NFL offseason 2007

  • 44 693
  • 665

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelersiin compensatory pickillä CB William Gay Louisvillesta. Ihan outo tapaus tämäkin, mutta tarpeeseen tulee jos osaa pelata.
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
Ravensiin se Heisman voittaja meni. Mielestäni uskomaton sleeper-pick näillä kierroksilla. Pelikirjaan täytyy lisätä rolloutteja ja bootlegejä johtuen tuosta pituudesta. Mitään mahdollisuuksia jopa aloittajan rooliin jo ensi kaudella?
 

Cube

Jäsen
Sieltähän se Troy Smith sitten vihdoin tuli. Aika mukavaksi päiväksi näyttäisi tämä toinen muodostuvan Ravensille. Tarkempaa "analyysia" ehkä vielä tuon kuudennen ja viimeisen vuoron jälkeen.

Eipä sikäli, että Smithin varaan yhtään mitään laskisin (ei turhaan tippunut näin alas), mutta onhan kaverilla sen verran potentiaalia, että kokeilla kannattaa. Vuosi McNairin opissa saattaa tehdä kaikenlaista.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Aika alas kyllä tippui loppujen lopuksi. Olihan se selvää, että näillä sijoilla jonkun on pakko ottaa se, koska enää siinä ei häviä mitään, mutta saattaa saada ties mitä. Saa nähdä miten uran NFL:ssä käy. Nyt Ravensissa on ainakin realistiset mahdollisuudet nousta vuodessa parissa aloittavaksi jos rahkeet riittää.

Edit: Alkaa tuo mielenkiinto pikkuhiljaa laantumaan kun Steelersilläkin on enää yksi 7. kierroksen varaus jäljellä. Pitää katsoa jos valvoo loppuun asti niin näkee kuka on Mr. Irrelevant.
 

Cube

Jäsen
Satanen kirjoitti:
Ravensiin se Heisman voittaja meni. Mielestäni uskomaton sleeper-pick näillä kierroksilla. Pelikirjaan täytyy lisätä rolloutteja ja bootlegejä johtuen tuosta pituudesta. Mitään mahdollisuuksia jopa aloittajan rooliin jo ensi kaudella?
Ei missään nimessä, ellei nyt jotain aivan outoa tapahdu. Sekä McNair että Boller ovat varmasti lähtökohtaisesti Smithin edessä. Super Bowl on jälleen tavoitteena, joten viidennellä kierroksella varatun tulokkaan heittäminen susille tuskin kuuluu suunnitelmiin :)

Pitkällä tähtäimelläkään en Smithin asemasta olisi kovin varma. Ozzie diggasi Byron Leftwichista tämän varausvuonna todella paljon, joten en ihmettelisi, jos Ravens yrittäisi hänet hommata vapailta markkinoilta kauden päätteeksi Bollerin suunnatessa samalla ovesta ulos.
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
Viidennen kierroksen OLB Dallas Sartzin jälkeen Skins varasi jälleen linebackerin, tällä kertaa H.B Bladesin. Mielestäni loistava valinta, Blades on talentiltaan lähes 1. päivän varausten luokkaa. Mielenkiintoista, että skins ei ole hankkinut off-seasonilla yhtään merkittävää puolustuslinjan pelaajaa, vaikka se on joukkueen suurin murheen kryyni.

Laron Landry ja Dallas Sartz. Mielenkiintoisia nimiä Washingtonissa, herättänyt keskustelua fanien keskuudessa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Satanen kirjoitti:
Viidennen kierroksen OLB Dallas Sartzin jälkeen Skins varasi jälleen linebackerin, tällä kertaa H.B Bladesin. Mielestäni loistava valinta, Blades on talentiltaan lähes 1. päivän varausten luokkaa. Mielenkiintoista, että skins ei ole hankkinut off-seasonilla yhtään merkittävää puolustuslinjan pelaajaa, vaikka se on joukkueen suurin murheen kryyni.

Laron Landry ja Dallas Sartz. Mielenkiintoisia nimiä Washingtonissa, herättänyt keskustelua fanien keskuudessa.

Bladesiakin tosiaan veikkailtiin jopa kakkoskierroksen varaukseksi ja ainakin nuo Pittsburghilaiset tuntuvat pitävän miestä ihan hyvänä pelaajana. Ei varmasti huono pickki tuossa vaiheessa.

En vaan tajua, että miksi Steelers varasi tuon Gayn.
 

Rocco

Jäsen
Vihdoin paikalla ja seuraamassa draftia.. Aika odotettuja ja odottamattomia juttuja on tapahtunut, mutta sehän kuuluu draftin luonteeseen.

Jos joku seura tarvitsee vielä TE:n, hehkuttamani Matt Herian on vapaana. Hän oli vuoden sivussa jalkavamman takia, mutta tätä ennen hän oli listattu ykkös-/kakkoskierroksen varaukseksi ja ikäluokan top-3 TE:n listalle.

Miami varasi erittäin mielenkiintoisen pelaajan, eli yhden draftin suurimmista pelaajista, Reagan Mauia, Hawaii. Ei se koko, vaan pelipaikka. Hän on fullback ja kookkaampi kuin lähes kaikki hyökkäyksen tai puolustuksen linjamiehet. Jos hänellä on yhtään nopeutta niin hänen takanaan on helppo napata pari jaardia takuuvarmasti.

Pelinrakentajista hieman yllättäen Boise Staten Jared Zabransky on vielä varaamatta. Troy Smithin varausta noinkin myöhään en oikeastaan epäile... Odotin nopeampaa varausta, mutta hän koki saman ilmiön kuin Seneca Wallace aikoinaan. Wallace oli niinikään yliopistossa uskomaton saippualantio, mutta puhtaasti juokseville pelinrakentajille ei oikein pelipaikkaa meinaa löytyä, ellei osaa myös heittää kuten Vick ja Young.
 

Cube

Jäsen
Draftin viimeinen kierros on käynnissä, joten Ravensin varauksista vähän nopeaa ja pinnallista analyysia pelaaja pelaajalta:

1. kierros, #29 - G Ben Grubbs, Auburn:
- Monilla listoilla paras guard, joidenkin mielestä jopa selvästi. Esimerkiksi Kiperin listalla taisi olla pelaaja numero 15. Hyökkäyslinjan vahvistaminen oli ehdottomasti tarpeellista Ravensilta, mutta toivotaan, että Grubbs oli samalla myös paras saatavilla oleva pelaaja. Onhan se aina hienoa, kun laatu ja tarve kohtaavat täydellisesti. Grubbsin tulon myötä Ravens pystyy varmaan juoksemaan vähän huolettomammin myös oikealle puolelle linjaa ja muutenkin juoksuhyökkäykseen tulee ihan eri tavalla liikkuvuutta, kun näitä atleettisempia kavereita tulee rosteriin isompien tilalle.

3. kierros, #74 - WR/KR Yamon Figurs, Kansas State:
- Yksi draftin nopeimmista pelaajista. Aika selvästi Ravens hakee nyt itselleen potkunpalauttajaksi "devinhesteriä" tai "dantehallia". Jopa "jermainelewis" kävisi paremmin kuin hyvin. BJ Sams löytyy kyllä jo rosterista, mutta hänellä on paha loukkaantuminen alla ja parin rattijuopumuksen jälkeen mahdollinen pelikielto odottamassa, joten hyvähän se oli varautua. Edelleen on sellainen olo, että Figurs haettiin vähän liian korkealta, mutta jos tosiaan Steelers oli kiinnostunut, niin tuskin häntä paljon alempaakaan olisi voinut ottaa. Alussa olin aika pettynyt tähän varaukseen, mutta tuon Aaron Ross -viemisvideon jälkeen tuli jo parempi mieli. Varsinaisesti mitään en Figursista rissuna odota, mutta muutama tuollainen pitkä pallo kieltämättä kelpaisi jo ensi kaudella esim. #4 WR:n roolissa.

3. kierros, #86 - G/OT Marshall Yanda, Iowa:
- Pystyy pelaamaan sekä guardia että tacklea, joten sikäli tulee tarpeeseen, koska ei noita pelaajia linjassa vieläkään hirvittävästi ole. Ilmeisesti Ravens-johto ollut erittäin kiinnostuneita Yandasta, kun kerran ylöspäinkin treidasivat noin isolla hinnalla. En vieläkään osaa sanoa tästä kaverista pelillisesti paljoa, mutta tyytyväinen olen kyllä siitä, että linjaan panostettiin näinkin paljon. NFL.com:in profiilissa Yandaa verrataan tyyliltään Brian Watersiin.

4. kierros, #134 - DE/OLB Antwan Barnes, Florida International:
- Kovasti tulee Adalius Thomas mieleen tästä pelaajasta, mikä tietysti saa innostumaan kovasti. Veti combinessa 40 jaardia 4,45, mikä on tietysti tuon kokoiselle (6-1, 240) miehelle melkoinen aika. Pelannut koulussa aika tasaisesti sekä endinä että linebackerina, joten täysin nollista ei kummankaan pelipaikan opettelu onneksi lähde. Vaikuttaa kaiken kaikkiaan aivan mahtavalta pelaajalta, ehkä meikäläisen suosikkivaraus tästä draftista. Tällä kaudella Barnesilta ei kuitenkaan vielä sovi ihmeitä odottaa, mutta jonkinlaiseen situational-rooliin on varmasti ajateltu.

4. kierros, #137 - FB Le'Ron McClain, Alabama:
- Ehkä draftin paras puhdas FB. Tulee vähintäänkin kilpailemaan avauksen pelipaikasta ja tulee hyvinkin mahdollisesti myös voittamaan tuon skaban. Jos numerolla 137 onnistuu löytämään välittömän aloittajan, niin silloin on aina onnistunut. Lisäksi McClain on 'Bama Boy, joten Ozzie tuntee miehen ainakin täysin. Pystyy osallistumaan myös syöttöpeliin, mikä on hyvä homma, koska Ovie Mughelli toi vastaanottajana uuden ulottuvuuden Baltimoren hyökkäykseen viime kauden lopulla ja olisi ikävä menettää tuo etu Ovien mukana.

5. kierros, #174 - QB Troy Smith, Ohio State:
- Tätä varausta tulikin kommentoitua jo vähän, mutta hieman vielä. Smith pääsee Baltimoressa loistavaan tilanteeseen siinä mielessä, että saa rauhassa odotella McNairin takana kauden tai kaksi. Edes kakkospelinrakentajana ei tarvitse olla, vaan saa rauhassa keskittyä kehittymiseen ja draft-pettymyksestä toipumiseen. Myöskään fanien suunnalta ei tule mitään paineita, vaan Smithin varaus on puhdas low risk/high reward -yritys. Toinen tärkeä kehityksestä vastaava henkilö on Rick Neuheisel, joka oli itsekin aikanaan lyhyt pelinrakentaja, joten yhteistä taustaa löytyy jossain mielessä.

6. kierros, #207 - LB Prescott Burgess, Michigan:
- Tästäkään pelaajasta en ole ehtinyt hirveästi lukemaan, mutta ilmeisesti jonkinlainen atleettinen special teams -ässä on kyseessä. Eli aika perus Ravens-varaus. Pystyy pelaamaan myös ILB:nä, joten ehkä tässä varauduttiin vähän myös siihen, ettei viime kaudelta tuttu tilanne, jossa MLB:t loppuivat kesken pääse toistumaan.

Kokonaisuutena antaisin arvosanaksi ehkä B tai B+, näin amerikkalaisella asteikolla. Suomalaisella kouluasteikolla puolestaan vaikkapa 8 tai vähän päälle.

Nämä tietysti vain alustavina amatööriarvioina. Lopullinen taso alkaa selviämään aikaisintaankin vasta vuoden tai kahden päästä, joten tässä vaiheessa ei liiallinen märehtiminen eri pelaajista ole erityisen hedelmällistä.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Ramzee Robinson on sitten "Mr. Irrelevant".

Drafti ohi, unta palloon. Analyysiä ja huomioita tarkemmin vapun pyhinä.
 

Cube

Jäsen
NFL:n hovi-idiootti Pete Prisco on jälleen kerran vauhdissa. Tai no, porttilamaisia helmiä tuli kyllä koko draft-viikonlopun ajan, mutta nyt on lopullisten arvioiden aika. New England saa A:n draftistaan isoksi osaksi Randy Moss -traden johdosta. Ravens saa puolestaan C:n ja McGaheesta ei ole arviossa sanaakaan. Pitääkö tämä nyt tulkita niin, että McGahee ei ole riittävän hyvä vaikuttamaan arvioon vai eikä siirto ollut Priscolle riittävän seksikäs ja dramaattinen, koska se ei tapahtunut draft-päivänä?

Sanomattakin on selvää, että Cleveland sai A+. Olisikohan tulos ollut sama, jos Browns olisi hoitanut samat pickit lähtökohtaisesti kahdella top10-varauksella, kuten se käytännössä katsoen nytkin teki?

Ravensin arvosana sinänsä nyt ei kiinnosta ollenkaan, koska se tosiaan määrittyy reaalimaailmassa vähän pidemmällä aikavälillä kuin yhdessä yössä. Kuitenkin noille perusteille ei voi kuin nauraa. Prisco jakelee noita arvosanoja hieman liikaa sen mukaan mitkä hänen käsitykset minkäkin pelaajan potentiaalista ovat, kun tarpeiden täyttämisen ja hinta/laatu -suhteen pitäisi mielestäni olla suuremmassa osassa.

No mutta se "työasioista", nyt bisse käteen ja vappua viettämään.
 

Rocco

Jäsen
No niin... Tekisi hypätä Ramsin bandwagoniin! Kahdella ekalla kierroksella kaksi omaa henkilökohtaista suosikkipelaajaa riveihin.

Ekalla kierroksella Nebraskan monsteri DE Adam Carriker, toisella Rutgersin valkoinen keskushyökkääjä Brian Leonard.

Oman suosikkiyliopiston pelaajat kävivät kaupaksi kohtalaisen hyvin. Carriker siis meni St.Louisiin 1. kierroksella, keskushyökkääjä Brandon Jackson Green Bayn riveihin 2. kierroksella, tukimies Stewart Bradley meni Philadelphiaan 3. kierroksella ja Jay Moore 4. kierroksella San Franciscoon. Mooren jääminen 4. kierrokselle oli pienehkö yllätys, ottaen huomioon että Moore/Carriker oli viime kaudella yliopistossa yksi maan parhaista DE-pareista. Yllätys sen sijaan oli että Matt Herian lopulta jäi varaamatta. Loukkaantuminen kauden ajaksi ja sen jälkeen uuden pelikirjan, parempien laitahyökkääjien (Nunn, Swift, Purify) ja kovan keskushyökkääjäkaksikon (Jackson, Lucky) myötä vähentynyt vastuu ja tarve väheni kohtalaisesti. Veikkaan että Herian pääsee vapaana agenttina johonkin seuraan. Sen verran lupaava kaveri on, että jos vain tervehtyy niin tiedä minne asti mies voi lopulta päästä.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
NFL:n hovi-idiootti Pete Prisco on jälleen kerran vauhdissa. Tai no, porttilamaisia helmiä tuli kyllä koko draft-viikonlopun ajan, mutta nyt on lopullisten arvioiden aika. New England saa A:n draftistaan isoksi osaksi Randy Moss -traden johdosta. Ravens saa puolestaan C:n ja McGaheesta ei ole arviossa sanaakaan. Pitääkö tämä nyt tulkita niin, että McGahee ei ole riittävän hyvä vaikuttamaan arvioon vai eikä siirto ollut Priscolle riittävän seksikäs ja dramaattinen, koska se ei tapahtunut draft-päivänä?

Sanomattakin on selvää, että Cleveland sai A+. Olisikohan tulos ollut sama, jos Browns olisi hoitanut samat pickit lähtökohtaisesti kahdella top10-varauksella, kuten se käytännössä katsoen nytkin teki?

Ravensin arvosana sinänsä nyt ei kiinnosta ollenkaan, koska se tosiaan määrittyy reaalimaailmassa vähän pidemmällä aikavälillä kuin yhdessä yössä. Kuitenkin noille perusteille ei voi kuin nauraa. Prisco jakelee noita arvosanoja hieman liikaa sen mukaan mitkä hänen käsitykset minkäkin pelaajan potentiaalista ovat, kun tarpeiden täyttämisen ja hinta/laatu -suhteen pitäisi mielestäni olla suuremmassa osassa.

No mutta se "työasioista", nyt bisse käteen ja vappua viettämään.

Samainen mies haukkui Steelersin ylös treidaamisesta Sepulvedan vuoksi. Kaveri ei ilmeisesti ole paljon seuraillut Gardockin otteita männeellä kaudella jos ei pidä Sepulvedan hommaamisen varmista järkevänä tekona. Toinen draftin pätevä punteri Adam Podlesh meni 4. kierroksen alussa, joten treidi oli mielestäni täysin perusteltu ratkaisu.

Yleisarvosanana B- varmaankin siksi, että Steelersiin ei tullut yhtään näitä median hehkuttamia starboja. Kuitenkin joukkue sai suurimmat ongelma-alueet tilkittyä draftaamalla kaksi OLB:tä ja ihan yleisesti hyvänä, mutta hieman kokemattomana pidetyn DE:n, joka sopii täydellisesti joukkueen filosofiaan. Timmonsia ei ilmeisesti pidetä oikeana miehenä Porterin korvaajaksi. Lisäksi saatiin se iso rissu, joka on pistänyt tuloksia tauluun ja myös helpotusta hyökkäyslinjaan. Stephensoniin enemmän tutustuttuani on selvinnyt, että hän on McBeanin ohella maahanmuuttaja ja aloittanut futiksen suht myöhään. Ei siis mikään valmis aloittaja, mutta paljon potentiaalia löytyy. On myös Steelersin näköinen pelaaja linjaan. Myös Matt Spaeth on osoittautunut täysin joukkueen suunnitelmien mukaiseksi valinnaksi, sillä Tomlinin/Ariansin hyökkäys vaatii 3 TE:tä toisin kuin oli Cowherin aikana. William Gay on pelaajista ehkä hasardein veto, mutta tilastoja hänellä on hyviä joukkueita vastaan ihan mukavasti ja uskon, että Tomlin tunnistaa hyvän kornerin sellaisen nähdessään. Toisaalta loppukierroksilla ei nyt mitään starttereita voi olettaakaan saavansa.

Tietenkin aika näyttää miten pelaajat lunastavat lupaukset, mutta näin morgon efter en ole lainkaan pettynyt draftiin. Kuten tuli jo todettua niin saatiin pelaajat tärkeimmille pelipaikoille. Ainoa mitä olisin kaivannut niin se iso RB, mutta kaikkea ei voi saada. Toivottavasti löytävät moisen UDFA-listalta ja uskon, että joku draftaamaton kaveri näkee Steelersin kyllä hyvänä mahdollisuutena päästä pelaamaankin. Ja onhan siellä sitten vielä Verron Haynes mahdollisesti mukana kuvioissa.

Kyllä minä jättäisin ainakin sen miinuksen tuosta B:stä poies.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelers avasi UDFA-pelit signaamalla kolme pelaajaa:

205 cm ja 147 kg kokoinen LT Jason Capizzi, jolla on raameja ja jonkinlaista ongelmaa tulla toimeen kentän ulkopuolella. Steelers on kuitenkin kytännyt häntä vissiin pitemmän aikaa projektiksi.

RB Gary Russell Minnesotasta, jolla piti olla häikäisevä tulevaisuus edessään Maroneyn lähdettyä NFL:ään. Sen sijaan hän sai kenkää koulusta huonon opintomenestyksen vuoksi ja ilmestyi combineen täysin rapakunnossa. Lahjakkuutta kuitenkin löytyy, joten saattaahan hänestäkin jotain tulla.

C Darnell Stapleton, jota kai pidetään ihan pätevänä miehenä, mutta hieman liian heppoisena isoon liigaan.
 

Rocco

Jäsen
Täysin oikea varauskohta 5 pistettä
+/-1 varauskohta oikeasta 3 pistettä
+/-2 varauskohta oikeasta 1 piste


Oma veikkaus.................pisteet... toteutunut draftisijoitus

1. JaMarcus Russell, QB..........5...1.
2. Joe Thomas, OT................3...3.
3. Adrian Peterson, RB............0...7.
4. Calvin Johnson, WR............1...2.
5. Gaines Adams, DE..............3...4.
6. Levi Brown, OT..................3...5.
7. LaRon Landry, S................3...6.
8. Brady Quinn, QB................0...22.
9. Leon Hall, CB....................0...18.
10. Dwayne Jarrett, WR..........0...2nd round
11. Jamaal Anderson, DE.........0...8.
12. Patrick Willis, ILB..............3...11.
13. Amobi Okoye, DT..............0...10.
14. Darrelle Revis, CB.............5...14.
15. Adam Carriker, DE............1...13.
16. Ted Ginn jr, WR...............0...9.
17. Alan Branch, DT...............0...2nd round
18. Robert Meachem, WR........0...27.
19. Greg Olsen, TE.................0...31.
20. Marshawn Lynch, RB.........0...12.
21. Dwayne Bowe, WR............1...23.
22. Joe Staley, OT.................0...28.
23. Jarvis Moss, DE................0...17.
24. Anthony Spencer, DE.........1...26.
25. Sidney Rice, WR...............0...2nd round
26. Ben Grubbs, G..................0...29.
27. Ryan Kalil, C....................0...2nd round
28. Brandon Meriweather, S.....0...24.
29. Paul Posluszny, OLB..........0...2nd round
30. Brandon Jackson, RB.........0...2nd round
31. Lawrence Timmons, OLB....0...15.
32. Brian Leonard, FB.............0...2nd round

Eli tällä perusteella lopullinen Mock-Draft pistemäärä on 29
 
Viimeksi muokattu:

Sheed

Jäsen
En tiedä mitä sanoa Bearsin varauksista - miksi en sano mitään. Toivottavasti saan jonkin kuvan tämän viikon sisällä.

Heittäkää kaikki - kuten täällä on osa laittanutkin - arvioita oman joukkueen varauksista.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mikäs tämän "green roomin" idea? Mietin vain kun pientä vittuilua että yksi kaveri siellä kärvistelee yksikseen kun muut häipyneet tunteja(kärjistäen) sitten...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
eagle kirjoitti:
Mikäs tämän "green roomin" idea? Mietin vain kun pientä vittuilua että yksi kaveri siellä kärvistelee yksikseen kun muut häipyneet tunteja(kärjistäen) sitten...

Sinne kerätään muutamia pelaajia joiden oletetaan menevän ensimmäisten joukossa, käyvät sitten laittamassa lippiksen päähän lavalla ja haastatteluja antavat ja vastaavaa. Tuo tunteja ei edes ole sen kummemmin kärjistystä koska oli ihan mahdollista että olisi varattu toisena ja meni sitten numerolla 21 ja kun koko ensimmäinen rundi kesti jotain 6h niin siinä tosiaan meni tunteja ennen kuin hänet varattiin.


Mitä tulee muuten draftiin niin itseltä meni seuranta ennakkoon pikkaisen ohi, ei ole niin tullut draftattavia pelaajia seurattu. Sikäli vähän vaikea mitään sen kummempaa arvioita tehdä.

Quinnista kuitenkin sen verran että täällä oli kommetteja että olisi mahdollisesti ylimielinen ja vastaavaa, sitä en tiedä onko näin vai ei, mutta itse en tiettyä tämän tyyppistä asennetta välttämättä negatiiviseksi laske. QB:llä on ihan hyväkin olla pikkaisen ylimieleinen asenne, siis siltä kannalta että itseluottamus on vähän turhankin korkea, kaveri voi olla hieman kusipääkin mutta jos suoritustaso on kova niin tälläinen asenne ei välttämättä QB.lle mikään huono juttu ole. Tietenkään se ei voi mennä yli, mutta tiettyyn rajaan asti, mikään kaikkien paras kaveri ei missään nimessä tarvitse olla vaan sellainen joka pystyy vaatimaan muilta maksimisuoritusta. Elwaysta olisi voinut näitä samoja juttuja aikoinaan sanoa, samoin Favresta, Joe Namath oli aika ylimielinen kaveri myös aikanaan.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Satanen kirjoitti:
Wow! Tämä steelersin uusi puntteri ei ole todellakaan mikään turha jamppa. Vai mitä sanotte tästä pätkästä? http://www.baylortv.com/streaming/000641/300kbps_str.asx

63 jaardin puntti ja kuka tuhoaa palauttajan? Puntteri itse.

Hauskaa Sepulvedassa on myös, että hän on nopein kaikista Steelersin draftaamista pelaajista. Siis mukaan lukien WR Baker ja CB Gay. Vetäissyt 40 jaardia aikaan 4,4 s. Hänhän meni yliopistoon linebackina mikä selittää aika paljon tuota taklaustaitoa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pittsburgh Steelers Draft Review

Steelers lähti draftiin tavallaan aika tasapainoisesta tilanteesta. Periaatteessa millekään pelipaikalle ei ollut pakko saada uutta aloituskokoonpanon pelaajaa, vaan kaikki paikat pystyttiin täyttämään jo valmiiksi omista kavereista. Suurimmat tarvealueet olivat kuitenkin OLB ja molemmat linjat. Myös power back-tyylinen keskushyökkääjä oli ainakin mun toivelistalla. Laitahyökkääjistä olisi ollut hyvä saada yksi iso kaveri ja cornereihinkin pientä täydennystä odoteltiin.

First Round - 15th overall - Lawrence Timmons, OLB, Florida State, 6-3/232

Eli heti ykköskierroksella Steelers otti itselleen tavallaan Porterin korvaajan. Käytännössä asia ei kuitenkaan ihan näin ole, vaan Timmons lähtee training campille varmaan aika tasaisesta tilanteesta James Harrisonin kanssa. Ehkä Harrisonilla on vielä pieni etulyöntiasema, mutta varmasti myös Timmonsille annetaan kaikki mahdollisuudet lunastaa starterin paikka itselleen. Tosin Tomlin on puhunut vähän siihen suuntaan, että hänen filosofiassaan tukimiehiäkin kierrätetään aika paljon, joten vaikka Timmons ei aloittaisikaan pelejä vielä ensi kaudella, niin varmasti hänkin tulee peliaikaa saamaan. Timmonsin vahvuuksina pidetään nopeutta ja taklausvoimaa kun taas heikkouksiin lukeutuvat tietynlainen kokemuksen puute ja sen mukana tuoma ylipelaaminen. Timmons aloitti collegessakin vain 13 peliä joten hän on vielä tässä vaiheessa aika selvä prospect, paljon on vielä kasvuvaraa. Pass rushissa hänen pitäisi olla aika hyvä, joten ehkä häntä käytetään siinä roolissa 3rd downeilla. Timmons vaikuttaa olevan vähän tällainen räiskyvämpi kaveri, mutta GM Colbertin mukaan hän ei kuitenkaan ole Porterin kaltainen trash talker, joten toivottavasti Timmons keskittyy olennaiseen eli pelaamiseen. Jostain kyllä luin jotain negatiivista hänen asenteestaan, mutta ei hänellä ainakaan mitään huume- tai asesekoiluja pitäisi takanaan olla. Kaiken kaikkiaan Timmons on varmaan ihan lupaava pelaaja ja kaiken mennessä hyvin, Steelers voi saada hänestä aloittajan itselleen kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Toisaalta kuitenkin vähän häiritsee se, että ykkösvarauksella ei saatu/otettu sellaista ihan takuuvarmaa aloituskokoonpanon pelaajaa. No, toisaalta kuten jo tuossa alussa kirjoitin niin ei siellä oikein ollutkaan vapaita aloituspaikkoja tarjolla joten sinänsä valitus on turhaa, mutta vähän liikaa kysymysmerkkejä mun mielestä Timmonsin ympärillä vielä on.

Second Round - 46th overall- LaMarr Woodley, DE, Michigan, 6-2/269

Kun OLB oltiin hoidettu pois alta ensimmäisellä kierroksella niin toisella kierroksella oltaisiin voitu keskittyä jompaan kumpaan linjaan. Itse vielä tässä vaiheessa haaveilin Justin Blalockista, mutta hän meni seitsemän vuoro ylempänä. Steelers olisi voinut pyrkiä aggressiivisemmin ylös tässä vaiheessa, mutta treidailu draftissa ei vaan ole heidän tapansa. Ja ilmeisesti front officella ei ollut ketään tiettyä pelaajaa mielessä kenen perään olisi täytynyt mennä, vaan tyydyttin odottamaan omaa vuoroa. No vuoro sitten koitti 14. ja picki käytettiin DE Woodleyhyn. Tämäkin tuntui aluksi oudolta, mutta kaikki parhaat OL-miehet olivat jo menneet tässä vaiheessa, joten Woodleyn ottaminen oli hyvä veto. Puolustuslinjaankin tarvittiin täydennystä ja vaikka Woodleyta aiotaankin peluuttaa lähinnä OLB:nä, niin hän tuo kapeaan DL-materiaaliin kuitenkin syvyyttä ja vaihtoehtoja. Woodley on erittäin monipuolinen pelaaja ja hän pelannut collegessa monilla eri pelipaikoilla. Häntä pidetään vähän DE-OLB tweenerinä. 4-3 puolustuksessa hän voisi vielä pärjätä DE:nä edge rusher-roolissa, mutta 3-4 puolustuksessa hän on vääräntyylinen DE:ksi. En oikein jaksa uskoa, että Woodley olisi starter ainakaan kauden alussa, mutta kuten myös Timmons, niin myös Woodley tulee saamaan peliaikaa esim. 3rd downeilla.

Third Round - 77th overall - Matt Spaeth, Minnesota, 6-7/267

Tässä olisin odotellut otettavan RB:n tai OL:n, mutta eipä näköjään. Ymmärrän kyllä, että Ariansin hyökkäyksessä tarvitaan enemmän kuin yksi hyvä TE ja ehdolla olleista tight endeista Spaeth on varmasti hyvä valinta. Mutta silti mun mielestä tämä vuoro vähän hukattiin. RB:stä Tony Hunt oli tuossa vaiheessa vapaana kuten Troy jo aiemmin huomioikin. Troy myös kertoi, että joku Front Office-ukko (?) oli kertonut Huntin olleen liian hidas. Jos tämä oli syy miksi miestä ei valittu, niin silloin vituttaa aika rankasti. Aivan varmasti Hunt olisi ollut ihan tarpeaksi nopea pärjätäkseen NFL:ssä. Eihän tuon tyylisen voimahyökkääjän edes tarvitse olla mikään tuulennopea. Ai ai, toivottavasti tässä ei nyt mokattu pahasti. Myös Michael Bush oli vielä vapaana. Mitään nimekkäitä hyökkäyksen linjamiehiä ei enää tässä vaiheessa ollut jäljellä, mutta varmasti sieltä olisi hyviä kavereita saatu vielä otettua. Esim. omista tarkkailukohteistani Texas Techin Manuel Ramirez olisi ollut vielä vapaana. Hän on aivan helvetin vahva kaveri, mutta heikkoutena on sitten hitaus. Mutta Steelers otti tässä TE Spaethin ja spekulointi voidaan lopettaa.

Fourth-Seventh Round

Neljännellä kierroksella treidattiin pari vuoroa ylemmäs ja otettiin punter Daniel Sepulveda. Mulle hän oli/on ihan täydellinen neverheard ja kyllähän potkaisijan draftaaminen on aina vähän kivulias kokemus, mutta ilmeisesti Sepulveda on kuitenkin sen verta kova kaveri omalla alallaan, että tämän varauksen ymmärtää ihan hyvin. Ja tosiaan kun Steelers tarvitsee itselleen uuden punterin Gardockin lähdettyä/lähtiessä niin Sepulvedan ottamisesta ei kannata lähteä valittamaan. Toki aina voi spekuloida, että Sepulveda olisi ollut todennäköisesti vapaana vielä kierroksen lopullakin compensatory pickillä, mutta jos kaveri tosiaan haluttiin, niin hyvähän se on pelata varman päälle.

Edellä mainitulla compensatory pickillä otetiin sitten DE Ryan McBean Oklahoma Statesta. Hän on aikamoinen kaappi (6-5/290) ja näin ollen on Woodleytä parempi vaihtoehto endiksi 3-4 puolustuksessa. Hän on pelannut collegessa lähinnä DT:nä, joten hänen pitäisi olla enemmän sellainen vanhanajan run stopper, eikä niinkään mikään räjähtävä pass rusher, kuten lähes kaikki collegesta tulevat DE:t nykään ovat.

Viidennellä kierroksella otetiin G Cameron Stephenson (6-3/306) ja CB William Gay. Stephenson toimii sen takia, että hän oli ainoa Steelersin varaama linjamies. Hänestä en kyllä osaa sanoa oikeastaan mitään muuta kuin, että häntä ei ainakaan ole kauneudella pilattu. Muutoin hän on mulle ihan täydellinen kysymysmerkki. Uskoisin Stephensonin olevan vähän tällainen long shot, tuskinpa hänen varaansa hirveästi on laskettu. William Gay on vähän samaa sarjaa kuin Stephenson enkä hänestäkään oikein mitään osaa sanoa. Hänkin toimii pelipaikkansa takia, mutta mun tietämyksellä on ihan mahdotonta mennä sanomaan, että olisiko parempia cornereita ollut vielä tarjolla.

Kuudennella kierroksella Steelerseillä ei ollutkaan vuoroa joten viimeiseksi varaukseksi jäi seitsemännen kierroksen WR Dallas Baker. Hänellä on ainakin kokoa (6-3) joten sinänsä hän täyttää kaipaamani ison WR:n vaatimukset.

Yhteenveto

Aika vaikea sinänsä sanoa mitään yhtä kokoavaa mielipidettä kun oikeastaan vain Timmonsin ja Woodleyn tietää tarkemmin. Tarvealueet saatiin kuitenkin suht hyvin täytettyä vaikka RB:tä ja useampaa OL:ää ei varattu. Olisi ollut ihan kiva saada näitä vähän nimekkäämpiä kavereita kuten Blalock, Hunt tai Bush, mutta tyydytään nyt tähän mitä saatiin. Vasta paljon myöhemminhän sitten lopullisesti näkee miten tämän vuotinen draft Steelerseiltä onnistui.
 

Trojan

Jäsen
Kiitos Fawkesille varsin kattavasta Steelers -yhteenvedosta!

Sitten Cowboysin draftiin. Tassa siis Cowboysin pickit:

1. Purdue DE Anthony Spencer
3. Boston College OT James Marten
4. Washington QB/WR Isaiah Stanback
5. Northern Illinois OT Doug Free
6. Arizona K Nick Folk
6. Connecticut FB Deon Anderson
7. Cal Poly CB Courtney Brown
7. Illinois CB Alan Ball

Mitas naista nyt sanoisi... Ehka positiivisinta on se etta Cowboys sai Brownsien ensi vuoden ykkosvuoron. Muuten draft on liikaa prospecteja, eika valmiita pelaajia (Spenceria lukuun ottamatta). Tama drafti oli selvastikin Jerry Jonesin kasialaa eika Wade Phillipsilla ollut osaa eika arpaa pickeissa. Toivottavasti ensi vuodeksi asiat muuttuvat.
 

Satanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Southampton,Chelsea sympatiat Lukko,ifk
Trojan kirjoitti:
Kiitos Fawkesille varsin kattavasta Steelers -yhteenvedosta!

Sitten Cowboysin draftiin. Tassa siis Cowboysin pickit:

1. Purdue DE Anthony Spencer
3. Boston College OT James Marten
4. Washington QB/WR Isaiah Stanback
5. Northern Illinois OT Doug Free
6. Arizona K Nick Folk
6. Connecticut FB Deon Anderson
7. Cal Poly CB Courtney Brown
7. Illinois CB Alan Ball

Mitas naista nyt sanoisi... Ehka positiivisinta on se etta Cowboys sai Brownsien ensi vuoden ykkosvuoron. Muuten draft on liikaa prospecteja, eika valmiita pelaajia (Spenceria lukuun ottamatta). Tama drafti oli selvastikin Jerry Jonesin kasialaa eika Wade Phillipsilla ollut osaa eika arpaa pickeissa. Toivottavasti ensi vuodeksi asiat muuttuvat.

Niin, tästäkin huolimatta median suosikki Cowboysin drafti sai hyvät arvosanat nk. asiantuntijoilta.

Keyshawn Johnson vapautettu Carolinasta. Hassuksi asian tekee se, että pari päivää sitten Meshawn hehkutti ESPN:llä kuinka hienoa on päästä opettamaan Carolinan varaamaa Dwayne Jarretia. Ei tainut jamppa tietää, että tuo varaus tulee viemään hänen työpaikkansa.
 

Cube

Jäsen
Satanen kirjoitti:
Niin, tästäkin huolimatta median suosikki Cowboysin drafti sai hyvät arvosanat nk. asiantuntijoilta.
Nämä draft-arviot ovat muutenkin aika arpomista välillä. Puhtaasti viihteen vuoksihan niitä toki tehdään, mutta täytyy välillä silti ihmetellä, että millä menetelmillä arvosanoja oikein määritellään. Tuntuu, että mitä "tylsemmille" pelipaikoille varaa pelaajia, sitä huonommat arviot odottavat. Kaiken huippu on tämänvuotisessa draftissa mielestäni tuo Clevelandin draftin ylenpalttinen hehkutus Quinnin takia. Kaveria pidetään sijalla 22. "stealina", vaikka todellisuudessahan Brownsin maksama hinta nyt on aika paljon kovempi kuin tuo 22. vuoro. Aina on toki mahdollista, että Browns pelaa ensi kaudella paremmin kuin moni on odottanut, mutta lähtökohtaisesti voisi odottaa ja olettaa, että tuo Dallasille annettu varaus on jälleen jopa kymmenen ekan joukosta. Päälle luonnollisesti vielä tuo toisen kierroksen (korkea) varaus. Jos ottaa kahdella top10-arvoisella varauksella Joe Thomasin ja Brady Quinnin, niin onko se nyt niin erektion arvoinen suoritus? Jännä nähdä mikä näissä Clevelandin arvioissa on tilanne ensi vuonna. Laskeeko ykkösvarauksen puuttuminen vuorostaan arvosanaa vai selitelläänkö asia parhain päin tyyliin "they did a good job with the picks they had" sen jälkeen, kun Dallas on varannut itselleen Darren McFaddenin tai Brian Brohmin.

Ei nyt mitenkään tärkeää asiaa, mutta hieman ärsyttävää ja turhauttavaa silti, kuten median vääristely yleensäkin.

Siis ihan hyvä draft Clevelandilta kyllä, mutta ihmetyttää vaan se, että miksi homma vedetään noin överiksi. Toisaalta onhan se sentään mukava, että Phil Savage saa kiitosta työstään. Philillä oli muuten draft-viikonloppuna Ravensin t-paita päällään muiden kamojen alla :)
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Cube kirjoitti:
Nämä draft-arviot ovat muutenkin aika arpomista välillä. Puhtaasti viihteen vuoksihan niitä toki tehdään, mutta täytyy välillä silti ihmetellä, että millä menetelmillä arvosanoja oikein määritellään. Tuntuu, että mitä "tylsemmille" pelipaikoille varaa pelaajia, sitä huonommat arviot odottavat. Kaiken huippu on tämänvuotisessa draftissa mielestäni tuo Clevelandin draftin ylenpalttinen hehkutus Quinnin takia. Kaveria pidetään sijalla 22. "stealina", vaikka todellisuudessahan Brownsin maksama hinta nyt on aika paljon kovempi kuin tuo 22. vuoro. Aina on toki mahdollista, että Browns pelaa ensi kaudella paremmin kuin moni on odottanut, mutta lähtökohtaisesti voisi odottaa ja olettaa, että tuo Dallasille annettu varaus on jälleen jopa kymmenen ekan joukosta. Päälle luonnollisesti vielä tuo toisen kierroksen (korkea) varaus. Jos ottaa kahdella top10-arvoisella varauksella Joe Thomasin ja Brady Quinnin, niin onko se nyt niin erektion arvoinen suoritus? Jännä nähdä mikä näissä Clevelandin arvioissa on tilanne ensi vuonna. Laskeeko ykkösvarauksen puuttuminen vuorostaan arvosanaa vai selitelläänkö asia parhain päin tyyliin "they did a good job with the picks they had" sen jälkeen, kun Dallas on varannut itselleen Darren McFaddenin tai Brian Brohmin.

Ei nyt mitenkään tärkeää asiaa, mutta hieman ärsyttävää ja turhauttavaa silti, kuten median vääristely yleensäkin.

Siis ihan hyvä draft Clevelandilta kyllä, mutta ihmetyttää vaan se, että miksi homma vedetään noin överiksi. Toisaalta onhan se sentään mukava, että Phil Savage saa kiitosta työstään. Philillä oli muuten draft-viikonloppuna Ravensin t-paita päällään muiden kamojen alla :)

No lopullinen arvosana määrittyy tottakai vasta sitten, kun ja jos varatut pelaajat onnistuvat kentällä. Kuitenkin jos Savage saa draftattua yhdellä kertaa pelaajat, jotka paikkaavat joukkueen suurimmat puutteet OL:n ja QB:n ainakin paperilla niin eihän sitä voi pitää tässä vaiheessa muuna kuin hyvänä suorituksena. Näin se on vaikka ne nyt olisivatkin niitä top-10 pickkejä molemmat. Jos homma menee oikein nätisti niin Brownshan on kärkikahinoissa ensi kaudella ja näin Dallas saalistaa itselleen 28. varausvuoron ensi vuonna. Tosin tätähän me emme kumpikaan usko.


Sitten pari kommenttia vielä tuohon Fawkesin hienoon analyysiin.

Fawkes kirjoitti:
Timmons vaikuttaa olevan vähän tällainen räiskyvämpi kaveri, mutta GM Colbertin mukaan hän ei kuitenkaan ole Porterin kaltainen trash talker, joten toivottavasti Timmons keskittyy olennaiseen eli pelaamiseen. Jostain kyllä luin jotain negatiivista hänen asenteestaan, mutta ei hänellä ainakaan mitään huume- tai asesekoiluja pitäisi takanaan olla.

Itse sain Timmonsista käsityksen, että hän ei todellakaan ole mikään räiskyvä pelaaja vaan kaveri joka hoitaa hommansa ja sillä siisti. Mikään trash talker hän nyt ei ainakaan ole. En ole onnistunut törmäämään mihinkään asennejuttuihin.

Puolustuslinjaankin tarvittiin täydennystä ja vaikka Woodleyta aiotaankin peluuttaa lähinnä OLB:nä, niin hän tuo kapeaan DL-materiaaliin kuitenkin syvyyttä ja vaihtoehtoja.

Woodleysta on suunniteltu ihan kokopäiväistä OLB:tä eli ei häntä mielestäni voida oikein DL:n vahvuuteen laskea.

Troy myös kertoi, että joku Front Office-ukko (?) oli kertonut Huntin olleen liian hidas.

Colberthan tämän muistaakseni sanoi. Ei tuo varmaan ollut syy jättää häntä draftaamatta, mutta se oli syy miksi Spaeth meni Huntin edelle kolmoskierroksella. Toivotaan, että Russell lunastaa lupaukset ja kasvaa hyväksi kakkoseksi Steelersille.

Toki aina voi spekuloida, että Sepulveda olisi ollut todennäköisesti vapaana vielä kierroksen lopullakin compensatory pickillä, mutta jos kaveri tosiaan haluttiin, niin hyvähän se on pelata varman päälle.

En usko, että olisi ollut vapaana, koska Podlesh meni tosiaan jo kierroksen alussa ja nuo kaksi olivat käytännössä draftin ainoat pätevät puntterit. Mielestäni ei kannattanut ainakaan sitä riskiä ottaa. Ja toisaalta siinä meni 6. kierroksen varaus eli ei mikään paha hinta ollut.

Kuudennella kierroksella Steelerseillä ei ollutkaan vuoroa joten viimeiseksi varaukseksi jäi seitsemännen kierroksen WR Dallas Baker. Hänellä on ainakin kokoa (6-3) joten sinänsä hän täyttää kaipaamani ison WR:n vaatimukset.

Bakeria veikkailtiin jossain vaiheessa jopa ykköspäivän pickiksi, joten hän tulee olemaan varmasti hyvä lisä hyökkäykseen. Vapaana olisi ollut myös DeShawn Wynn, jota Steelers ei jostain syystä valinnut. Saattoi olla kiinni miehen asenteesta mikä ei kai ole kovin hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös