NFL offseason 2014

  • 44 991
  • 250

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
En nyt sen kummemmin vielä omaa mock draftia paljasta, kun sitä niin kauan huolellisesti olen pyöritelyt tuolla NFL:com jatkoaika mockissa. Varmaan vielä tässä seuraavien tuntien aikana tulee järjestys veivattua uuteen uskoon? Tosin top10 mulla on pysynyt aika hyvin samanlaisena. Suurinta huojuntaa on varauksilla 10-20. Muutamann paljastuksen voin heittää. Clowney menee yllättäen ykkösenä, kaksi qb top10:ssä, 6 WR ekalla kierroksella ja Dallasiin matkaa LB/DE Anthony Barr.

Vaikka Mayock melkonen draft guru onkin, niin hieman ihmeelliseltä hänen mockinsa vaikutti. Kuinkahan kovalla prosentilla Mayock on yleensä osunut oikeaan? Hänen mukaansa qb Manziel olisi Dallasin varaus. Ei yksinkertaisesti voi vaan olla? Itse näen ykköskierroksella varatun pelaajan aseman sillä tavalla, että heidän pitää olla samantien starttereita omissa joukkueissaan. Manziel ei tätä olisi Dallasissa. Jos Manziel on vapaana Dallasin vuorolla, niin eiköhän Jerry treidaa. Samoin Mayockin mockissa Clinton-Dix, Aaron Donald ja Anthony Barr olisivat +20 varauksia? En nyt siis tässä yritä mitenkään väittää, että minä tietäisin paremmin kuin Mayock. Lähinnä sitä vaan, että hänen mock draft eroaa aika paljon muiden analyytikkojen tekemistä. Noh, kellonympärystä enää ja ollaan jo aika paljon viisaampia. Game Passilta pre draft show alkaa klo 20.00 suomen aikaa...
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Se on järkevämpää kuin ottaa se "oma" pelaaja liian aikaisella vuorolla. Jos alaspäin treidaaminen sopivaan kohtaan ei onnistu (nykyään onnistuu melko todennäköisesti), on järkevämpää ottaa omalla vuorolla BPA kuin se ensisijainen target liian aikaisin.

Tottakai tuo BPA on hieno periaate. Äärettömän hieno, mutta melko harvassa tilanteessa sitä pystytään toteuttamaan. Itse veikkaan/uskon, että NFL-joukkueet panostavat enemmänkin tuohon Best Value Available (BVA) taktiikkaan, jossa oman joukkueen tarpeet yhdistetään tuohon oman joukkueen Big Boardiin, joten saadaan aikaa yhtälö joka hyödyntää omaa joukkuetta kaikkein eniten. Ainakin suosikkijoukkueesi GM:n Ted Thompsonin on sanottu käyttävän jotain tällaista kokonaisuutta.

Painotan edelleen, että jokainen varattava pelaaja on NFL:ssä raaputtamaton arpa. Kaikki arvat voivat voittaa ja kaikki arvat voivat hävitä. Riski kannattaa ottaa jos joukkueessasi ei ole hyvää pelinrakentajaa, sillä ilman hyvää (ei tarvita erinomaista) pelinrakentajaa et tule Super Bowlista kuitenkaan taistelemaan. Tätä se NFL nykypäivänä on. Joukkueiden uusilla GM:llä ja valmentajilla on hyvin lyhyt aika kääntää joukkueiden kelkka ympäri ja saada joukkueen suunta ylöspäin ja pidän itse sitä hyvin epätodennäköisenä, jos voittavaa pelinrakentajaa et tässä lyhyessä ajassa (2-3 vuotta) onnistu löytämään.

Ja edelleen vaikka saat tuon treidaamisen kuulostamaan äärettömän helpolta ja turvalliselta (oman targetin suhteen), niin ei se sitä välttämättä ole. Jos näin hienosti tapahtuu (ala Oakland 2013), että saat oman targettisi alaspäin treidaamisen jälkeenkin, niin hieno juttu. Mutta jos se pelaaja siinä välissä jonkun muun toimesta varataan, niin tuo 3 sijalta 12 sijalle treidaaminen ja vain 2. kierroksen varaus siitä kompensaationa jättää suuhun varmaankin aika karvaan maun.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Vaikka Mayock melkonen draft guru onkin, niin hieman ihmeelliseltä hänen mockinsa vaikutti. Kuinkahan kovalla prosentilla Mayock on yleensä osunut oikeaan? Hänen mukaansa qb Manziel olisi Dallasin varaus. Ei yksinkertaisesti voi vaan olla? Itse näen ykköskierroksella varatun pelaajan aseman sillä tavalla, että heidän pitää olla samantien starttereita omissa joukkueissaan. Manziel ei tätä olisi Dallasissa. Jos Manziel on vapaana Dallasin vuorolla, niin eiköhän Jerry treidaa. Samoin Mayockin mockissa Clinton-Dix, Aaron Donald ja Anthony Barr olisivat +20 varauksia?
Ei ole mitään lukuja heittää millä prosentilla Mayockin mockit ovat aiemmin osuneet kohdilleen, mutta mielestäni hänellä on vuosittain ollut pari sellaista pickiä oikein, mitä monella muulla ei ole ollut. Eihän Mayock edes väitä, että hänellä olisi mitään erityistä sisäpiiritietoa takana tuossa mockissa, ihan samalla lailla arvauksesta puhutaan hänenkin kohdallaan. Mayockin vahvuus on erittäin kova pelaajatuntemus, ei niinkään NFL GM:n tuntemus. Tällä saralla kovempia seppiä lienevät jo NFL Networkin porukastakin Brian Billick ja Steve Mariucci.

Tuota Manziel pickia Mayock perusteli pelkästään sillä, että Jerry Jones ei malta olla varaamatta Manzielia, koska Manzielin myötä Cowboys saisi entistä enemmän mediahuomiota. Sinänsä ei siis mikään kovin analyyttinen arvaus, tosin olisihan tuo Manziel Pick hyvin Jerry Jones -mainen pick. Mutta en kyllä itsekään usko, että Manziel lopulta Cowboysiin päätyy.

Clinton-Dix voi valua alaspäin siitä syystä, että safetyja ei viime vuosina ole kovin korkealla varailtu. Ellei kyseessä ole ihan poikkeuksellinen lahjakkuus, tuppaavat safetyt valumaan alemmas kuin ennakkoon on kaavailtu. Olisin yllättynyt, jos Clinton-Dix menisi top 15. Aaron Donald taas sopii vaan tiettyihin systeemeihin, esim. 3-4:seen hän ei sovi ollenkaan. Anthony Barrin tippumista mockeissa olen ihmetellyt, vielä pari kuukautta sitten häntä pidettiin top 5-prospektina. Uskon kyllä Barrin menevät todellisuudessa lähempänä 10.vuoroa kuin 20.vuoroa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Clinton-Dix voi valua alaspäin siitä syystä, että safetyja ei viime vuosina ole kovin korkealla varailtu. Ellei kyseessä ole ihan poikkeuksellinen lahjakkuus, tuppaavat safetyt valumaan alemmas kuin ennakkoon on kaavailtu. Olisin yllättynyt, jos Clinton-Dix menisi top 15.

Enpä tiä? On kuitenkin parissa viime draftissa menny alle 18 varauksen Mark Barron (7), Kenny Vaccaro (15) ja Eric Reid (18). Onko näistä kukaan nyt mitenkään poikkeuksellinen lahjakkuus? Ihan päteviä kylläkin. Mä veikkaan että molemmat safetyt on menneet kun Cowboys on kellolla?
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Anthony Barrin tippumista mockeissa olen ihmetellyt, vielä pari kuukautta sitten häntä pidettiin top 5-prospektina. Uskon kyllä Barrin menevät todellisuudessa lähempänä 10.vuoroa kuin 20.vuoroa.

Melkosta on Barrin tippuminen ollut. Jotenkin jännä tämä 2 vko viivästys draftiin, miten se on vaikuttanut joihinkin asioihin. Tuntuu että pelkästään kaksi viikkoa sitten Barr oli vähintään se top 10, mutta nyt yleisesti puhutaan jostain lähemmäksi 20. vuorosta. Mitähän sitten jos draft olisi vasta 2 viikon päästä, vieläkö olisi edes ekalla kierroksella menossa? Onko tämä nyt jotain ylianalysointia, vai muiden pelaajien aiheuttamasta hypestä johtuvaa tippumista? Toki tälläistä on ollut aina, mutta mielenkiintoista spekuloida toki. Olisiko Barr varattu ylempänä jos draft olisi ollut normaalilla ajallaan?

Safetyistä; tänä vuonna ei ole edes vime vuoden talenttia safetyjen suhteen. Kiitos esim. Seattlen, safety on melko sexy pick, mutta tuossa top 15:ssa on muilla tonteilla sen verran paljon parempaa tarjolla, että en jaksa uskoa että esim. cowboyssien vuorolla olisi tilanne että Haha ja Pryor molemmat olisi menneet. Rams saattaa ottaa toisen 12. vuorollaan, mutta sekin on tod.näk. reach, riippuen vähän toki miten alku kierros on mennyt.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Painotan edelleen, että jokainen varattava pelaaja on NFL:ssä raaputtamaton arpa. Kaikki arvat voivat voittaa ja kaikki arvat voivat hävitä. Riski kannattaa ottaa jos joukkueessasi ei ole hyvää pelinrakentajaa, sillä ilman hyvää (ei tarvita erinomaista) pelinrakentajaa et tule Super Bowlista kuitenkaan taistelemaan. Tätä se NFL nykypäivänä on. Joukkueiden uusilla GM:llä ja valmentajilla on hyvin lyhyt aika kääntää joukkueiden kelkka ympäri ja saada joukkueen suunta ylöspäin ja pidän itse sitä hyvin epätodennäköisenä, jos voittavaa pelinrakentajaa et tässä lyhyessä ajassa (2-3 vuotta) onnistu löytämään.
Myönnät varmaan kuitenkin sen, että pelinrakentajan varaaminen ykköskierroksen kärkipäässä on suurempi riski kuin jonkin toisen pelipaikan pelaajan? Joukkueet, jotka yleensä tuolla top 12 -sijoilla varaavat, ovat useimmiten sellaisia, joilta se franchise QB puuttuu. Siinä mielessä on loogista, että nämä seurat ovat kiinnostuneita varaamaan pelinrakentajan. Mutta jos pelaajia aletaan "yliarvostamaan" pelkästään siksi, että QB:lle olisi tarvetta, niin siinä vaiheessa ollaan ongelmissa. Siinä vaiheessa tulee näitä valintoja á la Mark Sanchez tai Christian Ponder. Tosin myönnettäköön, että Sanchezia jostain syystä pidettiin top prospektina ihan yleisestikin, ei pelkästään Jetsin toimesta. Itse en kyllä koskaan Sanchezia kovin erikoisena pitänyt, mutta se ei nyt tähän liity sen enempää.

Jos korkean QB-varauksen mokaa, lykkää samalla organisaation kehityskaarta parilla-kolmella vuodella eteenpäin. Pelinrakentajan kohdalla ei ole varaa missata korkeaa varausta, jollain muulla pelipaikalla hutilyönti ei ole niin merkittävä. Aika moni näistä viime vuosien epäonnistuneista QB-pickeista ovat maksaneet joko varauksen tehneen GM:n tai päävalmentajan työpaikan. Tämän vuoksi pelinrakentajan varaamista olisi syytä harkita erityisen tarkkaan.

Sanotaan nyt loppuun vielä se, että mielestäni nämä tämän vuoden QB:t ovat kuitenkin parempia kuin monena muuna vuonna. Esim. Bortlesilla näkisin olevan kaikki eväät nousta hyväksi pelaajaksi. Ei esim. Joe Flacco ollut häntä kummoisempi prospect aikanaan, joten oikeissa olosuhteissa kaikki on mahdollista. Manzielia ja Bridgewateria en itse varaisi top 15 -joukossa, mutta #20 Arizona, #23 Kansas City, #26 Cleveland ovat niitä spotteja missä nuorella QB:lle olisi kysyntää. Samoin noilla vuoroilla alkaa tulla jo kysymykseen 2.kierroksen alusta ylöspäin treidaaminen. Eli kaiken mennessä nappiin esim. Houston, Jacksonville tai Oakland voi loppuen lopuksi päätyä em. kaksikon määränpääksi, mutta ei top 5 -varauksella.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Anthony Barrin tippumista mockeissa olen ihmetellyt, vielä pari kuukautta sitten häntä pidettiin top 5-prospektina. Uskon kyllä Barrin menevät todellisuudessa lähempänä 10.vuoroa kuin 20.vuoroa.

Barrin suurimpana heikkoutena taidetaan yleisesti pitää tuota Pass Rush liikkeiden vähyyttä tai oikeastaan niiden olemattomuutta. Valmennettavia juttuja, mutta College tyyppinen nopeudella ja kulmilla dominointi ei pitäisi enää NFL:ssä suoraan toistua, joten tippui sieltä Top-5 pois. Kuten NFL.com sanoo, niin äärettömän houkutteleva projektipelaaja. Itsekin odotan hänen menevän tuossa 10. jälkeen. Detroit ehkä? Ziggy Ansah kokeilu on ollut toistaiseksi positiivinen, joten ehkä uusi projekti puolustuslinjan toiseen laitaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Enpä tiä? On kuitenkin parissa viime draftissa menny alle 18 varauksen Mark Barron (7), Kenny Vaccaro (15) ja Eric Reid (18). Onko näistä kukaan nyt mitenkään poikkeuksellinen lahjakkuus? Ihan päteviä kylläkin. Mä veikkaan että molemmat safetyt on menneet kun Cowboys on kellolla?
Barronia pidettiin poikkeuksellisena lahjakkuutena. En ole Tampan pelejä nähnyt tarpeeksi, jotta voisin sanoa miten tuo pick on kannattanut. Vaccaron ja Reidin kohdalla ei mielestäni enää puhuta kovin korkeista varausvuoroista. Noilla tietämillä Pryor ja Clinton-Dix tullaan todennäköisesti juuri varaamaan.

st.lemiin kirjoitti:
Melkosta on Barrin tippuminen ollut. Jotenkin jännä tämä 2 vko viivästys draftiin, miten se on vaikuttanut joihinkin asioihin. Tuntuu että pelkästään kaksi viikkoa sitten Barr oli vähintään se top 10, mutta nyt yleisesti puhutaan jostain lähemmäksi 20. vuorosta. Mitähän sitten jos draft olisi vasta 2 viikon päästä, vieläkö olisi edes ekalla kierroksella menossa? Onko tämä nyt jotain ylianalysointia, vai muiden pelaajien aiheuttamasta hypestä johtuvaa tippumista? Toki tälläistä on ollut aina, mutta mielenkiintoista spekuloida toki. Olisiko Barr varattu ylempänä jos draft olisi ollut normaalilla ajallaan?
Mielestäni kyse on nimenomaan ylianalysoinnista. Eli media kyllästyy samoihin prospekteihin, alkaa etsimällä etsiä heistä heikkouksia, ja samanaikaisesti aletaan etsiä ns. löytöjä, joista ei ole aiemmin niin paljoa puhuttu ja aletaan hehkuttaa heitä. Nyt kun draft on normaalia myöhemmin, on tälle spekulaatiolle ollut entistä enemmän aikaa. Toki täytyy muistaa, että kaikki tämä mediassa käytävä spekulaatio on pelkkää median hössötystä. Eihän meillä ole mitään tietoa siitä millaisena prospektina NFL-joukkueet Barrin näkevät. Itse veikkaan, että draft tulee lopulta näyttämään paljon enemmän siltä miten pelaajia rankattiin pari kuukautta sitten, kun välttämättä siltä miltä nämä uusimmat mockit näyttävät.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Myönnät varmaan kuitenkin sen, että pelinrakentajan varaaminen ykköskierroksen kärkipäässä on suurempi riski kuin jonkin toisen pelipaikan pelaajan?

Kyllä. Se on selvää, mutta kuten otat viestissäsi myöhemmin kantaa epäonnistuneisiin pelinrakentaja varauksiin, niin nämä samat joukkueet ovat vaihtaneet managereita ja valmentajia useasti tämän seurauksena. Mitä minä väitän on se, että näille managereille ja valmentajille olisi joka tapauksessa langennut sama kohtalo, jos yhtään pelinrakentajaa ei olisi ikinä varattu. Ilman hyvää pelinrakentajaa et tässä sarjassa pärjää. Se että onko tämä pelinrakentajan puute varauksen epäonnistuminen, varauksen tai traden puute on yhden tekevää. Kohtalo on silti sama, eli potkut. Näkisin että juuri tämä takia tätä pelinrakentajien liian korkealla varaamista tapahtuu. Se, että varaako joukkue pelinrakentaja esim. varauksella 10 vai 30 on samantekevää sillä se ei vaikuta pelinrakentajan mahdolliseen onnistumiseen/epäonnistumiseen.

Pelinrakentajien "onnistumis" prosentti 1-3 kierroksilla on jotain 20% luokkaa ja sen jälkeen huomattavasti matalampi ja vain harvoin oikeasti hyvätasoinen QB pääsee haistelemaan markkinoita vapaana agenttina. Jostain se QB on kaivettava ja halvimmalla sen saa Draftissa.

Kyllä Ponder oli huono varaus. Niin on ollut moni muukin, mutta yrityksen puutteesta löytää joukkueelleen hyvä pelinrakentaja ei voida näitä herroja syyttää.

Thompson jos joku on puhtaasti BPA-mies ja myös yksi NFL:n parhaista draftaajista. Hän on Packersin GM-aikanaan (vuodesta 2005 lähtien) haalinut vapaita agentteja pois päästämällä ja Draft-päivänä alaspäin treidaamalla ihan älyttömän määrän lisäpickejä ja onnistunut samalla poimimaan 8 Pro Bowl -pelaajaa (näistä Matthews x4, Rodgers ja Collins x3, Jennings x2), liigan ja Superbowlin MVP:n sekä käytännössä koko joukkueensa.

Jos olisin heikosti menestyvän tai ailahtelevan joukkueen GM, katsoisin huolellisesti sitä, miten Ted Thompson toimii Wisconsinissa USA:n suurimpiin kuuluvan osavaltion tuloveroprosentin rasittamana (mm. Floridassa ei ole state income tax:iä lainkaan - huima etu pelaajamarkkinoilla).

Miksiköhän Thompson pystyi varaamaan projektina pidetyn Aaron Rodgersin ja istuttamaan tätä penkillä kaksi vuotta, eikä aloittamaan häntä heti. Hmm, Brett Favrella ei sattunut olemaan tämän kanssa mitään tekemistä.

Vuoden 2005 jälkeen, miksiköhän Thompson pystyi hankkimaan juuri sitä parasta saatavilla olevaa talenttia joukkueelleen. Sillä ei varmaan sattunut olemaan mitään tekemistä sen kanssa, että hänellä oli joukkueen tärkeimmälle pelipaikalle lupaava prospekti ja sillä hetkellä liigan parhaimpiin pelinrakentajiin kuulunut Brett Favre.

Thompson olisi nyt todennäköisesti ilman NFL GM:n työtä, jos Favrea ei hänellä olisi ollut ja/tai Aaron Rodgers ei hänelle asti olisi draftissa tippunut. (Skenaariossa paljon jossittelua, joten siihen ei kannata tarttua, mutta tajuatte pointin ;) )Pelinrakentajan merkitys on aivan poikkeuksellisen suuri modernin NFL:n aikana ja Thompson käveli tässä tapauksessa valmiiseen pöytään verrataan moneen muuhun mangeriin.

Ja tämä ei siis ole mitään väheksymistä Thompsonin suuntaan, jota pidän itse todella kovassa arvossa. Enemmänkin vain huomautus siitä kuinka eri lähtökohdista draftaavat joukkueet joutuvat lähestymään draftia eri tavalla.

Ja edelleen väitän että ilman hyvää pelinrakentajaa on aika sama kenet joukkueeseen varaat, se ei työtäsi pelasta. Meille faneillehan se on hieno juttu jos 7 vuoden takaisesta draftista on vielä runsaasti pelaajia omassa joukkueessa, mutta sitä seitsemän vuotta sitten joukkueeseen tuota kyseisen pelaajaan varannutta "työtöntä" GM:ää tuo tuskin hirveästi ilahduttaa.

EDIT: Ja sitten vielä loppuun, että tiedän ettei se asia ole ihan näin mustavalkoinen kun viestissäni väitän, vaan se on kärjistetty sen kaikkein oleellisimman pointin esiin tuomiseksi. Tarvitaan sitä draft onnistumista muillakin pelipaikoilla ja keskinkertaisellakin pelinrakentajalla voi hetkittäin pärjätä.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Samanlaisia havaintoja täälläkin näistä mock drafteista. Aikaisemmin Bortles, Bridgewater ja Manziel menivät jopa top 6 kaikki. Nyt löytyy hädintuskin tiimiä, joka jonkun heistä ottaisi top 10. Järjestys on ollut yhtä vaihteleva. Näillä näkymin Bridgewater olisi menossa ykkösen lopussa, Cowboysin vuorolla olisi tarjolla Manziel ja Bortles olisi menossa Tampan jälkeen useampaan osoitteeseen.

Toinen on rissujen järjestys. Kelvin Benjamin on nakitettu ykköskiekalle, ja nyt on jo Latimeriakin nähty ykkösellä muutamassa mockissa. Kakkosrundilla pakka voi sekoittua vielä entisestään esim. Allen Robinson voi tippua todella alas.

Kornereiden järjestys Gilbert, Dennard, Fuller voi olla mikä tahansa, riippuen tiimistä. Paljon riippuu myös siitä, meneekö tuo laskettu 5-6 korneria ykköskiekalla, joka vaikuttaa hyvin paljon siihen, onko kolmannella kiekalla enää jäljellä ketään ns. kovista nimistä. Paljon riippuu San diegon, New Orleansin ja Denverin pickeistä.

Mockeissa Eaglesille tarjotaan Odell Beckham jr:a ja corneria. Katselin vähän Kyle Fullerin (Mayockin papereissa parhaaksi rankattu cb) pelejä ja aika vakuuttavan näköistä menoahan tuo on ollut pitkin kauden (videolta löytyy muuten todella komea spessublokki ajassa 3:49):

Kyle Fuller vs Alabama (2013) | Draft Breakdown

Round 1. Olisin todella tyytyväinen tuohon Fullerin pickiin, vaikka Beckham tai Lee eivät varsinaisia pettymyksiä olisi. Muut hyvät pelaajat olisivat Barr, Ebron, C.J Mosley, Clinton-Dix, jos ovat saatavilla.

Round 2. Kakkoskiekalla toivomuslistalla olisi LB Jeremiah Attaochu, WR Cody Latimer, G Xavier Su’A-Filo, DE Scott Crichton ja Stephon Tuitt. Todella musta hevonen, joka tuskin on saatavilla olisi Carlos Hyde, joka sopisi Eaglesiin hyvin. Joyner, Ward ja Buchanon alkavat olla safetyista viimeisiä, joita kannattaa edes harkita.

Round 3. Kolmosella voi olla tarjolla tosi hyviä rissuja ja kornereita, jos ei vielä tähän mennessä haaviin sattunut. Linjan dephti voi olla vielä todella hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Oon kyllä erittäin samoilla linjoilla Mont-Blanc:n kanssa, koskien yleensäkin varausta ja mitä pelinrakentajien varaamiseen tulee. Francise qb:ta ei oo todellakaan helppo löytää. Dallasista kun tykkään puhua, niin pelinrakentajan tontilla kävi Aikmanin kauden jälkeen jos jonkinmoista seppää kokeilemassa. Mm. sellaisia kuuluisuuksia kuin : Quincy Carter, Anthony Wright, Ryan Leaf, Clint Stoener jne jne. Jerryllä kävi melkonen säkä kun joukkueeseen oli eksynyt muuan varaamaton pelinrakentaja nimeltään Tony Romo. Eli minä ainakin ymmärrän tämän pelinrakentajien ns. ylivaraamisen. Siksipä juuri uskonkin, että 2 qb menee ekalla kympillä ja kaiken kaikkiaan ekalla kierroksella neljä.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mielestäni Seattle, SF ja toivottavasti Philly jatkossa ovat esimerkkejä systeemeistä, jotka menestyvät ilman staraqb:ta, ainakin jos draftipositioita katsellaan. Lisäksi Wilson ja Kaepernick ovat aika untuvikkoja vielä näissä hommissa, jos kausia lasketaan. Nämä kaverit ovat pelanneet menestyksellä aika kovia nimiä vastaan ja voitokkaasti, joten haluan vahvistaa poikkeuksen siihen, etteikö valuea olisi myös pelinrakentajissa löydettävissä ykköskiekan ulkopuolelta. Brady, Romo ja Schaub vaikka lisäksi näihin late pickeihin.

Kundit, se juoksupeli. Se puolustus.

.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Pitäisi varmaan lukea joskus Scorecasting-niminen kirja, joka on vähän sellainen myytinmurtajatyyppinen teos urheilumaailmasta. Ko. kirjassa on tutkittu myös NFL-varaustilaisuutta, ja havaintojen mukaan varausvuoro 30 tuottaa keskimäärin parempia pelaajia kuin varausvuoro 1 (puhutaan siis koko varaustilaisuudesta, ei ykköskierroksesta). Tämä kannattaa pitää mielessä tämänkin vuoden draftia miettiessä. Lopulta erot pelaajien välillä ovat aika marginaalisia. Jos vaikka pelinrakentajista puhutaan, en ole mitenkään varma siitä onko esim. Blake Bortles parempi pelaaja kuin vaikka Mettenberger, joka jäi LSU:sta mieleen oikeinkin pätevänä kananmunanheittäjänä. Kuitenkin ensiksi mainittu on potentiaalinen top-5 -varaus, kun taas jälkimmäisen nimi huudetaan vasta paljon myöhemmin.

Aika jännä tilasto on sekin, että Heisman Trophyn voittaneilla pelinrakentajilla on NFL:ssä enemmän häviöitä kuin voittoja ja nolla Super Bowl -mestaruutta. Vastaavasti kolmoskierroksen "liian pienikokoinen" Russell Wilson pääsee jatkossa esittelemään sitä kohtuu himoittua sormusta.

Eka kierros on tosi jännä sen puoleen, että ihan hirvittävällä tsägällä Johnny Football oikeasti valuu Cowboysin käsiin. Sen jälkeen Internet voidaan sulkea ja koko universumi räjähtää.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Eka kierros on tosi jännä sen puoleen, että ihan hirvittävällä tsägällä Johnny Football oikeasti valuu Cowboysin käsiin. Sen jälkeen Internet voidaan sulkea ja koko universumi räjähtää.

:D ei helvetti, totaali repeäminen tälle! Päivän parhaat naurut ja melkeinpä jopa allekirjoitus matskua. Tässä olen nyt useamman tunnin ajan katellut Game passilta pre draft showta, niin Mayock taitaa oikeasti olla aika yksin tämän Johnny Football goes to Dallas moovin kanssa!
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
:D ei helvetti, totaali repeäminen tälle! Päivän parhaat naurut ja melkeinpä jopa allekirjoitus matskua. Tässä olen nyt useamman tunnin ajan katellut Game passilta pre draft showta, niin Mayock taitaa oikeasti olla aika yksin tämän Johnny Football goes to Dallas moovin kanssa!
Jos rehellisiä ollaan, mukailin Bleacher Reportin Mike Freemania.

"But Dallas definitely loves him, and if Manziel somehow slips to 16, he would probably be a Cowboy. And that would officially break Twitter. And Facebook. And the Internet. And cause the Earth to sling from its orbit."

http://bleacherreport.com/articles/2044755-mike-freemans-50-point-stance-the-fabulously-awesome-draft-week-edition

Yksi kaikkien aikojen kohutuimmista college-urheilijoista. Kaikkein kohutuin franchise koko Amerikassa. Tuota parempaa saippuaoopperaa ei kukaan voisi käsikirjoittaa.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Ihan vain pienenä lisänä tälle keskustelulle heitän nimilistan 4.kierroksella tai sen jälkeen varatuista/varaamattomista pelinrakentajista viimeisen 20 vuoden ajanjaksolta, jotka ovat menestyneet NFL:ssä.

Brady
Romo
Bulger
Hasselbeck
Warner
Garcia
Delhomme

Näillä todennäköisyyksillä suuntaisin katseeni sinne 1-3 rundeille jos pelinrakentajaa pyrkisin löytämään. Voi olla että unohdin jonkun, mutta näissäkin nimissä on onnistumisten suhteen tulkitsemista.

EDIT:

Football Outsiders: Round-by-Round QB Study Linkki vie internettiin ja Football Outsiders -sivustolle.

Listaus on tietysti vain yhden ihmisen katsaus näihin pelinrakentajien onnistumisiin ja epäonnistumisiin, mutta hyvä katsaus silti. Kannattaa tutustua.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Todd McShayn spekulaatioita (espn.comin etusivun ekasta uutisesta löytyvä video):

- Robinson satavarmasti Ramsin varaus, ellei Clowney jotenkin ihmeellisesti putoa heidän käsiinsä
- Jaguars päätyy McShayn veikkauksissa valitsemaan Khalil Mackin, vaikka Watkinsin sivuuttaminen tekeekin kipeää
- Tampa ei ole antanut mitään informaatiota, Lovie Smith rakastaa Manzielia, ei kuitenkaan pakkoa varata qb:tä
- Vikings tuskin varaa pelinrakentajaa
- Titansilla Bortles Manzielin edellä
- Manziel luokiteltu koko draftin parhaaksi pelaajaksi Dallasin listalla!

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että jos Tampa ei varaa Johnny Footballia, niin... Kyllä.

No, klo 3 Suomen aikaan "all bets are off".
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
- Manziel luokiteltu koko draftin parhaaksi pelaajaksi Dallasin listalla!

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että jos Tampa ei varaa Johnny Footballia, niin... Kyllä..

Nyt melkein toivon, että Tampa jättää Manzielin varaamatta, sillä olisihan tuo nyt saatana viihdettä mitä siitä syntyisi. No ei ehkä kuitenkaan. Otetaan JFF pois kuleksimasta, niin ei universumi räjähdä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mitä minä väitän on se, että näille managereille ja valmentajille olisi joka tapauksessa langennut sama kohtalo, jos yhtään pelinrakentajaa ei olisi ikinä varattu. Ilman hyvää pelinrakentajaa et tässä sarjassa pärjää. Se että onko tämä pelinrakentajan puute varauksen epäonnistuminen, varauksen tai traden puute on yhden tekevää. Kohtalo on silti sama, eli potkut. Näkisin että juuri tämä takia tätä pelinrakentajien liian korkealla varaamista tapahtuu. Se, että varaako joukkue pelinrakentaja esim. varauksella 10 vai 30 on samantekevää sillä se ei vaikuta pelinrakentajan mahdolliseen onnistumiseen/epäonnistumiseen.
Voihan sen noinkin ajatella. Siinä mielessä sillä on väliä varaako QB:n 10 vai 30 vuorolla, koska 10.varauksen mukana tulevat kovemmat paineet ja suuremmat odotukset. Pitäisi nousta franchise QB:ksi parissa-kolmessa vuodessa jne. Jos varaus tapahtuu lähempänä 1.kierroksen loppua, paine ei ole ihan samanlainen. Top 10:ssa varatun QB:n kohdalla myös valmennuksella on suuri paine peluuttaa häntä nopeasti, usein liiankin nopeasti mistä seurauksena tilanteita, joissa nuori QB heitetään susille liian aikaisin. Pitkälti samoilla linjoilla olemme asioista, itse vaan halusin painottaa sitä, että pelinrakentajan ottaminen draftissa korkealla pelkästään sen takia, että QB:lle on tarvetta, on todella iso virhe. Jos taas organisaatio on sitä mieltä, että kyseinen QB on todella heidän tulevaisuuden pelinrakentajansa, niin siinä tilanteessa hänet pitää varata, oli kyseessä sitten pick numero 5 tai 25. Toki alaspäin treidausta voi aina yrittää, mutta liika kikkailu voi helposti kostautua, ja joku muu napata kiikarissa olevan pelaajan nenän edestä.

Manziel to Cowboys olisi kyllä jotain sellaista mihin vain Jerry Jones pystyy. Saa nähdä toteutuuko. Sanoisin, että todennäköisyys tuolla on vieläkin jotain 30% luokkaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
 

Rocco

Jäsen
QB:t ovat kyllä sellaisia varauksia, että heistä ei koskaan tiedä... Joku GM tykkää erityisesti jostakin pelaajasta, ja hänet haluaa, vaikka olisi mock draftissa millä tahansa sijalla. Siinä on aina todella iso riski, eikä olisi todellakaan harvinaista että tällainen "can't miss" -QB olisi täysi sukka. Ryan Leaf, David Carr, Tim Couch, Rob Johnson, Akili Smith, JaMarcus Russell... nimilista vaan jatkuu. Sitten on Tom Brady, Kurt Warner ja monta muuta, ketkä on ylenkatsottu Draftissa, ja kaverit tulevat ja vievät joukkueen mestaruuteen. Tässä mielessä QB:n varaaminen on aina tietyllä tavalla riski, kun puhutaan ensimmäisen kierroksen varauksesta. Kierroksilla 2-4 löytyy usein aina näitä työn sankareita, jotka tekevät työnsä erinomaisesti illasta toiseen. Näiden löytäminen on sitä herkkua. Uskon, että tänäkin vuonna löytyy pari kaveria, ketkä pelaavat paremman uran kuin joku kolmikosta Manziel/Bortles/Bridgewater.
 

Rocco

Jäsen
Clowney se sitten oli. Täydet 10 minuuttia meni, ennenkuin varaus julkistettiin, eli hyvin todennäköisesti loppuun asti odotettiin mahdollista treidiä. Nyt vaan pitää etsiä sopiva rooli hänelle, vaikka aivan täysin ei Houstonin pelitapaan sovikaan.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Draftin ensimmäinen kierros on sitten taputeltu. Oli muuten eka kerta kun katoin suorana draftin. Hieno kokemus ja seurakin oli loistavaa ja erittäin asiantuntevaa tuolla live-seuranta ketjussa. Huomattavasti mielekkäämpää koko touhu, kun on joku/joitain joille nillittää valinnoista ja esittää omia arvioita ja arvauksia.

Clowney meni siis ykkösenä, kuten odottaa saattoi. Eka pieni ylläri-pylläri oli Jaguarsin haku kolmos pickillä, qb Bortles. Seuraavan moovin tekikin Bills ja haki aika kovalla hinnalla treidin kautta tämän draftin parhaan rissun, Sammy Watkinsin. Muuten ei mitään hirvittäviä yllätyksiä nähty.

Sitten alettiinkin jo lähestyä Dallasin vuoroa ja pöydällä oli edelleen safetyt Clinton-Dix ja Pryor JA qb Johnny Football. Oikeesti meinas jännäkakkaa pukata kun Goodell käveli podiumille ja vielä vähän virnisti ennen ilmoitusta. Koko jefua seuraava maailma pidätti hengitystään ja odotti kuulevan nimen Johnny Manziel! Sanotaan nyt näin, että huokaisin helpotuksesta ja pettymyksestä yhtä aikaa kun valinta oli OL Zack Martin. Hyökkäyksen linja on ainakin kunnossa ja suht nuorikin. Dallasin neljästä viimeisestä ykköskierroksen varauksesta kolme on mennyt hyökkäyksen linjaan: LT Tyron Smith, C Travis Frederick ja nyt OG/OT Zack Martin. Varmasti hyvä ja melko varma pick tämä on, mutta väkisin mulle aina näiden OL varauksien kanssa tulee pieni pettymys ensimmäiseksi mieleen. Ja kyllä joo, tiedän miten tärkeä hyvä hyökkäyksen linja. Ehkä tässä itsekin on niin tottunut Jerryn mediaseksikkäisiin pickkeihin, että ei oikein osaa arvostaa kun toimitaan järjellä? Minähän olen joukkueeni näköinen fani!

Pikkasen kun naapuri leiriä vilkaisee, niin Giantsilta varsin hyvä pick. Heidän haaviin jäi WR Odell Peckham JR. Melko vaarallinen WR kolmikko siellä suunnalla. Phillyn varausta en ymmärrä ollenkaan. He varasivat lb Marcus Smithin, josta en ole koskaan kuullutkaan.

Muuten noin draftista, että alkupuoli meni oikeastaan piirrustusten mukaan. 3 qb:ta ekalla kiekalla. Manziel päätyi sitten loppujen lopuksi Clevelandiin ja Vikings teki kaupat Seattlen kanssa hankkimalla Bridgewaterin. Neljä safetyä meni myös ekalla kierroksella, joista pari viimeistä ei sano minulle mitään. Oma mock meni ihan ok ja sillä tais irrota piikkipaikkakin? Mielenkiinnolla odotan mitä Dallas tekee seuraavilla kierroksilla. Aukkoja paikattavaksi ainakin riittää, sillä mitään reikää ei paikattu ekalla kierroksella.
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Oli kyllä oikein mukava herätä aamulla ja huomata, että Buccaneers oli varannut oman suosikkini, Mike Evansin. Kaksi isokokoista WR:ia sopii mielestäni joukkueeseen todella hyvin, ja onhan mm. Chicago Bears rakennettu hyvin samalla tavalla (Jeffery, Marshall).

Toki Mont-Blanc ehti jo live-seurannassa haukkua Lichtin ja Smithin alimpaan helvettiin, mutta en olisi nähnyt kauheasti järkeä siinä, että olisi lähdetty väkisin hakeen QB:ia ensimmäiseltä kierrokselta. McCown pystyy kuitenkin vetämään tuossa hyvällä tasolla pari kautta ja Glennonissa on paljon potentiaalia. Ehkä ensi kaudella sitten, jos joku hyvä QB osuu kohdille (ei sillä ettei niitä voisi vielä tänäkin vuonna varata).

Jatkoa ajatellen, jos olisin nyt Bucsien johtoportaassa, niin lähtisin ehdottomasti hakemaan sitä guardia toiselta kierrokselta. Su'a-Filo olisi esimerkiksi vielä vapaana, joten häntä harkitsisin erittäin vakavasti, jopa treidaisin pykälän pari ylöspäin tarvittaessa. Ainoa ongelma taitaa olla, että Su'a-Filo on ainakin raporttien mukaan enemmän LG kuin RG, mutta en näkisi tätä kuitenkaan niin suurena tekijänä, että jättäisin miehen valitsematta.

Toisena vaihtoehtona Bitonio, joka on myös hyvä vaihtoehto linjaan, mutta syystä tai toisesta en ole tykästynyt tähän kaveriin ihan niin paljoa.

EDIT:

Tarkemmin ajateltuna, Nicks kyllä tarvitsee varamiehen/kilpailijan tuohon LG:n tontille, joten Su'a-Filo alkoi taas kuulostaa pykälää paremmalta vaihtoehdolta.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Oikeesti meinas jännäkakkaa pukata kun Goodell käveli podiumille ja vielä vähän virnisti ennen ilmoitusta. Koko jefua seuraava maailma pidätti hengitystään ja odotti kuulevan nimen Johnny Manziel!

Tätä mediaseksikästä pickiä itsekin odottelin ja samoilla ajatuksilla. Pettymys oli ensimmäinen tunne kun Johnny Fotballin nimeä ei sanottu. Huh mikä sirkus Dallasissa olisi ollut seuraavat x vuotta.


Nopea vilkaisu Patriotsien pickiin.

DT DOMINIQUE EASLEY
Olin eilen kirjoittamassa pientä pätkää Patriotsien tarpeista ja DT on yksi näistä jolle on tarvetta. Hyvä pick, hieman huolestuttaa vaan loukkaantumishistoria missä lukee että molemmat polvet on leikattu.
Hienoinen reach ja odotin että tämä treidi olisi laitettu kiertoon ja Easley olisi otett 2-3 kierroksella mutta vanha sanonta sanoo "In BB we trust".

Seuraavaksi tarvetta olisi strong safetylle, TE:lle sekä jossain vaiheessa RB.
 

Rocco

Jäsen
QB:n osalta ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Tuon kärkikolmikon takana on useita todella hyviä pelaajia vielä saatavilla. Kakkoskierrokselta löytyy nimittäin kaksi draftin parasta heittävää QB:ta, Derek Carr ja Tom Savage. Myös A.J. McCarron on monilla listoilla hieman ylenkatsottu.

McCarron on Alabaman QB, ja on todella ammattimaisen valmennuksen saanut QB, ja pelannut maan kovimmassa konferenssissa ja vielä sen kovemmassa lohkossa. Parempaa paikkaa QB:n kasvattamiseen ei löydy.

Tom Savage on sitten tällainen vanhan liiton heittokone, joka ei pahemmin juoksentele. Todella kova käsi, ja muistuttaa aika vahvasti toista Pittsburghin kasvattia, Dan Marinoa.

Derek Carr on myös aika kova gunslinger. Kova heitto, mutta hän on pelannut aika heikossa konferenssissa. Veikkaan että kaikki näistä kolmesta menee toisella kierroksella. Lisäksi on pienen koulun kasvatti Jimmy Caroppolo vielä 2-3 kierroksen prospekti, mutta hänellä on pisin matka NHL-tasolle. Connor Shaw ja David Fales ovat pidemmän tähtäimen pelaajia, joista voi kehkeytyä ihan kohtuulliset kakkos-QB:t melkein mille tahansa seuralle. Logan Thomasin tasoon en usko, ja voi olla ettei häntä edes varata.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös