NFL season 2003–2004

  • 22 243
  • 263

Cube

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Re: Mock draft 2004, vol. 2

Viestin lähetti JLand
Vaihtoehdot top-4:n osalta ovat siis periaatteessa seuraavat

Scenario 1
1) SD Chargers - Eli Manning
2) Oakland Raiders - Robert Gallery
3) Arizona Cardinals - Larry Fitzgerald
4) NY Giants - Ben Roethlisberger

Scenario 2
1) NY Giants (Chargers) - Eli Manning
2) Oakland Raiders - Robert Gallery
3) Arizona Cardinals - Larry Fitzgerald
4) SD Chargers (Giants) - Philip Rivers

Scenario 3
1) SD Chargers - Eli Manning
2) Oakland Raiders - Roy Williams
3) Arizona Cardinals - Larry Fitzgerald
4) NY Giants - Robert Gallery
Allekirjoitan toki nuo skenaariot, mutta mielestäni useita muitakin mahdollisuuksia TOP4:n suhteen on. Lisäksi vaikea uskoa, että Chargers ottaisi Riversin heti nelosena, kun joukkue voisi rauhallisin mielin treidata tuossa tilanteessa vielä jonkun verran alaspäin. En usko, että kukaan tulisi yrittämään kovin kuumeisesti nousua top10:iin Riversin tähden niin kauan kuin Big Ben on vielä listoilla.. Eli San Diegon kannalta olisi järkevää tiputtautua vaikka Clevelandin tai Jacksonvillen paikalle. Molemmilta joukkueilta pitäisi löytyä kiinnostusta. Toisaalta jos Gallery ei mene Oaklandiin, niin saattaapa Chargers hyvin hänetkin nelospaikaltaan ottaa. Vaikea juttuja, mutta kohtahan totuus nähdään..
 

Cube

Jäsen
Uuh, aika käy vähiin.. Itseni viihdyttäminen mockia kokoamalla kuitenkin jatkuu edelleen.

Tradet:
San Diego <-> New York Giants
Detroit <-> Buffalo

1. New York Giants (from SD) - QB Eli Manning, Mississippi
2. Oakland Raiders - WR Roy Williams, Texas
3. Arizona Cardinals - WR Larry Fitzgerald
4. San Diego Chargers (from NYG) - OT Robert Gallery, Iowa
5. Washington Redskins - S Sean Taylor, Miami
6. Buffalo Bills (from DET) - TE Kellen Winslow Jr., Miami
7. Cleveland Browns - CB DeAngelo Hall, Virginia Tech
8. Atlanta Falcons - DT Tommie Harris, Oklahoma
9. Jacksonville Jaguars - DE Kenechi Udeze, USC
10. Houston Texans - DE Will Smith, Ohio State

Näillä mennään. Katsotaan, jos saisi loppukierroksenkin vielä koottua tässä seuraamisen ohessa.. Eipä siinä varmaan pahemmin järkeä ole enää sen jälkeen, kun listan alkupää kusee totaalisesti :) No katsotaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Welcome to New York, Eli

Yes, yes yes. Oli eilen ja vieläkin aika epätodellinen olo kun sain selville, että Eli tulee New Yorkiin. Ensin sain tietää, että Giants on ottanut Philip Riversin ja ajattelin, että Accorsi on seonnut täydellisesti, koska vapaana olivat vielä Taylor, Williams ja Roethlisberger. Sitten kuitenkin Yankee Stadiumin scoreboardilla luki, että Giants on treidannut Riversin San Diegoon vaihdossa Manningiin ja se sai Stadiumilla aikaan suuremmat suosionosoitukset kuin joukkueiden lineup esittelyt.

Riversin lisäksi Giants antoi Chargersille tämän vuoden draftin kolmannen kierroksen varauksen sekä ensi vuoden 1 & 5 kierrosten varaukset. Se voi vaikuttaa aika isolta hinnalta ja sitä se onkin, mutta se on sen arvoista - etenkin kun kyseessä on quarterback, jonka sukunimi on Manning.

New Yorkin fanit eivät ole niitä kaikkein kärsivällisimpiä, joten saa nähdä millaisen vastaanoton Eli saa kun peli ei ensimmäisellä kaudella kuljekaan. Isoveli Peyton oli ensimmäisellä kaudellaan 3-13 ja johtii liigaa interceptioneissa. Giants tuskin jää 3-13, mutta Eli tulee silti tekemään tänä vuonna paljon virheitä, jotka vaan täytyy kestää.

Parin vuoden päästä voidaankin sitten odottaa, että Eli heittää Peytonin kaltaisia numeroita, kerää peräkkäisiä All Pro, Pro Bowl ja MVP valintoja sekä johtaa Big Bluen Super Bowliin. Niin olisi ainakin parasta tapahtua, sillä Elin odotetaan muuttavan organisaation suunnan samalla tavalla kuin LT teki aikoinaan. Toiseen Dave Brown-virheeseen ei ole varaa. Seuraavan franchise quarterbackin hankkiminen pitäisi olla ajankohtaista vasta aikaisintaan 2016. Toiseen Dave Brown-virheeseen ei ole varaa.

Manningin tulo tarkoittaa sitä, että Kerry Collinsin aika Meadowlandsissa on täynnä ja Manningille haetaan tälle kaudelle tueksi joku halvempi kokenut QB -- Jeff Blake? Myös Kurt Warner on esiintynyt spekulaatioissa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti scholl
Aikamoista, että 6 Miami (fla.) pelaajaa varattiin ekalla rundilla.

Ei tuossa nyt mitään niin ihmeellistä ollut, koska etukäteen tiedettiin, että Miamista tulee tänä vuonna erittäin kova ryhmä. Taylor ja Winslow ovat olleet jo kuukausia varmoja top-10 pickeja, Wilfork yhdessä Tommie Harrisin kanssa yksi draftin parhaista DL-pelaajista ja Vilma sekä Williams draftin top-2 LB pari. Vernon Garey puolestaan oli selvästi draftin paras guard.
 

scholl

Jäsen
Re: Welcome to New York, Eli

Viestin lähetti JLand
Yes, yes yes. Oli eilen ja vieläkin aika epätodellinen olo kun sain selville, että Eli tulee New Yorkiin.

Siis, vähän off topicia:

Onkohan missään lajissa tai joukkueessa käynyt koskaan aiemmin noin, että samassa perheessä kolme top 2 varausta (pojat 1. ja 1., faija 2.)?

Miten muuten Sutterit aikoinaan varattiin NHL:ään? Heitähän tosin oli melkein joukkueellinen, joten vähän eri juttu.
 

Cube

Jäsen
Eka päivä ja ensimmäiset kolme kierrosta oli ja meni. Yllätyksiä ja outoja vetoja mahtui jälleen kerran mukaan.

3/10 mulla oikein, joista yksi oikeastaan vain periaatteessa. Hyvin meni.

Tällaiseksihan tuo TOP10 lopulta muodostui:

1. San Diego Chargers: Eli Manning (Oikeudet kaupattiin Giantsille n. tunti varaamisen jälkeen)
2. Oakland Raiders: Robert Gallery
3. Arizona Cardinals: Larry Fitzgerald
4. New York Giants: Philip Rivers (Oikeudet puolestaan San Diegoon)
5. Washington Redskins: Sean Taylor
6. Cleveland Browns (from DET): Kellen Winslow
7. Detroit Lions (from CLE): Roy Williams
8. Atlanta Falcons: DeAngelo Hall
9. Jacksonville Jaguars: Reggie Williams
10. Houston Texans: Dunta Robinson

- Giants maksoi käsittämättömästi ylihintaa Eli Manningista. QB:t Manning ja Rivers vaihdettiin päittäin ja tämän lisäksi Giants lähetti San Diegoon vielä tämän vuoden kolmannen sekä ensi vuoden viidennen ja ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa. Ei mitään järkeä minun nähdäkseni. Giants tuskin tulee ensi vuonna dominoimaan, joten tuo ykkösvaraus saattaa hyvinkin olla jopa kymmenen kärjestä.. Varsinkin, jos Manningia aletaan ajaa välittömästi sisään. Ja kaikki tämä vain (ennakkoon katsottuna) hieman paremman pelinrakentajan takia. Tietysti jos EManningista kehittyy veljensä tasoinen pelaaja, ei kukaan tule enää kritisoimaan tätä kauppaa, mutta tällä hetkellä se vaikuttaa jokseenkin järjettömältä. Chargers pelasi tilanteen täydellisesti.
Lisäksi ihmettelen jonkun verran, että miksi Eli ylipäätään halusi New Yorkiin niin palavasti. Giants on hieno ja perinteikäs joukkue ja New York kaupunkina tietysti ainutlaatuinen, mutta enpä tiedä onko vaihtoehto Elille sopivin. Ensinnäkin, hänet tullaan ajamaan aivan paskaksi tuon linjan takana (55? säkitystä päästetty viime kaudella.. ok, Chris Sneen draftaus kakkoskierroksella oli hyvä veto, muttei vielä itsessään korjaa ongelmaa). Toiseksi, New Yorkissa Manningiin kohdistuvat paineet ovat todella massiivista luokka. Kaveriin on jo valmiiksi ladattu huikeita odotuksia sen suhteen, että hänen pitäisi nousta isänsä ja veljensä tasoiseksi pelaajaksi. Vaikea uskoa, että vaativassa kaupungissa pelaaminen helpottaisi kehitystä. Näkyvyyttä se varmasti antaa, mutta se ei välttämättä ole aina positiivinen asia. Sitä paitsi, kyllä Peytonkin aivan riittävästi näkyvyyttä saa valtakunnallisessa mediassa, vaikka pelaakin yhdessä NFL:n huonoimmista jalkapallokaupungeista. Kun pelaa hyvin, niin saa varmasti humiota. Oli kyseessä sitten LA tai Alaska.
Ja JLand: Voin vakuuttaa, että tämä kauppa tulee harmittamaan sinua viimeistään ensi vuonna. Usko pois, draftin seuraaminen ilman ykköskierroksen varausta ei ollut kivaa.

- Muitakin tyhmiä vetoja nähtiin: Cleveland luopui kakkoskierroksen varauksestaan noustakseen yhden pykälän Kellen Winslown ottamista varten. Winslowsta tulee todennäköisesti tähti, mutta hänen saaminen Clevelandiin ei ollut kuitenkaan niin tärkeää, että sen takia olisi kannattanut toisen kierroksen varauksesta luopua.
Myös Buffalon varaukset olivat vähän kyseenalaisia: Lee Evans 13. vuorolla oli turhan korkealla ja 22 paikalle treidaaminen pelinrakentaja JP Losmanin ottamiseksi oli jo suorastaan tyhmää (joukkue luopui mm. ensi vuoden ykkösvarauksesta, joka tulee sekin todennäköisesti olemaan suhteellisen korkea). Lisäksi Phillyn ratkaisua nousta 12 sijaa ylöspäin painonsa kanssa kamppailevan Shawn Andrewsin ottamiseksi täytyy ihmetellä.

- Hyviä vetojakin nähtiin. Lions oli ainakin aika liekeissä. Ensin joukkue tiputti yhden sijan alaspäin saadakseen Clevelandin kakkosvarauksen, sitten otti Roy Williamsin ja lopulta käytti ylimääräistä toisen kierroksen varaustaan noustakseen ottamaan RB Kevin Jonesin ekan kierroksen lopulta. Lionsin hyökkäys tulee parin vuoden sisään olemaan todella räjähtävä: QB Joey Harrington (#3 overall parin vuoden takaisessa draftissa), RB Kevin Jones (#30 tänä vuonna), WR Charles Rogers (#2 viime vuonna) ja WR Roy Williams (#7 tänä vuonna) muodostavat tappavan nelikon. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Lions arvioi Roy Williamsin viime vuonna jopa Rogersia korkeammalle. Williams päätti kuitenkin palata kouluun vielä vuodeksi ja Lions päätyi Rogersiin. Nyt joukkueella on molemmat ja NFL:n kovin nuori WR-kaksikko Arizonan Boldin-Fitzgerald-tandemin ohella.

- Will Poole on jostain syystä vielä varaamatta. Ekalla kierroksella piti mennä, mutta ilmeisesti huonot workout-tulokset yhdistettynä muinaisiin kentän ulkopuolisiin ongelmiin tiputtaa nyt Poolea oikein urakalla. Toivottavasti on vielä varaamatta Ravensin seuraavalla vuorolla (ja toivottavasti Ozzie Newsome ottaa Poolen).

- Ravensin päivän varaukset: DT Dwan Edwards ja WR Devard Darling. Edwards lähti toisella kierroksella ja fanit intoutuivat pitämään asiasta aikamoista mekkalaa. Mielessä olivat jo Marylandin oma poika Randy Starks ja kohtalaisen korkealle rankattu WR Keary Colbert. Pölyn laskeuduttua näyttää kuitenkin siltä, että Ozzie teki sen taas. Dwan Edwards on armoton taistelija ja todella hyvä run stopper, joka tuo kaivattua kokoa Baltimoren puolustuslinjaan. Edwards oli viimeinen jäljellä oleva pelaaja Ravensin top 35 -listalta, joten tuossakin mielessä valinta oli järkevä. Ja olihan Edwards muutamalla mock-listallakin laitettu menemään jo ykköskierroksella.
Devard Darling vaikuttaa puolestaan pienoiselta projektilta, mutta on kyllä lupaava. Nopeutta ja hyvät kädet löytyy, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin. Devard on kokenut elämänsä aikana kovia, pahimpana varmasti kaksoisveljen kuoleminen harjoituskentälle, joten kaveri on ikäisekseen hyvin kypsä. Darling tuli liigaan junior-vuotensa jälkeen ja jotkut ovat jopa sitä mieltä, että jäädessään koulun hän olisi voinut olla peräti ykköskierroksen varaus ensi vuonna. Ei Darling Ravensin WR-ongelmia ratkaise ainakaan tulevalla kaudella, mutta saattaa pidemmällä aikavälillä osoittautua oikein järkeväksi varaukseksi.

Se siitä. Tänään jatkuu ja monia hyviä pelaajia on vielä varaamatta.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Cube
- Giants maksoi käsittämättömästi ylihintaa Eli Manningista. QB:t Manning ja Rivers vaihdettiin päittäin ja tämän lisäksi Giants lähetti San Diegoon vielä tämän vuoden kolmannen sekä ensi vuoden viidennen ja ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa. Ei mitään järkeä minun nähdäkseni. Giants tuskin tulee ensi vuonna dominoimaan, joten tuo ykkösvaraus saattaa hyvinkin olla jopa kymmenen kärjestä.. Varsinkin, jos Manningia aletaan ajaa välittömästi sisään. Ja kaikki tämä vain (ennakkoon katsottuna) hieman paremman pelinrakentajan takia. Tietysti jos EManningista kehittyy veljensä tasoinen pelaaja, ei kukaan tule enää kritisoimaan tätä kauppaa, mutta tällä hetkellä se vaikuttaa jokseenkin järjettömältä. Chargers pelasi tilanteen täydellisesti.

Ensi vuoden draft tulee olemaan aika köyhä eikä läheskään yhtä tasokas kuin parin viime vuoden draftit. Toiseksi, Giants tuskin tulee voittamaan juurikaan mitään, mutta toinen samanlainen 4-12 kausi on myöskin aika epätodennäköinen, joten sinänsä tuo ensimmäisen kierroksen varauksen treidaaminen ei juurikaan harmita ja senhän saa aina hankittua takaisin jollain treidillä. Manningin tasoisia pelaajia on saatavilla ehkä kerran kymmenessä vuodessa -- nyt tosin Peytonin ja Elin väliä oli vain 6 vuotta -- joten mielestäni tämä oli pakko tehdä.

Ja sen yhden vuoden odotan mielelläni, jos edessä on 15 vuotta Peytonia.
 

Cube

Jäsen
Loistavaa! Ravens treidasi Kevin Johnsonin itselleen neloskierroksen varausta vastaan. Näin sitä pitää, WR-osasto alkaa jo näyttää kohtalaisen pätevältä. Ozzie tekee sen taas!

Viestin lähetti JLand
senhän saa aina hankittua takaisin jollain treidillä.
Hmm. Enpä olisi kovinkaan varma tästä. Kyllä Ravensillakin olisi tänä vuonna varmasti ollut halua ja tarvetta yhden draftin top7 WR:n ottamiseen (Fitz, RoyW, ReggieW, Evans, Clayton, Woods, Jenkins), mutta ykköskierrokselle nouseminen olisi vaatinut aivan liikaa. Muutenkin, jos katsoo sitä mihin hintoihin pelaajia on tänä offseasonina kaupattu joukkueesta toiseen, niin en usko ykköskierroksen varauksen irtoavan kovinkaan helpolla.. Ei kai Giantsilla paljon Collinsin, Barberin tai Hilliardin lisäksi olisi tarjottavaa? Siis sellaisista pelaajista, joista voisi harkita luopuvansa.

Ja kyllähän ensi vuoden draftissakin ihan mukavia pelaajia on tulossa, joskin tämä vuosi on ainakin vielä tässä vaiheessa katseltuna selvästi kovatasoisempi. Kärjessä on kuitenkin aina kova taso.

Viestin lähetti JLand
Manningin tasoisia pelaajia on saatavilla ehkä kerran kymmenessä vuodessa -- nyt tosin Peytonin ja Elin väliä oli vain 6 vuotta -- joten mielestäni tämä oli pakko tehdä.
Nyt tuntuu siltä, että yliarvostat Eli Manningia aika lailla. Erittäin lupaava pelaaja on kyllä kyseessä, muttei kuitenkaan normaalia ykkösvarausta lupaavampi. Mistään en ole lukenut, että kyseessä olisi paras collegesta tullut pelaaja edes viiteen vuoteen (muuan Michael Vick saattaa viedä sen tittelin ainakin pelinrakentajien osalta). Ja suhteellisen harvassa ovat nekin, jotka pitävät Manningia tämän draftin parhaana pelaajana tai edes parhaana pelinrakentajana. Pahahan minun on tietysti mennä sanomaan, kun en Elin pelejä ole yhtäkään nähnyt, mutta Peyton taisi olla sellainen pelaaja, joka oli käytännössä jokaisen joukkueen listojen kärjessä. Eli tuskin oli. Hehkutettiinhan EManningia toki reilusti ennen draftia, mutta nimellä saattoi olla tähän kohtalainen vaikutus. Kyllä Chris Simmskin sai viime vuonna kolmoskierroksen varaukseksi suhteettoman paljon huomiota osakseen. Eli on aivan eri pelaaja kuin Peyton, vaikka sukunimi ja pelityyli samanlaisia ovatkin.

Edelleen sanoisin, että kolmesta viime draftista paras QB prospect on Byron Leftwich.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti scholl
Aikamoista, että 6 Miami (fla.) pelaajaa varattiin ekalla rundilla.
Joo, taitaa olla ennätys. Muutenkin Miami on todellinen NFL-pelaajien tehdas ja kun katselee NFL:ssä pelaavien ex-Canes pelaajien nimilistaa, ei yhtään ihmettele sitä, miksi tämä joukkue on college-peleissä kova nimi.

Myös Manningien varaushistoria on ennätys. Siis ainakin NFL:n suhteen, jossain toisessa lajissa on toki voinut olla joskus vastaavankaltainen "perhedynastia". Muistaakseni Peytonilla ja Elilla oli vielä isovelikin, mutta tämän ura katkesi loukkaantumiseen. Sitä en tiedä, kuinka lupaava pelimies oli kyseessä.
 

scholl

Jäsen
MSG:stä tuli mieleeni se, että on jotenkin urpoa, että se baari on niillä auki vain 11.30-14.30 silloin kun ei ole matseja. Jos käy shoppailee niin voisi pidempäänkin sen jälkeen siellä baarissa istuskella ja heitellä välillä muutaman vapaaheiton.
Koskaan ei ole muuten ehtinyt lounastaa siellä, koska laittavat tosiaan niin aikaisin kiinni.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Cube
Hmm. Enpä olisi kovinkaan varma tästä. Kyllä Ravensillakin olisi tänä vuonna varmasti ollut halua ja tarvetta yhden draftin top7 WR:n ottamiseen (Fitz, RoyW, ReggieW, Evans, Clayton, Woods, Jenkins), mutta ykköskierrokselle nouseminen olisi vaatinut aivan liikaa. Muutenkin, jos katsoo sitä mihin hintoihin pelaajia on tänä offseasonina kaupattu joukkueesta toiseen, niin en usko ykköskierroksen varauksen irtoavan kovinkaan helpolla.. Ei kai Giantsilla paljon Collinsin, Barberin tai Hilliardin lisäksi olisi tarjottavaa? Siis sellaisista pelaajista, joista voisi harkita luopuvansa.


Collins on goner, mutta kukaan ei ota tuota 7.5 miljoonan taalan sopimusta treidissä, Giants vain ostaa sen ulos. Hilliard lähtee aivan varmasti jossain vaiheessa ja jos Joyce kehittyy samaa vauhtia kuin viime kaudella niin Tiki saa myös lähteä aika nopeasti. Hilliard & Barber samassa paketissa toisivat melko varmasti ykköskierroksen varauksen.

Nyt tuntuu siltä, että yliarvostat Eli Manningia aika lailla. Erittäin lupaava pelaaja on kyllä kyseessä, muttei kuitenkaan normaalia ykkösvarausta lupaavampi. Mistään en ole lukenut, että kyseessä olisi paras collegesta tullut pelaaja edes viiteen vuoteen (muuan Michael Vick saattaa viedä sen tittelin ainakin pelinrakentajien osalta). Ja suhteellisen harvassa ovat nekin, jotka pitävät Manningia tämän draftin parhaana pelaajana tai edes parhaana pelinrakentajana. Pahahan minun on tietysti mennä sanomaan, kun en Elin pelejä ole yhtäkään nähnyt, mutta Peyton taisi olla sellainen pelaaja, joka oli käytännössä jokaisen joukkueen listojen kärjessä. Eli tuskin oli. Hehkutettiinhan EManningia toki reilusti ennen draftia, mutta nimellä saattoi olla tähän kohtalainen vaikutus. Kyllä Chris Simmskin sai viime vuonna kolmoskierroksen varaukseksi suhteettoman paljon huomiota osakseen. Eli on aivan eri pelaaja kuin Peyton, vaikka sukunimi ja pelityyli samanlaisia ovatkin.

Ei normaalia ykkösvarausta kummallisempi? Väität siis että esimerkiksi Carson Palmer ja Eli Manning lähtevät samalta viivalta? Eli laittoi uusiksi 45 Ole Missin historian QB ennätystä, heitti 10 119 yardia ja 81 TD (kolmanneksi eniten koko SEC'n historiassa), voitti Maxwell & Unitas Awardsit ja oli vielä ehdolla O'Brien, Walter Camp All-America Player ja Heisman Trophy'n. Ja Cotton Bowlissa aivan omaa luokkaansa. Ja kaikkein tärkeintä, nosti Ole Missin takaisin huipulle.

Tietyt asiantuntijat pitävät Big Benia parempana ja itsekin olisin ollut erittäin tyytyväinen Roethlisbergeriin, mutta jos katsotaan miesten tähän mennessä tehtyjä tekoja niin kyllähän Eli on selvästi edellä etenkin siksi, että Big Ben on pelannut MAC:ssa huomattavasti heikompia vastuksia vastaan. Ja se ero SEC:n ja MAC:n välillä ei ole mikään vähäteltävä asia. Näin kauden aikana about 8 Ole Missin peliä ja 2 Manning scouting videota ennen draftia. On aivan selvää, että Eli tulee olemaan supertähti ja perennial All Pro monia vuosia tulevaisuudessa. Draftin kymmenestä ensimmäisestä joukkueesta kahdeksan oli rankannut Elin ykköseksi - Peyton taisi olla 15 ensimmäisen joukkueen listalla ykkönen. Jos vertaa Elin Ole Miss aikoja etenkin loppuvaiheessa ja Peytonin pelejä Tennesseessa ja Colts uran alussa niin yhtäläisyydet ovat aivan selvät.

On ihan selvää, että Vick on atleettisuudeltaan aivan omaa luokkaansa ja tulee vielä todennäköisesti muuttamaan peliä (joissain high schooleissa juostaan jo nykyään pelejä nimeltä "Vick option"), jos vain pysyy kasassa, mutta kun puhutaan perinteisestä heittävästä quarterbackista, mitä esimerkiksi Giantsissa arvostetaan niin onhan Eli selvä franchise player veljensä tapaan. Hän on aivan yhtä lahjakas peliälyltään kuin Peyton, hyvä (tarkka) heittokäsi eikä se paljon puhuttu liikekään ole niin huonoa mitä nämä Big Benin kannattajat ovat antaneet ymmärtää -- Cotton Bowlissa tästä nähtiin hyvä todiste kun Eli juoksi itsensä kaksi kertaa 3rd down & longilla vapaaksi. Tom Coughlin rakastaa pocket passers ja tässä Eli on ollut aina loistava.

Jay Glazer sanoi illalla draft illallisella mielestäni osuvasti: "Ignore those who now say he's riding on the family name, but make sure to remember them when he's ripping apart defenses in the first of many Manning Bowls with his big brother."

Kymmenen vuoden päästä se nähdään oliko Eli lopulta Ryan Leaf vai Peyton.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Giants draft 2004

1) QB Eli Manning, Ole Miss 1st round
Elista on jo kai sanottu kaikki tarvittava, mutta odotukset ovat niin korkealla, että jopa perinteinen Yankees/Red Sox viikonloppu on vasta kaupungin toinen puheenaihe. Sellaista ei tapahdu kovinkaan usein. Kuten on moneen kertaan sanottu, Elin odotetaan muuttavan Giantsin organisaation suunnan ylöspäin seuraavien 15 vuoden ajaksi.

2) guard Chris Snee, Boston College 2nd round
Mielenkiintoinen varaus, sillä Snee on valmentaja Tom Coughlinin tyttären lapsen isä. Guardiksi sopivan kokoinen (6-2 ft, 312 lbs) ja tulee taistelemaan heti aloituskokoonpanon paikasta Rich Seubertin ja David Diehlin kanssa. Todennäköisintä on, että Diehl siirtyy right tackleksi ja Snee to right guard. Boston Collegen pelejä tulee nähtyä joskus vähän liikaakin, joten Snee on aika tuttu kaveri. Vaikeudet ovat pass blockingissa, mutta muuten kyseessä on sellainen pelaaja, joka pystyy hyppäämään heti sisään ja pelaamaan NFL:ssa.

3) DE Reggie Torbor, Auburn 4th round
Enpä tiedä, että miksi helvetissä Accorsi otti defensive endin tässä vaiheessa, ellei sitten Torbor pysty pelaamaan myös linebackerina. Linjamieheksi aika pieni (6-02, 254 lbs). No kai Accorsi tietää mitä tekee. En paljonkaan tiedä miehestä muuta kuin että jakaa ilmeisesti Tracy Rockerin kanssa joitain Auburnin sack ennätyksiä etc. Strahania ja Umeniyoraa ei kuitenkaan Giantsin linjasta pahemmin syrjäytetä ja Kenny Holmeskin voi vielä tulla takaisin.

4) SS Gibril Wilson, Tennessee 5th round
Tämä oli loistava valinta. Giantsin puolustus kaipaa kunnollista playmakeria ja Wilsonista puhuttiin kauden aikana paljon. Kovaa taklaava safety, joka on CC of SF:ssa jo elävä legenda. Tässä voisi olla tämän vuoden sleeper pick, joka tekisi onnistuessaan Shaun Williamsin treidattavaksi.

5) WR Jamaar Taylor, Texas A&M 6th round
Hankittiin todennäköisesti return mieheksi nyt kun Brian Mitchell sai lähteä. Ex-Fighting Irish, joten asenne ainakin pitäisi olla kunnossa.

6) OT Drew Strojny, Duke 7th round
Iso kuin vuori - 6-7 ft, 330 lbs, joka on pelannut koko college uransa left tacklena, joten aivan huonosta kaverista ei voi olla kysymys. Kärsinyt paljon loukkaantumisista. Tuskin mitään asiaa joukkueeseen.

7) DE/LB Isaac Hilton, Hampton 7th round
Odotin, että Barrowille yritettäisiin hankkia korvaajaa draftissa, mutta aika myöhään Accorsi sen pickin sitten teki. Tämä toivottavasti tarkoittaa sitä, että Wes Mallard saa vihdoin näyttöpaikkansa keskellä.

*******************

Kokonaisuudessaan aika lailla Coughlinin näköinen draft Manningia lukuunottamatta. Tuo linebackerin draftaaminen vasta viimeisellä vuorolla jäi vähän harmittamaan, mutta muuten täytyy draftiin olla tyytyväinen. Manning ja etenkin Snee pelaavat molemmat jo tulevalla kaudella isoissa rooleissa ja Wilson toivottavasti vakuuttaa Coughin rookie campilla.

Muutenhan Giantsin joukkue alkaa olla jo valmis. Coughlin on hankkinut talven ja kevään aikana joukkueeseen pieniä lisäpalasia koko ajan ja on pysynyt kaukana isoista nimistä aina nyt kunnes Manning sitten rantautui Meadowlandsiin.

Puolustuksen front-7 menetti 6 starteria viime kaudelta, mutta Coughlin on pyrkinyt korjaamaan etenkin puolustuslinjan aukkoja pienillä varmoilla hankinnoilla kuten Bromell, Robbins ja Hand. Carlos Emmons on terveenä ollessaan yksi liigan parhaista linebackereista, vaikka Dhani Jonesin menetys Phillyyn kirveleekin.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti JLand
Hilliard & Barber samassa paketissa toisivat melko varmasti ykköskierroksen varauksen.
#2 tai #3 WR ja uransa ehtoopuolella oleva RB? Henkilökohtaisesti en tuohon luottaisi, mutta mene ja tiedä.

Viestin lähetti JLand
Ei normaalia ykkösvarausta kummallisempi? Väität siis että esimerkiksi Carson Palmer ja Eli Manning lähtevät samalta viivalta?
En. Tottakai ykkösvaraustenkin välillä on aste-eroja. Palmeria ja Manningia verratessa vaakakuppi kallistuu mielestäni Elin puoleen. Tuo on tosin jokseenkin huono esimerkki, koska en ollut enkä ole vieläkään kovinkaan vakuuttunut Bengalsin päätöksestä varata Palmer.
Tässä ei kuitenkaan ollut kyse siitä onko Eli lupaavampi kuin viime vuoden paras ykkösvaraus. Puhe oli kymmenestä vuodesta (pl. Peyton-vuosi). Missään nimessä en usko, että Eli on joku vuosikymmenen lahjakkuus - sanoi Accorsi mitä tahansa. Eikä taida uskoa kovin moni asiantuntijakaan. Itse olen tietysti täysin amatööri, mutta jos sillä jotain merkitystä on, niin pelinrakentajista asettaisin esim. Michael Vickin, David Carrin ja Byron Leftwichin Manningin edelle. Eli on viimeisen kolmen vuoden aikana ykköskierroksella varattujen pelinrakentajien listalla kuitenkin aika korkealla.

Viestin lähetti JLand
Ja Cotton Bowlissa aivan omaa luokkaansa.
Omaa luokkaansa? Eikö Rashaun Woods kerännyt tuossa pelissä pitkälti yli 200 jaardia?

Viestin lähetti JLand
Tietyt asiantuntijat pitävät Big Benia parempana ja itsekin olisin ollut erittäin tyytyväinen Roethlisbergeriin, mutta jos katsotaan miesten tähän mennessä tehtyjä tekoja niin kyllähän Eli on selvästi edellä etenkin siksi, että Big Ben on pelannut MAC:ssa huomattavasti heikompia vastuksia vastaan. Ja se ero SEC:n ja MAC:n välillä ei ole mikään vähäteltävä asia.
Vertailitkin tuossa jo Maninngia Roethlisbergeriin, mutta otetaas vielä Manning vs. Rivers tarkasteluun.. Ihan itse en kaikkia kohtia ole keksinyt, vaan sain ideoita draftin aikaan eräältä (Giants) keskustelupalstalta. Viime kauden tilastoja siis:

QB Rating:
Manning - 148.1
Rivers - 170.5
Etu: Rivers

Completion %:
Manning - 62.4
Rivers - 72.0
Etu: Rivers

Jaardeja ilmassa:
Manning - 3600
Rivers - 4491
Etu: Rivers

Touchdowneja ilmassa:
Manning - 29
Rivers - 34
Etu: Rivers

Syötönkatkot:
Manning - 10
Rivers - 7
Etu: Rivers

YPC:
Manning - 8.2
Rivers - 9.3
Etu: Rivers

Jaardeja maassa:
Manning - miinus 28
Rivers - 109
Etu: Rivers

Kaksi kovinta peliä:
Manning - 33-65, 462 yds., 1 TD, 2 INTs
(#2 LSU kotona ja #17 Florida vieraissa)

Rivers - 64-90, 737 yds., 8 TDs, 2 INTs
(#7 OSU & #9 FSU - molemmat vieraissa)
Etu: Rivers

Sukunimi:
Manning <-> Rivers
Etu: Manning

Lisäksi on huomioitavaa, että Eli Manning ei kertaakaan heittänyt vieraskentällä yli 300 jaardia. Rivers teki niin puolestaan jokaisessa vieraspelissään eli yhteensä kuusi kertaa.

Tietenkään tilastot eivät kerro koko totuutta. Riversillä oli mm. selvästi Manningia enemmän taitoa ympärillään, mikä tietenkin johtaa parempiin numeroihin (menneellä kaudella N.C. Statea taisivat tosin loukkaantumiset jonkun verran häiritä). Kuitenkin on selvää, ettei Rivers tilastojen valossa ainakaan täysin Manningin jalkoihin jää. Lisäksi pitää muistaa, että välittömästi kauden päätyttyä Riversia pidettiin vielä alhaisena ykköskierroksen varauksena.. Nousu viiden kärkeen vaatii jo vankkoja workout-näyttöjä, joten täysin joukkuekavereidensa varassa Rivers ei varmasti ollut. Miksi Manning siis olisi jotenkin suvereeni lahjakkuus? Entä onko hän tosiaan potentiaalisen top10 varausvuoron verran Riversia parempi? Ei. Accorisi mokasi käsittämättömällä tavalla. Luovutti aivan liikaa. Ja se, että hän teki sen tilanteessa, jossa San Diego oli selkä seinää vasten ja Giants täysin ajajan paikalla tekee siitä vieläkin uskomattomampaa. Olisin aivan murhaamistunnelmissa, jos Ozzie Newsome olisi toiminut samalla tavalla.


Ylempänä käsittelin kuitenkin vain pelinrakentajia. Jos otetaan tarkasteluun kaikki pelipaikat, niin Eli Manning ei ollut paras välttämättä edes tästä draftista (Gallery tai Sean Taylor todennäköisesti). Viime vuoden ryhmästä asettaisin puolestaan satavarmasti ainakin Charles Rogersin Elin edelle. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö Elista voisi tulla parempi kuin kaikista tässä viestissä mainitsemistani pelaajista, mutta vielä tässä vaiheessa en tähän usko.

Mutta tuota ”normaalia ykkösvarausta lupaavampi” -kommenttia ei ollut tarkoitettu loukkaukseksi. Kuten olen jo todennut, Eli on erittäin lahjakas pelaaja - normaalin ykkösvarauksen tapaan. Ei kuitenkaan misään nimessä samalla tavalla omaa luokaansa kuin esim. Lebron James tai Alexander Ovechkin. Tästä olen varma.

Viestin lähetti JLand
Jay Glazer sanoi illalla draft illallisella mielestäni osuvasti: "Ignore those who now say he's riding on the family name, but make sure to remember them when he's ripping apart defenses in the first of many Manning Bowls with his big brother."
Tervetuloa muistuttamaan. Suhteellisen turhaa se kylläkin on, sillä jos Eli tosiaan nousee Peytonin tasoiseksi pelaajaksi, olen ensimmäisenä myöntämässä olleeni väärässä.

Minun kohdallani ei tosin voida puhua mistään anti-manningismista, sillä Peyton on ehdottomia suosikkipelinrakentajiani. Eikä minulla mitään kummempaa Eli Manningiakaan vastaan ole. Täytyy tosin myöntää, että Elin osakkeet laskivat minun silmissäni selvästi, kun hän aloitti isänsä kanssa tämän diivailun viime viikolla. Taitaa Elikin luulla olevansa parempi kuin onkaan. Ei ole kuitenkaan eka kerta kuin jotain tuollaista on tapahtunut, joten eipä se mikään iso juttu ole.. TO teki saman ihan vähän aikaa sitten.

Viestin lähetti JLand
Kymmenen vuoden päästä se nähdään oliko Eli lopulta Ryan Leaf vai Peyton.
Veikkaisin, että jotain tuolta väliltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös