Mainos

NFL season 2003–2004

  • 22 144
  • 263

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Cube
Ovatko he poistuneet Super Bowlista voittajina?
Säästetään muita kuittailun vaivalta.. Eli tajusin suhteellisen nopeasti ylläolevan kysymykseni viallisuuden :) Kyllä Holmes varmaan Super Bowl -voittajana Raymond James Stadiumin kentältä poistui siinä missä muutkin vuoden 2000 Ravens-pelaajat, vaikka mies ei joukkueen aloittava running back ollutkaan. Pitäisi tällaiset jutut tajuta jo kirjoittaessa, prkl.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Vielä kun miettii, että kuinka järkyttävä tuo Lewisin päivä oli - hän olisi ylittänyt 300 yardia ilman Robinson holding penaltya. Lisäksi Lewis juoksi enemmän kuin molemmat joukkueet heittivät yhteensä! (Holcomb 147 yds + Boller 78 yds). Unimaginable.
 

Cube

Jäsen
Ja sekin on aika hurjaa, että Lewis paransi tuota ennätystä noin roimasti. Ovathan muutkin NFL:n historiassa varsin mielettömiä lukuja juosseet, mutta tällä hetkellä JLewis saa kyllä olla aika ylhäisessä yksinäisyydessään, kun kakkosena tilastossa olevaan Corey Dilloniinkin on matkaa mukavat 17 jaardia. Eipä vähään aikaan olla tätä ennätystä näin paljoa parannettukaan.. Viimeksi kai joskus 70-luvulla, kun O.J. hioi omia lukemiaan parempaan kuntoon.

Tässähän alkaa jo väkisinkin miettimään, että milloinkohan mennään yli 300 jaardin? Tällä hetkellä liigassa on niin paljon lahjakkuutta RB-tasolla, että en yhtään ihmettelisi, jos sekin sattuisi tähän parin vuoden sisään.. Turha tuollaisia on kai spekuloida. Ennätys on Jamalin siihen saakka, että joku pistää paremmaksi. Piste.

Mutta vaikka tämä tapaus luonnollisesti kerääkin paljon huomiota tällä viikolla, tapahtui NFL:ssä myös paljon muuta mielenkiintoista. Ja tapahtuu varmaan myöskin huomenna, kun Giants saa vieraakseen Dallasin. Mielenkiintoista nähdä (tai siis lukea..) laittaako kovaa taklaava Roy Williams Jeremy Shockeyn maksamaan homokommentistaan. Noh, Jeremy on iso poika (fyysisesti siis ;) ja osaa varmasti pitää huolta itsestään..

Nyt on varmaan kuitenkin jo pakko mennä nukkumaan. Valvomiseksihan tämä taas meni..
 

Vee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & NYG
Mielenkiintoinen alku on tosiaan ollut sarjassa verrattuna viime vuoteen. Seahawks on ainakin itselleni ollut suuri yllätys 2-0 alullaan, myöskin Bengals on parantanut viime vuodesta ja olikin lähellä tehdä kierroksen suuryllätyksen voittamalla Raidersin. Kitnalle olisin suonut tuollaisella pelillä jo voiton, 303 yardia Gannonin 103 vastaan on aika huikeaa. Raidersin hyökkäys ei ole oikein löytänyt viime vuotista rytmiä ja Rice olikin kritisoinut joukkueen peliä kovin sanoin.
Tänään olisi sitten omasta mielestäni edessä kierroksen odotetuin peli. Peliin tuo oman jännitteensä Parcellsin paluu Giants Stadiumille. Tämähän olisi ollut ainoa kerta tällä kaudella (runkosarjassa) nähdä Giants tositoimissa, ellei oma satelliittivastaanotin olisi sanonut kriittisellä hetkellä yhteistyötään irti ;-(. Eli täytyy vaan odotella pleijarien alkua ja toivoa parasta...
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Frying the Tuna

Jep, tänään tapahtuu sitten vihdoin se mistä on puhuttu siitä asti kun Bill Parcells nimettiin Cowboysin valmentajaksi - Tuna palaa Meadowlandsiin - of all teams - Dallasin kanssa.

80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa Giants vs. Cowboys oli yksi liigan tulisimmasta rivalrysta. Bill Parcells on verrattavissa Scotty Bowmaniin jääkiekon puolelta. Tuna johdatti Giantsin kahteen Super Bowl voittoon 1986 ja 1990 ja sen jälkeen teki ihmeitä nostamalla New Englandin ja Jetsin pohjalta huipulle. Nyt Parcells yrittää tehdä samaa nuoren Cowboys miehistön kanssa.

Parcellsin mukana takaisin Meadowlandsiin saapuvat myös Sean Payton, joka vielä viime vuonna oli Giantsin offensive coordinator ja called the plays sekä tight end Dan Campbell, jonka olisin pitänyt New Yorkissa enemmän kuin mielelläni.

Giants lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Barber oli vakuuttava viime viikon avauksessa ja Big Bluen puolustus dominoi Warneria mielensä mukaan. Offensive line selvisi tehtävästään kohtalaisesti ja tähän ottelun Fassel on tehnyt taas linjaan muutoksia -- tackle Luke Petitgout jouti jättämään Rams pelin ensimmäisen quarterin jälkeen selkävaivojen vuoksi eikä välttämättä pelaa tänään. Right tackle Ian Allen oli niin epävarma kuin osattiin pelätäkin ja todennäköisesti Allen istuu tänään penkillä. Jos Petitgout ei pysty pelaamaan, ottaa Jeff Roehl Luken paikan. Center Chris Bober siirtyy to right tackle ja rookie Wayne Lucier to center.

Petitgout(Roehl) - Seubert - Lucier - Diehl - Bober.

Toivottavasti Petitgout pystyy pelaamaan -- en oikein luota rookie Roehliin, sillä left tacklehan joutuu suojelemaan oikeakätisen quarterbackin (Collins) blind side. Muuten Giants pääsee peliin täysin terveellä miehistöllä. Griffin ja Finn ovat molemmat kunnossa ja kaksikon pitäisi pelata illalla. Shockeyn kylkiluut ovat edelleen herkät, mutta sehän ei Jeremya hidasta.

Saa nähdä millainen ilma illaksi muodostuu - säätiedotukset lupailevat sadett ja tuulta, jolloin molemmat tulevat juoksemaan palloa enemmän. Giantsin potentiaalinen hyökkäys ei viime viikolla Barberia lukuunottamatta esittänyt vielä sellaista ilotulista kuin on lupa odottaa - Amani Toomerin 98 receiving yardia (77 yardia tuli yhden pelin aikana) ja Collinsin 202 passing yardia olivat keskinkertaisia.

Cowboysin nuori quarterback Quincy Carter on vikkelä kaveri, joten Giantsin pass rushin pitää olla samalla tasolla kuin St. Louisia vastaan. Carteria ei saa päästää heittämään esimerkiksi Gallowaylle. Giantsin defensive coordinator Johnnie Lynn käytti viime vikkolla paljon blitzeja ja uusi dime package näytti toimivan loistavasti. Etenkin kovaa taklaavan Johnnie Harrisin esitys oli lupaavaa. Kunhan Strahan, Barrow ja Holmes pelaavat tasollaan niin Carterilla tulee olemaan hikinen ja tuskaisa ilta. Go G-Men!

---------------

Pats sitten meni ja voitti Phillyn. McNabb on ollut todella huono ja Philadelphiassa vaaditaan jo coach Andy Reidin erottamista. Lisäksi Carolina pystyi lopulta lyömään Tampan kun Panthers blokkasi Gramatican extra point yrityksen villin neljännen quarterin lopussa - Panthers voitti lopulta jatkoajalla John Kasayn 47 yardin field goalilla.
 
Viimeksi muokattu:

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oih voih kun vaan jotenkin keksisi, että miten näitä pelejä saisi näkymään kotitöllöön model Suomi.

Onko mitään mahdollisuutta järkevien kustannusten puitteissa?

-TommyT-

edit: ja voisihan sitä tutkia itsekin, ennenkuin hutkii. www.sajl.org ista löytyy foorumin puolelta ohjeita.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Niinhän siinä kävi, että Dallas hoiti homman kotiin OT potkumaalilla. Dallasin kickkeri Gundiff monotti 7 potkumaalia!.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tuna invasion in the Meadownlands

Mistäköhän sitä aloittaisi...

Voi vittu.

Olipahan peli - en ole todistanut koskaan samanlaista näytelmää, jossa nähtiin lähes kaikki mahdollisen draaman tuntomerkit. Cowboys näytti juoksevan helppoon voittoon, mutta Giants kehitti lopussa hurjan takaa-ajon vain menettääksen johdon viimeisellä mahdollisella hetkellä ja hävitäkseen jatkoajalla.

Giantsin hyökkäys oli ensimmäisen puoliajan täysin hukassa ja puolustus ei pystynyt pysäyttämään Dallasin juoksua sitten millään. Ramsin puolustusta viime viikolla dominoineet Barrow, Strahan, Jones & co. olivat suurissa vaikeuksissa liikkuvien Carterin, Hambrickin ja Anderssonin kanssa. Hats off to Tuna - on se Parcells vain todellinen legenda.

Toisella puoliajalla Collins, Toomer ja Hilliard sitten esittivät jo sitä mitä on odotettu, kun Giants tuli 29-14 tappioasemasta tasoihin. Matt Bryant vei Giantsin 32-29 johtoon kun ottelua oli jäljellä 11 sekuntia ja Meadowlands räjähti. Mutta sitten astui esiin taas se toinen Bryant: kaveri potkaisi pallon out of bounds ja Cowboys sai näin pallon automaattisesti to their own 40 ja Carterin hienon syötön jälkeen Gundiff tasoitti pelin 52 yardin field goalilla viimeisillä sekunneilla. Saatanan Bryant - kannattaisi opetella potkaisemaan vaikka line drive down the middle. Nythän aikaa ei kulunut yhtään ja Cowboys sai vielä noin 15-20 extra yardia. Jos Bryant olisi ymmäränyt potkaista pallon vain keskelle, olisi Big Blue voittanut, sillä Dallas tuskin olisi juossut 90 yardin kick return touchdownia tuossa tilanteessa. Uhh.

Offensive line oli alkupuoliskolla kuin jostain huonosta puujalkavitsistä - Roehl ja Bober eivät pystyneet vastaamaan Dallasin puolustuslinjaan sitten millään. Collins was sacked twice ja linja ei pystynyt luomaan Barberille yhtään tilaa juoksuihin tai järjestämään Kerrylle aikaa heittoihin.

Toisella jaksolla linja sitten asettui jo vähän paremmin paikoilleen ja Collinsilla oli aikaa tehdä ratkaisuja, jotka johtivat lopulta kolmeen touchdowniin. However, Petitgoutin poissaolo näkyi selvästi ja kolme rookieta Roehl, Lucier ja Diehl missasivat blokkauksia etc...

Giantsin run defense oli todella surkeaa - suurimmissa vaikeuksissa oli linebacker Brandon Short, eikä Giantsin secondarykaan ansaitse ylistyspuheita, sillä Galloway, Glenn ja Bryant saivat pyöriä todella vapaasti ympäri kenttää. Jotenkin vaikutti siltä, että defensive coordinator Johnnie Lynn ja Fassel eivät pystyneet kunnolla missään vaiheessa vastaamaan Parcellsin ja Paytonin organisoimaan hyökkäykseen. Giants vietti paljon aikaa puolustuksessa nickel formationissa - olisin odottanut Lynnilta paljon rohkeampaa ja aggressiivisempaa lähestymistapaa Carteriin.

Dallasista Carter (25/49, 321 yds) oli ehdottomasti ylitse muiden ja Cundiff tietysti noilla seitsemällä field goalillaan. Puolustuksesta esiin voisi nostaa Newmanin ja Ekubanin.

Giantsin parhaimmistoa olivat Amani Toomer (7 catches for 128 yards), joka nousi samalla Giantsin kaikkien aikojen receiving yards listalla ykköseksi ohi Frank Giffordin. Tiki ei päässyt missään vaiheessa kunnolla vauhtiin ja Shockey pudotteli taas turhan monta syöttöä. Collins (25/51, 265 yds, 3 TD, 2 INT) oli ok ja organisoi hienosti lopun takaa-ajon, mutta avausjaksolla oli suurissa vaikeuksissa.

Oli ehkä hyvä, että se tappio tuli nyt ja joukkue palasi takaisin maanpinnalle ennen sunnuntain ottelua Washingtonissa.

"I hope the Eagles go 0-16. Those stupid fans will burn down Philadelphia."
 
Viimeksi muokattu:

thor

Jäsen
Vielä viime viikosta, aika huonoon paikkaan tuli Martin Gramatican uran ensimmäinen ei-onnistunut lisäpistepotku. Bucs tasoitti varsinaisen peliajan viimeisellä pelillä TD:lla ottelun lukemiin 9-9 mutta Kris Jenkins ehti torjumaan entisen Argentiinan nuorten maajoukkuefutaajan (siis tämä eurooppalaisille tutumpi futis) potkun, mentiin jatkoajalle ja Carolina vei yllätysvoiton.

Viikonloppuna (tai oikeastaan alkuviikosta Suomen aikaa) jälleen useita mieleinkiintoisia otteluja. Vahvasti aloittanut Seattle saa huipputärkeässä saman divisioonan joukkueiden ottelussa vastaansa St. Louisin, jossa on käynnissä NFL:n tämän hetken kiihkein "quarterback controversy"; loukkaantumisista kärsinyt kaksinkertainen NFL:n MVP Kurt Warner on siellä syrjäytetty vakuuttavasti pelanneen Marc Bulgerin tieltä, ainakin toistaiseksi.
Ilman Michael Vickiä hiukan kompastellen etenevä Atlanta saa vieraaksen samassa divisioonassa pelaavan Tampa Bayn, tappio ei kelpaisi kummallekaan.
Kahden ensimmäisen viikon ehkä vakuuttavin joukkue, Buffalo Bills, matkustaa Miamiin ja sanasota on jo täydessä vauhdissa. Dolphinsin Brock Marion on kertonut lehdistölle Billsin tähtilaitahyökkääjä Eric Mouldsin sylkeneen viime vuonna kohti Miami-puolustajaa ja Moulds on vetänyt tästä herneet syvälle sieraimiinsa.
Maanantaina tapellaan sitten AFC:n itä-lohkon sisäinen taistelu kun Oakland Raiders matkustaa Denveriin. Äärimmäisen epätasaisesti kauden aloittanut Denverin uusi pelinrakentaja Jake Plummer lienee pelikunnossa ja onkin äärimmäisen tärkeässä roolissa. Pelkkä Clinton Portis tuskin riittää viime kauden Super Bowl-joukkueen lyömiseen.
 

Cube

Jäsen
Viime viikosta jäi mullekin vielä sellainen mieleen, että milloinkohan Clevelandin Butch Davis mahtaa malttaa lopettaa tämän Kelly Holcomb -kokeilunsa ja palauttaa aloittajan paikan Tim Couchille? Okei, onhan se helppo tässä vaiheessa kritisoida, mutta alkukauden peleissä Holcomb on tuskaillut sen verran, että väkisinkin tulee mieleen.. Brownseilla on kuitenkin sen verran WR-potentiaalia, että tuloksia pitäisi tulla. Ei sikäli, että niitä toivoisin.. Ravens on niin vihattu joukkue Clevelandissa (mistäköhän johtuu? :), etten menestystä sinnekään päin pahemmin toivo.

Piti viime viikolla kirjoitella myöskin Redskinsin hyvästä alusta ja mahdollisesta yllätysmahdollisuudesta. Giants kuitenkin vie Washingtonia tällä hetkellä sen verran pahasti, että on varmaan parempi, että jäi kirjoittamatta. Taisi niiden kahden ensimmäisen vastustajan QB-loukkaantumiset sittenkin vaikuttaa luultuani enemmän.

Jamal Lewis on muuten jälleen kerran liekeissä ja meni juuri äsken yli 100 jaardin. Terrell Suggsillakin menee hyvin. Ehkä ne puheet sopeutumisvaikeuksista ja muista negatiivisista jutuista voidaan sitten pikku hiljaa jo haudata.. Miehellä tässä vaiheessa säkitys (kauden kolmas) ja INT. Mikäs sen mukavampaa, kun Ravensilla näyttää menevän juuri nyt muutenkin aika lujaa. 24-3 -johto vieraissa jne.. No, yksi neljännes vielä jäljellä. Toivottavasti ei tapahdu mitään romahdusta. Koputetaan puuta.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Cube
Viime viikosta jäi mullekin vielä sellainen mieleen, että milloinkohan Clevelandin Butch Davis mahtaa malttaa lopettaa tämän Kelly Holcomb -kokeilunsa ja palauttaa aloittajan paikan Tim Couchille? Okei, onhan se helppo tässä vaiheessa kritisoida, mutta alkukauden peleissä Holcomb on tuskaillut sen verran, että väkisinkin tulee mieleen..
...
Piti viime viikolla kirjoitella myöskin Redskinsin hyvästä alusta ja mahdollisesta yllätysmahdollisuudesta. Giants kuitenkin vie Washingtonia tällä hetkellä sen verran pahasti, että on varmaan parempi, että jäi kirjoittamatta.
Voiko sitä enää paremmin väläyttää asiantuntemattomuuttaan muutaman rivin pituisissa teksteissä? Kelly Holcomb johdatti Clevelandin 12 pisteen takaa vierasvoittoon San Fransiscossa.. uuh. Ja Washingtonkin vei pelin jatkoajalle. No, jälkimmäinen on minun kirjoissani hyvä asia, joten mielelläni olinkin väärässä sen suhteen.

Mutta en kyllä ihan heti olisi uskonut Washingtonin ottavan kiinni NYG:n 21-3 -taukojohtoa.. Viime viikon nousu takaa voittoon Atlantaa vastaan oli kyllä huikea, mutta en osannut arvata Skinsin kykenevän moiseen kahdesti peräkkäin. Lisäksi tuo ekan jakson Kerry Collins -show sai minut jo vähän uskomaan siihen, että Washington pystyi ekassa pelissä voittoihin ainoastaan Penningtonin ja Vickin loukkaantumisten takia. Selvästikään asia ei ollut näin. Nyt viimeistään on uskottava, että tämä joukkue on todellinen. Patrick Ramsey on todellinen. Aloittajana Ramsey on voittanut ennen Giants-peliä viisi ja hävinnyt vain yhden pelin. No, Giants näytti juuri hoitavan tämän pelin jatkoajalla, joten voittotilasto on nyt sitten 5-2. Silti hyvä. Kaksikko Ramsey-Coles saattaa tehdä vielä aikamoista tuhoa tällä kaudella.. Tai miten niin saattaa - sehän on jo tehnyt.

Ravens piti onneksi johdon San Diegossa. Yhdessä vaiheessa näytti jo vähän huolestuttavalta, mutta Ed Reed vapautti piinasta katkaisemalla Drew Breesin syötön Ravensin end zonen tuntumassa. Brees heitti vielä yhden syötönkatkon ottelun viime sekunneilla Chargersin hakiessa väkisin kavennusta, joten miehen päivän saldo muodostui aika murheelliseksi: 0 td, 3 int.. Näiden lisäksi Brees heitti kuitenkin mukavat 270 jaardia aika hyvällä onnistumisprosentilla, joten ei tämä nyt mikään aivan katastrofaalinen peli miehelle ollut, ainakaan tilastojen valossa.

Ei tästä pelistä kuitenkaan sen enempää, hieno ja arvokas vierasvoitto Baltimoreen. LaDainian Tomlinson oli tänään jo aika hyvä testi Ravens-puolustukselle, ja LT menikin yli 100 jaardin, mutta ensi viikolla vasta kova paikka on, kun Chiefs tuo liigan eliittiin kuuluvan hyökkäyksensä Baltimoreen. Onneksi Chiefs-secondary ei sekään ole mitään huipputasoa, joten Kyle Boller ei joutune vieläkään mitenkään ylivoimaisen tehtävän eteen.

Mutta nyt on tämänkin yön vuodatukset suoritettu.
 

Vee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & NYG
Holcomb vakuutti ainakin allekirjoittaneen viimeistään viime vuoden wild card pelissä Steelersiä vastaan. Täytyy toivoa että joukkue saisi samanlaisen vireen päälle kuin viime kauden lopussa. Parasta voitossa oli kuitenkin että niners oli häviävänä osapuolena ;-).
Ensimmäisten kierrosten perusteella kaudesta näyttäisi tulevan aika tasainen ja muutamia yllätyksiäkin on jo näkyvissä. Seattle jatkoi hyvää alkukauttaan ja on jo 3-0! Mitään varsinaisia supertähtiähän ei Seattlen joukkueesta löydy, ellei Holmgrenia sellaiseksi lasketa.
Giantsin pelit ovat olleet melkoista vääntöä ja varsinkin Collins on ollut vakuuttava. Toomer on myös tehnyt tuhoisaa jälkeä ja varsinkin isoja pelejä josta kertoo huikea keskiarvo 23,5. Myös Barberin keskiarvot ovat rb:lle hyvät 4,7, mutta ei Barber niin näkyvä kuitenkaan ole ollut. Shockeyn alku ei ole ihan viime kauden luokkaa, mutta jo etukäteen tiedettiin kaudesta tulevan huomattavasti ensimmäistä vaikeamman.
Giantsin puolustuksessa silmiin pistävää on LB osaston epätasaisuus. Barrow ja Jones ovat kyllä liigan eliittiä, mutta Short ei tahdo millään pysyä vauhdissa mukana. Depth Chartin perusteella ei Shortille tosin ole edes varteenotettavia haastajia tarjolla.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
REDEMPTION

Yes, Big Blue haki 24-21 voiton Washingtonista - taas yhden jännitysnäytelmän päätteeksi.

Collins, Toomer, Hilliard, Barber ja Shockey organisoivat ensimmäisellä jaksolla sellaisen esityksen oikeaoppisesta hyökkäyksestä, että oksat pois. Collins löysi Hilliardin kaksi kertaa for 5 yard TD's js Toomerin loistavalla heitolla, joka päättyi 54 yardin touchdowniin ja Giants johti 21-3. Jeremy Shockey oli näköjään päästetty vihdoinkin irti ja tulos näkyi - Shock esitti upean highlight reel one-handed catch ja oli taas oma itsensä huonon Cowboys pelin jälkeen.

Sekä Rams, Cowboys että nyt Redskins ottivat kaikki Shockeyn erikoisvartiointiin mikä taas loi Collinsille lisää mahdollisuuksia käyttää vapaita Toomeria ja Hilliardia. Ike on ainakin täysin toipunut pahasta olkapääleikkauksestaan ja juoksee taas vanhaan tapaansa keskellä ja kovaa.

Kaikki ei ollut kuitenkaan niin helppoa miltä numerot ensimmäisen jakson jälkeen näyttivät. Giantsin puolustus oli alusta asti suurissa vaikeuksissa Gardnerin ja Colesin kanssa ja etenkin joukkueen secondary oli pahasti hukassa lähes koko ottelun ajan. Skins pilasi mahdollisuuksiaan miljoonalla (ok, 17) penaltylla kriittisillä hetkillä (muun muassa 1 TD called back) ja joutui tyytymään vain Hallin field goaliin.

Toisella puoliajalla 'Skins ja Ramsey aloittivat sitten oman shown ja Giantsin hyökkäys tuli yllättävän aneemiseksi - yritykset päättyi lähes järjestään third-and-out ja Ramsey käytti Colesia aseenaan kun etenkin CB Will Allen ei pystynyt pitämään miestä aisoissa. Tosin Allen pelasti Giantsin mahdolliselta tappiolta katkaisemalla hienosti Ramseyn syötön Colesille for an interception.

En ymmärrä mitä joukkueen puolustukselle on tapahtunut avausottelun jälkeen, jolloin Strahan, Barrow & co. dominoivat Warneria ja Faulkia täysin mielensä mukaan. Nyt sekä Carter että Ramsey ovat molemmat päässeet käyttämään hyväkseen Giantsin olematonta pass rushia ja secondary ei ole pystynyt pitämään omia miehiään aisoissa - eilenkin Gardner, McCants ja Coles saivat kaikki ottaa rauhassa kiinni yli 20 yardin heittoja. Defensive coordinator Johnnie Lynn näyttää luopuneen kohta kokonaan blitzista, joka hajotti Warnerin palasiksi. Giants käytti paljon zone coveragea ja Coles esimerkiksi löysi aina vapaita paikkoja keskeltä.

John Hall tasoitti ottelun field goalilla kun ottelua oli jäljellä 13 sekuntia ja San Franciscon sekä viime maanantain tapahtumat olivat varmasti kaikilla Giants faneilla mielessä.

Giants voitti kuitenkin coin tossin jatkoajalla ja Collins & co. catched fire. Brian Mitchell (joka muuten otti eilen haltuunsa ykköspaikan NFL:n kaikkien aikojen combined yards kategoriassa) juoksi kickoffin to 40, mutta Johnnie Harrisin typerä illegal block above the waist toi pallon takaisin to Giants 6.

Giants ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan Barberin 30 rushing yardia, Collinsin loistavat heitot Toomerille ja Shockeylle ja Jim Finnille ( 27 yards...upea play, jossa Giantsin F35waggle toimi täydellisesti. Skins linebacker Lavar Arrington huijattiin juoksemaan Barber kiinni, jolloin Finn jäi täysin vapaaksi sivulle.) toivat pallon to Skins 9 ja Matt Bryant voitti matsin 29 yardin field goalilla.

Ottelusta jäi aika sekava kuva, sillä joukkueet keräsivät yhteensä 33 penaltya (about 300 yardia). Ramsey & Coles pysyivät kohtalaisesti aisoissa ensimmäisne jakson, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. En oikein tiedä mitä Lynnin täytyisi tehdä, koska sekä Warner, Carter että Ramsey ovat kaikki heittäneet yli 300 yardia Big Blueta vastaan. Allen, Peterson, Williams, Stoutmire, Brown ja Harris ovat potentiaalisia ja luotettavia, mutta jostain ihmeen syystä kaikilla on ollut kauden alussa vaikeuksia kun vastustaja heittää palloa. Etenkin Stoutmiren kannattaa rauhoittua, sillä mies juoksee jatkuvasti vain isojen pommien perässä - Giantsin Darius Kasparaitis.

Joukkueen run defense kärsi selvästi Keith Hamiltonin poissaolosta - Lance Legree aloitti epävarmasti ja William Josephin esitys ei ollut sekään mikään loistava. Strahan oli myös yllättävän vaisu - toivottavasti Stray on kunnossa. Dhani Jones (7 tackles) ja Kenny Holmes (1 tackle, 1 sack) pelasivat vahvan pelin ja Mike Barrow pelasi tavallisen, luotettavan Barrow-like matsin.

Positiivista oli se, että Jim McNallyn taikaa näyttää pitävän. Giantsin offensive line (Petitgout-Seubert-Lucier-Diehl-Bober) pelasi jos nyt ei loistavan niin ainakin kelvollisen ottelun. Luke Petitgoutin paluu to left tackle näytti rauhoittavan kaikkia ja Chris Bober pelasi nyt huomattavasti paremman pelin at right tackle kuin Dallasia vastaan. Jos on mahdollisuuksia katsoa pelejä niin kannattaa seurata nuoren rookie guard David Diehlin toimintaa...

Giantsin hyökkäys näytti ja käytti vihdoinkin niitä aseita, joista sitä on kehuttu. Collinsin (24/39 - 276 yds - 3 TD) esitys jatkoajalla oli todellinen masterpiece. Tiki Barber (28 carries for 126 yds...4 catches for 18 yds) fumbled taas kerran, mutta muuten Barberin esitys oli taas vintage Tiki.

Shockey (6 catches for 92 yds) oli vihdoinkin Shockey, kuten jo tuli aiemmin todettuakin. Hilliard (7 catches for 58 yds, 2 TD) ja Toomer (4 catches for 82 yds, 1 TD) antavat Collinsille 2 bonafide asetta lisää - Toomer vei yhtä liigan parhaana pidettyä corneria, Champ Baileyta mielensä mukaan. Ensimmäistä kertaa allekirjoittanutkin voi jopa varovaisesti kehua Fasselin play calling - good mix of runs & passes! Etenkin tuo jatkoajan fake 35 waggle yllätti Washingtonin täydellisesti.

Täysin tyytyväinen otteluun ei kuitenkaan voi olla, sillä 18 pisteen johdon hukkaaminen on aika hälyyttävää ottaen huomioon, että Giants on neljässä viimeisessä ottelussaan päästänyt vastustajan kolme kertaa tulemaan takaa tasoihin aivan ottelun loppuhetkillä (SF, Cowboys, Skins).

Skinseista esiin on nostettava Ramsey (23/45, 348 yds - 2 TD) ja Coles (7 catches for 105 yds). Chad Mortonin kickoff ja punt returns olivat erittäin vaarallisia.

Giantsin bye viikko tulee hyvään väliin etenkin kun Barber taitaa olla enemmän tai vähemmän rikki (discolated finger, sprained ankle etc...) ja Hamilton saa rauhassa toipua pelikuntoon. Kahden viikon päästä Giants Stadiumilla vastaan asettuu Miami Dolphins.

Mitäs muuta eilen tapahtui....Priest Holmes on kone. Jets ja Vinny olisivat voineet voittaa kaikki kolme otteluaan, mutta joukkue ei pysty näköjään voittamaan edes vahingossa.

Packers ja Favre alkavat olla kohta oudossa tilanteessa - nyt joukkue kävi hakemassa turpaan Arizonalta. Dolphins piti Bledsoen alle sadassa yardissa ja Ricky Williams jatkaa siitä mihin jäi Jetsia vastaan. Vikings on aloittanut vahvasti, toivottavasti Dauntelle ei käynyt pahemmin.

Tänään MNF pelissä kohtaavat Raiders ja Broncos - pitäisi olla tulossa ainakin tasokas ottelu.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Vee
Giantsin puolustuksessa silmiin pistävää on LB osaston epätasaisuus. Barrow ja Jones ovat kyllä liigan eliittiä, mutta Short ei tahdo millään pysyä vauhdissa mukana. Depth Chartin perusteella ei Shortille tosin ole edes varteenotettavia haastajia tarjolla.

Mielestäni linebackers ovat pärjänneet tähän asti ihan ok. Dhani Jones on kehittynyt paljon parin viimeisen vuoden aikana ja oli eilen joukkueen paras puolustuspelaaja. Barrow nyt on yhtä luotettava kuin aina ennenkin.

Shortin ongelmana on tosiaan nopeus ja epätasaisuus - viime kaudella Brandon pelasi kauden viimeisessä regular season ottelussa Phillya vastaan ehkä uransa parhaan pelin, mutta on ollut kolmessa ensimmäisessä ottelussa aika näkymätön. Eilen Shortilla oli usein vaikeuksia esimerkiksi Canidaten kanssa. Totta on kuitenkin, että Shortin paikalle ei ole pahemmin haastajia, sillä Quincy Monk on depth chartissa strong side LB ja long shot prospect. Nick Greisen ottaa tulevaisuudessa todennäköisesti Barrowin paikan kun Mike päättää lopettaa, mutta kannattaisi kokeilla mielestäni Wes Mallardia at strong side. Wesly on ollut todella luotettava special teams hahmo ja on erittäin lupaava kaveri.

Enemmän keskittäisin huolenaiheita kuitenkin cornereihin ja safeties, koska suurimmat ongelmat ovat olleet tähän mennessä Will Allenilla ja Shaun Williamsilla, joka esimerkiksi maanantain Cowboys pelissä otti kiinni väärän receiverin ja päästi näin Dallasin field goal etäisyydelle tasoittamaan ottelu. Kovaa taklaava Johnnie Harris on ollut mieluisa yllätys. Allenin ja Petersonin pitäisi olla lähellä eliittiä, mutta molemmat ovat olleet kauden ensimmäisissä otteluissa epävarmoja.
 

Vee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & NYG
En pitäisi heittopuolustuksen epäonnistumista täysin takakentän ongelmana. Jos linja ja LB osasto eivät pysty luomaan painetta vastustajan QB:lle, niin varsinkin aluepuolustuksessa peitto pettää ennemmin tai myöhemmin. G:llä on ollut tapana viime vuosina siirtyä, varsinkin johtoasemassa täysin passiiviseen no blitz aluepuolustukseen. Kyllä siinä oli pääsyy viime vuoden katkeraan päätökseen Ninersiakin vastaan. Tosin helppo näitä kommentteja on jälkeenpäin Suomesta käsin heitellä ;-).
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Vee
En pitäisi heittopuolustuksen epäonnistumista täysin takakentän ongelmana. Jos linja ja LB osasto eivät pysty luomaan painetta vastustajan QB:lle, niin varsinkin aluepuolustuksessa peitto pettää ennemmin tai myöhemmin.

Jep, en toki tarkoittanutkaan vierittää koko syytä secondaryn harteille. Kuten jo tuli todettua niin esimerkiksi Strahan oli eilen todella vaisu ja Ramseylla usein aikaa tehdä ratkaisuja. Täytyy myös ottaa huomioon ketä Giantsilla on ollut vastassa - Warner, Faulk, Isaac Bruce, Torry Holt, Coles, Ramsey etc. pystyvät repimään minkä tahansa puolustuksen hajalle. Bring back LT! ;)

Mutta sitäkään ei voi kieltää, että Peterson, Allen & co. eivät ole pelanneet tasollaan.

G:llä on ollut tapana viime vuosina siirtyä, varsinkin johtoasemassa täysin passiiviseen no blitz aluepuolustukseen. Kyllä siinä oli pääsyy viime vuoden katkeraan päätökseen Ninersiakin vastaan.


Todellakin ja se on aiheuttanut enemmän kuin tarpeeksi päänsärkyä. Niners, Rams, 'Boys ja 'Skins käyttivät kaikki hyödykseen Big Bluen puolustusta. Tosin 49ers-pelissä tapahtui myös paljon sellaista mitä nähdään vain kerran sadassa vuodessa :)

Joukkueen varovainen lähestymistapa johtotilanteessa on saanut monet usein arvostelemaan taktiikkaa, joka näyttää illasta toiseen maksavan joukkueelle liikaa. St. Louisia vastaan Giants käytti blitzia loppuun asti ja se toimi. Eiköhän se puolustuskin kuitenkin vielä asetu paikoilleen ja kun hyökkäyskin näyttää heräävän hiljalleen eloon ja offensive line toimii, niin rauhallisin mielin voi odottaa tulevaa.
 

Rocco

Jäsen
Viime kierrokselta poimittuja

Arizona ei saanut kertaakaan uusia yrityksiä ollessaan kolmannen yrityksen edessä. Jollei kahdella ekalla saatu uusia niin aina jouduttiin punttaamaan.

Josh Scobey palautti tasan 100 jaardin aloituspotkunpalautuksen pohjiin asti.

Arizonaan tälle kaudelle siirtynyt takamies, viime SuperBowlin MVP Dexter Jackson teki aimo määrän taklauksia, 10 sooloa ja kaksi avustusta.

Vikingsien kakkos-QB Gus Frerotte heitti neljä TD:tä, kolme Randy Mossille. Minnesotan puolustus säkitti 49`ersien QB:n neljästi ja tekivät kolme syötönkatkoa. Ilmeisesti ollut hyvin ikävä paikka 49´ersien hyökkäyslinjan takana...

Pittsburghin laitahyökkääjä Hines Ward teki jälleen miehen työn, 9 koppia. Se vaan ei riittänyt Tennesseen puolustusta vastaan. Pittsburgh piti palloa huomattavasti enemmän, jaardit 379-198 Steelersien hyväksi. McNair Tennesseen pelinrakentajana kuitenkin löysi laitahyökkääjänsä kolmen TD:n arvoisesti.

Tennessee palautti kaksi syötönkatkoa pitkälle, toinen maaliin asti. Yhteensä 109 jaardia.

New Englandin QB Tom Brady heitti kolme syötönkatkoa, Washington tosin ei päässyt palauttamaan niitä yhtään minnekään. Kaksi ekaa neljännestä oli potkumaalien aika, kaksi viimeistä oli touchdownien aika. Niukka voitto Washingtonille. Syötönkatkot tulivat kalliiksi.

Jacksonvillen tulokas-QB Byron Leftvich heitti mukavan 84 jaardin touchdownin, mutta myös kolme syötönkatkoa. Samassa pelissä keskushyökkääjä LaBrandon Toefield heitti kerran palloa. 32 jaardia tuloksena. Keskus- tai laitahyökkääjän syötöt ovat aika harvinaisia mutta onnistuessaan taaatusti yllättäviä ja tehokkaita.

Ihmetyttää mitä syötönkatkoneet puolustajat ovat tehneet pallon saatuaan... Kenny Wright teki kaksi ja eteni syötönkatkojen jälkeen -46 jaardia, eli taaksepäin?!?! Onkohan kyseessä pahanmallinen tilastovirhe koska Jacksonvillen syötönkatkon tehnyt F.Bryant eteni -12 jaardia...

Syötönkatkot olivat kalliita myös tässä pelissä, Houston voitti 4:llä pisteellä.

Buffalo ei paljoakaan juossut. Koko pelissä vain 12 juoksua ja 21 jaardia. Bledsoe juoksi itse lyhyen TD:n. Heittämällä koitettiin edetä 43 kertaa. Philly juoksi 34 kertaa ja eteni 177 jaardia ja teki 2 TD:tä.

Ohion paikalliskamppailussa mentiin aika tasan. Bengals kuitenkin voitti pelin. Ottelu oli hyvin tasainen. Kaikki viisi TD:tä tehtiin heittämällä. Bengals ei menettänyt palloa kertaakaan, vanha totuus tuli toteen. Pidä pallo hallussa niin todennäköisesti voitat.

Baltimore tasoitti pelin Kansas Cityä vastaan viimeisellä neljänneksellä. Chiefsien Dante Hall kuitenkin palautti heti seuraavan aloituspotkun maliin asti. Nopea kuitti. Nuori Kyle Boller heitti kolme syötönkatkoa Ravensien paidassa. Kalliita oppirahoja.

Tukimiehet olivat kovassa vireessä. Ravensien Ray Lewis otti 10+4 taklausta, Chiefsien Mike Maslowksi 9+2.

Kalifornian kamppailussa Raiders ja Chargers mässäilivät maaleilla. Molemmat joukkueet etenivät yli 400 jaardia! Yhden San Diegon maalin syötti keskushyökkääjä LaDainian Tomlinson ja maalin teki pelinrakentaja Drew Brees. Kikkapeli jossa pallo annetaan normaalisti keskushyökkääjälle juoksua varten. Keskushyökkääjä kuitenkin heittää pallon ja tällä kerralla kohteena oli heti aloitussyötön jälkeen vapaaksi kirmannut QB Brees. Pelinrakentaja usein jää ilman huomiota heti kun peli käynnistyy, nyt San Diego rankaisi moisesta.

Itse peli meni jatkoajalle jonka ratkaisi potkaisija, Puolan junnumaajoukkueen jalkapalloilija, Sebastian Janikowski, korkein koskaan NFL:ään varattu potkaisija.

Dallas juoksi ja puolusti NY Jetsit nurin. Dallas heitti aika harvoin mutta hyvällä keskiarvolla, 15 jaardia per heittopeli. Tukimiehet Dat Nguyen Dallasista ja Sam Cowart Jetseistä ottivat 10 taklausta mieheen.

Atlanta kaipaa Michael Vickia takaisin. Liigan nopein ja ketterin pelinrakentaja jolla on kova heittokäsi, vasen käsi kaiken lisäksi, olisi tervetullut lisä hyökkäykseen. Nyt Atlanta eteni ihan OK mutta ilman tulosta. Ja hävisi aika rumin luvuin.

Denverin heittohyökkäys kaatoi Detroitin. Jake Plummer löysi tasaisesti useita vastaanottajia. Lelie, Sharpe, Smith - kaikki yli 60 jaardia ja yli 10 jaardin keskiarvolla. Harrington ja Plummer heittivät molemmat 2 TD:tä eikä yhtään syötönkatkoa. Detroitin tulokaslaituri Charles Rogers otti jälleen hyvät luvut: 62 jaardia ja 1 TD.

Indianapolis jyräsi New Orleansin. Peyton Manning heitti hurjat 6 TD:tä ja 314 jaardia. Liigan yksi parhaista kaksikoista Manning-Harrison oli jälleen tuhoisa. New Orleansin keskushyökkääjä Deuce McAllister juoksi yli 100 jaardia. Coltsien tukimies David Thornton taklasi tosi rajut 14+1 lukemat. Toistamiseen tällä kaudella yli 10 taklausta. Jim Nelson teki molemmat Coltsien syötönkatkot.

EDIT: Lisätäänpäs tähän vielä mielenkiintoinen juttu tuolta yliopistosarjojen puolelta. Texas Tech:n pelinrakentaja B.J. Symons on kuumakätinen kaveri... 44/64 onnistui, 654 jaardia!!! ja 6 TD:tä. Ei ollut viime pelissä huono myöskään Eli "Peytonin veli" Manning, 29/49, 410 jaardia ja 3 TD:tä. Itse peli päättyi 49-45 Texas Techin voittoon Manningin edustamaa Mississippiä vastaan. Mississippi-ottelua edeltänyt North Carolina State-pelissä lukemat olivat myös huimat 39/63, 586 jaardia ja 2 TD:tä. 49-21 tosin Texas Tech sen hävisi. Sitä ennen New Mexico Statea vastaan B.J. kiskoi luvut 37/54, 418 jaardia ja 5 TD:tä ja johti Texas Techin voittoon 42-28. Kauden avauksessa luvut taasen 23/38, 297 jaardia ja 3 TD. Ihan mielettömiä lukuja, olkoonkin kyseessä yliopistopallo mutta silti!!!
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Jokohan pappa-Raiders heräisi? Olis jo korkea aika. Gannon taisi palata eilen tasolleen ainakin jossain määrin. Edellisessä pelissähän kaveri veti pultit sidelinella. Janikowskilla on taas vaihteeksi ongelmia lain kanssa. Tappeli viime viikolla parin kaverin kanssa baarissa(?).
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Tuna owns the Meadowlands

Parcells on sitten eilisen kierroksen jälkeen voittanut Meadowlandsissa enemmän pelejä tällä kaudella kuin Giantsin Jim Fassel ja Jetsin Herman Edwards.

Taisin kirjoittaa aiemmin, että Jets ei voita edes vahingossa, vaikka toinen joukkue yrittäisi tarkoituksella hävitä. Aika huonolta näyttää Jetsin tilanne; 0-4 ja jo nyt todennäköisesti ulkona playoffeista. J-E-T-S SUCK SUCK SUCK

Eagleskin meni voittamaan, joten NFC East on muodostumassa yhdeksi kovimmista divisioonista.

Pat Ramsey on uskomaton.

Manningkin näköjään herää hiljalleen.
 
Viimeksi muokattu:

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
On jäänyt hieman vähemmälle kauden alun seuraaminen, mutta näyttäähän nuo Broncot pelaavan siitäkin huolimatta ihan kohtuullisesti. :-) 4-0 aloitus on ihan kohtuullinen suoritus. Viimeksi kun kausi alkoi noilla lukemilla, niin eka tappio tulikin vasta matsissa nro 14 ja kausi päättyi kannun nostoon tammi-helmikuun vaihteessa. Josko vaikka tälläkin kaudella... you never know...

Kolmessa ekassa matsissa hallinta on ollut suvereenia, kun jengi on tehnyt yli 30 pistettä/ottelu ja vastustajat jääneet kympin pintaan. Viimeisin matsi onkin sitten ollut tiukempi (20-16), mutta voitothan vain lasketaan.

Joukkueen pelaajista en niin valtaisasti tiedä, koska tällä hetkellä seuranta on ollut valitettavan satunnaista. Jotakin kuitenkin... Shannon Sharpe se vaan jaksaa porskuttaa. Tuntuu, että hän olisi pelannut jo ikuisuuden, mutta siitäkin huolimatta vielä kulkee. Jake Plummerin nimi on putkahtanut aiemmin jostain toisesta yhteydestä. Olisiko ollut näitä EuroNFL:ssä pelanneita? Voin olla kyllä väärillä jäljillä. Clinton Portis on kyllä jopa minullekin täysin uusi nimi. Saattaa tosin olla, että tämä on hänen läpimurtokautensa, joten sen takia hänestä enemmän kirjoitetaankin nyt. Vielä kouzista... Shanahan on ollut kyllä hyvä valinta jengille aikoinaan. Taisipa tulla sadas voitto Broncos-valmentajana tässä taannoin. Ei huono.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti redcat
Jake Plummerin nimi on putkahtanut aiemmin jostain toisesta yhteydestä. Olisiko ollut näitä EuroNFL:ssä pelanneita? Voin olla kyllä väärillä jäljillä. Clinton Portis on kyllä jopa minullekin täysin uusi nimi. Saattaa tosin olla, että tämä on hänen läpimurtokautensa, joten sen takia hänestä enemmän kirjoitetaankin nyt.
Aika tyytyväisenä minäkin olen seurannut Denverin otteita.. Olen aina pitänyt Broncosista ja se olikin 'suosikkini' silloin, kun en vielä amerikkalaista jalkapalloa pahemmin seurannut.
Jake Plummerista sen verran, että kaveri ei ole tainnut NFL Europessa pelata. Ainakaan tietääkseni. Plummer tuli draftista suht korkealla varauksella NFL:ään ja räpiköi uransa alkuvuodet Arizonan keskinkertaisuudessa ennen kuin siirtyi täksi kaudeksi Denveriin "seuraavaksi John Elwayksi". Portis taas on tosiaan uusi nimi. Ei ihan tämän vuoden tuotoksia, mutta viime vuoden sensaatioita kuitenkin.

Jep. Eli vielä mennestä viikonlopusta.. Ravens siis hävisi toisen kerran tällä kaudella. Kotona tuli kuokkaan edelleen tappioitta jatkavalta Kansas Citylta. Olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä tämä peli - sen verran kysymysmerkkejä se jätti ilmaan. Ennen peliä tuo lopputulos 17-10 olisi varmaan vaikuttanut ihan hyvältä (sikäli kun häviö nyt hyvältä voi vaikuttaa), koska en oikeastaan odottanut Baltimorelta pelistä voittoa ja olin merkinnyt sen "kausisuunnitelmaankin" tappioksi. Kuitenkin tapa, jolla häviö tuli jäi vähäsen kaivelemaan. Esimerkiksi tuo pelin ratkaissut Dante Hallin potkunpalautus onnistui vasta toisella yrityksellä. Ensimmäisen palautuksen Ravens pysäytti erinomaisesti KC:n 17 jaardin rajalle. Adalius Thomas kämmäili kuitenkin offsiden, joten aloituspotku uusittiin tiedetyin seurauksin.

Lisäksi aikaisemmin pelissä (kolmannella neljänneksellä) Ravensilta hylättiin kaksi touchdownia yhden driven aikana. Kyllä vitutti. Turha näistä kuitenkin on marista. Lähinnä tietysti siitä syystä, etten edes nähnyt tilanteita, mutta muutenkin.. Pelin henkihän tämä on. Sitä paitsi, paitsiot nyt yleensä ovat tuomioista selvimpiä.

Baltimoren puolustukselta joka tapauksessa hyvä matsi. Ennen viikonlopun peliä Kansas City oli paukuttanut 37 pinnaa peliä kohden. Ravens-puolustus Kuningas-Lewisin johdolla piti kuitenkin KC:n hyökkäyksen kymmenessä pisteessä ja Priest Holmesin alle 100 jaardissa. Muutenkin Ravens oli kuulemma joukkueista parempi. Sääli, että omat mokat ja Dante Hall koituivat kohtaloksi.

Hall on kyllä aika pelimies. Miehellä on jo tässä vaiheessa kautta kasassa 3 touchdownia palautuksista.. Aikamoinen tahti. Eka pelaaja koskaan, joka on palauttanut potkun touchdowniksi kolmessa peräkkäisessä pelissä. Viimeisessä yhdeksässä pelissä kuusi palautettua touchdownia. Huh!

Kyle Bollerin pelaaminen vaikuttaa valitettavasti aika vaikealta tällä hetkellä. Tämä on tietysti huono asia myös Baltimoren menestyksen kannalta, mutta enemmän olen huolissaan Bollerin itseluottamuksesta. Yksi paska kausi joukkueelle nyt on loppujen lopuksi aivan yksi ja sama, mutta jos Bollerin (jonka saamiseksi Ravens luopui todella paljosta) itseluottamus menee, on tilanne huomattavasti pahempi. Älkää käsittäkö väärin, en tietenkään odottanut Bollerin iskevän välittömästi kehiin kovia lukemia, mutta aika hankalalta tuo touhu silti tuntuu. Boller joutuu tällä hetkellä kestämään epäonnistumisia viikosta toiseen. Jätkää on viety melkeinpä joka pelissä, vaikka Ravens ei ole edes vielä pelannut kunnon pass defence -jengiä vastaan. Ei varmaan ole psyykkisesti kovin mukavaa puuhaa. No, BYE-viikon jälkeen Ravens matkaa Arizonaan Cardinalsin vieraaksi ja sen jälkeen Cincinnatiin, joten ei se vastus tästä nyt kovenekaan. Eiköhän Boller taistele tämän kovan koulutusvaiheen läpi ja ala pikku hiljaa tuntea olonsa kotoisaksi NFL:n isojen linjamiehien takana. Virheistä oppii.

Jos Bollerilla menee vielä pikkaisen vaatimattomammin, on Ravensin toinen ykköskierroksen varaus sopeutumassa NFL-maailmaan aika mallikkaasti. Terrell Suggs jatkoi viikonloppuna yhden säkityksen linjaansa ja on tässä vaiheessa saalistanut siis säkityksen jokaisessa kauden neljästä pelistä. Tämäkin on ennätys. Tai ainakin sivuaa ennätystä.. Suggsin lisäksi vain Santana Dotson on avannut NFL-uransa ottamalla säkityksen neljässä ensimmäisessä pelissään. Saapa nähdä ottaako Terrell ennätyksen haltuunsa parin viikon kuluttua.

Jamal Lewiskin on loistavassa kunnossa. Taas meni 100 rikki ja Jamal johtaa tällä hetkellä liigan rushing-tilastoa liki 200 jaardin erolla toisena tulevaan LaDainian Tomlisoniin. Pitkälti tietysti tuon legendaarisen Cleveland-pelin ansiosta. Lewisin työtaakkaa tullaan kuitenkin hieman rajoittamaan jatkossa, koska miehen halutaan olevan kunnossa vielä loppukaudestakin. Ihan aiheellinen varotoiminpide, sen verran kuluttava Lewisin pelityyli on.

Oli muuten todella mukava huomata ehdottomiin suosikkeihini lukeutuvan Peyton Manningin palaavan tasolleen.. Tai no, kyllähän kuusi touchdownia menee jo vähän Peytoninkin tason yli. Huikeaa. NFL:ssä on muutenkin tehty alkukaudesta hurjia lukemia. Saa nähdä, mitä on vielä varastossa..
 

SEGAL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miami Dolphins
Oh lord there goes another one!

On muuten Dante Hall liekeissä! Mahtavia palautuksia meis polkee takaisin päin koskakohan joukkuuet alkavat potkaisemaan pois Dante luota?

On aika monta "ylisuorittajaa liigassa tällä hetkellä Esim Kansas City, Seattle Seahawks, jne mistä mahtaa johtua joukkueiden kunto jos vertaa esim rosteria viime kauteen ei ole tullut hirveästi muutoksia niihin!

Pakko Mainita vielä College fotballista sen verran Texas Tech:in QB BJ Symons heittää aivan painajaismaisia lukuja puolustuksen koordinaattoreita ajatellen.

5ott 177comp 265att 2467yds 24td

Aivan älytöntä 500yds per peli ja 5 td per peli!
 

Cube

Jäsen
No voihan nyt helvetti..

Ravens meni sitten mokaamaan yhden näistä kauden alkupuoliskon "helpoista" peleistä. Cinci voitti kotonaan ekan jakson sättäämisen takia aivan liian helposti 34-26. Kyllähän tuo harmittaa.. Kyle Boller innostuu vihdoin heittämään palloa vähän paremmin (302 yds, 2TD), mutta pilaa sitten kaiken fumblailullaan. Ekalla neljänneksellä Boller meni rähmäämään pallon Bengalsille kahtena drivena peräkkäin. Ja sanomattakin on selvää, että molemmista tuli touchdown. Eikä Ravensin heittopuolustuskaan mitään suuria kehuja ansaitse. Bengalsin paukuttamat 250 jaardia ja kolme touchdownia ilmassa ovat aivan liikaa puolustukselle, jonka pitäisi olla yksi liigan parhaista.

Mutta löytyi pelistä toki paljon positiivistakin: Bollerin hyvät heittotilastot, Travis Taylorin herääminen (138 yds, 2TD), Jamal Lewis TAAS yli 100 jaardin, Corey Dillonin jääminen reilusti alle 50 jaardin.. Nämä eivät kuitenkaan paljoa lämmitä, kun wild card -paikka jää yhden pelin päähän. Ravensin otteluohjelma muuttuu ensi viikosta lähtien huomattavasti pahemmaksi. Alkukauden vastustajista vain Kansas Cityn voittoprosentti on yli 50. Ensi viikolla vastaan tulee aina paha Broncos ja muutamia viikkoja sen jälkeen Rams ja Phins vieraissa. Seuraavat viisi viikkoa tulevat olemaan todella vaikeita verattua alkukauteen. Loppukaudeksi ohjelma helpottuu jälleen jonkun verran, mutta onkohan sitten jo liian myöhäistä? Luulempa, että jos Ravens tällä kaudella playoffeihin selviää, johtuu se lähinnä AFC Northin surkeasta tasosta.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti SEGAL
On aika monta "ylisuorittajaa liigassa tällä hetkellä Esim Kansas City, Seattle Seahawks, jne mistä mahtaa johtua joukkueiden kunto jos vertaa esim rosteria viime kauteen ei ole tullut hirveästi muutoksia niihin!
Hmm.. No Kansas Cityn kohdalla on ainakin pidettävä mielessä, että joukkueella oli jo viime kaudella pelottavan kova hyökkäys. Sen varaan on ainakin hyvä rakentaa. Kun KC hankki vielä puolustukseen pari hieman nimettömämpää, mutta silti laadukasta ja varmaa pelimiestä (Vonnie Holliday, Dexter McCleon, Shawn Barber) oli yllätysmahdollisuus selvästi ilmassa jo ennen kauden alkua. Ja onpahan Chiefsia auttanut myöskin se, että Dante Hall ja special teams ovat pelastaneet joukkueen pari kertaa tämän kauden aikana.. Vaikken vielä olekaan vakuuttunut Kansas Cityn SB-mahdollisuuksista, on hyvä pitää mielessä, että Dick Vermeil on ennenkin tehnyt ihmeitä kolmantena kautenaan päävalmentajana.

Seattlen kohdalla on vähän sama asia. Joukkueen nuori ja kehityskelpoinen hyökkäysosasto oli viime kaudella hyvä - varsinkin Matt Hasselbeckin päästyä kehiin - mutta puolustus petti. Seahawks oli juoksupeliä vastaan liigan huonoimpia (huonoin?). Täksi kaudeksi Seattleen saapuikin uudeksi defensive coordinatoriksi arvostettu Ray Rhodes ja lisäksi joukkue kaappasi MLB Randall Godfreyn Titansista. Ja tulokset on nähtävissä. Eihän Seahawks vieläkään mikään loistava puolustusjoukkue ole, mutta onpahan kuitenkin keskikastia. Paljon paremmin siis kuin viime kaudella.

Ja voidaanpahan pientä vaihtuvuutta pitää mielestäni myöskin hyvänä asiana. Palkkakaton vuoksi vaihtuvuus on näinä päivinä NFL-joukkueiden sisällä hyvin suurta ja sen johdosta usein joudutaan uuden kauden kynnyksellä lähtemään liikkeelle puhtaalta pöydältä täysin uuden pelaajarungon kanssa. Mutta rungon pysyessä suht samana on joukkueella pohjalla jo yksi yhteinen kausi ja pelisysteemikin on jo ainakin jossain määrin hallussa. Ja taktiikan omaksumisen merkitystähän ei kannata NFL:ssä koskaan aliarvioida.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Super Bowl nähdään sitten Maikkarilta, ja toivottavasti suorana. Sopimus on tehty vuoteen 2006 saakka.

Ja tuttuun NFL-tyyliin aika yllättäjiä kärjessä, Minnesota ja KC ainoina puhtaalla pelillä, ja viime vuosina kontanneella Panthersillakin vain yksi tappio. Raiders ja Eagles sen sijaan aika pettymyksiä, kuten myös Falcons, taisi se sittenkin olla yhden miehen, eli Vickin show viime kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös