000 Ravens päästi kaikkien aikojen vähiten pisteitä runkosarjassa (165), playoffeissa tahti vain kiristyi, kuten jo oli puhe. Hämmentävää dominointia.

Mutta kyllähän näistä asioista aina väännettyä saa ja jonkun mielestä 2000 Ravens ei välttämättä kuulu edes kaikkien aikojen kympin kärkeen. Ovathan jotkut sitäkin mieltä, että Brian Urlacher on Ray Lewisia parempi pelaaja.
 

Cube

Jäsen
Dawkins lataa ilmat pois slanttia juoksevasta rissusta. Eagles aikojen tähtihetkiä ovat juuri Dawkinsin pelit, Ramssia vastaan 2002 NFCCG piti joukkuetta yksin pystyssä ja ajoi Isaac Brucea ja Holttia paskaksi, 2004-2005 eli superbowl vuonna Dawkinssin hitti Alge Crumplerin pitkästä kuviosta. Homma tiivistyy tähän: http://www.youtube.com/watch?v=qe5B8W8ZyR4 joka tulee katsottua ihan säännöllisesti. Tämän kauden Eagles oli sen verran huonommalla materiaalilla Dawkinsin lähdettyä, Stewart Bradleyn kylmettyä yms. Linebäckerit olivat aivan perseestä ja Sheldon Brown kylmänä. Haikeaa näitä on muistella.
On hiton harmi, että Brian Dawkins ei todennäköisesti tule pääsemään Hall of Fameen. Tällä hetkellä tuntuisi siltä, että hän sinne kuuluu, mutta syyt ovat eittämättä suurelta osin sentimentaalisia ja saattavat haihtua viiden vuoden odotteluperiodin aikana. Dawkinsin tilastot (eli lähinnä syötönkatkot) eivät oikein vaan riitä ja lisäksi se SB-voittokin jää näillä näkymin saamatta.

No, en itse aina kovin hyvin sitä hahmota, että mitkä pelaajat Hall of Fameen tulevat pääsemään, mutta Dawkinsin mahdollisuuksiin suhtaudun ainakin skeptisesti. Ei haittaisi yhtään olla väärässä, jos keissi hyvin perustellaan. [Edit tähän väliin vielä: Dr. Z on ilmeisesti aiemmin sanonut, että Dawkins olisi hänen mielestään varma tapaus. Tämä mielipide eittämättä painaa enemmän kuin mun mutuilut.]

Nykyisestä safety-tarjonnasta Ed Reed lienee sisällä, jos kykenee pari vuotta vielä pelaamaan. Myös Polamalu on kahden SB-voiton myötä vahvoilla, jos pelaa hyvän loppu-uran. Entä Darren Sharper? Ollut monelta osin hyvin aliarvostettu playmaker ja pelannut erittäin mittavan uran. Oliko kuitenkaan parhaimmillaankaan riittävän dominoiva? SB-voitto Sharperilla kyllä on, mutta se on tulokaskaudelta, jolloin hän ei kovin merkittävä pelaaja ollut. Toinen mestaruus, nyt Saintsin paidassa, tekisi hyvää HoF-mahdollisuuksille.

Safety on kyllä upea pelipaikka. Onneksi on nykyään alkanut saamaan enemmän ja enemmän arvostusta.
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jos multa kysytään, niin tietysti kaikkien aikojen kovin, mutta olen luonnollisesti puolueellinen, enkä jotain -85 Bearsia ole ikinä nähnytkään.
Mä näin -85 SB:n, taisi olla ensimmäinen jonka muistan ainakin ja olihan Bearsit kovia, vaikka tällä videolla eivät siltä näytäkään :). Puolustuksessa oma suosikkini oli tietenkin Fridge Perry, mutta noin muuten se oli kovaa Jim McMahon-aikaa.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Itse pidän ko. ratkaisu hyvänä. Manning tosiaankin vei Patriotsien puolustusta kuin litran mittaa ja tällä tavalla BB antoi jälleen joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Samalla lailla pidän Tomlinin on-side potkua Green Bay -ottelussa hyvänä ratkaisuna.

Ps. Itselleni oli yllätys, että NFL:ssä ei saanut siirtää aloitusta toiselle puoliajalle ennen vuotta 2008.

Samalla linjalla olen. Mielestäni BB:n ratkaisu pelata se 4. yritys oli oikein. Siitä olisikin tullut uudet yritykset, mutta tuomarit olivat toista mieltä.

Voisihan sitä itsekin valottaa hieman tuota omaa jenkkifutiksen "fanitusta". Hommat on enemmän lähteneet liikkeelle kotimaiselta pohjalta. Aloitin seuraamaan kotikaupunkini ylpeyden, eli Pori Bearsin, otteita tuossa 1990-luvun loppupuolella. Sitä ennen tietenkin oli nähnyt joitain Super Bowl-matseja, siis niitä harvoja mitä Maikkari lähetti. Ja Eurosport näytti siihen aikaan vielä jotain highlight-koosteita, ja niitä tuli sitten katseltua. Perussäännöt tuli selviksi, mutta yksittäisiä pelaajia ei tullut seurattua eikä sen koommin tullut fanitettua mitään joukkuettakaan.

Internet ja NFL:n kotisivut mahdollisti sitten tarkemman syventymisen lajiin. Sitten saksalaiselta sateliittikanavalta alkoi näkyä NFL-Europa(silloin vielä NFL-Europe). Sitä tuli sitten seurattua melko tiivisti. Tuli myöskin käytyä paikan päällä Saksan maalla vuoden 2004 World Bowlissa, mikä oli hieno tapahtuma. Joskus kun vielä pääsisi näkemään paikan päällä "ihka oikean" NFL-matsin.

Tuo Patriots kannatus alkoi vuoden 2001 Super Bowlista, joka oli aivan huikea peli! Kaikissa ennakkoarvioissa Rams oli ennakkosuosikki, Bradyn ei uskottu selviävän paineista ja Rams oli rankattu joka osa-alueella paremmaksi kuin Patriots. Niin kuin sanottu, pelistä tuli huikea ja se viimeinen Patriotsin viimeinen drive pelin loppuun...huh, huh! Siitä asti on tullut oltua Patriots-fani. Ty Law oli tuolloin se peluri, joka oli omasta mielestäni se kentän "kovin äijä".

Cube tuossa jo väritti, että safety on upea pelipaikka. Pakko heittää tuohon vielä mielestäni parin upean safetyn nimeä, joita itselle on jäänyt mieleen. No, Rodney Harrison tietysti, joka ei aina sääntöjen mukaan vetänyt, mutta rapatessa roiskuu...heh, heh. Sitten jostain kumman syystä J. Lynch on saanut aina meikäläisen sympatiat.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sitten jostain kumman syystä J. Lynch on saanut aina meikäläisen sympatiat.
Lychistä piti myös meikäläinen. Tämä jantteri jakeli takakentältä sellaisia pommeja että oksat pois. Jos kovaa iskevistä safetyistä on puhe, niin silloin pakko myös mainita Broncosin Steve Atwater. 49ersin Ronnie Lott oli myös kova jätkä vaikka ei niinkään hard hitting safety. Dallasin puolelta taas mieleenpainuvimmat ovat olleet Darren Woodson ja tietenkin Roy Williams. Jälkimmäinen oli oma suosikkipelaajani Cowboysissa siitä lähtien kun hänet varattiin. Tosin viimeisinä Dallasin vuosina ei Williams enää oikein pärjännyt heittopuolustuksessa mutta kovaa taklaava safety hän on aina ollut. Loukkaantumiset myös sotkivat hommaa aika pahasti. Silti Williamsin ulostus joukkueesta oli silloin yllätys minulle. Ei pahemmin ole tullut seurattua miten Williamsin ura jatkui Bengalsissa tänä kautena. Ilmeisesti done for season jossain puolessa välissä kautta?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Rodney Harrison tosiaan oli sellainen pelaaja jonka näkisin edelleen Patriotsin D:n johtohahmona. Merriweather on loistava hard-hitting safety mutta pelinlukutaito on vielä heikko ja hän monesti pelaa itsensä pihalle tilanteista eikä osaa ohjata cornereita tarpeeksi hyvin. Tästä syystä J.Sandersia käytettiin suht paljon sen jälken kun pats hävisi kahdesti peräkkäin. Hän ei ehkä ole nin kova jakeleen pommeja mutta hän on kokeneempi ja osaa ohjasta secondarya paremmin.

E: Secondaryn ollessa lähestulkoon college luokkaa aika ajoin voidaan myös lisätä että Patriotsien pass rush oli vitsi tällä kaudella. Enkä nyt puhu pelkästään säkkien määrässä vaan paineesta vastustajien pelinrakentajille. Pelejä katsellessa tuli mieleen kuin pikkupojat olisivat yrittäneet juosta aikuisten miesten ohi.

Warnerin ura on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen: myöhäisellä iällä ja draftaamatta liigaan ja samalla tyhjästä mestariksi, sitten loukkaantumiset sekä uran hiipuminen ja jälleen nousu liigan eliittiin.

Mielenkiintoinen artikkeli Warnerista si.com:ssa

http://sportsillustrated.cnn.com/2010/writers/don_banks/01/12/warner/index.html


"I mean no disrespect, but if Tom Brady or Peyton Manning had done the same thing, people would be going bonzai. But Kurt Warner does it, and it's, 'Well, he had a great game.' But they move on.''
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
Joo eli jälleen yksi "kuinka aloin seurata NFL:ää" -kirjoitus.

Meikeläinen on todella tuore jefun seuraaja, sillä tämä kausi on ensimmäinen kokonainen kausi jota seuraan. 2000-luvulla on kyllä kaikki Superbowlit katteltu, lähinnä johtuen siitä suuresta hypestä. 2001 kävin myös ostamassa Maddenin pleikkarille ja sitä tulikin sitten jauhettua todella paljon. Sen kautta lähinnä perussäännöt opin tuntemaan.

Vuosi sitten näihin samoihin aikoihin kattelin pleijaripelit ja kiinnostuin lajista enemmän ja kesällä rupesin jo venailemaan koska se kausi alkaakaan. Runkosarjassa katselin kaikki Viasatilla näytetyt pelit (+ pari kertaa ohessa oli streami auki) joten suht aktiivisesti tällä kaudella olen matseja kytännyt. Ja kyllähän niitä sunnuntaita tulee nykyään odoteltua jo alkuviikosta saakka.

Täytyy kiitosta antaa tälle jatkoaika -keskustelulle jenkkifutiksesta, sillä Suomeksi nyt ei loppupeleissä kauheasti jutella jefusta netissä. Viime kauden kausithread, offseason thread sekä tämä kyseinen ketju antoi hirveästi lisätietoa ja tähtipelaajia opettelemalla ja voimasuhteita punnitsemalla aloin kesällä rakentaa tietoa.

Käytännössä kaikki on tullut "uutena" tänä syksynä, kun olen ihan uusin silmin peliä katsonut. Periaatteessa jokainen peli kiinnostaa joukkueista riippumatta ja varsinaista suosikkia ei ole, vaan suorituksia lähinnä katselen. Alkukierroksilla tuli käytyä kokoonpanot tarkasti läpi ja kiinnitettyä huomiota tiettyihin pelaajiin. Tätä myöten sitten katsottu kokonaiskuvaa.

Tennesee Titans on jonkinlainen suosikki ollut viime talvesta lähtien ja tällä kaudella heidän pelit olivat jonkilaisen suurennuslasin alla. Alku oli surkea, mutta loppua kohti peli parani ja pleijarit eivät lopulta kauaksi jääneet.
Titansin lisäksi Saintsin pelejä on ollut ilo seurata tällä kaudella. Brees on jäätävän hyvä heittämään ja Jeremy Shockey jaksaa viihdyttää. Ei mitään kummempia siteitä ole mihinkään tiimiin syntynyt, mutta Titans ja Saints ehkä eniten kiinnostavat.

Tuli myös tossa loppusyksystä katteltua Hard Knocksin Cowboys -trainingcamp ja se jotenkin myös pisti vähän tykkäämään koko USA:n Cowboysta. Erittäin pätevä ohjelma ja muut tuotantokaudet ovat latauksessa myös.

Eli whatsoever yksi uusi ja "innokas" NFL -fani lisää täältä, joka tulee ehkä silloin tällöin huutelemaan tänne. Perusasiat on selvillä, mutta kyllä sitä melkeimpä joka viikonloppu jotain uutta pelistä oppii. Itsellä urheiluliigojen seuraamisjärjestys on mallia: NHL-NFL-Valioliiga-NBA + sitten loput sarjat kuten SM-liiga, La Liga, Champpari jne.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
...
Maddenin pleikkarille ja sitä tulikin sitten jauhettua todella paljon. Sen kautta lähinnä perussäännöt opin tuntemaan.

...

Tuon Maddenin muuten unohdin! Itseasiassa jossain siinä vuosituhannen vaihteessa löysin jostain divarista Madden99:n PC:lle. Siinä alkoi tulla joukkueiden kokoonpanot tutuiksi. Lisäksi siinä oli oli joku "multimedia-hässäkkä" mukana, missä John Madden himself opasti jefun saloihin, sääntöjä ja taktiikoita. Itseasiassa se oli opettavainen peruspaketti, kun näin jälkikäteen muistelee! Kaiken lisäksi siinä oli pienet videon pätkät joistain Hall Of Fame-pelaajista ja kaikkien aikojen highlight-osastoa.

Tuon Madden99:n jälkeen tuli hankittua pari seuraavaa Maddenia, mutta sitten tulikin pitkä tauko kunnes tuli hankittua Xbox360.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Jos tässä lähtisi sitten purkamaan tulevan viikonlopun pelejä. Erittäin mielenkiintoisia pareja tarjolla ja uskon että yllätyksiä tulee tapahtumaan.

Cowboys@Vikings
Otetaan sitten heti kärkeen se minulle ylivoimaisesti kiinnostavin peli. Tiukkaa tulee olemaan. Minnesota ei ole hävinnyt kertaakaan kotonaan tällä kaudella. Osa kiitos tästä kuuluu varmasti raivokkaasti kannustavalle kotiyleisölle. Vikingsilta ei mitään isoa heikkoa kohtaa löydy. Tosin runkosarjan viimeisillä kierroksilla heidän koneensa hieman yskähteli. Jos kuitenkin jokin heikkokohta on valittava, niin itse ehkä iskisin Vikingsin takakenttää vastaan. Winfield on todella loistava korneri, mutta on hieman loukkaantumisten vaivaama. Griffin kuuluu liigassa siihen hyvään kestikastiin kornereiden osalta. Safetyt ovat minulle aika tuntemattomia (Williams & Johnson). Eivät varmasti huonoja, mutta itse näkisin sen kaksikon olevan selvästi heikompi mitä Cowboysilla, kuten yleensä ottaen koko takakentän. Juostakin pitäisi pystyä jos pelin meinaa voittaa. Tosin Vikingsin juoksupuolustus on hirvittävän kova. Mutta tasaisesti kuormittamalla ”kolmipäistä hirviötä” eli Barberia, Jonesia ja Choicea, pitäisi jossain vaiheessa löytyä aukkoja. Pulassa ollaan jos juoksu ei uppoa. Heittopuolella Romon suojelu on sanomattakin erittäin tärkeää. Säkeiltä ei varmasti voida välttyä, koska puolustuksen linja on ehkä liigan kovin. Näkisin, että Craytonilla olisi taas iskun paikka slottirissuna. Myös Witten vastaan Minnesotan linebackit kuulostaa hyvältä. Joka tapauksessa Romolta vaaditaan taas superpeli ja rissujen ei saa tiputella palloja.

Jos taas ajatellaan Dallasin puolustus vs Minnesotan hyökkäys, niin ei ole helppoa tälläkään alueella. Favre on pelannut todella hyvin koko kauden ja targetteja riittää yllin kyllin. Veikkaisin, että ketään rissuista ei tuplata, ainakaan koko pelin ajan. Tässä riittää haastetta Dallasin loistavalle korneri kolmikolle. Vaikka Minneostan juoksu on vaarallinen, en siitä ole niin huolissani kuin heittopelistä. Favre kyllä kestää osumaa. Mutta silti painetta on saatava ja sitä kautta pakotettava Favre tekemään huonoja ratkaisuja. Kuitenkin niin tasaväkisestä parista on kyse (ainakin ennakkoon ajatellen), että turnoverit tulevat ratkaisemaan pelin.

Erikousjoukkueiden on myös onnistuttava. Puntti ja kickoff palautuksissa ei saa antaa isoja pelejä Harvinille. McBrianin on jatkettava samantasoista potkimista mitä esitti Eaglesia vastaan. Piste-ero voi olla niin pieni, että ratkaisu tapahtuu potkaisijan puolelta. Tässä vertailussa Dallas jää jälkeen.

Cowboys on tällä hetkellä kuitenkin se kuumempi joukkue ja omasta mielestäni ehkä kokovaltaisesti hieman parempi. Näin ollen ennustan Cowboysin voittavan pelin. Mitään hirvittävää pistessirkusta tuskin nähdään. Cowboys jatkoon turnovereiden turvin.

Cardinals@Saints
Pelissä tullaan todennäköisesti tahkoamaan aika kovat pisteet taululle. Vaikka Brees kumppaneineen on ollut viimeisen kuukauden hieman alavireinen, niin silti uskon heidän olevan se parempi joukkue joka tästä menee jatkoon. Saintsilla on kuitenkin monipuolisempi hyökkäyskalusto sekä pidän heidän puolustustaan parempana.

Ravens@Colts
Erittäin mielenkiintoinen matsi ja ei todellakaan selvä ennakkoon mitä ehkä monet ajattelevat. Ray Rice on aivan hirmu kunnossa. Ei turhaan kaveria vertailla legendaariseen Emmith Smithiin. Jos Colts pystyy pysäyttämään Baltimoren juoksun, ovat he tosi vahvoilla. Peyttoni on Peyttoni ja varmasti jakaa palloa ilmateitse paljon. Veikkaukseni on, että Colts menee jatkoon pienellä erolla.

Jets@Chargers
Jets oli todella vakuuttava Bengalsia vastaan parissa viime pelissä. Varsinkin heidän puolustus lienee NFL kovin tällä hetkellä. Tähän Jetsin peli ei tule kaatumaan. Ratkaisu piilee siinä miten rookie Sanchez pelaa. Jos hän ei hölmöile turnovereita, on Jetsillä saumat. Hyökkäykset ovat aika tasapäiset kokonaisuudessaan. Suurin ero on tietenkin QB puolella. Rivers on ollut tosi hyvä ja järkälemäiset rissut ovat ottaneet koppeja mallikkaasti. Veikkaan siltikin, että tässä piilee kierroksen yllätys. Jets jatkoon puolustuksen turvin.

Näin ollen konfrenssien finaaleissa kohtaisivat Cowboys@Saints ja Jets@Colts...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Karvat nousevat pystyyn kun näen tekstin missä lukee että Jets ja Colts kohtaavat konfferenssifinaaleissa.

Hieman epäilyttää nuo Jetsien mahdollisuudet Chargersia vastaan. Jets on loppujen lopuksi aikalailla puolustuksen varassa ja Sanchezilta en usko apuja löytyvän jos ja kun Jets on takaa-ajajana. Juoksu Jetseillä on kyllä huippua ja T.Jonesin johdolla he juoksevat tappavan tasaisesti hurjia lukemia päivästä toiseen. Mutta jos Jets joutuu tappiolle niin silloin palloa on pakko kuljettaa ilman kautta ja miten kestää Sanchezin pää silloin... Jetseillä on tällä hetkellä pelin paras shutdown corner joka kyllä ottaa pois yhden rissuista. Mutta tämä ei riitä Chargersille koska heillä on useampikin kerrostalon kokoisia rissuja jotka hyppäävät muiden cornereiden yläpuolelle. Rivers on toisaalta yksin pelin varmakätisimmistä kuupista joten matchup on loistava.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Hieman epäilyttää nuo Jetsien mahdollisuudet Chargersia vastaan.

Äläs nyt. Jokin aika sitten kun veikkailtiin playoff joukkueita ja itse nostin Jetsin silloinkin esille. Aika monihan tällöin tyrmäsi veikkaukseni. Kyllähän Chargers selvä suosikki on, mutta silti uskon Jetseillä olevan saumat. Kuten Lapsterkin sanoi, niin aika paljon vartiana on juuri Sanchez. Löytyy New Yorkilta kuitenkin jonkin sortin heitto uhkaakin Cotcheryn, Edwardsin sekä Kellerin muodossa. Unohtaa ei myöskään pidä kirjoittamatonta korttia wr/qb/rb Brad Smithiä. Jos vetoa pitäisi lyödä voittajasta, valitsisin Chargersin. Kuitenkin jossain syvällä on sellainen kutina, että Jets voittaisi pelin. Noh, nähtäväksi jää...
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Cowboys@Vikings
...
Jos kuitenkin jokin heikkokohta on valittava, niin itse ehkä iskisin Vikingsin takakenttää vastaan. Winfield on todella loistava korneri, mutta on hieman loukkaantumisten vaivaama. Griffin kuuluu liigassa siihen hyvään kestikastiin kornereiden osalta. Safetyt ovat minulle aika tuntemattomia (Williams & Johnson). Eivät varmasti huonoja, mutta itse näkisin sen kaksikon olevan selvästi heikompi mitä Cowboysilla, kuten yleensä ottaen koko takakentän.
...

Omalla amatöörisilmällä itsekin pitäisin Vikingsin secondarya heikkona kohtana. Winfield onneksi palasi mutta silti paljon riippuu siitä miten Vikings saa kohdistettua painetta vastustajan QB:hen. Jos painetta ei saada niin secondary on heti pulassa. Dallasin urakkaa varmasti auttaa mitä enemmän he saavat pidettyä Vikingsin D:tä kentällä ja väsytettyä puolustuksen linjaa. Vikingsin hyökkäyksen tilanteesta lueskelin tuossa ja siitä miten Pettersonin ollessa kentällä vastustajalla on yleensä yksi mies enemmän boksissa mikä taas antaa tilaa heittopeleille. Saa nähdä kuinka paljon juoksupelejä vaihdetaan lennosta heittopeleihin jos Dallas tekee vastaavaa. Kuulemma osa näistä Childress & Favre väännöistä liittyivät tähän ja viimeisessä pelissä kait Favre sai taas vapaammin muutella pelejä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Vikingsin hyökkäyksen tilanteesta lueskelin tuossa ja siitä miten Pettersonin ollessa kentällä vastustajalla on yleensä yksi mies enemmän boksissa mikä taas antaa tilaa heittopeleille.

Tästähän jo ennen kauden alkua asiantuntijat ennustivat vaikeuksia vastustajalle. Pysäytätkö AP:n vai yritätkö rajoittaa Favren heittoja. Molempi huonompi koska toiselle jos antaa liikaa tilaa niin sitten poltat näppisi. Tällä kaudella on ollut pelejä jossa AP on pysäytety ja Favre on heittänyt 4-5 TD:tä. Ja toisaalta jos et anna Favrelle aikaa/tilaa niin silloin todennäköisesti on AP:llä ollut huippupäivä. Mutta myös on ollut sellaisia päiviä että molemmat, erityisesti AP on pysäytetty todella tehokkaasti. Mutta en sanoisi niinkään että se on voiton aivan Dallasia vastaan vaan se miten Romolle saadaan painetta. J.Allen sekä Williamsin veljekset ovat petoja ja hyvänä päivänä voivat niellä koko O-linen.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Jos myös hieman valotan miten itsestäni tuli Cowboys fani. Aikaahan tästä on jo vierähtänyt tovi. Oli -90 luvun alkupuoli ja itse teininä alottelin amerikkalaisen jalkapallon pelaamista junnuissa. Joukkuehan oli silloin tietenkin valittava ja jostain syystä se osui Giantsiin. Näinpä pyysin kaveriani ostamaan minulle hienon Giants takin Helsingistä kun hän oli siellä vierailulla. Noh, se perkele toikin mulle Cowboys rotsin.

Toivottavasti tämä sama kaveri löytyy myös nykyisestä kaveripiiristäsi, sillä noin suuren palveluksen tehneestä kaverista kannattaa pitää kiinni. :D

Viikonlopun pelien spekulointi on täällä siis jo alkanu ja hyvä niin. Kyllähän sunnuntaita tässä odottelee kuin kuuta nousevaa ja tarkemmin sanottuna Minnesota-Dallas - ottelua. Seuraavassa pari pointtia tulevasta ottelusta.

Paineet kotijoukkueella:
Vikings lähtee otteluun monien papereissa suosikkina. Tätä tukee tilastot, sillä kotijoukkueella on haastajaa parempi recordi ja tämä on heille ensimmäinen playoff-ottelu tällä kaudella. Vastustaja vain sattuu olemaan Minnesotan kannalta ikävästi hirmuvireinen Cowboys, joka on noussut monien lapuissa aina mestariehdokkaaksi asti. Ottelun lähtökohta sopii Dallasille mainioisti.

Adrian Peterson:
Uskon, että tämän miehen avulla Minnesota kaatuu tai voittaa. Tämän juoksukoneen pysäyttäminen tietäisi sitä, että Dallas on lähellä voittoa. En usko Minnesotan pystyvän murtamaan Dallasin puolustusta heittopelin kautta.

Tony Romo(hyökkäys):
Kovassa vireessä koko muun joukkueen tavoin olevan Romon täytyy yltäää jälleen huippusuoritukseen. Romon paineita lieventää "kolmipäinen" (kiitos deleten) juoksuhyökkäys.

Dallasin kokonaisvaltainen paketti:
Tässä asiassa Dallas on tällä hetkellä sarjan kuumin ja paras. Coltsilla on Manning, Saints tarjoaa Breesiä ja Jets puolustustaan. Dallas on dominoinut viime peleissään huikealla tavalla ja vielä löytyy erimielisyyksiä siitä, että mikä osa-alue on antanut tähän mahodollisuuden. Dallasin puolustus+hyökkäys- kaavasta saatava summa on Minnesotan vastaavaa suurempi.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Tästähän jo ennen kauden alkua asiantuntijat ennustivat vaikeuksia vastustajalle. Pysäytätkö AP:n vai yritätkö rajoittaa Favren heittoja. Molempi huonompi koska toiselle jos antaa liikaa tilaa niin sitten poltat näppisi. Tällä kaudella on ollut pelejä jossa AP on pysäytety ja Favre on heittänyt 4-5 TD:tä. Ja toisaalta jos et anna Favrelle aikaa/tilaa niin silloin todennäköisesti on AP:llä ollut huippupäivä. Mutta myös on ollut sellaisia päiviä että molemmat, erityisesti AP on pysäytetty todella tehokkaasti. Mutta en sanoisi niinkään että se on voiton aivan Dallasia vastaan vaan se miten Romolle saadaan painetta. J.Allen sekä Williamsin veljekset ovat petoja ja hyvänä päivänä voivat niellä koko O-linen.

Kyllä tuo Dallas vs. Vikings näyttää kovimmalta yhteenotolta seuraavalla kierroksella. Siitä voisi ennustaa tulevan melkoinen heittosirkus.

Vikings secondary ei ole ollut tällä kaudella se keihäänkärki, mutta Vikingsin olettaisi pysäyttävän Cowboysin juoksupelin. Minnesotan juoksupuolustus taisi olla toiseksi paras runkosarjassa. Romo varmasti löytää aukkoja heitoilleen, mutta juoksupelissä voi olla hankalampaa löytää aukkoa Vikings puolustuksessa. Jos tosiaan Allen on pelipäällä, niin Romon kannattaa laittaa vähän ekstra toppauksia selän puolelle.

Favre on ollut liekeissä ja kokenut äijä ei varmasti hätkähdä playoffsien paineita, etenkin kun vielä pääsee pelaamaan kotiyleisön edessä.

Heitetään tähän nyt omat veikkaukset konferenssien finaalipareista, ilman mitään isompia perusteluja. Jatkoon siis menevät:

NFC: Vikings - Saints
AFC: Colts - Chargers
 

Cube

Jäsen
Tennesee Titans on jonkinlainen suosikki ollut viime talvesta lähtien ja tällä kaudella heidän pelit olivat jonkilaisen suurennuslasin alla. Alku oli surkea, mutta loppua kohti peli parani ja pleijarit eivät lopulta kauaksi jääneet.
Titansin lisäksi Saintsin pelejä on ollut ilo seurata tällä kaudella. Brees on jäätävän hyvä heittämään ja Jeremy Shockey jaksaa viihdyttää. Ei mitään kummempia siteitä ole mihinkään tiimiin syntynyt, mutta Titans ja Saints ehkä eniten kiinnostavat.
Olisi ihan paikallaan saada tänne mukaan ensimmäinen Titansin tai Saintsin kannattaja. Itsekin pidän molemmista joukkueista. TEN on harvoja Ravensin rivalry-jengejä, josta diggaan (Jaguars on se toinen, mutta tuokin vastakkainasettelu on jo laantunut, kun merkittäviä kohtaamisia ei ole enää vuosiin ollut) ja joukkueen fanitkin ovat kuulemma aivan NFL:n mukavimpia ja vieraanvaraisimpia. Ravens on käynyt tällä vuosituhannella kaksi kertaa ottamassa Nashvillesta yllätysvoiton pleijareissa, mutta Baltimoresta tuonne reissanneilta ei ole saanut lukea kuin positiivisia kommentteja Titansin kannattajista. En tosin tiedä onko tuo lopulta niin hyvä juttu edes.

Muutenkin joukkue on pelannut jo vuosikausia Fisherin alaisuudessa hyvää fyysistä jalkapalloa. Kaikkein lahjakkain joukkue Titans ei aina ole ollut, mutta se on usein paikannut kovalla taistelulla näitä puutteita. Tietysti huonojakin kausia on mukaan mahtunut, esim. viisi vuotta sitten oli pari aika surkeaa vuotta, eikä tämäkään kausi kovin kivasti alkanut.

Saintsista pidän myös, enkä ole edes varma miksi. Nola ainakin on todella mielenkiintoisen tuntuinen kaupunki ja se varmasti vaikuttaa asiaan. Katrinan jälkeen tosin häiritsi vähän se tuhkimotarinamaisuus, mutta siitä on kulunut jo aika pitkä aika.

No, nämä suosikit ja symppisjengit nyt vaihtelevat vuodesta toiseen merkittävästikin. Mitään pysyvää kakkossuosikkia ei ole koskaan ollut, eikä varmaan tulekaan olemaan.
 

janóz

Jäsen
Joukkuehan oli silloin tietenkin valittava ja jostain syystä se osui Giantsiin. Näinpä pyysin kaveriani ostamaan minulle hienon Giants takin Helsingistä kun hän oli siellä vierailulla. Noh, se perkele toikin mulle Cowboys rotsin. Eipä siinä sitten paljon auttanut kun vaihtaa Cowboys leiriin.

Varsinainen takinkääntäjä! :D

Minun NFL-kiinnostus alkoi samoihin aikoihin kuin deletellä eli 90-luvun alussa/puolivälissä. En tiennyt lajista oikeastaan mitään muutamaa isompaa QB:tä lukuunottamatta, mutta sitten tuli pari Super Bowlia katsottua yläasteikäisenä eli 49ers vs. Chargers ja Dallas vs. Pittsburgh. Kaikki säännöt ei avautuneet, mutta olihan siinä jotain taikaa joka veti puoleensa. Silloin muuten half time showtkin oli ihan oikeaa showta eikä mitään bändikatselmusta. Sitten tuli muutaman vuoden tauko (en tiedä miksi), mutta kipinä jäi kytemään. Lopulta vuosituhanteen vaihteen ja internetin myötä tuli ainakin Super Bowl recapit ja muu hehkutus luettua netistä. Vuodesta 2003 (Tampa Bay vs. Oakland) lähtien kaikki SB:t on nautittu suorana TV:stä. Oikeastaan noista ajoista, 2002-2003, lähtien olen aloittanut NFL:n "opiskelun" tosissaan ja homma muuttui lähes yhtä täysipainoiseksi kuin NHL:n seuraaminen. Nykyään alkutalvesta NFL on minulle ykkönen kaikista lajeista.

2001 kävin myös ostamassa Maddenin pleikkarille ja sitä tulikin sitten jauhettua todella paljon. Sen kautta lähinnä perussäännöt opin tuntemaan.

Tämä on oikeasti todella tehokas tapa päästä lajiin sisään jos ei ole muuten sitä harrastanut. Säännöt ja perustaktiikat oppii parhaiten pelaamalla itse. Selvisi aika pian sekin miksi 4 downilla yleensä puntataan eikä yritetä väkisin omalta 20 viivalta 4 ja 10 -juoksupeliä. :) Myös fantasy-managerointi on hyvä tapa syventyä lajiin sillä se tuo pelaajat todella tutuiksi. Eli NFL:ään voi tutusta monelta kantilta ja samalla englantikin paranee.

Bengalsista tuli "minun joukkueeni" kun näin joskus kuvan, jossa Bengals pelasi kotiottelun lumisella kentällä pyryssä. Silloin havaihduin, että "vau, pelaako ne talvellakin lumisateessa!?!" Tuossa pelissä Peter Warrick oli loistanut ja hänestä ja Chad JOHNSONIsta tuli pian suosikkejani yhdessä C.Dillonin ja T.Spikesin ohella. Olin hieman aiemmin alkanut karsastamaan Steelersiä ja Ravensiä, joten Bengalsin asema vain korostui suosikkina. Bengals vastaan Ravens/Steelers on aina kauden runkosarjan kohokohtia. Myös ne faktat, että Cincinnatissa ei koskaan oltu juhlittu Super Bowlin voittoa (2 yritystä) ja menestys on "pienen kaupungin" seuraa muutenki karttanut aiheutttivat sen, että joukkuetta oli aika helppo sympata. Sittemmin side seuraan on vain vahvistunut.

Ei pahemmin ole tullut seurattua miten Williamsin ura jatkui Bengalsissa tänä kautena. Ilmeisesti done for season jossain puolessa välissä kautta?

Tähän vastauksena: Heti alusta oli vaivoja ja kausi päättyi jo 4 pelin jälkeen. Olisi miestä kyllä tarvittu Jetsiä vastaan, mutta minkäs teet.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jason La Canfora raportoi, että Steelers on signannut Oline-koutsiksi Sean Kuglerin Billsistä:

http://blogs.nfl.com/2010/01/13/steelers-hire-bills-kugler-to-coach-o-line/
Täysi neverheard tämä Kugler. Pitääkin mennä Steelers boardeille vähän kuokkimaan mitä siellä kaverista sanotaan. Vastaavasti LB assistant coach Spanos läheti Redskinseihin LB coachiksi. Spessu coach April on todella monen joukkueen toivelistalla, mutta toivottavasti hän valitsisi Steelersin. Vähän kyllä pelkään, ettei valitse. Esim. Redskins on varmasti valmis tarjoamaan hänelle enemmän rahaa kuin Steelers.

Janózin Bengals-tarinointiin liittyen, katson juuri Hard Knocksin Bengals-kautta. Siinä juuri seurataan tuota safetyjen keskinäistä taistelua kuka pääsee aloittamaan kauden starterina. Williamsista tulee siinä jotenkin ihan ihmeellinen löysä lapanen-vaikutelma, mutta kaipa äijä sitten tosipaikan tulleen pelaa ihan täysillä. Nimenomaan se taklaaminen kun pitäisi kai olla hänen vahvuutensa. Ikinä en kyllä ole jostain syystä kyseisestä kaverista pitänyt. Ochohan tuossa aika paljon varastaa showta. Olin kyllä jo aikaisemmin nähnyt nämä Child Please ja Kiss the Baby-jutut YouTubesta, mutta kyllä ne silti jaksavat naurattaa :).

janóz kirjoitti:
Nykyään alkutalvesta NFL on minulle ykkönen kaikista lajeista.
Itse voisin melkein laajentaa, että NFL on minulle ykkönen kaikista lajeista läpi vuoden. NHL:ää tulee myös aktiivisesti seurattua, mutta SM-liigat ja vastaavat ei kyllä kiinnosta tippaakaan. NBA:ta olen useasti koittanut käydä tarkemmin seuraamaan, mutta todellinen kipinä ei kyllä ole ikinä syttynyt. Johtunee siitä, etten ole sen enempää koskaan koripalloa pelannut, muuta kun nyt mitä koulussa ja jääkiekon kesäharjoituksissa ja vastaavissa. Tosin eihän mulla jefuunkaan ole mitään omaa lajitaustaa, mutta jotenkin se on vaan lajina aika paljon mielenkiintoisempi kuin koris. Olipa täyttä OT:ta tämä loppu, mutta olkoon.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Itse voisin melkein laajentaa, että NFL on minulle ykkönen kaikista lajeista läpi vuoden.
Ihan samoilla linjoilla Fawkesin kanssa. NHL:n kuvioista olen tippunut täysin kärryiltä parin viime vuoden aikana. Muutamia vuosia sitten tuli sitä seurattua todella aktiivisesti. Sm-liigaa tulee sen verran seurattua, että tulokset katson jos muistan. Taitaa muuten tulla ensimmäinen talvi miesmuistiin, että en käy katsomassa yhtään ainutta liigapeliä paikanpäällä. NFL varastaa kaiken huomion minulta lähes koko vuoden ajan. Tosin sitten kesällä se ykköslaji on kotimainen Vaahteraliiga. Kevät on vähän huonoa aikaa kun ei oikein ole mitään jefuun liittyvää tarjolla. Aikaisemminhan pelattiin keväällä NFL Europe sarja. Ei tosin enää ja onhan se draftitilaisuus sitten alkukesästä.

Mitä sitten tulee vielä tähän Madden keskusteluun, niin hep, täälä on kans erittäin aktiivinen Madden peluri. Ekan Maddenin taisin hankkia pleikkari ykköselle joskus -90 luvun loppupuolella. Siitä lähtien on joka vuosi tullut uusi Maddeni hommattua. Tosin pc-pelaajia on tässäkin sorsittu. Maddeniä ei ole enää pariin vuoteen ilmestynyt sille alustalle. Kun en omista pleikkaria enää, niin pakko tahkota edelleen vuoden 2008 versiota puuceellä. Onneksi Maddenilla on pc puolella aktviinen modausporukka (football freaks) joka on jo parin vuoden ajan vääntänyt joka kaudelle modin. Mutta tosiaan Maddenin kautta oppii helposti säännöt, taktiikkaa sekä pelaajat tulevat tutuiksi. On tässä oikeasti pitänyt vakavasti harkita sitä pleikkari kolmosen ostamista. Tämä ihan puhtaasti Maddenin vuoksi...
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Täysi neverheard tämä Kugler. Pitääkin mennä Steelers boardeille vähän kuokkimaan mitä siellä kaverista sanotaan. Vastaavasti LB assistant coach Spanos läheti Redskinseihin LB coachiksi. Spessu coach April on todella monen joukkueen toivelistalla, mutta toivottavasti hän valitsisi Steelersin. Vähän kyllä pelkään, ettei valitse. Esim. Redskins on varmasti valmis tarjoamaan hänelle enemmän rahaa kuin Steelers.

Kuglerista ainakin itse luin pelkkää hyvää mitä nopsaan äijään tutustuin. Billsin linjahan ei viime kaudella mikään huippu ollut, mutta ku katsoo mitä siellä tapahtui miehistössä niin ei odotuksetkaan voineet kovin korkealla olla.

Treidasivat Petersin pois ennen kauden alkua eivätkä hankkineet tilalle pätevää korvaajaa. Lisäksi leikkasivat pois aloittavat LG:n ja RT:n sekä molemmat sentterit. Eli ainoa aloittaja kaudelta 2008 oli RG, joka siirrettiin RT:n paikalle.

Tästä porukasta RT, RG ja LT loukkaantuivat ja olivat loppukauden IR:ssä. Lisäksi joukkue kohtasi muitakin loukkaantumisia mikä johti esim. siihen, että Bills värväsi Green Bayn practice squadista yhden jätkän, joka aloitti muutaman matsin RT:n paikalla. Tämän lisäksi joukkue signasi joulukuussa St Louisin leikkaaman G Incogniton keskiviikkona, joka sitten aloitti sunnuntaina.

Ei siis hääppöiset työkalut ole Kuglerilla olleet ja tuohon nähden joukkueen linjatilastot ovat varsin hyviä. Aika pieniltä tuntuu Steelersin linjaongelmat tuon stoorin jälkeen. =)

Toivottavasti April valitsee Steelersin. Olisi nimittäin todella tärkeä mies erityisesti tämän kauden urpoilun jälkeen.

Steelersin koutseista on lähdössä varsinkin puolustuksen puolelta pahimmassa tapauksessa suurin osa. DB coach Horton on lähdössä U of Houstoniin, mikä ei välttämättä ole huono asia kun katsoo tuon pelipaikan suorittamista menneellä kaudella. LB coach Keith Butler on lähdössä Miamiin, mutta hänelle saattaa korvaaja löytyä Gregg Lloydista. Lou Spanos lähti jo Redskinsiin. Haasteita siis on valmennusporukassa, mutta tuuletus tekee varmaan ihan hyvää tässä vaiheessa. Toivottavasti vaan löytyy ne pätevät korvaajat joka paikalle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kuglerista ainakin itse luin pelkkää hyvää mitä nopsaan äijään tutustuin. Billsin linjahan ei viime kaudella mikään huippu ollut, mutta ku katsoo mitä siellä tapahtui miehistössä niin ei odotuksetkaan voineet kovin korkealla olla.

Toivottavasti April valitsee Steelersin. Olisi nimittäin todella tärkeä mies erityisesti tämän kauden urpoilun jälkeen.

Steelersin koutseista on lähdössä varsinkin puolustuksen puolelta pahimmassa tapauksessa suurin osa. Haasteita siis on valmennusporukassa, mutta tuuletus tekee varmaan ihan hyvää tässä vaiheessa. Toivottavasti vaan löytyy ne pätevät korvaajat joka paikalle.
Eli Kugler oli kuitenkin Buffalossa O-line coach kaksi viimeistä kautta. Luin jostain, että hän oli offensive assistant ja ajattelin, että oli joku assistant O-line coach tai jotain. Mutta tosiaan tuo offensive assistant taitaa olla ihan yleisnimitys kaikille hyökkäyksen apukoutseille. No vaikea äijästä mitään sanoa, mutta pääasia, ettei mikä täysi noviisi ole. Ei tuo kaksi kautta Billsin O-line coachina vielä hirveä meriitti ole, mutta pääasia, että Kugler on toiminut tässä samassa roolissa jo jossain muualla, ja siten toivottavasti tietää mitä tekee.

Eipä tullut April Steelersiin vaan meni Eaglesiin.

Ja joo, tämän kauden jälkeen on ihan hyvä, että jonkinlaisia muutoksia organisaation sisällä tapahtuu. Jotenkin tällä kaudella näytti siltä, että Heinz Fieldilla oli osittain vähän turhan happy family-meininki. Coaching staff ja pelaajat ovat kuitenkin olleet jo pari kautta aika muuttumattomana yhdessä, joten ehkä siinä vähän ehti jo sellaista aloilleen asettumista tapahtua. Ammattilaisurheilussa se ei yleensä ole hyvä asia, vaan johtaa jonkinnäköiseen valppauden ja suoritustason laskuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös