NFL season 2009–2010

  • 84 571
  • 802

janóz

Jäsen
Konferenssifinaaleissa pelaa kolme joukkuetta, jotka näköjään olivat tosissaan säästelleet runkosarjan lopussa. Colts, Saints ja Vikings ovat kiistämättä kauden kovimmat joukkueet ja Jets on sitten se oljenkorren varassa roikkunut momentum-joukkue. Kolme edelle mainittua ja varsinkin NFC-porukat olivat todella vakuuttavia kun pitkästä aikaa oli ihan tosissaan elämästä ja kuolemasta pelattava.

AFC:n puolelta saadaan Super Bowliin onneksi joku muu kuin Patriots tai Steelers, nimittäin kuuden viime vuoden aikana peräti viidesti jompi kumpi noista on edustanut AFC:tä kauden huipentumassa. Se ainoa joukkue, joka rintaman rikkoo on Colts ja sekin on jo kolmatta kertaa tuohon ajanjaksoon mukana AFCCG:ssa. Eli aika tylyä dominointia näiltä kolmelta viime vuosina. Jotenkin näen tuon kuvion jatkuvan itsestään selvästi myös tänä vuonna. Sen sijaan NFC:n mestari tulee olemaan yhdeksäs(!) eri joukkue yhtä monessa vuodessa. Ei näytä NFC:ssä löytyvän tasaisen kovaa joukkuetta vuodesta toiseen. Philly on eniten pyörinyt loppukahinoissa, mutta lopullista menestystä joukkue on onnistunut kiertämään äärimmäisen hyvin.

Live seurantaketjussa olikin jo juttua tästä, mutta tosiaan melko mystistä miten voi kickereiden pää pehmentyä näin pahasti, että jostain 40 jaardistakaan ei enää playoffseissa onnistuta. Ei tämä mikään uusi ilmiö ole, mutta tosiaan tänä vuonna noita missejä on tullut tosi paljon.

Samaa olen itsekin ihmetellyt. Jetsiä vastaan kickerit on munineet todella lahjakkaasti: viisi yritystä ja kaikki ohi!
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Siinä olet oikeassa etten hehkuttanut täällä ennen peliä, en ole muutenkaan kyllä paljon kirjoitellut tänne NFL-osioon.

Täältä ilmoittaudutaan myös. Minäkään en ole tänne mehustellut, koska mielestäni osio on ollut täynnä yksityiskohtaista ja asiantuntevaa keskustelua, jonka latelemani itsestäänselvyydet vain pilaisivat. Tosin tämä on vasta kolmas kausi, kun seuraan tarkasti NFL:ää, joten tietoakaan ei ole ehtinyt kertymään siihen malliin kuin suurimmalla osalla tälle palstalle kirjoittelevista.

Varsinaista suosikki- tai inhokkijoukkuetta ei ole jostain syystä valikoitunut, mutta Gunslinger-Interception-Wrangler -papan bandwagonissa on istuttu alusta asti. Siksipä toivoinkin eilen Minnesotan voittoa, ja huomasin ensimmäistä kertaa jännittäväni ennen NFL-ottelun alkua. No, onneksi pelin henki kävi selväksi jo suhteellisen nopeasti, eikä toisella puoliajalla tarvinnut paljoa enää jännitellä. Minnesotan puolustus repi Dallasin hyökkäyksen kappaleiksi, eikä antanut Romolle edes minkäänlaista mahdollisuutta pelata viime aikojen tapaan.

Favrea ei ole kehuttu turhaan, mutta kyllähän se oli Vikingsin puolustus, joka tuon matsin käytännössä voitti. Lisäksi kotiyleisö vaikeutti silminnähden Dallasin hyökkäyspeliä ja ilmoitti kyllä omalle hyökkäykselleen selkeästi, milloin on mahdollisuus ottaa riskiä puolustuksen paitsion jälkeen. Uskomattoman hieno NFC Championship tulossa, myös New Orleans näytti Divisional roundilla olevan kovassa iskussa. Tosin Cardinalsilla ei ollut ollenkaan puolustusta, joten siltä osin Saintsin iskukyky on vielä mittaamatta.

Oma toiveeni Super Bowliin on Colts-Vikings, mutta en voi sanoa olevani erityisen pettynyt, vaikka Saints menisikin sinne Coltsia vastaan. Jets on pelannut hienon loppukauden, mutta eiköhän tämä jo hiljalleen riittäisi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Sen sijaan NFC:n mestari tulee olemaan yhdeksäs(!) eri joukkue yhtä monessa vuodessa. Ei näytä NFC:ssä löytyvän tasaisen kovaa joukkuetta vuodesta toiseen.
Ei ole löytynyt ei. AFC on dominoinut Super Bowleja viime vuosina, NY Giants (2007) ja Tampa Bay (2002) ovat ainoat NFC-jengit 2000-luvulla, jotka ovat The Big Onen onnistuneet voittamaan. Tähän kun vielä yhdistetään se, että Super Bowlin hävinnyt joukkue on yleensä jossain määrin flopannut SB:ta seuranneella kaudella, niin siinähän se syy taitaa olla miksei NFC:ssa ole oikein mikään joukkue erottunut joukosta. Toista oli 80- ja 90-luvuilla, kun NFC voitti 13 kertaa peräkkäin Super Bowlin Cowboysin, 49ersin ja Redskinsin johdolla.

Huima NFC-konferenssifinaali tosiaan tulossa. Itse näkisin, ettei Minnesotankaan puolustuksesta ole Saintsin hyökkäyksen pysäyttäjäksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Matsi pelataan domessa, joten molemmat jengit ovat varmaan täydessä iskussa. Saintsilla on kotietu, joka ainakin Arizonaa vastaan merkkasi aika paljon. Toivottavasti New Orleans hoitaa homman himaan myös tänä viikonloppuna ja lähettää Favren pysyvälle eläkkeelle. Kova jätkä, mutta aikansa kutakin.

AFC:n finaali ei pärjää NFC-finaalille ennakolta jännittävyydessä eikä mielenkiinnossa. Jetsin Super Bowliin meno olisi huonointa mitä voisi tapahtua, sillä se on näistä jäljellä olevista joukkueista kaikkein rajallisin hyökkäysjoukkue, eikä tule hirveästi pisteitä enää tällä kaudella tekemään. Periaatteessa tykkään tuosta Jetsin old school-futiksesta, mutta kyllä vähän enemmän ja tuloksekkaammin toivoisin palloa kuitenkin heitettävän. Colts vs Saints/Vikes olisi aivan huima Super Bowl, on siellä sitten NFC:sta kumpi tahansa joukkue. Siten Miamissa nähtäisiin varmuudella myös kaksi maailman eliittiin kuuluvaa pelinrakentajaa ja kaiken näköiset legendaariset loppuhetken comebackit olisivat mahdollisia. Sanchezilla Jets ei tule The Drivea vetämään.

Kersakovi kirjoitti:
Täältä ilmoittaudutaan myös. Minäkään en ole tänne mehustellut, koska mielestäni osio on ollut täynnä yksityiskohtaista ja asiantuntevaa keskustelua, jonka latelemani itsestäänselvyydet vain pilaisivat.
Ei mitään kainostelua vaan mukaan keskusteluun vaan. Pari kautta tässä on mentykin aika pitkälti samojen tyyppien voimalla, joten uudet nimet ja mielipiteet tuovat ketjuun pelkästään positiivisia asioita. Sehän on vähän sama tilanne kuin Steelersin organisaatiossa siis!
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huima NFC-konferenssifinaali tosiaan tulossa. Itse näkisin, ettei Minnesotankaan puolustuksesta ole Saintsin hyökkäyksen pysäyttäjäksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Matsi pelataan domessa, joten molemmat jengit ovat varmaan täydessä iskussa. Saintsilla on kotietu, joka ainakin Arizonaa vastaan merkkasi aika paljon.

Itse uskon, että Vikingsin meno päättyy konferenssifinaaliin, sen verran vakuuttavaa Saintsin meno oli Cardinalsia vastaan. Toki uskon Vikesin puolustuksen olevan kovempaa tekoa kun Arizonan mutta uskon Breesin ja Saintsien rissujen olevan astetta kovempi pala Vikesin secondarylle ja sitä kautta heille tulee pisteitä varmasti. Jos Vikings meinaa jatkaa, Petersonin pitää pelata parempi peli kuin Dallasia vastaan ja tuoda pisteitä myös juoksemalla.

Itse pelistä. Vikesin puolustus kyllä yllätti itseni ja varsinkin linja pelasi upean pelin ja mikä yllättävintä prässi Romoa kohtaan pysyi koko ottelun ajan eikä minkäänlaista väsymistä näkynyt pelissä. Ja pakko on hiukan laittaa risuja Romonkin suuntaan, kaikkia ongelmia ei voi laittaa linjan harteille vaan ainakin ajoittain tuntui että haki vähän liikaa hyviä heittoja ja jaardeja olisi saanut luopumalla pallosta ajoissa. Dallas pysäytti Vikesin juoksun ihan hyvin, mutta Favre-Rice kaksikko haki ne tarvittavat drivet heittopuolelta. Mielenkiintoinen tilasto on kokonaisjaardit joita Vikesilla oli 70 "vain" enemmän, joka sitten tulostaululla oli 30 pisteen ero.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Itse uskon, että Vikingsin meno päättyy konferenssifinaaliin, sen verran vakuuttavaa Saintsin meno oli Cardinalsia vastaan. Toki uskon Vikesin puolustuksen olevan kovempaa tekoa kun Arizonan mutta uskon Breesin ja Saintsien rissujen olevan astetta kovempi pala Vikesin secondarylle ja sitä kautta heille tulee pisteitä varmasti. Jos Vikings meinaa jatkaa, Petersonin pitää pelata parempi peli kuin Dallasia vastaan ja tuoda pisteitä myös juoksemalla.

Finaalia on kyllä vaikea veikata koska molemmat olivat todella vakuuttavia omassa pelissään. Saints oli tosiaan ehkä vielä vahvempi kun lasketaan jokainen osa-alue mukaan, kun taas Vikes perusti voittonsa kovaan puolustukseen ja Favre-Rice-kaksikon väläytyksiin.

Peterson jäi aika statistin rooliin siinä mielessä ettei päässyt peliä ratkaisemaan mutta Vikingsin hyökkäyksen kannalta AP on silti ihan oleellinen kaveri. Hän on pelaaja joka pitää huomioida koko ajan ja juuri siksi myös heittopelistä tulee vaarallista, etenkin kun on Ricen ja Harvinin kaltaisia rissuja. Nytkin esim. Mike Jenkins pelasi mielestäni hyvän ottelun Dallasin takakentällä mutta yksinkertaisesti Favren ja Ricen henkilökohtaiset taidot ratkaisivat noissa parissa tilanteessa.

Linjojen kamppailu tulee olemaan varmasti hienoa katseltavaa sillä Vikings ei kauheasti kyllä häviä Saintsin linjoille. Lisäksi sanoisin, että Minnesotan pass rush on selkeästi kovin mitä Saints on tällä kaudella nähnyt ja se voi tuottaa harmaita hiuksua.

Pelinrakentajat ovat molemmat hyvässä iskussa ja tekevät isoja pelejä, molemmilla on hyviä rissuja jotka pystyvät juoksemaan jaardeja vielä kopin jälkeen ja lisäksi on apuna vielä lahjakkaita senttereitä. On vaikea sanoa yksittäistä asiaa mihin ottelu ratkeaisi näin paperilla, ellei laske päivän kuntoa sellaiseksi.

Ottelu pelataan domessa ja vastakkain on kaksi dome-joukkuetta, sieltäkään ei siis etua tule. Saintsin puolelta varmaan avainasia on ensinnäkin pitää Pat Williams ja Jared Allen aisoissa ja tietenkin tukahduttaa Vikingsin juoksu. Takakenttä on kovempi kuin Dallasilla joten se pystyy ehkä paremmin vastaamaan haasteeseen. Vikesin taas täytyy olla hyvä mies miestä vastaan kun Brees nakkelee palloa Colstonille ja Shockeylle, sekä annettava huomiota myös Reggie Bushille joka pystyy juoksemaan tai tekemään lyhyistä heittokuvioista isoja pelejä.

Itse odotan kauden parasta peliä ja uskon, että draamaa riittää.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sillä lailla. Olipas kunnon turpakäräjät Minnesotan suunnalla. Käsittämätöntä miten iso tasoero oli joukkueiden välillä. Itse uskoin ihan oikeasti, että Dallasilla olisi hyvät saumat voittaa peli. En olisi voinut olla enempää väärässä. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt varmasti mitään epäselvää.

Cowboysilla ei oikein mikään onnistunut. Ei juoksupeli, ei heitto, puolustuskin pehmoili varsinkin heittoa puolustaessa, hyökkäysenlinja piti avoimien ovien päivän, kikkeri hyvä kun osui palloon ja Romokin oli huono. Tähän kun vielä lisää kolme turnoveria on homma aika lailla paketissa. Ei siinä mitään kaikki kunnia Vikingsin joukkueelle. Olivat paljon valmiimpia ja dominoivat joka osa-alueella. Favre, Rice ja puolustuksen linja olivat juuri niin hyviä mitä pahimmissa peloissani pelkäsinkin. Vaikka tosiaan jaardeissa ero ei ollut mahdottoman suuri, niin Dallas(Minnesota) onnistui tuhoamaan hyvät draivit aina jollain isolla tackle for loss pelillä. Paska esitys sanon mä.

Tässä kuitenkin on vielä niiiiiiiiiin pettynyt, että ei oikein osaa vielä ajatella/suhtautua ensi viikonlopun finaalipeleihin. Tällä hetkellä fiilikset on sitä luokkaa, että ihan sama kuka voittaa. Kaikki muutkin matsit toki tuli katsottua. Omista kierroksen arvauksista osui oikeaan Coltsin, Saitsin sekä Jetsin voitot. Se ainut millä oli minulle merkitystä meni sitten niin metsään kuin voi vain mennä. Ei tässä oikein vielä jaksa mitään viiltävää analyysia kaudesta vetää, sen verran hävettää tapa millä tappio tuli. Paljon hyvää kaudessa oli ja ehkä niistä asioista sitten lisää joskus myöhemmin. Lopetus oli vain surkein mahdollinen.
 

mainio

Jäsen
Täältä ilmoittaudutaan myös.
Itsekin ilmoittaudun kuuluvani samaan, hieman vielä omaa asiantuntevuuttani kyseenalaistavaan, porukkaan. Teksti on ollut sen verran asiantuntevan oloista, jotta ei ole oikeastaan tehnytkään mieli kuin vain ihastella palstakumppanien oikein menevää kirjoittelua. Itselläni ei kovin paljoa lisättävää asioihin tällä kokemuksella olisi. Pari vuotta sitten kohtalaisen aktiivinen seuraaminen alkoi, ja heti Jets ajautui ns. joukkueekseni. Nyt tämän kauden esitysten perusteella, en olisi uskonut, että kapasiteettia olisi mennä post-seasonilla näinkin pitkälle. Saa nähdä onko sitä kapasiteettia varastossa. Vieläkö puolustus kestää?
 

Cube

Jäsen
Tätä piti aiemmin kommentoida, mutten jaksanut pelin jälkeen tai loppuviikonlopun aikana.

Eikä Flacco myöskään ole Roethlisbergerin kaltainen pelinrakentaja, joka omalla panoksellaan nostaa joukkueen väkisin vähintään liigan ylempään keskikastiin.
Ei ole vielä, mutta toisaalta Roethlisbergerkään ei noussut liigan ylemmän luokan pelinrakentajien joukkoon kuin vasta neljännellä kaudellaan. Flaccolle tämä kausi oli siis vasta toinen, joten aikaa on. Kovin vahvalta meno ei tietenkään näyttänyt loppukaudesta, mutta täytyy ihan selittelemättäkin pitää mielessä, että hänellä ei kovin hyviä vastaanottajia ollut käytettävissä. Lisäksi Flaccoa vaivasivat kauden jälkimmäisen puoliskon ajan erinäiset vammat, jotka pahimmillaan olivat sitä luokkaa, että Flacco ei pystynyt edes istumaan lentokoneessa joukkueen kotimatkalla Raiders-voiton jälkeen.

Edelleen, tämä ei ole selitys, mutta ehkä näissä olosuhteissa on kuitenkin syytä pitää kauden ensimmäistä puoliskoa suuremmassa arvossa, kun mietitään Flaccon tasoa pelinrakentajana. Ja silloin Flacco pelasi todella hyvin. Kokonaisuutenakin hänen tilastonsa olivat tällä kaudella paremmat kuin melkeinpä kenen tahansa liigassa pelaavan pelinrakentajan toisen kauden tilastot. Peyton Manning laittoi toki aikanaan paremmaksi, mutta esimerkiksi Ben Roethlisberger ei (tai ainakin hän pelasi merkittävästi pienemmässä roolissa). No, kärjistin tuossa kyllä vähän, koska Ben pelasi erinomaiset pudotuspelit silloin. Runkosarjatilastot Flaccolla olivat kuitenkin häntä paremmat.

En ole tekemässä Flaccosta tulevaisuuden huippupelinrakentajaa, eikä hänestä mielestäni tarvitse edes sellaista tulla. Ravens on rakennettu sillä tavoin, että se tuskin lähtee tulevaisuudessakaan heittämään paljon ja sitä kautta hylkäämään identiteettiään. Toivottavasti ainakaan ei, koska joukkueen ja fanien keskuudessa sitä arvostetaan paljon. Uskon kylläkin, että Ravens hankkii ensi kaudeksi jonkun kovan rissun itselleen. Reed ja Mason tuskin ovat äärimmäisen kiinnostuneita jatkamaan, jos parannusta tuolla osastolla ei tule. Toivon, että nuo kaksi, Ray ja ehkä Trevor Pryce käyvät jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa epävirallisesti ja hyvässä hengessä puhumassa Ozzien kanssa tästä tilanteesta vähän samalla tavoin, kun Ray kävi aikanaan lobbaamassa Ngatan draftaamista. En tosiaan tarkoita mitään uhkailua, vaan ihan asiallista keskustelua siitä mitä nyt voidaan tehdä SB-voiton eteen. Eiköhän Ozziekin ymmärrä, ettei Mason tai varsinkaan Reed halua enää jatkaa ja riskeerata terveyttään, ellei joukkue ole kiinnostunut tosissaan satsaamaan mestaruusataistoon jo ensi kaudella.

Kokonaan eri juttu on, että onko sieltä mahdollisesti tulossa Brandon Marshall, Anquan Boldin, Dwayne Bowe, Dez Bryant, Golden Tate, Regis Benn, Brandon LaFell, Damian Williams vai joku ihan muu.

Ajattelin vielä kauden lopuksi kirjoittaa ihan omaksi huvikseni arvion Ravensin jokaisesta pelaajasta, kun tällä kaudella ensimmäistä kertaa oli mahdollisuus katsoa kaikki pelit alusta loppuun. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää. Juuri nyt ei ole tällaisen aika ollenkaan, kun paremmat joukkueet pelaavat vielä mestaruudesta.
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Kokonaan eri juttu on, että onko sieltä mahdollisesti tulossa Brandon Marshall, Anquan Boldin, Dwayne Bowe, Dez Bryant, Golden Tate, Regis Benn, Brandon LaFell, Damian Williams vai joku ihan muu.

Flaccolla ei tosiaan ole ollut isommin jeesiä ja tällä kaudella kun jotain jo alettiin hyvän rookiekauden jälkeen odottaakin jotain (ainakin yleisön, ei ehkä koutsien puolesta) niin ei se kai ihan putkeen mennyt. Flaccohan oli kuitenkin todella hyvä rookiekaudellaan täysin olemattomiin odotuksiin nähden, jolloin oli hyvä tulla puskista. Mulla on tällä hetkellä kuva Flaccosta sellaisena aika perusfiksuna jätkänä, joka ei voita pelejä mutta ei häviäkään. Se on menee toki osaltaan... aika isoltakin osaltaan rissujen piikkiin.

Eihän Flaccolla ole NFL-tason rissuja kuin Derrick Mason. Mitä Ravens tarvitsee nyt on isoja, varmakätisiä rissuja eikä näitä claytoneita kenellä on milltei enemmän droppeja kuin koppeja.

Brandon Marshall olisi tietysti ideaaliratkaisu, mutta Marshallilla lienee mielessä Shanahan ja Shanahinilla Marshall jos vain saavat askarreltua diilin. Dwayne Bowekin olisi hyvä vaihtoehto isona jätkänä, mutta taitaa Chiefsillä olla kuitenkin hintalappu aika korkealle vanhalle ykköskierroksen varaukselleen eikä hänellä ole vielä mitkään ylivoimaisen varmat kädet.

Draftissa Dez Bryant olisi ylivoimaisesti paras ratkaisu kaikkeen, sillä Oklahoma Staten stara ei pudottele, on isokokoinen ja osaa myös juosta. Hän on draftin kiistaton rissuhelmi ja Ravensin sopii toivoa että Bryantin loppukauden missaaminen olisi pudottanut hänen osakettaan edes vähän. Ennen pelikieltoaan (joku ihan hölmö juttu mitä en edes muista, tekivät kuitenkin Bryantista examplen pikkurikkeessä) hän oli kuitenkin top 15 varauslistoilla, enkä usko hänen sieltä pudonneen mikäli GM:t ovat yhtään selvinpäin.

Golden Tatea en ole nähnyt kuin yhden matsin tällä kaudella enkä muista ukosta käytännössä mitään muuta kuin sen että osaa ottaa palloja kiinni. Hän lienee ekan kierroksen lopun-tokan alun äijiä ja näin ollen varattavissa ilman ylöspäin treidausta. Arrelious Benn on enemmänkin sellainen Jeremy Maclinin tyyppinen game changer speedsteri, mutta hänen sukseestaan NFL-tasolla en ole läheskään yhtä varma kuin Maclinin. Maclin teki kaikkea Missourissa ja sai soikiota kiinni, mutta Benn ei lunastanut junior-kaudellaan sophomore kauden lupauksia. Hän oli epätasainen pitkin kautta. Osa tästä tosin oli sitäkin syytä että Illinois'n kuuppa Juice Williamsilla oli myös odotuksiin nähden heikko kausi eikä hänen vahvuuksiinsa ikinä lukeutunut suvereeni heittokäsi. Benn ei kuitenkaan ole läheskään yhtä ja valmis ratkaisu kuin Dez Bryant, ja ilmeisesti Golden Tatekin on huomattavasti valmiimpi paketti kuin hän.

Mielestäni Ravensin kannattaisi myöhemmillä kierroksilla onkia Freddy Barnes joka ei tule ihastuttamaan ketään älyttömillä combine-lukemilla. Tästä syystä hän tulee putoamaan todennäköisesti keskikierroksille ja hän on mielestäni Dez Bryantin jälkeen koko rissukaartin varmin äijä tekemään solidin NFL-uran possession rissuna. Hän on lentänyt tutkan alla snadissa Bowling Greenin yliopistossa, jossa hän on laittanut kaikki yhden kauden rissuennätykset uusiksi koko NCAA:n koppinumeroita myöden. Hän ei ole mitenkään erityisen säteilevä äijä hitautensa takia, mutta pettämättömät kädet. Mielestäni ideaalirissu kehittyvälle nuorelle kuupalle kuten Flacco, Sanchez, Stafford tai Shanahanin uudelle pelinrakentajalle Washingtoniin.
 

Cube

Jäsen
Flaccolla ei tosiaan ole ollut isommin jeesiä ja tällä kaudella kun jotain jo alettiin hyvän rookiekauden jälkeen odottaakin jotain (ainakin yleisön, ei ehkä koutsien puolesta) niin ei se kai ihan putkeen mennyt. Flaccohan oli kuitenkin todella hyvä rookiekaudellaan täysin olemattomiin odotuksiin nähden, jolloin oli hyvä tulla puskista. Mulla on tällä hetkellä kuva Flaccosta sellaisena aika perusfiksuna jätkänä, joka ei voita pelejä mutta ei häviäkään. Se on menee toki osaltaan... aika isoltakin osaltaan rissujen piikkiin.
En tiedä millaisia odotuksia on ollut, mutta itse olin ainakin tilastojen puolesta täysin tyytyväinen, sillä Flacco paransi joka saralla tulokaskauteensa nähden. Ja jos verrataan vaikka Philip Riversiin (ei mitenkään vittuilumielessä tosiaankaan, vaan siksi, että Rivers on yksi liigan parhaista nuorista pelinrakentajista), niin Flaccon luvut olivat nyt hyvin samanlaisia tai jopa parempia kuin Riversin tilastot toisella kaudellaan starterina. Eli kokonaisuutena vertailukohtana on Riversin neljäs kausi. Viidennellä kaudellaan hän ottikin sitten valtavan harppauksen eteenpäin ja meno vain yltyi nyt kuudennella kaudella. Flaccon kohdalla en odota ollenkaan samanlaista kehitystä, mutta 2008 draftista asti kaikki ovat tienneet, että tämän kaverin katto on todella korkealla ja Cam Cameronin kommentit alkukaudesta vain tukevat tätä näkemystä. Targeteja kuitenkin tarvitaan tai Flacco menee pilalle, se alkaa tässä vaiheessa olemaan selvä asia.

Edelleenkään nuo loppukauden otteet eivät miellytä, mutta ei Flacco ihan ensimmäinen pelinrakentaja olisi, joka suorittaisi loukkaantuneena täysin alle tasonsa. Kauden ensimmäisellä puoliskolla Flacco luukutti kuitenkin erittäin hyviä numeroita bye-viikkoon asti.. Hieman alle 1700 jaardia (280/peli), 11 touchdownia, 5 syötönkatkoa. Eli tuolloin Flacco oli vielä 4400 jaardin ja lähes 30 TD:n tahdissa. Lisäksi 4/6 noista alkukauden vastustajista meni lopulta playoffeihin, joten lukuja ei voi täysin selittää edes vastustajan huonoudella. Minnesota-pelissä loukkaantui kuitenkin jalkapöytä/nilkka, mikä vaikeutti jatkossa liikkumista heittoblokkaukseltaan ajoittain aika huonon linjan takana. Myöhemmin kuvioihin tuli vielä tuo melko paha lonkkavaiva, joka tietysti johti lisäongelmiin.

En osaa yhtään sanoa kenet Ravensin pitäisi hankkia, koska kaikki mahdolliset WR:t ovat joiltain osin kysymysmerkkejä.

Brandon Marshall: McDaniels istutti häntä ratkaisevassa viimeisessä runkosarjapelissä katsomossa ja tämä tapahtui Dawkinsin ja muiden veteraanien täydellä tuella. Marshall on huikea pelaaja, mutta hänessä on ollut jotain todella kyseenalaista nyt muutaman vuoden ajan. En usko, että julkisuudessa tiedetään läheskään kaikkea näistä selkkauksista. Mahtaako edes Shanahan häntä haluta, kun aiemmin kaudella huhuiltiin, että Denverissä olisi pahimmillaan ollut valmis potkimaan Marshallin ihan ilman korvaustakin ulos jengistä jossain vaiheessa.

Dwayne Bowe: Kärähti diureeteista ja seuraava hölmöily toisi siis vieläkin pidemmän pelikiellon.

Anquan Boldin: Loukkaantumisherkkä ja vanha(hko). Ei ole kolmeen vuoteen pystynyt pelaamaan kaikkia pelejä ja on usein pelatessaankin aika hajalla.

Sanotaan nyt niin, että olisin valmis maksamaan toisen kierroksen varauksen verran kenestä tahansa ylläolevasta, mutta ykkösvaraus olisi tuollaisista riskisijoituksista mielestäni liikaa. Jos hinta on noin korkea, niin joku muu jengi maksakoot sen.

Sitten on näitä tulevia tulokkaita, joista en osaa juurikaan sanoa (enkä halua nykyään edes yrittää, koska aina kusen nämä draft-arviot). Dez Bryant vaikuttaisi tällä hetkellä parhaalta, mutta hänestä joutuisi maksamaan, koska menee todennäköisesti niin korkealla. Golden Tate on vähän turhan pieni siihen nähden mitä Ravens ja Cameron haluavat ja tarvitsevat. Benn ja muut ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä, eikä heidän varaan pitäisi ainakaan vielä ensi kaudella kamalan paljon laskea.

Hankala tilanne periaatteessa, mutta toisaalta ei niinkään, sillä paikattavia aukkoja ei joukkueessa kokonaisuutena monia ole. Jos Webb toipuu polvivammastaan kunnolla ja Reed jatkaa, niin secondary on yllättävän kunnossa. QB löytyy. RB saattaa ensi kaudella olla liigan parhaimmistoa, kuten myös nuori ja jatkuvasti kehittyvä O-Linekin. LB-osasto pysyy Suggsin, aliarvostetun Jarret Johnsonin ja Bart Scottin paikan ottaneen tulokas-Ellerben myötä pinnalla, vaikka Ray Lewis taantuukin lisää. Puolustuksen linjassa on syvyyttä ja Ngatalla on potentiaalia olla liigan dominoivimpia pelaajia. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa ihan hyvältä siis. Nyt vaan se WR kehiin ja vähän lisää pass rushia ehkä myös, niin playoffit kutsuvat ensi kaudella taas.

Marginaalit ovat kuitenkin pieniä. Jos Ravens haluaa jatkossakin olla liigan parhaita joukkueita (ja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä se on ollut top5-jengi), ei huteihin ole kovin paljon varaa. Organisaatio pysyy jo tällä pohjalla varmasti kilpailukykyisenä jonkin aikaa, mutta menestyäkseen ihan tosissaan isosti on hyvien draftien jatkuttava. Nyt on kohtalaisen hyvä putki päällä, kun 2008 tuli Flacco ja Rice ja viime vuonna Oher ja Webb, pätevien täyte-/rotaatiopelaajien lisäksi siis.

E: Niin ja tosiaan näkisin, että tuo 2000-luvun viiden kärki on tällainen:

1. NE
2. PIT
3. IND
4/5. BAL/NYG

Tämän kauden playoffit eivät mielestäni voi järjestystä enää muuttaa kuin siten, että Indy nousisi SB-voitolla Pittsburghin ohi.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Brandon Marshall olisi tietysti ideaaliratkaisu, mutta Marshallilla lienee mielessä Shanahan ja Shanahinilla Marshall jos vain saavat askarreltua diilin.
Mitä olen lukenut juttuja, niin ilmeisesti Shanahan oli se joka ensimmäisenä Denverissä kyllästyi Marshallin me first-meininkiin. Oli kuulema jo aloittanut prosessin Marshallin treidaamiseksi pois Denverista, mutta ehti sitten saada kenkää ennen kuin kauppa meni läpi. Aikamoinen mini-Owens taitaa olla kyseessä, sekä pelillisesti että persoonaltaan.

Draftissa Dez Bryant olisi ylivoimaisesti paras ratkaisu kaikkeen, sillä Oklahoma Staten stara ei pudottele, on isokokoinen ja osaa myös juosta. Hän on draftin kiistaton rissuhelmi ja Ravensin sopii toivoa että Bryantin loppukauden missaaminen olisi pudottanut hänen osakettaan edes vähän. Ennen pelikieltoaan (joku ihan hölmö juttu mitä en edes muista, tekivät kuitenkin Bryantista examplen pikkurikkeessä) hän oli kuitenkin top 15 varauslistoilla, enkä usko hänen sieltä pudonneen mikäli GM:t ovat yhtään selvinpäin.
Oliko jotenkin niin, että Bryant oli ollut Deion Sandersin kämpällä käymässä ja NCAA tästä sai tietää ja alkoi utelemaan, että mihin tapaaminen liittyi. Oli kai jotain epäilyjä, että Deion olisi yrittänyt järkätä Bryantia ja agentti Eugene Parkeria yhteen tai jotain. Bryant sitten valehteli NCAA:lle ja sanoi ettei ole edes ollut Sandersin talossa vaikka oli oikeasti ollut. NCAA sitten tästä palkinnoksi lätkäisi loppukauden pelikiellon. Täysin yliampuva rangaistus, mutta ei ole ensimmäinen kerta kun NCAA sekoilee.

Golden Tatea en ole nähnyt kuin yhden matsin tällä kaudella enkä muista ukosta käytännössä mitään muuta kuin sen että osaa ottaa palloja kiinni.
Tate pääsi Clausenin tavoin pelaamaan aika montaa huonoa puolustusta vastaan, joten sikäli vähän vaikea arvioida heidän kummankaan oikeaa tasoa, mutta Tate kyllä piti ihan pilkkanaan vastustajien puolustuksia. Ilmeisesti on aika keskeneräinen receiver vielä tässä vaiheessa (pelasi kai high schoolissa pääosin RB:ta), mutta nopeutta ja luontaista "football abilitya" löytyy kyllä vaikka muilla jakaa. Näkisin Taten jotenkin vähän boom or bust-tyyppinä, joten joko hänestä tulee tosi kova stara NFL:ssa tai sitten hiipuu pahoin.
 

Jagora

Jäsen
Miten Baltimoreen vaikuttaa tuleva non-CBA kausi? Eikös RFA ja FA hankinnat ole suorastaan mahdottomia? Jotenkin ymmärsin, että koska joukkue meni "liian" pitkälle jatkopeleissä, niin FA:n signaaminen vaatisi jonkun toisen FA:n poistumista. Samalla tulevan miehen palkka ei saisi olla kovempi kuin lähtevän?
 

Cube

Jäsen
Miten Baltimoreen vaikuttaa tuleva non-CBA kausi? Eikös RFA ja FA hankinnat ole suorastaan mahdottomia? Jotenkin ymmärsin, että koska joukkue meni "liian" pitkälle jatkopeleissä, niin FA:n signaaminen vaatisi jonkun toisen FA:n poistumista. Samalla tulevan miehen palkka ei saisi olla kovempi kuin lähtevän?
Näin on, mutta en näe, että asialla olisi kovin paljon vaikutusta. Pohja on sen verran kunnossa, että sitä ei tarvitse enää juurikaan vahvistaa. Ravens tarvitsee nyt oikeasti hyviä pelaajia, eikä niitä liioin ole tarjolla tämän kesän markkinoilla, kun CBA-ton kausi muuttaa myös sääntöjä siitä, milloin pelaajasta tulee UFA. Draftin ja treidien pitäisi riittää.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Varmaan osa on jo lukenutkin NFL:n sivuilta, että Wayne Philips allekirjoitti kahden vuoden jatkopahvin Cowboysin kanssa. Kaippa se ihan ok homma on, vaikka en itsekään kuulu Philipsin kovimpiin kannattajiin. Noh, tulosta on tultava seuraavan kahden vuoden aikana enemmän kuin se yksi playoff voitto.
Sitten konfressifinaaleiden pariin...

Jets@Colts, varmasti tiukka matsi mutta uskon Jetsin pyristelyn loppuvan tähän peliin. Tosin ei Coltsin tappiokaan mikään ennen kuulumaton ylläri pylläri olisi. Manning on kuitenkin niin kettu ja kovissa liemissä keitetty, että väkisinkin takoo sen voittoon vaadittavat parikyt pojoo. En millään jaksa uskoa Jetsien tekevän ainakaan enempää sitä pisteitä. Mutta jos New Yorkin juoksu uppoaa ja Manning seisoo suurimman osan ajan pelistä sivurajalla, on heillä mahdollisuus. Revis varmaankin pelaa kokoajan Waynea vastaan. Jotenkin tuntuisi hullulta, että häntä peluutettaisiin samalla tavalla kuin Chargers pelissä. Tosin siltä osin hyvä taktiikka, että voitto tuli. TE Clark tulee olemaan isossa roolissa ja varmasti tilaa löytyy myös Carconille sekä Collielle. Juosten Indy ei ole uhka kenellekkään. Kuten Jetsien viime pelissäkin on Sanchesilla aika ratkaiseva rooli. Jos Freeney ja Mathis ei pääse lanaamaan kaveria kokoajan ja juoksu kulkee, niin mahikset on. Voitto kuitenkin Indylle.

Vikings@Saints, tää onki paha. Voi oikeasti kääntyä kummalle tahansa. Jos Vikingsin D pelaa yhtä hyvin kuin Dallasia vastaan voi Saints olla pulassa. Saitsilla kuitenkin taitaa olla hieman laajempi materiaali ja monipuolisempi hyökkäyskalusto mitä Dallasilla oli. Vikingsilla voi olla ongelmia peittojen kanssa kun Saintsilla aseita riittää (Colston, Hendersson, Meachem ja Shockey). Winfiled on kuitenkin edelleen puolikuntoinen. Minnesotan puolelta tähän on ratkaisuna tietenkin armoton paine Breesille. Voisi äkkiseltään ajatella screen pelien toimivan Bushille? Puolustuksen linjan vertailussa Saints häviää (kuka ei häviäisi?). Mutta kokonaisuutena pitäisin Saintsin hyökkäystä sekä puolustusta parempana. Tosin pidin viikko sitten myös Dallasin vastaavia parempina ja kuinkas kävikään. Favren pitää myös onnistua, mutta ennen kaikkea AP:lta vaaditaan parempaa peliä. Turnoverit ratkaisevat pelin. Vaikea veikata, mutta sanotaan Saints.
 
Viimeksi muokattu:

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hitto kun pitää vielä päivä odottaa MIN-NO spektaakkelia. Vikings-leirissä pieniä murheita kun Percy Harvin on missannut harjoituksia taas migreenin takia. Saintsin puolella taas Jeremy Shockey on ollut sivussa polvivaivojen takia.

Vikingsin voittoa toivon, tosin siihen tarvittaneen Adrian Petersoniltakin panosta, mies ei ole ihmeitä esittänyt viime aikoina.

Kahteen päivään tullut vain kolme Favre-dokkaria NFL Networkilta, toivottavasti anticatabolic on ehtinyt tv:n ääreen.


WHO DAT?


WE DAT!

Linkeissä Saintsiin ja Vikesiin liittyvät musiikkipläjäykset
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Palataampa taas jefun pariin viikon tauon jälkeen. Turha on Dallasin pelistä enää mitään jauhaa, koska jokainen sen tietää mitä siinä kävi. Viikko on siis vitutuskäyrää yritetty alaspäin kääntää, mutta kyllä kiristää vieläkin. Deleten tavoin uskoin ihan rehellisesti, että Dallasilla on ihan hyvät mahdollisuudet peli viedä, mutta kyllähän Vikings oli ihan omaa luokkaa siinä pelissä. Pleijjareihin pääsy on aina hyvä saavutus, mutta se ei vaan riitä.

Pelit jatkuvat ja kaksi mielenkiintoista peliä on edessä. Jetsille toivoisin SB-voiton, mutta kahta täydellistä peliä se vaatisi. Toivon myös, Vikingsin voittavan Saintsin. Tai siis käytännössä toivon vain, että Saints ei Breesin johdolla finaaliin mene.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
http://cdn.bleacherreport.com/images_root/galleries/211/211123/display_image_GYI0058738554.jpg
http://cache.daylife.com/imageserve/078lcodfOi7s2/x250.jpg
http://assets.nydailynews.com/img/2008/11/11/alg_favre-sacked.jpg

Tänään sitten Favre poistuu tyylillä superdomesta odottelemaan tulevaisuuden HOF-valintaa. Nimittäin ruumispussissa. Eilen fiilistelin Miami vs. Jets viikolta 17 viime kaudelta, jossa ehdottomia Favre-hetkiä oli miehen heittämä picki running backin screenistä, jonka Phillip Merling palautti pohjiin. Tänään odotan Favrelta myös vähintään kolmea pickiä ja säkkejä vähintään kuusi. Kannattaa muistaa, että Vikings on ihan sympaattinen joukkue ja materiaaliltaan helvetin kova, mutta tuo Favre-tyyppi pilaa koko joukkueen tukehtumisillaan.

Ettei mene ihan paskanjauhamiseksi, hieman asiaakin. Dallas vs. Minnesotassa yleisön volumet olivat katossa. Minnesota pelaa nyt vieraspelin domessa. Dallasin snab countissa oli helvetisti häikkää, toisinsanoen linjamiehet lähtivät blokkiin jäljestä. Pat ja Kevin Williams söivät linjan elävältä.

Minnesota O vs. Saints D

Itse odotin Vikingsilta Dallasia vastaan paljon power-muodostelmia. Juostaan I:stä.TE:tä kentällä ja Petersonia pusketaan C-gäpistä kiertäen, jossa Peterson on vaarallisimmillaan. Väärin meni. Minnesota tarjosi heittoa ja "executed well" niistä. Favrella oli lähestulkoon kliini tasku läpi pelin. Tällä selittyy se, miksi Sidney Rice oli aivan auki koko pelin ja Dallasin puolustuksen vahvuudet saatiin eliminoitua.

Saintsin puolustuksen pass rush on tärkein osa sen menestystä Vikingsin kovaa linjaa vastaan. Sedrick Ellis ja liigan kovin säkittäjä (jaettu ykkössija) Will Smith joutuvat pelaamaan tähän mennessä kovinta hyökkäyksen linjaa vastaan. Saints pelaa myös 3-4 puolustusta, jossa Ellis on pelannut NT:tä. Tänään luultavasti pelataan neljällä linjamiehellä paljon. Byant McKinnie vs. Will Smith on Vikingsin kannalta tärkein matchuppi. Saintsin puolustus käristetään sen omalla huonolla pass rushilla, kuten kävi Dallasille. Favrehan ei kauas taskusta lyllerrä! Painetta perkeleesti, heti alusta lähtien. Kolmas ja pitkä, tässä on avain minnesotaa vastaan.

Darren Sharper. Mies ei esittelyjä kaipaa. Odotan Favren pudottavan pari fadea Sidney Ricelle Sharperin alueelle. Tässä nähdään myös se, minkälainen safety Sharper on esim. Ken Hamliniin verrattuna. Veikkaan Sharperille ainakin yhtä pickiä tästä pelistä.

Sillä, että Jabari Greer Saintsilta tai Cedric Griffin Minnesotalta shuttasivat pro bowlerit Larry Fitzgeraldin ja Miles Austinin ei ole nyt Colstonin ja Sidney Ricen menestyksen kannalta merkitystä. NFL:n jokainen QB löytää aukinaisen rissun silloin, kun aikaa on loputtomasti - joukkueiden training campeilla ehkä 1/10 cornerit vs. rissut peitoista onnistuu ilman pass rushia. Riippumatta siitä, kuinka paljon noin keskimäärin safetyä pidetään rissun päällä. Molemmilla joukkueilla on tarvittaessa muut play makerit ratkaisemassa pelin eli swingit petersonille, Harvin poikki kentän tai reverse - Saintsilla vitun hyvät kolme muuta rissua (Henderson, Meachem, Moore) ja mahdollisesti Shockey.

Peli pähkinänkuoressa: Minnesotan HC Brad Childress ja OC Darrelle Bewell pelasivat tasaisen kombon juoksua ja heittoa Dallasia vastaan. Petersonin ja Taylorin pysäyttäminen tulee ensimmäiseksi. Tämän jälkeen homma ratkaistaan käytännössä linjassa.

Saints O vs. Vikings D

Tässä Matchupissa homma ratkaistaan myös linjassa. Minnesotalla on tällä osastolla ollut pikku vammaa. Ray Edwards ja Kevin Williams näin äkkiseltään katsottuna( ei siis mitään pikku stingereitä mainiten). Vikingsin frontista ei löydy yhtään heikkoa palasta. Pat Williamsia ehkä voisi varovasti kritisoida. Jermon Bushrod ja Jonathan Stinchcomb pelaavat vikingsin kuumia pass rushereita vastaan, mutta tällä osastolla on turha odottaa samanlaista painetta kuin Dallasia vastaan.

Täytyy käsitellä tämä hieman nopeammin, mutta Saints pelasi tasaisesti juoksua ja heittoa melkein 50/50 ratiolla Cardinalsia vastaan. Shockeyn pelaamisesta huolimatta tässä pelissä täytyy luultavasti kyetä tekemään pisteitä nopeasti. Saintsin vahvuus on pitkät drivet ja se etenee tasaisesti läpi kentän juosten, lyhyttä heittoa, screeniä. Liian agressiivisesti puolustettuna aukeaa Meachem keskelle tai Henderson pystyyn. Breesiä vastaan on helvetin hankala blitsata, outsiden blitzi - Shockey tai slotti yleensä aukeaa, mikäli linjamies ei pääse palloon väliin. Suuret pelit seuraavat sitä, ettei hyökkäystä kyetä pysäyttämään ja puolustus reagoi tähän esim. antamalla entistä enemmän painetta.

Minulla ei ole minkäänlaista aavistusta, miten tässä matchupissa käy. Tavallisesti Saintsin hyökkäys ottaa uusia uusien perään. Eräänlainen linjamiesten voimarytistys ja ovelien blitzien/stunttien ilta saatetaan nähdä. Paljon fyysistä painimista siis.
Kahteen päivään tullut vain kolme Favre-dokkaria NFL Networkilta, toivottavasti anticatabolic on ehtinyt tv:n ääreen.
Saintsin fanien kanssa olen jutustellut koko viikon, ei ole kerennyt. Mutta varmasti katsomisen arvoisia pätkiä nimittäin tämän Brent Favren pleijjaritukehtumiset ovat sen verran kovia herkkupaloja, että niitä on ihan mukava katsoa. Kai näyttivät 2001 divisional pelin ramssia vastaan, jossa Favre heitti 6 pickiä? Dallasia vastaan 1996 pleijjareissa tuli kanssa hittiä kanssa ihan kiitettävästi.


edit Jetsin jatkoonmeno olisi myös kiva juttu. Etenkin jos Saints menee superbowliin. Jetsin puolustuksesta ei ole mitään huonoa sanottavaa ja Darrelle Revis on meikäläisen silmissä noussut NFL:n kornerijumaliin.
 
Viimeksi muokattu:

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Pientä epätarkkuutta oli analyyseissä, ei ihan kuutta intteriä, vaikka aika mehukkaaseen paikkaan toisen pistikin. =) Osumaa kyllä ihan arvelujesi mukaan Favreen. O-linjasta tultiin läpi kuin stokkan ovista välillä.

Huikea peli kyllä, tuskin tulee itse SB:stä paljon mielenkiintoisempaa. Saints oli ainakin coin tossin verran parempi kuin Vikings, mahtavia joukkueita molemmat.

Illan ensimmäinen ottelu tuotti pienen pettymyksen kun Jets ei pystynytkään kukistamaan Coltsia. Jetsin esittämä JOUKKUEpeli oli mahtavaa katseltavaa ajoittain. Lisäksi olisin halunnut nähdä millainen paskamyrsky Indyssä olisi alkanut kun Coltsilta playoff-vaparin saanut jengi olisi heidät pudottanut.

Eikun SuperBowlia odottamaan, ja sieltä toivon Saintsin voittoa, esitykset ovat olleet Indyn vastaavia reilusti värikkäämpiä.


EDIT: anticatabolicia saattaa lohduttaa tieto että Favrella on kahden vuoden pahvi Vikesiin. Eli saat ehkä nauttia hänen esityksistään myös ensi vuonna, koska jäi näin ikävästi hampaankoloon tänään.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Huikea peli kyllä, tuskin tulee itse SB:stä paljon mielenkiintoisempaa. Saints oli ainakin coin tossin verran parempi kuin Vikings, mahtavia joukkueita molemmat.
Joo paras matsi ehkä jopa kautta aikojen kaikista näkemistäni. Voidaan jopa perustellusti sanoa, että väärä tiimi voitti. Niin monta turnoveria, 15y lippua, ball spottia yms. Nämä ovat niitä any given sundayssa mainostettuja inchesien ratkaisuja.

http://football.espn.go.com/nfl/recap?gameId=220120014

siis tosiaan ennustin kolmea intteriä jos sitä tarkoitat, kuusi mainitsin tuossa pelissä Favren heittäneen..
 

Cube

Jäsen
Eikun SuperBowlia odottamaan, ja sieltä toivon Saintsin voittoa, esitykset ovat olleet Indyn vastaavia reilusti värikkäämpiä.
Näinhän se on ja tänään asia taas nähtiin. Indy on kone, ei jalkapallojoukkue. NFL:n Toyota.

Hienoa, että Saints eteni Super Bowliin, mutta vähän jäi kaivelemaan tuo pelin loppu. Toisaalta aiemmin pelissä tuntui NO kärsivän aika monesta tuomiosta, joten kaipa lopussa tilit tasottuivat, vaikka tämä selitys ei tyydyttävä olekaan. Toivottavasti jatkoaikasääntö otetaan kauden jälkeen läheisempään tarkasteluun nyt, kun se taas on osoittanut puutteellisuutensa kansallisella näyttämöllä. Vikingsin itsetuhoa katsellessa tuli monesti mieleen Ravens. Sekin sai minulta siis paljon sympatiaa.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
siis tosiaan ennustin kolmea intteriä jos sitä tarkoitat, kuusi mainitsin tuossa pelissä Favren heittäneen..

Sori joo, luin viestisi aiemmin illalla ja pistin vaan pelin jälkeen huumoria kehiin.

Cube kirjoitti:
Toivottavasti jatkoaikasääntö otetaan kauden jälkeen läheisempään tarkasteluun nyt, kun se taas on osoittanut puutteellisuutensa kansallisella näyttämöllä.

Joillain keskustelupalstoilla muistan nähneeni juttuja, että Collegen jatkoaikasääntöä harkitaan myös NFL:ään. Ihmetyttää vaan että miksi vasta harkitaan? Nykyinen on yhtä reilu tapa kuin ratkaista vaikka Stanley Cup rankkareilla jossa lopetetaan ekaan onnistujaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joo paras matsi ehkä jopa kautta aikojen kaikista näkemistäni. Voidaan jopa perustellusti sanoa, että väärä tiimi voitti. Niin monta turnoveria, 15y lippua, ball spottia yms. Nämä ovat niitä any given sundayssa mainostettuja inchesien ratkaisuja.
It's a game of inches...

En nähnyt kuin viimeisen neljänneksen, mutta aikamoista draamaa oli. Jos Favre nyt vihdoin ymmärtäisi lopettaa, niin eikös hänen viimeiseksi heitokseen jäisi syötönkatko? Eipä lienee sopivampaa tapaa papalle lopettaa uraa kuin INT. Myös uran ensimmäinen heitto oli INT, joten kaikki matchaa aika hyvin yhteen. TD olisi ollut se toinen vaihtoehto. Mutta koska kyseessä on äärirajojen kaveri, ei mikään keskipitkä 10 jaardin completion tule kysymykseen.

Aika unelmafinaali IMO. Kaksi super-pelinrakentajaa vastakkain. Väärää voittajaa ei tässä SB:ssa ole olemassakaan, mutta ehkä snadisti olen silti Indyn ja Peytonin puolella. Siinä olette kaikki oikeassa, että Saints on paljon viihdyttämpi joukkue, mutta minkä sille mahtaa kun Manningista olen aina pitänyt, niin pakkohan sitä hänen puoliaan on tässäkin SB:ssa pitää. Ihan hyvä matsi kuitenkin varmasti tulossa. Jos vertaa Jets-Vikes finaaliin, niin onhan tuo Colts-Saints nyt ihan eri planeetalta mielenkiinnon suhteen.
 

jm16

Jäsen
En nähnyt kuin viimeisen neljänneksen, mutta aikamoista draamaa oli. Jos Favre nyt vihdoin ymmärtäisi lopettaa, niin eikös hänen viimeiseksi heitokseen jäisi syötönkatko? Eipä lienee sopivampaa tapaa papalle lopettaa uraa kuin INT. Myös uran ensimmäinen heitto oli INT, joten kaikki matchaa aika hyvin yhteen. TD olisi ollut se toinen vaihtoehto. Mutta koska kyseessä on äärirajojen kaveri, ei mikään keskipitkä 10 jaardin completion tule kysymykseen..
Myös Favren viimeinen heitto Packerseissä JA Jetseissä oli INT. Sinänsä kyllä vähän sääli, että peli noin "ratkesi" varsinaisella peliajalla, Favrehan ei todellakaan tällä kaudella ole ollut se vanha gunslingeri ja oli heittänyt runkosarjassa VAIN 7 syötönkatkoa. Mieti jos sitä edellisen yrityksen "12 miestä kentällä" rangaistusta ei olisi tullut, silloin ei olisi tarvinnut välttämättä edes yrittää heittoa, koska Vikingseilla olisi ollut vielä yksi aikalisä pysäyttää pelikello juoksupelinkin jälkeen. Sinänsähän toi Minnesotan viimeinen pelikutsu oli aivan loistava ja JOS se pallo olisi sinne keskelle kenttää saatu, olisi Favren maine viime hetken ratkaisijana ollut varmaan tulevissa NFL Filmien pätkissä ärsyttäväkin ylimainostettu ja hehkutettu asia :)

Aika unelmafinaali IMO. Kaksi super-pelinrakentajaa vastakkain. Väärää voittajaa ei tässä SB:ssa ole olemassakaan, mutta ehkä snadisti olen silti Indyn ja Peytonin puolella. Siinä olette kaikki oikeassa, että Saints on paljon viihdyttämpi joukkue, mutta minkä sille mahtaa kun Manningista olen aina pitänyt, niin pakkohan sitä hänen puoliaan on tässäkin SB:ssa pitää. Ihan hyvä matsi kuitenkin varmasti tulossa. Jos vertaa Jets-Vikes finaaliin, niin onhan tuo Colts-Saints nyt ihan eri planeetalta mielenkiinnon suhteen.
Ja molemmilla pelinrakentajilla vielä hyvä ja KOVA puolustus vastassa. Kyllä jakeli Saintsien puolustuskin eilen sellasia pusuja Favrelle, että paikat on varmaan kipeänä koko tän viikon. Colts on epäilemättä ennakkosuosikki, mutta Saintseilläkin saumansa, jos pelaa samalla tasolla kuin viikko sitten. Colts voittaa jos pystyy tekemään yli 30 pojoa, mutta jos ei, niin Lombardin pojanpoika saa nostaa vaarinsa mukaan nimettyä pystiä ilmaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös