Mainos

NFL season 2004–2005

  • 26 717
  • 285

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons 27-10

Alkuperäisen selostuksen kera nähtiin/kuultiin molemmat konferenssifinaalit ja ihan mukava tuota oli kuunnellakin ja samalla seurata itse peliä. Philadelphian kaksikko, Donald McNabb ja Brian Westbrook tuntuivat löytävän hyvin toisensa Atlantaa vastaan. Kavereiden yhteistyö toimi kentällä omasta mielestäni moitteettomasti. Myös Eaglesin Jeremiah Trotterin otteet pistivät silmään, kunnon "tööttejä" tuli useampaankin otteeseen.

Atlantan pelinrakentaja Michael Vickillä sen sijaan ei tuntunut olevan paras päivä, kuten tuskin oli koko joukkueellakaan. Loppujen lopuksi aika vaisu esitys Falconsilta, osaltaan parasta terää tylsytti varmasti myös Philadelphian kova puolustus. Parhaiten tästä ottelusta jäi mieleen Donald McNabbin n. 45 jaardin heitto Greg Lewisille.

Pittsburgh Steelers-New England Patriots 27-41

Tämä oli se ottelu, jota itse jännitin ennakkoon kaikkein eniten, kun oma suosikki pelasi ottelussa (New England Patriots). Patriots pelasi ottelun alun todella hyvin, kolmannella neljänneksellä Steelers sai sitten otetta pelistä ja tuli muutaman maalin päähän, mutta Deion Branch oli sitten lopulta se, joka lopetti Steelersin takaa-ajon iskemällä Patriotsin viimeisen touchdownin. Tästä ottelusta parhaiten muistiin jäi Patriotsin pelinrakentajan, Tom Bradyn huikea 60 jaardin heitto Deion Branchille, joka päättyi touchdowniin ja samaten Rodney Harrisonin syötönkatko, jonka päätteeksi mies juoksi 87 jaardin matkan tehden lopulta touchdownin.

Kokonaisuutena jälkimmäinen peli oli kenties tuota ensimmäistä ottelua parempi, ainakin omasta mielestäni. Yhtenä syynä tähän varmasti on se, että ottelussa tehtiin pisteitä varsin mukavasti.

Eiköhän tässä jo jouda nukkumaan, on tullut valvottua ihan tarpeeksi. Kahden viikon päästä sitten odotetaan sitä loppuhuipennusta, kun Philadelphia ja New England kohtaavat Super Bowlissa.
 

Rocco

Jäsen
Phi-Atl oli aika yksipuolinen show. Atlantan heikkous eli heittopeli oli liigan kovinta takakenttää vastaan oletetun kaltaisissa ongelmissa. Vain Crumpler oli ainoa todellinen uhka, Dez White ja Peerless Price ovat kuitenkin vain above average laitahyökkääjiä. Taisi selostaja sanoakin että Atlantan laitahyökkääjillä oli vähiten edettyjä jaardeja koko liigassa, eilen nähtiin miksi. Koska heittopelin uhkaa ei juurikaan saatu, Philly pystyi uhraamaan ylimääräisiä miehiä Vickin kuriinsaamista varten. Laitahyökkääjiä pidettiin kiinni oikeastaan kokoajan vain yhdellä miehellä ja jompikumpi safety oli boksissa vahtimassa Vickiä. Erittäin onnistunut taktiikka. Phillyn joukkueesta Westbrook tuli toisella jaksolla todella vahvasti mukaan ja miehen monipuolisuus tuli esille. Mies pelasi laitahyökkääjänä varsin menestyksellä ja juoksi niinikään hyvin. Terrell Owensia ei tullut edes ikävä pelin aikana.

Pittsburgh sortui aika nopeasti syötönkatkoon ja menetettyyn fumbleen. New England rokotti molemmista nopeasti. Bradyn ympärillä on hyvä hyökkäyslinja, vahva keskushyökkääjä ja nopeat laitahyökkääjät. Tasainen joukkue kaikinpuolin. Big Ben osoitti taitojaan moneen otteeseen, mutta yhtälailla pari helppoa virhettä miehelle tuli. Hänestä kuullaan vielä paljon. Puolustuksien taistelu jonka lopulta Patriots vei nimiinsä. Pittsburgh oli hyvä juoksua vastaan, mutta heittoja vastaan ei ollut paras päivä.
 

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Rupeaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä että Cowherin pitäisi keksiä jotain tai sitten jättää paikkansa. 13 vuotta ilman mestaruutta rupeaa riittämään melkein kun on metri rannasta.

Peli oli todennäköisesti viimeinen jonka Plaxico Burress pelasi Steelers paidassa. The Bus on myös tod. näk. ajanut viimeisen rundinsa NFL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Oliko kellään muulla vaikeuksia pysyä hereillä jenkkien mainostaukojen aikaan? Muuten hyvä lähetys ja asialliset selostajat.

-ipa rules
 

Rocco

Jäsen
Sanotaan ettei ollut vaikeaa, mutta tylsää oli. Itse nauhoitin pelit ja piti olla sormi pause-nappulalla jatkuvasti taukojen aikaan. Tosin edesauttoi hereilläpysymistä kun olin herännyt vasta puoli neljältä iltapäivällä sunnuntaina.
 

Steelers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins,
Mielummin olisi katsellut esim. hidastuksia. Steelers pelissä jäi yksi potkukin näkemättä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Rocco
Koska heittopelin uhkaa ei juurikaan saatu, Philly pystyi uhraamaan ylimääräisiä miehiä Vickin kuriinsaamista varten. Laitahyökkääjiä pidettiin kiinni oikeastaan kokoajan vain yhdellä miehellä ja jompikumpi safety oli boksissa vahtimassa Vickiä. Erittäin onnistunut taktiikka.

Eagles muuten pelasi loppujen lopuksi aika passiivisesti normaaliin verrattuna, vaikka toikin miehiä boxiin. Yleensä Johnson blitzaa hulluna oli vastassa ketä tahansa, mutta nyt Eaglesin puolustus pelasi aika yksinkertaisesti ja Vick pysyi kurissa. Ainoa iso muutos eli Kearsen siirtäminen oikealle eli Vickin vasemmalle puolelle toimi lähes täydellisesti -- "spy" Kearse taisi olla vain kerran ihan alussa, mutta sen jälkeen ei enää kertaakaan.

Vick muuttui lopulta paljon varovaisemmaksi loppua kohden muutaman ison pommin jälkeen ja silloin on vaikea pelata kun ajatukset eivät pysy kasassa. Muutenkin Eagles oli pallon molemmilla puolilla fyysisempi ja hyvä esimerkki tästä oli se kuinka Jon Runyan piti kipeällä polvellaan Patrick Kerneyn pimennossa yhtä virhettä lukuunottamatta. Ja Crumpler otti lukua Dawkinsin komean taklauksen jälkeen. Ouch.

Myös Pittsburghissa etenkin Pats pelasi alussa todella passiivisesti heittotilanteissa. Kun Roethlisberger odotti blitzia niin sitä ei tullutkaan ja silloin vapaita heittopaikkoja ei syntynyt tyhjään tilaan. Ja kun Bettis & Staley eivät missään vaiheessa päässeet vauhtiin niin Roethlisberger oli pakotettu heittämään. Vaikka Steelers juoksi about 160 yardia niin sitä yhtä Bettisin 25 yardin spurttia lukuunottamatta joukkueen juoksupelit jäivät lyhyeksi ja aiheuttivat vielä lisää painetta syöttöpeliin.

Voittavan ja playoffseissa koventuneen pelinrakentajan ja rookie QB:n erot tulivat lopulta aika selvästi esille. Ben teki useita selviä rookie-virheitä -- heitti pari kertaa vaarallisesti double coverageen ja ottelun periaatteessa ratkaissut Harrisonin syötönkatko oli sellainen, mitä Brady esimerkiksi ei olisi koskaan edes ajatellut heittävänsä. Collegessa tuollainen "squeeze" tight endille voi vielä onnistuakin, mutta NFL:n safetyt ja cornerit lukevat ne lähes aina pois. Lisäksi Crennel ja Belichick esittivät sellaisia kuvoita ja frontseja, joita Roethlisberger oli tuskin koskaan nähnyt. Joten ei ole ihme, että Big Ben oli vaikeuksissa, jos viikkoa aiemmin sama kaksikko oli sekoittanut Peyton Manningin pään.

Eivätkä ne yllätykset jääneet vain puolustukseen, sillä tuskin kukaan odotti, että Brady alkaisi yhtäkkiä heittää 60 yardin ja 45 yardin pommeja, koska runkosarjassa hän ei sitä tehnyt juuri lainkaan. Mutta juuri tässä on tämä Patriotsin menestyksen salaisuus: Belichick, Crennel ja hyökkäyksen coordinaattori Charlie Weis iskevät juuri silloin kun vastustaja ei osaa sitä odottaa.

Steelers oli kaiken kaikkiaan näissä playoffseissa iso pettymys varmasti kaikille. Jo Jetsia vastaan joukkue olis suurissa vaikeuksissa ja meni onnella jatkoon ja nyt ammattimaiset voittajat näyttivät miten isot pelit pelataan.

Viestin lähetti Steelers
Peli oli todennäköisesti viimeinen jonka Plaxico Burress pelasi Steelers paidassa.

Jep, toivottavasti Accorsi ja Coughlin ovat hereillä. Manning tarvitsee juuri Plaxicon tapaisen playmakerin rinnalleen...

Minnesotasta kuuluu tällä hetkellä mielenkiintoisia huhuja, sillä ilmeisesti organisaatiossa ollaan katsottu tarpeeksi Randy Mossin kiukutteluja ja Vikes olisi valmis treidaamaan miehen pois. Ainakin Raiders ja Ravens on mainittu vaihtoehtoina ja täällä lehdet ovat kirjoitelleet, että Jetsin olisi ehdottomasti hankittava Moss Meadowlandsiin, missä hän pääsisi pelaamaan Marshallista tutun pelinrakentajan Chad Penningtonin kanssa. Tämä kaksikko oli aikoinaan Marshallissa täysin pitelemätön. Jets joutuisi tosin treidaamaan ainakin John Abrahamin vaihdossa Mossiin, mutta koska kyseessä on itse Randy Moss niin dominoivan pass rusherin treidaaminen ei olisi niin paha isku.
 
Viimeksi muokattu:

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tulipas valvottua. Viideltä nukkumaan ja kahdeksaksi töihin. No, kyllähän sen kärsi, koska meille on harvoin tätä herkkua tarjolla. En ymmärtänyt mistään taktiikoista mitään, mutta mielenkiinnolla tuli silti seurattua.

Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan. Eli ennenkuin hyökkääminen alkoi niin yksi jätkä kipitti aina kentän poikki puolelta toiselle. Jos asiantuntijat voisivat vähän valaista, että mikä tämän manööverin tarkoitus oikein oli?

Mainoskatkot olivat etenkin toisessa pelissä tuskaa. Tallensin ensimmäisen pelin digiboxille, mutta koska tallennettaessa ei voi vaihtaa kanavaa niin toinen peli oli pakko jättää tallentamatta, että voi katsella jotain muuta mainoskatkojen aikana.

Veikkasin, että Eagles voittaa Super Bowlin ja hyvältähän se peli näin amatöörin silmin vaikutti.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Mdawg
Yksi asia jäi kuitenkin vaivaamaan. Eli ennenkuin hyökkääminen alkoi niin yksi jätkä kipitti aina kentän poikki puolelta toiselle. Jos asiantuntijat voisivat vähän valaista, että mikä tämän manööverin tarkoitus oikein oli?

Ilmeisesti kyseessä on toimenpide nimeltä "motion" eli pelinrakentaja saa laittaa yhden laitahyökkääjän/keskushyökkääjän poikittaisliikkeeseen ennen aloitussyöttöä.

Tällä on monta tarkoitusta.

- Selvittää tämän liikkeen perusteella onko vastassa miespuolustus tai paikkapuolustus. Jos puolustaja seuraa mukana, voi olettaa että kyseessä on miespuolustus. Jos pelaaja ei seuraa, voi olettaa että on paikka.

- Sekoittaa puolustusta kun puolustuspelaajat joutuvat katsomaan uudelleen omia vastuualueitaan jonkun pelaajan siirtyessä paikasta toiseen. Joskus saadaan epäsuotuisia kaksinkamppailuita kentälle esim. tukimies puolustamaan laitahyökkääjää tai muuta vastaavaa. Tai joskus jopa käy niin ettei kukaan puolusta jotakuta pelaajaa.

- Liikkeeseen laitettu pelaaja voidaan siirtää ylimääräiseksi blokkaajaksi mikäli puolustus laittaa miehiä paikkaan missä ei blokkaajia riittävästi ole tms.

EDIT: Esimerkiksi New Englandin yksi maali oli selkeä esimerkki motionin hyvästä käytöstä. Laitahyökkääjä liikkeeseen ja komennus takaisin. Puolustaja jätti liikaa rakoa tullessaan takaisin eikä kerennyt takaisin puolustamaan ja liukastui. TD New England. Ja selostaja sanoi että (tätä en itse ole pelaajana huomannut tekeväni) että kun laitahyökkääjä lähtee motioniin, puolustuksen pelaaja "ottaa eroa" laitahyökkääjään ja antaa pari jaardia ilmaista matkaa väliin. Nyt kävi niin.
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
ProBowl

Jees, eli sattu niin hassusti, että viime sunnuntain konfrenssifinaaleita seuratessa näin lähetyksessä mainostettavan tätä tähdistöottelua, ProBowlia joka pelataan 13. helmikuuta Honolulussa.

Meikäläinen kun saapuu naisen kanssa 12. helmikuuta Hawajiille, joten rupesin sitten säätämään lippuja netin kautta ja se onnistui yllättävän helposti ja nyt on sitten kaks lippua varattu ja vieläpä ihan hyville paikoille !!

Eli kysyisin nyt palstan NFL-diggareilta, että millanen peli on odotettavissa ?? Höntsyilyä ja näyttäviä suorituksia NHL:än tähdistöottelun tapaan ?? Paljon maaleja ja näyttävää heittopeliä ? Onko ko. ottelu arvostettu jenkkien keskuudessa ?? Onko katsomot yleensä täynnä ?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Aika turha pelihän Pro Bowl on, varsinkin kun se on kauden jälkeen ja jotkut pelaajat keksivät erinäköisiä vammoja jotta ei tarvitsisi pelata.

Kuitenkin peli on yleensä ihan kohtuullinen, jenkkifutista kun on kuitenkin aivan puolivaloilla vaikea pelata verrattuna vaikka lätkään. Puolustajat kuitenkin tekevät hommaansa ja puolustavat ja kyllä hyökkäys pelaajatkin yrittävät. Pari vuotta sitten muistan kun joku hyökkäyksen linjamies onnistui järjestämään jonkun tasoisen tappelunkin aikaiseksi. Joitain sääntömuutoksia on kuten että puolustus ei saa blitzata, ja pelinrakentajaa vaihdellaan aika usein. Yleisöstä en osaa sen kummemmin sanoa, tuskin nyt mitenkään täysi areena. Kyllä varmasti ihan mielenkiintoinen peli paikan päällä seurata ja hintansa väärti jos liput eivät nyt mitään kovin kalliita olleet.
 

Emilio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Newcastle
Itse en jenkkifutista kauheasti seuraa, mutta onhan Super Bowl aina katsottava.
Eli siis ketkä pelaajat ovat tällä kertaa seuraamisen arvoisia, eli onko jommassa kummassa porukassa jotain kohuttuja quarterbackeja yms.?
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Huomasinpas juuri että 7.2 on vapaapäivä. Ensin sunnuntaina Kärpät - Jokerit-matsiin, sitten käydä hakeen R-kioskilta tarpeeksi bisseä ja pelailla Madden 2005:sta puolille öin, sen jälkeen nautiskella tästä yhdestä maailman hienoimmista urheilutapahtumista aamuun/sammumiseen saakka. Taitaa olla parempi ottaa peli vielä nauhalle, että voi katsella uudestaan selvinpäinkin ja keskittyä hienouksiin. (Teoriassa on väärin katsoa tätä kännissä, mutta voi olla sen verran paska fiilis jääkiekon jälkeen). Go 49ers!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pitänee taas täyttää vuoden jenkkitörmäilykiintiö (kolmatta kertaa putkeen, pitäisikö alkaa huolestumaan).

Voisikos joku tehdä sellaisen pikalistauksen tulevista SP-joukkueista, että tietäisi kumpaa yrittää gloryhuntata.
Ts. pelitapa, seurattavat pelaajat jne.

Viime kaudellahan joukkueitten pelityyleissä oli suht selkeät erot, mutta entäs nyt?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Emilio
Itse en jenkkifutista kauheasti seuraa, mutta onhan Super Bowl aina katsottava.
Eli siis ketkä pelaajat ovat tällä kertaa seuraamisen arvoisia, eli onko jommassa kummassa porukassa jotain kohuttuja quarterbackeja yms.?

Molemmissa oikeastaan on. Patriotsin Tom Brady on kuin naapurinpoika. Hiljainen, vaatimaton ja ujonoloinen, mutta kentällä on erittäin lahjakas pelaaja. Kaveri ei ole hävinnyt yhtään playoffs-ottelua NFL:ssä. Jotenkin väritön, mutta todella tehokas. Eaglesien pelinrakentaja on tummaihoinen McNabb. Paljon räiskyvämpi persoona on hieman monipuolisempi. Hän juoksee enemmän ja on oikeastaan yhtä hyvä heittäjä kuin Brady. McNabb tosin ei ole voittanut paljoakaan, kolmena edellisenä kautena on tullut kuokkaan semifinaaleissa.

Eaglesilla on ehkä parempi hyökkäyksen linja, joka antaa paremmin aikaa McNabbille tehdä työtään. Huono ei ole tokikaan Patriotsien linjakaan, liigan kärkeä sekin.

Kentän väriläiskä (jos saa pelata loukkaantumisen jälkeen) on Eaglesien #81 Terrell Owens. Hieman diiva show-mies, mutta on maailman top-5 laitahyökkääjä tällä hetkellä vaikka kuka tahansa vastaisi kysymykseen. Iso, nopea, ulottuva, röyhkeä... Laitahyökkääjät muuten ovat yleisesti Patriotsilla hieman paremmat. Siellä on tasaisuutta hieman enemmän kuin on Eaglesilla. Jos T.O. pelaa niin siinä on vaikea pideltävä Patriotsien puolustukselle. Sisemmät laitahyökkääjät ovat Patriotsilla paremmat. Eagles menetti semifinaalissa Chad Lewisin jalkavammaan ja tilalle otettiin pari vuotta sitten lopettanut Jeff Thomason. Miehellä on varmasti halua näyttää.

Juoksupeleissä etu saattaa olla Patriotseilla. Corey Dillon on parempi keskushyökkääjä kuin Eaglesien omat. Tosin Brian Westbrook ja Dorsey Levens on ovat monipuolisempia kuin Dillon. Westbrookia peluutettiin laitahyökkääjänä semifinaalieissa muutamassa tilanteessa ja hyvin meni.

Puolustuksen linja on Eaglesien heiniä. Javon "The Freak" Kearse on nimensä mukaan Freak. Kaveri varmaan olisi 100m juoksussa Kalevan Kisoissa mitaleilla. Todella nopea linjamies. Simon, Walker ja Douglas siihen samaan linjaan niin siinä on hyökkäyksen linjalla tekemistä. Eagles pelaa 4-3 puolustusta, eli neljä linjamiestä ja kolme tukimiestä, kun taas Patriots pelaa 3-4:sta, kolme linjamiestä ja neljä tukimiestä. Tukimiesten taisto menee Patriotsien nimiin. Eaglesien Trotter on pelannut hyvin playoffseissa, mutta muut tukimiehet eivät ole aivan liigan huippuja. Patriotsien Bruschi, Vrabel ja McGinest ovat sellaisia kavereita että mahtuisivat pelaamaan joukkueeseen kuin joukkueeseen. Puolustuksen takakenttä on sitten Eaglesien vahvin alue. Kolme ProBowl (All-Star) -takamiestä takaa sen että Bradyn heittojen pitää olla 100% kohdallaan ja pallonkantajien kannattaa katsoa minne juoksee. Lewis/Dawkins on varmasti koko liigan paras safety-kaksikko. Patriotseilla samalle tasolle pääsee vain Rodney Harrison. Ty Law pääsisi toki, mutta mies on loukkaantunut. Eaglesien puolustus on kaikenlisäksi todella yllättävä. Koskaan ei tiedä kuka lähtee jahtaamaan pelinrakentajaa. Se voi olla ihan kuka vaan. Bradyn ja blokkaajien täytyy olla todella tarkkana...
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Rocco
Eaglesien puolustus on kaikenlisäksi todella yllättävä. Koskaan ei tiedä kuka lähtee jahtaamaan pelinrakentajaa. Se voi olla ihan kuka vaan. Bradyn ja blokkaajien täytyy olla todella tarkkana...

Jep, mutta samat sana voi sanoa myös Patriotsin puolustuksesta -- kuuluisasta Parcellsin coaching treesta lähtenyttä Belichickia ei turhaan kutsuta jenkkifutiksen Bobby Fischeriksi, verrata Vince Lombardiin ja mainita yhteydessä "genius" enemmän viimeisen vuoden aikana kuin Albert Einstein (http://www.nydailynews.com/sports/story/275629p-236043c.html).

Yhdessä puolustuksen coordinaattori Romeo Crennelin kanssa tämä kaksikko pystyy sekoittamaan kenen tahansa pelinrakentajan pään ja minkä tahansa hyökkäyksen kuviot. Jopa Peyton Manning näytti todella avuttomalta Belichickin & Crennelin puristuksessa.

Eaglesin puolustuksen coordinaattori Jim Johnson on todellinen blitzmaster ja tunnetaankin sen vuoksi liigan aggressiivisimpana puolustuksen coordinaattorina. Sieltä voi tosiaan blitzata vaikka kolme neljästä secondaryn kaverista kerralla. Belichick ja Crennel puolestaan luottavat enemmän erilaisiin hämäyskuvioihin tuomalla kentälle sellaisia puolustuskuvioita, joista on mahdoton lukea mitä on luvassa. Johnsonin ja Crennelin "chess match" onkin mielenkiintoinen seuraamisen arvoinen yksityiskohta.

Paljon ratkeaa lähinnä henkisellä puolella ja Patsilla on se etu puolellaan -- he ovat tottuneet kaikkeen Super Bowliin liittyvään hypeen etc. Jos luette kommentteja niin esimerkiksi Eaglesin Freddie Mitchell haukkui Patriotsin secondarya viime viikolla kun taas Patsin pelaajat ja valmentajat ovat käyttyneet ammattimaisesti ja tietävät mitä on tulossa. Eaglesilla Super Bowl-kokemusta ei Levensin, Kearsen ja Thomasonin lisäksi taida olla kenelläkään muulla.

On aika mahdotonta ennustaa mitä on luvassa, sillä viime vuonnakin piti tulla kahden tiukan puolustuksen selviytymistaistelu, mutta lopulta Brady, Delhomme & co. innostuivat heittämään ja juoksemaan oikein kunnolla. Sama kuvio toistui kaksi viikkoa sitten Pittsburghissa, tosin Steelersin omat amatöörimaiset virheet auttoivat tässä paljon ja kuten joskus aiemmin taisin sanoa niin Patsin hyökkäyksen coordinaattori Charlie Weis iskee isoilla peleillä juuri silloin kun sitä ei kukaan osaa odottaa.

Jenkkifutiksen vanhat viisaudet 1) "Defense wins championships" ja 2) "We have to be able to run the ball and we have to be able to stop the run" pätevät kuitenkin aina. Kun puolustus pystyy pysäyttämään juoksun niin hyökkäys ei voi käyttää Play Actionia hyväkseen ja se pakotetaan sitä kautta 8 tai 9 yardin 3rd down-tilanteisiin, joissa jokainen kentällä oleva pelaaja tietää, että tulossa on heittopeli. Vaikka moni luulee, että heittäminen olisi se tehokkain tapa tehdä pisteitä niin kaikki lähtee kuitenkin juoksusta. Tehokkaalla juoksemisella pystytään kontrolloimaan kelloa, väsyttämään puolustus tehokkaasti ja lopulta avaamaan se Play Actionilla.

Lopputulosta en lähde veikkaamaan, mutta sympatiat ovat Patriotsin puolella.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
No niin, peliin on aikaa about 28 tuntia eikä mitään keskustelua ole vielä syntynyt. Näkyykö Suomessa muuten pre-game ja half-time show't? Pre-game show'ta saa alkaa katsoa jo heti aamulla siihen asti kunnes peli alkaa. Puoliajalla esiintyy tällä kertaa Sir Paul McCartney eli alastomia kehon osia tuskin nähdään :)

Kaksi viimeistä viikkoa media on ollut kiinnostunut lähinnä vain yhdestä asiasta ja se on TO:n nilkka/jalka, joka miehen omien sanojen mukaan kestää pelaamista, vaikka leikkauksen tehnyt lääkäri ei antanutkaan lupaa -- joten TO siis pelaa.

On tosin mielenkiintoista nähdä millaisen roolin mies ottaa. Täydessä kunnossahan kaveri ei missään nimessä voi olla, mutta 75% kunnossakin TO on parempi kuin moni kaveri, joka on täysin terve. TO, McNabb ja Reid ovat kaikki sanoneet, että TO ei tule olemaan pelkkä "decoy" vaan että häntä tullaan käyttämään kunnolla.

Mielenkiinto siirtyy luonnollisesti silloin siihen, että miten Belichick & Crennel aikovat miestä puolustaa. Uskaltaako Pats jättää Owensia liikaa mies-miestä vartiointiin ja keskittyä enemmän esimerkiksi Westbrookin vai otetaanko TO tarkemmin kiinni, jolloin Wesbrook, Mitchell, Pinkston ja Lewis jäisivät paremmin vapaiksi? Pats tosin pelaa enemmän zonea kuin miestä, mutta we'll see...

Entä miten Brady pärjää Eaglesin blitzia vastaan? Brady on yksi liigan parhaista pelinrakentajista lukemaan blitzia ja käyttämään siitä syntyvät aukot hyväkseen, mutta Johnsonin blitz on niin aggressiivinen ja arvaamaton, että nyt Bradyn taidot katsotaan tosissaan.

Ja sitten kaikilta viime hetken veikkaukset peliin:

Patriots 27 - Eagles 24. Eagles tekee pelistä tasaisen, mutta NFL:n Mariano Rivera aka Adam Vinatieri ratkaisee taas kerran.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti JLand
No niin, peliin on aikaa about 28 tuntia eikä mitään keskustelua ole vielä syntynyt. Näkyykö Suomessa muuten pre-game ja half-time show't?

Viime vuonna näkyi Janetin nän... eikun Justin Timberlaken lantioliikkeet.. uhh... ja Pre-Show niinikään. Uskoisin että tänäkin vuonna digiboksin omistavat näkevät enemmän (ei Janetista) vaan showsta ylipäätään.


Tässä muuten hyvä video kaikille lajin sisäpiiriläisille... jostakin kaksinaismoralisesta syystä johtuen mainos kiellettiin ja sitä ei näytetä SuperBowlin puoliajalla. (Moderaattoreille tiedoksi: Ei näy tissejä)

Itse odotan huomiseen ainakin kaikkien hehkutusten kanssa... katson ensin konferenssifinaalit ja sen jälkeen pelaan pleikkarilla Madden2005:sta niin että sormista veri valuu... ahh.. sitten SuperBowl.

Tulosveikkaus:

Eagles 30 Patriots 27. Pats on takaa-ajaja, mutta ei tällä kerralla saa riittävää paikkaa Vinatierille.
 
Viimeksi muokattu:

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Sen verran NFL:stä on jo perillä, että Super Bowlistakin voisi jotain saada irti. Kannattaa kuulemma katsoa jo pelkän spektaakkelin takia?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti smasa
Sen verran NFL:stä on jo perillä, että Super Bowlistakin voisi jotain saada irti. Kannattaa kuulemma katsoa jo pelkän spektaakkelin takia?

Ilman muuta. Ja onhan se totta että mitä enemmän tietää lajista, sitä enemmän siitä saa irti. Kerrankin voin sanoa että "ei ole tyhmiä kysymyksiä". Niitä ei ole tässä aiheessa. Eli haaste kaikille:

Jos teillä on kysyttävää lajista, tehkää se nyt! Ennen SuperBowlia itse ainakin koitan vastata kaikille mahdollisimman hyvin kysymyksiin.

Jääkiekkokin on tyhmää ellei säännöistä tajua mitään...
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Viestin lähetti Rocco
Ilman muuta. Ja onhan se totta että mitä enemmän tietää lajista, sitä enemmän siitä saa irti. Kerrankin voin sanoa että "ei ole tyhmiä kysymyksiä". Niitä ei ole tässä aiheessa. Eli haaste kaikille:

Jos teillä on kysyttävää lajista, tehkää se nyt! Ennen SuperBowlia itse ainakin koitan vastata kaikille mahdollisimman hyvin kysymyksiin.

Jääkiekkokin on tyhmää ellei säännöistä tajua mitään...

Tässä mielessä taidan olla itseoppinut, lähinnä pelien kautta. Kun jaksaa tarpeeksi kauan tahkota, oppii taktiikoistakin jotain. Mutta jos jotain kysyttävää tulee mieleeni niin voit olla varma että kuulet minusta...
 

Rocco

Jäsen
Ilman muuta. Kaikkiin taktisiin kysymyksiin en ehkä osaa vastata koska en ole valmentaja. Olen vain entinen pelaaja. Mutta todella hienoa että muitakin kiinostuneita on Jatkoajan sivuilla seuraaamassa tätä tapahtumaa, tai lajia ylipäätään.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Ehdittekö te NFL-asiantuntijat tulla huomenna tuonne vedonlyöntiketjuun antamaan vinkkinne kun Pitkä- ja Voittajavedon kertoimet alkaa olemaan selviä (siis jälkimmäisen lopullisella tasolla)? Vai pitääkö tänne tulla erkiseen kyseleemään vinkkejä?
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Kyllähän Super Bowl tulee katsottua, kun kerran mahdollisuus on. Amerikkalainen jalkapallo on mahtava peli. Eniten mä pidän siitä, missä asemassa pelinrakentaja on. Siinä roolissa pitää olla todellinen johtaja, ja parhaat johtajat johtavat joukkueensa Super Bowliin. Siellä mitataan sitten kumpi huipuista on Todellinen Voittaja.

Itse en lähde veikkaamaan ottelun voittajaa, vaan aion nauttia upean pelin antimista ilman ennakkosuosikkeja tai inhokkeja.

Let the Game Begin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös