NFL season 2004–2005

  • 26 143
  • 285

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kun jo college-futiksesta päästiin puhumaan niin ei tietenkään jätetä huomioimatta, että tänään ilmoitetaan maan parhaalle college-pelaajalle annettavan legendaarisen Heisman Trophyn voittaja.

Tämän vuotisesta kisasta odotetaan ennätystasaista viiden pelaajan välillä:

* USC Trojansin pelinrakentaja, vasenkätinen "tombrady" eli Matt Leinart (junior)

* Oklahoma Soonersin running back Adrian Peterson (freshman)

* Oklahoman pelinrakentaja, viime vuoden Heisman-voittaja Jason White (senior)

* USC:n running back Reggie Bush (sophomore)

* Utahin pelinrakentaja, lempinimen "Mr. Everything" saanut Alex Smith (junior)

Miesten numerot näkyvät jo tuossa Roccon aiemmassa viestissä, joten en jaksa niitä enää tähän kopioida.

Anyway, kolmikko Leinart, Peterson ja White on lyhyen askeleen edellä Whitea, Bushia ja Smithia.

Leinartin puolesta puhuu se, että hän joutui pelaamaan paljon target-laitahyökkääjiään kun Williams oli koko kauden sivussa ja lisäksi Steve Smith oli pitkään loukkaantuneena.

Petersonin numerot puolestaan olivat freshmanille aivan järkyttävän kovia, mutta yleensä freshmaneita syrjitään aika törkeästikin Heisman-äänestyksissä, joten voi olla, että Peterson menettää sen vuoksi tärkeitä ääniä.

White heitti 6 touchdownia enemmän kuin Leinart, mutta Leinartin ympärille on rakennettu niin iso hype, että jos valinta tulee näiden kahden välille niin Leinart on silloin vahvoilla. White voitti siis palkinnon viime vuonna ja voittaessaan hänestä tulisi vasta historian toinen pelaaja, joka on voittanut Heismanin kaksi kertaa -- Ohio Staten Archie Griffin teki sen kahdesti 70-luvulla.

Alex Smith voisi muuten olla vahvoilla, mutta pelaaminen Utahissa vie Smithilta pisteitä, vaikka numerot olivatkin suht kovat. Hän heitti vähemmän syötönkatkoja (4) kuin Leinart & White (6 molemmat) ja heitti saman verran touchdowneja kuin Leinart (28) JA juoksi vielä siihen lisäksi 563 yardia ja 10 touchdownia. Mutta se Utah...

Reggie Bush teki kaikkea mahdollista: juoksi (833 yds, 6 TD), otti syöttöjä kiinni (41 - 478 yds, 7 TD), heitti itse yhden touchdownin ja palautti kaksi puntia touchdowniksi. Mutta tästäkin huolimatta Peterson oli esityksissään dominoivampi -- ja kaiken lisäksi vasta freshmanina.

Oma veikkaukseni voittajaksi on Leinart, mutta suosikkini Peterson. Muutaman tunnin päästä nähdään miten käy.

edit: Niinhän siinä kävi kuin ennustettiinkin eli Leinart sen lopulta voitti.

Samaan aikaan college-maailmasta tuli myös toinen uutinen, nimittäin Patriotsin hyökkäyksen coordinaattori Charlie Weis siirtyy Notre Damen päävalmentajaksi kuuden vuoden sopimuksella. Loistava veto Irishilta!
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Numbers don't Eli

Äkkiä ne voimasuhteet vain muuttuvat. Gotta love the NFL...

Puolitoista kuukautta sitten Giants oli menossa helposti playoffseihin ja Panthersin kausi oli ohi kahdeksan pelin peliin. Nyt Giantsin ei kannata enää edes uneksia wild card-ottelusta ja Panthers on menossa vauhdilla pudotuspeleihin.

Big Bluen toiveet loppuivat jo pari viikkoa sitten, mutta sunnuntaina se varmistui sitten lopullisesti kun käytiin hakemassa Baltimoressa turpaan 37-14.

Manningin kasvukivut jatkuivat painajaismaisella esityksellä: 4/18, 27 yds, 2 INT = 0.0 QB rating. Ravens-puolustus sai Elin kyllä täysin sekaisin sellaisilla puolustuskuvioilla, joita harvoin näkee.

Neljän ottelun jälkeen Elin rating on 33.6 eli mahdollisimman huono. Olen ollut koko ajan puolustanut Elin peluuttamista, mutta jossain vaiheessa se ei välttämättä ole enää tehokasta vaan siitä voi olla haittaakin. Toisaalta on hyvä, että Manning pääsee käymään läpi kaikki virheet nyt eikä ensi kaudella, mutta oppimisen kannalta pieni tauko voisi tehdä hyvää. En tiedä onko siitä mitään hyötyä, että Eli kävelee O'Haran taakse, ottaa kaksi askelta taakse ja heittää takajalaltaan kolme metriä ohi/yli laitahyökkääjästä. Coughlin tosin sanoi, että Eli aloittaa myös sunnuntaina Steelersia vastaan, joten spekulointi taitaa olla turhaa. Warner (6/9, 127 yds) kävi kentällä kun Coughlin ei enää viitsinyt katsoa Elin peliä.

Muutenkin Giantsin pelaaminen on aivan toivotonta, koska vastustajan tarvitsee vain ottaa Tiki (19 - 55 yds, 1 TD) pois pelistä ja sen jälkeen Giants on aseeton. Ja kun sen seurauksena puolustus joutuu olemaan kentällä jatkuvasti niin tulokset eivät voi olla kovin hyviä.

Toisella puolella koko kauden aikana vain 7 touchdownia ennen tätä peliä heittänyt Kyle Boller (18/34, 219 yds, 4 TD) saatiin näyttämään Peytonilta -- tosin Heap ja Moore tekivät kyllä loistavia koppeja kaikissa touchdowneissa. Will Allenin työskentely Heapia vastaan oli lähes toivotonta.

Giantsin ainoa kiinnostuksen aihe on enää Elin kehitys, mutta toisaalta tässä on vielä sekin vaara, että Chargersilla on ensi vuonna top-5 varaus draftissa kiitos Big Bluen...Ugh.

Ravensin pitäisi ottaa Wild Card etenkin kun Broncos on suurissa vaikeuksissa.

*****

Jaguars löi kotonaan Bearsin 22-3 kovan puolustuksensa ja Byron Leftwichin ansiosta. Bears pystyi juoksemaan vain 31 yardia ja sen ainoat pisteet tulivat Paul Edingerin 42 yardin field goalilla. Leftwich heitti kotijoukkueelle 242 yardia ja 2 touchdownia. Lisäksi Jagsin Darryl Smith teki viimeisellä neljänneksellä safetyn.

Peytonilla oli hänelle normaalia hiljaisempi päivä eikä Marinon ennätys mennyt vielä rikki kun Colts varmisti divisiioonansa ykköspaikan 23-14-voitolla Texansista. Numerot kuten 26/33, 298 yds, 2 TD alkavat olla Peytonille kohta vain keskinkertainen esitys. Lisäksi kun molemmat touchdownit tulivat vielä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana niin moni odotti enemmän -- ainakin ne 2 TD, jotka Marinon ennätykseen vielä vaaditaan. Edgerrin James siirtyi ohi Barberin NFL:n johtoon kokonaisyardeissa 158 yardillaan (104 rushing + 54 catching). Tosin toisella puolella Domanic Davis laittoi vähän paremmaksi juoksemalla 128 yds, 1 TD ja ottamalla syöttöjä kiinni 73 yardia.

Dallasissa Tuna vanheni varmasti 10 vuotta kun Saints teki viimeisellä neljänneksellä 14 pistettä ja löi Cowboysin 27-13. Deuce McAllister juoksi Saintsille 2 touchdownia ja Aaron Brooks (18/31, 252 yds, 1 TD, 2 INT, joista toinen end zonelle) heitti yhden Joe Hornille (of course). Saints sai kaikkien yllätykseksi pidettyä Julius Jonesin (88 yds, 1 TD) suhteellisen hyvin kurissa. Lisäksi Cowboysin trick play epäonnistui taas kun Keyshawn Johnson heitti tyhmän syötönkatkon.

Bills jatkoi kovaa putkeaan, tällä kertaa kaatui Browns 37-7, vaikka Drew Bledsoe (12/27, 100 yds, 1 TD, 1 INT) palasi jälleen omalle tasolleen. Mutta onneksi kotijoukkueella on Willis McGahee (105 yds, 2 TD) ja kova puolustus, joka jätti Brownsin koko ottelussa vain 96 hyökkäysyardiin. Luke McCownin (8/20, 62 yds, 1 TD, 2 INT) ja Jeff Garcian (1/1, 5 yds) kanssa menestystä ei nimittäin ole tulossa.

Atlantassa Michael Vick (13/20, 145 yds passing -- 31 yds rushing) löysi jälleen pelivireen ja johdatti Falconsin vakuuttavaan 35-10-voittoon Raidersista ja samalla Falcons varmisti myös playoffs-paikan. Vickilta show'n tosin varasti TJ Duckett, joka juoksi Falconsille 4 touchdownia.

Foxborossa loukkaantunut Carson Palmer (18/24, 202 yds, 2 TD, 1 INT) ja John Kitna (9/13, 126 yds, 1 TD, 1 INT) tekivät kaikkensa pitääksen Bengalsin Patsin mukana, mutta se ei ihan riittänyt vaan Pats voitti 35-28. Tom Brady heitti 260 yardia ja 2 touchdownia ja Corey Dillon sekä Keith Faulk juoksivat molemmat yhden. Bengalsin T.J. Houshmandzadeh otti syöttöjä kiinni yhteensä 145 yardia ja Bengals hyökkäsi yhteensä lähes 450 yardia, mikä on kova suoritus tuota puolustusta vastaan. Valitettavasti aika loppui kesken tai muuten Bengals olisi tullut takaa ohi, koska niin vaarallisesti joukkue hyökkäsi.

Metrodomessa nähtiin dramatiikkaa loppuun asti Seahawksin hakiessa 27-23 voiton Minnesotasta, sillä Randy Moss heitti ottelun lopulla syötönkatkon ja Vikesin takaa-ajo loppui siihen. 'Hawksin Matt Hasselbeck heitti 334 yardia 3 TD ja 2 INT -- Vikesin Daunte Culpepper 270 yardia ja yhden touchdownin Mossille, joka oli jälleen oma itsensä 104 kiinni otetulla yardilla.

Broncos saa kiittää onnea ja Jason Elamia pisteistä, sillä voitto 20-17-voitto Dolphinsista ei tullut helpolla. Jake Plummer (16/30, 219 yds, 2 INT) oli surkea, mutta Tatum Bell juoksi kotijoukkueelle 123 yardia ja kaksi touchdownia ja Elam potkaisi viimeisellä neljänneksellä ottelun ratkaisseen 50 yardin field goalin. Broncos juoksi yhteensä 196 yardia kun Dolphins puolestaan jäi vain 70 yardiin. AJ Feeleyn (17/35, 170 yds, 1 TD, 1 INT) NFL-ura aloittavana pelinrakentajana kestää enää 3 peliä.

Pittsburghissa pelattiin 45 minuuttia huonoa jalkapalloa tilanteessa 3-3 kunnes Jerome Bettis heitti 10 yardin touchdownin Jerame Tumanille ja juoksi vielä siihen yhden touchdownin päälle ottelun lopussa kun Steelers löi Jetsin 17-6. Big Ben (9/19, 144 yds, 2 INT) ja Pennington (17/31, 189 yds, 3 INT) olivat näköjään käsittäneet pelin jenkkifutiksen tarkoituksen väärin. Curtis Martin (72 yds) jaksoi juosta ja Jonathan Vilma teki 9 taklausta.

Chargersin Cinderella story jatkuu, nyt alle jäi Bucs 31-24. LaDainian Tomlinson juoksi 131 yardia ja yhden touchdownin ja Drew Brees heitti 220 yardia sekä 2 touchdownia (+ 2 INT). Brian Griese puolestaan heitti 392 yardia, 3 touchdownia (2 Joeye Gallowaylle) ja 3 syötönkatkoa, joista yhden Chargers palautti touchdowniksi. Chargersin Terrence Kiel teki 15 taklausta.

Kierroksen turhimmassa ottelussa 49ers otti kauden toisen voittonsa lyömällä Cardsin 31-28. Maurice Hicks juoksi Ninersille 139 yardia ja yhden touchdownin -- Ken Dorsey heitti 191 yardia ja 3 touchdownia. Cards teki kaikki touchdowninsa juoksemalla -- Obafemi Ayanbadejo juoksi 2 ja Emmitt Smith yhden. Lisäksi Josh McCown heitti 307 yardia, joista 109 Boldinille.

Ja kuten aikaisemmin tuli todettua niin Panthersin uskomaton nousu pohjalta ei näytä pysähtyvän. Tällä kertaa kaatui ilman ykköspelinrakentaajansa pelannut Rams 20-7. Nick Goings juoksi 108 yardia ja yhden touchdownin ja Jake Delhomme (16/30, 206 yds, 1 TD, 1 INT) heitti yhden lisää. Ramsin quarterbackina aloittanut 39-vuotias Chris Chandler heitti ensimmäisellä neljänneksellä touchdownin Torry Holtille (151 yds), mutta muuten kaikki meni Chandlerille päin helvettiä ja tuloksena oli yhteensä KUUSI syötönkatkoa, joita Dan Morgan ja Ricky Manning ottivat molemmat kaksi. Koko ottelussa Rams menetti pallon seitsemän kertaa. Siis erittäin normaali Mike Martz-tyylinen ottelu...

Katkerat viholliset Packers ja Lions kohtasivat Lambeau Fieldille ja Brett Favre (19/36, 188 yds, 1 TD) johdatti Packin 16-13-voittoon. Lionsin Joey Harringtonin numerot olivat Eli Manningin kaltaiset: 5/22, 47 yds -- tosin ilman syötönkatkoja. Lionsin hyökkäyksestä vastasi jälleen lähes yksin Kevin Jones juoksemalla 156 yardia ja yhden touchdownin. Ottelun loput pisteet tehtiin potkaisemalla.

Redskinsin puolustus ei päästänyt Eaglesia helpolla, mutta hävisi lopulta tiukan ottelun 17-14. Eaglesin juoksupeli pysähtyi kerrankin tällä kaudella sillä Westbrook, Levens ja McNabb juoksivat yhteensä vain 67 yardia....Levens juoksi virallisten numeroiden mukaan 0 yardia, mutta yhden touchdownin. McNabb (21/38, 260 yds, 1 TD, 1 INT) ja Owens (46 yds) olivat tällä kertaa taas suhteellisen pimennossa. Clinton Portis juoksi Skinsille 80 yardia ja 2 lyhyttä touchdownia. Patrick Ramsey heitti 275 yardia ja yhden syötönkatkon Dawkinsille.

Eilen tehtiin sitten MNF-ottelussa pisteitä kun Chiefs voitti molemmille joukkueille merkityksettömässä ottelussa Titansin 49-38. Titans johti vielä 38-35 kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia, mutta sitten Trent Green löysi Eddie Kennisonin 9 yardin touchdown-syötöllään ja Kawika Mitchell palautti Shad Meierin fumblen touchdowniksi 8 sekuntia ennen loppua. Loukkaantuneen McNairin tilalla pelannut Billy Volek oli tulessa heittämällä Titansille 426 yardia ja 4 touchdownia -- Drew Bennette otti syöttöjä kiinni yhteensä 233 yardia ja 3 touchdownia ja lisäksi Chris Brown juoksi yhden touhdownin. Trent Green jäi 244 yardiin, mutta heitti 3 TD + 1 INT. Larry Johnson ja Derrick Blaylock korvasivat hyvin polvivammansa vuoksi loppukauden sivussa olevan Priest Holmesin juoksemalla yhteensä 155 yardia ja 3 TD. Bennettin suorituksesta tekee uskomattoman se, että mies on oikeastaan pelinrakentaja, joka siirtyi laitahyökkääjäksi!

********

Ensi viikolla pelataan kolmena päivänä. Lauantaina Eli Manning saa Meadowlandissa vastaansa Big Benin joten vertailua näiden kahden välillä on mahdotonta välttää. 49ers saa vieraakseen Redsinskin ottelussa, jossa ei ole muuta panosta kuin ensi kevään varausvuorot ja illalla sitten Panthers yrittää jatkaa menoaan Vickin vieraana.

Peytonin seuraava yritys Marinon ennätykseen tulee sunnuntaina kun Coltsin vieraaksi saapuu Ray Lewis & co. Lambeau Fieldilla on mielenkiintoistä nähdä miten lämpimästä Jacksonvillesta matkustava Jags pärjää kylmässä lumisateen keskellä...

Jets saa Meadowlandsissa vastaansa Seahawksin ja Bills yrittää nousta playoffseihin Cincinnatissa Bengalsia vastaan. Runkosarjassa on enää 3 viikkoa jäljellä, joten nyt pelit vasta muuttuvat mielenkiintoisiksi...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kerros JLand mulle mika siina on takana, etta NFL kausi on noinkin lyhyt kun se on? Runkosarjaan kuuluu 16 pelia. Ja kaverit tienaa miljoonia. Huh huh. Vaikka entinen jefu-mies olenkin, niin tata epakohtaa en ole koskaan jaksanut selvittaa. Kausi ikaan kuin loppuu ennen kun se alkaakaan...

Samahan se on periaatteessa collegenkin puolella. Jo on erilaiset "bowlit" edessa, vaikka sarjat just vasta alkoivat...

Onko se siis kustannuskysymys (jengeissa reilu 50 pelaajaa) vai mista tassa on kysymys?

Korista, latkaa (kunhan vaan pelaisivat) ja varsinkin baseballia (jopa on toinen typera aaripaa, mielestani) tuleekin sitten tuutin taydelta.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Vaikka jotkut eivät sitä haluakaan uskoa niin lajin fyysisyyden vuoksi pelejä ei yksinkertaisesti voi pelata enempää. Siis kyse ei ole mistään kustannuksista tai siitä että katsojia ei kiinnostaisi -- useiden joukkueiden ottelut on myyty loppuun jo moneksi vuodeksi eteenpäin kausikortin omistajille ja NFL:n TV sopimus on ylivoimaisesti arvokkain kaikista liigoista. Sama collegessa...

Tällä kaudella pelaajia on injured reservissä muistaakseni yli 250, joukossa kymmeniä tähtiä ja joukkueiden avainpelaajia kuten Strahan, Holmes, Davis, Foster, Gannon, Boulware, Winslow, Wheatley, Armstread, Barrow, Arrington, Buckhalter, Kalu, Jansen....Boldin oli 9 viikkoa sivussa, Moss 4, McNair 4, Urlacher 3 etc etc...Pelaajia loukkaantuu kauden aikana niin paljon, että esimerkiksi 20 runkosarjaottelua olisi jo liikaa ja tällä kaudella se on ollut jo hullua.

Mielestäni etenkin harjoitusotteluita pitäisi vähentää kolmeen ja/tai training campia ja mini campeja lyhentää about viikolla. Pelaajat joutuvat nykyään liian kovaan fyysiseen rasitukseen ja seurauksena on monelle joukkueelle katastrofi.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tota ma vahan arvelinkin, vaikka en halunnutkaan uskoa sita. Kyse on kuitenkin ammattiurheilusta (vrt esim rugby, siellakin pelatan enemman).

Mika on muuten yleisin loukkaantumissyy NFLssa? Eli miksi siis jengia on noinkin paljon loukkaantuneena?

Toki tiedan lajin fyysisyyden (pelannut mm Vaahteraliigaa) ja loukkaantumisherkkyyden (kylkiluut, nilkka ja sormi, kaikki menny jossain vaiheessa poikki), etta sikali en ihmettele, joskaan en vetaisi mitaan yhdysviivoja lahellekaan tahan taalla pelattavaan lajiin...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nivusia ja polvia menee aika paljon ja sitten esimerkiksi olkapään ja ylävartalon lihaksia. Nivuset ovat kaikilla kovalla koetuksella, etenkin laitahyökkääjillä, running backeilla ja puolustuksen takamiehillä. Aivotärähdyksiä tapahtuu niin paljon, että niitä ei taideta enää edes laskea.

Murtunut sormi, käsi tai edes murtunut kylkiluu eivät juurikaan hidasta pelaajia vaan tuollaisten loukkaantumisten kanssa pelataan paljon, jos murtuma ei vain ole mikään hirveän paha.
Buffalon Travis Henry juoksi viime kaudella yli 100 yardia sen jälkeen kun oli murtanut nilkkansa.

Oma urani loppui polvivammaan ja nyt kun olen ollut kohta kaksi vuotta paikallisen pienen high schoolin valmennusryhmässä niin voin vain ihmetellä kuinka paljon niin nuorilta kavereilta jo vaaditaan fyysisesti ja henkisesti. Euroopassahan jenkkifutiksen stereotypia on ymmärtääkseni sellainen, että kuka tahansa 150 kiloa painava läski jenkki pääsisi tienaamaan miljoonia vetämällä kaksi viikkoa steroideja ja marijuanaa. Ai niin, ja vaatimuksena ammattilaissopimukselle on tietysti vielä pankkiryöstö tai raiskaus.

Collegessa meno on sitten jo täysin ammattimaista -- parhaat joukkueet esimerkiksi käyttävät NFL:n kaltaisia puolustuskuvioita etc.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Week 15

Paljon tapahtui taas viime viikolla, mutta koska tämä ketju on jäänyt yksinpuheluksi niin mennään läpi lyhyesti tärkeimmät tapahtumat.

Meadowlandissa tietysti seurattiin tarkasti miten kaksi viime kevään draftissa varattua lupausta Eli Manning ja Ben Roethlisberger pelaisivat toisiaan vastaan. Giantshan olisi valinnut Roethlisbergerin siinä tapauksessa, jos se ei olisi onnistunut hankkimaan Manningia treidissa.

Tähän asti Roethlisberger oli voittanut 11 ottelua peräkkäin mikä on rookielle NFL:n ennätys kun taas Manning oli pelannut neljä viikkoa päin helvettiä ja joutui edellisellä viikolla takaisin penkille Baltimoressa.

Ilmeisesti pelitaktiikkaan tehdyt muutokset auttoivat ja Eli näytti liigan parasta puolustusta vastaan kaikille, että kyllä ne taidot siellä jossain ovat heittämällä 16/23, 182 yds, 2 TD ja yhden syötönkatkon ottelun loppuhetkillä. Tosin uuden säännön mukaan tilanteesta olisi pitänyt tuomita defensive pass interference, mutta oh well. Kolme vakuuttavaa touchdown drivea kelpaa mulle.

Aiemmissa otteluissa Eli ei ole päässyt koskaan kunnolla rytmiin vaan on heittänyt aina kiireessä, koska on joutunut miettimään likaa vastustajan puolustusta ja monimutkaisia hyökkäyskuvioita. Lauantaina näytti kuitenkin jo paljon paremmalta. Vaikka nuorelle pelinrakentajalle pelkkä peliaika on jo arvokasta niin on myös tärkeää, että hän pystyy myös näyttämään ja käyttämään taitojaan. Seuraavaksi edessä onkin sitten jo kaksi vähän helpompaa puolustusta eli Bengals ja Cowboys, joten Elilla on mahdollisuus päättää kausi hyvällä pohjalla.

Pääosan varasti kuitenkin -- jälleen kerran -- Big Ben, joka heitti 316 yardia, yhden touchdownin ja 2 syötönkatkoa. Se tapa millä Roethlisberger ohjasi etenkin ottelun ratkaiseen touchdown driven viimeisellä neljänneksellä oli kyllä ihailtavaa. Tuntui siltä, että mihin tahansa Ben heittikin niin Steelersin laitahyökkääjistä joku oli aina siellä. Tosin Giantsin secondary auttoi tässä paljon -- Will Allen ja Terry Cousin olivat taas vaihteeksi väärässä liigassa.

Anyway, koska NFC on tänä vuonna uskomattoman surkea niin Giants on vielä mukana playoffs-taistelussa ja voittamalla kauden kaksi viimeistä ottelua yhdistettynä monimutkaisiin skenaarioihin, joiden kautta Giants ja Saints ovat molemmat kauden lopulla 7-9, Giants menisi pudotuspeleihin.

Steelers puolestaan tulee huilaamaan ensimmäisellä kierroksella ja pelaamaan todennäköisesti kaikki playoffs-ottelunsa kotona, koska Pats meni häviämään eilen Dolphinsille 29-28 MNF:ssa. Vielä se ei ole varmaa, mutta siltä näyttää.

Peyton joutuu vielä odottamaan ainakin tämän viikon sunnuntaihin asti uutta ennätystään, sillä Ravens jätti miehen vain yhteen touchdown-syöttöön ottelussa, joka oli mielestäni loistava. Näin tätä peliä kuuluu juuri pelata -- it was chess on a football field. Peyton muutti pelejä hyökkäyksessä, näytti blitzeja ja Ray Lewis muutti kuvioita puolustuksessa. Se oli kaunista.

Muista uutisista merkittävin on se, että TO loukkasi nilkkansa/jalkansa ja on koko loppukauden sivussa, mikä tietää isoja ongelmia Eaglesille. Vastustajien puolustusten ei tarvitse enää pitää kahta miestä TO:n perässä etc., joten nyt McNabbin taidot testataan kunnolla. Ainakaan sunnuntaina esitys ei ollut mitenkään vakuuttava Owensin loukkaantumisen jälkeen.

Jos katsotaan playoffs-kuvioita niin NFC:ssa Eagles ja Falcons ovat jo varmistaneet pari viikkoa sitten divisiooniensa voiton ja yhden viikon lisälevon.

Packers ja Vikings -- molemmat 8-6 -- taistelevat vielä NFC Northin voitosta ja liigan huonoimmassa divisioonassa (NFC West) Seahawks ja Rams ovat samassa tilanteessa.

Wild Cardista käydään NFC:ssa sitten tiukka taistelu ja kuten aiemmin sanoin niin on mahdollista, että vain 7 ottelua voittanut joukkue pelaa tänä vuonna NFC:n playoffseissa.

AFC:ssa Pats, Steelers, Chargers ja Colts ovat varmistaneet pudotuspelipaikat ja divisioonien voitot. Wild Cardeista taistelevat Jets, Bills, Ravens, Jaguars ja Broncos.

****

Collegen Bowl-pelit alkoivat viime tiistaina kun North Texas kävi taas häviämässä New Orleans Bowlissa, tällä kertaa Southern Missille, jonka puolustus periaatteessa voitti ottelun.

Tänään on vuorossa Champs Sports Bowl kun Georgia Tech kohtaa Syracusen. Go Orange!

Huomenna GMAC Bowlissa pelaavat Memphis ja Bowling Green ja torstaina on ohjelmassa kaksi Bowlia: Forth Worth Bowlissa ottavat yhteen Marshall ja Cincinnati. Las Vegas Bowlissa kohtaavat puolestaan Wyoming ja UCLA.

Perjantaina Hawaii ja UAB kohtaavat Hawaii Bowlissa Honolulussa.

Mielenkiintoisimmat ja valtakunnallisesti eniten huomiota keräävät Bowlit pelataan sitten vasta seuraavalla ja sitä seuraavalla viikolla kun maan parhaat college-joukkueet pääsevät vauhtiin ja huipennuksena on tottakai USC:n ja Oklahoman välinen Orange Bowl Miamissa tammikuun neljäs päivä. Auburn sai tosiaan tyytyä vain Sugar Bowliin...

Jatkoajan fantasy liigakin loppuu tällä viikolla ja Jatkoaika Bowlissa kohtaavat oikeutetusti kaksi parasta joukkuetta :)
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Re: Numbers don't Eli

Viestin lähetti JLand
Toisella puolella koko kauden aikana vain 7 touchdownia ennen tätä peliä heittänyt Kyle Boller (18/34, 219 yds, 4 TD) saatiin näyttämään Peytonilta -- tosin Heap ja Moore tekivät kyllä loistavia koppeja kaikissa touchdowneissa. Will Allenin työskentely Heapia vastaan oli lähes toivotonta.

Taas lomilla. Ma-su: Sit paukkuu sataset vikan kerran.. Uuuh, mä en kotiudu koskaan.

Boller on tosiaan yllättänyt meikäläisen muutamaankin kertaan viime aikoina.. Ensin oli kolme matsia ilman syötönkatkoa muutenkin hyvin statsein (Bollerille ennenkuulumatonta), sitten neljän TD:n esitys Giantsia vastaan (Bollerille ennenkuulumatonta). Indyn paskaa heittopuolustusta vastaan homma ei mennyt tosin enää ihan yhtä vahvasti, mutta suotaneen tämä kuitnkin anteeksi. Kehitystä on tapahtunut. Kauden alun tehottomuuden jälkeen aloin jo pitää Bolleria menetettynä lupauksena, mutta peli on avautunut ratkaisevalla hetkellä. 6'6 pitkä Clarence Moore on Jumalan lahja, eikä Randy Hymesinkaan panos ole mitenkään huonoa ollut.

Super Bowl -kahinoihin Ravensilla ei Bollerin tasoisella QB:lla ole asiaa, mutta puolustus saattaisi sinne saakka riittääkin. Peyton Manningin johtama Coltsin pelottava hyökkäys saatiin pidettyä aika aisoissa.. Tosin Bengalsia vastaan tapahtunut koomailu oli aika anteeksiantamatonta. Wild Cardiin saakka pitäisi päästä, mutta jotenkin katseet on jo suunnattu ensi kauteen. Toivotaan kuitenkin, että jengi parsiutuu vielä loppukaudesta yhteen mestaruustason porukaksi. SB:ssa esiintyminen on tällä porukalla ainoa todella tyydyttävä saavutus.

Viestin lähetti JLand
Giantsin ainoa kiinnostuksen aihe on enää Elin kehitys, mutta toisaalta tässä on vielä sekin vaara, että Chargersilla on ensi vuonna top-5 varaus draftissa kiitos Big Bluen...Ugh.
Melkein tekisi mieli sanoa, että 'told you so' :) Mutta jätetään tuonnempaan, koska ekan kauden perusteella ei kovin suuria johtopäätöksiä kannata vetää. Eli on ollut pihalla, mutta onpahan ainakin pelannut. Phil Rivers on vielä täysin vailla NFL kokemusta. Big Ben puolestaan on ollut kaikille yllätys, mutta onpahan apuakin tullut Steelersin helvetin kovalta puolustukselta ja joukkueen rissuilta. Tulevaisuus on vielä auki, mutta tässä vaiheessa San Diego näyttää vetäneen pisimmän korren draftin kohutapahtumista..

Pahoittelen, ettei viime aikoina ole pahemmin kuulunut, mutta intti painaa, intti painaa.. Joka toinen viikko gines ja tämäkin viesti tuli kohtalaisessa humalassa kirjoitettua (hence the kirjoitusvirheet). Mutta draft-asioiden lukeminen tuli juuri aloitettua, joten niihin aikoihin pitäisi viimeistään päästä kunnolla takaisin kehiin. Toivottamasti aikaisemminkin. Fantasy-liigan paska sijoitus tulee toivottavasti korjattua sitten ensi kaudella. Tripla häiritsi nyt hiukan liikaa..

Keep up the good work! Nyt Turkuun (h7yi saatana)....
 

Rocco

Jäsen
Hawaiin QB Timmy Chang teki historiaa

Siinä missä Peyton Manning pisti NFL:n yhden kauden TD-ennätyksen uusiksi heittämällä 49:nnen TD:n, college-sarjassa Hawaiin Timmy Chang pisti omalla sarallaan paremmaksi.

Mies heitti uran aikana 17.000 jaardia rikki. Edellinen ennätys on Ty Detmerin nimissä ollut 15.031 jaardia. Changin ennätys on nyt 17.072 jaardia. Kauden ja college-uran viimeisessä ottelussa, Hawaii Bowlissa, Chang heitti 405 jaardia ja johdatti kotikaupungin joukkueen, tosin vierasjoukkueena pelanneena, voittoon. Changin saldo oli 4 heitettyä TD:tä ja mies itse juoksi kertaalleen pallon maalialueelle. Tästä miehestä puhuttiin muutama vuosi sitten aivan ilmiömäisenä miehenä ja aikamoisia saldoja mies onkin vetänyt, vaikkakin isompien koulujen pelinrakentajat (Leinart, White, Campbell sekä tuhkimotarina Utahin Smith) ovat olleet otsikoissa paljon enemmän.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Hawaiin QB Timmy Chang teki historiaa

Viestin lähetti Rocco
Tästä miehestä puhuttiin muutama vuosi sitten aivan ilmiömäisenä miehenä ja aikamoisia saldoja mies onkin vetänyt, vaikkakin isompien koulujen pelinrakentajat (Leinart, White, Campbell sekä tuhkimotarina Utahin Smith) ovat olleet otsikoissa paljon enemmän.

En tiedä onko Changista koskaan puhuttu minään ilmiönä enkä näe tuota yardimäärää niin ihmeellisenä asiana -- Changin heittämät 34 touchdownia sen sijaan ovat ihan merkille pantava teko. Paremmassa koulussa parempia puolustuksia vastaan yardit ja touchdown-syötötkin olisivat todennäköisesti tulleet alas kunnolla kun otetaan vielä huomioon se, että Warriors intoutuu usein pelaamaan "throw first, think second"-show'ta.

Eilen pelattu Motor City Bowl oli mielestäni hyvä peli. Miesten ja naisten koripalloa dominoinut UConn jatkoi hyviä otteitaan futiskentällä lyömällä Toledon 39-10. Huskiesin pelinrakentajasta Dan Orlovskysta on tullut kahden viime vuoden aikana oma suosikkini.

Tänään vuorossa ovat Insight Bowl (Fighting Irish vs. Oregon State) ja Independence Bowl (Miami of Ohio vs. Iowa State).

*******

NFL:ssa Peyton tosiaan rikkoi Marinon ennätyksen erittäin hyvässä ottelussa, jossa Chargers laittoi Coltsille oikein kunnolla vastaan. Brees, Tomlinson ja Chargersin puolustus dominoivat ottelua pitkään ennen kuin vasta viimeisellä neljänneksellä Peyton pääsi vireeseen.

Jouluaattona Brett "clutch" Favre osoitti jälleen suuruutensa kun Packers löi Vikingsin 34-31. Vikes johti peliä 7 pisteellä 4 minuuttia ennen loppua, kunnes Favre organisoi upean 80 yardin TD driven ja ottelun lopulla vielä 76 yardin driven, jonka päätteeksi Ryan Longwell potkaisi ottelun ratkaiseen field goalin ajan kuluessa loppuun. Classic!

Muista otteluista mielenkiintoisin oli ehkä Panthersin ja Bucsin välinen kamppailu Tampa Bayssa, jonka Panthers voitti 37-20 ja säilytti näin vielä mahdollisuuden playoffs-paikkaan.

Muuten useat jo pudotuspelipaikkansa ratkaisseet joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan. Eaglesin McNabb kävi heittämässä eilen MNF-ottelussa ensimmäisellä neljänneksellä touchdownin ja lähti sen jälkeen suihkuun, joten Rams sai aika halvan voiton. Falconsin Vick ja Crumpler eivät pelanneet lainkaan etc.

Pittsburghissa pysähtyi varmasti koko kaupngin hengitys siinä vaiheessa kun Roethlisberger jäi makaamaan maahan loukattuaan kylkensä. Big Ben tuli vielä takaisin, mutta näytti olevan aika kovissa kivuissa.

Meadowlandissa Chad Pennington ei pystynyt hiljentämään kriitikoitaan ja mediaa, jota hän oli haukkunut viikon alussa vaan Pats löi Jetsin 23-7 ja Pennington on saanut lukea sen jälkeen kaksi päivää lehdistä kuinka hän ei pysty vieläkään voittamaan Isoja Otteluita.

Giantsin tilanne on aika koominen tällä hetkellä. Manning, Barber ja Christie (5 field goalia) tekivät tarpeeksi sen eteen, että Giantsin olisi pitänyt lyödä Bengals, mutta sen sijaan joukkue sai lähteä Ohiosta 23-22 tappion kanssa. Giants johti peliä 22-17 vielä 2 minuuttia ennen loppua ja John Kitna heitti ehkä kolme surkeitan syöttöä, jotka olen koskaan nähnyt ja Bengals joutui epätoivoiseen 4th & 10-yritykseen, jonka ei pitäisi KOSKAAN onnistua. Mutta koska kyseessä on Giants niin jopa tällaiset munaukset ovat mahdollisia. TJ Houshmandzadeh hyppäsi kahden Giants-pelaajan välistä palloon tämän kaksikon (walker & Alexander) lähinnä katsoessa vieressä. Unbelievable.

Kun Eli vielä heitti syötönkatkon seuraavalla syötöllään niin takaa-ajo jäi siihen, mutta tilanteen ei olisi ensinnäkään pitänyt olla se, että Giants tarvitsisi epätoivoisen driven tullakseen takaa. Ja sitten vielä osa näistä idiooteista väittää, että Coughlin on hävinnyt yksin kahdeksan ottelua peräkkäin. Uskon ja toivon, että kaikki nämä itkijät lähetetään välittömästi kauden päätyttyä helvettiin täältä.

Ensi viikolla pelaataankin sitten jo kauden viimeiset runkosarjaottelut ja monella joukkueella on vielä paljon voitetavaa tai hävittävää. Carolinassa Panthers saa vastaansa Saintsin kuoleman ottelussa, jonka voittaja saa NFC:n Wild Cardin ja häviäjän ottelut loppuvat. St. Louisissa Ramsin täytyy voittaa Jets, jotta sillä olisi mahdollisuus samaan Wild Cardiin ja Jetsin puolestaan täytyy voittaa tavoitteenaan AFC:n Wild Card.

Runkosarjan päättää sunnuntai-iltana Meadowlandisssa pelattava prime-time ottelu Giants vs. Cowboys, jossa panoksena on enää kunnia. Ennen kauden alkua tämän ottelun piti olla mielenkiintoinen kamppailu kahden NFC:n wid cardia tavoittelevan joukkueen välillä, mutta toisin kävi.

Jos tämän ketjun alusta katsoo esimerkiksi mun ennustuksia niin suurin osa niistä on mennyt ihan päin helvettiä. NFC Eastia pidettiin koko liigan kovimpana divisioonana, mutta Eagles sai pelata rauhassa kärjessä samalla kun Giants, Cowboys ja Redskins upposivat yhvä syvemmälle etc...

Tuloksia ja playoffs-skenaarioita tärkeämpi asia kuitenkin oli se, että yksi NFL:n kaikkien aikojen parhaista puolustuksen endeistä ja koko puolustuksen pelaajista, Reggie White kuoli sunnuntaina vain 43-vuotiaana.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Let the games begin!

No niin eli nyt on lämmittelyottelut pelattu ja viikonloppuna alkavat sitten tosipelit Wild Card-otteluilla.

Saints löi Carolinassa Panthersin ja oli menossa playoffseihin kunnes Ramsin Jeff Wilkins potkaisi jatkoajalla field goalin Jetsia vastaan ja Rams sai sillä toisen NFC:n wild cardeista. Jetsin tilanteeseen tappio ei lopulta vaikuttanut lainkaan, sillä Bills oli vähän aikaisemmin hävinnyt Steelersille kotonaan.

AFC:sta pudotuspeleihin menevät siis Patriots*, Steelers*, Colts, Chargers, Jets ja Broncos

NFC:sta puolestaan Eagles*, Falcons*, Packers, Seahawks, Rams ja Vikings.

* = first round bye

Ottelut alkavat lauantaina, jolloin San Diegossa ovat vastakkain kotijoukkue Chargers ja Jets. Seattlessa kohtaavat Seahawks ja Rams.

Sunnuntaina on vuorossa ensin Peyton Manningin Colts vastaan Broncos ja myöhemmin Lambeau Fieldilla kohtaavat Packers ja Vikings.

Ennakkoasetelmien perusteella Chargersin pitäisi lyödä Jets, jos Jetsin hyökkäyksen coordinaattori Paul Hackett ei löydä aivojaan siihen mennessä.

Seahawks vs. Rams voi kääntyä ihan miten tahansa, mutta 'Hawksin puolustus on ollut koko kauden niin epätasainen, että Bulger & co. ovat mielestäni suosikkeja.

Peyton pitää huolen siitä, että Colts tekee tarpeeksi pisteitä lyödäkseen Broncosin, mutta on eri asia riittääkö se sittenkään, koska Coltsin puolustus on täysin paska ja Plummer & Droughns pystyvät kyllä iskemään sen heikkouksiin.

Vikings menetti taas kerran otteensa loistavan kauden alun jälkeen ja pääsi lopulta vähän onnekkaastikin playoffseihin. Packers puolestaan paransi katastrofaalisen alun jälkeen ja pelasi viime viikot aika vakuuttavasti -- etenkin Mr. Clutch. Kun otetaan huomioon, että Lambeaulla on varmasti helvetin kylmä ja luvassa ehkä lumisadetta niin se antaa Packille erittäin hyvän edun, sillä Vikes pelaa kaikki kotipelinsä sisällä domessa ja sellaisilla joukkueilla on kylmässä yleensä aina vaikeuksia, Vikingsilla jostain syystä aina muita enemmän...

AFC:ssa taitaa olla ihan sama kuka Wild Card-ottelut voittaa, koska yksikään näistä joukkueista ei pysty kyllä vastaamaan Patsille tai Steelersille, ei edes Peyton tuolla puolustuksella etenkään ulkona Foxborossa kuten viime vuonnakin nähtiin.

NFC:ssa tilanne onkin sitten täysin auki, sillä Eagles on hävinnyt jo kolme kertaa peräkkäin NFC:n mestaruusottelussa ja joutuu pelaamaan ilman TO:ta, jonka piti olla se ratkaiseva tekijä matkalla Super Bowliin. Supernaturalin Falcons on todellinen musta hevonen -- sillä on hyvä, nopea puolustus. Ja Favre on aina Favre....

*****

Kuten aiemmin kirjoitin niin runkosarjan viimeisestä ottelusta ei voinut odottaa paljoa, mutta lopulta Giants ja Cowboys tarjosivat kuitenkin loistavan ottelun, joka ratkesi vasta viimeisillä sekunneilla Big Bluelle. Voitolla on aina hyvä lähteä seuraavaa kautta kohti ja kun Eli näyttää vain parantavan otteitaan niin ehkä ensi kaudesta voisi jo odottaakin jotain. Ottelun viimeinen peli oli muuten suoraan kuin Peytonin playbookista Elin vaihdettua syöttöpelistä juoksupeliin, jonka ansiosta Barber pääsi juoksemaan ratkaisevat pisteet. Lisäksi Tunan lyöminen lämmittää aina mieltä.

Nyt Accorsin tärkein tehtävä on hankkia hyökkäykseen linjaan dominoiva left tackle (Tra Thomas, Orlando Pace, Walter Jones?), jotta Petitgoutin voisi siirtää oikealle ja Diehlin takaisin guardiksi. Lisäksi Manningille olisi tilauksessa ainakin yksi kovan luokan playmaker laitahyökkääjä. Plaxico Burress kelpaisi mulle. Draftista ei voi Giantsin osalta odottaa oikein mitään, koska Manning ja Whittle treidien jälleen varauksia on tänä vuonna vain neljä. Onneksi se ykköskierroksen varaus Chargersille jäi kuitenkin vasta numeroon 12 eikä top-5:n kuten aiemmin pelkäsin.

*****

College Bowlit jatkuvat edelleen ja jäljellä on enää kaksi ottelua. Tänään Sugar Bowlissa Auburn kohtaa Virginia Techin ja huomenna college-kausi huipentuu Miamissa pelattavaan Orange Bowliin kun USC Trojans ja Oklahoma Sooners ottavat yhteen. Leinart vs. White, Peterson vs. Bush...tätä ottelua kutsutaan jo nyt nimellä "Game Of the Century".

Itse odotin Fiesta Bowlissa Pittsburghilta kovaa vastustusta Utahia vastaan, mutta toisin kävi ja Utah jyräsi yli 35-7. Utesin Alex Smith heitti 328 yardia ja 4 touchdownia sekä juoksi itse 68 yardia. Smithin lempikohde oli Paris Warren, joka otti touchdowneista kiinni 2 ja yhteensä 198 yardia. Saa nähdä siirtyykö Smith ensi kaudeksi NFL:aan vai ei...

Liberty Bowlissa nähtiin odotetusti shootout Louisvillen voittaessa Boise Staten 44-40 kaikkien aikojen suurinumeroisimmassa Libertyssa.

Rose Bowl Texasin ja Michiganin välillä oli todellinen klassinen thrilleri, jonka Texas voitti Dusty Mangumin viimeisellä sekunnilla otkaisemalla 37 yardin field goalilla 38-37. Ottelun ehdoton tähti oli kuitenkin Longhorsin pelinrakentaja Vince Young, joka dominoi peliä mielensä mukaan juoksemalla QB:lle uskomattomat 198 yardia ja 4 touchdownia sekä heittämällä 180 yardia, yhden touchdownin ja yhden syötönkatkon. Michiganin QB Chad Henne puolestaan heitti 4 touchdownia.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Saints löi Carolinassa Panthersin ja oli menossa playoffseihin kunnes Ramsin Jeff Wilkins potkaisi jatkoajalla field goalin Jetsia vastaan ja Rams sai sillä toisen NFC:n wild cardeista.

Saints tosiaan tippui mielestäni hieman epäoikeudenmukaisesti, tai ainakin olivat epäonnisia että juuri Vikings ja Rams olivat heidän kanssaan tasoissa. nfl:llän tie-breaking systeemi on hieman outo. Rams, Saints ja Vikings olivat siis kaikki tasoissa ja silloin katsotaan confferenssi tilastoa jossa saints oli ramsin jälkeen toisen 6-6 voittosuhteellaan ja Vikings oli 5-7. Kuitenkin tässä vaiheessa erotellan vain yksi joukkue eli Rams ja Vikingsin ja Saintsin välillä sitten katsottiin keskinäistä peliä jonka Vikings oli voittanut. Tuhauttavaksi tässä tekee sen että Saints oli voittanut Ramsin mutta kuitenkin hävisivät heille konfferenssi tilaston perusteella, mutta sitten kuitenkin vikings voitti heidät keskinäisen pelin perusteella.

Kyllä mielestäni jos kolme joukkuetta on tasoissa eikä yksikään ole voittanut kumpaakin toisista joukkueista jokaiselle joukkueelle pitäisi käyttää samaa kategoriaa eikä vaihtaa sitä yhtäkkiä. Jos kaikille olisi käytetty konfferenssi tilastoa olisi Saints ollut jatkossa, olisivat myös olleet jatkossa jos Vikings olisi voittanut koska he olisivat Ramsin voittaneet kahden joukkueen välisessä tie-breakissa.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Dodii... ei Broncos sentään pleijareihin pääsyä onnistunut tössimään, vaikka pari kierrosta sitten meinasi uhkaavasti siltä näyttää. Tosin, osasivat muutkin wildcard-paikasta taistelleet joukkueet pelata sen verran ristiin, että jatkomahdollisuus säilyi viimeiseen runkosarjamatsiin asti. Ja sehän vaati voittoa. Indianapolis oli jo aikaa sitten varmistanut oman jatkopaikkansa, joten heillä ei ollut tämän ottelun suhteen varsinaisia paineita. Ja sen kyllä huomasi, sillä ykköspelinrakentaja ei pelannut kuin vain ottelun alussa. Loppumatsista huolehti aivan joku muu. Järkevää toimintaa sinällään, koska avainmiehiä haluttiin säästellä tulevia koitoksia varten.

33-14 -tulokseen päättynyt matsi ei sinällään ihmeitä tarjonnut, joten ei siitä sen ihmeempiä tarvitse kirjoitella. Jaa niin... Ashley Lilie jatkoi omaa perinnettään tuulettamalla tehtyä touchdowniaan. Tällä kertaa oli vuorossa uintiliikkeet kentän pinnassa. :-)

Nämä samaiset joukkueet kohtaavatkin heti samantien ensi viikonloppuna, sillä pleijareiden eka kierros johtivat heidät vastakkain. Ottelu pelataan Indianapolisissa, joten heillä on kotietu puolellaan. Heillä on myös etu nimeltään Peyton Manning, jonka merkitystä ei sovi väheksyä. Toivottavasti Jake Plummer onnistuu vielä paremmin ja pallot löytävät useasti Droughnsin käsiin maaliin johtaen. Paineet ovat kuitenkin kotijoukkueella, sillä he ovat voittajasuosikkeja. Mutta... kuten tunnettua, pleijarit ovat lajista riippumatta aivan oma maailmansa ja kaikkea voi sattua ja tapahtua.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
En ole ihan varma, että ymmärsinkö NFL:n sivuilla olevan kaavion oikein, mutta tässä olisi oma ennusteeni NFL:n jatkopeleistä (lihavoidut jatkoon):

Saturday, Jan. 8
St. Louis at Seattle
N.Y. Jets at San Diego

Sunday, Jan. 9
Denver at Indianapolis
Minnesota at Green Bay

Divisional Playoffs
Saturday, Jan. 15
San Diego at Pittsburgh
Green Bay at Atlanta

Sunday, Jan. 16
Seattle at Philadelphia
Indianapolis at New England

Conference Championships
Sunday, Jan. 23
Green Bay - Philadelphia
Pittsburgh - New England

Super Bowl XXXIX
Sunday, Feb. 6 (FOX)
Philadelphia - New England

Patriots siis voittaisi tämän kaavan mukaan Super Bowlin. Aika näyttää kuinka moni näistäkin veikkauksista menee metsään ja kuinka moni osuu..
 
Viimeksi muokattu:

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Let the games begin!

Viestin lähetti JLand
Supernaturalin Falcons on todellinen musta hevonen -- sillä on hyvä, nopea puolustus ja Vickilla monta asetta käytettävinään hyökkäyksessä. Ja Favre on aina Favre...

Tällainen välikysymys tähän paikkaan: Mistä tulee lempinimi "Supernatural"? Olisi mielenkiintoista tietää miksi kaveri on tällaisen nimen saanut, koska kiinnostuin asiasta sen verran, että vertailin nfl.com:in tilastoja, joiden mukaan Michael Vick on ollut itse asiassa paljonkin huonompi kuin muut pelinrakentajat.

Vick heitti sivujen mukaan kuudessatoista ottelussa vain 14 touchdownia kun taas Peyton Manning 49, Brett Favre 30 ja Tom Brady 28 jne. Tässäkin ketjussa kuitenkin ylistetään Manningiä ja Vickiä vähän joka käänteessä. Mikä siis tekee Vickistä niin erikoisen?

Itse veikkaan Super Bowlin voittajaksi Philadelphia Eagleseja.
 

Rocco

Jäsen
Re: Re: Let the games begin!

Viestin lähetti Mdawg
Tällainen välikysymys tähän paikkaan: Mistä tulee lempinimi "Supernatural"?

Vickin ainutkertainen monipuolisuus.

Hän heittää todella kovaa. Heittokäsi on kun Favrella. Kova ja nopea. Tarkkuuskaan ei ole mitenkään hävettävä. Hän juoksee liigan parhaimpien keskushyökkääjien veroisesti. Nopeutta, ketteryyttä, taklausten välttämistä... kaikkea on. Tosin ihan hullua kovuutta ei ole taklausten rikkomiseen, mutta eihän pelinrakentajalta sellaista voi odottaa. Mies on siis kuin ylimääräinen keskushyökkääjä pelinrakentajan paikalla. Lisäksi miestä on vaikea säkittää.

2223 juoksujaardeja uralla 7.3 jaardin keskiarvolla. 6617 heittojaardia, 36 TD:tä ja 26 syötönkatkoa.

Vick pelaa paljon heikompien pelaajien ympäröimänä kuin moni muu huippu-pelinrakentaja. Tämä vaikuttaa paljon miehen suorituksiin. Lisäksi mies on ollut aika loukkaantunut ja tälläkin kaudella on jäänyt jonkinverran peliaikaa sivuun.

Siinä missä Favrella on todella kova hyökkäyksen linja ja laitahyökkääjät jotka saavat hänen syöttöjään kiinni + yksi liigan monipuolisimmista keskushyökkääjistä Ahman Green apuna, Culpepperillä on Randy Moss, McNabbilla on Owens ja kova hyökkäyslinja, Trent Greenillä Tony Gonzales ja niinikään huippukova hyökkäyslinja, Manningilla on Harrison + keskushyökkääjä Edgerrin James, Bradylla hyvä linja + monia kohtalaisia laitahyökkääjiä... Vickillä on oikeastaan vain Peerless Price joka on parhaimmillaankin "vain" hyvä.

Jos Vickille saisi Pricen lisäksi toisen laitahyökkääjän tai tähden a´la Moss/Owens/Harrison tai kelvollisen hyökkäyslinjan... Vick repisi hajalle puolustuksen jos toisenkin. Heittämällä tai juoksemalla. Tällähetkellä Atlanta ei etene oikein heittämällä eikä juoksemalla.

"Blessed with rare athletic abilities not before seen at the quarterback position in the history of the NFL...Possesses deft combination of blazing speed as a runner and a cannon for a left arm."

"Called the "most electrifying and exciting player in the NFL" by his peers and media throughout the League"

"With a 141 yard rushing day vs. Carolina (12/7/03), he now owns two of the top three best rushing games ever for a quarterback in NFL history"

"Established four new NFL records in 2002, including most rushing yards in a game by a quarterback with 173 yards at Minnesota"

EDIT: Lisäilty Vickistä sanottuja asioita.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Re: Re: Re: Let the games begin!

Viestin lähetti Rocco
Jos Vickille saisi Pricen lisäksi toisen laitahyökkääjän tai tähden a´la Moss/Owens/Harrison tai kelvollisen hyökkäyslinjan... Vick repisi hajalle puolustuksen jos toisenkin. Heittämällä tai juoksemalla. Tällähetkellä Atlanta ei etene oikein heittämällä eikä juoksemalla.

Onhan Vickilla tosin yksi liigan parhaista tight endeista Alge Crumpler ja takanaan loistava 1-2 bunch Warrick Dunn & TJ Duckett, joten juokseminen on se Falconsin paras ase hyökkäyksessä, mutta siihen se sitten jääkin. Price on kaikessa huonoudessaankin mielestäni yliarvostettu. Voi vain tosiaan kuvitella mitä tapahtuisi, jos Vick saisi laitahyökkääjäksi edes yhden kovan luokan playmakerin, joka jättäisi vastustajan secondaryn seisomaan paikoilleen ja antaisi näin Vickille paremman mahdollisuuden käyttää räjähtävää heittokättään. Peyton ei välttämättä olisi siinä tilanteessa enää liigan MVP.

Vickin harvinaisista taidoista kertoo paljon jo se, että koska kovia laitahyökkääjiä ei ole niin vastustajat pystyvät keskittymään paljon enemmän vain Vickin itsensä pysäyttämiseen, mutta silti kaveri juoksee joka sunnuntai puolustukset solmuun. Vickin heittonumeroihin vaikutti lisäksi aika paljon tällä kaudella se, että Falcons vaihtoi täksi kaudeksi West Coast-hyökkäykseen, jonka oppiminen ei ollut Vickille ja koko hyökkäykselle niin helppoa.

Vickin vaikutus joukkueeseensa on hyvin yksinkertainen: kun Vick pelaa niin Falcons voittaa. Kun Vick on loukkaantuneena niin Falcons vajoaa syvälle alas, kuten on nähty viime vuosina. Jos Vick pystyy viemään tämän Falcons-ryhmän loppuun asti niin tulevaisuudessa joukkuetta voi olla mahdoton pysäyttää, jos miehelle hankitaan vielä pari kunnon asetta hyökkäykseen.

Vickilla on potentiaalia muuttaa peliä kuten Lawrence Taylor tai Randall Cunningham aikoinaan. Taylorin vuoksi hyökkäyksen linjat joutuivat keskittymään enemmän ja enemmän pelinrakentajien ja running backien suojelemiseen ja Cunningham puolestaan muutti juoksipelillään puolustusten ajatusmaailmaa. Vickilla on mahdollisuus muuttaa sitä vielä enemmän.

He's just simply something supernatural.

******

Collegessa Auburn pysyi kuin pysyikin voittamattomana lyömällä Virginia Techin 16-13 Sugar Bowlissa. Auburn johti vielä viimeisellä neljänneksellä 16-0, mutta pari virhettä auttoivat Hokiesin takaisin otteluun ja Bryan Randall löysi kahdesta peräkkäin Josh Morganin touchdown-heitoillaan. Lisäksi Virginia Techin potkaisija Brandon Pace potkaisi yhden erittäin helpon field goalin ohi ja yksi laitahyökkääjistä pudotti varman TD-kopin end zonella, joten Auburn voitti vähän onnellakin ja Oklahomassa sekä USC:ssa huokaistiin varmasti helpotuksesta VT:n loppukirin aikana.

Organge Bowl alkaa tänä iltana kahdeksalta, mutta samaan aikaan pelataan myös nuorten MM-kisojen finaali, jonka ESPN kuulemma näyttää. En osaa oikein päättää kumpaa katsoisin.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Trojan force

Yllättää ettei kukaan ole vielä kommentoinut viime iltaista college-futiksen huipennusta eli Orange Bowlia. Etukäteenhän luvassa piti olla jännittävä ja verinen taistelu, joka ratkeaisi viimeisillä sekunneilla, mutta ainoa joukkue joka lähti kentältä verisenä oli Oklahoma, joka sai pahasti turpaansa USC:lta 55-19.

Sooners siirtyi johtoon ensimmäisellä neljänneksellä mutta sen jälkeen loppu olikin pelkkää Matt Leinart show'ta. USC:n tight end Dominique Byrd esitti yhden kauneimmista TD kopeista, joita on vähään aikaan nähty.

Leinart heitti 5 touchdownia ilman syötönkatkoja ja yhteensä 332 yardia. Toisella puolella viime vuoden Heisman-voittaja Jason White jäätyi jälleen kerran ratkaisuottelussa ja kun Trojansin puolustus pysäytti Adrian Petersonin (82 yardia) niin ottelun ei ollut lopulta mitään epäselvyyttä ja USC:n paikka maan ykkösenä on täysin oikeutettu. Tosin Auburn olisi todennäköisesti laittanut Trojansin kovemmalle, mutta olisi tuskin kuitenkaan pystynyt heitä voittamaan. Mutta näiden kahden ottelun (Orange Bowl ja Sugar Bowl) perusteella Auburn kyllä kärsi tästä naurettavasta BCS-systeemistä, niin sekaisin Sooners oli.

Leinartilla on nyt about viikko aikaa päättää jääkö hän vielä vuodeksi kouluun vai meneekö kevään NFL-draftiin, jossa ykkösvarauksen omistaa 49ers. USC:sta 49ersin pelastajaksi pitäisi olla Trojansin pelinrakentajalle varmasti unelmien täyttymys. En tiedä onko Leinartilla enää college-tasolla mitään todistettavaa. Itse lähtisin kyllä tuossa tilanteessa koulusta.
 

Trojan

Jäsen
Peli oli sikali paha pettymys etta odotin itsekin vahan tiukempaa taistoa. SC oli jarkyttavan hyva, yksi parhaimmista college -joukkueista joita olen nahnyt. Kaikki osa-alueet kunnossa. Pelottavaa ajatella miten kova joukkue tulee olemaan, silla suurin osa eilen kentalla olleista jatkaa myos ensi vuoden joukkueessa.
Itse uskon Leinartin jaavan viela vuodeksi kouluun. Kuten selostajatkin eilisessa pelissa totesivat, Leinart on sen tyyppinen kaveri joka viihtyy yliopistomaailmassa (enka suinkaan tarkoita akateemisessa mielessa... ;-) Toisin kuin JLand, itse jaisin kylla hanen tapauksessaan viela vuodeksi fiilistelemaan SC:n kampukselle.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Jumalauta juu nääs päivää. Colts johtaa puoliajalla jo 35-3, joten eipä Denverin suunnasta löydy tämän kauden finaalijoukkuetta. Peyton Manningin vaarallisuus on kyllä tiedossa ja hänen joukkueensa hyvyys myöskin. Mutta että... ekalla neljänneksellä 14 pinnaa ja toisella 21... se kertoo jo paljon.

Nyt kyllä voin sanoa ihan suoraan, että "me ollaan kyllä hävitty tää peli". Kausi alkaa olemaan siis pulkassa, oman suosikkini osalta, muttei pelien seurannan kannalta. Konferenssifinaalit ja SuperBowl katson joka tapauksessa, kun ne kerran on Suomen telkkarissa nähtävissä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti redcat
Jumalauta juu nääs päivää. Colts johtaa puoliajalla jo 35-3, joten eipä Denverin suunnasta löydy tämän kauden finaalijoukkuetta. Peyton Manningin vaarallisuus on kyllä tiedossa ja hänen joukkueensa hyvyys myöskin. Mutta että... ekalla neljänneksellä 14 pinnaa ja toisella 21... se kertoo jo paljon.

Jep, ei tässä ole oikein Broncosilla ollut pahemmin mahdollisuuksia missään vaiheessa, sillä Peyton on niin tulessa kuin vain voi olla. Tosin nyt toisella jaksolla Plummer on päässyt vähän parempaan rytmiin, mutta too little too late...

Joten ensi viikolla siis nähdään jälleen Pats vs. Colts ja Peytonilla on varmasti viime vuodesta paljon maksettavaa takaisin. Saa nähdä pystyvätkö edes Belichick & Crennel pysäyttämään tätä Colts-konetta tällä kertaa. Todennäköisesti Belichick luottaa Super Bowl XXV:sta ja viime vuodesta tuttuun taktiikkaan eli Pats pyrkii pitämään Peytonin pois kentältä mahdollisimman kauan ja parin penaltykin uhalla taas pelottelemaan Coltsin laitahyökkääjiä fyysisesti.

Tämä peli (Colts/Broncos) on selvä, mutta toivottavasti kohta alkavassa Packers/Vickings-matsissa nähdään vähän enemmän dramatiikkaa a'la Brett Favre. Jets ja Chargers esittivät sitä eilen ihan koko rahan edestä -- siinä oli yksi jännittävimmistä playoffs-peleistä pitkään aikaan....ja Schottenheimer hävisi taas kerran, vaikka Jets tarjosi Chargersille voittoa jatkoajalla ja sitä ennen päästämällä Boltsin tasoihin vain 11 sekuntia ennen loppua kun Jetsin linebacker Eric Barton taklasi typerästi Drew Breesia kaksi sekuntia liian myöhään ja kaiken lisäksi vielä vei kätensä Breesin päähän 4th down-heitossa. Jetsin onneksi Chargers kuitenkin munasi jatkoajalla mahdollisuutensa...

Matt Hasselbeck tosin pilasi Seahawksin mahdollisuudet yrittämällä heittoa samanlaisessa 4th down-tilanteessa ottelun lopulla, vaikka olisi juoksemalla melko varmasti tehnyt touchdownin. Engram ei saanut syöttöä kiinni ja Rams meni jatkoon.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Moonshot

Viestin lähetti JLand
toivottavasti kohta alkavassa Packers/Vickings-matsissa nähdään vähän enemmän dramatiikkaa a'la Brett Favre.

So much for Favre magic: Vikings tuli ja vei matsin kaikkia ennakkoasetelmia uhaten. Packers oli ennen tätä hävinnyt vain yhden playoffs-ottelun kotonaan Lambeau Fieldin historiassa, mutta nyt tuli toinen tappio.

Favre oli niin epätavallisen huono neljällä syötönkatkollaan ja hätäisillä ratkaisuillaan, että miestä oli edes vaikea tunnistaa Brett Favreksi. Culpepper (4 TD) puolestaan oli todella vakuuttava niin maassa kuin ilmassakin. Ja Randy "Bob Marley" Moss esitti taas yhden säälittävän TD-tanssin "vetämällä housunsa alas" yleisön edessä otettuaan kiinni ottelun lopullisesti ratkaisseen touchdownin viimeisellä neljänneksellä. Lisäksi Packersin secondary oli todella huono.

Ensi viikolla sitten taas jatketaan. Lauantaina Jets matkustaa Pittsburghiin Steelersin vieraaksi. Steelers löi Jetsin kauden lopulla ottelussa, jonka Jets olisi hyvin voinut voittaa, mutta hävisi lopulta Jerome Bettisin heitettyä touchdownin. Steelers on saanut levätä viikon, mutta Jetsilla on takanaan varmasti paljon itseluottamusta vahvistanut voitto lauantailta.

Toisessa lauantain ottelussa Rams matkustaa Atlantaan Supernaturalin vieraaksi. Ottelu pelataan sisällä domessa, joten Ramsin "high flying" hyökkäys pääsee siellä oikeuksiinsa paremmin kuin Seattlessa. Joukkueen puolustus ei kuitenkaan pelota niin paljon, että Vick, Dunn & Duckett eivät pystyisi juoksemaan sen läpi ja Vick heittämään tarvittavat touchdownit Crumplerille, mutta se edellyttää sitä, että Falcons saa pidettyä Bulgerin, Holtin ja Brucen pois kentältä.

Sunnuntaina on ensin luvassa herkullinen ottelu Philadelphiassa kun Eaglesin vieraaksi saapuu Favren pysäyttänyt Vikings. Moni ennusti tätä paria NFC:n mestaruusotteluun kauden alussa, mutta Vikings menetti loppukaudella niin paljon asemiaan, että se ei olisi niillä otteilla edes ansainnut paikkaa pudotuspeleissä. Eagles menetti TO:n ja vaikka se löikin Vikingsin kauden alussa MNF-ottelussa niin silti Vikes hallitsi sitä peliä ja keräsi esimerkiksi enemmän hyökkäysyardeja. Plus, Eagles ei ole pelannut merkityksellistä peliä lähes kuukauteen ja valmentaja Andy Reid piti parhaat pelaajansa penkillä suurimman osan kahden viimeisen viikon peleistä. Niinpä Eaglesin vire on pieni arvoitus.

Ja viimeisenä mutta ei kuitenkaan tylsimpänä nähdään viime kauden AFC Championship-ottelusta uusinta kun Peyton & co. matkustavat Foxboroon. Patsilta puuttuuvat ainakin Tyrone Poole ja Ty Law, joka oli viime kaudella yksi suurimmista tekijöistä siinä, että Pats sai Coltsin hyökkäyksen hiljennettyä. Luvassa on todennäköisesti klassinen "Chess Match" Peytonin ja Romeo Crennelin välillä.
 

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Ei kenties mikään maailman syväluotaavin kommentti, mutta paljon Steelersien pelissä tulee vaikuttamaan se pääseekö big Ben mukaan pudotuspelien nopeampaan pelirytmiin. Pallosta pitää pystyä luopumaan huomattavasti nykyistä nopeammin. Asiaa varmasti osaltaan parantaa Plaxico Burressin paluu kentälle. Mielenkiintoista on myös nähdä pystyykö duce Staley ottamaan juoksupelin haltuunsa vai luotetaanko sittenkin enemmän vanhaan sotaratsuun Jerome Bettisiin? Itse veikkaan jälkimmäistä.


En tiedä onko triidissä mainittu, mutta kenties paras tapa seurata pelejä euroopassa on tilata ne pontel.comista. 15e DVD.
 
Viimeksi muokattu:

thor

Jäsen
Tämä kausi voitaisiin aivan hyvin lopettaa tähän ja julistaa Pittsburgh Steelers mestariksi ja Super Bowlin voittajaksi. Kaikesta päätellen Ben Roethlisberger on myynyt sielunsa Saatanalle ja vastineeksi Big Ben rikkoo kaikki mahdolliset rookie-ennätykset, ei häviä peliäkään aloittavana pelinrakentajana ja korjaa vielä Super Bowlin. Muuten ei kyllä pysty käsittämään kuinka Steelers onnistui Jetsin voittamaan.

Eihän Doug Brien mikään Vinatieri tai Vanderjagt ole mutta ihan hyvä ja luotettava potkaisija kuitenkin. Mutta sitten, kauden tärkeimmällä hetkellä tyrii KAHDESTI varsinaisen peliajan loppuhetkillä mahdollisuuden voittaa ottelu hiukan päälle 40 jaardin potkulla. Jatkoajalla sitten luonnollisesti Pittsburgh hoiti homman kotiin. Potkumaalilla, kuinkas muuten.

Atlanta pahoinpiteli St.Louisin aika kovalla kädellä, yli 300 jaardia juosten ja Vick löysi vastaanottajia lyhyillä heitoilla kovalla prosentilla. Olisiko Vickin poppoosta sittenkin lyömään ilman Owensia pelaava Philadelphia? Tai Minnesota, eihän sitäkään peliä vielä ole pelattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös